‘Vraagprijs van Bayern München doet Zirkzee terugkeren in Duitsland’

Woensdag, 8 juni 2022 om 15:59Rian Rosendaal • Laatste update: 17:45

Joshua Zirkzee keert in de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer terug bij Bayern München, meldt Kicker woensdag. De Nederlandse spits werd afgelopen seizoen verhuurd aan Anderlecht, maar de Belgen kunnen niet voldoen aan de vraagprijs van tien miljoen euro. Hierdoor is een definitieve transfer geen mogelijkheid en keert Zirkzee dus terug naar Duitsland.

Zirkzee zag zelf een langer verblijf bij Anderlecht wel zitten. De grootmacht uit Brussel is daarom gaan informeren naar de vraagprijs voor de Nederlander en kreeg een bedrag van tien miljoen euro te horen. Dit is voor de Belgen simpelweg een te fors bedrag, waardoor de samenwerking tussen Anderlecht en de spits van Jong Oranje beperkt zal blijven tot een seizoen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Als Zirkzee terugkeert bij Bayern, zal hij waarschijnlijk een serieuze kans krijgen om basisspeler te worden. Nu Robert Lewandowski al weken een transfer naar Barcelona probeert te forceren, ziet der Rekordmeister de Nederlander als een potentiële vervanger. Als hij terugkeert wil de club hem graag aan het werk zien in de voorbereiding. Mocht hij daar indruk maken dan mag de 21-jarige aanvaller het aan het begin van het aankomende seizoen laten zien in de Bundesliga.

Afgelopen seizoen maakte Zirkzee indruk in de Jupiler Pro League. In 32 wedstrijden voor Anderlecht maakte hij vijftien doelpunten en gaf hij ook nog eens acht assists. Anderlecht eindigde mede door zijn inspanningen als derde in het reguliere seizoen in België. Hiervoor speelde hij op huurbasis voor Parma in Italië en in de jeugd van Bayern München. De geboren Schiedammer speelde in Nederland voor de jeugd van Feyenoord en ADO Den Haag.


Poll

Zie jij Joshua Zirkzee aan spelen toekomen bij Bayern München?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door cas1)Opvolger Lewa? waarom niet, lijkt me. Je kunt dan Mane als valse nr 9 halen en Zirkzee als alternatief een kans geven, Mane kan ook op de flanken en geeft veel assists en Zirkzee is een goede Nr9. Natuurlijk haal je liever Lautaro Martinez of iemand van dat kaliber maar die zijn onbetaalbaar en nauwelijks beschikbaar dan zou ik Zirkzee nog niet het sop laten kiezen .....

8 juni 2022 om 16:29

Opvolger van Lewa.


Ok.

8 juni 2022 om 16:57

Mane en veel assist? Waar haal je dat vandaan?

8 juni 2022 om 17:01

Nou, omdat het Bayern München is en niet Everton.

8 juni 2022 om 18:00

Dit is natuurlijk nooit een opvolger van Lewa.

Zie hier echter voor Ajax best een prima optie. Haller verkopen en dan Brobbey en Zirkzee halen. Laat het ze lekker uitvechten met z'n 2en en hou je nog geld over ook..

8 juni 2022 om 18:43

Hij is toch (nog) niet van het niveau wat Bayern na streeft. Voor de Nederlandse of Belgische top lijkt hij me een aardige optie en misschien kan hij dan in de toekomst de stap alsnog zetten.

Lijkt me voor de hele top 3 toch een leuke aankoop voor een betaalbaar bedrag. Alleen voor Feyenoord zal het misschien moeilijk zijn om zo'n bedrag op tafel te leggen. Maar bij de verkoop van Malacia of Senesi zou ik het toch proberen.

8 juni 2022 om 16:12

Voor dat bedrag kan je Brobbey denk ik hebben en die is een stuk beter.

8 juni 2022 om 16:25

Ik vind Zirkzee toch beter dan Brobbey niet super veel maar toch. Hij heeft meer laten zien dan Brobbey en gewoon 18 goals gemaakt bij Anderlecht waar het momenteel zeer moeilijk gaat.Hij is ook getalenteerder vind ik maar brobbey zijn werklust is wel beter en lijkt altijd zin te hebben in voetballen. Daar bij Zirkzee lijkt het mentaal soms niet te klikken

8 juni 2022 om 16:31

Het is een heel ander type spits dan Brobbey. Brobbey is als invaller goed, heeft zijn waarde bewezen maar heeft nog genoeg te bewijzen. Hij is nooit een heel seizoen basisspeler geweest bijvoorbeeld. Zierikzee heeft prima cijfers te overleggen in Belgie, 18 goals en 13 assists. Dus het is nog absoluut niet duidelijk of Brobbey "een stuk beter is".

8 juni 2022 om 16:35

Je zegt het zelf al.... in Belgie... met alle respect. ook Noa Lang was in Belgie goed maar bij Ajax nooit wat van gezien en ook Milaan komt er wel achter dat als Noa ooit wat wint dat een bal van chocola is

8 juni 2022 om 16:39

Ja Belgie, voor de jeugdelftallen is keer op keer duidelijk geweest dat Brobbey een stuk beter en doelgerichter is dan :Zirkzee. Zierikzee ken ik niet.

8 juni 2022 om 16:51

Keer op keer nog eens. Hij heeft deze kwalificatie 5 goals gemaakt Brobbey tegen Gibraltar en Moldavië. Dat kan ik zelfs met alle respect. Tegen Zwitserland miste keer op keer kansen. En was het Tavsan en Zirkzee die ons hebben gered. Er is absoluut geen schande aan dat Zirkzee op dit moment verder is dan Brobbey. Hij is gewoon getalenteerd en speelt veel wedstrijden in vergelijking met Brobbey

8 juni 2022 om 16:58

Haller verkopen, Brobbey en Zirkzee halen. Die twee laten concurreren à la Higuain en Benzema. Win-win voor alle situaties.

8 juni 2022 om 16:59

@XAJAcfa gek dat je niks van hem zag, kreeg onder ten Hag namelijk geen kans. Die zag meer in Labyad en Ekkelenkamp. Had voor vertrek een fantastische voorbereiding en verdiende het ook om te spelen maar kreeg geen kans dus voor beide partijen was het prima.

8 juni 2022 om 17:02

@boscojean persoonlijk vindt ik Brobbry ook beter. Zirkzee blonk in Duitsland ook niet uit maar bij Anderlecht heeft hij het prima gedaan, Brobbey had zonder blessure ook meer goals gemaakt, laat staan als hij een volledig seizoen had gespeeld.

8 juni 2022 om 17:17

Meest zinnige reactie. Als ajax zijnde kun je toch niet op een paard inzetten ?
Dat was toch het probleem van de cl, niet genoeg kwaliteit om erin te brengen.
Zie ze beide graag komen django.

8 juni 2022 om 18:01

@ajaxcunian, haha spelers vergelijken op basis van de jeugdelftallen...en hiermee bedoel je jong oranje etc? Dat zegt vrij weinig. Daarnaast kan je België downgraden, maar hij presteerde er wel.

8 juni 2022 om 18:14

Persoonlijk vind ik dat Brobbey toch echt veel meer kwaliteiten heeft dan Zirkzee. Is vooral gewoon veel sneller en sterker. 10 miljoen voor Zirkzee vind ik overigens ook erg veel. Ik kan me niet voorstellen dat een club dat gaat betalen. Voor 7 miljoen is hij welkom bij Ajax, maar ik haal liever Brobbey voor het dubbele.

8 juni 2022 om 18:32

Het zijn echt totaal andere spelers

8 juni 2022 om 19:08

De paar minuten die Brobbey kan vol houden kan je toch ook niet vergelijken met Zirkzee die wel hele wedstrijden kan meedoen?

Ik vrees voor Zierkzee dat als hij nu niet weg kan komen zijn carrière voorbij is. In de zin dat hij geen topper zal worden, wel een redelijke speler, maar dat is hij al
Bayern opereert als slavenhandelaar.
Raar, want grote clubs in Frankrijk, Italie, Spanje, Engeland gedragen zich naar hun status
Deze handelswijze zal zich tegen hen keren in de toekomst

8 juni 2022 om 16:18

Een stap binnen de Bundesliga naar een club als Frankfurt, Leverkusen of Wolfsburg lijkt me wel mooi. Ik denk dat het vooral belangrijk is om veel te spelen in een team met de bal. Bayern lijkt me op dit moment niet de juiste keuze, zeker niet met een wachtende erfenis van lewa.

8 juni 2022 om 16:20

10 miljoen is toch niet zo'n raar bedrag😂 Hoe kun je zeggen dat bayern slavenhandelaren zijn. Elke club laat spelers niet voor een appel en een ei weggaan

8 juni 2022 om 16:58

Slavenhandelaar lijkt me geen juiste woordkeuze wanneer het om een donkere speler gaat. Maakt je reactie alleen maar ongeloofwaardiger..

8 juni 2022 om 16:59

Slavenhandelaar nog wel, wat een uitspraak. Begrijp je dat dit miljardenbedrijven zijn die contracten afkopen van miljonairs?! En dat die miljonairs het volledig vrij staat arbeid te weigeren?

Mooie ,stijlvolle , technische vaardige spits. Af en toe nog slaapmomenten , maar kan prima voetballen. Voor 10 miljoen euro heel interessant voor veel ploegen lijkt mij.

10 miljoen. Zou toch een no-brainer moeten zijn voor psv en Ajax. Jonge speler, grote potentie en heeft zich al bewezen in België. Of mis ik iets?

8 juni 2022 om 16:22

Misschien wat voor PSV, komt tekort voor Ajax.

8 juni 2022 om 16:56

Als Zirkzee al tekort komt waarom is Ajax dan zo druk bezig met Brobbey? Die is namelijk minder dan Zirkzee.

8 juni 2022 om 17:23

Brobbey is een stuk beter. Dit is letterlijk het eerste seizoen dat Zirkzee iets heeft gepresteerd. Kon zelfs bij het tweede van Bayern niet mee.

8 juni 2022 om 17:43

We hebben Brobbey niet eens een volledig seizoen in de basis zien spelen bij een landelijke top team. Ook scoorde Zirkzee bij Bayern als invaller bijna 1 op 2 als een tiener met Lewa voor hem. Zirkzee is niet alleen afmaker maar beïnvloed het spel op meerdere manieren zoals een aangever zijn en heeft ook een fijne techniek voor een spits.

8 juni 2022 om 18:37

Die vier punten verschil op de ranglijst, nee klopt - Zirkzee is niet goed genoeg voor het almachtige Ajax.

8 juni 2022 om 18:53

In welk seizoen heeft Brobbey gepresteerd dan? Bij Ajax een handjevol wedstrijden. Ja en in de jeugd, maar Matteo Cassierra en Sierhuis deden dat ook en dat bleken ook niet zulke geweldige spitsen.

8 juni 2022 om 16:26Waarom elke keer Ajax noemen. Wij hebben Haller. En Brobbey zijn we mee bezig. Wij hebben die gast helemaal niet nodig. Die jongen moet bij een club tekenen waar hij wekelijks speelt.

8 juni 2022 om 18:55

Waarom niet? Leipzig wil 15 miljoen, als ze daar echt bij blijven moet je toch gewoon verder kijken. Deze jongen heeft net zoveel gepresteerd als Brobbey en is goedkoper. Prima tweede keuze

8 juni 2022 om 16:49

Ik begreep laatst van een volger van de Belgische competitie dat Zirkzee fantastische momenten afwisselde met wedstrijden waarin hij onzichtbaar was. Denk dat om die reden Anderlecht ook niet tot de optie tot koop is overgegaan. 10 miljoen is voor de Nederlandse top nogsteeds een grote smak geld dus begrijp dat ze dat risico niet durven te nemen.

8 juni 2022 om 16:55

Anderlecht wou hem juist wel overnemen. Maar ze hebben momenteel financiële problemen , ze kunnen daarom geen 10 miljoen voorleggen. Hij had zeker wisselvallige momenten maar zijn aanvoer was verschikkelijk hij moest soms zelf het spel maken want Verschaeren valt erom tegen.

8 juni 2022 om 22:33

Voor 10 miljoen kun je ook een strand Larsen halen bijvoorbeeld en die schat ik een stuk beter in dan Zirkzee en was denk ik in België met gemak topscoorder geworden als hij bij Anderlecht had gespeeld. Dus zo een no brainer is het niet.

8 juni 2022 om 16:48

Als Ajax elke speler moet aantrekken die ideaal voor ze zou zijn dan kan Ajax in zijn eentje een Amsterdamse divisie beginnen met 18 elftallen. Ik geef Ajax 1 t/m Ajax 4 dan de beste kansen op het Amsterdamse kampioenschap.

Haller verkopen voor 40 miljoen en dan Brobbey en Zirkzee voor gecombineerd 20 miljoen is uitstekende business voor Ajax. Dan kun je zelfs Wijndal nog wel oppikken. Voor andere vertrekkende spelers kun je ook makkelijk hoofdprijzen vragen op dat punt.

8 juni 2022 om 17:52

1 basisspeler mag je volgens de regels niet vervangen door 2 andere spelers.
Wat je voorstelt komt er op neer dat Tadic, Anthony of Berghuis zal moeten laten banken.
Neen, niet allebei.
Brobbey niet omdat RBL te gemakkelijk aan te veel geld komt
Zierkzee niet, omdat hij simpelweg veel te duur is. Dan mag hij bayern achter zijn naam hebben staan, gebald heeft hij in Belgie

8 juni 2022 om 18:33

Brobbey kost 10 miljoen, Zirkzee kost tien miljoen. Dat zijn geen gekke bedragen. We hebben nu slechts 1 spits onder vast contract staan, met Tadic als cover. Dan moet je weer schuiven op de vleugels. Ik zeg niet dat ze allebei in de basis moeten, ze moeten dat maar uitknokken. Brobbey is echter veel geblesseerd geweest in die korte tweede seizoenshelft. Zirkzee is nagenoeg het hele jaar fit geweest. Beetje concurrentie om de boel scherp te houden, Haller had de brui erin in de tweede seizoenshelft.

De vraagprijs is gewoon tien miljoen voor beide spelers. Ik weet dus niet hoe je nu ineens komt met 'nee hoor die worden erg duur'. Ajax kan en zou dat moeten willen betalen. Haller heeft er een hoop ingeschoten maar hem niet duur verkopen is kapitaalvernietiging.

Bovendien zouden ze nooit op een andere positie spelen dan spits. Dat kunnen ze niet en ze zijn daarom geen bedreiging voor de spelers die je noemt (al helemaal niet voor achter de spits, waar Berghuis dus speelt).

8 juni 2022 om 18:35

Wat is er mis met België, niveau ligt toch niet zoveel lager als in Nederland. Een goede speler van Anderlecht kan toch ook wel mee bij de top 3 in Nederland, zeker als ze nog jong zijn. Het niveau van Ajax ligt wat hoger dan de concurrentie maar ik denk wel dat hij Ajax 1 potentie heeft en dat hij bij PSV en Feyenoord basisspeler zou zijn.

Ook je conclusie over Brobbey snap ik niet. Ajax wil toch gewoon een zo goed mogelijke spits halen, dan moet je hem gewoon binnenhalen. Doodzonde natuurlijk maar met zijn prestaties ga je er makkelijk weer aan verdienen.

8 juni 2022 om 18:42

Brobbey is zijn geld niet waard. Hij is snel en kan scoren, maar ook gruwelijk missen. Bovendien kan hij geen man uitspelen.
Ik zou hem wel terug kopen voor max €5mln.
RBL is dan spekkoper, want naast deze €5mln hoeven ze hem ook geen salaris meer te betalen.
Brobbey heeft toen hij tekende ook een bak met geld gekregen.

Volgens mij spelen alle goede Belgische spelers in het buitenland.

8 juni 2022 om 18:55

Dat laatste geld toch voor Nederland ook. Je hebt een aantal jonge talenten die nog bij een topclub zitten maar de echte toppers spelen in het buitenland.
Die jonge talenten lopen in Belgie ook wel rond, de Ketelaere en Lang bijvoorbeeld die naar Milan kunnen.

Een spits hoeft niet perse een man uit te kunnen speler. Kluivert kon het bijvoorbeeld ook niet, en iemand als Inzaghi had ook maar een beperkte techniek.
Dan kom je met de kwaliteiten van Brobbey al een heel eind, hij is snel, sterk en kan scoren, en ja er gaat ook wel eens iets mis maar buiten absolute top spitsen als Lewandowski en Benzema missen alle aanvallers wel de nodige (grote) kansen.

8 juni 2022 om 19:14

Het eerste ben ik met je eens, maar wat het tweede betreft minder
Van centrumspitsen wordt niet alleen koelbloedigheid voor de goal gevraagd.
Zahavi was een speler als hij op goal kon schieten een ster. Maar ja kom maar in die vrije positie
Brobbey kan zelf weinig creëren en heeft (om JC te citeren) een slechte techniek voor een goede speler en een goede techniek voor een slechte speler.
Hij is zeker waardevol geweest afgelopen seizoen, maar heeft mij nimmer kunnen bekoren. dan is Dessers beter. Die heeft een betere techniek, maar is langzamer en minder body

Bayern wil 10mil voor hem en bieden 25mil voor Mane. Ze denken dat het nog 2010 is zeker?

8 juni 2022 om 17:55

De bonussen zegt Bayern dat kan veel opleveren
Als we de komende 7 jaar de CL winnen en kampioen worden in de bundesliga en een van beide wordt verkocht voor €750 mln dan krijgt je nog 40% extra. (korting)

10 miljoen is een redelijk bedrag, niks mis mee. Komt tekort voor Bayern, PSV zou een mooie club zijn

Ajax zou m gelijk moeten halen voor dat geld! Prima investering!

Als Bayern bereid is om Zirkzee voor 10 miljoen te laten gaan, dan zien zij hem niet als waardevolle speler voor de (nabije) toekomst.

Als Feyenoord flink verkoopt straks. Hoop ik dat we deze jongen kunnen halen, hopelijk nog een paar miljoen eraf. Miljoentje of 7 moet mogelijk zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

0 fans
Aanvaller, 21 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren