Gareth Bale lacht op persconferentie: ‘Daar ga ik niet heen, zoveel is zeker’

Vrijdag, 10 juni 2022 om 16:59Rian Rosendaal • Laatste update: 18:31

Gareth Bale gaat sowieso niet voor Getafe spelen, zo benadrukt hij vrijdag op een persmoment van de nationale ploeg van Wales. De onlangs bij Real Madrid vertrokken aanvaller is door zijn management aangeboden bij Getafe, zo onthulde voorzitter Ángel Torres woensdag. De 32-jarige Bale, die zich zondag met Wales plaatste voor het WK in Qatar, kon transfervrij de overstap maken naar de nummer vijftien in LaLiga van afgelopen seizoen. Bale werd maandag door de BBC nog in verband gebracht met een sensationele transfer richting Cardiff City.

Voor Bale is het duidelijkheid dat hij zijn loopbaan niet bij Getafe zal vervolgen: "Ik ga niet naar Getafe, zoveel is zeker", aldus de clubloze aanvaller op de persconferentie in aanloop naar het Nations League-duel tussen Wales en België van zaterdagavond. Torres liet woensdag nog een heel ander geluid horen. De voorzitter van de Spaanse club bracht toen naar buiten dat de Welshman door zijn management was aangeboden bij het bestuur van Getafe.

"Sommige mensen zullen dit als een grap zien, maar 45 of 50 minuten geleden heb ik gesproken met zijn zaakwaarnemers, die hem bij ons aanboden", liet Torres woensdag optekenen in de Spaanse media. "Het is dus geen grap. Ik moet erover nadenken en het uiteraard met de trainer (Quique Sánchez Flores, red.) bespreken. Ik weet niet of Bale daadwerkelijk bij ons gaat spelen, maar het is natuurlijk wel een mogelijkheid. Elke topspeler zou hier kunnen spelen. Ze hebben hem in ieder geval aangeboden en ik heb daar vriendelijk naar geluisterd. Nu ga ik daar over van gedachten wisselen met de coach. Alles is mogelijk", aldus de Getafe-preses.

Torres heeft de nodige ambities met Getafe. De clubpresident bezocht dinsdag Valdebebas, het trainingscomplex van Real Madrid. "Het is gebruikelijk dat ik Real en Atlético Madrid bezoek om te kijken of er iets te halen valt. De nodige interessante namen zijn de revue gepasseerd", zo benadrukt Torres, die op korte termijn praat met algemeen directeur Miguel Ángel Gil Marín van Atlético. De voorzitter van Getafe mikt op zeven aankopen voor het komende seizoen.

Bale sprak zich rondom het duel met Oekraïne om een WK-ticket van zondag kort uit over zijn toekomst op clubniveau. De ervaren aanvaller maakt zich naar eigen zeggen 'geen zorgen' over het vinden van een nieuwe club. Er zijn reeds 'ladingen aan aanbiedingen' binnengekomen, zo voegde Bale daaraan toe. De BBC meldde maandag dat Cardiff City, uitkomend in de Championship, de ambitie heeft om hem naar zijn geboortestad te halen. Daarnaast wordt een terugkeer naar Tottenham Hotspur niet uitgesloten in de Engelse media en wordt gesproken over een avontuur in de MLS.

BBC linkt Bale dag na heldenrol bij Wales aan verrassende naam

De clubloze aanvaller werd maandag nog genoemd bij Cardiff City.Lees artikel


Poll

Zie jij Gareth Bale bij Getafe tekenen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door almogaver)

Is ook al bij Atletico aangeboden. Duidelijk dus dat hij graag in Madrid blijft. Het is hem ook gegund!

8 juni 2022 om 15:37

Waarschijnlijk geweldige golfbanen daar te vinden. Zelf denk ik dat Bale alleen voor Wales de motivatie nog kan vinden om alles ervoor te geven. Als club zou ik mijn vingers niet aan hem branden.

8 juni 2022 om 15:59

hmm welke teams zijn nog in de buurt van Madrid? Rayo Vallecano? Zou hij ook daar zijn aangeboden?

8 juni 2022 om 16:15

Ja of bij CF Fuenlabrada 😆

8 juni 2022 om 16:17

Celta! Lekker ballen met Iago Aspas en Nolito voorin. Renato Tapia als onvermoeibaar breekijzer erachter. Heerlijk toch?

8 juni 2022 om 16:26

Mooie suggestie John Terry! Alleen is Vigo een kilometer of 500 van Madrid vandaan, helemaal in het noordwesten.

8 juni 2022 om 16:40

Dan heb ik mij bijzonder goed in de luren laten leggen door een Spaanse vlam van een paar jaar geleden. Nu schaam ik me natuurlijk stevig voor mijn gebrekkige research.

8 juni 2022 om 17:00

Hahaha nergens om je voor te schamen. Je in de luren laten leggen door een vlam gebeurt iedereen weleens

8 juni 2022 om 19:21

Alcorcon in de 3de league

10 juni 2022 om 11:02

Ik denk niet dat de liefde voor Madrid zo diep zit dat hij voor Alcorcon gaat spelen

Leganés zie ik ook al geen kans hebben.
Misschien Valladolid die nu gepromoveerd zijn?

8 juni 2022 om 16:12

Ik snap hem wat moet je in een kille regenachtige Engeland doen waar het meestal regent wordt gene mens blij van behalve de poen..

8 juni 2022 om 16:43

Regent het meestal in het kille regenachtige Engeland? Dat vind ik misschien nog wel het grootste nieuws van de dag.

10 juni 2022 om 17:14

Zelf 5 jaar in Engeland gewoond. Heerlijk volk, fantastische pubs, mooi landschap, historische stadcentra. Kan het echt aanraden voor een vakantie! Lake district, Bath, Cambridge, London, Snowdonia. Wat een land, mis het nog elke dag.

10 juni 2022 om 17:34

Ik woon liever in Engeland dan in Spanje hoor. Maar ik ga ook liever maar Noorwegen op vakantie dan naar Portugal. Ieder zijn ding. Dus zo gek is 't niet

10 juni 2022 om 19:05

Ik woon al een tijd hele tijd met veel plezier in Londen. Wereld stad. In vergelijking met Londen zijn alle Nederlandse steden dorpjes waar niets te beleven valt. begrijp zelf niet waarom iemand ergens anders zou willen wonen.
En het regent hier ook nog eens bijna een derde minder dan in Amsterdam.

Huh??? Zou toch wel heel opmerkelijk zijn als Bale naar Getafe gaat terwijl hij makkelijk mee kan in de Premier League middenmoot.

8 juni 2022 om 15:25

Misschien wil hij niet verhuizen, dan is een club in de buurt zoeken natuurlijk een logische oplossing.

8 juni 2022 om 15:25

Hij wil in Spanje blijven. Dat is het belangrijkste voor hem

8 juni 2022 om 15:26

Ik denk dat de afgelopen jaren toch gebleken is dat Bale geen liefhebber is. Hij zit prima in Madrid en wil gewoon ergens in de buurt spelen om zijn conditie voor het WK op peil te houden.

8 juni 2022 om 15:32

Prime Bale was beter dan prime Neymar. Bale had een Real legende kunnen worden. Jammer dat hij niet in 2018 of 2019 is terug gekeerd naar de Prem. Spurs en United waren perfect voor hem geweest en dan had hij er gewoon 15 ingeklapt elk seizoen.

8 juni 2022 om 15:36

Wow prime bale beter dan prime neymar,neymar was toch een genot in 2015,hij was in die periode echt duidelijk de nummer 3 van de wereld na natuurlijk de grote 2

8 juni 2022 om 17:00

Ik denk dat als je Prime Bale en Neymar tegenover elkaar legt dat het geen gekke vergelijking is, Bale zijn sprint langs de zijlijn blijft mij altijd bij, maar ook Neymar is een genie aan de bal, jammer dat het de laatste jaren eigenlijk niet meer zo voetbal is bij die 2, het media beeld iig, maar hoeveel daarvan te geloven is moet je ook betwijfelen vandaag met al die tabloids

8 juni 2022 om 17:14

Zeker Neymar was goed in 2015, maar wel met Messi en Suarez bij zich. Wat Bale liet zien bij Spurs in 2012 en 2013 was echt ongekend. Hij schoot ballen van 30 meter snoeihard in de kruising. Hij droeg een matig Spurs team. In 2014 en 2015 was hij ook nog heel goed bij Real.

8 juni 2022 om 18:13

Prime Bale was vergelijkbaar met Messi, vanaf zijn komst begon pas Real de prijzen te winnen. De komst van Navas, Casemiro en Bale waren cruciaal voor de club en in mijn ogen ook de beste spelers van de wereld op hun positie. Neymar heeft de trucendoos en talent maar hij heeft echt niet de inzicht van de allerbeste. Neymar is de meest overschatte voetballer van ons tijdperk. Vinicius jr zelfde verhaal.

9 juni 2022 om 20:35

Ik zelf ben een real fan maar prime bale beter dan neymar? Neymar was destijds gewoon de 3e beste voetballer in Europa .

10 juni 2022 om 21:22

Dat is-ie nog steeds denk ik, als je een beetje PSG hebt gevolgd. Hij kan t natuurlijk niet allemaal in zijn eentje, maar is meestal compleet onbespeelbaar, houdt permanent drie man bezig.

8 juni 2022 om 15:38

Dan moeten zijn kinderen in een ander land naar school, het is toch inmiddels wel duidelijk dat hij dat niet wil.

Jammer dat zijn verhuurperiode bij Spurs niet zijn oude spel naar boven bracht. Nu wagen de top teams in de premier league het waarschijnlijk niet meer hem te contracteren.

8 juni 2022 om 15:30

Niet mee eens schoot er gewoon 11 in bij Spurs vorig seizoen dus hij was zeker wel top.

8 juni 2022 om 16:31

Lees: “niet zijn oude spel naar boven bracht”

Bale was ooit een monster.

8 juni 2022 om 15:30

Bale was wel weer goed hoor toen hij terug was bij Spurs.

8 juni 2022 om 15:31

Hij heeft het gewoon heel aardig bij Tottenham gedaan, maar hij kwam met nul wedstrijdritme en terug van een blessure aan.

Hij wilt gewoon in Madrid blijven. Begrijpelijk wel. Madrid is een prachtige stad.

8 juni 2022 om 16:07

Daarom begrijp ik ook niet waarom Ronaldo lekkere weer verkoos voor slecht weer in Turijn en Engeland. Ik had het wel geweten, prachtig stad garantie op goed weer in de zomer regent het tenminste niet en heerlijk klimaat

Als Bale fan, vind ik dit een bijzondere transfer mocht dit doorgaan, voor Getafe natuurlijk een topspeler maar ik had toch verwachten dat hij bij Newcaste of Everton zou tekenen.

Bale heeft toch een onbegrijpelijke carrière. Ik denk dat we allemaal nog wel die enorme rushes in San Siro van hem toen hij bij Tottenham doorbrak. Ik had zelf nog nooit zoiets gezien, op dat niveau. Het maakte mij eigenlijk direct een fan van deze man.

Maar het feit dat hij vervolgens liever a la Winston Bogarde lekker zijn bankrekening is lopen spekken en slechts af en toe heeft laten zien wat voor een talent hij in zijn kleine teen heeft is toch wel jammer.

Die beleving die je bij Wales ziet heb ik zelden gezien in Spanje.

Nu lijkt het hem ook alleen maar om Madrid te gaan, speeltijd voor het WK en daarna hangt hij zijn schoenen in de wilgen vermoedt ik.

Als liefhebber is dat gewoon zonde; als zakenman heeft hij het waarschijnlijk heel goed gedaan en is hij de rest van zijn leven binnen. Daar is ook wat voor te zeggen natuurlijk, maar het blijft wel jammer dat de fantastische voetballer niet vaker op het veld is gaan schitteren.

10 juni 2022 om 21:24

Hij heeft nooit een Bogarde act gedaan, heeft zich altijd teruggeknokt van blessures en als hij speelde was er niets op hem aan te merken qua inzet. De club wilde hem kwijt, dat is wel duidelijk.

11 juni 2022 om 14:04

Het was misschien niet helemaal als tonWinst. Maar je kan, ondanks blessureleed en een ongelukkige match, niet ontkennen dat hij sportief niet alles uit zijn carrière heeft gehaald in vergelijking met zijn financiële gewin.

Ik vind Bale zo'n verfrissende speler in alles wat hij doet. Zou toch geniaal zijn om hem daar te zien spelen.

Als hij in Madrid wilde blijven dan had hij wat beter z’n best moeten doen bij Real en wat slimmer met pers en publiek omgaan. Heel bizar verhaal dit. Zal wel met gezin te maken hebben. Maar ik nu bij Getafe aan t werk te gaan???

8 juni 2022 om 17:02

Ik denk dat de schuld bij zijn Real verhaal ergens in het midden ligt, gebeurt toch vaker dat spelers die enorm veel voor Real hebben gedaan door de achterdeur vertrekken, achja laten we hopen dat we nog ff een seizoen en een WK Bale mogen aanschouwen en dat die daarna lekker gaat genieten zonder al die media aandacht

Als die zo graag in Madrid wilt blijven, waarom deed die al die jaren niet gewoon zijn best. Misschien had die dan nog een verlening gekregen.. Of gewoon stoppen en blijven wonen. Voor je geboorteland word je toch wel opgeroepen..

Man wat een teleurstelling is die Bale toch. Ik heb hem in 2013 nog live zien spelen bij Tottenham tegen United. Wat was hij goed dat seizoen. Ik was er ook heilig van overtuigd dat hij het helemaal ging maken en een dodelijk duo met Ronaldo zou vormen. Weliswaar prijzen gepakt met RM maar er zat zoveel meer in. Bij vlagen komt zijn klasse naar boven met Wales maar op club niveau is het erg matig.

Zo’n speler haalt je toch niet als club binnen. Hij golft liever dan dat voetbalt.

10 juni 2022 om 19:10

Ik heb het idee dat dat vooral een verhaal is om hem uit Madrid weg te jagen.
Hij vind golven nou eenmaal leuk, iedereen mag een hobby hebben toch, ik denk dat de meeste voetballers meer tijd bezig zijn met het spelen van FIFA op hun playstation dan dat hij aan het golven is en dank lijkt golven me nog het gezondere van de twee ook.

Als zelfs de fans van Getafe niet staan te springen voor zo een naam binnen te halen weet je eigenlijk al genoeg. Verder denk ik dat er ook een andere, respectvollere manier is om te bedanken voor Getafe, ipv ermee te lachen. Maar goed, het hele Bale-kamp denkt waarschijnlijk dat alle topploegen nog staan aan te schuiven voor hem.

10 juni 2022 om 21:42

Hopelijk meldt de Graafschap zich om hem. Als ie dan ook lacht, kunnen we chagrijnig worden wegens zijn gebrek aan respect.

10 juni 2022 om 22:37

Bwa vind gewoon dat er manieren zijn om te zeggen dat je hoger mikt. Uiteraard is Bale een grote naam, maar de realiteit is ook dat de elite hem niet gaat aantrekken en het zijn eigen management is die hem ergens probeert rond te brengen zodat hij toch nog tot het WK op een redelijk niveau blijft voetballen. Als het straks is om uiteindelijk bij Cardiff te belanden snap ik de hilariteit niet omtrent Getafe.

11 juni 2022 om 10:21

Als ie in Cardiff gaat spelen zit daar sentiment bij, duss dat valt imo heel makkelijk te begrijpen.

Had ongetwijfeld wát netter gebracht kunnen worden, maar men reageert hier weer precies zoals verwacht op, omdat het Bale is. Had het om Cristiano gegaan, had iedereen keihard gelachen.

11 juni 2022 om 12:03

Kon een goeie duo met Enes unal worden daar in een 4-4-2 systeem

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Getafe

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Girona0-1
17.Cádiz0-1
19.Getafe0-3
20.Elche0-3
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
N. MaksimovićMiddenvelder10
Moisés ParraMiddenvelder10
Jaime SeoaneMiddenvelder10
MataAanvaller10
Borja MayoralAanvaller10
PortuAanvaller10
David SoriaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Getafe.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Getafe.

Wales
753 fans
Aanvaller, 33 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren