Hahn frustreert zich een ongeluk bij eerste nederlaag Suriname

Woensdag, 8 juni 2022 om 10:20Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:39

Suriname heeft de tweede wedstrijd in de Nations League niet in winst weten om te zetten. Op bezoek bij Jamaica ging de ploeg van bondscoach Stanley Menzo met 3-1 onderuit. Yanic Wildschut zorgde halverwege de eerste helft nog wel voor de gelijkmaker, maar zag de thuisploeg vervolgens aan het langste eind trekken. Afgelopen zondag troffen beide landen elkaar ook al in het landentoernooi. Toen eindigde het in een 1-1 gelijkspel. Aanstaande zondag wordt de interlandperiode afgesloten met de uitwedstrijd tegen Mexico.

Jamaica had in de beginfase het overwicht en kwam na een kwartier spelen op voorsprong, toen Diego Biseswar een overtreding beging op Richard King en Ravel Morrison de daaropvolgende vrije trap ineens in de linkerbovenhoek schoot. De ploeg van Menzo trok de stand niet veel later gelijk. Op aangeven van Ridgeciano Haps werd Wildschut weggestuurd aan de linkerkant. De aanvaller van CSKA Sofia haalde doeltreffend uit met een schot in de verre hoek: 1-1.

Op slag van rust greep Jamaica voor de tweede keer de leiding. Na een individuele actie kreeg Junior Flemmings tot frustratie van Warner Hahn veel te veel tijd en ruimte om uit te halen. Het schot van de aanvaller was de goalie te machtig in de korte hoek: 2-1. Biseswar kreeg vervolgens de mogelijkheid om beide ploegen opnieuw op gelijke hoogte te brengen, maar schoot in kansrijke positie over. Twintig minuten voor tijd werd het duel in het slot gegooid. Na knullig balverlies van Myenty Abena kon Damion Lowe afronden: 3-1.

Opstelling Suriname: Hahn; Haps, Leerdam, Abena, Donk, Pinas; Malone, Wildschut, Jozefzoon; Kappel, BiseswarGerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door castanza)

jammer, want ik denk dat jamaica het volgende niveau is waar suriname zich aan moet kunnen meten om verder door te groeien. Nu blijkbaar toch nog te sterk, terwijl als je de spelers bekijkt ik op papier het suriname team meer kansen had toegedicht. Jamaica heeft wel een aantal goede spelers (waaronder flemmings) maar het zijn ook geen toppers, beste spelers zitten dan vooral in de MLS en hier en daar door europa

8 juni 2022 om 13:40

Leon Bailey vind ik wel een topper voor Jamaica. Jamaica had zich ook al gekwalificeerd voor de eindfase van de WK-kwalificatie, dus een stap te hoog voor nu.

8 juni 2022 om 14:25

Jamaica heeft gewoon Leon Bailley, zo'n speler heeft Suriname helaas niet, dus op dit moment is Jamaica veel verder ook qua overige spelers, even de selectie van Jamaica bekeken, zie ik gewoon veel Championship spelers en paar onderkantje Premier Leagje, waar Suriname het moet doen van spelers uit Cyprus, onderkant Griekenland en wat KKD en onderkant eredivisie spelers.

10 juni 2022 om 09:01

Het klopt dat Suriname misschien geen wereldklasse spelers heeft, maar als ik kijk naar het elftal dat Menzo heeft opgeroepen zitten daar zeker nog wel goede spelers tussen.
Leerdam die al jaren goed speelt in de Mls.
Kenneth Paal, dit jaar dan pech met Zwolle maar geen slechte speler voor Suriname.
Haps dit jaar genoeg wedstrijden gespeeld in de Serie A.
Ryan Donk, toch wel de meest ervaren speler van deze selectie.
Becker is volgens mij de speler met de meeste waarde in deze groep.

Wie had jij er dan mogelijk nog bij willen zien?
Ryan Koolwijk stopt met voetballen.
Navajo Bakboord ipv Miquel Darons kon wellicht opgeroepen worden, maar dan zou ik alsnog gekozen hebben voor Leerdam in de basis.
Daishawn Redan hoopt nog bij Oranje ooit te kunnen aansluiten.
Djavan Anderson had mogelijk wel opgeroepen kunnen worden, al heeft die ook een Jamaicaanse vader.
Miquel Nelom? Dan vind ik Haps en Paal een betere keuze.
Ché Nunnely had ik een betere keuze gevonden dan Jozefzoon maar die is nu geblesseerd.
Nigel Lonwijk ipv Calvin Mac-Intosch wellicht, maar weet niet of Nigel Lonwijk al een keuze voor Suriname wilt maken.

Wat verwacht Hahn dan? Zo’n geweldig elftal is het niet. Zou in de eredivisie ergens halverwege rechter rijtje uitkomen.

8 juni 2022 om 10:59

Hahn is wel aardig afgezakt hoor, was bij Dordrecht nog best een goede keeper verdiende toen ook de transfer naar Feyenoord. Vond hem bij Go Ahead nou niet overtuigend overkomen, veel fouten van hem waardoor er goals uit kwamen.

8 juni 2022 om 13:38

Nou, dus niet. Bij Heerenveen weggestuurd en bij Go Ahead uiteindelijk tweede keeper geworden. Misschien een de Graafschap, maar hij maakt te veel fouten voor een niveau hoger. Zonde, want was eerder bij Excelsior en Pec(?) een uitstekende keeper.

8 juni 2022 om 16:27

Hahn is gehaald als 1e keeper, maar toen het bleek dat hij er niet meer zo veel van kon en Noppert in de vorm van zijn leven bleek te zijn was het gauw gedaan met Hahn. Hij kon het niet opbrengen om als 2e keeper door het leven te gaan en heeft toen bedankt. Hahn was in de winterstop al weg bij ons.

Hahn, de potentiele topkeeper die het helaas niet heeft gered naar de top. Dacht toen bij Feyenoord echt dat we een briljantje hadden. Overigens wel (traditiegetrouw) veel spelers waarvan ik dacht dat ze bij het Nederlands elftal speelden. Ken er nog een aantal vanuit Jong Nederland. Hahn, Haps, Donk, Wildschut, Jozefzoon en Biseswar. Denk dat het voor Suriname sowieso nog lang 'moeilijk' zal blijven om aansluiting te vinden, als toptalenten nog steeds snel voor Oranje kiezen. Zal ook wel met de tijd komen

Een nationaal team dat (nagenoeg) alleen uit spelers uit het buitenland bestaat zal nul komma nul bijdragen aan de Ontwikkeling van het voetbal in het land.
De jeugd ziet jongens die ze niet kennen en zich mee kunnen identificeren.
Bovendien weten ze dat ze nooit voor het nationale team zullen kunnen spelen,
Ze kunnen zich, hoe spijtig het ook is nu eenmaal minder permitteren wat onder andere trainingsmogelijkheden betreft
helaas zijn ze zo dom in Suriname om te kiezen voor een overwinninkje nu in plaats voor ontwikkeling op lange termijn met behulp van spelers/trainers ed uit het buitenland
Jammer

8 juni 2022 om 11:14

Ze hebben pas sinds kort opengesteld voor spelers van buiten Suriname. Daarvoor was niveau nog veel minder. Alles heeft te maken met goede structuur, maar die is er niet, en geld daarvoor zal er ook niet zijn.

8 juni 2022 om 11:20

Ja dit is echt onzin. Suriname heeft jarenlang jouw strategie gedaan en dat werkt niet. Je moet een goede selectie bouwen en de uitblinkers in de Surinaamse competitie belonen door ze op te roepen. Zij leren dan weer de kneepjes van het vak van echte profs uit Europa.

8 juni 2022 om 11:49

Jarenlang? mijn strategie. Wat is dan volgens jouw mijn strategie
Twee mogelijkheden
1. je hebt niet goed gelezen wat ik heb geschreven
2. of niet begrepen

Ik schrijf immers
Een nationaal team dat (nagenoeg) alleen uit spelers uit het buitenland bestaat zal nul komma nul bijdragen aan de Ontwikkeling van het voetbal in het land.

Ontwikkeling waarbij je alles uit het buitenland haalt? Is gedoemd te mislukken
Bovendien is het niet gratis he.
Nu hebben ze de mogelijkheid om te mixen. Spelers uit het buitenland hun kennis te laten overdragen, meehelpen.
wat gebeurt er?
We halen het wel uit buitenland.

8 juni 2022 om 12:33

Volgens mij bedoelt hij dus dat ze jarenlang een team van ‘binnenlandse’ spelers gebruikt hebben en dat dat voor geen meter opschoot.

8 juni 2022 om 14:43

Nou spelers van de meeste nationale elftallen ook Jamaica spelen over het algemeen ook niet in hun eigen land. Veel spelers uit het Caraibisch gebied spelen en zijn ook gewoon in het buitenladnd (bijv Engeland) geboren..

8 juni 2022 om 11:20

Te kiezen? Hoe kom je erbij? Dit zijn gewoon de beste spelers van Surinaamse afkomst en er is gewoon nul euro om daar een hele voetbalinfrastructuur te gaan bouwen. Wat denk je, overal biljartlakens van trainingsvelden en twee divisies van profclubs? De topclubs zijn krap aan professionele organisaties te noemen.

8 juni 2022 om 11:34

Er woont ook gewoon bijna niemand, toch ook niet gek dat het nooit gaat lukken.

8 juni 2022 om 11:52

er is nul euro schrijf je
maar waar komt het geld dan vandaan om de spelers te laten overvliegen, inclusief vergoeding voor de clubs, voor verzekering, voor reisjes (oa oefenen in thailand)
Dit geld kan je halveren door de helft van de spelers te halen en dit aan te vullen met locals.
Hiermee draag je kennis over

8 juni 2022 om 11:59

Cas, wie nam die corner waaruit de 1-1 viel een paar dagen geleden tegen Jamaica?

8 juni 2022 om 13:20

Cas, dit soort bedragen vallen totaal in het niet bij het opzetten van een hele profvoetbal-infrastructuur. Het zou gewoon nog decennia goed beleid duren om niet slechts spelers in de selectie te hebben die worden gezien als afdankertjes van het NL elftal.

8 juni 2022 om 11:42

Cas, mag ik vragen waarom ik dit soort teksten niet lees wanneer je reageerd op de wedstrijden van Curaçao? En dat terwijl zij met geen enkele lokale speler spelen en Suriname dat wel doet.

8 juni 2022 om 12:01

dat mag je zeker.
Twee verklaringen
1. Als ik hier iets lees over Curaçao dan gaat het nooit over de spelers
2. En dit vind ik echt vele malen erger.
Stanley Menzo, de bondscoach van Suriname, is niet zo'n smeerlap geweest als Hiddink
Een jongen uit Suriname, die hier zijn kennis heeft opgedaan en die wil overdragen aan Suriname, ondanks de negativiteit die hem te wachten zou staan. Dit merkte hij op zijn eerste persconferentie (die hij overigens heel goed deed en de criticasters voorlopig de mond snoerde)
Maar komen we bij Curacoa terecht dan is dit heel andere koek.
Geen eksi koekoe, maar johnny cake
Het duurde Hiddink te lang voordat de bond een vergoeding oid gaf aan de zittende bondscoach, die geweldig gepresteerd had. Hiddink gooide daarom het herenakkoord overboord. Meneer wilde beginnen schijt aan de andere coach.
Daar heb ik DAN veel meer aandacht voor dan de prestaties op het veld.
Overigens karma kwam langs en de oude Hiddink werd geveld door corona
Nu is hij toch weer terug met zijn oude achterhaalde kennis om vakantie te vieren

8 juni 2022 om 12:06

Waarom lees ik nooit dat jij vindt dat Curaçao niet met spelers uit het buitenland zou moeten spelen maar met lokale spelers? Wat is trouwens je etnische afkomst?

Jamaica was veel sterker helaas wat eigenlijk ook logisch is. Zaterdag tegen Mexico wordt een hele opgave. Ik hoop dat Natio enige tegenstand kan bieden.

Ik lees hier boven heel veel reacties van mensen die helemaal niets weten over de voetbalzaken in Suriname.. De selectie heeft sinds de komst van de diaspora spelers altijd bestaan uit een mix van lokale en nederlandse jongens. De basis 11 heeft sinds die periode overwegend bestaan uit de nederlandse jongens. Het Surinaams voetbal heeft sinds 2020 bijna 2 jaren stil gezeten. Men is dit jaar weer begonnen met de competitie met minder teams dan normaal het geval is. Suriname heeft zich het vorig jaar voor het eerst in jaren geplaatst voor de Concacaf Gold Cup met toen maar 1 diaspora speler (nigel Hasselbaink) die tegen eind van de kwalificatie periode kwam aansluiten. De sterke landen in de Caribische regio hebben al jaren een beroep kunnen doen op spelers uit het buitenland. Men schreeft hier een hoop maar hebben geen weet van wat er allemaal speelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Suriname

FIFA ranking: 143
7 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Suriname.

19 fans
Keeper, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 8 augustus
Manchester United ziet in Guido Rodríguez een goed alternatief als Adrien Rabiot niet haalbaar blijkt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren