‘Mertens zit miljoenen boven wat Napoli biedt en lijkt klaar voor vertrek’

Maandag, 6 juni 2022 om 17:41Rian Rosendaal • Laatste update: 20:20

Dries Mertens stevent af op een vertrek bij Napoli, zo weet onder meer RAI maandag te melden. Zijn contract loopt deze zomer af, maar de Belgische aanvaller en de clubleiding liggen tijdens gesprekken over een nieuwe verbintenis te ver uit elkaar qua beoogd salaris. Mertens speelt al negen jaar in Napels en wil daar zelf nog minimaal twee jaar aan toevoegen, maar het verschil tussen het door hem gewenste salaris en wat Napoli voor ogen heeft lijkt te groot.

Volgens de Italiaanse nieuwszender is Mertens de onderhandelingen begonnen met een duidelijk idee over wat hij wil verdienen. De 35-jarige aanvaller wil per seizoen vier miljoen euro, plus bonussen. Daarnaast aast hij op een contract voor twee jaar. Aurelio de Laurentiis, de voorzitter van de club uit Napels, heeft slecht 1,8 miljoen euro plus bonussen voorgelegd aan de aanvaller, ongeveer de helft van wat hij vorig seizoen verdiende. Het verschil tussen het aanbod van De Laurentiis en dat van Mertens lijkt dan ook te groot om op te lossen.

Mertens speelde afgelopen seizoen dertig duels voor Napoli, de club die het seizoen afsloot met een derde plek in de Serie A. Hij maakte elf doelpunten en gaf twee keer een assist. Hij speelde in totaal 397 wedstrijden voor i Partenopei. Mertens maakte in die wedstrijden 148 doelpunten. Daarmee is hij de speler met de meeste goals voor Napoli ooit, gevolgd door clublegendes Lorenzo Insigne en Marek Hamsik (allebei 121) en Diego Maradona (114).

De Belg heeft een verleden in Nederland. Hij speelde voor AGOVV Apeldoorn, FC Utrecht en PSV. Die laatste club verliet hij in 2013 voor zijn avontuur in Italië, waar hij dus zijn loopbaan waarschijnlijk niet zal afsluiten. In de Nations League-wedstrijd tegen Nederland van vrijdag, die met 1-4 werd verloren door België, kwam Mertens ook nog binnen de lijnen. In de rust viel hij in voor Eden Hazard. Dit was voor Mertens alweer zijn 104e interland.


Poll

Zie jij Dries Mertens volgend seizoen nog bij Napoli spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Dries kom maar terug naar Eindje

6 juni 2022 om 17:51

Want daar kunnen ze de 4 miljoen per jaar aan salaris betalen? Lijkt me sterk. Met zijn naam en kwaliteiten kan hij echt nog wel ergens gaan cashen (zandbak of USA bijvoorbeeld)

6 juni 2022 om 17:53

Wel meer dan dat Napoli hem nu biedt. De vraag is dan wel weer of je dat moet doen, financieel gezien, want hij is ook alweer 35 jaar. Maar de emotie, Mertens weer in een PSV-shirt, poeh dat klinkt wel top.

6 juni 2022 om 17:56

Jonkero. Een transfervrije speler. Dan (koop) je hem voor 5 miljoen en geef je hem elke jaar 1,5 miljoen. Dat is een makkie voor Psv. Ben je 8 miljoen kwijt voor 2 jaar maar koop je wel 12 assists en 12 goals voor in de eredivisie en dat twee seizoenen lang.

6 juni 2022 om 18:02

Ik ben denk ik een van de weinigen die dat niet leuk zou vinden. Goede gast hoor een vroeger een uitstekende voetballer, maar inderdaad al 35 en ik vind niet echt dat we zijn type nodig hebben. Op de flank krijgen we straks (als niemand vertrekt) Gakpo, Madueke, Bakayoko en Savio en voor de spits hoop ik toch echt op een heel ander type

6 juni 2022 om 18:11

Ik zie dat hij in Leuven is geboren, dat ligt op een flink uur rijden van Eindhoven. Zou natuurlijk wel een reden kunnen zijn om een beetje in te binden op salaris voor hem. Ik weet zelf niet zo goed wat ik er van moet vinden hoor, maar mocht hij naar PSV gaan dan zal hij denk ik een stuk dichter bij familie zijn etc. Kan ook bij deze leeftijd meespelen.

6 juni 2022 om 18:41

Wat ik ervan heb begrepen zijn de salarissen in Italië altijd de netto salarissen. Denk niet dat psv richting de 4 mio bruto wil gaan. Maar ik kan het mis hebben

6 juni 2022 om 20:04

"want daar kunnen ze de 4 miljoen per jaar aan salaris betalen?"

Twee miljoen salaris plus een mooie tekenbonus (kan er wel van af, je hoeft immers geen transfersom voor hem te betalen) zou genoeg kunnen zijn. En PSV is er ook in geslaagd om Zahavi en Gotze te halen, terwijl die allebei 10 miljoen per jaar verdienden.

6 juni 2022 om 17:53

@heide040 "de 35-jarige aanvaller wil per seizoen vier miljoen euro, plus bonussen" ja joh , dat moet lukken in Eindje

6 juni 2022 om 17:54

Gaaaaaaap......🥱.
Gaan we dit nu net als elk seizoen over elke speler lezen die nog in onderhandeling zit met z'n eigen club en uiteraard veel te duur is om in Nederland te voetballen?
Hou op hoor.

6 juni 2022 om 17:54

.....why!!!???.....why??!!!

6 juni 2022 om 17:56

Doe ff normaal man, 35 jaar, niet aan beginnen

6 juni 2022 om 17:57

Nou mooi niet, vond het een heel vervelend ventje bij PSV en op z'n 35e voor vier miljoen per jaar en een transfersom, lijkt me niet!

6 juni 2022 om 18:01

Sinds wanneer moet er voor transfervrije spelers een transfer som betaald worden? Tekenbonus, dat wel

6 juni 2022 om 18:36

Oh dat had ik verkeerd gelezen. Ik verkeerde in de overtuiging dat ie nog wel een jaar had op zijn contract. Vooralsnog, dikke nee!

6 juni 2022 om 19:23

Haha, dat gedeelte ben ik direct met je eens.. niet aan beginnen als ajax zijnde

6 juni 2022 om 18:08

Lijkt me niet. We hebben jong talent nodig bij Ajax ipv spelers aan het eind van hun carrière

6 juni 2022 om 18:29

Ja joh, en dan ook nog Suarez erbij, en je kan altijd een hengeltje uitgooien naar Zlatan. Goed plan.

Ik snap Napoli wel , het is wel een keer genoeg geweest. Mertens heeft jarenlang als God in Napoli gespeeld en gewoond, iets van dankbaarheid naar de club lijkt mij ook wel op zijn plaats. Welke club gaat een salaris van 4 miljoen neerleggen voor een 35 jarige ?

6 juni 2022 om 17:55

badadona

tijd terug, kon hij transfervrij naar China en veelvoud verdienen. Uiteidelijk wees hij het af voor Napoli.

Dus hoezo dankbaarheid?

6 juni 2022 om 18:00

China.. Daar moet je ook maar net heen willen..

6 juni 2022 om 17:58

Ik ben het anders wel met baradona eens. De twee zijn totaal niet te vergelijken, maar zo’n Milner die op z’n oude dag voor “een fooitje” bijtekent voor Liverpool heb ik dan veel meer respect voor dan zo’n mannetje die nog allerlei torenhoge salariseisen heeft op z’n 35e. Dan gaat ie toch nu lekker transfervrij naar China?

6 juni 2022 om 18:26

Betreft de dankbaarheid vind ik dat geen eenrichtingsweg. Datzelfde argument zou je ook richting club kunnen gebruiken. Dit is voor beide partijen een goed moment om uit elkaar te gaan. Mertens is alweer 35 jaar en wordt alleen maar minder. Napoli moet door en je gaat geen miljoenen per jaar betalen voor een speler in de herfst van z'n carriere. Beide partijen hebben veel aan elkaar gehad, maar op een gegeven moment houdt het op.

6 juni 2022 om 18:34

Ik kan niet zoveel met die dankbaarheid. In bijzondere gevallen misschien, zoals met Onana. Maar in normale gevallen zijn spelers en clubs gewoon twee partijen die van elkaars diensten profiteren. Moet Napoli dankbaar zijn voor alle goals en hem nog twee jaar dik doorbetalen? Moet Mertens dankbaar zijn voor het geld dat hij de afgelopen jaren heeft verdiend en voor de helft bijtekenen?

Wat mij betreft allebei niet. Het zijn gewoon zakelijke transacties. En nu komen ze er niet uit.

6 juni 2022 om 21:14

Inter; inter heeft zojuist 4,5 mil betaald aan jaar salaris voor Mkhitaryan

6 juni 2022 om 21:26

Ook al zit er nog meer in Mkhitaryan dan in Dries Mertens. Dries is een leuke rechtsbenige linksbuiten, een positie waar Inter vrij weinig mee doet. Mkhitaryan een creatief aanvallende middenvelder die back-up gaat worden van Calhanoglu.

6 juni 2022 om 22:36

Mertens speelt al jaren geen linksbuiten hoor

Altijd maar meer, meer. Wees blij dat Napoli je nog een contract wilt aanbieden. Geld kan geen drijfveer zijn, zeker als je al zoveel mag verdienen. Ik word moe van die voetballers. Tuurlijk mogen ze veel en heel veel verdienen, maar we praten al over 4 miljoen. Wordt eens wakker Dries!!

6 juni 2022 om 18:49

Natuurlijk is geld ook een drijfveer.
Dat is het toch voor iedereen en zeker op zijn leeftijd, hij zal niet nog jaren een top salaris kunnen verdienen.

Nooit verwacht dat hij het zo goed zou doen bij Napoli! Hij is een absolute clublegende geworden. Jammer dat hij zijn verblijf niet meer wil verlengen nu er voor hem geen persoonlijke glorie meer te halen valt.

6 juni 2022 om 18:02

Persoonlijke glorie voor z’n bankrekening? Nog wat goals zet hem steviger op de nr. 1 van de topscorers, dat is de enige glorie die ik kan bedenken. Naast minimaal 400 duels voor de club, ook mooi.

Vraag me af of ie elders zal verdienen wat hij naar verluidt wil verdienen. Op niveau dan natuurlijk. In de zandbak of China zal ie het wellicht kunnen krijgen. Jammer, 400 duels voor Napoli klinkt toch mooier dan 397.

Kan mij nog niet zo heel lang geleden een artikel van hier herinneren dat hij had verlengt en 2/3 salaris oid zou hebben ingeleverd.

Psv sla je slag. Als je Mertens haalt, haal je doelpunten + assists binnen. Plus een hoop ervaring.

6 juni 2022 om 18:36

En dan Madueke en Bakayoko maar op de bank parkeren dan ?

6 juni 2022 om 18:43

Als spits natuurlijk.

2 miljoen per jaar voor een 35/36 jarige speler vind ik helemaal geen gek aanbood. Als je zo van Napoli houdt dan ga je toch niet om 2 miljoen deze deal laten klappen. Kunnen elkaar waarschijnlijk makkelijk vinden op 2.5 miljoen.. Blijf het altijd vreemd vinden, voetballers verdienen al zoveel en claimen van een club te houden maar willen niet voor 1 miljoentje per jaar minder voetballen wat voor hun echt peanuts is..

6 juni 2022 om 18:29

Die leven natuurlijk niet in een huis van een paar ton en een auto die net 25 procent daarvan kost. Hij verdient nu volgens mij zo'n 7 miljoen euro bruto (4 miljoen netto). Als je dan de helft moet inleveren, is dat wel flink. Vooral als je elders nog wel in de buurt van dat bedrag kunt verdienen.

6 juni 2022 om 19:07

Een miljoen is voor die gasten ook nog gewoon veel geld.
Voordat je een miljoen kan missen moet je denk ik toch een eigen vermogen hebben wat een eind richting de 40 of 50 miljoen gaat of zo en dat zal hij echt niet netto bij elkaar gespeeld hebben. Eerder de helft en dan heeft hij in de afgelopen 20 jaar natuurlijk ook nog geld uitgegeven. Volgens de belgische tegenhanger van de quote komt hij niet tot 20 miljoen, dan merk je een miljoen netto meer of minder echt wel.

Tja, Mertens wordt met het jaar minder, dus geen club zou daar nog 4 miljoen euro per jaar aan moeten spenderen. Hij is ook alweer 35 jaar. Als hij dat nog wil verdienen, zit je al snel op competities als dat van China, Amerika, Qatar e.d.

De Laurentis wilt al zijn topspelers behouden maar bied schandalig weinig aan salaris. Kijk dat je een oude Mertens geen dik contract meer geeft is begrijpelijk maar sterspeler Insigne kreeg ook maar de helft van wat hij eerst verdiende aangeboden en is daarom weggegaan en ook Koulibaly heeft een 50% salaris verlaging voorgeschoteld gekregen dus zou mij ook niks verbazen als hij ook weg gaat.

6 juni 2022 om 18:59

1,8 miljoen schandalig weinig? ik weet niet wat je norm is maar ik vind het idiote bedragen

6 juni 2022 om 22:22

Tuurlijk is her veel geld maar dit zijn nou eenmaal de salarissen in het voetbal. Als je dan wilt concurreren met Juve en Inter mag je wel wat meer bieden dan 1.8.

@Scirea. Ja dat snap ik maar de reden dat Insigne ook voor Toronto koos was denk ik ook omdat het aanbod van Napoli gewoon te weinig was. Hij moest dacht ik van 6 naar 3 miljoen. Dan is het logisch dat hij voor Toronto kiest. Zelfde gaat nu met Koulibaly en Fabian Ruiz gebeuren.

6 juni 2022 om 19:00

Salaris wat Insigne gaat verdienen krijgt hij bij geen enkele Europese club

Mertens moet op z'n 35e niet meer aan een nieuw avontuur beginnen. Waar moet hij naar toe, en welke club legt wel 3-4 miljoen op tafel? Hij is een grootheid in Napels, mensen onderschatten dat. Neem die 1.8M per jaar lekker en neem over 2 jaar afscheid in stijl.

6 juni 2022 om 19:32

Zo zie ik het ook. Had ie bij zijn vorige contractverlenging niet dezelfde afweging gemaakt; iets minder verdienen, maar wel lekker in Napels blijven -waar hij het het prima naar zijn zin heeft? Waarom zou je moeilijk doen op je oude dag.

Op zijn leeftijd zal hij enkel in Qatar/USA wellicht zo'n salaris krijgen. Napoli zijn eigenaar kennende is het ook te nemen of weggaan.

1,8 en dan nog wat bonussen, toch niet zo slecht? En hij kan in zijn geliefde Napoli zijn mooie carrière afsluiten.

Tja 4M is natuurlijk veel geld, maar als je bedenkt dat hij momenteel 7.5M verdient dan is 1.8M wel een erg grote stap voor iemand die nog steeds bepalend is. Die Oshimen schijnt ook 5M te verdienen en Insigne werd ook gedeeltelijk ‘weggejaagd’ door een lager salaris.

Vind het wel vrij apart dat Mertens 4 miljoen vraagt.. Napoli bied 1.8, dan zou ik ergens rond de 2.5 prima vinden. En anders zou ik als ik Mertens was die 1.8 gewoon accepteren.. Je bent daar een God. Je eet overal gratis, en je bent helemaal gesetteld. Ga je nu dan naar de MLS of ergens naar het midden Oosten om 1.5 miljoen meer te verdienen..? Ik had het wel geweten als ik hem was.

4 miljoen vragen als je bijna niet speelr. Behoorlijk onrealitisch als je ook al 35 bent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Napoli

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Napoli00
13.Cremonese0-1
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
H. IdasiakKeeper00
D. MarfellaKeeper00
A. MeretKeeper00
S. SiriguKeeper00
F. CostaVerdediger00
D. CostanzoVerdediger00
G. Di LorenzoVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Napoli.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Napoli.

181 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Galatasaray 1 0 0 0
2021/2022 Napoli 30 11 2 0
2020/2021 Napoli 29 9 2 0
2019/2020 Napoli 31 9 5 0
2018/2019 Napoli 35 16 1 0
Laatste voetbalnieuws

Het debuut van Dries Mertens bij Galatasaray loopt uit op een enorme sof

Galatasaray heeft in de tweede wedstrijd van het Süper Lig-seizoen al meteen punten laten liggen. Het nietige Giresunspor slaagde erin om Istanbul te verlaten met drie punten op zak: 0-1. Daarmee...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren