Messi onder lof bedolven in Argentinië, maar zijn vrouw heeft andere ideeën

Maandag, 6 juni 2022 om 12:31Tom Rofekamp

Lionel Messi zette zondagavond een prestatie van wereldformaat neer door met vijf doelpunten Estland eigenhandig op te rollen (5-0). Met zijn vijfklapper was de zevenvoudig Ballon d'Or de eerste Argentijn in tachtig jaar die zo vaak het net wist te vinden in één duel. De media in zijn geboorteland zijn dan ook op zijn zachtst gezegd lyrisch over Messi; zijn vrouw Antonela Roccuzzo is echter met andere dingen bezig dan de prestaties van haar man.

"Lionel Messi, de jongen die nooit stopt met spelen", kopt de Argentijnse krant Clarín over de wedstrijd van de steraanvaller, waarin hij tekende voor zijn 82ste, 83ste, 84ste, 85ste en 86ste interlandgoal. "Eén, twee, drie, vier en vijf. De man met nummer tien, die al de hoofdrolspeler was tegen Italië, trakteerde zichzelf op een geweldig doelpunten buffet. De Messi-voetbalshow in zijn puurste vorm laat 'de droom van Qatar' meer dan ooit levend worden."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

View this post on Instagram

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

La Nación is nog heel wat poëtischer in zijn bewoordingen. "Ondertussen heeft Messi in de kleuren van de Argentijnse nationale ploeg de barrière van honderd goals doorbroken", wijst de krant eveneens op de goals van de recordinternational in de vertegenwoordigende jeugdelftallen. Fabelachtige cijfers. Hij herschrijft de geschiedenis wanneer iedereen denkt dat er geen blanco pagina's meer staan. Messi maakte de generale voor het WK een tsunami. Een onbeduidend vriendschappelijk potje werd onvergetelijk."

In Frankrijk focuste men zich vooral op de vergelijking tussen Messi's cijfers bij zijn club Paris Saint-Germain en die bij het nationale team. "Een performance die de PSG-supporters hoop geeft", concludeerde Le Parisien. "Als uithangbord van de transferperioden afgelopen seizoen liet Messi met zijn zes kleine goals in de Ligue 1 nooit zijn ware gezicht zien in het roodblauwe tenue." L'Équipe rakelt op dat Messi slechts eenmaal eerder vijf doelpunten in één wedstrijd wist te maken: namens Barcelona tegen Bayer Leverkusen, in 2012 (7-1 winst).

De grootste dissonant in het parket aan reacties? Messi's bloedeigen vrouw. Roccuzzo reageerde op plagerige wijze onder de Instagram-post van haar man, die hij online zette na zijn historische optreden. "Het is klaar! Nu naar huis komen ??????", luidt de boodschap.

View this post on Instagram

A post shared by Leo Messi (@leomessi)Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door vernon)

Wat een wedstrijd speelde Lionel Messi zeg poef. Argentinië is voor mij de nummer 4 kans maaker op het WK. Deze team is één geheel en werken fantastisch samen. Stel je voor als Messi in Europa was geboren, of voor Spanje speelde stel je dan eens voor hoeveel goals hij had kunnen maken tegen zulke landen als Estland, Finland, enz.

6 juni 2022 om 12:53

Messi had de kans om voor Spanje te spelen toch?

Hier heb ik ook vaak over na gedacht, als hij voor Spanje speelde had hij sowieso een Wk en een Ek gewonnen, dan zou zijn legacy nog groter zijn dan nu, en de waardering voor de speler Messi nog groter zijn.

Achja, ik vind het ook prachtig om hem in het Argentijnse shirt te bewonderen.

6 juni 2022 om 13:03

Hij was voor Spanje en ook voor Italië in principe speelgerechtigd.

6 juni 2022 om 12:56

Je weet dat estland estonia is neem ik aan. In zuid Amerika heb je net zulke slechte teams en veel minder goede als in Europa. Als messi in europa had gespeeld maakte die er waarschijnlijk minder dan die nu heeft gedaan.

6 juni 2022 om 13:21

Je hebt in Zuid-Amerika geen tegenstanders van het niveau Estland, Luxemburg, San Marino en ga zo maar door.

Ja een aantal teams zijn qua namen en voetballend vermogen vrij matig, echter spelen zij allemaal alsof hun leven er van afhangt en krijg je de ene na de andere zaag te verwerken tegen dit soort tegenstanders, het is verschrikkelijk hard en fysiek.

Los van dat je tegen typische zuid-Amerikaanse slagers moet opboksen, speel je bijvoorbeeld Bolivia-uit op 3,5 kilometer hoogte. Dan is het hoe dan ook al een zware wedstrijd.

6 juni 2022 om 13:38

Meen je dat serieus? Uitwedstrijden in zuid Amerika? Klimaat, hoogte etc. Daarnaast spelen ze met 10 x meer passie dan hier in Europa.

6 juni 2022 om 13:05

In zuid Amerika heb je wel geteld 1 ander topland. Dus beter voor hem wordt het echt niet.

6 juni 2022 om 13:52

De meeste interlands die Europese internationals spelen zijn kwalificatiewedstrijden. Daarin tref je met landen als Gibraltar, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Estland en Malta echt geen teams die de internationale spelers uit Zuid-Amerika treffen.

6 juni 2022 om 14:32

Europa heeft meer toplanden, maar in de WK Kwalificatie speel je niet tegen andere topland tenzij je een slechte loting hebt. En er is altijd minimaal 1 en vaak 2 super zwakke landen in de poule waar je doelsaldo lekker kan opkrikken.
In Zuid Amerika heb je geen zwakke landen. 6 van de 10 landen staan in de top 30 van Fifa en alle 10 staan in de top 80. Europa heeft 14 landen buiten de top 100, waaronder heel wat dwergstaatjes als San Marino, Andorra, Liechtenstein etc. Je kan een Bolivia of Venezuela echt niet vergelijken met een Faroe Eilanden, Malta of Gibraltar waar je lekker erop los kan schieten.

Wanneer je deze Messi weer ziet vind ik het echt eeuwig zonde dat hij naar PSG is gegaan. Ik had hem zo graag zijn carriere zien afsluiten bij Barca, weet zeker dat hij daar veel meer had laten zien dit seizoen (los van het feit ik nooit naar Ligue 1 kijk).

6 juni 2022 om 12:39

Ik had hem graag gezien bij Napoli of Arsenal..

6 juni 2022 om 12:40

Laat me niet lachen. Arsenal? Napoli? De beste spelers van de wereld hooren in Champions League te spelen wist je dat?

6 juni 2022 om 12:44

Wat is er mooier dan kampioen worden met Napoli? In de voetsporen treden van die andere geniale Argentijn? En een club als Arsenal kampioen maken is ook veel meer waard dan kampioen worden met City of Bayern. CL spelen komt dan wel in het 2e seizoen

6 juni 2022 om 12:45

Klopt alleen de aller grootste doen dat (maradonna)

6 juni 2022 om 12:49

Daarom was toch prachtig geweest als hij voor Napoli ging spelen, als een soort eerbetoon aan Diego? Stel je maakt ze weer kampioen dan hebben ze 2 goden die ze daar voortaan aanbidden. Alhoewel niemand over Marodona heen kan

6 juni 2022 om 12:52

Ik denk dat de PL en de Serie A ook te hoog gegrepen zijn gezien prestaties in de farmers league

6 juni 2022 om 13:00

Tuurlijk, voor de 2e eeuwige topscorer UCL zou de PL en Serie A te hoog gegrepen zijn want 1 matig seizoen in die Mickey Mouse competitie

6 juni 2022 om 13:08

Messi vind ik ook heel goed passen in Italië. Werd ook veel in verband gebracht met Inter. Jammer dat ie voor PSG koos. Aangezien hij een grote legende kon zijn als hij de Serie A kon winnen met een Napoli of Roma. Dit seizoen kon hij echt wel het verschil maken bij Napoli.

6 juni 2022 om 13:53

@jeroentje Niet op reageren, deze trollen leven van aandacht

6 juni 2022 om 13:55

Daarom ik denk dat hij puur gekozen heeft voor zijn vriend Neymar. Jammer Inter was ook een mooie keuze geweest en misschien waren ze dan wel kampioen geworden. Laten we in iedergeval hopen dat hij nog een aantal jaar blijft door voetballen

6 juni 2022 om 14:17

Messi is al lang en breed over Maradonna heen als speler.

6 juni 2022 om 14:48

Prestaties in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst en dat geeft ook helemaal niets. Iedereen wordt een jaartje ouder.

6 juni 2022 om 22:58

Ene Maradonna wel, maar de beste ooit blijft Maradona met 1 N!

6 juni 2022 om 12:39

Idd maar Messi speelde gewoon een prima eerste seizoen bij Paris Saint Germain. Verwacht volgend jaar gewoon de "oude" Messi.

6 juni 2022 om 12:57

Prima is ook overdreven.

Zeker goede statistieken uiteindelijk, maar er werd veel meer van hem verwacht. Hij was nu bij lange na niet de ster van het elftal als het op prestaties aankwam.

6 juni 2022 om 13:14

Tsja maar Barcelona kon hem niet meer betalen. PSG is wel de beste ploeg van het moment, het moet natuurlijk een beetje meezitten (dat hoort erbij in een knockout toernooi) maar ze hebben wel een hele grote kans om de CL te winnen.

6 juni 2022 om 13:22

Beste ploeg hebben ze zeker niet. En zelfs beste selectie is discutabel. City met Haaland erbij heeft gewoon echt een sterkere vind ik persoonlijk.

6 juni 2022 om 16:26

Hij zit echt goed in Frankrijk heeft ze maatje terug speelt met MBappe enNeymar ook Neymar trouwens laat weer zijn wereld klasse zien aankomend seizoen gaan ze heeel ver komen in de champions league

Respectloos zo'n denigrerende reactie van ze vrouw richting de Esten

6 juni 2022 om 12:41

Hoezo? Ze is toch gewoon blij dat haar land heeft gewonnen en haar man 5 keer! Heeft gescoord dan vind ik dit gewoon een normale reactie. Stel jij eens voor dat jou man 5 keer scoort voor jou land Marokko dan zou jij toch ook zo reageren.

6 juni 2022 om 12:50

Mijn man ik neem aan dat je het niet zo bedoelt hoe ik erover denk 🤣

974 duels, 769 goals en 331 assists. Messi is door zijn vijfklapper gisteren de eerste speler ooit die direct een aandeel heeft gehad in 1100 goals. In 162 interlands is hij nu goed voor 86 goals en 50 assists. Qua goalcontributies in het internationale voetbal moet hij alleen Ronaldo voor zich dulden, die dertien G/A meer heeft, maar ook ruim 25 interlands meer speelde. Estland staat tussen Brazilie, Uruguay en Chili op de ranglijst van internationale teams waartegen Messi het vaakst scoorde. En dat na een wedstrijd, een ranglijst waar Bolivia logischerwijs bovenaan staat en daarna, onder meer, dit soort topteams volgen. Op de ranglijst van internationale topscorers nadert hij het podium en heeft hij nog een hattrick nodig om zich bij de grootste internationale topscorers aller tijden te voegen. Messi mag dan wel over zijn top zijn, maar hij blijft geschiedenis schrijven.

6 juni 2022 om 13:25

Messi heeft 0 competitieve goals gescoord tegen Brazilië terwijl hij er honderd keer per jaar tegen speelt. Ronaldo loopt in z’n laatste 100 interlands iets meer dan 1 op 1 dus die 25 interlands kunnen de prullenbak in. Zelfs met die interlands lopen ze gelijk aan aantal goal contributions per minuut. 100 min. Messi is internationaal gewoon niet zo goed.. scoort zijn meeste interlandgoals in veredelde oefenpotjes.

6 juni 2022 om 13:41

Ik wist niet dat goals gelijk staan aan goed zijn? Messi kan een wereldpot spelen zonder te scoren. Tegen Italie was hij bijvoorbeeld fenomenaal. Messi speelt meer als spelverdeler dan als spits. Toch beoordeelt iedereen hem als spits.

6 juni 2022 om 13:44

Kijk even voor de grap tegen wie Ronaldo het meeste scoort.... nummer 1 op de lijst Luxemburg. De eerste tegenstander van kaliber is nummer 4 Zweden.... daarna op 8 NL met 4 goals.

6 juni 2022 om 13:47

Messi is internationaal gewoon niet zo goed. Twee keer uitgeroepen tot speler van het toernooi op de Copa America, een keer uitgeroepen tot speler van het toernooi op het WK en zijn land naar vier internationale finales geloodst, waarbij hij er een gewonnen heeft. En niet alles gaat om goals he. Op de Copa speelde Messi fenomenaal tegen Colombia maar noteerde hij geen goals of assists. Tegen Italie speelde hij op Wembley ook fenomenaal maar noteerde hij geen goal. In 2014 was hij in een kwartfinale tegen Belgie echt heel goed zonder te scoren.

6 juni 2022 om 14:03

@Suarez, Messi heeft de lat natuurlijk extreem hoog gelegd uiteraard, echter vind ik het gewoon vreemd dat mensen alleen kijken naar goals bij zo’n speler. Hij heeft een fenomenale pass, aanname, dribbel, inzicht etc, het is zonde om puur naar goals te kijken terwijl hij zoveel meer is.. ja, Messi scoorde altijd ook veel, maar het was niet dat hij alleen goals produceerde en verder niet in het spel voorkwam, in tegendeel.

6 juni 2022 om 16:03

Leuke cijfers hoor. Niet om Messi naar beneden te halen maar als je kijkt naar hoeveel doelpunten competetief waren; onder andere tegen grote landen. Dan zul je helaas een patroon ontdekken dat het grotendeel van zijn doelpunten in oefenwedstrijden plaatsvonden.

Ik begrijp de vergelijking dan ook niet met Ronaldo wanneer men verwijst dat het aantal doelpunten tegen toplanden van Messi groter is dan Ronaldo. Dat is niet zo. Het leeuwendeel waren oefenwedstrijden.

Dat vind ik ook zijn grootste gebrek; een gebrek speciaal voor hem omdat hij juist zo goed is in clubverband (barca). Hij hoort gezien zijn ongelooflijke stats in clubverband veel meer te betekenen voor Argentinië. Oefenwedstrijden zijn leuk en aardig maar daar heb je niks aan.

Messi heeft een club nodig die een team om hem heen bouwt. PSG zijn allemaal vedettes. Bij barca was hij de belangrijkste.

Wat een prestatie tegen een team met spelers van een ton de meeste waardevolle speler is 6 ton waard. Heel knap messi die scoort tegen een team vol nobodys. Tuurlijk moet je ze alsnog wel zien te maken. Deze nietszeggende 5 klapper is leuk voor messi meer niet. Laat hem straks op het wk maar 5 keer scoren en dan graag tegen een fatsoenlijke tegenstander

6 juni 2022 om 12:56

Op een WK 5x scoren in 1 wedstrijd, ook nog eens tegen een fatsoenlijke tegenstander, is compleet onmogelijk.

6 juni 2022 om 13:08

Rico daats

Ik denk dat we ons niet druk hoeven te maken over Messi en of die een goal gaat maken op het aankomende Wk, ik denk dat hij onder Lionel Scaloni uitstekend gebruikt wordt in dit elftal. Iets wat vaak ook niet gebeurde door slecht management

6 juni 2022 om 13:57

Als Argentinië het WK wint zullen er nog 100 haters hier zeggen dat ze zonder messi nog beter hadden gespeeld enz. Sommige mensen haten gewoon om het haten of voor de aandacht

6 juni 2022 om 13:18

En toch zijn er veel tegenstanders geweest van deze nobodys die er geen 5 maakten de afgelopen tijd. En Messi doet het nu wel.

Grappig doet me denken aan Obama, die als senator een belangrijk wetsvoorstel had ingediend, trots naar huis belde en van Michelle als reactie kreeg "we hebben muizen in huis". Zet je weer even met beide voeten op de grond.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 7
124 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4535
3.Uruguay280
4.Ecuador268
5.Peru24-3
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
W. SamuelUnknown
F. ArmaniKeeper
J. MussoKeeper
G. RulliKeeper
M. AcuñaVerdediger
J. FoythVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Argentinië.

3794 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 26 6 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

L'Équipe: Neymar grijpt de macht in Parijs vanwege contractuele optie

Nasser Al-Khelaïfi zet de deur op een kier voor een vertrek van Neymar, vermoeden Franse media. De voorzitter van Paris Saint-Germain deed recent voorzichtige uitspraken tegenover verschillende internationale titels over de...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren