Man van vele miljoenen moet ondanks acht goals toch terug naar Ajax

Maandag, 6 juni 2022 om 12:54Tim Cozijnsen • Laatste update: 12:54

Hassane Bandé keert definitief terug bij Ajax na zijn verhuurperiode bij NK Istra 1961. De 23-jarige buitenspeler kwam de afgelopen anderhalf jaar uit voor de Kroatische club en kende afgelopen seizoen prima cijfers met 7 doelpunten in 28 wedstrijden. In 2017 legde Ajax nog circa acht miljoen euro neer voor de buitenspeler, die mede wegens zwaar blessureleed nog geen minuut in het eerste elftal van de regerend landskampioen speelde.

Bandé verliet ruim vier jaar geleden het Belgische KV Mechelen voor een avontuur in Amsterdam. Waar hij in België met 12 doelpunten in 27 officiële wedstrijden veel indruk maakte, is zijn periode bij Ajax tot dusverre nog geen succesvolle gebleken. De twintigvoudig international van Burkina Faso, afgelopen vrijdag nog trefzeker voor zijn land in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kaapverdië (2-0), raakte vlak na zijn komst in Amsterdam zwaar geblesseerd. Bandé scheurde in de voorbereiding op het seizoen 2018/19 de binnenband van zijn enkel af en brak daarnaast zijn kuitbeen. Of hij het komende seizoen een kans krijgt van Alfred Schreuder of dat de Amsterdammers Bandé deze zomer liever verkopen is nog niet bekend.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door NK Istra 1961 (@nkistra.1961)

Bij NK Istra kijken ze met een goed gevoel terug op Bandé's tijd in Kroatié. De Burkinees scoorde in zijn eerste halve seizoen één doelpunt in twintig officiële wedstrijden, maar liet zich afgelopen seizoen met 7 doelpunten en 2 assists over 31 duels over alle competities meer zien. NK Istra neemt op Instagram afscheid van Bandé. “Hassane Bandé is geen speler meer van Istra. Hassane kwam bij het team van Ajax vandaan, waarnaar hij terugkeert, en maakte dit seizoen maar liefst zeven doelpunten en twee assists. Veel succes verder!”

Bandé kijkt vooralsnog met gemengde gevoelens terug op zijn periode tot dusverre bij Ajax. De Burkinees hoopte na zijn blessure op een kans in het eerste, maar kreeg die naar eigen zeggen niet. “Al na één helft in een oefenwedstrijd gooide Ten Hag me uit de kleedkamer en stuurde hij me naar de beloften”, zo vertelde Bandé in maart tegenover het Gazet van Antwerpen. “Mentaal werd ik aan mijn lot overgelaten. Ik heb mijn situatie proberen aan te kaarten, maar kreeg geen antwoord. Volgens Marc Overmars (destijds technisch directeur, red.) was het een keuze van de coach waar ik me moest bij neerleggen.”

“Carel Eiting, die net als ik net terugkwam uit een zware blessure, mocht wel gewoon bij de A-kern blijven", vervolgde Bandé. "Dan ga je jezelf afvragen of er misschien toch iets meer meespeelde. Racisme? Ik heb het nooit openlijk ervaren, maar ik heb er wel aan gedacht, ja”, zo stelt Bandé vraagtekens bij de manier van handelen door Ajax. “Ik heb gewoon nooit een eerlijk antwoord gekregen op de vraag waarom ik geen kansen meer kreeg.” Bandé was overigens wel te spreken over de opvolger van Overmars. “Klaas-Jan Huntelaar is me vorige week komen opzoeken in Kroatië om een wedstrijd van mij te bekijken. Een teken van respect, wat ik miste bij Overmars.”


Poll

Moet Ajax deze zomer afscheid nemen van Hassane Bandé?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door london calling)

Tja alweer 5 jaar ?? Bij Ajax.. gaat m niet worden. Verkoop lijkt mij de beste optie.

6 juni 2022 om 12:59

Verkopen gaat em ook niet worden denk ik. Gewoon wachten tot dat contract afloopt.

6 juni 2022 om 13:05

Vrees het ook. Was al een twijfelachtige aankoop en die horror blessure heeft een abrupt einde gebracht aan ieder beetje hoop.

Vooral zonde voor die jongen zelf. Hopelijk kan hij nog een leuke carrière hebben.

6 juni 2022 om 14:57

Als dat de insteek is kun je ook kijken of iemand hem gratis over wil nemen

6 juni 2022 om 16:01

Dat zullen ze ook zeker wel doen Janssen. Ze proberen hem al een tijdje te slijten. Maar dan moet er wel een club zijn die aan zijn salaris eisen wilt voldoen.

Weet het niet uit mijn hoofd maar vermoed dat hij een behoorlijk bedrag verdient bij Ajax. Een bedrag dat buiten alle proporties is voor een speler van zijn huidige niveau. Als je hem na zijn blessure ziet bewegen zou je zeggen dat hij arbeidsongeschikt is geraakt.

6 juni 2022 om 13:02

Gewoon uitlenen in zijn laatste contractjaar waar een andere club zijn salaris gewoon dekt voor rest van het jaar. Binnen Nederland zijn er denk ik weinig clubs die hem willen en de clubs die hem willen zijn waarschijnlijk KKD niveau denk een Almere of Willem II.

6 juni 2022 om 16:03

Nooit reageren na te veel alcohol

6 juni 2022 om 16:46

Volgens mij was het 2018 toen hij kwam dus "pas" 4 jaar (de deal kwam meen ik rond in de winterstop maar hij kwam pas in de zomer), loopt sowieso volgende zomer uit zijn contract.

Verkopen lijkt mij de beste optie. Het blijft wel ontzettend sneu dat hij zich door al die blessures nooit heeft kunnen laten zien

6 juni 2022 om 15:31

Je krijgt er niets meer voor. Gewoon bij de selectie houden en kans geven. Labyad is ook al weg. Je wilt ook wat op de bank hebben..

6 juni 2022 om 16:43

Waarom zou je 'm er nog bijhouden? Gewoon het verlies pakken en hem zien te slijten voor een bedrag waar clubs nog mee aan komen zetten. Gezien z'n aankoopwaarde heeft hij ongetwijfeld een behoorlijk salaris, terwijl hij minder bracht dan de gemiddelde aanvaller bij de beloften. Het feit dat hij selectief verontwaardigd aan racisme dacht terwijl Ajax genoeg spelers met roots elders hebben die excelleren, zegt ook dat die jongen ook weinig zelfreflectie heeft.

6 juni 2022 om 18:00

sirius

was gewoon wanhopig. Volgens mij spreekt hij alleen Frans. Had gevoel dat niemand naar hem omkeek en Overmars negeerde (volgens hem).

Tuurlijk als jonge gast kan je onzeker worden en aan zulke zaken denken. Is een lieve jongen.

7 juni 2022 om 23:19

Ik heb sowieso een hekel aan de racisme kaart. Racisme komt natuurlijk voor en dat is wat anders. Maar als je 2 centimeter verder kijkt zie je toch dat het eerste elftal hartstikke divers is. Dan ben je jezelf profileren aan het profileren als benadeelde buitenstaander en dat is vermoeiend. Vooral voor hemzelf. Kan ook nooit goed zijn voor je mindset.

Ik vind wel dat Ajax die jongen had moeten vertellen dat hij (nu nog) niet goed genoeg was. Contact vermijden en geen geefback geven vind ik niet erg professioneel. En je kunt iemand niet in een uur beoordelen. Of je nu bagger slecht speelde, of dat je de sterren van de hemel speelt, 45 min is te weinig lijkt mij.

Jammere zaak voor Bandé hoe het gelopen is. Pech gehad met blessures, maar eigenlijk ook gewoon altijd een risico geweest voor Ajax want zijn tweede seizoenshelft bij Mechelen was toen ook echt al een stuk minder.

Dat racisme stukje is ook maar een beetje vreemd, maar ik neem aan dat wat in zijn mond gelegd werd door de journalist aan de manier waarop het verwoord wordt. Ik kan wel geloven dat Eiting, een Nederlander en toptalent in de jeugd, anders behandeld wordt dan een aankoop. En ik moet zeggen dat zijn prestaties de laatste jaren eigenlijk ook bewijzen dat hij die kans bij het eerste elftal niet verdiende.

6 juni 2022 om 13:26

Ik kan niet geloven dat een talent en eigenlander beter wordt behandeld dan een grote aankoop. Bande werd binnengehaald als een sleutel tot succes. Het racisme verhaal is inderdaad aan Bande gevraagd, daar reageert hij op en wie weet wat de waarheid is. En ik vind het zwak van overmars dat hij tussen de selfies door geen tijd over had voor een flinke investering als bande. Hij leek wel snel afgeschreven. Inmiddels is hij niet meer goed genoeg voor ajax ja

6 juni 2022 om 13:26

Al wordt het je in de mond gelegd, dan kun je daar gewoon tegenin gaan. Bij Ajax spelen ontzettend veel spelers met een andere dan witte huidskleur.

Hij haalde na zijn blessure waarschijnlijk idd niet het niveau dat ajax nastreeft. Soms is het gewoon zo simpel ...niet goed genoeg.

6 juni 2022 om 13:31

Het kan ook over nationaliteit gaan natuurlijk.

6 juni 2022 om 14:16

@drDuck

Bande zegt: Racisme? Ik heb het nooit openlijk ervaren, maar ik heb er wel aan gedacht, ja"

Daarmee zegt hij toch dat hij geen racisme heeft ervaren en gaat hij er dus tegenin lijkt me. Je kan er aan denken en tot de conclusie komen dat het niet zo is, zo lees ik het een beetje.

6 juni 2022 om 14:19

Oké, nooit openlijk ervaren heeft, maar dan nog steeds, zegt hij naar mijn idee, dat hij het niet met racisme te maken had of heeft.

6 juni 2022 om 15:21

Kan ook te maken hebben met de indeling van het elftal. Genoeg mensen op zijn positie en invulling met die van Eiting. Maar deze jongen heeft pech gehad en is gewoon niet goed genoeg.

6 juni 2022 om 15:25

Ook nog inderdaad. Iemand als Lang maakte volgens mij toen ook voor het eerst aanspraak op een plek bij de selectie en die heeft het uiteindelijk ook niet gered.

Na zij dubbele beenbreuk tegen Anderlecht is het nooit meer goedgekomen bij Ajax. Geef hem die laatste kans of anders zijn contract verscheuren.

6 juni 2022 om 13:13

Ajax is natuurlijk de laatste 5 jaar ook wel enorm gegroeid. Wat we bij mechelen van hem zagen zou leuk zijn tegen hereveen maar in de CL komt hij sws te kort. Snap de gok van Ajax destijds maar toch wat voorbarig. De blessure buiten beschouwing gelatencdqn

Als de racisme kaart getrokken wordt door een speler die gewoon te kort komt kan je beter afscheid nemen.

6 juni 2022 om 14:17

De racisme kaart werd niet getrokken, waarschijnlijk werd dit aan hem gevraagd en hij ontkent dat hij racisme heeft ervaren. Waar is dan die racisme kaart?

6 juni 2022 om 14:17

Wie trekt de racismekaart? Hij of de interviewer? Hij zegt dat hij het zelf niet zo heeft ervaren.

Ajax wordt hier beschuldigd van racisme. Ik zou hem per direct ontslaan. Je gaat er niks meer aan verdienen en dit soort spelers wil je ook niet in de selectie hebben,zorgen voor onrust.

Overmars had geen tijd om te komen kijken.
Hij had het natuurlijk ook veel te druk met andere praktijken....

Leuk verhaal, maar dat racisme stukje ontkracht alles...

Echt die racisme kaart die te pas en te onpas getrokken wordt als iets niet gaan zoals iemand het wil hebben. Niet te geloven. Ook fout van de journalist om dat op te gooien.

Racisme? Haha, ja, Ajax betaalde miljoenen plus een goed salaris, zodat het jou kon discrimineren... Geloof je het zelf?

2 oefenpotjes mee laten doen samen met spelers als Magallan in de hoop dat er een willekeurige club toch overtuigd raakt.

Ik hoop dat van de zomer een heel aantal van de miskopen van Overmars zullen vertrekken. Het gaat zo om een miljoentje of 50, maar deze spelers zoals Bande komen gewoon veel te veel te kort. Ik ben blij dat die andere Mexicaanse vleugelspeler waarvoor Overmars 15 mln. over wilde maken niet ook is gekomen. Die is ook gefaald bij Real Betis. Maar goed, daarvoor kregen we Daramy. Ook zo'n speler die over 3 jaar vertrekt langs de achterdeur.

Misschien wil Overmars nog 2 goede aankopen, Bandé en Magallan zijn allebei bekend met de Belgische competitie.

6 juni 2022 om 18:02

voeg Klaiber ook aan dat lijstje!

Ik kan niet over hem oordelen want heb hem weinig zien spelen.
Als je hem dan toch moet terug halen, zou ik hem gewoon bij de selectie zetten en misschien met wat invalbeurten zijn waarde kan laten zien en dan moet Ajax maar zelf beslissen of zij hem willen houden of verkopen.

6 juni 2022 om 19:06

Enige reden dat hij eventueel minuten zal maken is om hem in de etalage te zetten. Komt mede door zijn verschrikkelijke blessure zwaaar tekort.

Unuvar, van Axel Dongen en Mo zijn hem al mijlenver voorbij.

En de racisme kaart is gespeeld. Als Ajax zijnde direct wegsturen.

6 juni 2022 om 14:47

Je kan niet ontkennen dat een kind van de club wel mag aansluiten en een gruwelijke miskoop van 8 miljoen niet? Daar zitten sowieso wel wat redenen aan vast. Maar echt pure racisme lijkt me idd wel heel sterk en onlogisch.

Ik weet niet wie de scouting doet voor de Belgische competitie, maar echt goed in zijn werk is hij niet. Van zowel Bande als Marin zei iedere analist in België dat die niet bij Ajax gingen passen. Althans nlet als gewenste vleugelaanvaller en controlerende middenvelder. Toch werd voor beide heren in totaal 20 miljoen uitgegeven. Voor Bande natuurlijk zonde van die verschrikkelijke blessure, maar ik denk dat hij ook zonder die blessure niet bij Ajax zou zijn geslaagd.

6 juni 2022 om 15:49

De alom bewierookte Overmars heeft ook talloze voorspelbare dure miskopen op zijn naam staan. En die hebben flink wat geld gekost. Net als die twee uit België waren Pierie, Scherpen en Magallan bij voorbaat al kansloos voor een permanente plaats in het eerste elftal. Jammer, en vooral omdat iedere voetbalkenner dat al van kilometers ver zag aankomen. Dan is er dus iets flink mis met de antenne van de inkoper...

6 juni 2022 om 16:56

Ook de scouting om en nabij Scandinavie laat de laatste jaren wat te wensen over met Daramy en in mindere mate Kudus die overigens wel al iets heeft laten zien. Echter is daar wel gewoon 9 miljoen euro voor betaald. Ik denk dat het gewoon lastig is om talenten binnen te halen. Je zit niet enkel met hun kwaliteit, maar ook met het potentie-plaatje. Vooral dat laatste schatten clubs vaak wel snel verkeerd in. Die denken nog te vaak dat ze een speler kunnen vormen, maar 9 van de 10 keer werkt zoiets niet.

Racisme hahaha wat een waus , alsof er bij Ajax onder ten Hag geen donkere spelers aan spelen toekomen,wat een onzin zeg.

Bij ELK stukje over Bande, tot de dag dat hij zal stoppen en vast zelfs nog daarna, zal VZ dat stukje 'racisme' toevoegen. En het liefst als titel gebruiken ook nog. Hélemaal koren op de molen van clickbaitzone.. Dit kunnen we ons maar beter nu al realiseren, dan kunnen we het de volgende 2498503x dat we het terug gaan lezen op VZ negeren.

Misschien zat Overmars wel met een wit laken over zich heen het gesprek te voeren met Bande. En deed Ten Hag een American History X toneelstuk in de kleedkamer. Nee zonder gekheid deze jongen lekker snel wegdoen want hij is niet goed genoeg en zal gaan banken. Dan denkt hij dat het racisme is en wordt dan ongelukkig. Lekker bij een club spelen in de tweede divisie waar hij waarschijnlijk op handen gedragen zal worden.

Wordt gevalletje Cerny, zware blessure en daarna zwerven door de eredivisie

6 juni 2022 om 17:01

De reden dat Cerny van Ajax naar Utrecht ging en van Utrecht naar Twente, kun je in het kort samenvatten door blessures. Je ziet in alles het talent van Cerny terug. Zelfs na z'n blessure dit seizoen toen hij zeker in het begin ongelukkig speelde. Vorig jaar haalde hij een behoorlijk hoog niveau voor z'n blessure. Als Cerny fit blijft, weet ik zeker dat hij komend seizoen weer indruk gaat maken.

Het probleem bij Cerny was niet slechts 1 zware blessure. Die is er tot twee keer toe een heel jaar uit geweest en telkens op momenten dat hij in vorm was. Zoiets doet mentaal natuurlijk iets met je. Als z'n lichaam het aankan, heb ik nog veel vertrouwen in Cerny.

Racisme ligt er mogelijk aan ten grondslag dat hij “geen eerlijke” kans kreeg bij Ajax?! Stop die kaart eens heel gauw terug in het deck. Lekker verkopen of gratis laten gaan na dit soort insinuaties. Dat is er totaal niet aan de orde.

Alleen al het woord racisme , bij een club als Ajax ?.
Alleen daarom al direct wegdoen .
En hij is absoluut niet goed genoeg.

Ik heb hem echt nog nooit zien spelen sinds de blessure. Als verkoop er niet in zit dan lekker verhuren aan een eredivisie club. Hij is vast wel bruikbaar voor de onderste ploegen, desnoods eerst een proefperiode. Is al afgeschreven dus Ajax zal hem graag van de loonlijst af hebben!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax66
2.PSV66
5.AZ63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder22
B. BrobbeyAanvaller21
R. PasveerKeeper20
S. BerghuisAanvaller21
S. BergwijnAanvaller23
AntonyAanvaller21
D. BlindVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

1 fan
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 19 augustus
Manchester United ziet in Yannick Carrasco een goed alternatief voor Antony en Cody Gakpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren