Van Halst: ‘De vraag was of hij het in een topinterland kon volbrengen’

Maandag, 6 juni 2022 om 00:09Tom Rofekamp

Jan van Halst vindt Steven Berghuis het belangrijkste element in de galavoorstelling van het Nederlands elftal tegen België (1-4 winst). Bondscoach Louis van Gaal stelde de Ajacied - die van huis uit aanvaller is - in een controlerende rol op het middenveld op naast Frenkie de Jong, wat verrassend goed uitpakte. Van Halst had nog zo zijn twijfels of Berghuis zich ook op topniveau staande zou houden, maar die zijn na vrijdagavond weggenomen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Steven Berghuis het nog verder kan schoppen dan Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door a123)

Als hij n keer t n paar wedstrijden achter elkaar kan volhouden is t n mooie oplossing ipv Wijnaldum etc

6 juni 2022 om 00:44

Hou toch op met Berghuis. Deed het prima tegen België maar is natuurlijk wel een speler die gemakkelijk vervangbaar is. Berghuis is aan de bal prima maar in het spel zonder bal ver en ver onder de maat. Tegen de middenvelders van bijvoorbeeld Frankrijk en Duitsland wordt deze jongen finaal voorbij gelopen en sta je met 10 man te voetballen. Door de bijzondere verdedigende kwaliteiten van Frenkie lijkt deze jongen nog wat. Maar daardoor moet Frenkie wel twee keer zo hard werken en komt hij minder in z’n kracht. Frenkie is de bepalende factor voor dit Oranje en onvervangbaar. Net zo als Van Dijk, Memphis en Bergwijn. Die jongens maken het verschil en zijn onvervangbaar. Maar er moet kennelijk weer perse een ‘gewone’ speler worden gehyped.

6 juni 2022 om 00:56

Berghuis is itt de andere middenvelders wel in staat de voorhoede te bedienen op creatieve wijze. Klaassen en Wijnaldum zijn lopers en De Jong een verbinder. Berghuis is zeker geen europese topper, maar hij brengt wel iets extra's. Dat zie ik dan liever dan 2 dravers naast Frenkie.

6 juni 2022 om 07:08

En wat is een “europese topper”. Als hij het op het WK laat zien is het zelfs een wereldtopper 😂 Van Gaal laat gewoon zien dat je door creatief te zijn met je opstelling je spelers kunt vormen.

6 juni 2022 om 09:49

Exact. Net als met AZ, Ajax 95 en Oranje in Brazilië. Het is een TEAMsport, niet verzameling 11 beste individuen. Gelukkig maar want anders ging het bijna altijd tussen Frankrijk en Brazilië.

Van gaal heeft dit toch wel erg fraai bedacht, dit middenveld. Ik ben benieuwd of hij hem vanaf nu hier laat staan. De Belgen wisten zich er in ieder geval geen raad mee...

6 juni 2022 om 00:41

Jan slaat weer eens volledig door , die Belgen speelden met een extreem trage verdediging. En de jongens die wel kunnen voetballen, waren al met hun hoofd op vakantie. Deze goede wedstrijd zegt dus precies helemaal niks.

6 juni 2022 om 02:03

Met 4-1 thuis op je kloten krijgen wil geen enkele topsporter die uitkomt voor zijn vaderland toch? Ik vind dat juist neigen naar excuus nonsens, omdat ff niet lekker liep.

6 juni 2022 om 09:07

En van tevoren zou NL klop krijgen want kijk het selectiebeleid en kijk de opstelling van België. Wint NL dan ligt het altijf aan de tegenstander

6 juni 2022 om 09:10

Je moet het gewoon een beetje in perspectief zien. Nederland en België zijn beide geen serieuze kanshebbers op de WK titel. Ze mogen blij zijn als ze de kwartfinale halen.

6 juni 2022 om 09:24

We mogen echt niet overreageren door deze winst ... België verloor in de nations league met 5-2 van Zwitserland maar speelde een jaar later wel de halve finale op het WK.....
Geen waarde hechten aan nations league wedstrijden is het beste .....de spelers doen het ook niet !
Nations league is een commercieel tornooi opgezet om de nationale bonden nog wat van extra geld te voorzien maar het is helaas het tornooi te veel voor de spelers .....

Die vraag is er nog steeds, want een zwaluw maakt nog geen zomer. Maar dit is Berghuis zijn beste positie. Als je toch zo'n sterke defensie hebt kun je wel wat risico erbij gooien op het middenveld. Hij en Frenkie is wel een leuk duo, vullen elkaar goed aan.

6 juni 2022 om 01:03

Bizar dat van halst de wedstrijd tegen België een wedstrijd op het hoogste niveau noemt. De Belgen speelden met een half basis elftal waarvan de meesten op 70% presteerden. Berghuis heeft dus nog niets laten zien. In de kwartfinale tegen Frankrijk op het wk, dan gaan we pas hun kwaliteiten beoordelen. En ik geef je op een briefje dat hij en zijn collega's door de mand zullen vallen

6 juni 2022 om 01:18

Ja dit is een graadmeter van niks. Maar even om Berghuis te verdedigen, er is geen enkel middenveld wat NL op kan stellen wat het wel goed zou doen tegen Frankrijk (al vind ik dat ook een overschat zooitje, dus durf het niet eens 100% uit te sluiten). Maar tegen Pogba, Kante en Griezmann is wel iets totaal anders idd. Maar Jan hangt wel vaker de opportunist uit, matige analist.

6 juni 2022 om 01:48

Idd, in de vorige Nations League wonnen we ook allerlei vriendschappelijke wedstrijden tegen topploegen op vakantie, maar op het EK werd ons niveau direct weer duidelijk. We leren het ook nooit in Nederland.

Neemt niet weg dat ik denk dat Berghuis op 10 en Frenkie op 6 een prima middenveld is, met dan ofwel Klaassen ofwel Wijnaldum erbij. Genoeg creativiteit, loopvermogen, ervaring etc. Hopen dat er niemand geblesseerd raakt. Bergwijn en Memphis voorin een beetje leuk in vorm, en we kunnen in elk geval uit de groepsfase komen, alles daarvoorbij is bonus.

6 juni 2022 om 01:55

Hangover,

Meestal ben jij de nuchterheid zelve, maar dit vind ik dan wel een hele slechte post van je. Wrm vergelijk je het functioneren van Koeman met die van de Boer?
Als ik zag hoe Franktijk wn Duitsland tegen ons speelden, waten ze alles behalve op vakantie.

Maar elke keer als oranje winst is het omdat de tegenstander op vakantie was en als ze verliezen, zagen we het ware niveau van Oranje. Raar toch...

6 juni 2022 om 07:37

Typisch hollands azijnpissen noemen we dat. Wint Nederland van een topploeg, topploeg deed er niks aan, spelen niet op volle kracht etc etc. Wint topploeg, dan weten we meteen onze plaats en we kunnen er niks van.. Standaard riedeltje wat je constant hoort.

6 juni 2022 om 08:19

@BochheriefWat een onzin wat je hier zit te zeggen over België. Deze gouden generatie van België is gewoon over hun top heen. België wil altijd winnen van de Nederlandse dikke nekken zoals de Nederlandse worden genoemd door de Belgen. Daarnaast is Frankrijk gewoon top maar verloor het van Denemarken en België een stel oude gouden generatie die over hun hoogtepunt heen zijn. En wat blijkt wat er achter aan zit te komen is niet veel.

6 juni 2022 om 08:23

Kante mee eens, Pogba en Griezmann zijn middelmaat en vooral gehyped..

Oh Louis, jij man met veel gezichten,

Hij heeft het allemaal weer lekker voor elkaar he Ome Louis!
De beste mensen op de beste positie, en ze kunnen ineens ballen.
Nu volhouden tot November, en duimen dat we geen gekke blessures bij key-players krijgen.

6 juni 2022 om 11:15

En dan winnen we het WK in Qatar in stadions gebouwd door slaven, nou joepie.

Het kan echt een gouden zet worden van Ik, Louis van Gaal.
Berghuis heeft natuurlijk een gevaarlijk pass in huis en met Frenkie naast hem, heeft hij steun mocht hij de bal verliezen. Met zijn korte dribbels en passes kan hij Memphis of Bergwijn lanceren. Pakte perfect uit tegen Belgie.

En wanneer Danjuma terug is van blessure, ontstaat er nog meer diepte en snelheid voorin.
En met Koopmeiners, Gravenberch heeft Van Gaal alternatieven om anders te spelen op het middenveld.

6 juni 2022 om 01:59

En voor wie moet Dandjoema spelen dan. Bergwijn lijkt zich aardig gesetteld te hebben en Memfish is onomstreden

6 juni 2022 om 02:16

Danjuma (wie deze Dandjoema is, geen idee) is dan een alternatief voorin. Iemand met snelheid en skill die je erin kan gooien voor een middenvelder of als Memphis niet in de wedstrijd zit.Het is een soort hardcore-aanvallend voetbal dat Oranje in dit systeem speelt, maar het is zo effectief dat de verdediging niet zo zeer in de problemen komt als je zou verwachten. Een heel team dat op zijn Klopps veel druk zet, met een hoop inschuivende spelers naar voren (de voetballende verdedigers die hoog opkomen, zoals Van Dijk en Timber, de bewegelijke middenvelders zoals Frenkie en Berghuis met een loper als Klaassen ernaast) geflankeerd door wingbacks en met twee snelle, bewegelijke spitsen voorin. Het is nog best vroeg, maar getuige met name de wedstrijden tegen Denemarken en Belgie lijkt er muziek in te zitten. En Oranje heeft er de spelers voor, met op elke posities wel opties. Veel meer dan in een klassieke 433. Van Gaal lijkt toch weer goed te zien. Nu hopen dat in november de juiste spelers worden geselecteerd (BMI en Janssen out) en het kan een leuk WK worden. Wereldkampioen wordt Oranje niet, maar een mooi toernooi is zeker mogelijk. Ik heb er veel meer vertrouwen in met Van Gaal aan het roer. Het EK voelde toch al een beetje bij voorbaat als een weggegooid toernooi.

‘Presentator Bas van Veenendaal vraagt Jan van Halst naar de uitblinker van afgelopen zaterdag?’ Die wedstrijd was ten eerste vrijdag en ten tweede, om die reden, laat t rusten @VZ. Zit ons geen oud nieuws in de maag te splitsen, kom eens met wat actuelers.

6 juni 2022 om 02:19

Nee nee, je snapt het niet- je moet de website volproppen met snippets van interviews of talkshows, afgewisseld met clickbait-artikelen met valentijn driessen of voetbalvrouwen met grote borsten op de thumbnail waar je dan niet op kan reageren. Dat is hun excuus zodat ze 'echte content' kunnen maken, zoals die wikipedia level artikeltjes over nietszeggende talenten, interviews met sportjournalisten (die ze dan ook weer in negen stukken hakken) met dan heel af en toe een informatieve longread.

Behalve dat mag je gebruik maken van de ongekend archaïsche infrastructuur van het discussieplatform hier in de comments!

Er is één grote nuance..... wedstrijden in de nations league zijn enkel verplichte commerciële wedstrijden en hebben geen echte waarde voor de spelers en de prestaties zijn dan ook navenant.....dus dit zijn hoegenaamd geen top interlands......

Daadwerkelijk een goeie voetballer met klasse en durf naast Frenkie... Toch heel wat anders dan overrated spookje Gini. Die heeft nu echt totaal geen waarde meer, want qua slimmigheidjes en werklust hebben we Klaassen die dat dan weer beter kan. Groetjes, Gini!

Ik wil niet lullig doen, maar welke van deze spelers heeft zich echt laten gelden in een topinterland dan? Dit zijn geen Sneijder, van Persie of Robben die wedstrijden beslissen voor Oranje op WK's en EK's. Van Frenkie, Van Dijk tot Depay hebben het nooit laten zien in een wedstrijd waar het er echt toe doet. Hun beste prestatie tot nu is de poulefase overleven op een EK.

Waar heeft Van Halst het over? Deze hele generatie heeft nog helemaal niets laten zien en nog alles te bewijzen.

6 juni 2022 om 10:48

Bereta toch, denk aan Frenky tegen Madrid en Juve. Gewoon een geweldige speler, geen twijfel. En dat geld ook voor Wijnaldum, Virgil, de Ligt. We love Memphis altijd keihard werken.
Geef vertrouwen, die jongen heeft zoveel talent. En dan Bergwijn, Louis is lovend, neef i say more

6 juni 2022 om 11:13

Dat zijn geen interlands.

Heel mooi en leuk om te zien, wat mensen die echt verstand van voetballers hebben (ten Hag, van Gaal) uit spelers weten te halen.

Speelde een prima wedstrijd en heeft natuurlijk ook nog de extra gretigheid aangezien het bij lange na geen vaste basisklant is.

Blijf er echter bij dat Berghuis voor de echt serieuse tegenstanders en dan bedoel ik kanshebbers op een WK titel, waar ik België absoluut niet bij schaar, tekort komt. Ik zie hem namelijk niet het verschil maken tegen een Frankrijk, Duitsland, Spanje of Brazilië.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 8
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

60 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Ajax 1 0 0 0
2021/2022 Ajax 33 8 0 0
2021/2022 Feyenoord 0 0 0 0
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
Laatste voetbalnieuws

Kenneth Perez weet wie ‘het kind van de rekening’ wordt bij Ajax

Kenneth Perez vermoedt dat Steven Berghuis buiten het basiselftal van Alfred Schreuder gaat vallen. Te gast in het programma Voetbalpraat van ESPN blikt de analyticus terug op afgelopen speelronde in de...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 11 augustus
Hakim Ziyech is het wachten op AC Milan zat en staat voor een definitief vertrek bij Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren