Lionel Messi heeft geen rem meer bij nationale team en scoort vijf (!) keer

Zondag, 5 juni 2022 om 21:50Tom Rofekamp • Laatste update: 22:53

Lionel Messi heeft zondagavond wederom de show gestolen bij Argentinië. Na zijn eersteklas performance in de Finalissima tegen Italië (0-3 winst) kreeg de 34-jarige aanvaller ook alle ogen weer op zich gericht in het vriendschappelijke duel met Estland, door alle vijf (!) de treffers op zich te nemen bij een afgetekende 5-0 zege. Het staat in schril contrast met het spel van Messi bij zijn club Paris Saint-Germain, waar hij afgelopen seizoen zijn piekvorm eigenlijk nooit wist te vinden.

In minuut acht was het voor het eerst raak voor Argentinië. Germán Pezzella was weg en werd op onjuiste wijze een halt toegeroepen door Matvei Igonen: strafschop. Messi ging achter de bal staan en liet de haast aan de doellijn vastgelijmde sluitpost vissen met een geplaatste knal. Argentinië was al heer en meester en bleef onder aanvoering van Messi maar komen op Estse helft. De zevenvoudig Ballon d'Or-winnaar verzuimde even voor rust aanvankelijk nog de marge naar twee te vergroten na een één-twee met Ángel Correa, maar deed dit niet veel later alsnog.

Messi werd compleet over het hoofd gezien door de Estse verdediging toen Aljeandro Gómez oprukte richting strafschopgebied. De middenvelder van Sevilla kon zijn teamgenoot in de loop aanspelen en zag deze met een hooggeplaatst schot de 2-0 noteren. Twee minuten na de thee had Messi zijn (net niet loepzuivere) hattrick te pakken. Argentinië combineerde fraai om de vijandige zestien heen en kreeg de bal bij de mee opgekomen Nahual Molina. De back vond Messi, die goed voor zijn tegenstander kwam en binnentikte: 3-0. Maar de Messi-show was nog lang niet ten einde.

Twintig minuten voor tijd zette de steraanvaller zichzelf nog maar eens op de kaart voor Ballon d'Or-winst, door handig gebruik te maken van een voordeelsituatie. Waar Estland dacht dat het spel stilgelegd zou worden, liet de scheidsrechter gewoon doorspelen. Messi kon daardoor op Igonen af, die hij slinks uitkapte en versloeg met zijn zwakkere rechterbeen: 4-0. Het was en bleef Messi's avond. De Argentijns recordinternational zette zelf een aanval op en zag deze via tal van bekende en onbekende lichamen toch weer voor zijn voeten belanden. Messi schoof bekeken binnen en schroefde zijn totaal voor zijn land op naar 86 treffers. Het laatste kwartier werd Igonen met rust gelaten.

De avond kreeg ondanks de glansrol van Messi ook een gouden randje voor Marcos Senesi. De verdediger van Feyenoord mocht (nadat hij buiten de selectie was gelaten voor de Finalissima) zijn interlanddebuut maken na 62 minuten, als vervanger van Lisandro Martínez. Nicolás Tagliafico maakte geen deel uit van de selectie, daar hij woensdag nog aan het startsignaal verscheen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

231 reacties (laatste reactie door sterkejerke)

Messi verdiend de gouden bal na deze geweldige prestatie.

5 juni 2022 om 21:55

Kom je niet uit 2009? Wat een kinderachtige reactie... doet blijkbaar al bijna een half jaar pijn he? Al psychische hulp gezocht?

5 juni 2022 om 21:57

Wat zegt hij dan precies zo verkeerd? We weten allemaal dat messi oppeens in de top 5 zal zitten van de ballon d'or ranking terwijl hij dit puur aan zijn naam te danken heeft. Beetje lachen moet kunnen hė?

5 juni 2022 om 22:07

Sociamasia

Lees je eigen reactie even na en vraag je eerlijk af of die nou bijdraagt aan een positief klimaat op deze site.

5 juni 2022 om 22:19

Haha weetje wat pas kinderachtig is? Dat mensen na een goede prestatie van Messi, meteen Ronaldo erbijpakken. En niet gewoon Messi kunnen complimenteren.

5 juni 2022 om 22:23

Messi is gewoon GOAT. Ik bedoel spelers die over eigen benen struikelen tijdens dribbelen en alleen in 16 kunnen blijven hangen, omdat ze veder niet meer kunnen dan ballen afwachten of cheerleader spelen tijdens een finale, daarvoor wordt de stemming heropent, zodat zijn fanboys zoals jij wat zelf hoogwaarschijnlijk niet veel met een bal kunnen, om tevreden te houden. Messi had eigenlijk afgelopen 2 decennia ballon dor moeten winnen. Simpelweg omdat hij gewoon voetbal technische de beste is en daar zouden goals niets aan kunnen veranderen.

5 juni 2022 om 22:31

Hij verdient toch ook de gouden bal? Benzema kan toch gewoon die prijs Van Lewa krijgen?

5 juni 2022 om 22:42

@bar bar. Messi staat al een heel seizoen lang in de schaduw van Mbappe. Ronaldo staat nooit in de schaduw van een teamgenoot. En die heeft ook nog eens 1800 meer teamgenoten gehad dan Messi.

5 juni 2022 om 22:55

Dat klopt helemaal. Dat komt omdat Messi bewust een stapje terug neemt om andere te laten schijnen. Hij gaan dan veder als spelmaker. Hij laat medespelers beter voetballen. En is dan ook niet aan het bedelen voor goals, omdat zijn spel niet alleen gebaseerd is op goals. Terwijl ballen afwachter wat wel afhankelijk is van goals boos wordt op zijn medespelers als zij scoren inplaats van hem. Zo een wereld speler zoals Benzema heeft zich jaren lang laten misbruiken. Ook aanvallers van united konden vorige allemaal beter statistieken weerleggen en een tweede plek als gevolg. Sinds ballenafwachter terug is en zij nu alleen maar worden gebruikt om zijn intikkers te verzorgen, kunnen zelf opeens niets meer. Tuurlijk blijf je dan altijd de beste als andere nier meer voor de club spelen, maar voor de ballen afwachter himself.

5 juni 2022 om 23:14

Wie bij PSG is beter gaan voetballen door Messi dan? Mbappe is al jaren goed en Neymar beleefd zijn meest slechte seizoen in jaren

5 juni 2022 om 23:30

@sociomasia Ik denk dat je zelf hulp al hebt gezocht?

5 juni 2022 om 23:32

Sowieso is Mbappe nog beter gaan spelen dan vorige jaar. Door de komst van Messi heeft hij nog meer ruimte, plus een speler met een overzicht waar u tegen zegt. Messi heeft hem afgelopen seizoen nog heel vaak diep gestuurd. Neymar was helaas geblesseerd, maar zelfs Neymar toen ze nog bij Barca speelde zovaak gesteund in het veld. Momenten zoals Messi toen op 2 goals stond en penalty weg gaf aan Neymar of Suarez. Vrijtrappen die hij ze liet nemen, terwijl hij zelf de specialist is. Integenstelling dus tot een ander. Hij die jaren als niet meer vrijtrappen scoort, maar wel achter ieder vrijtrap staat en letterlijk van uit alle hoeken probeerd. Penalty's laten nemen door een ander is bijna een taboe. Helaas heeft Messi zich bewust ingehouden afgelopen seizoen, omdat hij op zijn best wilt zijn voor Argentinië en voor zijn aller laaste WK. Veder is PSG wel gewoon kampioen geworden, wat zo vorige met de topspelers Mbappe en Neymar niet lukken. Ik verwacht na WK weer de oude Messi nog even knallen in zijn laaste jaren op club niveau.

5 juni 2022 om 23:46Messi neemt helemaal geen stapjes terug. Tegen Estland in Zuid Amerika dat 100e staat op de Fifa ranglijst, laat me niet lachen. 6 goals in de farmers league 1. Messi kan alleen in een comfort zone presteren, dat weten wij allemaal. De vele chokes met Argentinie en Barcelona in UCL wedstrijden laat dat alleen maar zien, leuk dat die een beetje kan dribbelen, maar de GOAT staat er als het moet, en dat doet CR7 met 5 UCL 1 EK alle individuele statistieken hij bewijst zich in meerdere competities unlike Messi

6 juni 2022 om 00:03

Paauwer ik adviseer je als je geen PSG wekelijks kijkt dat je dan voor jezelf beter er gewoon niks over kunt zeggen. Messi in de schaduw van Mbappe, schaam je gozer. Dat Messi niet meer aan de lopende band scoort wilt niet zeggen dat hij slecht speelt he.. is de man van de keypasses.. dan lijkt het voor mensen zoals jij die alleen even op internet kijken wie er gescoord hebben inderdaad dat het niks is

6 juni 2022 om 00:04

Puur aan zijn naam de geit.

6 juni 2022 om 00:09

Oke en nu zijn landen zoals als Estland niet meer belangrijk. Een ander speler heeft 75% van zijn met land tegen dit soort landen gescoord, maar dan sta je hoogwaarschijnlijk wel ermee te pronken. Onlangs tegen Italië speelde Messi nog als een beest. Italië wat gisteren tegen Duitsland gewoon gelijk speelde. Dus dat smoesje dat Italië niets meer is kan je ook niet meer gebruiken. Veder heeft Messi nu ook in meerdere competitie laten zien. Hij is nu kampioen geworden met PSG en met Argentinië maar liefst 4 finales gespeeld waaronder een WK finale. Jouw held mag daar nog van dromen. Dus copa gewonnen en Olympische kampioen. Veder heeft hij In tijd dat ze beide in Spanje speelde Ronaldo gedomineerd op alle fronten. Real is in afgelopen 3 jaar net zo vaak kampioen geworden als met Ronaldo in 8/10 jaar. Messi is vaker als speler van toernooi verkozen dan Ronaldo ( volgens mij is Ronaldo zelfs nooit verkozen, maar dat weet ik niet zeker) Messi heeft betere goal ratio, Messi is veel vaker als matchmaker verkozen. Dus over welke statistieken hebben we precies over. Want ik laat bewust andere statistieken achter wegen, want dan zijn we al heel snel uitgepraat.

6 juni 2022 om 00:20

Eigenlijk zou heel deze discussie al moeten eindigen bij het feit dat Messi over betere goal Ratio beschikt dan Ronaldo. Hij is letterlijk beter in alles waar Ronaldo voor staat haha.

6 juni 2022 om 00:46

Messi heeft misschien meer talent, maar als voetballer in de atletische vorm legt hij het toch echt af tegen ronaldo. Overall is ronaldo gewoon completer. Als je een vd twee in een random team zet heeft imo ronaldo een grotere kans van slagen omdat messi maar net moet zien of het team hem wel ligt. En ik ben neutraal hierin, ben gek op beide spelers.

6 juni 2022 om 01:09

Gast, accepteer gewoon dat er velen zijn die je mening (totaal) niet delen. Ronaldo over Messi, ook voor mij. Genoeg redenen voor te noemen.

6 juni 2022 om 02:29

Je kan toch niet ontkennen dat Mbappe de absolute topspeler was van PSG afgelopen seizoen en dat hij een paar klassen beter was dan Messi?

6 juni 2022 om 02:48

Vraag het aan iedere speler die tegen beiden hebben gespeeld en ze zullen allemaal zeggen Dat Messi de betere is.. een EK winnen door 3e te worden in de poule en 6x gelijk te spelen? Haha laat me niet lachen, Messi is niet eens iets beter dan Ronaldo Messi is veeel en veeel beter. Ronaldo hoort niet eens in de top 5 beste spelers allertijden

6 juni 2022 om 03:01

Ronaldo had er in de Ligue 1 minimaal 25-30 ingelegd. Laat me niet lachen.

6 juni 2022 om 09:01

@lionaldinho84. Overdrijven is ook een kunst. Sws kan je pas vergelijken (ruim) na de carrière van een speler hoe goed hij was. (Bijv Ronaldinho was extreem goed. Maar hield dat maar een jaar of 2 vol. Dus niet een van de aller besten ooit. Een Zlatan is al 20 jaar wereldtop. Dan ben je een grote).

Iedereen die objectief kijkt zal het eens zijn dat Messi zeker weten top 5 aller tijden is. Zo goed als zeker de beste voetballer ooit. Maar daarna wordt het minder duidelijk. Cruijff, Pele, Maradonna, allemaal legendarisch. Ronaldo tikt dat zeker aan. Zeker ook omdat hij jaren lang blijft presteren. Hij js minder goed voetballend gezien dan die drie, maar is zo lang zo goed dat hij wel bij de absolute top hoort. Dus misschien is hij wel top 5 ooit. Misschien top 10.

6 juni 2022 om 09:38

Hahaha pak alles erbij wat los en vast zit makker. Je snapt er duidelijk vrij weinig van.

6 juni 2022 om 09:42

Messi in de juiste omstandigheden (bijv met iniesta xavi en busquets (beste trio middenveld ooit i.m.o.) tikt een niveau aan waar niemand aan tippen. Los daarvan kan Ronaldo in elk team presteren, dus i.m.o. completer. Je bagatelliseert zijn prestaties maar daar ga ik niet eens op in. 0 verstand dat is duidelijk.

5 juni 2022 om 22:00

Helemaal mee eens, en dat tegen Estland, deze jongen gaat een gouden toekomst tegemoet!

5 juni 2022 om 22:03

Verdient. Is het echt zo moeilijk??

5 juni 2022 om 22:07

Was anders een heerlijke wedstrijd van Messi. Speelde goed en gretig. En voor de rest was het een prima wedstrijd om wat dingen uit te proberen. Zo werd er de tweede helft in een 352 gespeeld. Was weer een top sfeer in het stadion, met zoveel Argentijnen. Kan niet wachten tot het WK begint

5 juni 2022 om 22:15

Mooi dat Senesi zijn debuut heeft gemaakt, komt er weer een miljoentje bij z'n transfersom.

5 juni 2022 om 22:36

Een wereldprestatie tegen Estland, het land dat speelt in Nations League D en op plek 110 staat op de wereldranglijst. Ja, echt een wereldse prestatie.

6 juni 2022 om 01:30Heel goed @sterkejerke en @sojermaine7. Serieus ingaan op een overduidelijke sarcastische reactie, jullie IQ is sowieso boven de 200. Slimme boys.

6 juni 2022 om 09:34

Ik ga er cynisch op in (voor de taalnazi's onder ons).

Was even vergeten dat er meer mensen als Prem93 zijn die sarcasme alleen herkennen als er een knipoog achter staat. Voeg ik die de volgende keer toe

6 juni 2022 om 10:16

Nee jouw reactie was niet sarcastisch, maar cynisch. Zoek het verschil maar op jongen.

5 juni 2022 om 22:49

Tegen Estland man kom even uit je bol, messi verdient de gouden bal niet. Het gaat voor mij tussen Lewa en Benzema

6 juni 2022 om 09:06

@sojermaine7
Messi verdient de gouden bal dit jaar niet. Maar benzema ook zeker niet. Ja hij scoort nu aardig, maar heeft jaren lang laten zien niet goed genoeg te zijn. In de spits van Real scoort iedere redelijke spits veel. Zet je daar een Dolberg neer (geen wereldtop maar ook een heel degelijke spits) dan scoort hij even veel als Benzema. Lewa verdient het meer. Maar ik zou dit jaar dan voor Mbappe gaan.

6 juni 2022 om 12:45

Hahaha Wtf lees ik nou. Benzema is niet alleen een doelpuntenmaker (en de 3e Franse speler die 50 goals maakt in 1 seizoen). Het is ook nog een fantastische voetballer en heeft meer techniek en souplesse in zn kleine teen dan Mbappe en Lewandowski hebben. Overigens was Benzema in de jaren van Ronaldo altijd basisspeler en fenomenaal. Ronaldo en Higuain konden niet samen, Benzema en Ronaldo wel, omdat Benzema gewoon heerlijk kon voetballen. En wat boeit het wat die jaren heeft laten zien? Het gaat toch om voetballer van het JAAR, slimpie. En dan wel Lewa zeggen die bij een nog beter en makkelijker team speelt in een makkelijkere competitie, idem voor Mbappe. Zet Benzema bij hun teams neer en hij maakt de competitie kapot.

5 juni 2022 om 23:01

Ga slapen

Credits naar Estland dat ze het maar bij 5 hebben gebouden 👏💪

5 juni 2022 om 22:00

Estland staat wel in een mooi rijtje nu, dat is dan een andere mijlpaal. Na slechts negentig minuten staan ze tussen Brazilie, Chili en Uruguay in de top van de internationale teams waartegen Messi het vaakst gescoord heeft. Bolivia staat daarbij overigens bovenaan.

6 juni 2022 om 02:52

Ronaldo maakt zijn goals tegen Luxemburg Cyprus Malta San Marino Kazachstan en dat soort landen maar dat vergeten alle Messi haters hier als het hun uitkomt

5 juni 2022 om 22:02

Toch knap van degene die dit stuk geschreven heeft, om geen enkele Estse speler bij naam te noemen. Enkel Estse sluitpost of verdediging. Niet dat ik ze ken, maar ken evenmin alle Argentijnen. Matige journalistiek.

Ah messi toch jij bent de beste speler ooit met de bal aan je voet niet normaal!

5 juni 2022 om 21:58

mee eens, maar de grootste speler ooit met de bal is Ronaldo die het op belangrijke momenten en grote wedstrijden laat zien daar waar Messi vaker onzichtbaar is...

5 juni 2022 om 22:00

Jaaa daarom heeft Messi meer finales gespeeld, meer gescoord en meer assists gegeven in al die finales. Oohja en meer prijzen gewonnen, en 160 motm awards meer gewonnen

5 juni 2022 om 22:01

Ben jij in 2017 begonnen met voetbal kijken? In het tijdvak 2009-2014 werd deze discussie, compleet onterecht, gevoerd met Ronaldo als zogenoemde topscorer van de dwergteams. Beide zijn ze extreem beslissend, ook in toppers.

5 juni 2022 om 22:02

Sorry hoor, maar 'meer finales gespeeld' wat is dit dan voor onzin statistiek? Het is juist slecht toch dat messi meer finales heeft gespeeld dan CR7, terwijl CR7 er meer heeft gewonnen? Gebruik dan tenminste goeie argumenten om je levensbelangrijke idool te verdedigen hè 😜

5 juni 2022 om 22:05

Ach schei alsjeblieft uit. Messi heeft 1100 goals+assist in 974 wedstrijden. Ronaldo heeft 1043 goals+assist in 1120 wedstrijden. Daarbij is Messi ook nog eens meer spelmaker dan afmaker. Simpelweg de beste voetballer ooit

5 juni 2022 om 22:08

Logisch dat Messi meer doelpunten en assists hebt als je alleen bij absolute topclubs hebt gespeeld. Ronaldo speelde bij een minder united, sporting en juve. Simpelweg de beste voetballer is gewoon jouw mening. Niks meer niks minder.

5 juni 2022 om 22:18

Ben je gek. Minder united. Dat was een top team met rooney Scholes

5 juni 2022 om 22:18

Pieterverbeek

Wat heeft Ronaldo meer gewonnen dan als ik vragen mag? Want dat is feitelijk niet juist wat je zegt, of probeer je effe goedkoop te scoren?

5 juni 2022 om 22:20

Juve was toentertijd het dominantste team in Italië toen hij daarheen ging. Daarbij kwam hij in zijn eerste periode in Manchester in een sterk team. Hij tekent met volle verstand voor zijn nieuwe clubs. Dan moet je achteraf niet klagen dat het team niet goed genoeg is. Je weet waar je tekent en je weet ook in welke selectie je terechtkomt.

5 juni 2022 om 22:22

arsenal890

Sporting die kan ik je geven, maar kom op United wordt gezien als het beste team ooit in de PL, in ieder geval top 5, dat hij naar Juventus gaat is zijn keus, zelfde voor zijn 2e periode op dit moment, maar exht presteren doet hij niet tot nu toe met United.

5 juni 2022 om 22:25

Echt presteren doet hij niet tot nu toe. In zowat het slechtste Man Utd ooit er 18 injassen. Op 37-jarige leeftijd... Ik vind Messi een stuk completer dan Ronaldo, maar hoe Ronaldo hiet weggezet wordt... Schandalig.

5 juni 2022 om 22:30

Suarez 7, Ronaldo wordt gewoon veel gehaat wegens liefde van Messi. En het grappige is dat Messi dit soort jongens zonder respect naar zijn eeuwige rivaal echt zou uitkotsen hoor. Snap niet dat je op gun oude dag niet van beide kan genieten, vooral omdat ze tegenwoordig niet meer aan de top staan.

5 juni 2022 om 22:31

Man U werd vorig jaar 2 zonder Ronaldo en 6de met hem. Leuk die doelpunten maar het team is met hem alleen maar minder geworden.

5 juni 2022 om 22:38

Want Ronaldo is de reden dat Manchester United onderpresteert? Die tweede plek was al enorm geflatteerd, mede door een blessuregolf bij Liverpool en een Chelsea dat een catastrofale eerste seizoenshelft kende. Ik wil nog maar eens benadrukken dat Messi voor mij de beste speler ooit is, maar kom op. Geef Ronaldo wat credits. Ruim 20 doelpunten als bijna veertiger. En vaak nog beslissende goals ook.

5 juni 2022 om 22:40

@Madridista. Mooi gezegd. Toen ik een tiener was, wou ik nog wel eens kinderachtig Ronaldo bashen. Maar als je ook maar een beetje volwassener wordt, kan je toch alleen maar genieten van beide? Messi die op zijn oude dag de Europese kampioen dolt op Wembley, Ronaldo die Manchester United met late minute-goals de groep doorloodst in de Champions League... Kippenvel.

5 juni 2022 om 22:56

Madrista, ik vind dat ze beide nog aan de top staan!! Misschien niet meer zoals hun top jaren(90+ per seizoen), maar ze zijn beide nog zo belangrijk voor hun club en land! Vind zelf Messi de betere/meer complete speler, maar geniet van beide! Die 2 hebben het voetbal naar ongekende hoogte getild! Samen met focking veel respect voor elkaar! De 2 beste ooit moeten we idd van genieten zo lang het nog kan!!

6 juni 2022 om 00:10

Haha LeoMessiTBE, dat ligt niet aan Ronaldo. Man United won vorig jaar vrijwel elke uitwedstrijd, dit jaar niet. Spelers als Maguire en Bruno speelden veel beter. Ligt aan het feit dat er geen fans zijn. Oja en dat Liverpool, Chelsea en Arsenal alle 3 een stuk minder presteerden. Beetje nuance

6 juni 2022 om 00:14

Suarez-7. Heerlijk toch. Genieten nog op het WK van ze, ik ga erbij zijn in november. Tuurlijk heeft iedereen een voorkeur, maar dat betekent niet dat je de ander per se moet haten of diens prestaties naar beneden moet halen. Ronaldo heeft het gewoon goed gedaan en verdient lof voor zijn internationale doelpuntenrecord. Meeste mensen bagatelliseren dat echter en dat vind ik zo jammer. Messi verdient uiteraard ook lof dat hij vandaag 5x scoort. 5x is 5x. En dat is enorm mooi. En om dat te erkennen hoef je niet Ronaldo naar beneden te praten.

6 juni 2022 om 00:28

Welke belangrijke momenten? Bedoel je de cl finales die allemaal door Bale werden beslist? Of bedoel je het EK finale van 2016?

6 juni 2022 om 02:30

Ja want Ronaldo heeft niks bijgedragen om in die finales te komen?

6 juni 2022 om 02:58

Chiellini, die tegen beiden heeft gespeeld, zei het op een mooie manier: 'Als je tegen CR7 speelt moet je zorgen dat hij niet naar binnen kan komen en niet kan schieten met zijn rechter voet. Als je tegen Messi speelt moet je een kruisje slaan en bidden dat hij een mindere dag heeft.. dat antwoord van een topverdediger zegt alles!

6 juni 2022 om 12:48

Lionaldinho84, hahaha je bent een beetje obsessed moet ik zeggen. Ipv Messi credits geven voor het scoren van 5 goals in 1 wedstrijd moet je de vergelijking maken met Ronaldo. En we weten allemaal wat Messi van jongens als jij vindt! Messi heeft respect voor Ronaldo en zou jongens die geen respect tonen aan laatstgenoemde gewoon uitkotsen! Maar goed dat is mijn mening

Oh jee, straks geeft ie ze nog een goede reden om op hem te stemmen voor de ballon d'or 😜. Nee maar mooi om te zien, heel Argentinië ook sprankelt onder deze coach!

Messi is gewoon doodongelukkig in Parijs.

5 juni 2022 om 22:27

Ja eens Sander!
Als je ziet met hoeveel plezier hij speelt voor Argentinie...groot contrast met PSG inderdaad. Dat PSG is echter ook geen team, maar 11 Bv's.

Nu scoort hij 5x, echter vond ik hem veel beter spelen van de week tegen Italie. Toen scoorde hij niet, maar gaf wel 2 assists en had geweldige acties in huis.

Ik zat net zijn cijfers te bekijken van afgelopen seizoen. Ondanks een mager jaar bij PSG, toch:
- 11 goals
- 15 assists= direct betrokken bij 26 goals.

En nu 5 goals en 2 assists voor zijn land in twee wedstrijden. Nee, Messi is nog lang niet afgeschreven.

5 juni 2022 om 23:30

Bij Argentinie speelt iedereen in dienst van Messi. Bij PSG lopen er meer grote sterren dus moet hij het zelf doen en dat blijkt een stuk lastiger te zijn

5 juni 2022 om 23:45

Meer grote sterren, dus moet hij het zelf doen. Die moet je even uitleggen Japie.

6 juni 2022 om 00:15

Een Neymar en Mbappe bv gaan het vuile werk niet opknappen voor Messi zodat hij kan excelleren. Bij Argentinie en Barcelona speelt/speelde iedereen in dienst van Messi

6 juni 2022 om 00:15

@japie_krekel

Deze begrijp ik niet zo goed. Ervan uitgaande dat "meer grote sterren" staat voor meer beste spelers ter wereld, interpreteer ik jouw comment als:

Bij Argentinie heeft hij normale voetballers (lees; minder dan PSG) om zich heen en daarom speelt hij daar veel beter en hebben landen als Italie, Brazilie (copa) geen schijn van kans...

Of bestaat er een mogelijkheid dat hij de Franse taal niet beheerst , cultuurverschillen, ander systeem gespeeld wordt bij PSG, een trainer die er geen team van weet te maken, etc....?

6 juni 2022 om 00:27

Die mogelijkheid bestaat zeker net zoals de mogelijkheid bestaat dat Messi alleen nog in staat is uit te blinken als de andere 9 veldspelers in dienst van hem spelen en al het vuile werk voor hem opknappen

6 juni 2022 om 00:52

Ja dat zal Japie. Word jezelf niet moe van het constant afzeiken van Messi. Natuurlijk speelt iedereen in dienst van Messi, maar nergens speelde een team in dienst van Ronaldo zeker? Als een team het beste loopt via een specifiek aanspeelpunt is er toch helemaal niks mis mee.

6 juni 2022 om 00:55

@japie_krekel

De reden dat ik het vraag is omdat ik genoeg voorbeelden heb gezien waarbij het niet per se aan de spelers lag, maar aan de clubs.

Niet heel lang geleden zaten wereldtoppers zoals Kevin de Bruyne en Mo Salah op de bank bij Chelsea. En vanaf het moment dat ze in hun kracht werden gebruikt bij andere clubs (city en Liverpool), spelen zij de sterren van de hemel.

Of Bergkamp bij Inter en later Arsenal. Er zijn meer voorbeelden, maar ik benoem er even een paar. Punt wat ik wil maken is dat het niet altijd aan de spelers ligt. Je hebt ook met omstandigheden, trainer, taal, cultuur, systeem en soms zelfs het weer te maken.

Volgens mij ben jij voor Feyenoord Japie. Om je beter te laten begrijpen wat ik bedoel, hoef je alleen maar Jaap Stam/advocaat te vergelijken met Arne Slot. Een wereld van verschil, in alles.

6 juni 2022 om 01:57

Klopt, soms ligt het aan de clubs maar soms ligt het ook aan de spelers. Als je PSG een beetje hebt gevolgd zie je dat Messi gewoon te weinig heeft gebracht en dat ligt niet alleen aan zijn medespelers, de coach of het weer. Mbappe bv speelt gewoon geweldig en die moet het ook met dezelfde coach en teamgenoten doen als Messi

6 juni 2022 om 02:01

Hierop ingaand zal ik dit even vermelden. Elke team heeft tot nu toe gespeeld op Ronaldo. Bij alle teams was het Ronaldo is eindstation taktiek. Bij Messi is het echter lever de bal in bij Messi en kijk of hij scoort of zorgt dat hij jou laat scoren. Die 2de lijkt me beter voor ieder team?

6 juni 2022 om 03:01

Nee want als hij moe is van het messi afzeiken dan zeikt hij Frenkie af of Barca.. ik denk dat hij het fijn vind om reacties uit te lokken.. als je niet ziet dat Messi nog steeds 1 van de allerbeste is en helemaal geen op hem afgesteld team nodig heeft om goed te kunnen spelen, dan ben je of blind of gewoon een hater

6 juni 2022 om 08:03

Het ligt allemaal aan randzaken dat Messi niet kan excelleren in de farmers league Japie. De wind stond ook vaak uit het oosten en dat vind Messi ook nooit zo lekker voetballen.

6 juni 2022 om 10:56

@Lionaldinho84 Hoezo stelt hij dan teleur bij PSG?

6 juni 2022 om 10:57

@JK-Ajax Inderdaad. Die arme Messi is niet te benijden

6 juni 2022 om 11:15

Misschien omdat hij Corona heeft gehad, Misschien omdat hij 20 jaar niets anders heeft gekend dan Barcelona en zich moest aanpassen? Misschien omdat je niet alleen naar goals moet kijken maar ook naar zijn spel? Messi is geen speler die zonodig de goals nog wil maken. Hij geeft net zo graag een assist en dat doet hij prima.. In de CL heeft hij prima gespeeld. Vergelijk dat maar met CR7 die Bruno Fernándes helemaal heeft verpest. Dat was een van de beste spelers in de PL tot Ronaldo kwam en zijn hele spel verpest heeft.

6 juni 2022 om 11:18

Plus de goals en assists van Messi zijn zoveel mooier en unieker dan die van Ronaldo. CR7 heeft niks magisch, zijn goals zijn niet uniek. Een zlatan of Haaland kunnen vergelijkbare goals maken, maar Messi laat dingen zien die uniek zijn

6 juni 2022 om 12:54

Ik heb zijn spel gezien in de CL ja, toen ze eruit vlogen en hij nog minder meters had gemaakt dan mijn oma op zondagmiddag

6 juni 2022 om 17:15

Als je wil gaan beweren dat Messi dit seizoen goed herft gespeeld bij PSG dan houdt de discussie al op. Hij heeft gewoon een enorm matig seizoen gespeeld. Daar is heel de wereld behalve jij het over eens

6 juni 2022 om 18:01

Zelfs Messi zelf zei in een interview dat hij een matig seizoen had.

Wat een ongekende wedstrijd van Messi. Ik wilde er eigenlijk niet over beginnen, maar de vreugde spat er hier echt 1000x meer van af dan bij PSG

Bijna net zoveel in deze wedstrijd als zijn seizoenstotaal in de Ligue 1 😂

5 juni 2022 om 22:56

Ach wel een kampioenschap en Champions League, geen conference league

6 juni 2022 om 00:19

Ronaldo speelt ook geen Conference League mocht je daarop doelen

5 goals mama mia goat

Tegen voetbaldwerg Estland, maar alsnog, ook die tellen!
Maakt ineens een goede tijd door, was tegen Italië ook fenomenaal!

5 juni 2022 om 21:56

Die tegen Andorra en Luxemburg tellen ook he. Inderdaad! Was tegen Italië natuurlijk ook echt top. Heerlijk om hem weer te zien lachen.

Leuk, maar wel tegen de amateur vereniging van Estland.

5 juni 2022 om 21:55

Bij ronaldo litouwen liep je anders te orgasmeren? Beetje hypocriet gap.

5 juni 2022 om 21:57

Waar heb je het over? Heb nog nooit iets over Ronaldo gezegd. Beetje slap dit.

5 juni 2022 om 22:00

Otario is meester van mensen door elkaar halen en door 1 kam te scheren. Niet serieus te nemen dus...

5 juni 2022 om 22:01

Hahaha Otario, jij deed dit vanochtend ook bij een ander lid Benzema, woordeni in de mond leggen. En nu bij BamiWorst, terwijl hij niet eens fan is van Ronaldo ofzo🤣. Je bent echt gefrustreerd zeg, woorden in de mond zeggen van een lid om je eigen standpunt door te drukken.

5 juni 2022 om 22:05

Bami worst, jij Aqua en die andere vervelende gast zitten altijd te geilen op Ronaldo zodra die goals scoort tegen Estland, Letland, Gibraltar, San Marino, Litouwen, Andorra, Liechtenstein, Luxemburg, Mildavia, Malta Cyprus, moet ik doorgaan? Maar nu speelt Messi voor het eerst tegen een land buiten de top 100 en dan hoor ik je klagen, maar zodra Ronaldo scoort bombardeer jij hem weer tot de beste, benoem je zijn totaal aantal goals als leidraad om h weer veren in de reet te steken.

Maar hoeveel goals zou Messi hebben zou die al die jaren tegen deze landen hebben gespeeld in de kwalificatie ?

5 juni 2022 om 22:14

Neehoor, dat ben ik niet. Ben een fan van Lewandowski, vanwege zijn successen in de Buli met Bayern. Ronaldo kan me echt een worst wezen wat die allemaal doet. Dus je hebt iemand anders in je hoofd of je verzint dingen.

5 juni 2022 om 22:23

Bamiworst,

Ik zeg het niet goed jij haat altijd op alles wat Messi doet, en niet doen alsof jij dat niet bent.

5 juni 2022 om 22:25

Haha EricvanLoo, deze BamiWorst is Bayern fan en zie ik nooit een woord reppen over Ronaldo. Moeten jullie nou serieus dingen verzinnen🤣

5 juni 2022 om 22:27

Ericvanloo Oh, nu haat ik op alles wat Messi doet? Ik vond dat Lewandowski de Ballon D'or had moeten winnen in plaats van Messi, maar dat is toch geen haten?

5 juni 2022 om 22:42

Hahaha zo te zien lul je hier ook weer een hoop onzin Eric.

5 juni 2022 om 21:57

Tegen deze tegenstanders is Ronaldo voornamelijk aan zijn Record gekomen. Messi had er wel 200 gemaakt als hij iedere kwalificatie tegen deze teams kan spelen. 🙈🙈🙈

5 juni 2022 om 22:01

Dat zal je nooit weten.

5 juni 2022 om 22:28

Die zijn ook landen waar ballen afwacher Ronaldo voornamelijk tegen scoort, maar nog steeds moeilijk hebt om zijn land rechtstreeks te laten kwalificeren voor een hoofd toernooi.

Zie hoe makkelijk het scoren is tegen ronaldos favourite tegenstanders...

5 juni 2022 om 21:56

klopt, maar ik zie Messi niet zo makkelijk scoren en presteren in grote wedstrijden waar het toe doet zoals Ronaldo....

5 juni 2022 om 21:58

Heeft meer gescoord in finales dan Ronaldo

5 juni 2022 om 21:59

Messi heeft meer goals/assist in veel minder wedstrijden..

5 juni 2022 om 21:59

46 G/A in finales. Nog steeds niet genoeg?

5 juni 2022 om 22:04

2013-2014: Niks gepresteerd in de finale CL, gered door Ramos last minute, doet shirt uit wanneer hij de 4-1 scoort.
2014-2015: geen finale
2016: Geen eens EK finale gespeeld en wordt gered door Eder.
2016-2017: In de return tegen Atletico halve finale niks gepresteerd en gered door prachtige actie van Benzema waaruit een goal van Isco ontstaat
2017-2018: CL Bayern uitgeschakeld, wederom he-le-maal niks gedaan OVER MAAR Liefst 2 Wedstrijden, Benzema as usual.
2017-2018: CL finale tegen Liverpool trouwens he-le-maaaal nergens te bekennen.

Houd eens op joh met die mythe dat CR5 zou presteren in 'grote wedstrijden' lol.

En nu weer Benzema met Real zonder CR5 de CL gewonnen. Zegt wel heel veel over Cr5's "prestaties".

5 juni 2022 om 22:07

Dit is het hele probleem met Ronaldo fans, ze zien alleen GOALS, vond Messi veel beter spelen tegen Italië en toen had hij alleen 2 assists maar scoorde hij niet. Vind het wel raar dat jij niet even benoemt dat hij gewoon goed speelde tegen Italië, waarom is dat?

5 juni 2022 om 22:19

Ik vind Messi een betere speler dan Ronaldo. Maar wat hierboven over Ronaldo gezegd wordt is zo een ongelooflijke onzin.

5 juni 2022 om 22:21

Vind dat ook super irritant. Ook met mijn vrienden discussie. Ik zeg altijd kijk met je ogen, zien jullie het niet. Gaat niet altijd om de goals.

5 juni 2022 om 22:26

2017 of 2018 die CL finale tegen Juventus moet je hem wel nageven man. Daar scoorde Ronaldo gewoon 2 keer in. Verder wel een feit dat mensen Messi zo proberen te downgraden alsof hij nooit beslissend is geweest. 2011 CL halve finale scoorde hij 2 keer in Bernabeu in een wedstrijd die op slot zat. 2015 tweeluik met Bayern ook zelf (samen met Neymar en Suarez in de return) beslist. Maar over datsoort momenten hoor je nooit iemand wat zeggen.

5 juni 2022 om 22:30

En in knock out fases?

5 juni 2022 om 22:32

@Shiraz; je kan van elk seizoen een lijstje maken van twee of drie topwedstrijden waarin Messi extreem beslissend was. Net als bij Ronaldo. Jammer genoeg worden spelers ook afgerekend op teamprestaties en internationale prijzen.

5 juni 2022 om 22:51

Vergeet die krankzinnige run van Messi in 2019 niet. Hij is 15 jaar super constant en goed geweest, maar dat was weer een piek van jewelste. Zo zonde dat Dembele die laatste kans niet afmaakte want tegen Spurs hadden ze sowieso gewonnen in de finale. Elke ronde 2 goals gemaakt en nog wat assists erbij ook.

6 juni 2022 om 00:05

meest trieste en domme comment van het jaar mag ook weer weggegeven worden aan @messi0101. Hoe kan je de twee beste spelers van de wereld de afgelopen 15 jaar nou weer naar beneden gaan halen (in dit geval Ronaldo). Met je cherry picking stats. Benoem dan ook even alle goals van Ronaldo in de knock out fases van de CL? CR5, hahaha wat een kleuter zeg. En dan zeggen dat Ronaldo niet presteert in grote wedstrijden wauw doet gewoon pijn aan m’n ogen. Ga gewoon genieten van deze twee grootheden ipv als zo’n kleuter reageren.. dacht dat die fanboy discussies alleen tussen kinderen plaatsvond maar jullie zijn nog veel erger..

6 juni 2022 om 00:13

Enige waar ronaldo fans een argument hebben is goals. Zonder goals heb je toch niks aan ronaldo en dat is het verschil.

6 juni 2022 om 02:01

En jij kijkt 5 jaar voetbal of wat? Heb het gevoel dat meeste mensen hier tieners zijn en Ronaldo niet over heel z’n carrière hebben zien spelen. Ronaldo alleen maar goals, lachwekkend..

6 juni 2022 om 03:03

Vergeet niet dat Portugal een EK heeft gewonnen door 3e te worden in de poule...

6 juni 2022 om 10:14

Dus? Vergeet niet dat Messi een toernooi won waar maar 10 teams aan meededen, en je na de poule wedstrijden al gelijk in de halve finale stond.

5 juni 2022 om 22:02

Man man Messi scoort er 5 en je moet weer over Ronaldo beginnen. Heeft Ronaldo je dm's genegeerd ofzo?

5 juni 2022 om 22:11

Jeff hou alsjeblieft je mond, jij bent als eerst aan het oreren zodra Ronaldo scoort tegen Litouwen, Malta en al die landen, en anders haal je wel zijn totaal aantal doelpunten aan die hij heeft gescoord voor Portugal, maar hoor ik je nooit over hoeveel goals hij heeft gescoord tegen landen zoals Estland enzo. Waarom is dit eigenlijk? Op Live Meepraten bij Portugal vs Zwitserland ben je Ronaldo ook telkens aam het ophemelen

5 juni 2022 om 22:16

Ik reageer amper op topics na een wedstrijd van Portugal omdat dat land me niet boeit. Dus je praat weer eens onzin zoals zovaak. Ik hemel Ronaldo op? Dus? Ik heb t toch niet over dat zij Messi op hemelt? Ik heb het erover dat een mooie prestatie van Messi toch weer over Ronaldo eindigd. Zie je mij over Messi beginnen in mijn reacties over Ronaldo? Nee toch? Bek houden dan. Maarja verwacht ook niet anders van een maniac.

5 juni 2022 om 22:23

Jaa Jeff is dat zo. Reageer jij als Ronaldo scoort tegen Malta

6 juni 2022 om 03:05

Estland is nog een top land vergeleken bij Luxemburg Malta Cyprus en Andorra

6 juni 2022 om 07:46

Jeff jij moet je echt schamen gap, Jij ben precies hetzelfde als Aqua, Insidemadrid, Sosuh, Japie Krekel en zo kan ik nog veel meer namen opnoemen. Altijd maar provoceren en haat gooien wanneer het over Messi of Barcelona gaat. Jullie zijn echt kleine kinderen dat meen ik serieus. Als Ronaldo scoort tegen kleine landen dan zijn jullie er als de kippen bij en dan vinden jullie het helemaal geweldig. Schijnheilige mensen hier op deze website jullie zijn echt nep ga wat doen met je leven.

6 juni 2022 om 10:00

Haat gooien wat een idioot ben jij. Je leest letterlijk dat dat iemand Ronaldo erbij betrekt als het puur over Messi gaat. Wie gooit dan haat? Idd die Marieke. Leer lezen voordst je comment wie zegt dat ik dit geen prestatie van Messi vind? Ik heb het er toch niet over dat mensen over Messi reageren? Echt teveel idioten op deze site wauw.

6 juni 2022 om 10:02

En weer is Ericvanloo trouwens nergens te bekennen als iemand met feiten komt lachwekkend persoontje 🤣🤣

6 juni 2022 om 12:46

Jij ben hier de idioot grappenmaker. Weet je hoevaak ik de afgelopen tijd heb gezien bij verschillende topics dat jij negatief praat als het over Messi of Barcelona gaat? En het grappige is jij probeerd het nog te ontkennen. Dat bedoel ik dus met schiijnheilige mensen op dit forum. Denk na voordat je wat zegt want dat is blijkbaar ook te moeilijk voor jou haha.

6 juni 2022 om 13:16

Idd ja. ALS HET ARTIKEL OVER BARCA OF MESSI GAAT. Ja dan reageer ik daarop met mijn mening. Ging het nu over Ronaldo? Nee. Ik heb nog nooit Messi betrokken in een topic van Ronaldo of Real. Dat is het hele punt dus. Dat is precies wat ik over Marieke zeg. Het is totaal niet nodig als Ronaldo of Messi een goede wedstrijd heeft gespeeld zonder reden te sneren naar dr ander. Snap je nu mijn comment? Is het nu allemaal duidelijk voor je ? Misschien vragen of iemand met je wil meelezen als je er nog niet uitkomt?

5 juni 2022 om 22:10

Mensen die Ronaldo er weer bij moeten halen, grow up man. Messi scoort er 5 en jij begint over Ronaldo

dit is wat plezier en zich thuis voelen met Messi kan doen. Dan speelt die gewoon een volledige verdediging zoek als die dat wilt.

De stagiair beoordelen met een studenten tien

Heerlijk messi, lijkt me wel duidelijk dat hij meer goals had gehad hmin europa met deze matige landen vaak. Kijken of sommige nu zeggen, maar het is estland terwijl bij een ronaldo litouwen ze goat roepen.

6 juni 2022 om 00:26

En Andorra en Luxemburg om niet vergeten.

Messi laat zien dat de kleinere Europese landen niet van niveau zijn..... hij zou meer gescoord hebben dan Ronaldo als hij tegen Luxemburg, andorra enzo zou spelen elk jaar

5 juni 2022 om 22:00

mijn tante zou mijn oom zijn geweest als ze ballen had….

5 juni 2022 om 22:07

@khalidDe tegenstanders die Messi in de Copa heeft zijn ook helemaal niet zo sterk, dus begrijp het punt wat je maakt niet zo. Gemiddeld zijn er in Europe gewoon velen malen sterkere tegenstanders. Als Argentinië of Brazilië de finale niet haalt hebben ze gewoon gefaald met enkel Uruguay die ook maar een beetje in de buurt komt die in Europa al hun handen vol zou hebben met een Denemarken.

5 juni 2022 om 22:12

Je kijkt blijkbaar nooit wedstrijden uit Zuid Amerika dat is wel duidelijk met deze opmerking.

5 juni 2022 om 22:18

Ik heb het gevoel dat jij nog nooit een Copa wedstrijd hebt gezien.

5 juni 2022 om 22:43

Ik kijk wel en buiten Brazilie en Argentinie is het niet bijzonder. De ene keer is Chili goed en de andere keer weer Uruguay en die worden dan 3e. De rest is gewoon niveau macedonie.

5 juni 2022 om 22:47

Niveau Macedonie... Colombia en Ecuador van het niveau Macedonie...

5 juni 2022 om 22:50

Messi speelt niet tegen landen die niet in de top 100 voorkomen. Ronaldo iedere kwalificatie

Messi laat zien dat de kleinere Europese landen niet van niveau zijn..... hij zou meer gescoord hebben dan Ronaldo als hij tegen Luxemburg, andorra enzo zou spelen elk jaar

5 juni 2022 om 22:03

Waarom heeft hij dan minder goals in de CL? Je kan niet weten of hij meer/minder gescoord zou hebben dan ronaldo

Het is natuurlijk zeer knap om 5 goals te scoren ongeacht het belang van de wedstrijd of de tegenstand, maar zegt het niet genoeg dat hij in deze match even veel heeft gescoord als in zijn hele ligue 1 seizoen? Daarom vind ik die GOAT opmerkingen eenbeetje waan van de dag, maar goed zal weer aan mij liggen zekers.

5 juni 2022 om 22:08

Goat opmerkingen zijn er al 10 jaar toen hij al een aantal zeer verdiende ballon d'ors won.

5 juni 2022 om 22:15

Pieterverbeek

Juist ja jullie halen Messi uit de goat discussie omdat hij maar 5x heeft gescoord in Ligue1 maar al die jaren ervoor 15+ zijn jullie door dementie vergeten. Het feit dat vele nog steeds niet door hebben dat Messi de GOAT genoemd wordt op basis van wat hij de afgelopen 15 jaar gedaan heeft blijft me telkens verbazen.

Stel je voor je mag heel je leven tegen zulke landen spelen zeg. En dan heb je nog San Marino, Andorra en Gibraltar die nog slechter zijn. Genoten van de grote Messi show. Niet alleen 5 goals maar ook strooiend met steekpasses. Had zeker 2 a 3 assists erbij moeten hebben. En dat met een B team. Dit Argentinie zit uitstekend in elkaar, het is bidden dat de sterkhouders allemaal fit blijven, en dan krijgen we wellicht een herhaling van '86. Zou een prachtige last dance zijn voor de grote baas.

5 juni 2022 om 22:09

Ook in Zuid-Amerika zijn de meeste teams zwak en hebben Brazilië en Argentinië simpelweg gefaald als ze de finale niet halen. Los van uitschieters zoals San Marino, is het gemiddelde niveau in Europa hoger.

5 juni 2022 om 22:16

Totale onzin, het zit veel dichter bij elkaar in Zuid-Amerika, het voetbal wordt daar ook veel anders beleefd. Elke ploeg heeft een paar moordenaars, je hebt extreme vormen van thuisvoordeel en zitten vol met grinta. Europese ploegen zijn poeslief voor elkaar. Alleen Duitsland en Italie hebben een goeie mentaliteit. Je hebt in Europa meer top landen, maar ook veel en veel meer ploegen van niets. 2 kwalificaties waar je standaard tegen Letland en Gibraltar speelt, en dan heb je nog Montenegro die erboven staat. Nee Europa is heerlijk om in te spelen.

5 juni 2022 om 22:48

Kijk even naar lijstje van landen waar Ronaldo het meest tegen heeft gescoord. 8 van de 10 niets eens top 100

6 juni 2022 om 02:40

Hahaha heerlijke steek onder het water. Ik blijf de cliches erbij halen, we kunnen genieten van Messi, zonder bepaalde andere spelers naar beneden te halen. Zo heb ik ook genoten van Messi tegen Italie (vandaag niet gekeken).

6 juni 2022 om 05:51

Was idd een steek, maar meer richting Mbappe. Kijk maar in live meepraten. Zowel Brazilianen als Argentijnen lachen hem uit nu. Die snotneus komt opeens met allerlei praatjes. Maar dankzij hem lag zijn fantastische selectie er al voor de kwartfinales uit..

6 juni 2022 om 12:52

Oja, ik heb die uitspraken van Mbappe inderdaad gelezen, niet zo handig en gaf weinig credits aan Zuid-Amerika. Is het zo moeilijk om als voetballer respectvol te praten over andere tegenstanders? Ben het wel met je eens dat het over het algemeen makkelijker scoren is in de kwalificatie in Europa. In de eindtoernooien andersom.

Nu gaan ze allemaal Argentinië zien als topfavoriet voor het WK prachtig dit meer druk op hun en hoop dat ze hard zullen falen .Sane met Portugal, Frankrijk, Duitsland en Spanje zijn echt landen die ik gewoon niet gun als Nederlander. Maar mooi voor Messi ff statpadden tegen een zwakke team altijd goed voor je moraal

5 juni 2022 om 22:05

Welke landen gun je het dan wel? Blijft weinig favorieten op Brazilië na over🤭

5 juni 2022 om 22:15

NEDERLAND EN ALLEEN NEDERLAND wil ik zien met dd wereld beker

5 juni 2022 om 22:17

Dan wordt het dus Brazilië!

Goat.🐐

Wel schrijnend om het verschil in spelvreugde te zien Messi bij Barcelona/Argentinie in vergelijking met hoe hij er bij loopt bij PSG. Is daar totaal niet op zijn plek, maar helaas moest hij wel weg. Denk dat Argentinie goede kans maakt op de wereld titel ziet er heel goed uit allemaal.

"Zette zichzelf op de kaart voor ballon d'or winst.. "nee nee voetbalzone geen onnodige discussies aanwakkeren, balletje gaat naar Big Benz dat weet Messi en zijn fans(waaronder ik) ook gewoon.

Daar Ronaldo het al lang en breed had laten zien het te kunnen doen tegen de machtige voetballanden als Luxemburg, heeft Messi het vanavond maar weer eens bewezen beter te kunnen. Wat een motivatie en plezier heeft hij bij Argentinie. Een beetje in vorm evenaart nog steeds niemand de greatest of all time. Goedenavond

5 juni 2022 om 22:05

Jullie zijn echt zo zielig. Waarom gewoon niet Messi complimenten geven voor zijn goede wedstrijd en Ronaldo niet noemen is echt makkelijk. Altijd willen uitlokken voor niets. En im gun cr7 en Messi allebei een beetje een wk omdat ze grootheden zijn, maar liefst zie ik Argentinië en Portugal lekker op hun bel gaan met hun irritant voetbal

De Balon D’or is bij deze beslist

5 juni 2022 om 22:08

Waarom denk je anders dat Ronaldo er 5 heeft lol. Die speelt elke maand tegen dit soort landen.

5 juni 2022 om 22:12

@messi

Ten eerste is dat onzin en ten tweede speelt Argentinië in Zuid-Amerika tegen niet veel betere landen. De gemiddelde EK kwalificatie poule is al bijna even sterk als de Copa.

5 juni 2022 om 22:21

Haha, de slechtste landen van Europa staan niet eens top 100

5 juni 2022 om 22:39

Nu weet ik het zeker, jij kijkt geen Zuid-Amerikaans voetbal. Is ook niet erg, wedstrijden zijn in de nacht, maar doe dan niet alsof je van alles af weet. 0.0 recht van spreken.

Bizar hoe dominant Messi is in dit elftal. Hoewel het (maar) Estland is, blijft het een geweldige prestatie om 5 goals te maken in één wedstrijd. Alle kansen begonnen of eindigden bij Messi. Hij had er zo 3 assists bij kunnen krijgen vandaag. Messi is weer even de beste van de wereld voor een avondje 😜

Tuurlijk het is “maar” Estland maar het plezier bij Leo spatte er vanaf. Laten we hopen dat die het nieuwe seizoen dit kan doortrekken richting de start van het WK zodat die daar op waarschijnlijk zijn laatste toernooi kan schitteren en Argentinië naar de titel kan schieten. Mooi dat ook Senesi eindelijk zijn debuut heeft gemaakt en dat die nu vast lid van de selectie kan worden.

Dit is gewoon heel goed. Misschien iets teveel respect vd Esten richting Messi? Zn directe tegenstander diaree? 5x is wel extreem. Hij is natuurlijk extreem goed..Nog steeds. 1vd beste aller tijden. Keypasses, assists, goals. Volgens mij was daar zo'n overzichtje van. Uiteraard relativeren dat hij bijna altijd met de betere voetballers om zich heen speelt. Wil hem wel eens 10 wedstrijden bij Telstar zien 😜

Oefeninterland tegen Estland. Knap en niet iedereen scoort er even vijf tegen Estland, maar ik hoor en lees nu alweer Gouden Bal? Hahaha doe effe normaal joh. Messi laat het heel weinig zien tegen topclubs en landen. Miste nog een penal in de knockoutfase van de CL tegen Madrid thuis in Parijs

5 juni 2022 om 22:09

Je hoort en leest alweer gouden bal? Met alle respect, waar lees en hoor jij dat dan? Want alles wat ik zie zijn een paar sarcastische comments hier, er zal echt niemand zijn die zegt dat Messi boven Benzema de Gouden Bal verdient dit seizoen.

5 juni 2022 om 22:29

Hoe moet ik weten dat het sarcastisch is Bong?

5 juni 2022 om 22:45

Door logisch na te denken.

5 juni 2022 om 23:12

Als het keihard regent buiten en je buurman zegt grinnikend tegen je: 'Nou lekker weer he, buurman!' dan neem jij dat ook bloedserieus?

Zoals ik al zei tijdens Live Meepraten, hoeveel goals zou Messi hebben bij Argentinië als die al die jaren tegen dit soort tegenstanders mocht spelen in de kwalificatie? Het is lekker voor Messi maar deze nietszeggende wedstrijden zijn leuk voor de statistieken vond hem afgelopen wedstrijd tegen Italië vele malen beter spelen en toen scoorde hij niet.

5 juni 2022 om 21:59

Ja klopt. Hij was al aan de 200 gekomen. Vandaag 5 en hij speelde niet eens echt goed

5 juni 2022 om 22:03

150 goals en 100 assists. Misschien iets minder internationale finales, maar ach. Het is heerlijk statpadden in een goed draaiend elftal in Europa

6 juni 2022 om 02:38

Hahahaha wat overdrijven we weer zeg…

Laat Messi het eerst het maar eens zien op het wk. Want op dat podium heeft hij nog niks laten zien

5 juni 2022 om 22:03

Behaalde hij in 2014 niet de WK-finale met Argentinië? En werd hij toen ook niet uitgeroepen tot man van het toernooi...?

5 juni 2022 om 22:07

Bijna eigenhandig Argentinie naar het finale geloodst mannen zeggen nog steeds dat hij niks heeft gepresteerd op het WK, lachwekkend.

5 juni 2022 om 22:18

Na de groepfase was hij gewoon matig tot slecht op het wk 2014. Di Maria speelde I de knock-out fase gewoon veel beter maar hij krijgt noit zijn respect vind ik bij PSG niet toen bij Real niet en vaak bij Argentinië niet5 juni 2022 om 22:30

@Boscojean

Wat een onzin roep jij zeg, lijdt jij ook aan dementie? Messi gaf de assist op Di Maria vs Zwitserland, tegen België was Messi ook betrokken bij de goal alleen deze zal nooit terug te zien zijn in de statistieken, in die wedstrijd raakte Di Maria trouwens helaas geblesseerd aan zijn hamstring. In de halve finale speelde ze denk ik de meest saaie wedstrijd tegen Nederland, waar beide teams elkaar helemaal geen ruimte gaven en ze door gingen met Penalty's. Dus hoe was Di Maria veel beslissender dan Messi? Je praat dus gewoon totale onzin

6 juni 2022 om 02:00

Robben was by far de beste speler op WK 2014.. die man was insane en droeg Nederland in z’n eentje zowat..

5 juni 2022 om 22:06

stond wk finale gap, als higuain geen stront aan zijn schoenen had waren ze gewoon kampioen geweest

5 juni 2022 om 22:42

Ronaldo heeft juist op Het WK zelf en met zijn team nooit iets gepresteerd.

lol Messi speelt een keer tegen een Europese dwerg en brengt gelijk Ronaldo's INT cijfers in diskrediet.

5 juni 2022 om 22:39

Feit

Kan iemand mij vertellen waarom ik de Naam van Marco Senesi niet zie bij de opstellingen en vooral bij de wissels.. ik bedoel met veel bombarie bij het Argentijns elftal.. is ie geblesseerd of kijk ik er echt overheen??

5 juni 2022 om 22:04

Hij viel in na een uur, heeft gewoon gespeeld dus

5 juni 2022 om 22:05

Thanks Dan heb ik er echt overheen gekeken

La Pulga is back !
Volgend seizoen als vanouds knallen in de Ligue 1

Het is genieten als ronaldo fans proberen de geit te bagataliseren.
Zitten de emmers weer vol met tranen en haat 🤣😂

5 juni 2022 om 22:24

Het is genieten als Messi wat goeds doet, jullie over Ronaldo moeten beginnen. Iets met rent free of frustaties?🤣

5 juni 2022 om 22:33

Jeff

Messi zit echt 24/7 bij jou in je hoofd. Moet toch frustrerend zijn

5 juni 2022 om 22:46

Whuuut? Omdat ik zeg dat mensen over Ronaldo beginnen als Messi een goede prestatie heeft geleverd? Jij spoort niet zoek een dokter

Dat zijn meer goals dan hij tot nu toe bij psg heeft gemaakt

5 juni 2022 om 23:10

Dat is onjuist.
Lionel Messi heeft elf keer gescoord voor Paris Saint-Germain.
Zes keer in Ligue 1 en vijf keer in de Champions League.

Mooi man. Weet Messi ook hoe het is om tegen de Ronaldo landen te spelen.

Of:wat een niveau hier in de comments. Geniet gewoon dat Ronaldo en Messi nog steeds voetbal spelen ipv elk prestatie van hun neer te praten. Wat voor een zielig luxeleven moet je hebben om steeds in discussie te gaan wie beter is in voetbal.

ON: Leuk voor Messi dat hij vijf goals scoort. Hopelijk scoort hij volgend jaar ook op los in Ligue 1. Met een nieuwe coach en wat aanpassen in Frankijk en hij kan weer knallen.

Beetje flauwe reacties hier maar dit geeft wel aan dat Messi bij Argentinië lekker in zijn vel zit. Bij PSG heeft hij ook tegenstanders van dit niveau getroffen maar overlegde hij niet dezelfde cijfers. Ik denk dat we dit WK nog prachtige dingen van hem gaan zien, schrijf hem nog maar niet af.

5 juni 2022 om 23:35

5 goals is niet niks nee. Geeft toch wel aan dat hij nog gemotiveerd is, ondanks dat het tegen Letland is. Ronaldo heeft vaker tegen dat soort landen gespeeld en ik kan me niet herinneren dat hij vaak 5 goals heeft gescoord. Ondanks dat is Ronaldo wel de goat wat mij betreft, maar dat doet hier niks aan af.

5 juni 2022 om 23:42

Ik ben (zoals je misschien al was opgevallen) meer gecharmeerd van Messi om het zachtjes uit te drukken, maar in tegenstelling tot vroeger kan ik nu wel begrijpen waarom mensen Ronaldo de goat vinden. Hopelijk voor ons liefhebbers gaan we nog 1 keer een show van ze zien want het lijkt me onwaarschijnlijk dat we dat over 4 jaar nog van ze mogen verwachten.

6 juni 2022 om 02:27

Pik.. het was tegen Estland. Niet tegen Letland.

Hahahaha deze comment sectie is zo enorm triest. Je zal maar of Ronaldo of Messi naar beneden gaan halen terwijl het de 2 beste spelers van de wereld zijn geweest de afgelopen 15 jaar.. geniet gewoon van beide en hou je trieste fanboy comments voor je. Er zijn zelfs mensen die hier zeggen dat het een mythe is dat Ronaldo presteert in grote wedstrijden. Wauw dit is echt enorm triest zeg. En dan ook nog zielig aan cherry picking doen..

Hahaha alle balle verzamelen bij messi. K kies toch liever CR7 die 2 x prikt tegen Zwitserland.

Opnieuw bewezen dat die het nog kan. Persoonlijk de beste voetballer van de afgelopen 20jaar. Ronaldo een strakke 2e. Omdat die niet zo compleet was.
Maar wat een pot was dat!

Is het nou zo moeilijk om gewoon van allebei te genieten zolang ze nog actief zijn?

Tegen wie precies? Alles messi fans kunnen weer even na een jaar blij zijn. Jaar langs niks laten zien maar tegen de amateur landen kan die het nog, knap!

6 juni 2022 om 01:47

Kinggeorge

Maar er wel als de kippen bij zijn zodra Ronaldo scoort tegen de lammen en blinden uit Europa. We weten allemaal dat jij niet serieus te nemen bent en dat blijkt wel weer uit je antwoord. Het totaal aantal goals van Ronaldo tegen al die dwerg landen hebben ervoor gezorgd dat hij nu 117 goals heeft gemaakt voor Portugal (het is niet erg omdat toe te geven)

Ik heb hem niet afgeschreven en sta er ook niet van te kijken.

Als er iemand iets bijzonders neer kan zetten dan is het nog steeds die messias

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 7
124 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4535
3.Uruguay280
4.Ecuador268
5.Peru24-3
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
W. SamuelUnknown
F. ArmaniKeeper
J. MussoKeeper
G. RulliKeeper
M. AcuñaVerdediger
J. FoythVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Argentinië.

3794 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 26 6 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

L'Équipe: Neymar grijpt de macht in Parijs vanwege contractuele optie

Nasser Al-Khelaïfi zet de deur op een kier voor een vertrek van Neymar, vermoeden Franse media. De voorzitter van Paris Saint-Germain deed recent voorzichtige uitspraken tegenover verschillende internationale titels over de...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren