Romano: akkoord tussen Benfica, Schmidt en Götze is voorbarig

Zondag, 5 juni 2022 om 19:46Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 19:53

Mario Götze staat op het punt om de overstap te maken naar Benfica, verzekert Record. De aanvallende middenvelder moet in Lissabon opnieuw gaan samenwerken met Roger Schmidt, die onlangs werd gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer. Götze beschikt bij PSV over een doorlopend verbintenis, maar heeft een clausule in zijn contract dat hij voor een gelimiteerde transfersom mag vetrekken. Volgens de Portugese sportkrant zou de transfer maandag al wereldkundig kunnen worden gemaakt. Fabrizio Romano schrijft echter dat de onderhandelingen nog in volle gang zijn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Benfica een logische vervolgstap voor Mario Götze?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

108 reacties (laatste reactie door bobo25)

Wat zo'n goaltje in een finale wel niet doet he 😂

5 juni 2022 om 11:52

Is alsnog een hele goede voetballer, heeft wel minder gebracht dan werd gedacht en gehoopt.

5 juni 2022 om 11:55

Eigenlijk heeft hij meer gebracht dan ik had verwacht. Geweldige speler, maar ik had niet gedacht dat hij ook nog maar een beetje fit zou worden. Uiteindelijk toch tot een behoorlijk aantal wedstrijden gekomen.

5 juni 2022 om 14:24

Eens! Uiteindelijk toch veel wedstrijden gespeeld. Zeker zijn tweede jaar. Nu verlaat hij de Eredivisie als fitte speler. Missie geslaagd.

Echter had ik wel gedacht dat hij met zijn ervaring, leeftijd en status PSV net dat extra's zou brengen/geven. Dat is echter niet gebeurd. Wat dat betreft hebben Gakpo, Madueke en dit seizoen Mauro veel meer laten zien. Zeker een Gakpo ook als aanvoerder en aanjager van het team. In mijn ogen behoorde Gotze niet tot de top-5 beste spelers van de Eredivisie. Daarvoor heeft hij te weinig laten zien als aanvallende middenvelder / nummer 10.

Qua naam is het jammer voor de Eredivisie dat hij weggaat, echter qua niveau, rendement en zeker salariskosten hoeft het geen aderlating te zijn voor PSV.

5 juni 2022 om 11:53

Een beetje een denigrerende opmerking van iemand die Götze afgelopen seizoen kennelijk weinig heeft zien spelen. Was toch wel de creatieve motor op het middenveld bij PSV, dat maar liefst twee hele punten is geëindigd achter het magische Ajax waarvan alle sterren 480 miljard euro waard zijn volgens de eigen supporters. Mag allemaal natuurlijk, maar een beetje waardering voor de fraaie balbehandeling en creativiteit die Götze bij PSV heeft laten zien mag ook wel.

5 juni 2022 om 11:57

Ik denk inderdaad oprecht dat mensen die vinden dat Götze niks toevoegt gewoon niet tot nauwelijks naar PSV hebben gekeken dit seizoen. Kan me namelijk niet voorstellen dat je echt die mening hebt als je hem 2x per week bekijkt. Of je kijkt alleen naar het scorebord. Tenzij er een andere subjectieve factor meespeelt.

5 juni 2022 om 12:01

Het is misschien een beetje denigrerend, maar er zit wel degelijk een kern van waarheid in. Goede speler voor de eredivisie. Maar, zeker gezien z’n leeftijd, normaal gesproken zou hij echt niet meer interessant zijn voor buitenlandse subtoppers.

5 juni 2022 om 12:05

Fossen. Niets toevoegen is overdreven, maar ik vind niet dat hij bijvoorbeeld PSV naar zijn hand heeft gezet. Ik vind het zo'n speler waarvan je over 20 jaar bij de voetbalquiz zegt 'ow ja, die heeft er ook nog gezeten'. Had er wel echt meer van verwacht.

5 juni 2022 om 12:15

Ik vind zelf dat Götze niet heeft gebracht, wat ik van hem verwacht had. Ja dat ligt natuurlijk aan mijn verwachtingen, maar als ik het vergelijk met bijvoorbeeld Tadic van Ajax, dan heeft die veel meer gebracht bij Ajax , dan Götze bij PSV. En dat terwijl Götze als een grotere speler wordt of werd gezien.
Zoals ik al vermelde, dat het waarschijnlijk meer aan mijn te hoge verwachtingen zal liggen, vind ik dat hij niet van meerwaarde is geweest. Als hij niet was gehaald, dan was er plek voor iemand anders geweest die op zijn plek zou kunnen spelen of zich kunnen ontwikkelen en dan zou PSV waarschijnlijk dezelfde resultaten hebben behaald. En dat is dus geen kampioen worden en ook niks klaar spelen in Europa.
En als ik lees dat hij graag nog eens de champions League wilt winnne, dan begrijp ik de stap naar Benfica helemaal niet.
Tot slot wil ik zeggen , dat ik hem niet wil afbranden omdat hij weg gaat, maar dat ik alleen deze opmerkingen wilde toevoegen aan het verhaal Götze.

5 juni 2022 om 12:15

Lincoln Osiris. Die twee hele punten achterstand is niet de verdienste van PSV maar eerder doordat Ajax het de laatste maanden het heeft laten afweten. Een Gotze is wel te vervangen . Veerman zie ik liever daar spelen.

5 juni 2022 om 12:19

Meer de olie dan een opvallende spelbepaler. Vond m wel goed maar niet op de manier waarop ik hoopte. Balbehandeling is meer dan subliem. Belangrijk in het druk zetten en aanvalspel. Ook verdedigend verzaakte hij niet. Toch had ik iets meer goals assists verwacht ,misschien ook niet helemaal terecht. Was nooit een goalgetter. Wel was ie voor zn ziekte wat explosiever

5 juni 2022 om 12:23

@stua hoe kwam jij in godsnaam aan die hoge verwachtingen vooraf? Ik (en volgens mij bijna heel voetbalminnend Nederland) had nooit gedacht dat Gotze überhaupt fit zou worden gezien de periode waar hij uit kwam (en icm met zijn stofwisselingsziekte). Dit werd ook al aangeven toen hij bij PSV binnenkwam. Had zelf ook wel gehoopt dat hij wat beslissender zou zijn qua goals en assists echter heeft hij me toch verrast in zijn fitheid en spel. Toch wel veel belangrijke key passes. Erg slimme speler en leuk om naar te kijken.

5 juni 2022 om 12:25

@voetballer 2 wat een kul argument zeg. Het is zeker wel de verdienste van PSV. Kan het ook mooi omdraaien; het is niet de verdienste van Ajax dat ze kampioen zijn geworden maar omdat PSV het de eerste maanden flink liet afweten? Maak jezelf niet zo belachelijk man geniet van het weekend.

5 juni 2022 om 13:23

@kevin1989 sorry maar Lincoln Osiris begint zelf in zijn commentaar onder een artikel dat gaat over Götze die naar Benfica gaat, over Ajax en het kampioenschap en dan meen jij te moeten aangeven dat Voetballer2 zichzelf belachelijk maakt. Dat is pas het zuivere omdraaien, zeg. Götze is binnengehaald met een topsalaris onder voorspraak van Schmidt en als je dan bekijkt wat hij gebracht heeft, is dat bijster weinig. Wat zeuren en zaniken tegen de scheidsrechter deed hij inderdaad niet onder voor Tadic, maar verder denk ik niet dat psv er nou heel veel slechter op gaat worden.

5 juni 2022 om 13:38

Ik denk vooral dat de verwachtingen te hoog waren. Hij heeft het prima gedaan, maar niet meer dan dat. Dat je aangeeft dat hij qua zeuren hetzelfde deed als tadic dan heb je echt wel een plaat voor je hoofd. Als er iemand in de eredivisie wel een verongelijkt persoon is is het tadic wel. Heb gotze niet iemand het veld in duwen op tijd te rekken bijvoorbeeld.

5 juni 2022 om 13:47Skes, psv speelt ook in de eredivisie dus dan klopt dat toch ook. Gotze was misschien niet altijd top, maar voegde wel wat toe. Was het zijn geld waard? Lastig om te zeggen, maar heeft meer bijgedragen voor zijn geld afgelopen seizoen dan bv Daramy heeft gedaan voor Ajax. Ik vind gotze geen mispeer

5 juni 2022 om 14:21

@lincoln Osiris: Doe jij nu niet hetzelfde alleen in de richting van Ajax en de fans?

Iedereen refereert bij Götze altijd aan die goal in de WK-finale. En in die tijd, 2014, was Götze ook een hele goede speler. Alleen als je iemand met zoveel bombarie binnenhaalt dan mag je als fan ook wel verwachten dat hij er met kop en schouders boven uit steekt. En dat hij in de meeste wedstrijden beslissend is, of althans dingen doet die andere niet kunnen. En dan vind ik het allemaal wel mee vallen wat Götze de laatste 2 jaar heeft laten zien. En dat is misschien ook wel logisch gezien zijn stofwisselingsziekte. Maar de bombarie en halleluja die over hem rond ging in Eindhoven, waar Götze wellicht zelf ook niet om had gevraagd is achteraf gezien ook wel een beetje overdreven geweest.

5 juni 2022 om 14:39

@yoda, ik denk dat je de boodschap van mijn reactie niet begrijpt.

5 juni 2022 om 15:04

"...twee hele punten is geëindigd achter het magische Ajax waarvan alle sterren 480 miljard euro waard zijn volgens de eigen supporters." En dan zeiken over denigrerend zijn tegenover Gotze en PSV

5 juni 2022 om 15:15

@Sir Paul Toch werd Ihatteren wel overrated genoemd om het feit dat hij op zijn 17e en 18e geen hoog doelpuntenmoyenne haalde

5 juni 2022 om 16:05

Als hij niet transfervrij was geweest of mee komt op voorspraak van de nieuwe trainer, denk je dat Benfica ook geïnteresseerd zou zijn? Denk dat hij niet eens op de scoutingslijst zou staan

5 juni 2022 om 16:10

@078 het gaat er ook niet om dat Ajax benoemd wordt. Het is die dooddoener dat Ajax het af heeft laten weten waardoor PSV zo dichtbij staat. In voetbal laat je nou eenmaal punten liggen onderweg en wanneer maakt niet uit. Vanuit Ajax perspectief kun je zeggen dat het laten afweten van Ajax de enige reden is dat PSV zo dichtbij stond. Vanuit PSV perspectief kun je hetzelfde zeggen met het puntenverlies bij Willem II, Heerenveen en Twente (misschien vergeet ik nog iets). Tuurlijk heeft Ajax een duidelijk mindere periode gehad. PSV ook met Drommel voorop. Er wordt alleen rekening gehouden met de punten die Ajax meer had kunnen pakken. Hadden er zeker gezien de laatste weken ook veel minder kunnen zijn (en ja bij PSV inderdaad ook).

Ik denk dat PSV met een directer type Götze prima op kan vangen, maar in de grotere wedstrijden dit seizoen (zeker conference league) was Götze toch echt degene die lijn in het spel bracht en zich van zijn beste kant liet zien. Enige waar ik me aan kon ergeren is dat hij nooit de trekker overhaalde als hij een bal vrij had liggen op de 16.

5 juni 2022 om 17:11

@078 zie hier de eerste alinea van reinierz, hoef ik het zelf niet te typen.

5 juni 2022 om 17:22

@skes Over welke buitenlandse subtoppers heb je het? als je Dortmund Bayern Psv en Benfica subtoppers vind dan heb je ook geen verstand van voetbal..dat zijn allemaal topclubs ipv subtoppers..

5 juni 2022 om 17:29

Topclubs in hun land, subtop in Europa op Bayern na. Die zijn wel Europese top

5 juni 2022 om 18:11

Japie, ga je nu Ihattaren vergelijken met Götze ? Die mag de veters nog niet strikken van Götze namelijk

5 juni 2022 om 18:14

@skes. Oké. Dat is niet zo mooi dan.

5 juni 2022 om 18:14

Sorry hoor, maar hij heeft echt niets laten zien! Hij is by far je duurste speler maar laat dat op het veld totaal niet zien. Iedere random speler die bij psv op 10 zou spelen prikt er wel een paar in en geeft een assistje. Er wordt net gedaan of het behoorlijke statistieken zijn, hij speelde gewoon bij de nr 2 en niet bij PEC.

5 juni 2022 om 19:38

Sjoerd, hij heeft niet weinig laten zien. Jij hebt weinig gezien van hem misschien en baseert je conclusie op de doelpunten en assists statistieken. Die mag je er natuurlijk bij halen, maar net als bij alle data moet je ook kijken naar het totale plaatje voordat je er iets over kunt zeggen, nietwaar? Antony heeft het statistisch gezien slechts 4 doelpunten beter gedaan dan Gotze, terwijl die echt dicht bij de goal van de tegenstander speelt in tegenstelling tot Gotze die al rondom de middenlijn betrokken werd in de aanvalsopbouw. Maar we zeggen toch ook niet dat Antony nauwelijks iets heeft toegevoegd voor het bedrag waarvoor hij naar Nederland is gekomen? Gravenberch zou je misschien qua betrokkenheid in het aanvalsspel van ajax meer kunnen vergelijken, of Berguis? Nou als je het gemiddelde pakt van die twee spelers samen kom je in de buurt van Gotze achtige statistieken in de eredivisie. En dat zijn ook gewoon 2 topspelers in Nederland.

5 juni 2022 om 20:12

Maat, gotze heeft meer talent in z’n kleine teen dan de hele eredivisie bij elkaar. Fysiek zat het helaas erg tegen voor hem. Anders had hij nog veel kunnen bereiken. Ben blij voor hem dat hij toch nog redelijk wat wedstrijden heeft kunnen spelen.

5 juni 2022 om 13:17

Inderdaad daarmee heeft hij hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat hij hoogste gewonnen heeft wat je maar kan winnen in voetbal zelfs messi of Ronaldo heeft dat niet bereikt

5 juni 2022 om 13:21

Goaltje? Heb absoluut niks met duitsland of gotze, maar wat hij deed is het hoogst haalbare in voetbal, de winnende scoren in de verlenging en dat ook nog is tegen prime messi?!

5 juni 2022 om 14:15

Ja want messi staat ook echt in de verdediging en op doel 🤪

5 juni 2022 om 15:20

Hij scoort de winnende goal in de grootste finale dat er is tegen de beste voetballer die (tot nu toe) ooit heeft bestaan. Dat is wel een prestatie. Ook al is die ene speler een aanvaller

Nja zolang er een goede vervanger wordt gehaald kan ik hier wel meeleven. Alleen zie ik dat niet snel gebeuren. Ik ben zelfs bang dat Doan niet mag vertrekken omdat ze hem als vervanger van Götze zien, wat belachelijk zou zijn.

5 juni 2022 om 12:08

Niet zo heel raar, het wordt daar nu niet echt breed. PSV kan door het vertrek van Gotze het middenveld ook wat anders indelen. Zonder nummer 10 spelen bijvoorbeeld, omdat ze die nu inderdaad niet meer echt hebben in de selectie. Maar met Veerman, van Ginkel(te beperkt), Sangare en Guti heb je weinig opties. Daar moeten zeker 2 namen bij. Timber, Vinicius of Swedberg als er daar 2 van komen ben ik tevreden.

5 juni 2022 om 12:10

Wel raar omdat Doan zwaar te kort komt voor de basis.

5 juni 2022 om 12:15

Ja maar goed, je moet wel met een selectie van 25 man op de proppen komen. Je kan het dadelijk niet hebben dat je ineens met Ledezma moet gaan spelen. Daarnaast kan het ook een onderhandelingstechniek zijn, de transfermarkt is volgens mij ook pas 4 dagen open. Op dit moment is Doan helaas een van de weinige, dus voor nu logisch dat ze hem houden.

5 juni 2022 om 12:25

PSV had hier natuurlijk al op kunnen anticiperen. Maar zoals gewoonlijk wordt de selectie pas eind Augustus rond gemaakt.

5 juni 2022 om 12:40

Wat betreft het late in orde krijgen van de selectie deel ik de frustraties volledig. Maar hoe kom je er nou bij dat Doan zwaar te kort komt voor de basis? Ik zie liever een fitte Madueke of en een soort gelijke vervanger, maar volgens mij heeft Doan zich prima staande gehouden in de basis toen dat moest. Beetje meer waardering na dit seizoen zou zeker op zijn plaats zijn.

5 juni 2022 om 13:08

Vorig jaar had psv de selectie op deze datum al rond. Alle binnenkomende transfers waren toen al geregeld

5 juni 2022 om 16:22

Prima staande? In het slechte spel van PSV onder Schmidt ja. Doan voegt echt heel weinig toe, terwijl hij vrij veel gespeeld heeft.

5 juni 2022 om 14:21

Ik hoop dat PSV snel schakelt en Timber haalt. Mocht Sangaré ook blijven dan heb je komend seizoen met Sangaré, Veerman/Guti en Timber een compleet middenveld waarmee je voor de dag kan komen.

Die paar doelpunten en assists ga je echt niet missen. Al helemaal voor 3 miljoen euro per jaar. Grote naam en weinig laten zien voor dat salaris. Als PSV 4 miljoen kan vangen, snel accepteren.

5 juni 2022 om 11:51

Weet jij een gelijkwaardige vervanger voor 4 miljoen? Die naar PSV wil? Ik hoop dat het lukt, maar gotze was wel meer waard dan een paar doelpunten en assists

5 juni 2022 om 12:02

Vast genoeg transfervrije spelers die voor 3 miljoen willen voetballen bij PSV die hetzelfde brengen als een Gotze - zwaar overrated

5 juni 2022 om 12:05

Idd, voetbalde zo gemakkelijk. Was ook een beetje jaloers op Psv dat ze zo'n geweldenaar binnen konden halen. Ik denk ook dat hij niet helemaal op waarde is geschat hier in Nederland.

5 juni 2022 om 12:47

@false9 beargumenteer dat eens dan? En noem eens een paar namen dan (van die transfervrije spelers)?

5 juni 2022 om 13:35

Definieer paar doelpunten en assists? Dit seizoen 52 wedstrijden (4150 minuten, dus ongeveer 46 wedstrijden) aangetikt, 12 goals en 11 assists. Dat is gewoon 1 op 2 voor een aanvallende middenvelder. Is niet heel veel voor zijn kaliber, maar om dat maar een paar te benoemen, is wel weer best denigrerend. Voornamelijk voor een speler die een geschiedenis heeft met fysieke ongemakken en blessures. Hij was tevens transfervrij, dus 3 miljoen op jaarbasis plus wat bonussen valt nog best te overzien.

5 juni 2022 om 14:36hij heeft niet weinig laten zien. Jij hebt weinig gezien van hem misschien en baseert je conclusie op de doelpunten en assists statistieken. Die mag je er natuurlijk bij halen, maar net als bij alle data moet je ook kijken naar het totale plaatje voordat je er iets over kunt zeggen, nietwaar? Antony heeft het statistisch gezien slechts 4 doelpunten beter gedaan dan Gotze, terwijl die echt dicht bij de goal van de tegenstander speelt in tegenstelling tot Gotze die al rondom de middenlijn betrokken werd in de aanvalsopbouw. Maar we zeggen toch ook niet dat Antony nauwelijks iets heeft toegevoegd voor het bedrag waarvoor hij naar Nederland is gekomen? Gravenberch zou je misschien qua betrokkenheid in het aanvalsspel van ajax meer kunnen vergelijken, of Berguis? Nou als je het gemiddelde pakt van die twee spelers samen kom je in de buurt van Gotze achtige statistieken in de eredivisie. En dat zijn ook gewoon 2 topspelers in Nederland.

Mooi laten gaan. Götze was een uitstekende voetballer, maar voegt tegenwoordig niet veel meer toe. Geloof ook niet dat Van Nistelrooy rouwig is als Götze de overstap maakt naar Benfica.

5 juni 2022 om 11:53

Gotze is niet de man van de statistieken inderdaad, maar zo belangrijk met keypasses.

5 juni 2022 om 12:08

....zegt een Groningen fan....
Gotze is heel wat meer dan de doelpunten die hij gemaakt heeft. Maar als je PSV niet volgt, dan zie je dat inderdaad niet.

Was te verwachten, toch jammer. Wordt te vaak schamper over hem gepraat als 'vakantieman'. Volkomen onterecht. Enige kritiek die je op hem kan hebben is dat hij wat weinig rendement had. Voor de rest een van de beste spelers van PSV op het gebied van inzicht, techniek, ervaring. De man speelde zo makkelijk. Maarja, dat staat niet op het scorebord en dan 'voeg je niks toe'. Lachwekkend als je het mij vraagt. Steevast een van de beste spelers in Europese wedstrijden, ook in de bekerfinale was hij waanzinnig goed. Benieuwd wie PSV als opvolger voor ogen heeft. Ledezma kan het nog niet aan en Doan is wel een paar stappen terug. Veerman is dan de beste optie al zie ik hem beter renderen in een wat centralere rol. Aan de andere kant heeft hij nog wel eens wat concentratie probleempjes en dat kan hoger op het veld minder kwaad. Qua salaeis komt er wel veel ruimte vrij.

5 juni 2022 om 12:10

Ben ik niet helemaal met je eens. Ja, hij deed het beter dan veel mensen doen voorkomen. Alleen zullen de meeste meer van hem hebben verwacht. Ik vind ook niet dat hij zijn geld waard is geweest

5 juni 2022 om 12:49

Heel betoog. Maar het is bij psv de absolute grootverdiener. Dan verwacht je inderdaad ook dat hij die rol krijgt.

5 juni 2022 om 12:51

Sorry zal volgende keer gewoon "Götze stom boe boe" plaatsen. Werkt beter hier inderdaad.

5 juni 2022 om 19:14

Mand.

5 juni 2022 om 19:20

Wat is dat toch tegenwoordig, zie steeds vaker mensen dergelijke reacties plaatsten, het is hier toch geen kleuterschool of wel? Fossen plaatst een nette reactie van een zinnetje of acht en dan krijg je "heel betoog" als reactie alsof hij zes kantjes vol getypt heeft. Man, man, man.. OT: In dit geval helemaal niks toe te voegen aan de post van Fossen, volledig mee eens. Het vertrek van Götze zal -ondanks dat zijn rendement in goals/assists niet schrikbarende hoog was- zeker duidelijk merkbaar zijn. Hoe makkelijk hij voetbalt en zijn slimmigheden zul je zeker missen. Wel een enorme post in je salarishuis die je bespaart inderdaad, dat dan wel.

Qua naam natuurlijk een blikvanger in onze competitie, maar qua bijdragen aan het spel/de resultaten van PSV vond ik hem afgelopen seizoen eigenlijk al niet bijzonder. Ik denk ook dat dit meer kansen bied aan Veerman om zich te ontpoppen tot spelbepaler bij PSV.

Goede voetballer maar ik denk als je Veerman op 10 zet dat je Götze zo weer bent vergeten.

Denk dat menig PSV fan hier niet heel rouwig om is. Heeft toch vrij weinig gebracht in de afgelopen 2 jaar dus die is wat dat betreft makkelijk op te vangen.

Genoten van zijn bijdrages bij tijd en wijle. Natuurlijk een veel te duur betaalde speler, maar wellicht heeft het iets opgeleverd qua naam, netwerk, etc.
Goed dat hij nu vertrokken is, samen met Zahavi zorgt hij nu voor een enorme verandering in budget van PSV. Geef het salaris maar voor 1 jaar aan Sangaré, zodat hij nog een seizoen blijft.

Nu nog Max, Drommel, Ramalho, Mwene en Schmidt heeft zijn puinzooi die hij bij ons heeft achtergelaten netjes opgeruimd.

5 juni 2022 om 12:00

Ramalho en Götze onder 'puinzooi' scharen. Niet te doen 😭

5 juni 2022 om 12:02

Meningen verschillen

5 juni 2022 om 12:04

Gelukkig wel. Verbaas me er wel enorm over.

5 juni 2022 om 12:05

@Fossen Gotze heeft veel toegevoegd bij Psv maar Ramalho vindt ik echt matig en geen Psv niveau.Zijn eerste wedstrijden voorronde CL deed hij het leuk maar daarna echt matig.Vindt ik Ospina als ik het goed heb beter.

5 juni 2022 om 12:07

@Mitch. Ben ik niet met je eens. Speelde goed tot zijn blessure. Na zijn blessure moest ie te snel weer hele wedstrijden spelen, vanwege andere geblesseerden. Kreeg amper tijd om er weer in te komen. Ben ook benieuwd of je uberhaupt wel wedstrijden van psv kijkt, als je niet weet dat de beste man Obispo heet.

5 juni 2022 om 12:10

Tja je kunt Ramalho wel of niet goed vinden, maar 'puinzooi'......? Puinzooi was Baumgartl, Behich, Bruma. Ramalho is een vrij goede verdediger.

5 juni 2022 om 12:11

Bruma vond ik dit seizoen best aardig

5 juni 2022 om 12:13

@Boris19 zoals Lampen al net zei, meningen verschillen.
Kijk wel is wedstrijden van Psv maar vergeef mij als ik niet exact de namen weet of op schrijf🤣🤣, zoals jij mijn profiel foto kan zien is Ajax mijn club en hou ik mij niet zo bezig met de juiste namen van andere clubs

5 juni 2022 om 12:51

‘Puinzooi’ lijkt mij ook zwaar overdreven. Ik kan wel genoeg verdedigers noemen die bij PSV hebben gespeeld die in het rijtje ‘puinzooi’ horen. Maar Ramalho? Ik vind hem persoonlijk een wat druistige indruk achter laten echter ook veel sterke punten. Heeft ook een aantal goede wedstrijden gespeeld. Ook wat mindere potten (maar dit samen met vele andere PSVers)

5 juni 2022 om 13:03

Drommel komt niet van zijn netwerk af, Mwene is inderdaad matig maar eerst maar een vervanger halen. Ramalho vind ik gewoon prima. Max was een jaar goed daarna matig. jammer maar vind ik geen schandalige aankoop.

Götze puinhoop noemen vind ik overigens al helemaal bizar maat

5 juni 2022 om 16:45

Zien te verkopen, zijn spelers zonder toegevoegde waarde en maken PSV niet beter.. Genoeg werk aan de winkel voor Ruudje..

Zahavi weg ,nu Götze weg. Op gebied van financiën is het wel gunstig natuurlijk voor PSV met die enorme salarissen voor Eredivisie maatstaven

5 juni 2022 om 12:06

Met die salarissen viel het volgens mij wel mee. Zijn vooral gelokt met tekenbonussen.

5 juni 2022 om 14:02

Allebei volgens mij een tekenbonus van 3/4 miljoen en 1/1.5 miljoen salaris per jaar. Zo verdiende ze in principe 3 miljoen per jaar, maar stonden ze voor minder op de balans.

5 juni 2022 om 14:16

Götze en Zahavi verdienden ongeveer 3 miljoen per seizoen excl. de tekenbonus

5 juni 2022 om 15:52

Van gotze is nooit bekend gemaakt dus je verzint maar wat.

Niet echt een aderlating, hij is niet meer de speler van weleer. Kan de jeugd mss doorschuiven.

Ik denk dat ALLE (!!) clubs in de Eredivisie heel blij waren geweest als Gotze daar zou spelen. PSV heeft dat geluk gehad en de fans hebben er zeker van genoten. Ik vind het erg laag om zo minachtend over hem te doen. Hij is op zijn 30e nog altijd vele malen beter dan 95% wat er rondloopt in de Eredivisie.

Van waarde hoeft niet altijd uitgedrukt te worden in doelpunten, je kunt ook van meerwaarde zijn als je je team neerzet of laat renderen , dat zie je idd niet op het scorebord maar merk je pas als het er niet meer is ,voor mij dus n aderlating voor PSV

jammer dat hij uit de eredivisie vertrekt, goede en leuke speler om te volgen tijdens de wedstrijd.
dan zie je toch het niveau van een wereldklasse voetballer en wat er gemiddeld in de eredivisie rondloopt.
opzich ook niet erg, want hij verdiende ook het salaris er naar.
benieuwd hoe hij het bij benfica gaat doen

Het is een goede voetballer, maar heeft naar zijn reputatie en kwaliteiten niet altijd gebracht waar PSV op hoopte denk ik. Hij is niet de absolute ster geworden. Echter heeft hij wel een hoop creativiteit gebracht die PSV meer dan eens heeft geholpen. Technisch een goede voetballer, maar geen leider noch character. Zijn vertrek is wel op te vangen.

Jammer weer een ster minder in Nederland. Komen zeker wel nieuwe weer bij dat weer wel. Maar toch, Mario is niet meer van wereldniveau maar laat toch vaak genoeg mooi voetbal zien voor mij

5 juni 2022 om 13:04

Als hij absoluut van wereldniveau nog was wat hij ooit was dan had hij nooit in Nederland gespeeld. Maar voor psv was het gewoon een geweldige speler al neem je alleen zijn ervaring al

Dit was al zo goed als zeker alleen het definitieve nieuws moet helaas nog komen

Gotze was bij vlagen toch wel een klassespeler bij PSV. In hoeverre je hem gaat missen zal blijken. Mocht Sangare ook vertrekken - of/en Gakpo - moet je wel weer opnieuw aan het bouwen. Al is dat nu eenmaal het lot van Nederlandse clubs. Daarbij, maakt ons ook vindingrijk, want er werd en wordt toch wel behoorlijk geïnvesteerd in de jeugdopleidingen. Onze nationale selecties tellen in alle leeftijdsklassen best wel mee. Dus er zullen altijd wel weet nieuwe sterren opstaan.

3 à 4 miljoen aan afkoopsom is een significant obstakel? Jeetje zeg, zo overtuigd zullen ze dan niet zijn lijkt me.

Jammer dat er weer een speler weggaat van hoog niveau dat kun je wel zeker stellen want ik zie een hoop negatief commentaar maar het is wel degelijk een klasbak , die PSV meer gaat missen dan menigeen denkt ik zou willen dat mijn club deze speler had want creativiteit kunnen we goed gebruiken want hoe goed Klaasen en Alvarez ook zijn ze hebben niet de creativiteit van een Götze en er mag van mij wel wat bijkomen wat dit betreft .

5 juni 2022 om 14:49

Normaliter stonden Ryan en Steve met Alvarez op het middenveld. Met Antony op rechts in wisselwerking met de onvoorspelbare Max ook nog op het veld. Dus dat zat wel goed met de creativiteit. Ben erg benieuwd naar het Ajax onder Schreuder. Heb er een gek gevoel over. Ben bang dat het weer van voor af aan opbouwen zal worden. Zie toch wel een aantal bepalende spelers vertrekken. Martinez, Timber, Nico, Alvarez, Antony en mogelijk Haller. En dan zijn Maz en Ryan al weg. Tadic en Blind raken al aardig op leeftijd.

Poll: Is Benfica een logische vervolgstappen? Mijn antwoord; Ja, want alleen Schmidt geeft deze grote teleurstelling van een voetballer speeltijd. Wat was dit een grote tegenvaller voor PSV en het NL-voetbal. Zowel Götze (toch een grote naam) en Schmidt (met z’n grote woorden).

Ik heb echt genoten van Götze. Zijn first touch en het Bayern style één keer raken in zijn spel zijn van een ongekend niveau in de Eredivisie. Zonde dat we met Zahavi geen spits hadden centraal die mee kon combineren. Toen Mo er bij ons nog zin in had zag je soms heerlijke combinaties. Verder was hij aangewezen op Gakpo en later Veerman. Ook Madueke heeft dat combinatievoetbal nog niet in zijn spel. Ik denk dat als je Götze omringt met voetballers je prachtig voetbal gaat zien. Ook had hij bepaalde slimmigheidjes, waarmee hij met één lichaamsbeweging veel grotere verdedigers bij hoge ballen het bos in kon sturen, zonder het kopduel aan te gaan. Denk ook dat veel jonge spelers bij PSV enorm veel van Götze geleerd hebben. Jammer dat hij vertrekt. Met een paar gerichte aankopen hadden we veel meer uit zijn kwaliteiten kunnen halen.

Was een belangrijke speler voor PSV, liet anderen beter spelen en behield de rust. Nu wel een kans voor de jonge spelers om minuten te maken.

Deze opstelling met de spelers die ze nog hebben, maar ze zouden nog moeten kijken naar een paar vleugelverdedigers en een spits.

Drommel
Mauro Júnior
Ramalho
Boscagli
Max
Sangaré
Veerman
Gutiérrez
Madueke
Romero
Gakpo

Ben er niet rouwig om, heeft te weinig laten zien heeft zo zijn momentjes gehad maar dan is ook alles mee gezegd. Heeft niet gebracht van wat ik er verwacht had..

Het aantrekken van een 30 jarige speler dat niet past in de filosofie van AC Milan. Wie had dat gedacht een jaar of 5 a 10 jaar geleden. De club die er om bekend stond om haast alleen maar 30 plussers te transfereren en op te stellen.

Groot gelijk daar die daar heen gaat. Heeft ie sowieso garantie op voldoende speeltijd. Qua klimaat☀️ ,cultuur en eten is het ook weer een nieuwe ervaring. Alleen gaat die de champions league er niet mee winnen.

Inpakken en wegwezen. Een passant die voor dat salaris te weinig heeft gebracht. Gewoon de jeugd de kans geven

Götze was het 2e jaar echt goed voor PSV maar nu Roger weg gaat gaat hij natuurlijk mee, desondanks Gotze is echt goed geweest voor PSV. Het is wel mooi dat zo’n grote speler in de eredivisie wilde spelen. Maakt onze competitie ook weer aantrekkelijker.

Leuke voetballer voor de Nederlandse competitie, komt door zijn blessures en snelheid te kort voor de top, dat hij graag de champions League wil winnen is een lachertje, dan ga je niet na PSV of Benfica. Hij zal daar wel wat meer gaan verdienen waar het allemaal om draait. Succes jongen!

Ik lees toch een boel reacties waar mijn wenkbrauwen van fronzen. Allereerst dat mensen doen alsof Gotze niets heeft laten zien, dat is absoluut niet waar. Hij heeft echt wel uitstekende dingen laten zien. Anderzijds lees ik ook iets over dat hij de verwachtingen heeft waargemaakt. Dan waren de verwachtingen van veel mensen of aanzienlijk lager of ze passen nu hun verwachtingen aan (nu we weten hoe het gelopen is).

De waarheid ligt er voor mij tussenin. Het is een goede transfer van PSV geweest en als speler stelde hij niet teleur. Alleen hij heeft geen buitengewone impact gehad op PSV, hij heeft niet het elftal op sleeptouw genomen. En op voorhand dacht ik dat we het hadden over een vergelijkbare situatie als toen een Tadic bij Ajax kwam. Dat is het ook niet geworden.

Als Psv zijnde zou ik James Rodriguez polsen om naar Eindhoven te komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Benfica

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Primeira Liga
SpelersPositieW
Álex GrimaldoVerdediger10
A. BahVerdediger10
GilbertoVerdediger11
N. OtamendiVerdediger10
MoratoVerdediger10
Rafa SilvaMiddenvelder12
Voor de complete selectie: Clubpagina Benfica.

447 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Eintracht Frankfurt 0 0 0 0
2022/2023 Eintracht Frankfurt 2 0 0 0
2021/2022 PSV 29 4 4 0
2020/2021 PSV 18 5 0 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Mario Götze is toch geen basisspeler in Super Cup tegen Real Madrid

Real Madrid en Eintracht Frankfurt nemen het woensdagavond tegen elkaar op voor de UEFA Super Cup en beide coaches hebben hun opstellingen bekendgemaakt. Mario Götze, die afgelopen zomer bij PSV vertrok...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren