Voor deze Ajax-aankoop van 13 miljoen wordt het nu al het seizoen der waarheid

Woensdag, 8 juni 2022 om 09:30Tom Rofekamp • Laatste update: 10:56

Het eerste seizoen van Mohamed Daramy in dienst van Ajax kan een teleurstelling genoemd worden. Waar de buitenspeler een klein jaar geleden met hoge verwachtingen werd binnengehaald, kleeft nu al het stempel van miskoop aan hem. Wordt Daramy te vroeg afgeschreven of komt hij simpelweg tekort om het waar te maken in Amsterdam? Samen met FootballTransfers werpt Voetbalzone een blik op het verleden en de toekomst van een van de duurste aankopen uit de clubgeschiedenis van Ajax.

Ajax was vorig jaar zomer naarstig op zoek naar vers bloed voor de flankposities. In de zoektocht naar een aanvallende versterking kwamen de Amsterdammers uit bij Kamaldeen Sulemana, die toen nog speler van FC Nordsjaelland was. Op het moment dat alles erop wees dat Ajax de strijd om de handtekening van de Ghanese vleugelaanvaller had gewonnen, kreeg de transfersoap een onverwachte wending. Sulemana zei Ajax op het laatste moment af en verbond zich aan het Franse Stade Rennes.

De afzegging van Sulemana dwong de regerend landskampioen om verder te zoeken. Nadat Steven Bergwijn onbetaalbaar bleek, vond Ajax zijn nieuwe vleugelflitser tóch in Denemarken: bij FC Kopenhagen, om precies te zijn. Voor een transfersom van maximaal dertien miljoen euro kwam Daramy over uit de Deense hoofdstad. Daarmee staat de aanvaller in de top tien van duurste aankopen in de club geschiedenis van Ajax. En dat schept bepaalde verwachtingen, ook al maakte Erik ten Hag van meet af aan duidelijk dat Daramy tijd nodig zou hebben om zich aan te kunnen passen aan de nieuwe omstandigheden.

Kamaldeen Sulemana leek vorige zomer lang de nieuwe vleugelaanvaller van Ajax te gaan worden, tot de Ghanees op het laatste moment toch besloot om voor Stade Rennes te kiezen.

De gewenningsperiode lijkt echter nog steeds niet voorbij. Waar Daramy zich in het shirt van Kopenhagen ontwikkelde tot een van de meest begeerde spelers van de Deense competitie, heeft hij in dienst van Ajax eigenlijk nog geen moment laten zien waar hij toe in staat is. Daramy speelde afgelopen seizoen slechts 196 minuten in de Eredivisie, verdeeld over 12 invalbeurten. Dat heeft zijn transferwaarde geen goed gedaan. Die is volgens FootballTransfers in één jaar voor de helft verdampt. Daramy is nu nog maar 5,4 miljoen euro waard, ten opzichte van de circa 9 miljoen euro ten tijde van zijn overstap.

Daarmee legt Daramy het af tegen vrijwel al zijn overige teamgenoten. De door Manchester United begeerde Jurriën Timber vertegenwoordigt de hoogste transferwaarde (40 miljoen euro), gevolgd door Sébastien Haller (38 miljoen euro), Antony (35 miljoen euro) Lisandro Martínez (34 miljoen euro) en Edson Álvarez (31 miljoen euro). Daramy zit ongeveer op het niveau van Mohamed Ihattaren (6 miljoen euro) en Mohammed Kudus (3 miljoen euro), die om uiteenlopende redenen het afgelopen seizoen maar weinig in actie kwamen.

View this post on Instagram

A post shared by F.C. København (@fc_kobenhavn)

Hoge verwachtingen
Vlak voor zijn transfer naar Ajax werd Daramy door Ole Tobiasen bestempeld als ‘het grootste talent van Denemarken’. De voormalig verdediger van de Amsterdamse club stelde in het Algemeen Dagblad zelfs dat Daramy in één-tegen-één-situaties beter is dan Sulemana. Kevin Diks, die sinds enkele jaren actief is voor Kopenhagen, kwam ook superlatieven tekort voor de Ajax-aankoop. "Ik heb veel talenten gezien in mijn carrière, maar hij zit wel in de top vijf", zei de ex-rechtsback van onder meer Vitesse en Feyenoord afgelopen augustus tegen de NOS.

Opvallend is dan ook dat Daramy gedurende het seizoen zelden liet zien waarom Ajax grof geld voor hem heeft betaald. Wat vooral blijft hangen is de onrust aan de bal, het veelvuldige balverlies en de mislukte acties. Geen moment maakte de Deen aanspraak op een basisplaats in het eerste elftal, ook niet toen concurrenten vanwege blessures wegvielen. Dat de inmiddels twintigjarige Daramy het zelfs niet waarmaakte in de negen wedstrijden die hij voor Jong Ajax speelde, moet zorgen baren in Amsterdam.

Ondanks zijn tegenvallende debuutseizoen voor Ajax hoeft Daramy slechts twee talenten voor zich te dulden op de lijst van meest beloftevolle Deense spelers: Maurits Kjaergaard (m) en Victor Kristiansen (r).

Status nog niet kwijt
Ondanks zijn tegenvallende debuutseizoen voor Ajax wordt Daramy door FootballTransfers nog altijd ingeschat als een van de grootste talenten van Denemarken. Slechts twee landgenoten van twintig jaar of jonger worden op dit moment een grotere toekomst toegedicht. Daramy moet alleen Maurits Kjaergaard (18) van Red Bull Salzburg en Victor Kristiansen (19) van Kopenhagen voor zich dulden. Zij vertegenwoordigen transferwaardes van respectievelijk 4,4 en 1,7 miljoen euro.

Wil Daramy zijn status van toptalent niet kwijtraken, dan zal hij volgend seizoen meer moeten laten zien dat hij het afgelopen jaar heeft gedaan. Zijn kansen op speeltijd zullen afhangen van zijn ontwikkeling, de plannen van nieuwbakken trainer Alfred Schreuder en - vooral - de hoeveelheid concurrentie op de vleugelposities. Blijft Antony en wordt Bergwijn worden overgenomen van Tottenham Hotspur, dan lijkt Daramy in ieder geval niet op een basisplaats te kunnen rekenen. Bovendien kloppen talenten als Naci Ünüvar en Amourricho van Axel Dongen steeds nadrukkelijker op de deur. Voor Daramy belooft het een spannend seizoen te worden. Een seizoen waarin hij moet laten zien dat hij zijn torenhoge transfersom waard is.


Poll

Zie jij Mohamed Daramy nog slagen bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door marc 433)

Daramy moet worden verkocht!

6 juni 2022 om 16:09

Waarom? Mag die jongen eens vaker de kans krijgen dan 1 invalbeurt om de 3 maanden? Gaan we hem daar op beoordelen?

6 juni 2022 om 17:03

Bij jong ajax heeft hij met kansen gehad, en daar viel het op een veel lager niveau toch ook niet echt mee. Maar wie weet er hij ons nog te verrassen

6 juni 2022 om 17:23

Als je het in de eerste divisie niet laat zien, waarom dan wel in de eredivisie?

6 juni 2022 om 17:26

Sinisterra draaide eerst ook niet. Zelfs niet bij Jong Feyenoord.

6 juni 2022 om 17:57

Sinisterra was ook bij lange niet zo duur als Daramy.

6 juni 2022 om 22:35

Red zijn prijskaartje heeft toch niks met de strekking van Feye88 te maken? Meer dat geduld een schone zaak is, en dan hij zich nog zou kunnen herpakken.

8 juni 2022 om 14:18

We gaan het wel zien komend seizoen

6 juni 2022 om 16:15

Litmannen was ook slecht zijn eerste seizoen. Meer aankopen hebben tijd nodig.
Zelfs bij RM zie de keeper in zijn eerste seizoen.

Waarom snel afschrijven?

6 juni 2022 om 16:28

Eens met jou Mrkrillin. Neres had ook veel tijd nodig om te wennen.
Ik kan mij herinneren dat Overmars aangaf dat Daramy vooral zijn minuten ging maken bij Jong Ajax om zo te wennen aan het land, systeem, etc.

Daramy is net 20 jaar geworden, dus alle kansen aanwezig om te slagen. Veel te vroeg om af te schrijven.

Overigens zie ik dat hij ook gewend was om als rechtsbuiten te spelen. Misschien kan Schreuder tijdens de voorbereiding wat uitproberen. En dan ook Unuvar promoveren als backup voor Tadic op links.

6 juni 2022 om 17:40

Of meer - langer de tijd krijgen om zich te bewijzen. Soms toch een paar leuke acties gezien van hem bij Jong.

Maar hij is nu de stand-in van Tadic die altijd speelt, dat maakt het al niet makkelijk.
En zijn kracht ligt voor een groot deel in zijn snelheid maar hij kwam er steeds in op momenten dat Ajax niet lekker liep en tegen een verdedigende muur op moest boxen en er geen - weinig ruimte lag om die snelheid te benutten.

6 juni 2022 om 20:24

Daramy haalt nou niet bepaald een hoge snelheid. Ajax was op zoek naar een jongen die in de diepte aangespeeld kon worden. Maar Daramy heeft gewoon niet het sprintvermogen. Hij is snel op de eerste meters, maar daarna valt het bar tegen.

Als een van de weinigen heb ik nog wel aardig wat vertrouwen in deze jongen. Hij heeft natuurlijk amper wat laten zien, maar ik ga niet mee in die opportunistische onzin. Niet iedere speler is als Suarez, en haakt gelijk overal aan op ieder niveau alsof het niets is! Sommige spelers hebben gewoon meer tijd nodig om te acclimatiseren, dit word het wel echt het seizoen van de waarheid voor Daramy.

6 juni 2022 om 16:11

Ik ook hoor. Hij heeft een enkele vorm van vertrouwen gekregen van Ten Hag. Mensen hebben geen geduld. Schrijven spelers af op basis van een invalbeurt of basisplek om de 3 maanden. Je kan pas echt wat zeggen als hij een tijdje continu heeft gespeeld.

6 juni 2022 om 20:22

Fijn Soccerfan, inderdaad dan kunnen we een oordeel vellen eerder niet. Maar men snapt dat niet.

6 juni 2022 om 16:12

Precies, deze jongen is net 20 en heeft nog genoeg ruimte om te groeien. Daarnaast, wat wil je als een tadic voor je staat. Die speel je er ook nooit uit.

Ik denk eigenlijk dat hij dit seizoen ook al blij kan zijn met een rol als super sub aan het begin van het seizoen. Wie weet wordt hij later belangrijker

6 juni 2022 om 16:12

De vraag is vooral: Welke speler begint zo slecht en herpakt zich? Normaliter is dat wel een flinke indicator dat de stap te groot was. Nu schrijf ik hem nog niet af, maar van wat ik heb gezien, is het allemaal nog best pover. Wat hij tot nog toe heeft laten zien, kan de gemiddelde buitenspeler van Jong Ajax ook. Het is dus inderdaad wel het seizoen waarin zo'n jongen het moet gaan laten zien.

6 juni 2022 om 16:31

@sirius: Zlatan, Litmanen, Ziyech, Onana, Milik, Daley Blind, Alvarez, Schone. Hadden ook allemaal een matig of slecht begin. En dan beperk ik me zelfs tot alleen spelers van Ajax, en degenen die ik nu even uit m'n hoofd kan bedenken. De lijst is echt oneindig. Weet je zeker dat het een goede indicator is?

6 juni 2022 om 17:24

Ja. Ziyech vind ik sowieso een slecht voorbeeld. Die had gewoon 12 goals en 20 assists in 46 wedstrijden en dat terwijl hij regelmatig op moest komen draven als centrale middenvelder achter Klaassen.

Daarnaast is er zoiets als 'return on investment'. Zlatan was met 7,8 miljoen weliswaar flink prijzig (zeker voor die tijd), maar Litmanen (nog geen 20.000 euro), Onana (150.000), Milik (2,8 miljoen), Blind (eigen jeugd), Schone (transfervrij) hadden nauwelijks een 'investment value'.

Ook is er zoiets als concurrentie en die wordt alsmaar zwaarder naarmate je qua positie naar voren gaat. Aanvallers lopen er in overvloed, dus ik ben van mening dat het absoluut moeilijker is om als aanvaller te slagen bij clubs als Ajax. Je bent makkelijk vervangbaar.

Verder geef ik nergens aan dat het een perfecte indicator is. Echter is het lijstje met spelers die zich daarna niet herpakken veel groter. Om het dan maar even op te sommen van de afgelopen 10 jaar (anders wordt het lijstje veel te groot):

Aissati, Janssen, Sigtorsson, Rits, Andersen, Van Der Hoorn, Duarte, Sinkgraven, Zivkovic, Gudelj, Cassierra, Wober, Kristensen, Orejuela, Magallan, Bande, Labyad, Marin, Pierie, Kudus (vooralsnog), Klaiber. Dan heb ik de eigen jeugd en huurlingen nog buiten beschouwing gelaten. Ook had ik geen trek om een opsomming sinds het tijdperk Litmanen te maken. De lijst is inderdaad oneindig.

6 juni 2022 om 17:51

Ik vond eigenlijk niet eens dat hij zo slecht begon, er kwam best dreiging uit de eerste seizoenshelft, het was alleen soms iets te druistig en hij zette zijn dribbels te ver door (het positieve was dat hij gewoon twee man voorbij kwam, het negatieve dat hij daarna ook de derde nog voorbij wilde).
De 2e seizoenshelft kwam hij, mede door het slechte spel van Ajax, niet in het stuk voor. Sowieso is het lasttig om in de ploeg te komen voor Tadic die altijd speelt en, zeker wanneer er nog gewonnen moet worden, ook de volledige wedstrijd uit speelt.
Zijn kracht ligt toch vooral in zijn diepgang en dribbels op snelheid, maar Ajax moest de 2e seizoenshelft bijna wekelijks in de slotfase nog een muur slechten terwijl er geen-weinig ruimte lag op het veld terwijl hij juist gehaald werd met de gedachte om in slotfases wanneer Ajax op voorsprong staat de ruimtes te benutten (de vraag is natuurlijk of dat genoeg is voor Ajax).

6 juni 2022 om 21:37

@sirius: maar ik heb ook niet gezegd dat je zei dat het de perfecte indicator was, ik zei dat je zei dat het een goede indicator is, wat inderdaad zo was. En, eerlijk gezegd, we kunnen met z'n allen een rijtje aan voorbeelden bedenken waarbij dat inderdaad zo was, maar als het rijtje met uitzonderingen daarop ook ontzettend groot is, zie ik niet hoe we kunnen stellen dat een slecht begin een flinke indicator is dat het slecht zal blijven gaan. En dat mijn voorbeelden een goede ROI hadden, verandert nog niks aan het feit dat zij toch echt een matig tot slecht begin kenden, waarna ze alsnog ontzettend succesvol bleken te zijn. Ik zie niet zo goed hoe het feit dat ze goedkoop waren verschil maakt in dat ze beter waren gaan spelen? Verder is Ziyech inderdaad niet het beste voorbeeld, daar heb je gelijk in, maar hij kreeg wel veel kritiek in zijn eerste seizoen, ondanks zijn statistieken toen, dus tja, hij past er een beetje half in I guess.

6 juni 2022 om 16:16

Of een Tadic.

Hij mag gewoon tijd krijgen om te wennen. Helemaal als zijn concurrent ook nog eens Tadic is, die nooit gewisseld werd en altijd fit is.

Hopelijk gunt Schreuder meer kansen. Ook Kudus hopelijk zijn seizoen.

6 juni 2022 om 22:38

Krillin of Tadic, net zo knap was dat inderdaad. Ik hoop ook dat Kudus zijn kans gaat pakken, dat is ook een voetballer met specifieke kwaliteiten.

6 juni 2022 om 16:32

@sulejmanii

Hier precies hetzelfde. Ik geloof ook oprecht dat Daramy het gaat maken.
Je ziet het bij bepaalde acties die hij maakt. Heeft snelheid, haalt als een van de weinigen steeds de achterlijn en kan zijn man passeren. Mist alleen nog overzicht en kalmte om de juiste beslissing te maken.

Maar hij is net 20 jaar, dus dat moet wel goed komen.

6 juni 2022 om 17:07

Je kunt je afvragen in hoeverre je overzicht en kalmte echt kunt leren. Natuurlijk kun je het met veel oefenen en veel spelen verbeteren, maar bepaalde dingen zitten in je of je hebt het niet.

6 juni 2022 om 19:41

Garanties zijn er uiteraard niet, dus dat wordt afwachten inderdaad.
Wel zie je vaker dat jonge spelers zich willen bewijzen en nogal wild zijn.
Naarmate ze wat ouder worden, veel wedstrijden spelen, worden ze beter.

Je ziet nu dat Daramy bijv. twee man passeert om vervolgens ook de 3de willen passeren en dan mislukt zijn actie. Of hij haalt de achterlijn, maar ziet de vrijstaande man in de 16 niet. Met oefenen, videoanalyses moet hij dat gedeelte verbeteren.

7 juni 2022 om 23:55

Marc fijn man, het geloof en steun is toch meer dan ik dacht. Laten we hopen dat dit seizoen wordt. 👍🏾

8 juni 2022 om 22:10

Ja zeker weten Sulejmanii. Wie voetbal volgt en zeker Ajax weet dat deze jongen potentie heeft. Nooit voetballers te vroeg af schrijven. Van Dijk zat volgens mij op z'n 23ste nog bij FC Groningen.

Schreuder gaat bouwen een nieuw elftal en Daramy zal daar onderdeel van zijn. Komt goed.

6 juni 2022 om 17:07

Sinni was het eerste seizoen ook niet veel; deze jongen heeft een aantal basiskwaliteiten dat van hem een goede voetballer kan maken. Nog minstens één seizoen geduld.

8 juni 2022 om 10:30

Geduld is een schone zaak, helemaal eens!

6 juni 2022 om 17:13

Nou ja, je hebt natuurlijk deels gelijk. Maar als je zo’n bedrag neerlegt voor een speler dan mag je toch wel verwachten dat hij iets kan.. Ik weet niet precies hoeveel hij kostte maar iets richting de 12 of 13 miljoen toch? We gaan het zien, hij is nog wel jong in ieder geval.. ben ook nooit zo’n fan van spelers gelijk afschrijven maar als aanvaller bij Ajax spelen in de eredivisie lijkt me heerlijk, je hebt namelijk bijna constant de bal en je krijgt altijd kansen. Dit is wel het seizoen waar hij het moet gaan laten zien maar blijf het een gekke aankoop vinden van Overmars. Was nou geen speler die echt nodig was en bedrag fors voor een speler uit Denemarken..

6 juni 2022 om 17:43

Helemaal eens Sulejmanii, ik denk dat er meer mensen zijn die in hem vertrouwen dan je denkt . Antony draaide vanaf dag 1 mee, maar dat is niet vanzelfsprekend. De stap van Kopenhagen naar Amsterdam is gewoon groot tegenwoordig. Maar Daramy is een enorme atleet. Ik zie geen rechtsback hem stoppen in NL. Het probleem is de voortzetting. Maar als hij vaker in die situaties komt, en groeit in het combinatiespel, zal ook hij leveren. Hij verdient een echte kans.

6 juni 2022 om 22:41

Hakim dat blijkt man je hebt helemaal gelijk, dat doet me echt deugt. Heb een hekel aan het snelle afschrijven van spelers, volgens mij was Vinicius van Real Madrid ook afgeschreven. Yup Antony ook super knap, waar Neres weer veel meer tijd nodig had. Hoop dat hij de echte kans krijgt wat hij verdiend.

8 juni 2022 om 10:58

Helemaal mee eens, ik kan me herinneren dat het eerste seizoen van Zlatan bij Ajax ook niet zo geweldig was. Pas in het CL seizoen toen hij 2 keer scoorde tegen Olympique Lyon begon hij echt zijn potentie waar te maken.

Daramy heeft niet echt een kans gehad. Afgelopen maanden kon hij genoeg spelen maar hij kreeg de kans niet.

6 juni 2022 om 16:10

Waarschijnlijk kreeg hij de kans niet omdat Ten Hag hem niet goed genoeg vond om hem een kans te geven.

6 juni 2022 om 16:11

Hij kreeg de kans niet omdat koning Tadic continu wil en moet spelen.

6 juni 2022 om 16:14

"koning Tadic" eindigde het seizoen dan ook met 13 goals en 19 assists. Die zet je niet zomaar op de bank voor een op dat moment nog tegenvallende aankoop. Zeker niet zolang de prijzen nog niet binnen zijn.

6 juni 2022 om 16:33

Als "koning Tadic" eens wat vaker (halve) wedstrijden op de bank zat tegen tegenstanders die er nauwelijks toe doen, was hij wellicht scherper in de wedstrijden waar het er wél toe deed.

6 juni 2022 om 17:07

Maar als zo'n tegenstander die er eigenlijk niet toe doen vervolgens Ajax op 1-1 houden, komen de vragen waarom Tadic in hemelsnaam gewisseld werd of op de bank begon. In dat opzicht kun je het eigenlijk nooit goed doen.

6 juni 2022 om 17:11

Hij kreeg de kans niet omdat hij in jong Ajax ook te weinig indruk maakte. En kijk even naar de cijfers van koning Tadic.

6 juni 2022 om 17:34

Het is de schuld van Ten Hag. Die wilde hem niet kneden omdat hij sowieso al wist dat het zijn laatste jaar was. Zeker toen we de CL overwintering te pakken hadden. Daarom maakte hij ook geen gebruik van de jeugd, alleen bij nood. Hij wilde spelers die meteen leverden. En niet zijn moeite steken in een speler met potentie. Beter doet Schreuder dit wel, want Daramy heeft een paar kwaliteiten die je altijd kunt gebruiken.

6 juni 2022 om 22:42

Juist vooral zijn diepgang en snelheid hadden we keihard nodig.

Nog nooit van deze jongen gehoord. Wel een hele grote som geld voor zo'n knaap. Dit kan zomaar eens een nieuwe miskoop van Ajax zijn. Zonde van het geld, want daar kun je leuke dingen mee doen. En dan wil Ajax ook nog Bergwijn kopen voor 30 miljoen. Nou dan gooi je helemaal een sloot aan geld weg.

6 juni 2022 om 16:17

Klaas

Heb je afgelopen jaar in een klooster geleefd? Was echt veel aandacht voor deze speler op VZ.

6 juni 2022 om 16:23

Haha Ajax wil 30 miljoen voor Bergwijn betalen? Waar heb je dat vandaan, want het is compleet bullshit haha.

6 juni 2022 om 16:25

Klaas Analiste. Je zegt veel maar ook weer niet. Iedere club heeft een miskoop, waarbij ik het zelf ook nog eens te vroeg vind om hem te betitelen als miskoop. Allemaal open deuren zonder onderbouwde logica. Waarom is 25-30 miljoen weggegooid geld als je internationaal actief bent als Ajax en gigantische inkomsten kan binnenharken als Europese subtopper? Bergwijn is nog zo jong, gigantisch explosief en technisch. Tegen België wederom kunnen aanschouwen Klaas.

6 juni 2022 om 16:56

Nog nooit van hem gehoord maar kan wel zomaar een nieuwe miskoop worden.. Zonde van het geld.. Uh....? Valt totaal niet te rijmen.

6 juni 2022 om 17:37

Zo jammer dat iedereen tegenwoordig maar overal een mening moet hebben he...? Geen onderbouwing geen kennis, kortom waardeloos

6 juni 2022 om 17:59

Als je het verhaal leest dan mag hij toch twijfelen over de kwaliteit van deze speler? Hij is voor zo'n dure aankoop erg weinig aan spelen toe gekomen, zelfs bij Jong Ajax heeft hij niets kunnen laten zien.

6 juni 2022 om 18:02

Hij heeft nog nooit van de speler gehoord. Hoe kan je dan twijfelen aan zijn kwaliteit?

6 juni 2022 om 18:07

Er wordt geschreven dat zijn statistieken erg matig zijn in zijn 1e jaar bij Ajax. Dan mag je wat mij betreft best twijfelen aan zijn kwaliteit.

Dat geldt eigenlijk wel voor meerdere aankopen. Bande blijkt het allemaal niet aan te kunnen, Kudus is ook (nog) niet een onbetwiste vaste kracht, Daramy valt tot nog toe flink tegen. Kudus geef ik wel een goede kans als hij fit weet te blijven, al vind ik hem ondanks dat ook erg wisselvallig. Hij is wel pas 21 jaar, dus in dat opzicht is het nog geen groot probleem. Echter verdamp je toch aardig wat miljoenen als blijkt dat ze alle drie het niveau niet hebben. Daar kun je gewoon 1 sterkhouder volledig van bekostigen.

6 juni 2022 om 16:15

Met Bande had je natuurlijk pech met die zware blessure daar kun je niets aan doen, Kudus zie ik wel talent in maar hij lijkt van glas gemaakt te zijn. Met Daramy zijn ze echt slecht omgegaan vind ik persoonlijk. Maar kapitaalvernietiging is het wel, zeker voor Bande en Daramy is veel te veel betaald.

6 juni 2022 om 16:25

Ik geef van de 3 die je noemt Daramy nog de meeste kans eigenlijk. Die Kudus is echt niets meer dan de ren-je-rotshow die overal is waar ie niet moet zijn, maar kan zich natuurlijk altijd verbeteren, op dit moment echt niet goed genoeg. Bandé is weggeweest op huurbasis, misschien dat hij nu eens wat kan laten zien. Daramy moet iets minder balverlies hebben maar laat zo nu en dan wel prima dingen zien bij jong

6 juni 2022 om 17:04

Kudus heeft echter wel de technische kwaliteiten. Hij heeft een goed overzicht en heeft een slimme pass. Daramy heeft wel een leuke techniek, maar totaal geen overzicht en van wat ik heb gezien begint hij acties zonder een plan. Dat neigt bij mij al snel naar een gebrek aan spelintelligentie. Zeker bij clubs als Ajax kan dat je maken of breken.

Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat hij zo weinig heeft gespeeld, hij kon precies brengen wat we in de meeste wedstrijden niet hadden, diepgang met passeeracties op de achterlijn. Hij heeft 1 echt slechte wedstrijd gespeeld tegen Besiktas en is daarna naar jong Ajax gestuurd wat duidelijk niet goed was voor z'n zelfvertrouwen.

Hij heeft echt wel vlagen van zijn klasse laten zien maar hij heeft Tadic voor zich op links en die wordt of helemaal niet gewisseld of pas heel laat, terwijl die elke wedstrijd start al jaren achter elkaar en ook nog eens de meest effectieve speler is. Ik zou het persoonlijk gekker vinden om deze jongen af te schrijven en dan tussen de 20 en 30 miljoen aan Bergwijn te spenderen die óók het liefst op de plek van Tadic speelt. Hopelijk heeft Schreuder een plan met deze jongen. Niet elke speler vlamt in zijn debuutseizoen, en niet elke speler blijft vlammen na een zeer goed debuutseizoen.

Dit is wel een overdreven negatief stukje. Ten eerste is het wel zo eerlijk om te benoemen dat de reden dat hij nauwelijks heeft gespeeld in Ajax 1, was omdat op zijn positie de onbetwiste aanvoerder stond, die alles wil spelen en letterlijk geen enkele wedstrijd geblesseerd is geweest. Ten tweede heeft hij wel redelijk wat bespeeld in Jong Ajax, en had hij weliswaar een wat moeizaam begin (wat heel normaal is voor een jonge jongen die uit het buitenland komt, van een club die in een ander systeem speelt, en dus erg moest wennen), maar was hij steeds beter gaan spelen en heeft daar echt wel goed gespeeld.

Ik heb nog altijd vertrouwen in Daramy. Ik vind hem vaak goed spelen bij Jong, en als hij aan de bal komt dan weten de supporters dat er leven in de brouwerij komt. En Daramy heeft ook helemaal geen slecht seizoen gedraaid qua stats. Is heel stiekem toch bij 20 goals betrokken. Weliswaar lang niet allemaal bij Ajax 1, maar zijn output is vrij hoog in elk team waar hij speelde. Jaar 2 is vaak beter dan jaar 1. Geef hem een kans in pre-season, want hij passeert zijn man zelfs vaker dan Antony. Nu het overzicht nog.

Ik zal me er maar aan vasthouden dat een Sinisterra ook geen potten brak in jong elftallen, maar ik heb er toch wel een hard hoofd in. Techniek en snelheid is er wel maar hij maakt hele domme keuzes.

6 juni 2022 om 19:23

Snelheid is er wel maar techniek juist totaal niet deze man heeft niks van een voetballer buiten dat hij hard kan holleman

6 juni 2022 om 20:04

Ik vind niet dat het hem aan techniek ontbreekt om een man voorbij te gaan, dan eerder qua passing wat beter moet en samengaat met verkeerde keuzes

6 juni 2022 om 20:17

Techniek is er juist genoeg, heb passeerbewegingen van hem gezien die je maar weinig spelers ziet maken in Nederland hoor. De juiste keuze maken aan de bal en overzicht houden, daar schort het nog wel aan ja. Hoop hem volgend seizoen (ook in de voorbereiding) wat meer te zien. Maar bovenstaande is een classic LuukTuinbeek'je: zodra iets Ajax gerelateerd is gaan die man zijn ogen stuk hahah. Heb er letterlijk nog nooit een zinnige analyse uit horen komen. Alleen een sneertje hier en een negatieve oneliner daar.

6 juni 2022 om 22:45

Haha Sander, dat patroon ken ik van onze grootste Ajaxfan.😉 Gewoon negeren.

In NL zijn we goed in het afschrijven van spelers. Dit werd in het verleden gedaan met zowel huntelaar als met Zlatan. Antony was ook niet best in zijn eerste seizoen. Dus er is op dit moment nog niet veel van te zeggen

6 juni 2022 om 18:01

We zijn ook erg goed in het ophemelen van spelers. Kijk naar alle Ajacieden (na de fantastische CL-campagne)die het wel ff helemaal zouden maken in het buitenland.

Belangrijkste rol van trainers die niet bij City of PSG zitten: spelers verbeteren die onderpresteren. Van Ten Hag (Sancho, Rashford) tot aan Schreuder. Hoe ontzettend vee spelers niet te snel worden afgeschreven is werkelijk ongelofelijk.

Overmars heeft toch wel een heel hoog aantal miskopen op zijn naam maigalan de donkere jongen uit België daramy labyad klaiber toch wel bijzonder de enige man achter het succes was ten hag in mijn ogen

6 juni 2022 om 19:34

@luuk Tuinbeek , Hij heeft ook achter zijn naam staan : Milik, Zyech, Sanchez, Onana, Frenkie de Jong,tadic, Blind, Tagliafico, Neres, Huntelaar, Martinez, Alvarez , Antony, Berghuis , je weet wel , de mannen die Ajax een half Miljard Euro opgeleverd hebben aan UEFA premies en transfers

6 juni 2022 om 20:23

"De donkere jongen uit België" kreeg een zeer zware blessure. Labyad gewoon een zeer nuttige selectiespeler geweest, zeker geen misser. Klaiber was puur selectie aanvulling, wel aan de dure kant maar er kon toen niet op de plotselinge snelle ontwikkeling van Rensch gegokt worden. Daramy is er pas 1 seizoen en is slechts 19 jaar (edit: net 20), te vroeg om al als misser te bestempelen. Dus eigenlijk is alleen Magallan een misser uit jouw rijtje, Cassiera zou je daar overigens ook aan toe kunnen voegen, en vast nog wel iemand (zoals als bij elke club / TD). Maar zet daar tegenover de tientallen goede aankomen en de positieve transferbalans van honderden miljoenen euros en je kunt gerust concluderen dat Overmars toch wel degelijk zeeeeer veel heeft bijgedragen aan het succes van Ajax in het afgelopen decennium.

Nooit meer de oude geworden nadat zijn been in 2en geschopt werd tijdens een vriendschappelijk potje tegen Anderlecht.

Hier wordt altijd van weg gekeken maar het aantal zeer dure miskopen van Ajax de laatste jaren lopen ook op. Het bewijst dat Overmars toch niet echt oog voor pareltjes te hebben in vergelijking met andere clubs. Balde, Mangalan, Daramy, Marin, Neres, Klaiber, Pierrie, Wöber en Orejuela. Kleine kostenpost van 50 miljoen + dat wordt allemaal weg gepoetst door de verkopen maar dat heeft alleen maar bewezen dat Ajax gewoon Jeugd met combinatie van ervaring moeten hebben. Ik verwacht ook dat Kudus mislukt en hopelijk gaat het straks beter. Het blijkt ook dat Overmars vreselijk is overschat en hij zeker niet zo is was als we denken.

7 juni 2022 om 08:12

Dat valt allemaal wel mee. Er zitten zeker miskopen tussen, wat je denk ik niet kunt voorkomen. Ik ken in ieder geval geen enkele TD die alleen maar toppers koopt. Als je de balans op maakt heeft Overmars het heel aardig gedaan, zeker omdat de meeste miskopen verkocht zijn voor vergelijkbare bedragen als waarvoor ze zijn gekocht. Neemt niet weg dat sommige miskopen, met name Magallan, echt onbegrijpelijk zijn.

13 miljoen is toch wel erg veel voor een gokje. Heeft voor de aankoop nog weinig laten zien. Verwachtingspatroon is waarschijnlijk te hoog en hij moet wel direct iets toevoegen gezien de doelstellingen van ajax.

Hoop dat de nieuwe TD meer op bases van kwaliteit gaat kopen. Liever 2 spelers van 30 miljoen halen dan 5 van 13 miljoen.

Je hebt gewoon een backup nodig voor Tadic maar zolang die zo absurd fit blijft en alles wil spelen krijgt zo'n jongen ook geen eerlijke kans.maar het feit dat Bergwijn nu voor veel geld gehaald moet worden bied ook weinig perspectief. Een jaartje verhuren dan maar?

Ik vergelijk het met neres, werd in zen eerste jaar ook direct afgeschreven, en was tot aan zen zware blessures in eens 50 mil waard, geef deze jonge echt nog wel een kans, hij moet gewoon vertrouwen krijgen

Hij moet gewoon een jaar verhuurd worden aan een club uit de middenmoot eredivisie, vlieguren maken op het hoogste niveau en dan maar eens zien hoe hij zich ontwikkeld! Heerenveen, Vitesse, Groningen, Twente zoeken allemaal nog wel buitenkansjes

Daramy gaat het helaas niet halen. Hij is niet de type buitenspeler die ze in het Amsterdamsche propageren. Lichtvoetig en met een goede individuele actie in huis. Afscheid van nemen. Daarentegen gaat die gast die naast hem staat op de foto, mr Kudus, het wel redden. Kudus gaat Berghuis uit de basis spelen. Dan is het maar zien hoe ze die kakkerlak in bedwang gaan houden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
D. BlindVerdediger341
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 20 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren