‘Cruijff kiest ondanks flirt met Ajax voor langere verbintenis in Camp Nou’

Zaterdag, 4 juni 2022 om 14:45Tim Cozijnsen • Laatste update: 15:25

Jordi Cruijff staat op het punt om zijn contract bij Barcelona te verlengen, zo weet Mundo Deportivo zaterdag te melden. De technisch adviseur van Barcelona kan op veel waardering vanuit de Spaanse topclub rekenen. Of de duur zich uitstrekt tot meer dan één seizoen is nog niet bekend. Cruijff zal dezelfde functie behouden, maar zal dat in de toekomst wellicht onder een andere naam doen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door droppie)

Lekker laten zitten. Hebben het nu prima voor elkaar.

Fijn dat de naam cruijff verbonden blijft met barca. Zelf zou ik willen weten wat exact zijn invloed is binnen de club, technisch adviseur is zo schimmig allemaal. Je draagt geen verantwoordelijkheid. Daarnaast heb ik grote vraagtekens bij het huidige bestuur en beleid, aangezien jordi duidelijk aangeeft dat er geen visie is, maw de lange termijn ontbreekt.
Ook zou ik een onderzoek willen zien naar zijn rol in het ontslag van koeman. Wat heeft jordi geadviseerd, ergens denk ik dat hij een kwalijke rol hierin heeft gespeeld, zoals hij ook omging met zijn bondscoachschap in zuid Amerika (Ecuador?)

4 juni 2022 om 15:53

Wat maakt zijn rol uit? Koeman had er eerder uit gemoeten

Als hij oprecht was, had hij gelijk na de verkiezingen opgestapt, om Laporta te gunnen te starten met zijn project.


4 juni 2022 om 15:57

Wees eens realistisch, jij verwacht dat een werknemer zijn ontslag indient als hij een nieuwe leidinggevende krijgt. Hoe absurd klinkt dat? Daarnaast heeft koeman een monster job geleverd in z'n eerste jaar. Het team was na de 8-2 tegen bayern drama, financieel en oa messi forceerde een vertrek. Koeman heeft t draaiende gekregen, tot het eind om de titel nog gevochten en de copa del rey gepakt.

4 juni 2022 om 16:13

Dit is niet normale bedrijfsleven. snap jij ook.

De vorige president, heeft over zijn graf geregeerd.

Als hij of Koeman oprecht waren, hadden zij contract duur tot verkiezingen opgesteld.

Wie daarna wint, kan zijn eigen team zoeken.


Vergelijk met politiek. Kijk bijv in de VS, daar kiest de president ook zijn poppetjes uit, die hem/haar kunnen helpen doel te bereiken.

van ministers, tot hoofd FBI/CIA tot woordvoerders.

Wat die 2 mannen gedaan hadden, wetende dat de voorzitter niet lang zou blijven, is een vieze streek

4 juni 2022 om 16:26

Je hebt gelijk, barca is mes que un club, barca is een natiestaat. Europese wetgeving is daar niet van op toepassing, werknemers kunnen ook direct weggestuurd worden wanneer men blieft. Dank voor je uiteenzetting.

4 juni 2022 om 16:55

je vliegt alle kanten op

4 juni 2022 om 17:29

Volgens jouw logica zouden de contracten van de spelers dan ook maar moeten aflopen bij de volgende verkiezingen. Tenslotte kan 'zijn' trainer dan ook de mensen kiezen die hij wil.

4 juni 2022 om 18:32

Nee, want ook bij verkiezingen ontsla je niet alle medewerkers he.

Dus alleen de leidinggevenden die jouw visie moeten uitdragen.

Zorgwekkend dat ze bij Barca niet aan vijfjarenplannen werken. Dat lijkt me nu crucialer dan ooit. Je moet nu een plan bedenken om de malaise te boven te komen. Dat werkt niet als je per seizoen kijkt naar hoe je het op dat moment het beste kan inrichten. Je kunt beter nu afzien van een bepaalde speler, om zo later de middelen te hebben om een topper te halen. Real Madrid is in deze het perfecte voorbeeld. Zij hebben jarenlang zuinig gedaan, om deze zomer alles op alles te zetten om Mbappe binnen te halen. Ja, het moge dan niet gelukt zijn maar het beleid dat Perez op dat gebied heeft gevoerd is intelligent en bovenal verstandig. Dat laatste schort het de laatste jaren aan bij Barcelona. Met al het geld dat is uitgegeven aan spelers als Braithwaite en Traore, had je ook in een keer een topspeler kunnen halen. Zo lang de club niet op lange termijn gaat nadenken en steeds spelers haalt die op de korte termijn wellicht minimale impact kunnen hebben, kom je de huidige situatie nooit te boven.

4 juni 2022 om 17:11

rique8

Eens hoor, maar je kan als club toch werken aan een korte en lange termijn tegelijk.

Je vergelijking met Real gaat ook mank. Voor ons was het makkelijker, want beschikken over aantal topspelers. Dan is het makkelijker om door te selecteren en veel te verkopen.

Jouw club heeft laatste jaren, juist te veel en te dure middelmaat gekocht. Jongens met te grote contracten, die niet weg willen.

Jullie zijn niet in staat, om bijv te zeggen skippen een Lewa, we doen met Depay en Dest en werken aan de toekomst.

Jouw club heeft paar jaar geleden de fout gemaakt, door Messi niet voor 100+ te verkopen. Dat had ook gescheeld. Paar jaar geen 80 mil pj salaris en veel transferinkomsten.

Ik vind dat deze Cruijff nog steeds teveel teert op de vetdiensten van zn padre. Zou niet weten wrm een paar jaar ervaring bij een israelische club hem geschikt maakt voor Barcelona.

4 juni 2022 om 17:12

Klopt, is ook puur de naam. Hij teert er natuurlijk op. Zonder de naam Cruyf zou hij nu niet gelinkt worden aan Barca en Ajax.

4 juni 2022 om 20:26

Omdat hij daar gewoon goede zaken heeft verricht. Het is absoluut geen pannenkoek. De naam kan ook een vloek zijn zo merken we nu maar weer

5 juni 2022 om 09:23

Zijn naam heeft het natuurlijk makkelijker gemaakt werkzaam te zijn in de profvoetballerij, maar als blijkt dat hij een goede technisch adviseur is, waarom zou je het dan niet doen? Zelfde met Overmars toch, dat was voordat hij TD werd ook gewoon een hele goede voetballer, maar of hij TD kon zijn had iedereen zijn twijfels over, maar die twijfel heeft hij bij iedereen weggenomen.

Volgens mij heeft hij nooit geflirt met Ajax maar altijd duidelijk gemaakt dat hij werkt voor Barca en het daar uitstekend naar zijn zin heeft. Ajax heeft een speciaal plekje in zijn hart, mag hij dat niet zeggen zonder het flirten te noemen?

4 juni 2022 om 16:33

Ga jij even tegen je vriend zeggen dat je ex nog altijd een speciaal plekje in je hart heeft. Kijken hoe die reageert.
Makkelijk praten zo...

4 juni 2022 om 16:47

Totaal niet vergelijkbaar ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. KessiéMiddenvelder10
GaviMiddenvelder10
P. AubameyangAanvaller10
O. DembéléAanvaller10
RaphinhaAanvaller10
Jordi AlbaVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

Nederland
0 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 16 augustus
Naci Ünüvar wordt mogelijk betrokken in de deal van Ahmetcan Kaplan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren