Kuijt wekt irritatie op bij Derksen: ‘Zou hem gelijk op staande voet ontslaan’

Vrijdag, 3 juni 2022 om 13:38Jordi Tomasowa • Laatste update: 16:33

Johan Derksen is totaal niet onder de indruk van Dirk Kuijt. De 41-jarige oefenmeester werd donderdag als nieuwe hoofdtrainer van ADO Den Haag gepresenteerd. De analisten van Vandaag Inside raakten niet overtuigd van zijn presentatie bij de Haagse club. "Als Dirk Kuijt op tv komt, kun je het best alle deuren in huis open zetten. Anders schopt hij ze open", aldus Derksen.

Kuijt stond donderdag de media te woord tijdens een persconferentie, waarin hij zijn kijk op het voetbal en de toekomst van ADO gaf. Derksen was niet te spreken over de teksten van de oud-prof. "Als Dirk Kuijt op tv komt, kun je het best alle deuren in huis open zetten. Anders schopt hij ze open. Als ik directeur was, zou ik naar hem toe lopen en zeggen: 'Jij bent op staande voet ontslagen'. Dit wil je toch niet bij je club”, zo reageerde Derksen fel bij Vandaag Inside.

Hélène Hendriks die ook aan tafel zat bij de dagelijkse talkshow, was voornamelijk verbaasd over Kuijt die zei dat ADO in het linkerrijtje van de Eredivisie thuishoort. “Hij zegt dat ADO een sleeping giant is en dat ze in het linkerrijtje thuis horen. Maar ik heb even gekeken, van de afgelopen twintig jaar zijn ze vijf keer in het linkerrijtje geëindigd. Drie keer hiervan was het zelfs op het randje, de negende plaats”, concludeert Hendriks.

René van der Gijp was milder voor Kuijt. Hij lijkt het nog wel af te willen wachten hoe de voormalig profvoetballer in Den Haag gaat presteren. “Laten we het afwachten joh, het is toch ook wel weer leuk. Hij staat nu weer volop in de belangstelling, daar kunnen we natuurlijk alleen maar van genieten”, zegt Van der Gijp.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door london calling)

Derksen zeurt overal op. Geef Kuijt de kans maar eerst, mocht hij er niks van kunnen dan kan je daarna over hem gaan praten.
Heb stiekem wel moeten lachen om wat Derksen zei, dat de deuren in huis allemaal open moesten anders zou Kuijt ze intrappen😂

3 juni 2022 om 13:57

Je kan alles van Derksen vinden maar het zijn altijd opbouwende kritieken.

3 juni 2022 om 14:13

Naast 'opbouwende kritieken' is het vaak ook genuanceerd en goed onderbouwd

3 juni 2022 om 17:24

Net zo standaard als dat van Gaal egocentrisch is en Marokkanen voor het Nl elftal moeten kiezen is Kuyt nu het nieuwe stokpaardje van deze man. Toch bijzonder dat zoveel mensen dat dagelijks willen horen.

3 juni 2022 om 14:21

Ach ja....die snor kan je toch 99 van de 100 keer helemaal niet serieus nemen? Als het over bepaalde personen gaat, weet je van tevoren al wat hij er over gaat zeggen. Komt altijd op hetzelfde neer bij die vent.

Natuurlijk is Kuijt niet de meest flamboyante jongen en trapt hij in interviiews alleen maar open deuren in. Ik kan me niet voorstellen dat hij zich in de kleedkamer ook zo gedraagt, maar dat is puur een gevoel.

Overigens, als je iedereen in de voetballerij direct ontslaat voor het intrappen van open deuren, dan blijft er heel erg weinig over van het mondiale voetbal.

Ik ben het dan veel meer eens met Helene, want de uitspraak dat ADO in het linker rijtje eredivise thuis hoort slaat natuurlijk helemaal nergens op. Op basis waarvan dan precies? Meer dan het feit dat Den Haag een grote stad is die eigenlijk een grotere club zou moeten hebben, kun je er niet van maken. Want op basis van hun prestaties de afgelopen decennia kun je dit onmogelijk beweren.

Ik heb me al aardig vermaakt met de eerste interviews van Kuyt. Laten we het er maar op houden dat de media te woord staan niet zijn sterkste punt is.

3 juni 2022 om 13:56

Volgens mij kan je juist spreken vaan een sterk punt als hij je nu al weet te amuseren. En met jou ikzelf, heb smakelijk gelachen en kijk al uit naar een seizoen vol persco's met Kuyt.

3 juni 2022 om 14:36

Amuseren door zelf fouten te maken lijkt me geen sterk punt. Hij had het over assistenten die hem moeten complimenteren 😂.

3 juni 2022 om 14:51

Ik amuseer me omdat het lachwekkend slecht was. Maar goed, ik kijk wel uit naar zijn volgende interviews.

3 juni 2022 om 16:26

Maar dan toch liever lachwekkend slecht? Ik had ook liever Frank de Boer weer als bondscoach gehad dan straks weer die saaie Koeman. Bij Frank was het altijd uitkijken naar het einde van de wedstrijd voor zijn reactie.

Laten we toch eens deze Kuijt afwachten hoe hij presteert. In deze tijden wordt iedereen op voorhand al afgebrand en afgewezen door randzaken. Het seizoen moet nog beginnen mensen!
Ik hoop dat ADO met vlag en Wimpel promoveert zodat Kuijt zijn gram haalt.

echt waar dat vind ik gewoon!!

3 juni 2022 om 14:12

Kuyt mist tactische kennis, getuige zijn analyses tijdens wedstrijden. "Ze moeten nu meer lef tonen" en dat soort non-statements tonen aan dat je te makkelijk denkt over het spelletje. Hij ziet het niet, en zal het dus ook niet over kunnen brengen. Spelers prikken hier ook door heen. Wellicht dat ze het tolereren als kuyt hun salaris snachts cash uitbetaalt bij een verlaten tankstation, maar anders wordt het een moeilijk jaar voor ado, vrees ik

3 juni 2022 om 14:52

Prem, in het begin vond ik je nog wel een goede troll omdat je toen nog geloofwaardig was, maar nu begin je wel erg te overdrijven. Mensen trappen er over het algemeen ook niet meer in op een paar uitzonderingen na. Kap er gewoon mee.

On: Flauw om Kuyt meteen al af te branden, wie weet hoe hij het gaat doen. Nu weten we dus dat Kuyt ongeacht wat hij presteert niks goed kan doen bij Derksen, want zo werkt het altijd bij hem. Zijn vijanden brandt hij te pas en te onpas af, maar zijn lieverdjes kunnen niks verkeerd doen, zoals een Advocaat oid.

3 juni 2022 om 18:17

Derksen mag Kuijt niet, die brandt hem altijd af, best sneu natuurlijk. Toevallig is Kuijt goed met van Gaal, tsja. Maar idd ja, geef hem eens tijd en beoordeel hem dan daarna eerlijk ipv zo zielig van te voren al los te gaan. Best kinderachtig.

Op staande voet ontslaan vanwege uitspraken..? Waar heb ik dit eerder, icm heer Derksen gehoord? En dan een week later aankondigen dat we toch weer doorgaan ;-)
OT: elke trainer trapt alleen open deuren in in het begin, wat valt er anders te doen namelijk?

3 juni 2022 om 14:13

Wel geestig dat Derksen het ook eigenlijk verkeerd zegt. Als je thuis alle deuren open zet, dan trapt Kuyt ze juist in. Je moet ze juist dicht doen.

Maar inderdaad, wat verwacht je van een trainer. Kuyt zegt een paar opvallende dingen, je kan ook gewoon zeggen dat we eerst alle focus op promotie leggen. Maar big deal. Laat hem eerst eens met die spelers aan de slag gaan en resultaten neerzetten. Dat is belangrijker dan een paar woorden nu.

Gelijk ontslaan is natuurlijk onzin, maar het is wel verbazingwekkend hoeveel dooddoeners Kuyt in 1 persconferentie eruit kon persen. Als je die allemaal zou weglaten, zegt hij praktisch niets. Dat is natuurlijk wel een beetje treurig.

3 juni 2022 om 14:50

Ik vind de kritiek van Derksen op Kuijt al jaren een grote dooddoener; zijn plaat blijft steken en hetzelfde liedje wordt afgedraaid.

Het zal me een zorg zijn of iemand Kuijt wel of niet mag, maar deze plaat van Derksen is grijs gedraaid. Over open deuren gesproken.

3 juni 2022 om 15:34

Dat is ook zeker zo, maar werd jij geïnspireerd door z'n persconferentie dan?

3 juni 2022 om 15:40

Ik kijk dat soort voorgeprogrammeerde praatjes sowieso niet en al helemaal niet van clubs die me matig interesseren. Ik begrijp ook niet wat mensen dan verwachten. Een peptalk a la Mandela, Ghandi, MLK of Einstein?

Verder denk ik dat je dit van 8 van de 10 trainers kan zeggen, maar ... Derksen en Kuijt ...

Derksen, een ongeloofelijk zuur persoonlijkheid. Jezus zeg! Misschien heeft hij zich de laatste jaren als zuurpruim gekarakteriseerd, het kan bijna niet anders. Dirk Kuyt, een hele grote naam in het Nederlands voetbal, heeft de laatste succesvolle eindtoernooien in Oranje als belangrijke poin een grote bijdragen geleverd in het "succes". Heeft zelfs in het kampioensjaar van Feyenoord zich als belangrijkste pion opgesteld en waargemaakt. Iets meer respect voor deze, voor mij toch wel legende. Laten we onze jonges steunen in plaats van tot op het bot afkraken voor iemand begonnen is.

3 juni 2022 om 14:28

Welk succes exact? NL elftal met kuyt werd kansloos eruit geknikkerd in 2006, hij speelde in de spits tegen Portugal. In Zuid-Afrika voegde hij ook niets toe, we hadden sneijder met het blok erachter. In 2014 in de marge meegedraaid als linksback, dat deed gewoon pijn aan de ogen.
De finale liverpool Milan 2007, kuyt onzichtbaar itt tot inzaghi aan de andere kant. Bij feyenoord in het kampioensjaar draaide het pas als kuyt niet in het veld stond.

3 juni 2022 om 14:44

Interessant dat Kuyt onzichtbaar was, terwijl die letterlijk de enige treffer maakte namens Liverpool. En het is natuurlijk heel makkelijk spelen tegen Maldini en Nesta. Maar het valt me op dat je redelijk negatief ben over alles. Gisteren ook een discussie gelezen met jou en @Lierse, en dan ook niet je gelijk geven. Best interessant. Misschien iets minder azijn drinken?

3 juni 2022 om 14:51

Scorebordjournalistiek, ik heb de wedstrijden gezien. Misschien wil je inhoudelijk erop ingaan, want dan kunnen we tenminste visies uitwisselen.
Daarnaast hoop ik ook dat je mijn reactie hebt gelezen, toevallig ook op lierse, op het topic aangaande buijs naar mechelen. Iets met posiviteit en met feiten die ik spui.

3 juni 2022 om 17:22

Gefeliciteerd dat je de wedstrijden hebt gezien, was tevens maar een wedstrijd namelijk. Ik had het niet meer echt scherp, dus heb even de highlights opgezocht, maar kuyt had bijna een assist op pennant ook. Maar ik vind het een beetje makkelijk om Kuyt daarop te beoordelen, want hij kreeg amper ballen. De goals van inzaghi was een uit een vrije trap van pirlo die werd deflect door inzaghi en zijn tweede goal werd hij makkelijk 1-op-1 gezet op Reina door een prachtige steekbal van Kaka. Om Kuyt als enige schuldige aan te wijzen, terwijl die gewoon heeft geleverd, is belachelijk. Al helemaal tegen dat elftal van milan. Maar anyways, dat was dan mijn "scorebordjournalistiek" verhaal. Over je topic met Buijs en de discussie van Lierse, ook eventjes snel opgezocht, maar je zegt dus dat Buijs het maximale eruit heeft gehaald. Interessante constatering, want Buijs heeft gewoon de laatste 7 wedstrijden verloren in de competitie. En we moeten niet alsof doen dat Heracles, Rkc, Heerenveen, en cambuur een betere selectie hebben. 8ste plaats verspeeld en maar 2 punten boven heracles geeindigd. Ik gun Buijs echt het allerbeste, maar van de vier jaren dat Buijs aan het roer stond, heeft hij maar 2 seizoenen redelijk goed gedaan. Vorig seizoen en het seizoen dat de eredivisie werd stopgezet door covid (dat was misschien wel zijn beste jaar). Dit seizoen en zijn eerste seizoen waren echt niet goed (eerste seizoen kan gebeuren, want hij was net pas coach in het betaald voetbal) en had hij wat negatieve records te pakken gehad met de club. Ik geef @lierse wel gelijk weer in die discussie, want mechelen is onder vrancken echt goed doorgegroeid. Weet niet dat buijs die streep kan doorzetten. Hooguit als middenmoter eindigen, maar dat is het dan. Mits die reflecteert en echt een heel ander aanpak heeft wat werkt in de jpl.

3 juni 2022 om 17:38

Ik ben nooit een fan geweest van de speler of de persoon Kuyt. Maar je kan het echt wel overdrijven.

Hoeveel Nederlandse spelers hebben we niet die compleet mislukken in het buitenland, zeker bij een topclub als Liverpool waar hij gewoon jarenlang een gewaardeerde kracht was. Misschien geen wereld top, maar hij speelde wel.

Dat Feyenoord pas draaide op het moment dat Kuyt niet in het veld stond tijdens het kampioensjaar is complete onzin. Alleen richting het einde van het seizoen kon je bij Kuyt wel zien dat de jaren begonnen te tellen. Zonder Kuyt waren ze alleen nooit in de buurt van die titel gekomen.

Ik geloof niet dat je je iets kan herinneren van die finale uit 2007 of überhaupt van de speler Inzaghi, die was altijd onzichtbaar, kon niets met een bal, nog minder dan Kuyt, maar stond wel altijd op de goede plaats, ook een kwaliteit, zeker voor een spits. Maar het was zeker geen speler die zijn teams even mee op sleeptouw nam. Ik weet niet of je de goals van Inzaghi nog kan herinneren, maar die eerste kreeg hij in zijn buik of op zijn rug geschoten geschoten door Pirlo en verdween zo de goal in. Overigens scoorde Kuyt ook in die finale, compleet onzichtbaar was hij dus sowieso niet.

En ook in het Nederlands elftal heeft hij zeker zijn rol gehad, als je de prestaties van basis spelers tijdens twee van de beste toernooien de Nederland ooit gespeeld heeft gaat bagatelliseren tot "zo belangrijk was hij niet", dan kan geen vrijwel geen enkele speler het ooit goed doen. Zeker in 2010 had Kuyt een belangrijke, en ondankbare rol doordat hij met zijn loopvermogen de enorme gebreken van onze matige verdediging hielp camoufleren. In 2014 heeft hij ook niet alleen als back gespeeld en scoorde nog een belangrijke penalty.

Is hij een van de grootste Nederlandse aanvallers ooit, natuurlijk niet, daarvoor hebben we te veel andere grote namen gehad. Maar in die groep daar net onder heeft hij zeker wel een plaats.

3 juni 2022 om 14:37

Vind jou eerder zuur Deen. Dit is duidelijk als grap gezegd...

Wel grappig eigenlijk dat Derkssen vrij emotioneel reageert op (bijvoorbeeld) een Jinek of Kaag die opperen dat VI moet stoppen vanwege de uitspraken. Maar hij eigenlijk hetzelfde doet hij een Kuijt vanwege zijn uitspraken.

3 juni 2022 om 14:09

Is zeker zo, al zal hij er niet eens bij stil staan. Het is wel erg menselijk denk ik. Over een ander praten gaat altijd makkelijk maar incasseren is dan weer lastiger. Derksen is niet perfect, dat zal die zelf ook wel vinden.

3 juni 2022 om 14:37

O zeker niet perfect, maar ik luister er graag naar hoor. Vind vooral zn hetze tegen de personen die hem willen cancellen wel mooi: terwijl hij eigenlijk een soort van hetzelfde roept.

Benieuwd welke chemie de club en Dirk zullen ontwikkelen. Qua mentaliteit kan het namelijk een heel goede match zijn. Ik heb ADO altijd maar een rare club gevonden. Er hebben fantastische spelers gespeeld, goede trainers gezeten. Maar het is er nooit echt uitgekomen..


3 juni 2022 om 14:16

@zifraya geef het een maand of 2 en dan is ADO de beste en mooiste club waar hij ooit gezeten heeft en als hij wat resultaten boekt dan kan het wat worden, maar ik twijfel toch wel aan de capaciteiten van dirk als trainer, maar ik laat me graag verrassen

Ah, Derksen wil hem cancellen zie ik.

Het is ook vreselijk moeilijk om als boomer er de gelaagdheid van in te zien. Altijd maar zeuren, je zou er maar mee getrouwd zijn. En nee, hij (kuyt) is natuurlijk niet geschikt als trainer voor de club maar ja, het werkt op de lachspieren en we gaan hoe dan ook weer een hilarisch seizoen meemaken bij ADO Den Haag.

Ik heb ook weinig vertrouwen in kuyt, bij feyenoord ging die liever naar bijeenkomsten en evenementen dan zijn eigen spelers te trainen. Hoop dat die ado wel op de eerste plek zet

Sterke argumenten weer van Derksen, dan kan je inderdaad veel beter onverwachts uit de hoek komen over kaarsen ofzo 🤔

Mensen mensen, rustig, dit was gister gewoon een grappige inspeling op het interview van Kuyt, een cynische manier om aan te geven dat hij z'n teksten belachelijk vond. Natuurlijk pleit hij er niet écht voor hem te ontslaan.

3 juni 2022 om 14:08

Precies, net als dat hij niet echt een kaars in iemands vagina heeft gestoken maar enkel een lacherig verhaal de wereld in wilde brengen.

3 juni 2022 om 14:33

Heel bijzonder dat jij als zogenaamd "bevlogen moralist" (Je eigen woorden) iemand veroordeelt op een echtscheiding, maar een verhaal over iemand die een kaars in de vagina van een vrouw stopt die buiten westen is wel als lacherig verhaal ziet.

Je morele kompas is een klein beetje van slag vrees ik. Zal wel goedkope weg werp rommel zijn uit de winkel waar je jezelf naar vernoemt zeker?

3 juni 2022 om 16:31

Lees nu nogmaals mijn reactie goed door en vraag jezelf af, waar ik precies aangeef het zelf lacherig te vinden. Vraag jezelf ook af wat precies mijn reden zou zijn van zo te reageren als ik zo'n bevlogen moralist ben?

Om dan weer te eindigen met de meest vergezochte belediging, helemaal nergens voor nodig. Je zet je zelf immers nu neer als iemand die moeite heeft de dubbele laag in een bericht te lezen.

3 juni 2022 om 14:37

Zou wel helpen bij Derksen als het ook daadwerkelijk grappig was. Dan weet je dat iets een geintje is.

Je zou maar fan zijn van deze zure seniele gek. Had voor altijd van de buis gegooid moeten worden nadat hij toegaf een vrouw seksueel te hebben misbruikt.

3 juni 2022 om 14:02

Je zou je maar druk maken om uitspraken van deze zeer gewaardeerde tafelgast van Vandaag Inside.

3 juni 2022 om 14:19

@lliasov06 hoho, het OM heeft geen bewijs gevonden om een onderzoek te starten dus Derksen is onschuldig, zo werkt het toch in dit land?

Haha ja wat moet je er van zeggen... Derksen spreekt zich al jaren uit tegen Kuyt als persoon dus deze hadden we zien aankomen. Zelf denk ik ook niet dat hij de man is die ADO terug naar de Eredivisie brengt maar goed... wie weet. Laten we eerst maar eens kijken wat hij er van bakt daar in Den Haag in de KKD.

Gevat hoor, maar bij iemand die open deuren intrapt kan je de deuren beter dicht laten. Wel jammer dat Derksen hem probeert te cancellen trouwens.

Hoe hoog ik Johan Derksen ook heb zitten slaat hij met betrekking tot Dirk Kuijt toch echt elke keer de plank mis. Het lijkt wel alsof Kuijt Derksen persoonlijk iets heeft aangedaan daar die echt nooit maar dan ook nooit iets positiefs zal zeggen over Kuijt. Echt onbegrijpelijk.

Ik heb bij de trainer de volgende zaken in mijn achterhoofd.
1. Als beginnend assistent bij Quick Boys kreeg hij het daar geweldig aan de stok met de topscorer aldaar, Yordi Teijsse. Dat loste hij op door "na overleg binnen de club" Teijsse te latenschorsen en zelf drie wedstrijden in de spits te gaan staan. Drie wedstrijden, nul doelpunten van Kuijt en 1 schamel puntje verder had de club haar kampioenskansen vergooid.
2. Als trainer van Feyenoord -019 was hij meerdere malen ineens afwezig bij een training die hij had moeten leiden. Hij had het vliegtuig gepakt voor privézaken.
3. De eerdere toezegging aan Kuijt dat hij hoofdtrainer bij de Rotterdammers zou worden werd schielijk door de club ingetrokken. Waarom zou dat dan zijn ?
4. Nu wordt hij trainer bij de lastigste club van alle Bvo's. Het rommelt daar altijd. Op bestuurlijk niveau bijvoorbeeld, zie ook het vreemde ontslag van Ruud Brood op het moment dat hij de club mogelijk naar de eredivisie aan het leiden is. Waarop is het vertrouwen gebaseerd dat de onervaren Kuijt die club wel even naar het linker rijtje van de ere divisie gaat leiden ? Mij lijkt het voornamelijk drijfzand.

Derksen heeft wat die open deuren wel gelijk natuurlijk. Vind Kuijt ook niet prettig naar te luisteren. Zegt nooit iets spannends.

Zijn er hier überhaupt nog mensen die die Derksen nog serieus nemen.. Misschien moeten we berichtgeving stoppen waarin hij iets zegt.. Is totaal ongeloofwaardig en alleen maar uit op sensatie of een schokeffect.. Heb alweer 42 woorden teveel aan die vent besteed.

3 juni 2022 om 15:29

Derksen heeft bepaalde pispalen en daar is Kuyt er een van , of hij is een dominee of hij noemt hem een demagoog altijd maar dat afzeiken van mensen die zich niet of nauwelijks kunnen verweren , vreselijke vent die ook nog even commentaar had op onze koningin die een parachute sprong had gemaakt , wat mij betreft mogen ze hem liever vandaag dan morgen van de buis rossen .

Derksen heeft helemaal gelijk. Geen speler die zoveel clichés en sociaal wenselijke antwoorden geeft als Dirk.

Wie jammerde er een paar weken geleden ook al weer over cancelen en gecanceld worden? Deze hypocriete ouwe viespeuk moet zelf zo snel mogelijk ontslagen worden met zijn oeverloos grote b*k...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.FC Emmen8340
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
A. AchemlalVerdediger
J. AmofaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

304 fans
Coach, 41 jaar

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren