Harde kern VVV keert zich met spandoekenactie tegen directeur; club reageert

Donderdag, 2 juni 2022 om 23:10Tim Cozijnsen • Laatste update: 23:56

De harde kern van VVV-Venlo, de Yellow Black Fanatics, is klaar met het huidige beleid onder algemeen directeur Marco Bogers. De supporters hebben donderdag middels spandoeken en een statement op Facebook laten weten dat zij ‘zwaar ontevreden’ zijn met het beleid dat bij VVV gevoerd wordt. De harde kern van de Limburgers wijst voornamelijk Bogers aan als schuldige voor de ontstane ‘onrust’ binnen de club. VVV distantieert zich van de supportersactie, zo meldt de club via de officiële kanalen.

VVV maakte maandag in goed overleg met Jos Luhukay bekend de samenwerking met de trainer te beëindigen. Dat besluit schoot in het verkeerde keelgat van de harde kern van de club, zo wordt duidelijk uit het statement dat donderdag naar buiten wordt gebracht. “Wij zijn als supportersgroep zwaar ontevreden met het beleid dat gevoerd wordt bij VVV-Venlo op dit moment. Al een aantal jaar is het technisch beleid onvoldoende en is de club zeer wispelturig in zijn visie. Onze actie is dan ook niet enkel gericht op de ontbinding van het contract van Jos Luhukay”, aldus de supportersgroep.

“Mede door dit visieloze beleid is de club in een waar trainerskerkhof veranderd", zo is er verder te lezen in het statement "De afgelopen maanden is er veel onrust ontstaan binnen de club met als druppel die de emmer doet overlopen afgelopen week het vertrek van zowel Jos Luhukay als Jeroen Schepens. Het verhaal dat vanuit de club gecommuniceerd wordt is structureel hetzelfde en zonder enige vorm van zelfreflectie. Wij stellen daarom de kritische vraag wanneer er in de top van de club eens gekeken wordt naar het eigen beleid, en wanneer hier eventueel conclusies over getrokken worden”, zo vervolgt de supportersgroep het statement. Luhukay is sinds het vertrek van Jan van Dijk in 2008 de achtste trainer die de Limburgse club voortijdig verlaat.

De groep supporters van VVV is vervolgens duidelijk over wie er volgens hen verantwoordelijk is voor de 'onrust' die is ontstaan binnen de club. “De man die hierin het meest op de voorgrond staat en eindverantwoordelijk is voor de onrust is de heer Bogers. Het feit dat hij direct vertrokken is op vakantie na een gebrekkige toelichting zonder enige zelfreflectie (wat ook is gebleken uit het “tikkie terug” op linkedin) is ons in het verkeerde keelgat geschoten. Ook hierom willen wij graag ons ongenoegen laten blijken.” Bogers reageerde op LinkedIn op een artikel van de Limburger waarin stond dat het vertrek van Luhukay een 'tik' is voor Bogers. De algemeen directeur counterde met een 'tikkie terug' en gaf aan dat de journalist niet de juiste feiten benoemde.

VVV reageert donderdag door te stellen zich te distantiëren van de spandoekenactie van de aanhang van VVV. “VVV-Venlo distantieert zich van de actie van deze ochtend gericht tegen algemeen directeur Marco Bogers. Onlangs heeft de club tijdens de seizoenafsluiting aangekondigd weer meerdere supportersavonden te organiseren. Op deze avond is er plek voor het stellen van vragen richting de directie”, zo meldt VVV, dat verder voor maandag 20 juni een supportersavond aankondigt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door brinkgeverweg)

De harde kern van VVV-Venlo, de Yellow Black Fanatics ...

Sidder de Sidder ...

2 juni 2022 om 23:24

Ik ben daar een keer geweest tijdens hun thuiswedstrijd, zo'n harde kern wil elke lokale politiemacht

2 juni 2022 om 23:27

Mijn neefje woont in Venlo en is fanatiek VVV sup. Leuk, lief ventje ...

2 juni 2022 om 23:33

Uiteindelijk is elke groepering die zichzelf harde kern noemt natuurlijk vrij sneu. Of dat nou VVV, Katwijk, PSV, Groningen, Ajax, Barcelona of Dortmund is.

2 juni 2022 om 23:35

Eens, maar als ze zich achter maskers verschuilen, anonieme dreigementen uiten en een tomaat tegen je raam gooien, worden ze allemaal toch dreigend en eng ...

2 juni 2022 om 23:38

Is maar net hoe je "harde kern" opvat. Daarbij worden ze in dit artikel zo genoemd door de media. Ze noemen zichzelf gewoon een supportersgroep

2 juni 2022 om 23:47

En als het een supportesgroep is die uit betrokkenheid zijn (haar) mening geeft en daar blijft het bij, is er niet zo veel aan de hand.
De ondertoon in het spandoek stelt mij niet helemaal gerust.

2 juni 2022 om 23:48

Overigens ben ik blij met een harde kern als in Venlo. Fatsoenlijk maar gepassioneerd

2 juni 2022 om 23:58

@njfromvol
Wat moet je dan op een spandoek zetten? Vind zelf niet heel veel mis aan teksten als "na 15 jaar tijd, plaats maken voor een beter beleid" en "fijne vakantie, enkele reis?" Ik denk overigens dat je op de tweede doelt (deze staat met een foto in het artikel). Kan zelf geen betere tekst verzinnen om op een spandoek te zetten die aangeeft dat je een vertrek van Bogers wenst.

2 juni 2022 om 23:42

Het hoeft ook niet allemaal te gaan zoals in Rotterdam he.
Waarom moet een Harde kern meteen gelijk staan aan stoelen gooien dingen slopen en een stad vernielen.
Kan ook op een nette manier tegen het beleid van een club geprotesteerd worden ipv alles meteen kort eb klein slaan en wij uiteindelijk als burgers weer voor de schade kunnen opdraaien door weer ieder jaar wat meer belasting te betalen.
Zelfde als in de tijd van de Avondklokrellen.
De helft hebben ze niet eens laten betalen wat ze vernield hebben terwijl ze dat toen die tijd wel heel groot brachten in het nieuws.

2 juni 2022 om 23:47

Alle supportersgroepen hebben van die gekke namen. Lekker boeien. Hier zitten genoeg mensen bij met een hart voor de club en als je ziet hoe ver VVV is afgezakt lijkt me het terecht dat ze niet blij zijn. Wat is er mis met zo'n statement dan?

Heeft VVV een harde kern?

2 juni 2022 om 23:36

Het is weliswaar een klein, maar hecht groepje supporters. Maakt het toch zeker niet minder gezellig . Kwam er altijd met veel plezier. Nee het is niet de mooiste club qua geschiedenis, sfeer of stadion (wel mooi dat de spelers zo'n hele trap op en af moeten lopen), maar het is en blijft een gezellige dorpsclub waarbij ik opgegroeid ben

2 juni 2022 om 23:51

Een harde ker, Kees Erik en Richard.

3 juni 2022 om 01:13

Ho, ho, sinds kort doet Nico ook mee, he!
Wel degelijk een harde kern.

3 juni 2022 om 00:32

Dit zijn de toch altijd van die trieste reacties. Voornamelijk van mensen die nooit in een stadion zijn geweest denk ik, want dan zouden ze weten dat zelfs een Helmond Sport in zeker zin een harde kern heeft. Naar alle waarschijnlijkheid een succesupporter

"vvv distantieert zich van de actie gericht tegen de algemeen directeur". Zwak en nietszeggende statement. Je gaat natuurlijk niet zeggen dat je tegen je eigen CEO bent. Daarbij hebben de supporters gewoon een punt, want het is werkelijk dramatisch. Zoals in het artikel gemeld zie ik geen toekomstvisie terug bij de club en zie ik ze helaas ook niet op kort termijn terug in de Eredivisie. Jammer, het is toch de club waarbij ik ben opgegroeid en van blijf houden. Maar het beleid is gewoon niet goed en doelloos.

Ach! Bogers distantieert zich tegen actie tegen Bogers.

Zelfreflectie is die "hoge piefen" wel vaker vreemd.

Venlo, ooit een leuke club met leuk voetbal in de eredivisie. Hedendaags een treurige 10e plaats KKD.. hopelijk snel de weg naar boven vinden!

VVV is eigenlijk een soort de Graafschap of Eagles. Als het een keertje mee zit dan promoveert het hele gebeuren en blijven ze hooguit 2, 3 seizoenen in de eredivisie waarna ze er weer uitvliegen.

Al deze clubs hebben een zeer gedateerde accomodatie, VVV heeft zelfs niet eens skyboxen. Dan genereer je simpelweg te weinig sponsorinkomsten en kun je structureel nooit mee blijven draaien in de eredivisie. Er zal echt een stadion moeten komen dat voldoet aan de hedendaagse eisen om structureel stappen te maken. Alternatief is een bestaan in de marge en dat voor lief nemen.

3 juni 2022 om 08:58

VVV licht ook gewoon heel ongelegen. Redelijk in de buurt van PSV. En 4 clubs uit Limburg die elkaar in de weg zitten.

3 juni 2022 om 09:55

Klopt. Het is een club die vooral leeft in de gemeente. De gemeentes erom heen komen wel enkele fans vandaan, maar de meeste zijn PSV (of Ajax fan). Ook zitten er genoeg Mönchengladbach fans in de omgeving.

3 juni 2022 om 11:16

VVV ligt absoluut niet in het verzorgingsgebied van de andere Limburgse clubs. Om je een goed beeld te geven: van het Fortuna stadion naar de Koel is het een uur(!) rijden. Dat Venlo toevallig nog Limburg is, ondatde provincie zo tering langgerekt is, staat daar los van. De Graafschap en Go Ahead liggen bijv dichter bij elkaar.

3 juni 2022 om 11:30

@Kalou het gaat ook niet alleen om fans in het stadion. Laat twee clubs uit Limburg eens wegvallen. Dan heb je in eens veel meer mogelijke sponsers. Minder concurrentie bij het scouten van jeugd.

3 juni 2022 om 09:30

Zie hier, de verpersoonlijking van 'modern football' zoals de populaire term luid. Ik moet er niet aan denken dat we onze mooie Adelaarshorst inruilen voor een betonbak zoals de gemiddelde 'stabiele eredivisieclub' inmiddels als onderkomen heeft. Al is ook dit geen garantie voor Eredivisie voetbal, kijk naar de degradanten van dit seizoen. Allemaal industriecomplexen als stadion.
Leve de historie, sfeer en romantiek, leve de marge!

3 juni 2022 om 11:19

Maar dat is toch helemaal oké? Ik kan er prima mee leven als dit soort clubjes, zonder enige vorm van ambitie, blijven bestaan. Maar mocht er ooit iemand voorbij komen en geloof me, dat gaat écht een keer gebeuren, ook bij jullie, die net wat meer ambitie heeft met de club; dan komt er gewoon een nieuw stadion hoor. Niets is voor altijd, ook niet die ouderwetse stadionnetjes die puur facilitair en sponsortechnisch gewoon niet meer in deze tijd passen.

3 juni 2022 om 11:33

Ik moet er wel een beetje om lachen. Eerst aangeven dat dat 'helemaal oké' is, maar dan vervolgens zo denigrerend over diezelfde keuze praten.
Een club is meer dan alleen maar 1 persoon. Ik weet zeker dat het draagvlak in Deventer voor een nieuw stadion op een andere plek nul komma nul is. Ik hoop dat dit bij andere traditieclubs als Sparta, NEC, VVV etc. ook zo is. Mooi dat jij kan genieten van de nieuwe stadions, al betwijfel ik of je er regelmatig een van binnen ziet. Laat ons als old school liefhebbers ook onze trots hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VVV-Venlo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.NAC Breda5915
10.VVV-Venlo48-14
11.FC Den Bosch47-19
12.Jong PSV44-2
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
L. ZimaKeeper
T. DekkerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina VVV-Venlo.

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren