Romano toont met foto op Twitter welke keuze Pogba heeft gemaakt

Donderdag, 23 juni 2022 om 19:51Tom Rofekamp • Laatste update: 21:50

Paul Pogba keert definitief terug bij Juventus, zo weet transferexpert Fabrizio Romano donderdag te melden. Alle betrokken partijen zijn tot een akkoord gekomen en de verwachting is dat de 29-jarige middenvelder begin juli een driejarig contract tekent in Turijn, met de optie op een vierde seizoen. Naar verluidt gaat hij acht miljoen euro per jaar opstrijken, een bedrag dat door bonussen kan oplopen tot tien miljoen. Romano laat via Twitter een foto zien van Pogba in het shirt van Juventus. De Fransman komt transfervrij over van Manchester United, waar hij onlangs afscheid nam.

Manchester United maakte begin juni via de officiële kanalen bekend dat Pogba de club voor de tweede maal transfervrij zou gaan verlaten. Pogba vertrok in 2012 ook al voor niets naar Juventus, waar hij de beste periode uit zijn carrière beleefde. United besloot een gigabedrag van 106 miljoen euro op tafel te leggen en zijn verloren zoon terug te halen, waarmee deze toentertijd de duurste speler ter wereld werd. In zijn zes seizoenen sinds zijn terugkeer wist Pogba zijn transfersom echter nooit volledig waar te maken. De Fransman neemt daardoor wederom afscheid en krijgt volgens de Daily Mail een loyaliteitsbonus van liefst 4,5 miljoen euro mee.

Juventus-trainer Massimiliano Allegri zou een sleutelrol hebben gespeeld in de beslissing van de Franse middenvelder om terug te keren naar Turijn. De Italiaanse oefenmeester is ervan overtuigd dat hij het beste weer in Pogba naar boven kan halen, na een uiterst moeizaam seizoen in dienst van Manchester United. De transfer wordt naar dus verwachting volgende maand officieel wereldkundig gemaakt door Juventus.

Meerdere topclubs zouden azen om de boomlange middenvelder binnen te halen. Pogba zelf wees een pikante overstap naar Manchester City al van de hand. Volgens The Times was de 91-voudig international in de smaak gevallen bij Josep Guardiola; The Athletic rapporteerde dat Pogba geen trek had in een 'verraderlijk' plan. The Athletic schreef overigens ook dat Paris Saint-Germain de beste papieren zou hebben om Pogba binnen te halen. Nu lijkt Juventus er toch met zijn oude bekende aan te haal te gaan.


Poll

Denk jij dat Paul Pogba wat kan toevoegen aan Juventus?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

109 reacties (laatste reactie door origami)

Juve vergane glorie en Pogba ook. Match made in heaven!

2 juni 2022 om 11:48

Hij is "pas" 29. Als hij een vrije rol krijgt bij Juve op het middenveld en het vertrouwen terug weet te krijgen dan heeft Juve een ontzettende goede speler aan hem. Ik verwacht dan ook dat dit goed gaat uitpakken!

2 juni 2022 om 13:26

Maar Frenkie kan er niets van zeggen ze dan altijd maar een pogba wel? De beste man laat al jaren niets zien.

2 juni 2022 om 14:04

Iedereen weet dat zowel Pogba als Frenkie wereldklasse kunnen zijn als ze goed gebruikt worden. Hebben ze allebei laten zien, maar nu is het (in clubverband zeker) gewoon minder dan wat ze kunnen. Heel simpel.

2 juni 2022 om 14:07

frenkie, pogba... wat een vergelijking zeg!

2 juni 2022 om 14:20

Inderdaad, ik snap Juventus ook niet, deze man laat al jaren niks zien, naar mijn idee een echte broodvoetballer.

2 juni 2022 om 15:41

Pogba was in het eerste seizoen van Mourinho en in het eerste seizoen van Solskjaer een van de beste middenvelders ter wereld, plus in Frankrijk al jaren ook top - er is toch geen vergelijking met Frenkie?

2 juni 2022 om 15:49

Als ik moet kiezen tussen Frenkie en Pogba ga ik altijd voor Frenkie.

2 juni 2022 om 17:06

Is Pogba niet gewoon een van de grootste flops voor zo'n bedrag van de laatste jaren geworden?

2 juni 2022 om 19:03

Er zijn überhaupt maar weinig voetballers die ik eerder zou kiezen dan Frenkie

2 juni 2022 om 20:54

Frankie kan kwa prijzen gewonnen , niet eens Pogba schoenen poetsen . Zit nogal een groot verschil in.

3 juni 2022 om 11:04

Pogba is nooit een speler geweest waarvan ik dacht, dat is een topspeler. Frenkie schat ik hoger in. Maar wie weet misschien dat Pogba nu wel een keer kan laten zien waarom hij ooit zo duur was.

Waarom zijn eigenlijk de artikelen over voetbal vrouwen gesloten? Is dat omdat voetbalzone ook donders goed weet dat die vleeskeuring verkiezing eigenlijk niet thuis hoort op een voetbalsite?

3 juni 2022 om 12:02

Ik vind teamprijzen noemen bij een vergelijking van individuele spelers altijd wat gek. Gaan we Arbeloa dan ook in de hall of fame opnemen?

3 juni 2022 om 13:47

Feitelijk klopt dat, maar wat hebben we aan die constatering? Er zijn heel wat Franse en Spaanse spelers die titels hebben gewonnen maar die minder zijn dan topspelers uit andere landen. Bij United kon Pogba de kar ook niet trekken. En Frenkie niet bij Barcelona.

3 juni 2022 om 13:58

Als je op die basis je voetbalteam gaat inrichten kom je niet echt ver

2 juni 2022 om 11:48

Nog 2 seizoen geleden nog 9 jaar kampioen achterelkaar geworden, zover is die glorie niet hoor! Daarbij is Pogba ook niet over zijn kunnen. Was altijd een van de betere bij Frankrijk en keert nu terug naar een competitie en ploeg die hij kent.

2 juni 2022 om 11:53

Ja maar het beleid is al jaren matig. Over-the-hill transfervrije spelers gehaald, heel veel deadwood in de selectie daarnaast. Financieel matige situatie na het Ronaldo debacle. Vlahovic was een goede aankoop, maar er moet nog heel veel gebeuren voordat ze weer bij dat niveau van CL finales komen.

2 juni 2022 om 11:57

Onder Marotta hadden we topbeleid en twee keer Champions League finale. Paratici heeft het verprutst met alles wat hij binnen heeft gehaald en sinds vorig seizoen zijn Arrivabene en Cherubini goed bezig. Locatelli voor 30 miljoen, Zakaria 5 miljoen, Vlahovic etc.

2 juni 2022 om 12:01

Hotsince95 er moet inderdaad nog veel gebeuren, zijn grote fouten gemaakt sinds de aanstelling van Sarri destijds. moeten veel spelers weg, maar vergane glorie is het niet. Inter en Milan zijn uit het niets kampioen geworden.

2 juni 2022 om 12:04

Ik ben allesbehalve een Juve-fan en ben vaak kritisch (zeker op hun financiële beleid), maar de transfers van De Ligt, Locatelli, Vlahovic, Chiesa en Zakaria waren gewoon prima en toekomstgericht. Di Maria gaat denk ik echt flink huishouden in de serie a volgend jaar en vanaf het moment dat pogba zijn handtekening zet, gaat zijn waarde van 0 (transfervrij) ineens naar minstens 50 miljoen. Dus zelfs als hij geen succes wordt, wat best zou kunnen, kan je er zelfs nog geld aan verdienen. Dus relatief risicoloos.

2 juni 2022 om 12:05

Oja, Locatelli is ook een goede idd. Chiesa ook een mooie speler. Hoop dat er uiteindelijk weer een Juve als dat van paar jaar geleden komt. Veel Italianen met paar wereldtoppers erbij

2 juni 2022 om 12:06

@scirea.. Inter is niet echt uit het niets kampioen geworden imo. Ze hebben het team met Moratta heel netjes gestaag opgebouwd. Gewoon het resultaat van langer goed inkoopbeleid i.c.m. een topcoach in de vorm van conte

2 juni 2022 om 12:24

Je zag in de laatste twee kampioenschappen van Juventus al dat het een beetje kampioen van de armoede begon te worden. Inter en Milan lagen op hun gat, Napoli maakte een reeks verkeerde keuzes voor en gedurende het seizoen. Dan blijft de spoeling dun. Juventus besloot in die periode, tot een jaar of drie geleden, vooral gewoon steeds hetzelfde type middenvelder aan te trekken. Klap op de vuurpijl was het megacontract voor Aaron Ramsey.

2 juni 2022 om 12:44

@bongiorno: vergeet Rabiot ook niet... Rasmey en Rabiot, elk een contract van 7-8 miljoen per jaar. Hoe kom je erbij:-)?

Maar met deze Pogba erbij krijgt het middenveld toch een enorme kwaliteitsimpuls. Tel daarbij spelers als de Ligt, Chiesa, Vlahovic, Locatelli, Zakaria en Di Maria... da, krijgt Juve toch een aardig team? Ze hebben ook nog leuke jonge spelers als Rovella en Fagioli, als die tenminste een kans krijgen.

2 juni 2022 om 19:54

Omdat ze gratis waren ... dan gaat het contract omhoog bij een topploeg waarbij er eentje 30 miljoen verdiende.

2 juni 2022 om 12:42

Succes met deze rakker. Ik heb nou niet het idee dat hij weer met volle overgave er tegen aan gaat, maar we zullen het zien. Ik had het idee dat hij al aan het afbouwen was.

2 juni 2022 om 14:24In het ergste geval flopt hij en moeten ze hem volgend jaar voor 7,5 miljoen verkopen om break-even te draaien. Juventus heeft hier bijna niks te verliezen.

2 juni 2022 om 14:42

Naja met De Ligt, Chiesa, Locatelli, Zakaria en Vlahovic hebben ze wel 5 erg goede spelers die nog erg jong zijn ook. Daarnaast komen Pogba en Kostic er aankomende zomer dus nog bij. Zijn weer een goed team aan het bouwen in Turijn!

23 juni 2022 om 20:24

Je kan geen vergane glorie zijn als je recent 9x kampioen op een rij bent geweest. Met die redenering is Liverpool ook vergane glorie met 1 landstitel in 40 jaar tijd.

24 juni 2022 om 02:38

Juventus is absoluut geen vergane glorie. Die 2 jaar dat ze kampioen van de armoede waren, die waren vrij triest ja. Maar eigenlijk de afgelopen 2 jaar zie je weer sterke transfers, een groeiend team en fatsoenlijk beleid. Recent 9x kampioen geworden en nu alweer op de weg terug.

Geweldige speler voor Juventus. Bij United was hij inconsistent en kwam hij niet uit de verf, maar als hij zijn Frankrijk niveau haalt bij Juventus dan heb je een van de beste middenvelders ter wereld in huis

2 juni 2022 om 11:47

Ah ja dus Frenkie is een matige speler omdat die inconsistent is, maar Pogba is een geweldige speler voor Juventus ondanks dat die al jaren niet eens meer onder de noemer inconsistent valt, maar eerder bar slecht met af en toe een uitspatting. Is goed Japie.

2 juni 2022 om 11:49

Het zijn idd excuses en misschien wel totaal misplaatst, net zoals we die voor Frenkie verzinnen met die dubbele pivot onzin. Dus je hebt zeker een punt. Ik heb Frenkie echter nog nooit het niveau zien halen van Pogba wanneer hij een goede match speelt. Pogba vind ik de veel betere voetballer van de twee dus dat hij zich kan herstellen daar heb ik veel meer vertrouwen in

2 juni 2022 om 11:50

Pogba is een voorbeeld van waar heel veel spelers tegenaan lopen, als zij niet spelen en uit vorm zijn, gaan zij naast hun schoenen lopen en eisen stellen. Als ze dan vervolgens op de bank terechtkomen is de wereld te klein. Zit hem voornamelijk in de mentaliteit..

2 juni 2022 om 11:56

Imo is er weinig mis met Pogba zijn mentaliteit. Ik zie hem nooit zeuren bij de scheidsrechter, hij naait tegenstanders geen kaarten aan en ik zie hem ook nooit echt smerige overtredingen maken. Als je af en toe je haar in een gek kleurtje verft wil dat niet zeggen dat je een slechte mentaliteit hebt

2 juni 2022 om 11:59

Frenkie tegen Real met Ajax is een niveau wat ik van Pogba nog niet heb gezien. Pogba is met zijn fysiek en traptechniek een perfecte middenvelder voor de Premier League maar het werkte voor geen centimeter. Loopt er liever met de pet naar te gooien en dat kan bij Frankrijk met 6 verdedigers op het veld en bij het oude Juve met die verdediging + Arturo en Marchisio ook. Maar zo'n team krijgt die bij Juve niet om zich heen met foutenkoning de Ligt en de rest van FC Brandhout achterin. Zie het erg somber in.

2 juni 2022 om 12:03

Daar ben ik het niet mee eens. Frenkie was in dat jaar met Ajax echt heel goed, maar daarna is hij echt enorm ver weg gezakt. Pogba was fenomenaal op het EK en een van de belangrijkste krachten bij een Frankrijk wat het WK won. Wat stelt Frenkie daar tegenover? Heel veel risicoloze passjes breed en terug over 3 meter

2 juni 2022 om 12:24

HotSince95

Uit jouw reactie maak ik op dat jij zelden Pogba hebt gevolgd bij United. In zijn goede wedstrijden heb ik hem ballen zien geven waarvan Frenkie kan dromen dat hij zo een assist geeft. Pogba in zijn Frankrijk-vorm is een veel betere speler dan Frenkie.

2 juni 2022 om 13:06

@emile
Ja en ik heb Frenkie dribbels en tackles zien maken waar Pogba van kan dromen. Overigens Messi ook wel eens een dribbel zien maken waar Virgil van kan dromen. Zijn totaal andere spelers dus deze vergelijking van je slaat nergens op.

2 juni 2022 om 13:18

Er zullen Pogba fans zijn en Frenkie fans en ook mensen die fan zijn van allebei. Zo heeft iedereen spelers waar ze van onder de indruk zijn of minder van onder de indruk zijn

2 juni 2022 om 13:20

Japie je hebt Frenkie toch ook zien spelen tegen Duitsland een paar maanden terug? Zeg nou zelf, dat is toch gewoon een heel erg hoog niveau? Zeker niet minder dan het allerhoogste niveau dat Pogba ooit heeft laten zien.

2 juni 2022 om 13:20

Ik denk dat elke voetbalfan is van een Pogba en Frenkie in vorm, anders ben je geen echte voetbalfan. Alleen haalt Pogba al heel lang zijn niveau niet (toen Frenkie floreerde, liep Pogba al te sjokken over het veld bij United)

2 juni 2022 om 15:30

@consy Pogba vond ik wel indrukwekkender op het EK dan Frenkie in een oefenwedstrijd tegen Duitsland. Memphis heeft ook wel eens goede wedstrijden gespeeld tegen Duitsland, Frankrijk en Belgie. Moeten we die dan ook gelijk in een rijtje zetten met een Benzema bv? Echte toppers laten dat niveau structureel zien en niet eens op een blauwe maandag. Dan kan je idd betwisten of Pogba momenteel wereldtop is, maar Frenkie is dat dan momenteel ook alles behalve. 8 van de 10 wedstrijden hobbelt hij een beetje anoniem mee

2 juni 2022 om 15:31

@hotsince95 Frenkie toch ook niet meer sinds hij bij Ajax weg is? Net zoals Pogba heeft hij heel af en toe een incidentele opleving maar 8 van de 10 keer is het niet bijzonder wat hij laat zien

2 juni 2022 om 16:16

Pogba was in zijn 1e periode al de grote speler op het middenveld met Vidal, Marchisio etc. Geweldig elftal was dat. Al 2x transfervrij de deur uitlopen bij United.

2 juni 2022 om 21:06

Beetje chauvinistisch om Frenkie beter te vinden dan Pogba. Na Ajax is het bij Frenkie helemaal niets. Tevens speelt Pogba bij United waar letterlijk geen enkel speler zijn niveau haalt, maar buiten United weer wel (interlands, uitleenbeurt Lingard etc.). Pogba was een jeugd product bij een van de grootste clubs ter wereld en heeft mooie dingen laten zien bij een Juventus dat meedeed op het allerhoogste niveau. Frenkie zit bij een matig Oranje, heeft een mooi stunt jaar met Ajax gehad en speelde eredivisie. Nu speelt hij jaren bij een Barcelona dat in verval was geraakt. Frenkie heeft nog niks bewezen in de top.

2 juni 2022 om 11:50

Bij Frankrijk speelt hij zoals aqua zei met 7 verdedigers om zich heen.... dan krijgt hij vrijheid om te doen wat hij wil

2 juni 2022 om 11:58

Welke 7 verdedigers zijn dat dan?

2 juni 2022 om 12:07

Kimpembe, varane, Hernández, pavard, kante, rabiot verdedigers/middenvelders en vergeet Griezmann niet die meer verdedigt dan dat ie aanvalt... zodat Mbappe en pogba niks hoeven te doen

2 juni 2022 om 12:10

Als je Griezmann en Rabiot al verdedigers gaat noemen dan snap ik wel dat je aan 7 verdedigers komt ja

2 juni 2022 om 13:28

Hahaha, en je kraakt Frenkie altijd af, maar een speler die werkelijk niets laat zien al jaren is wel één van de beste middenvelders van de wereld? Omdat hij eens in de 15 wedstrijden een bal in de kruising schiet bij Frankrijk? En dan ga je waarschijnlijk zeggen, ja maar hij scoort wel. Frenkie loopt daarentegen veel meer en doet verdedigend veel meer.

Dit is dus exact wat ik bedoel met die selectieve negativeit over Nederlandse speler.

2 juni 2022 om 15:43

Frenkie speelt ook eens op een blauwe maandag een goede wedstrijd en dat is zogenaamd een van de beste middenvelders ter wereld. Volgens zijn fans in ieder geval

2 juni 2022 om 13:57

Ik vind jouw inconsistentie altijd mooi om te lezen. Om als voorbeeld even De Ligt aan te halen. Wanneer hij super goede wedstrijden met hele slechte afwisselt, is hij een matige speler die nooit een topspeler kan worden. Maar wanneer Pogba goede wedstrijd voor Frankrijk afwisselt met hele slecht wedstrijden voor Man Utd, dan is hij opeens 1 van de beste middenvelders ter wereld.
Daarnaast is niet een van de beste middenvelders ter wereld, er zijn zat beter middenvelders die wel elke week een goed niveau halen.

2 juni 2022 om 15:45

Een verdediger hoeft niet altijd top te spelen, zolang hij maar geen domme onnodige goals weggeeft. Zo een De Ligt kost Oranje het EK en geeft eigenhandig drie goals cadeau aan Villareal met uitschakeling CL als gevolg. Dat is natuurlijk wel van een extreem dramatisch niveau. En dan zeggen we wel allemaal dat Maguire een koekenbakker is, maar dat heb ik zelfs nog nooit van hem gezien

3 juni 2022 om 11:22

Wat wel prettig is, is dat je altijd jouw mening onderbouwt met standpunten. Ik ben het zeker niet met je eens wat betreft Pogba of De Ligt, maar dat is een ander verhaal. Zo kunnen we in elk geval goed van mening wisselen.
Wat betreft jouw verhaal over fouten, Pogba was afgelopen toernooi met Frankrijk mede verantwoordelijk voor de uitschakeling van Frankrijk. Bij 1 van de tegelgoals van Zwitserland (?) deed Pogba werkelijk niks om die goal te voorkomen. Daarnaast is Maguire gewoon niet een goede verdediger, in elk geval niet goed genoeg om 80 miljoen waard te zijn en maakt hij zeker fouten die Man Utd punten hebben gekost. Het klopt dat het niet direct tot een uitschakeling heeft geleid, maar de competitie is minstens zo belangrijk.

3 juni 2022 om 18:14

Zeker, ook het spel in de serie A zal hem goed doen. Juve heeft er een topspeler bij. Wellicht komt ook Di Maria erbij. Dan hebben ze nog een LB nodig, dan hebben ze best een goed team.

Mooi dat ie voor Juventus kiest en niet voor die olieclub uit parijs. Pogba in het Juventus shirt is toch nostalgisch.

2 juni 2022 om 12:41

Olie club of corrupte bende, is t ene nou zoveel beter dan t andere

Een gemotiveerde Pogba is goud waard. Hopelijk haalt Juve het maximale weer uit deze speler anders vrees ik dat het een Dembele 2.0 gaat worden helaas..

Ook Di Maria zou zo goed als rond zijn. En na die gisteren tegen Italië te zien ben k daar zeker tevreden mee. Alleen ff afwachten of deze Pogba terug zn niveau kan halen.

2 juni 2022 om 12:23

Voordeel is dat allegri wel weet hoe hij hem moet gebruiken. Zie het op dit moment wel positief in.

3 juni 2022 om 13:54

Dat zouden wel 2 enorme versterkingen zijn. Kan niet wachten op de oefenwedstrijden etc om het nieuwe team te zien. Ik hoop echt dat Fagioli er ook bij word gehaald, Maar dat zal wel niet helaas

Het zal vast bij voorbaat afgesproken zijn maar een loyaliteitsbonus betalen aan een speler die voor de 2e x United transfervrij verlaat...😵

Kan nog makkelijk 4 jaar mee, mits gemotiveerd. Is een echte aanwinst voor Juventus, mits gemotiveerd. Ik denk dat dit de beste stap is voor Pogba, ten opzichte van PSG of een langer verblijf in Manchester.

2 juni 2022 om 12:10

Psg moet van die simpele aankopen doen nu en niet spelers van naam kopen

Een niet gepaste en onbeschofte vraag, maar door wie wordt o.a. Paul Pogba tegenwoordig vertegenwoordigd?

2 juni 2022 om 12:08

door het bedrijf van Raiola

Hij heeft .... nooit volledig waar kunnen maken. Volgens mij gewoon zwaar mislukt
Hij kriojgt een loyaliteitsbonus mee. Wat moet je dan wel niet doen om dit niet mee te krijgen.,
Ik ben nooit onder de indruk van hem geweest. Hij kan heus wel ballen, maar heeft het zelden tot nooit laten zien. Waardeloze vent

Pogba gaat weer knallen bij Juventus. Middenveld en backs zijn het probleem. Met Chiesa en Vlahovic heb je al 2 geweldige spelers voorin, voeg Ziyech daar aan toe met erachter Pogba Locatelli en nog een aankoop en je middenveld en aanval zijn top..

2 juni 2022 om 12:26

Juve gaat, mits pogba en di maria rondkomen in een 433 spelen. Met Chiesa, die Maria en vlahovic voorin. Dat wordt denk ik smullen. Naast pogba wordt er als het goed is nog een middenvelder gehaald. Milenlovic savic van Lazio staat hoog op het lijstje. Maar dat wordt lastig. Backs blijft een zwakte op links. Waarschijnlijk komt Emerson van Chelsea. Dat is zeker geen aanwinst.

2 juni 2022 om 13:09

Wat vind je van Hickey van Bologna? Linksback wel pas 19 jaar.. Wordt nu veel aan Arsenal gelinkt als de nieuwe Tierney.. kan overigens op rechts en links spelen. Ken hem zelf niet maar jij als Serie A kijker misschien wel? Tomiyasu was in ieder geval een goede van Bologna. On: Chiesa Vla Di Maria is ook lekker. Als je dan nog een 3de middenvelder hebt voor naast Pogba en Locatteli dan staat er op papier een mooi team!

2 juni 2022 om 15:22

Hickey ken ik niet. Weet dat juve ook wel geïnteresseerd is in Molina van Udinese, dat lijkt mij persoonlijk een beter optie. 19 jarige slagen niet vaak bij juve.

2 juni 2022 om 17:43

Bij Juve wordt ook Udogie van Udinese genoemd de jonge linksback. Molina voor op rechts is ook een echte aanwinst.

2 juni 2022 om 21:10

Oh ja udogie vergeten. zeker een betere optie dan emerson. Molina zie ik graag komen. Danilo is goed. Maar aavallend heb je er niet zoveel aan. En hoop persoonlijk dan cuardrado gewoon voorin blijft staan. Daar zijn meer opties nodig om te wisselen ook.

3 juni 2022 om 13:47

Emerson geruchten lees ik ook en hoop ik ook absoluut niet op. Milinkovic-Savic lijkt mij niet nodig als Pogba komt, een middenveld van Locatelli-Zakaria-Pogba lijkt mij meer dan prima. Het schijnt dat Juve ook achter Perisic aanzat maar nu wordt Kostic veel genoemd. Dat lijkt mij een erg goede, ondanks dat hij niet een echte linksback is. Ook Muriel wordt veel genoemd nu als vervanger van Morata/kean. Muriel voor de breedte zie ik ook wel zitten. Die namen en daarnaast nog iemand voor op rechtsback en dan kan je weer spreken van een gebalanceerde selectie. Ik ben wel benieuwd of Allegri al het volle vertrouwen gaat geven aan Gatti als vervanger van Chiellini. Voor nu lijkt het er niet op dat er iemand gehaald gaat worden die meteen naast De Ligt komt te staan, waardoor De Ligt wel weer naar LCV zal moeten om Bonucci te accomoderen.

3 juni 2022 om 18:09

Ik lees nog veel verhalen over Koulibaly, Mogelijk een ruil met Demiral. En flink zak geld. Maar dat kan ook een nepgerucht zijn.

POGBACKKKKKKKK, EINDELIJK!

wel mislukt bij Manutd, bij Juve was hij top. ik hoop dat hij zn vorm weer weet te pakken. er moet nog veel gebeuren bij Juve deze zomer om weer mee te doen om de titel

2 juni 2022 om 12:10

Tja, ik ken ook geen enkele speler die beter geworden is bij United de afgelopen jaren. Iedereen mislukt daar..

2 juni 2022 om 12:22

Bruno, Greenwood en Rashford tijdelijk. Daar stopt het dan ook.

Wat een carriã©re heeft zo'n Pogba als je zo kijkt:

- Gescout door Le Havre
- Vervolgens naar het nodige gedoe overgenomen met de FIFA naar United
- Debuut maken bij United
- Transfervrij naar Juventus naar het weigeren van het tekenen van een nieuw contract
- Ontwikkeld tot een van de beste middenvelders van zijn generatie
- Terug naar United voor 105 miljoen!!
- Nooit meer dan 5 goede wedstrijden achter elkaar spelen
- Weer transfervrij naar Juventus naar opnieuw het weigeren van het tekenen van een nieuw contract.

Let op, Pogba gaat het dadelijk weer helemaal waarmaken bij Juventus, waar die bij United eigenlijk nooit goed gepresteerd heeft. Het blijft toch een opmerkelijke carriã©re en hoofdpijndossier van United.

2 juni 2022 om 12:50

Kun je me meer vertellen over dat "gedoe met de Fifa naar United". Wat was er gebeurd destijds?

2 juni 2022 om 13:36

Le Havre claimde dat Pogba een "accord de non sollicitation" had getekend, waarbij een speler instemt om op een later tijdstip een profcontract te tekenen. Volgens United was de overeenkomst niet rechtsgeldig. Daarnaast beschuldigde de voorzitter van Le Havre United van het aanbieden van geld (vader en moeder allebei 100.000) en huis in ruil voor de garantie van een handtekening.

In een vergelijkbare zaak Kakuta naar Chelsea, heeft de FIFA Chelsea een flinke straf opgelegd. Zo mochten ze voor een aantal jaar geen spelers meet contracteren. Hierna werd snel een akkoord gevonden met de andere club en heeft Chelsea het probleem dus min of meer afgekocht. De aanklacht werd ingetrokken.

United heeft waarschijnlijk iets meer betaald voor Pogba dan noodzakelijk was en daarop heeft Le Havre de klacht laten vallen.

2 juni 2022 om 14:26

Hmmm. Wel interessant dat United er dan mee weg komt ofniet? Er is in ieder geval heel veel geld verdiend aan Pogba van alle kanten. Los daarvan ben ik het met je eens dat hij bij Juve gaat vlammen.

2 juni 2022 om 14:30

Ze komen er op een vergelijkbare manier mee weg als Chelsea, afgekopen. Iets meer geld neerleggen en op het moment dat er geen aanklacht is, gaat de FIFA er niks mee doen. Hoop sowieso dat Juventus volgende seizoen gaat knallen! Hebben echt wel een aantal topspelers, nu nog de juiste aanvulling.

Hij gaat daar weer vlammen 🔥 nu di Maria er nog bij en het gaat de betere kant op

Een van de meest technisch begaafde spelers in de wereld maar als hij het nu niet laat zien bij Juve zal ik hem toch anders moeten beoordelen. Ze hadden een team om Pogba moeten bouwen maar hebben het 2x goed verpest. Hopen dat hij nog even een paar jaar kan genieten in het voetbal.

Mooi. Pogba hoort bij juve in mijn ogen. Nu hebben ze wel prima middenveld Met Locatelli, Pogba en Zakaria. Wel wat te verdedigend, want niemand van hun scoort of geeft met beetje regelmaat assist

2 juni 2022 om 13:10

Pogba scoort niet? Kijk maar eens zijn eerste 2 seizoenen bij United of de seizoenen bij Juve. Wat een nonsens. Locatelli is trouwens ook goed voor 3-4 goals per seizoen.

2 juni 2022 om 13:22

3-4 goals per seizoen is nou niet echt een statistiek die het waard is om te benoemen of wel?

2 juni 2022 om 13:35

Bij juve ja, in een heel ander juve. Maar dat is alweer 100 jaar geleden en De stats van Locatelli zijn te lachwekkend om serieus te nemen.

3 juni 2022 om 11:42

Hoeveel goals maken bennacer, tonali, krunic?

3 juni 2022 om 12:18

Voor een speler die wordt ingezet als spelverdeler gewoon prima hoor.

Succes Juve, jullie zullen het nodig hebben met deze ongemotiveerde, onintelligente lapzwans.

Balotelli 2.0

Aan iedereen denkt dat het nu wel wat wordt...koude kermis, jongens..precies zoals bij "super" Mario.
Aan iedereen die denkt dat Paultje wereldtop was op het EK...check de 3-3 tegen Zwitserland.

Domme voetballer..domme keuze van Juve. Wel meer likes op Insta..dat dan weer wel!

2 juni 2022 om 19:58

Zeer vreemde vergelijking dus eigenlijk een comment om geen rekening mee te houden.

Juventus gaat volgend seizoen weer helemaal opleven. Zodra Chiesa weer zijn vorm haalt zal het veldspel van Juventus een stuk beter lopen komend seizoen met Di Maria en Pogba erbij. Ik denk dat je op de korte termijn er niet eens heel veel op achteruit gaat met Di Maria in plaats van Dybala. Gezien de fysieke gesteldheid van Dybala kon je nooit op hem bouwen.

Belangrijk wordt wel nog een nieuwe centerback te halen. Linksback is wel okay voorlopig met Alex Sandro die wel elk jaar minder wordt en Pellegrini die zich aardig ontwikkeld heeft afgelopen seizoen.

Gemis van Chiellini zal wel een aardige klap worden, hopelijk kan De Ligt dit oppakken, maar in Bonucci en Rugani ben ik het vertrouwen een beetje verloren. Wellicht dat Senesi een goedkope goede optie is voor Juve naast De Ligt?

Ga hem met belangstelling volgen volgend seizoen, waar hij ook maar terecht komt. Is toch wel uitgelopen tot een vreselijke teleurstelling bij United, en ben heel benieuwd of er een team/trainer is die hem wel datgene kan laten doen wat iedereen van hem verwacht op constante basis. Naar mijn idee blijft hij een eeuwige luxespeler, die geweldige dingen kan, zoals ook een Isco bij Real, maar niet een speler waar je op kan bouwen zoals United wou, en behoefte aan had.

Geen verrassing. Alles wees er al weken op dat juve en pogba weer gingen samenwerken. Bij united was hij 3x niks het afgelopen seizoen maar daarintegen laat hij bij Frankrijk vaak mooie dingen zien en speelt hij sterk. Wie weet ..

Ik zie de Pogba haters alweer sneren uitdelen.
Maar mark my words: Deze man gaat z'n vierde Salon d'or winnen!

23 juni 2022 om 21:49

Waarom zou ik hem haten heb genoten van de video beelden dat hij met het gewone volk zat te dansen in Guinee. Misschien gaat hij zichzelf wel hervinden in Torino. Had idee dat hij meeliftte op het succes van Vidal, Pirlo. Claudio Marchisio, als hij op eigen ben moet doen heeft hij het wel lastiger.

24 juni 2022 om 12:04

Ik was sarcastisch Aqua. Ik vind dit echt een belabberde speler zelf.

Prachtig nieuws maar ik wacht toch nog op het officiele bericht.

Nou leuk. Over 3 jaar weer naar United? Man man man die pendelt echt heen en weer. Overigens wel een prima versterking mits er een echte brekers achter/naast hem komt te staan op het middenveld.

Soms vraag ik me echt af of mensen wel goed naar Pogba kijken….Als die man er zin in heeft zoals vaak bij Frankrijk is die echt wel vreselijk goed hoor! Niet van de bal te krijgen sterk vreselijk technisch voor zijn lengte. Bij United hele wisselvallig periodes (sowieso heel United). Probleem is wel dat die denk ik mentaal er lang niet altijd alles uithaalt omdat hij van nature zo freaky goed is. Dat mensen hier durven beweren dat hij niet zo goed is hebben er echt geen verstand van! Hij is misschien wel 1 van de beste van de wereld (als meneer er zin in heeft en dat is zijn probleem).

24 juni 2022 om 09:34

Dat is denk ik juist het probleem. Hij heeft er niet zo vaak zin in (bij United).

24 juni 2022 om 18:36

Dat hij bij Frankrijk beter doet heeft met meerdere dingen te maken dan alleen zin. Frankrijk is een vrij sterke ploeg en dan kosten je eigen zwaktes vaak ook minder snel de overwinning.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

458 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren