FC Eindhoven-verdediger Vermeulen maakt droomtransfer naar Dortmund

Woensdag, 1 juni 2022 om 16:14Jordi Tomasowa • Laatste update: 16:31

Valentino Vermeulen heeft een droomtransfer te pakken. De rechtsback van FC Eindhoven tekent een contract voor drie jaar bij Borussia Dortmund, dat hem transfervrij overneemt van de Keuken Kampioen Divisie-club. “Ik ben heel blij, het duurde even voordat ik het besefte, maar dat begint langzaam in te dalen”, zegt Vermeulen vol trots in gesprek met Voetbalzone.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Wat gaat Vermeulen daar doen? Ik volg de KKD best redelijk, ik ken hem ook, maar zou niet weten waarom Dortmund hem aan trekt. Hij zegt zelf dat hij na 5 jaar eindelijk een goed seizoen heeft, maar ik heb niets gezien wat maar een beetje in de buurt komt van het niveau van Dortmund.

1 juni 2022 om 16:23

Ik denk dat je er vanuit mag gaan dat hij zijn wedstrijden in het tweede gaat afwerken (3e Bundesliga). Voor hem natuurlijk een mooie kans om zichzelf in Duitsland in de kijker te spelen.

Edit: dat hij in het tweede gaat spelen staat ook gewoon in de tekst

1 juni 2022 om 16:28

Staat in de tekst.

1 juni 2022 om 16:30

Waarom leest niemand het artikel? Het staat er gewoon overduidelijk in.

1 juni 2022 om 16:41

Natuurlijk heb ik het hele bericht gelezen, hij gaat zijn wedstrijden spelen in het 2e en traint 2 of 3 keer in de week mee met het eerste. Maar bij die trainingen loopt hij toch voor lul? Hij kan in geen 100 jaar het niveau halen dat goed genoeg is voor het eerste elftal van Dortmund.

1 juni 2022 om 16:55

En daar ben je boos over of...? 😅 Zal voor Dortmund gewoon een goedkope aanvulling zijn voor het tweede elftal, en wie weet wat er meer in zit. Voor Vermeulen zelf een gigantisch mooi avontuur bij een enorme club en veel meer salaris dan bij Eindhoven ooit had kunnen verdienen. Win win dus. Is toch mooi?

1 juni 2022 om 23:01

Wie zegt dat ik boos ben?

1 juni 2022 om 18:24

Dan moet jij toch beter KKD volgen echte heel goede speler Nederlandse clubs slapen weer

1 juni 2022 om 19:18

Wat zit je nou te misgunnen joh. Lekker boeien als hij het eerste elftal niet haalt. Dit is een droomtransfer voor een KKD speler.

Ik wist niet dat Dirk Kuyt een zoon heeft die bij FC Eindhoven speelde?

1 juni 2022 om 16:27

Ik wist niet dat vz een forumlid heeft dat probeert dingen te zoeken die er niet zijn.

1 juni 2022 om 16:38

Een zoon? Heb de lijst van de selectie erop nagelezen maar er voetbalt geen Kuyt bij Eindhoven.
Ben je misschien in de war?

1 juni 2022 om 16:48

@laak: het helpt Prem, als je sarcastisch bent, om een emoticon toe te voegen, anders gaat hij er serieus op in.

Neem aan dat hij voor BVB II gaat spelen? Denk niet dat ze weten wie Vermeulen is? Desalniettemin is het voor die jongen natuurlijk een jongensdroom die uitkomt...

1 juni 2022 om 16:25

Staat ook gewoon in de tekst.

"De rechtsback van Eindhoven"...."De twintigjarige middenvelder"....tsja wat is het nou?

1 juni 2022 om 16:33

Het is een soort vleugelverdediger die zowel back als middenvelder kan spelen. Soort type van Ewijk maar dan light. Geen idee wat hij te zoeken heeft bij Dortmund, maar zij kampen al lang met rechtsback issues. Ze hebben daar Meunier en Morey staan die af en toe vervangen worden door Passlack of Wolf, maar ik denk dat ze Vermeulen als soort back up hebben gehaald.

Ik denk dat Vermeulen best de potentie heeft om, op termijn, bij een ploeg tussen plek 10 en 18 in de eredivisie uit de voeten te kunnen, het eerste van BVB lijkt me vooralsnog wat te hoog gegrepen maar het kan raar lopen.

1 juni 2022 om 17:47

Verstandige keuze om eerst een stap te maken naar de subtop van Europa. Al vaak gebleken dat de stap naar de echte top te groot is.

gewoon wennen aan duitsland en dortmund in het 2e team.
hopelijk trekt hij zich op aan het niveau, de trainingen etc.
en dan misschien (als hij zich stormachtig ontwikkelt) een kans in het eerste, of ze verkopen hem door voor wat centen.

in ieder geval leuk voor deze jongen om zo'n avontuur aan te gaan

Nou, weet niet wat ik hiervan moet vinden. Ik heb meer het idee dat hij beter naar de Eredivisie had kunnen gaan, want het derde niveau van Duitsland komt qua niveau meer overeen met het niveau van de KKD.

1 juni 2022 om 17:25

Het 3de niveau van duitsland betaalt veel beter dan de kkd en de competitie draait ook meer omzet. Vindt het best een mooie stap eerlijk gezegd

1 juni 2022 om 18:09

Qua niveau niet, maar wat betreft verdiensten zeker weten. Het voetbal leeft veel meer op de lagere niveaus in Duitsland. Maar dan had ik zelf gekozen voor een team wat ook nog kan promoveren. Tweede elftallen kunnen dit niet helaas.

1 juni 2022 om 19:59

Wel naar het tweede niveau van duitsland. Daarnaast is er altijd een mogelijkheid om hogerop te komen via andere duitse clubs

Back uit Eerste divisie vertrekt naar Duitse derde divisionist klinkt inderdaad minder sexy

Kees Kwakman wist het al, hij zei laatst tijdens een nacompetitie wedstrijd dat hij naar een club "in het geel-zwart" zou gaan. Iedereen dacht natuurlijk NAC. Ik ook, maar dit is wel heel verrassend natuurlijk

1 juni 2022 om 22:49

Dat kan ik mij ook nog herinneren inderdaad. Wel grappig van Kwakman. Ik dacht ook aan Roda, VVV of NAC als ik eerlijk ben

Geweldig Valentino! Goed dat je altijd hebt doorgezet. Vanaf het moment dat je afviel bij Willem II tot de scoutingsdag bij FC Eindhoven. Hard werken wordt beloond.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

0 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 11 augustus
Hakim Ziyech is het wachten op AC Milan zat en staat voor een definitief vertrek bij Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren