BILD: Ajax meldt zich in Duitsland voor mogelijke opvolger Edson Álvarez

Woensdag, 1 juni 2022 om 08:35Mart van Mourik • Laatste update: 09:14

Ajax is geïnteresseerd in de diensten van Ilia Gruev, zo weet BILD dinsdagavond te melden. De verdedigende middenvelder kwam afgelopen seizoen bovendrijven bij Werder Bremen, dat promoveerde naar de Bundesliga. Volgens de berichtgeving krijgen de Amsterdammers concurrentie van diverse Bundesliga-clubs in de strijd om de handtekening van de 22-jarige Bulgaar. Welk bedrag Ajax bereid is te betalen, is vooralsnog onbekend.

Gruev staat nog tot medio 2023 onder contract bij Werder, dat na een succesvol seizoen de verbintenis hoopt open te breken. Directeur voetbalzaken Frank Baumann gaf in gesprekken met diverse Duitse media aan dat hij hoopt de gewilde Gruev binnenboord te houden. “Het is nog steeds ons doel om met hem te verlengen. We hopen het voor het trainingskamp te kunnen implementeren. Maar er zijn meer gesprekken nodig. Het is duidelijk dat Ili zeker een interessant profiel heeft voor andere clubs. Maar we zijn optimistisch”, aldus Baumann.

Afgelopen voetbaljaargang was Gruev onderdeel van het succes van Werder, dat op de tweede plek in de 2. Bundesliga eindigde en daarmee promotie naar het hoogste niveau in Duitsland afdwong. De defensieve middenvelder kwam in actie in 26 van de 34 competitieduels, waarin hij eenmaal trefzeker was. Hoewel Gruev al diverse wedstrijden speelde voor Jong Bulgarije, moet de middenvelder nog altijd wachten op zijn debuut bij de A-selectie van Bulgarije. Voor komende interlandperiode is hij overigens niet opgeroepen.

In oktober 2020 deed Ajax voor het laatst zaken met Werder, toen Davy Klaassen voor een bedrag van circa twaalf miljoen werd overgenomen. Mogelijk speelt trainer Alfred Schreuder met de komst van Gruev in op het vertrek van Ryan Gravenberch en de eventuele exit van Edson Álvarez. Hoewel BILD aangeeft dat er ‘meerdere Duitse partijen’ geïnteresseerd zijn in Gruev, worden er geen clubnamen gespecificeerd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door paolo maldini)

Wordt je daar niet gek van, hebben we al niet genoeg middenvelders.
Ik wil is een keer een naam horen voor een linksback en rechtsback en rechtsbuiten.

31 mei 2022 om 20:56

Buiten Edson om, heb je niet echt een andere verdedigende middenvelder daarachter lopen. Maar volgens mij is het een onzin gerucht. Deze gozer is niet eens basisspeler bij Werder en zweefde heel erg tussen bank en basis. Lijkt me sterk dat hij dan in de basis zal spelen bij Ajax.

31 mei 2022 om 21:19

Heeft Ajax wederom niets lopen in de eigen jeugd? Altijd maar dat grijpen naar de portemonnee.

Waarschijnlijk ook een reden dat er meer spelers die bij Willem II dan bij Ajax zijn opgeleid een vaste basisplaats hebben in Oranje...

31 mei 2022 om 21:36

Geen idee waar jij het over hebt, maar van de huidige selectie hebben Bergwijn, Lang, Klaassen, De Ligt, Timber, en Blind de jeugdopleiding doorlopen. En tegen Duitsland stonden Malen, Blind en De Ligt in de basis, die allen bij Ajax zijn opgeleid, waarbij Klaassen en Bergwijn als wissels binnenkwamen. Van de Willem II jeugdspelers waren dat alleen Van Dijk en De Jong die in de basis stonden.

31 mei 2022 om 21:52

Je bewijst mijn stelling al. Wie van die spelers is dan onomstreden? De Vrij krijgt vaak de voorkeur boven De Ligt. Blind wellicht? Maar die is niet eens meer onomstreden bij Ajax...

Best armoedig voor een club als Ajax.

31 mei 2022 om 22:07

@gerard Arninkh, Ik snap je punt maar de Ligt heeft toch over een veel langere periode de voorkeur gekregen boven de Vrij? Ik denk persoonlijk dat de Ligt de komende wedstrijden ook weer basis staat.

1 juni 2022 om 08:47

@ Gerard Arninkh je hebt nou eenmaal goede en slechte jaren qua talent dat doorbreekt. Helemaal geen probleem vind ik zelf. Liever een goede aankoop die er gelijk staat, dan een talent al opstellen terwijl het talent er nog niet klaar voor is.

Er komen weer genoeg leuke lichtingen aan bij Ajax, de vraag is alleen of ze de stap kunnen zetten naar het 1e elftal. Zo niet, wordt gewoon weer de portemonnee getrokken (en de speler waarschijnlijk weer met prima winst doorverkocht! )

31 mei 2022 om 20:57

Hebben we nu naast alvarez een andere breker? Als dit waar is, dan zal hij vermoedelijk vertrekken.

31 mei 2022 om 20:57

Nou ja als Alvarez weggaat dan is een middenvelder toch wel prettig? Twee (potentiële) spelers als in Kudus en Taylor kan je toch geen heel seizoen op bouwen.. Linksback en rechtsbuiten is toch ook nog niet nodig? Tenzij Tagliafico en Antony weggaan.. Blind en het bewierookte talent Ihattaren spelen op die posities. Rechtsback zal wel echt aan gewerkt moeten worden

31 mei 2022 om 20:58

Voor een ‘mogelijke’ opvolger van Alvarez. Impliceert dus dat hij gehaald zou kunnen worden mits Alvarez vertrekt. Dan eindig je met evenveel middenvelders hoor.

31 mei 2022 om 21:02

Wijndal van AZ (LB), Regeer (samen met Rensch) uit de jeugd (RB) en Bergwijn 😉

31 mei 2022 om 21:02

Caio Henrique en Wijndal linksbacks, Bergwijn, Giovani en Paulinha als links/rechtsbuiten en een rechtsback zullen we waarschijnlijk niet aan gaan trekken aangezien Regeer en Rensch daar een kans verdienen.

Als Alvarez vertrekt missen we echt wel een verdedigende middenvelder in de selectie. Zou graag zien dat er een meer voetballend type aan de selectie wordt toegevoegd. Type Koopmeiners zou prima passen denk ik.

31 mei 2022 om 21:49

Een kans verdienen? Je wilt overwinteren in de CL neem ik aan? Dan moet er zeker een rechtsback komen die er direct staat. Bergwijn, Wijndal, Koopmeiers en een nieuwe rechtsback zijn nodig wil je komend seizoen meedoen.

31 mei 2022 om 22:22

Een kans verdienen inderdaad. Zo hoort het bij Ajax. Jeugdspelers die aantonen het niveau aan te kunnen moeten ingepast worden. Met Regeer op rechtsback worden we echt niet ineens kansloos in de Cl..

Op links is Salah-Eddine nog niet ver genoeg dus is een aankoop logisch. We hebben op van Axel Dongen na ook geen diepgang op de vleugels dus ook die aankopen zijn gerechtvaardigd. Dan zou ik bij een vertrek van Alvarez graag een type koopmeiners zien en weer met de punt naar achteren gaan spelen.

Haller en Alvarez voor veel geld verkopen nu ze goed in de markt liggen. Beiden hebben hun waarde echt wel bewezen maar ik hoop toch op een minder stroef en stroperig Ajax volgend seizoen. Dan zal er toch minimaal 1 van die 2 moeten vertrekken denk ik.

1 juni 2022 om 06:11

@origineel, als Ajax een mooi bedrag voor Haller kan krijgen én Brobbey binnen kan halen, zou ik het begrijpen als ze Haller verkopen. Maar als Alvarez niet zelf per se weg wil, zou ik hem houden. Hij is nu gelukkig in Amsterdam en onmisbaar in het spel van Ajax.

1 juni 2022 om 08:58

Op basis waarvan verdienen Regeer en Rensch een kans? Vervolgens wel zeggen dat Salah-Eddine nog niet ver genoeg is. Ik heb ook weinig wedstrijden gezien waarin Rensch en Regeer wel klaar zijn voor het grote werk.

31 mei 2022 om 21:04

Mitch en een lange, krachtige centrale verdediger zou ook fijn zijn en broodnodig.

31 mei 2022 om 21:05

Nee, we hebben maar twee zekerheidjes op middenveld. Taylor en Kudus mogen om die derde plek op middenveld strijden (ik neig naar Taylor voor LCM) met Berghuis en Alvarez. Achter Alvarez hebben we geen echte optie. Kudus is niet meest betrouwbare speler gebleken en Klaassen zie ik alleen als optie voor 10 waar Berghuis meer kwaliteit heeft. Maar wel eens dat backs en rechtsbuiten nog minder opties zijn.

31 mei 2022 om 21:36

Ik zou Klaassen eens in de spits gaan zetten. Die jongen is zo doelgericht en blinkt uit in de korte combinatie maar heeft gebrek aan overzicht. Daar speelde hij in de jeugd ook al.

31 mei 2022 om 21:55

Hij is een speler die graag in de 16 komt.. als hij er al staat dan werkt het niet denk ik. Ook lijkt me geen sterk aanspeelpunt..

31 mei 2022 om 23:37

Als we klaassen in de spits gaan zetten ben ik er wel echt helemaal klaar mee hoor.

31 mei 2022 om 23:42

Hij speelde in de jeugd gewoon op 10 of linkshalf bij een middenveld met punt naar achteren

1 juni 2022 om 09:29

Please mag 1 van die 'zekerheidjes' er nou Alsjeblieft eindelijk uit? Ajax hoort niet met een balafpakker/breker te spelen, dat druist tegen Alles in waar Ajax voor staat. Een speler met een balbehandeling van een olifant midden in een epileptische aanval heeft niks te zoeken in de as van de as van een voetbalelftal als Ajax. Ajax hoort met 10 man druk te zetten bij balbezit tegenstander, niet enkel van een breker afhankelijk te zijn en heel opzichtig de as te omzeilen als er opgebouwd moet worden, krankzinnig. Lekker cashen op Alva, hij is hot, valt vast wat knaken op te verdienen zijn, we hebben geld nodig en zo'n speler totáál niet, dus 1+1... Blind hoort dat zekerheidje te zijn op 6.

1 juni 2022 om 15:35

Ik vond Klaassen als 6 best sterk spelen toen die net bij Ajax was gekomen. Ik zou dat juist graag weer hersteld zien worden. Alvarez zou je dan bijvoorbeeld kunnen inpassen wanneer er UCL wordt gespeeld.

Mocht Timber weg gaan dan kun je altijd Schuurs en Alvarez met elkaar laten strijden om die RCV plek.

Aankoop
Rensch/Regee
Timber/Per
Martinez
Wijndal/Nico
Klaassen
Taylor/Kudus
Antony
Berghuis
Tadic
Haller
31 mei 2022 om 21:05

@MitchAjax.. Zolang ik Ajax al volg en dat is nu ruim 28 jaar zijn 98% van de namen en geruchten niet waar, normaliter komt er heel weinig naar buiten waar Ajax mee bezig is.. Deze jongen zal ongetwijfeld gevolgd worden door Ajax, samen met nog vele andere spelers.. Alleen spelers uit de eredivisie die gelinkt worden zit vaal een kern van waarheid in

31 mei 2022 om 21:09

Wij weten natuurlijk niet wat er achter de schermen speelt. Als Alvarez vertrekt, is een andere verdedigende middenvelder nodig. Het zal wellicht ergens op gebaseerd zijn dat men nu voor de derde keer wordt gelinkt aan een verdedigende middenvelder (Koopmeiners, Timber en deze Bulgaar). Verder zou ik Koopmeiners wel een goede speler vinden als Alvarez vertrekt, maar voor ernaast met Berghuis of Klaassen ervoor is het te statisch.

1 juni 2022 om 09:36

Koopmeiners hahahaha! Die wordt ook opeens weer door jan en alleman genoemd omdat de T hem heeft genoemd. En die hebben ook alleen maar gezegd dat zij denken(!) dat Hamstra en Huntelaar het verlanglijstje van Marc van vorig jaar af zouden lopen. Totaal niet aan de orde natuurlijk. Marc wilde hem halen bij AZ, niet bij Atalanta waar hij zéér gewaardeerd wordt, langer onder contract staat voor een hoger salaris. Dat gaat je veel te veel geld kosten ook, volslagen bullshit. Die haal je daar niet weg voor minder dan 25-30 milj. Teun is een prima speler, maar dat is natuurlijk geen voetballer waarvoor je je transferrecord gaat breken. Bergwijn overigens ook niet. Leuke spelers voor 15 milj max.

31 mei 2022 om 21:40

Een goede keeper lijkt me prioriteit nummer 1 voor Ajax. Een keeper die punten voor je pakt tegenover 1 die punten verspilt, kan zomaar het verschil betekenen tussen wel of niet overwinteren in de CL of wel of geen kampioen worden. Een top-keeper is net zo belangrijk als een top-spits

1 juni 2022 om 02:17

Ik lees hier allerlei berichten over een cvm achter alvarez. Gewoon q. Timber terughalen

31 mei 2022 om 22:41

Fitz-Jim van Jong Ajax vind ik een goede voetballer, als hij kan doorbreken.Nieuwe Vurnon Anita.

1 juni 2022 om 09:39

Minus ongeveer élke verdedigende kwaliteit die Anita bezat. Idiote vergelijking. Enige waarin ze op elkaar lijken is hun lengte.

1 juni 2022 om 07:14

Geloof jij de rommel die op het net verschijnen. Voor internet verschenen mogelijke transfers in voetbalbladen. Ik snap die zucht niet naar dikke duim geruchten. Iedere twitteraar of krantje kan iets verzinnen.Bij Ajax lopen geen koekenbakkers inclusief een paar topscouts, dat jij niks leest wil niet zeggen dat men niet bezig is.

Dan zou ik als Taylor zijnde meteen een transferverzoek indienen. Als je Gravenberch extern wil vervangen doe dat dan met een zwaargewicht. Ik zou dan eerder aan een Weigl denken.

31 mei 2022 om 20:58

Wat heeft tayler met alvarez te maken?

31 mei 2022 om 21:11

Je moet niet blind alles geloven wat de internet sites je wijs proberen te maken. Hoezo meteen een transferverzoek indienen? Wat moet hij dan zeggen? Ik lees allemaal "verzonnen verhaaltjes " op internet dus ik wil weg???

31 mei 2022 om 21:42

Haha helemaal mee eens, alleen vrees ik wel dat er een paar spelers zijn die wel zo reageren op geruchten...

31 mei 2022 om 22:40

Daarom ben ik begonnen met het woordje ‘dan’. Dat wil zeggen in dat geval..

31 mei 2022 om 21:38

Dat je liever een zwaargewicht hebt dat kan ik begrijpen maar een weigl is toch onhaalbaar voor Ajax.

1 juni 2022 om 02:30

Die wil weg bij Benfica. Waarom zou hij onhaalbaar zijn voor Ajax? Die zal echt geen 5-6 miljoen verdienen bij Benfica en heeft inmiddels ook geen leeftijd dat ze daar de jackpot voor kunnen vragen.

1 juni 2022 om 08:01

Taylor speelt niet eens op dezelfde positie?

Mensen doen alsof Taylor de nieuwe sterspeler is. Handelingssnelheid is nog veels te laag

31 mei 2022 om 21:29

Niemand doet alsof hij de nieuwe sterspeler is. Hij heeft gewoon de kans verdient en die handelingssnelheid gaat alleen omhoog als hij ook ervaring opdoet op een hoger niveau.

31 mei 2022 om 21:49

Hij heeft het zeker aardig gedaan. Maar hij heeft eigenlijk nauwelijks gespeeld in de echte top wedstrijden. Ajax heeft een hoog niveau en gaat volgens mij voor cl overwintering. Aan de bal vind ik hem goed maar verdedigend lijkt hij mij niet zo goed als Alvarez. Tel daarbij nog is op dat Kudus altijd zo geblesseerd is. Dan vind ik een nieuwe middenvelder niet eens zo gek.

31 mei 2022 om 22:28

Hij is verdedigend bij lange na niet zo goed als Alvarez idd. Zie hem liever als lcm op een middenveld met de punt naar achteren. Kudus gaat hem volgens mij niet meer worden op het middenveld. Is defensief enorm kwetsbaar omdat hij vaak uit positie loopt / knullig balverlies lijdt op gevaarlijke plekken / zijn mannetje laat lopen. Hopelijk kan hij opbloeien op aanvallende posities zoals hij bij zijn vorige club ook regelmatig gespeeld heeft. Zie echt nog wel een heleboel potentie bij hem maar zal nu echt fit moeten blijven zodat hij hopelijk weer richting zijn oude niveau kan gaan.

31 mei 2022 om 21:35

Wat hij liet zien was gewoon goed. Gravenberch is er ooit ook zo in gegroeid

31 mei 2022 om 22:05

Heb letterlijk niemand gezien, die doet alsof taylor de nieuwe sterspeler is. Nou 'sander555' aangezien je het beter weet, wie zouden ze moeten halen dan.

Ik als Bremen fan ken deze jongen natuurlijk. Speelde in de Bundesliga totaal geen rol maar heeft nu genoeg wedstrijden in de 2.Bundesliga gespeeld. Is inderdaad een CVM maar speelt ook veel als een extra verdediger in de 5 mans defensie. Is die goed genoeg voor Ajax? Ik denk het niet, laat hem eerst maar een basisplaats veroveren nu Bremen in de Bundesliga gaat spelen. Bremen is zich trouwens goed aan het versterken met Pieper en Stark voor de Cv positie en er moeten genoeg goede spelers bij om niet nog een keer te gaan degraderen.

1 juni 2022 om 03:08

Die Niklas Stark heeft ook nooit zijn potentie weten te bereiken. Kon me nog goed herrineren dat die aan diverse top clubs in Duitsland gelinkt werd. Daar kwam het uiteindekijk niet van en uiteindelijk hebben ze daar goed aan gedaan. Werder is een prima club voor hem.

Die man op de foto is Schreuder VZ, niet Gruev.

Opmerkelijke interesse. Op je 21ste in de 2. Bundesliga en een marktwaarde van €800K vind ik niet echt profielen die ik bij Ajax verwacht. Maar misschien is het wel een groot talent, ik ken de speler niet.

31 mei 2022 om 22:30

Dan zou je toch verwachten dat hij voor zijn land wordt opgeroepen lijkt me. Ik hoop en verwacht dat dit een van de vele losse flodders is die er momenteel rondgaan. Al kan het natuurlijk altijd een positieve verrassing blijken.

31 mei 2022 om 22:50

Dat is zeker te hopen voor Ajax. Tot dusver vind ik de geruchten nog niet heel indrukwekkend. Slechts het gerucht over Giovani Henrique van Palmeiras vind ik passen bij het Overmars-beleid van grootdenkerij en bravoure. Van de beelden en het profiel van Gruev ben ik nog niet onder de indruk. Brobbey terugkopen voor €15M zou niet alleen een hard gelag zijn omdat het een eigen talent is, maar reduceert ook de verkoop (lees: winst) van Gravenberch tot een niveau dat je niet nastreeft als Ajax zijnde. De aanschaf van Flekken vind ik daarnaast weinig creatief gevonden, wat ook geldt voor Koopmeinders, wiens komst ook nog eens onderstreept dat Ajax vorig jaar dus heeft liggen slapen om hem te halen.

Verwacht dat men in Amsterdam met betere namen op de proppen komt.

1 juni 2022 om 09:16

Meer dan eens. Dit beleid lijkt op het beleid dat in de eerste jaren van Overmars werd gevoerd. Snap ook niet dat Ajax nooit met namen uit Frankrijk, Spanje of Engeland komt. In de competities op het tweede niveau zal vast een (goedkope) parel zitten.

Ah blij dat we geen gerrie hamstra meer hebben bij schveen. Ajax ajax hoe konden jullie hem nou aantrekken? Zelfs met budget weet hij spelers binnen te halen die het niveau niet aankunnen.

31 mei 2022 om 23:36

Mijn Ajax-hart doet gewoon pijn bij het lezen van dit bericht. Aangezien ik ook geen hoge pet op heb van Gerry Hamstra.

Op die plek van TD hoort een zwaargewicht te zitten.

Eventuele exit Alvarez? Naar welke club dan? Heb maar weinig geruchten gezien en denk dat hij goed op z’n plek zit bij Ajax (voorlopig). Speelt ook CL..

Alvarez verkopen zou natuurlijk geweldig zijn, zeker voor 25-30 miljoen. Maar deze jongen word ik niet heel blij van. Zou misschien iets kunnen zijn voor Jong Ajax, maar met zijn 21 jaar is dat ook maar beperkt mogelijk. Vreemd gerucht dus.

1 juni 2022 om 06:15

Waarom zou het 'natuurlijk geweldig zijn' Als Ajax hem verkoopt? Hij is gelukkig in Amsterdam en Ajax heeft een speler als hij nodig op het middenveld.

1 juni 2022 om 09:50

Dat heeft Ajax helemaal niet. Alvarez is het gif in je voetbal, je opbouw, je identiteit.

1 juni 2022 om 10:41

Je opbouw ? Ik hoop dat je niet de voetballende opbouw bedoeld, want daarin komt hij toch echt te kort.

Alvarez had afgelopen seizoen zijn contract weer verlengd en is happy in Amsterdam dus lijkt mij zeer onwaarschijnlijk en zoals Ajax al had aangeven gaan er maar een beperkt aantal basisspelers weg. Ajax heeft honderden miljoenen op de bank staan, gaan ze echt wel gebruiken om een aantal over te halen bij te tekenen.

1 juni 2022 om 10:39

Ik heb het gevoel dat jij niet echt veel met cijfers hebt. Als je naar de jaarrekeningen kijkt zul je zien dat Ajax op 30 juni 2020 ruim 22 miljoen op de bank had staan en dat dit een jaar later met bijna 5 miljoen gedaald was tot een bedrag tussen de 17 en 18 miljoen. Dat is toch ietsjes minder dan de "honderden miljoenen" die er volgens jou staan !!
Daarnaast werd er in de winterstop gezegd dat ze voor dit jaar een verlies verwachten, wat tot gevolg KAN hebben dat de stand per 30-06-2022 nog lager is !!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
Lisandro MartínezVerdediger241
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

19 fans
Middenvelder, 20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 30 2 4 0
2020/2021 Ajax 32 3 3 0
2019/2020 Jong Ajax 17 6 3 0
2019/2020 Ajax 9 2 1 0
2018/2019 Jong Ajax 27 2 2 0
Laatste voetbalnieuws

Mazraoui duidelijk in afscheidsinterview: ‘Geen Hakim en geen Donny’

Noussair Mazraoui staat voor honderd procent achter zijn keuze voor Bayern München. De 24-jarige rechtsback zag voormalig ploeggenoten Hakim Ziyech en Donny van de Beek worstelen na hun vertrek bij Ajax,...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren