Flekken zet Ajax in wachtkamer en wil eerst gesprek met Van Gaal

Dinsdag, 31 mei 2022 om 14:20 • Laatste update: 14:47

Mark Flekken is een van de spelers die zich maandag in Zeist heeft mogen melden voor de voorbereiding op de Nations League-duels met het Nederlands elftal. De doelman wist zich dit seizoen met SC Freiburg knap te plaatsen voor de Europa League en kreeg de ogen van Louis van Gaal op zich gericht. Nu focust Flekken zich volledig op Oranje en heeft hij als doel eerste keeper te worden met oog op het WK. Mede daarom wil de Limburger graag met Van Gaal om de tafel om te kijken of een transfer noodzakelijk is om dat doel te verwezenlijken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door bobo25)

Lijkt me beter voor zijn ontwikkeling om bij Freiburg te blijven. Bij Ajax krijg je misschien 1 à 2 schoten tegen in 26 van de 34 wedstrijden, enkel PSV, Feyenoord en AZ kunnen concurreren met Ajax en dan zitten er altijd 1 à 2 wedstrijden tussen dat het wat minder loopt.
Daarnaast verwacht ik dat Freiburg verder komt in de Europa League dan Ajax in de Champions League en vaak in de CL heb je maximaal zeswedstrijden tegen (sub)topteams als Ajax zijnde (dit jaar Dortmund, Benfica, Sporting) in Duitsland heb je sowieso al Bayern, Dortmund en Leipzig die in mijn ogen tot die groep behoren.

31 mei 2022 om 14:33

Ontwikkeling? Die jongen is 28, heeft mogelijk de kans om bij Ajax en op een WK te keepen. Keepen bij Ajax is dan weer een andere belevenis, het is namelijk nogal moeilijk geconcentreerd te blijven.

31 mei 2022 om 14:45

Gezien zijn prestaties de afgelopen seizoenen kan je hem toch wel een laatbloeier noemen. Keepers gaan over het algemeen ook een stuk langer mee, grote kans dat hij nog niet op de helft van zijn professionele carrière zit.
Natuurlijk is het moeilijk om geconcentreerd te blijven, maar als je naar Nederland gaat kijken naar de afgelopen jaren, dan kan je concluderen dat we op dit moment maximaal een middenmotor/subtopper zijn. Frankrijk, Brazilië, Argentinië, Spanje zijn verder dan Nederland en het is de vraag hoe Nederland het gaat doen tegen landen als Engeland, Duitsland, België en Portugal wanneer we ze tegenkomen.
Nederland heeft geen keeper nodig die bij de absolute topclub in een subtop competitie speelt. Dan heb ik liever een subtop keeper die in een topcompetitie speelt.

31 mei 2022 om 17:52

Dus sws flekken boven bijlow?

31 mei 2022 om 14:43

Ajax wordt echt geen vierde in de CL. Ik acht de kans groter dat het 8 tot 10 CL wedstrijden worden, maar ook een 3e plek in de poule zou een optie zijn. In dat geval zie ik Ajax verder komen dan Freiburg. Naast Flekken raken zij immers ook hun sterkhouder achterin kwijt (schlotterbeck).

31 mei 2022 om 14:52

Ik ga er ook niet vanuit dat Ajax vierde wordt, ik zeg dat ze zes wedstrijden tegen Europese (sub)toppers spelen, vier in de poule (eerste of tweede plek) en twee in de knock out fase. Daarna is het afgelopen verwacht ik. Laten we niet vergeten dat Ajax de afgelopen tien jaar enkel in het halve finale jaar door is gestoten naar minimaal de kwartfinale, dat is niet de norm, dat is een uitschieter.

31 mei 2022 om 15:34

Yamiown, wat wil je nou hiermee suggereren? Dat Ajax vroegtijdig de CL uotvliegt en SC Freiburg tot de finale van de EL gaat reiken omdat ze het ieder jaar zo goed in Europa doen? Freiburg is een middemoter. Hardstikke leuk dat ze wat in de EL mogen laten zien voor het eerst sinds jaren, maar snap niet zo goed hoe je ene dergelijke prestatie zo kan ophemelen.

31 mei 2022 om 17:19

Alsof dat freiburg zon topteam is. Ze zijn onder union berlin geëindigd. Een ploeg die 2 keer kansloos was tegen feyenoord.

31 mei 2022 om 17:27

CL spelen is natuurlijk wel even wat anders dan EL. Dus yamiown’s vergelijk gaat al direct mank. Daar komt nog bij dat winnen bij Ajax elke week een must is. Bij Freiburg, net als bij andere middenmoter’s is die druk vele malen minder.

31 mei 2022 om 20:50

Wat een hoop onzin lees ik hier. Als hij naar Ajax wil, maar eerst met Louis erover wil babbelen, lekker gaan joh. Het Ajax dat maar 1-2 schoten per wedstrijd tegen krijgt, zie ik al maanden niet meer, gaat ook niet gebeuren straks in het nieuwe seizoen. Nieuw team, nieuwe coach, gaat wel wat anders worden.

Daarnaast de onzin over ontwikkeling. Die jongen wil op zijn leeftijd misschien ook eens wat prijzen gaan pakken.

Volgende onzin over de groepswedstrijden van de CL. Laten we hopen dat PSV, AZ en Feyenoord weer zo’n jaar krijgen als vorig jaar, normaal gesproken is het over en uit voor de meeste teams in Europa na de winter. Ajax zal, zeker nu met een pot 1 loting, wel overwinteren, desnoods in de EL.

Het lot van Ajax in handen van van Gaal. En dan lees je een artikel over de keeper die nog niet heeft besloten waar hij naartoe wilt.

Waarom zou hij een transfer moeten maken om eerste doelman te worden bij Oranje? Hij is op basis van zijn resultaten bij Freiburg al geselecteerd. Dat je niet geselecteerd wordt als je bij een kleinere club speelt is dus al onjuist. Wie zijn Van Gaal en Hoek dan om Flekken een transfer aan te praten. De Bundesliga is al een ontzettend sterke en competitieve competitie.

31 mei 2022 om 14:38

Ja ik vind dit artikel ook erg vreemd geformuleerd allemaal. Hij wil eerste doelman blijven, maar moet dan een transfer maken? Juist bij Freiburg blijft hij eerste doelman en dus in de picture bij Van Gaal toch zoals dat later in het artikel staat? Volgens mij gaat Flekken nog met Van Gaal en Frans Hoek om tafel zitten, maar is dat ook wel het enige wat informatie is hier.

31 mei 2022 om 14:40

Bovendien hangt het meer van Bijlow af dan van van Flekken of hij eerste keeper wordt. Als Bijlow gewoon fit blijft tot het WK dan is hij de eerste keeper.

31 mei 2022 om 15:21

Op basis van tot bijlow zn blessure heb je compleet gelijk. Hoewel bijlow heeft sinds zn blessure natuurlijk maar 1 wedstrijs gekeept en hierdoor is het moeilijk om te zeggen of bijlow aanzienlijk minder is geworden door zn blessure, hij zal namelijk niet de eerste speler zijn bij wie een blessure vroeg in zn carrière roet in het eten gooit. Daarbij kan er natuurlijk veel gebeuren de komende maanden. Maar op basis van dit seizoen heb je inderdaad gelijk

31 mei 2022 om 15:41

Nouja, stel flekken wordt 1e keeper van Ajax, dan zie ik van gaal en meneer hoek nog wel voor flekken kiezen op basis van de club. Minder tegendoelpunten in dezelfde competitie is dan ook niet eens zo moeilijk om voor elkaar te krijgen...

31 mei 2022 om 16:02

Ja, want van Gaal is typisch zo'n coach die zich door het Ajax-sentiment laat leiden. Hij is niet een coach die zijn eigen visie heeft. Man man man.

31 mei 2022 om 17:34

Sommigen hebben een minderwaardigheidscomplex als het Ajax betreft, onvoorstelbaar.

31 mei 2022 om 18:42

Nee zo kijkt van Gaal niet. Alleen de mensen die continu met de clubs bezig zijn als het om Oranje gaat die denken dat. Hoor jij blijkbaar ook tussen. Jullie selecteren op clubs. En je mag vooral geen Ajacieden kiezen.

Van Gaal is wel de laatste die zoiets gaat doen. Kap eens met dat domme gelul.

31 mei 2022 om 19:58

Ik zie van Gaal er sowieso wel voor aan om voor Flekken te kiezen.
Is uiteindelijk de enige keeper die we hebben die wekelijks in een top competitie speelt (krul is gedegradeerd en Cillessen zit de helft van de tijd op de bank of is niet fit).

Wat een vreemde titel Flekken ben ik persoonlijk niet echt kapot van als keeper. Kan je nog beter Gorter de kans geven....

31 mei 2022 om 15:11

Iedereen wil zo graag Gorter zien.
Wat heeft die jongen dan bewezen?
Van Flekken kan je in ieder geval nog zeggen dat hij zich op het hoogste Duitse niveau aardig heeft laten zien.

31 mei 2022 om 18:33

Van Pasveer kun je zeggen dat men het beste seizoen ooit draaide, tot hij zijn vinger brak. Ik zie het liefst Pasveer weer op doel staan.

31 mei 2022 om 18:35

Dat vind ik ook een valide redenering ...

Dat pushen van Gorter snap ik alleen niet zo

Waarom gaat Ajax het niet gewoon proberen met Gorter in de voorbereiding en Pasveer daarachter? Heb die Gorter wel vaker zien keepen en vind het zelf een heel groot talent. Voor het Nederlands elftal verwacht ik wel dat Justin (mits fit) de grote kanshebber gaat worden.

We hebben gwn 3 zeer degelijke keepers tot onze besjgikking.

Ik weet ook nirt wie niu 1e keus moet zijn. Bijlow heeft de meeste potebtie, maar de Cil herft eindtoernooi-ervaring. En Flekken...is een typische van Gaal keeper.

Ik weet t niet. Zeg t maar heren...

Ik kan best begrijpen dat hij wil weten wat zijn keuze eventueel voor een gevolg zou hebben m.b.t. de kansen die hij gaat krijgen in het NL-elftal en daarom een gesprek aangaat met van Gaal. Praten kan nooit kwaad.

Kan me zo voorstellen dat van Gaal het prima zou vinden als hij bij Freiburg blijft, omdat hij daar relatief meer te doen heeft dan wanneer hij keeper van Ajax zou zijn. Daarnaast is het niveau van de Bundesliga ook wel wat hoger dan de Eredivisie.

We gaan wel zien wat zijn keuze wordt, waarschijnlijk hoeft hij zijn keuze niet af te laten hangen van z'n salaris en kan hij kiezen wat voor hem uit sportief oogpunt de beste keuze is.

31 mei 2022 om 17:36

En de CL het allerhoogste podium, daar leer je per wedstrijd meer dan in 10 Bundesliga wedstrijden. Bovendien, bij Ajax is elke week winnen een must, dus druk. Dat zal bij een middenmoter als Freiburg minder zijn.

Ik hoef hem niet per se te hebben, hij is interessant doordat ie uit NL komt en goed met de voeten is, maar hij loopt wel Gorter in de weg. Ik heb liever een 23 jarige die niet per se voor de basis wordt gehaald, zodat er een eerlijke concurrentiestrijd is. Iemand als Hugo Souza bijv.

31 mei 2022 om 15:06

Waarom durft Ajax het op dit moment niet aan met Gorter? Heb je enig idee?

31 mei 2022 om 15:13

Tja de meeste jeugdspelers de laatste jaren zijn pas gaan spelen als een ander faalde. Dat is niet des Ajax. Onana kwam erin doordat Cillessen relatief laat vertrok en zijn vervanger geblesseerd raakte. Zelfde geldt voor de meeste veldspelers. Ik zou het makkelijk aandurven met Gorter, en Pasveer is de laatste 2 jaar ook wel echt top. Dus ik zou max 5 miljoen uitgeven aan een nieuwe keeper. En wellicht wordt Gorter wel verhuurd, who knows.

31 mei 2022 om 15:53

Lijkt mij dat je gewoon met Gorter kan starten en Pasveer erachter. Heeft Ajax in de jeugd nog een talentvolle keeper lopen die dan als 3e keeper en jong ajax bij de selectie kan?

31 mei 2022 om 16:14

Ja, Setford, maar die is nog heel jong en maakt nog wel wat fouten. Stekelenburg hebben we ook nog als 3e keeper.

31 mei 2022 om 20:28

@hakimziyach22 jeugdspelers zijn er altijd in gekomen door blessures, als anderen falen en een enkele keer wanneer ze zelf duidelijk beter waren dan de concurrentie. Er zijn helaas maar weinig mensen die naar de cijfers kijken maar er stromen jaarlijks, ondanks alle aankopen, nog net zo veel spelers door naar het eerste als in de jaren voor Ten Hag.

Ik begrijp niet waarom je zou willen bezuinigen op een keeper. Het is cruciale positie in je elftal waar je niet snel even een andere speler neer zet. Voor 5 miljoen kom je in de categorie Drommel terwijl een goede gewoon punten voor je pakt. Het idee dat je de keeper kunt gebruiken als sluitstuk op je begroting is toch wel aardig achterhaald.

Ze kunnen zelf het beste beoordelen hoe Gorter er op staat. Om de een of andere reden wordt daar altijd het voorbeeld van Onana bij gehaald. Alleen gaat iedereen er aan voorbij dat er jaarlijks ook een elftal met spelers afvallen die Ajax 1 niet halen, veel van die spelers halen uiteindelijk zelfs het betaalde voetbal niet. Mocht Haller vertrekken dan is er toch ook niemand die roept dat ze Max de Waal een kans moeten geven maar het zou op hetzelde neer komen, met als verschil dat als hij toch niet goed genoeg is ze niet niet terug hoeven te vallen op een paar veteranen omdat er in het ergste geval wel een andere veldspeler is die ze daar neer kunnen zetten.

Als je zelf geen mening hebt en eerst met de bondscoach om de tafel wil dan moet je als Flekken fijn je conclusie trekken. Dan kom je niet echt zelfverzekerd over. Je bent nog steeds reserve keeper bij het Nederlands elftal

Ik ken Mark al van de middelbare school en hij heeft een mooie weg afgelegd. Ik zou als ik hem was lekker bij Freiburg blijven. Bij Ajax komt toch heel veel druk en concurentie kijken, bij Freiburg is die gewoon de nummer 1 en kan die rustig zonder al teveel verwachtingen ervaring opdoen in de Europa League. Sowieso keept Bijlow als die fit is, is mijn verwachting.

31 mei 2022 om 17:39

Dus hij moet weglopen van de druk? Weinig competitief, dus geen winnaar. Dan liever bij Freiburg blijven inderdaad.

Gelukkig. Ik was al bang dat Ajax een misstap zou begaan. Maar lost zich zo mooi op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 8
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1 fan
Keeper, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 5 augustus
Jerdy Schouten staat in de nadrukkelijke belangstelling van Torino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren