RTV Rijnmond: Feyenoord en Dessers bereiken geen akkoord; spits vertrekt

Dinsdag, 31 mei 2022 om 12:57Tom Rofekamp • Laatste update: 13:32

Cyriel Dessers is niet tot een akkoord gekomen met Feyenoord over een nieuw contract, meldt RTV Rijnmond. De Rotterdammers waren bereid om aan de afkoopsom van vier miljoen euro te doen voor de huurling van KRC Genk, maar moesten nog overeenstemming bereiken over zijn salaris. Dat moest lukken voor de deadline van woensdagavond 1 juni, echter verwachten ingewijden niet meer dat dit gebeuren gaat. Dessers keert daardoor terug naar België.

De Belgisch-Nigeriaanse spits kwam begin dit seizoen binnen in Rotterdam om de concurrentiestrijd met Bryan Linssen aan te gaan in de spits. Eerst moest Dessers genoegen nemen met een rol op het tweede plan, maar door tal van cruciale goals was het uiteindelijk toch Linssen die moest wijken. Dessers groeide met tien treffers uiteindelijk zelfs uit tot topscorer van de Conference League; ook in de Eredivisie was hij flink productief met 9 competitiedoelpunten in 27
wedstrijden, waarvan liefst 18 (!) invalbeurten (en in totaal 1.075 speelminuten).

De lokroep om de optie tot koop op Dessers te lichten werd dan ook steeds groter. Waar Feyenoord eigenlijk niet genoeg geld had om de revelatie te kunnen betalen, startten de Rotterdamse supporters een inzamelingsactie. Na drie dagen stond het opgehaalde bedrag op 35.000 euro. Ondanks dat Feyenoord het ingezamelde geld niet geoorloofd kon gebruiken, wist de club toch de benodigde middelen te verzamelen om de vier miljoen op te kunnen hoesten. Daarop begonnen de onderhandelingen met Dessers zelf.

Vóór woensdagavond 1 juni moesten beide partijen eruit zijn, wat volgens ingewijden binnen de club geen reëel scenario lijkt. Dessers kon een van de grootverdieners worden in Rotterdam, maar dat kon de spits niet overtuigen. Daardoor lijkt het toch tot een breuk tussen Feyenoord en zijn Dessers te komen. De Rotterdammers speelden al dan niet bewust al in op een vertrek van zijn goudhaantje door Danilo transfervrij binnen te halen bij Ajax. Ook tweede optie Linssen wordt echter al een tijdlang in verband gebracht met een vertrek: de 31-jarige aanvaller staat in de geruime belangstelling van het Japanse Urawa Red Diamonds. Daarom zal Feyenoord naar alle waarschijnlijkheid alsnog op zoek gaan naar nieuwe strijdkracht voor in de aanval.Gerelateerd

Meer sportnieuws

129 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Grote woorden van Dessers maar geen daden..

31 mei 2022 om 13:02

Hoezo? Weet jij wat ze geboden hebben? Hij was ook niet onomstreden. Zagen hem lang als supersub.

Heeft een leeftijd om te gaan cashen. Is voor hem nu of nooit.

31 mei 2022 om 14:31

Heb je gelijk in, maar ze weten wat hij verdient en dan zegt hij zelf dat hij wil blijven.. Maar dus niet ten koste van alles.

31 mei 2022 om 16:48

Misschien heeft Feyenoord wel de helft geboden. Als jouw baas morgen zegt dat je alleen bij het bedrijf mag blijven als je 50% in levert ga je ook verder kijken toch?

Daarnaast heeft je baas ook nog iemand (danilo) aangetrokken die jouw werk ook kan doen, dus dat betekend dat je wellicht minder in de spotlight staat.

31 mei 2022 om 13:07

Waarschijnlijk realiseert Dessers zich als hij deze kans niet grijpt, dat hij nooit meer ergens de absolute hoofdprijs gaat verdienen. Niemand kan die man kwalijk nemen als je mij vraagt, ik denk dat hij in Rotterdam nog steeds door de voordeur vertrekt na zijn bewezen diensten.

31 mei 2022 om 13:38

Zeker. En de herinneringen aan hem zijn denk ik sterker dan zijn kwaliteiten, dus misschien is het voor alle partijen mooi. Ik twijfel of hij echt goed genoeg is. Pas in april werd hij volledig onomstreden eerste spits. Hij heeft alleen zó enorm de gunfactor dat iedereen hem graag houdt

31 mei 2022 om 14:50

Bobiku29 dat is goed om te horen man, dat verdiend die sympathieke kerel ook echt! Dat het gros hem wilt houden snap ik, maar we moeten allemaal ook niet vergeten. Dat uiteindelijk 90% van alle mensen, waaronder wij ook uiteindelijk voor het beste salaris en voorwaarden zullen gaan. Dat is natuurlijk voor een voetballer niet anders.

31 mei 2022 om 15:47

Ik denk persoonlijk ook niet dat hij dit evenaart. Dat het gros hem wil houden is hetzelfde als met Guidetti.

Deze jongens gaan niet 2 van deze seizoenen meemaken dat geloof ik gewoon niet.
Ik wil Dessers best wel houden maar niet voor te veel geld zodat we andere posities niet kunnen versterken en zeker niet tegen elke waarde.

31 mei 2022 om 18:54

Feyenoord maakt echt sprongen in de scouting en de transfers. Een aantal jaren geleden hadden we hem waarschijnlijk een vorstelijk salaris geboden en die optie van 4 mil gelicht. Ik heb zeer sterk het gevoel dat dit een eendagsvlieg is. Dit evenaart hij volgend jaar niet. Lekker centen pakken ergens in een leuke competitie is hem dan ook van harte gegund.

Ben nu wel nieuwsgierig geworden wie Feyenoord in gedachten heeft als spits. Met alleen Danilo heb je gewoon te weinig opties. Iemand enig idee wie of wat ze op de korrel hebben?

Erg druk met werk geweest dus het voetbal laatste we(e)k(en) niet bij kunnen houden.

31 mei 2022 om 13:38

Toch jammer. Snap ook dat Feyenoord niet te ver wilt gaan.
Prima spits, erg sympathieke en harde werker ook. Heeft toch een soort cultstatus gekregen, ik denk dat we over 20 jaar nog Dessers wel kennen (feyenoorders dan).

31 mei 2022 om 14:35

Morgen komt er witte rook en blijft Dessers uiteindelijk toch bij Feyenoord.
Of het de juiste beslissing is zullen we volgend jaar zien. Heeft het dit seizoen gewoon goed gedaan.

31 mei 2022 om 15:50

Denk je dat echt? Is het ergens op gebaseerd of pure hoop? Ik weet het gewoon niet met Dessers. Heeft het goed gedaan maar denk dat het beter is om een andere spits te halen.

Wellicht niet eens zo gek.. hij deed het fantastisch, maar het gebeurt vaak genoeg dat het seizoen daarna compleet saus is... (Zie wellicht Jörgensen als voorbeeld)... enige verschil met hem is dat Dessers niet weg kon voor 21 miljoen...Al kan ik ook begrijpen dat veel Feyenoorders dit jammer vinden.Er loopt nog een goede spits rond met 14 goals afgelopen seizoen bij RKC? Geef hem een broodje kroket in de rust en hij komt naar Rotterdam!!

31 mei 2022 om 13:19

Het was gewoon een droomhuwelijk voor een seizoen, een beetje zoals Guidetti had. Feyenoord Europese finale, Dessers een toptransfer dankzij Feyenoord en altijd een mooie band met elkaar. Een prima huur geweest, voor alle partijen.

31 mei 2022 om 13:30

Dat idee heb ik ook en daar is zo’n huurperiode ook voor bedoeld. Dessers heeft een jaar boven zijn kunnen gepresteerd, maar is geen aanwinst die er consistent 15 in gaat schieten. Vaak genoeg had je als Feyenoord zijnde ook niets aan hem. Ik had 4 miljoen zelf al iets teveel gevonden voor hem.

31 mei 2022 om 13:27

Danilho!!!

31 mei 2022 om 16:06

Ik ben dus echt onder de indruk van Arnesen als TD zo einde carriere. Een geweldige inschatting om Danilho te halen die een betere en completere spits is dan Dessers. Voor niks.
En ook weer echt goed TD werk door een grens te durven stellen aan wat je voor goudhaantje maar ook beperkte spits Dessers max wil betalen aan salaris. Te vaak zie je clubs dan vanuit emotie teveel betalen.

31 mei 2022 om 14:30

Inderdaad: ik had bij hem het gevoel dat hij een seizoen speelde waarin alles de goede kant op viel en waarbij hij de kansen op cruciale momenten kreeg en benutte, maar ik vraag me ook af of je gezien zijn leeftijd vier miljoen moet neertellen + een goed salaris. Ben er niet van overtuigd dat ie dat volgend jaar weer doet. Maargoed, die garantie heb je natuurlijk nooit.

Als ze er niet uitkomen, dan heeft Feyenoord wss niet genoeg salaris of perspectief geboden, dus ik kan helemaal begrijpen dat hij kiest om nog even lekker te gaan cashen in een andere competitie. Topgozer in ieder geval.

31 mei 2022 om 16:07

Offtopic maar: Weet je bij wie ik dat ook heb, bij Haller.... daarom hoop ik dat mijn club Ajax net zo slim is als Feyenoord en hem nu gewoon voor de hoofdprijs laat gaan.

Beter zo, kan Feyenoord beter investeren in een talentvolle spits

31 mei 2022 om 13:16

Die is toch al binnen in de vorm van Danilo?

31 mei 2022 om 13:30

Daar zou ik niet al mijn geld op durfen zetten Denn01! Transfer is eerder het niveau Charisteas dan Henk Groot.

31 mei 2022 om 13:20

Ik vermoed eigenlijk dat ze nu gaan inzetten op de transfervrije Bas Dost

31 mei 2022 om 13:24

Heb ook ergens gelezen dat Weghorst in beeld is. Die kan door degradatie goedkoop weg.

31 mei 2022 om 13:25

Die gaat toch veel te veel verdienen zou je denken? Dat wordt al een probleem bij dost denk ik.

31 mei 2022 om 14:08

Weghorst wil naar het WK. Zou een reden kunnen zijn om een jaar bij Feyenoord te ballen.

31 mei 2022 om 17:25

Dat zou mooi zijn. Waar las je dat?

31 mei 2022 om 13:20

Hebben ze al danilho

31 mei 2022 om 15:14

Wie is deze Danilho waar je het steeds over hebt?

Feyenoord hoeft echt niet rouwig om te zijn. Ja, hij pakt makkelijk zijn goals mee. Maar voetballend is hij niet best! Wanneer de tegenstander hem maar enigzins vast zet, heb je niets aan hem! Dat hebben veel tegenstanders al bewezen. Feyenoord moet echt naar een ander niveau!

31 mei 2022 om 13:07

Het is inderdaad tekenend dat hij volgens mij maar 1 goal heeft gescoord tegen het rechterrijtje. Dat betekent dat hij ruimte nodig, terwijl je in de Eredivisie in 90% van de wedstrijden tegen een muur speelt.

31 mei 2022 om 13:07

Gelukkig hebben ze Danilo gehaald dan...

31 mei 2022 om 13:17

Ik hoop en verwacht dat Danilo is gehaald als wisselspeler (vervanger van Linssen), achter een andere spits.

31 mei 2022 om 14:50

Naar een ander niveau klinkt leuk, maar van welk geld? Voor 4M heb je niet een twee drie een andere spits die er ook zoveel inschiet.

Zo jezus.... begint er eentje volgens mij behoorlijk in zichzelf te geloven na een goed seizoen

31 mei 2022 om 13:03

Sir. Of die wilt nu gewoon ergens een zo'n dik mogelijk contract uit slepen? Als die een beetje zelfkennis heeft dan doet die dat ook. Ijzer smeden nu het nog heet is

31 mei 2022 om 13:05

Denk vooral wat jij zegt Ducktaildo, goed dat Feyenoord niet mee gaat met zijn eisen dan (als hij daadwerkelijk een monster salaris vraagt)

31 mei 2022 om 13:09

Hangt er natuurlijk van af wat je als monstersalaris ziet. Ik meen me te herinneren dat hij wat moest opgeven om naar Feyenoord te kunnen qua salaris en het lijkt me logisch dat hij na zo een (Europees) seizoen misschien wel meer wil dan hij al bij Genk had.

Maar sowieso slim van Feyenoord om geen gekke bedragen aan een twijfelachtige spits (eerste keer dat hij slaagt bij een club boven de middenmoot) te geven.

31 mei 2022 om 13:49

Ik weet niet hoe het salarisniveau bij Feyenoord is en wat het betekent (in euro's) om daar grootverdiener te worden. Heeft iemand wat cijfers paraat wellicht?

Omdat we ook niet precies weten wat er geboden is en welke andere opties Dessers wellicht al in overweging heeft, is het lastig er iets zinnigs over te zeggen. Behalve dan dat ik het jammer voor Feyenoord vind, want ik geloof wel degelijk dat hij ook volgend seizoen van aanzienlijke waarde had kunnen zijn. Dat zeg ik als Ajacied, omdat het voor het algehele niveau in de competitie goed zou zijn geweest en een interessante competitie is voor alle clubs positief.

31 mei 2022 om 14:24

Ducktaildo

Wil toch even zeggen dat je me al tijden in de positieve zin opvalt op VZ! Keep on posting

Groot gelijk van Dessers, hopen op een mooi avontuur met een nog mooier salaris. Voor beide partijen het beste!

31 mei 2022 om 13:11

Wat ik begreep ging het voornamelijk om het salaris, niet om het feit dat hij zich te goed voelt. Hij is geen geweldenaar, maar kan ongetwijfeld elders ook een enorme bak centen verdienen. Waarschijnlijk meer dan bij Feyenoord (, vermoed ik)

31 mei 2022 om 13:14

Of hij denkt dit is een moment waarop ik moet gaan cashen. Heel logisch voor een speler met zijn kwaliteiten. Hij gaat de top niet halen en dat weet hij zelf ook dus als er nu een club komt die hem een flink salaris gaat beiden dan moet hij dat gewoon pakken.

31 mei 2022 om 15:53

Dat hangt er natuurlijk ook vanaf wat Feyenoord hem geboden heeft. Hij zou nu ongeveer 1.2 milljoen verdienen. Alleen de overige gehuurde spelers verdienen nu meer. Hij heeft zeker zijn waarde gehad, maar een onbetwiste basis speler was hij ook niet, dan wordt het lastig om hem dat weer te betalen.
Gezien zijn leeftijd zal hij niet een stapje terug willen doen om later meer te gaan verdienen want die tijd heeft hij niet meer.
Eerder het tegenovergestelde, hij zit op een leeftijd waar hij waarschijnlijk nog maar een keer een stap(je) vooruit kan maken, na afloop van een volgend contract zal hij inmiddels een jaar of 30 zijn.

Dan moet Feyenoord nog een spits halen, met het idee dat Danilo is aangetrokken ter vervanging van linssen, denk zelf dat botheim een interessante kans is voor Feyenoord!!

Goed gepresteerd maar feyenoord moet in mijn ogen hoger mikken. Misschien maar beter zo. Vooral voor die 4 miljoen

31 mei 2022 om 14:51

Hoger mikken met 4M?

Geef Dessers groot gelijk. Dit is zijn kans om te cashen en ergens een groot salaris op te strijken. Ben benieuwd waar hij terecht gaat komen.

Wat betreft Feeynoord; hopelijk besteden ze het budget voor een nieuwe spits beter dan een aantal jaar terug aan Bozenik.

Ey psv 1+1 is 2 goeie vervanger voor zahavi

31 mei 2022 om 13:03

John de Jong, lees je mee!

Geef hem 3 mil salaris en 10 jaar contract!!


Please lees meeeeee

31 mei 2022 om 13:09

Ik zou er oprecht geen problemen mee hebben als we die weten op te pikken voor een habbekrats. Zal het naar alle waarschijnlijkheid beter doen dan Zahavi.

31 mei 2022 om 14:26

Die habbekrats is contractueel vastgelegd. Het is niet uit te sluiten dat Genk een ander bedrag aan andere partijen vraagt.

Oké erg jammer. Mag te hopen dat mensen hem niet gaan herinneren aan zijn laatste wedstrijd in de finale, maar aan al die belangrijke goals waardoor ze de finale hebben gehaald.

Zoals ik al voorspelde, dessers gaat weg. Danilo word eerste spits.

Meer dan prima wat mij betreft.

Zonde, maar opzoek naar een andere spits, Sam Lammers dan

31 mei 2022 om 13:07

Lijkt mij wel een goede optie, mits hij gekocht wordt. Feyenoord moet stoppen met huren

Lekker slim roepen dat je hem kan overnemen. Maar het niet over een contract gehad hebben. Slechte td die Arnesen

31 mei 2022 om 13:15

Dat is al lang bekend hoor, Arnesen heeft eerder al aangegeven er een hard hoofd in te hebben dat Dessers overgenomen zal worden. Contractvoorwaarden zijn vaak opgenomen in de koopoptie, maar daar was in dit geval geen tijd meer voor.

31 mei 2022 om 13:19

"We hebben nog niet met Cyriel over de voorwaarden voor een eventueel langer verblijf kunnen spreken. Doordat zijn transfer echt pas enkele minuten voor het sluiten van de transferdeadline tot stand kwam, was daar geen tijd meer voor." Feyenoord kan weliswaar de optie in het huurcontract triggeren, maar moet dan nog om tafel met Dessers over zijn salaris."

V.Z, 18 Mei...

31 mei 2022 om 13:25

Inderdaad lees wat sprokkie schrijft. Arnesen heeft al langere tijd gewaarschuwd dat de eisen van Dessers te hoog zullen zijn voor Feyenoord. Een koop zou dus niet waarschijnlijk zijn.
Slechte response van die Rico Daats.

Niet verrassend, dit is voor Dessers ook de kans om te cashen.
Feyenoord is pas laat om tafel gegaan en ondertussen is Danilo al gehaald.

Logisch. Na dit seizoen moet hij er van profiteren nu clubs denken dat het een echt goede spits is. Zowel qua salaris als qua club kan hij nu een stap boven zijn niveau maken.

En Feyenoord kan misschien later nog wel eens.

31 mei 2022 om 13:07

Feyenoord had uberhaubt niet moeten willen verlengen met Dessers. Dit was indd een goed Europees seizoen van hem maar in de Eredivisie is hij niet eens boven de 10 doelpunten uitgekomen. En dat als spits van een top 3 club in de Nederlandse competitie, is gewoon zeer matig. En als je dan de finale ziet tegen Roma wordt al helemaal duidelijk hoe matig hij eigenlijk is. Ik geef Dessers ook groot gelijk dat hij nu wil gaan cashen, beter dan dit wordt het niet.

31 mei 2022 om 13:11

Nee inderdaad. Uiteindelijk is het ook gewoon niet gelukt bij Utrecht en Genk. Dat zegt ook iets.

Voor topteams (in België en Nederland) een leuke bankzitter. Maar als je met hem als basisspeler voor de titel of iets dergelijks wil gaan dan komt hij tekort mijns inziens.

31 mei 2022 om 13:13

Jij kent de ploeg van Genk beter dan ik, maar ik dacht dat Genk met Onuoha ook een behoorlijk goede spits heeft, is het dan een schande om die concurrentie strijd te verliezen?

31 mei 2022 om 13:17

Tuurlijk is dat geen schande maar zoals Lierse al aangeeft is Dessers best oke om als bankzitter hem er soms bij te gooien wanneer er wat geforceerd moet worden. Maar als basisspeler gaat hij je echt geen kampioen maken.

31 mei 2022 om 13:18

Absoluut niet. Die strijd was voor eigenlijk geen enkele spits in België te winnen dat jaar.

Maar als hij in de basis stond (zeker in het begin en einde dan) was het toch ook wel duidelijk naar mijn mening dat het geen basisspits voor de echte top is.

Goede zaak. Ondanks dat die erg belangrijk is geweest voor Feyenoord dit seizoen, vind ik hem een vrij beperkte voetballer.

Dom van Feyenoord. Ook al vraagt die jongen wat meer salaris, als hij nog een goed seizoen draait (europees gezien) verkoopt Feyenoord hem zo voor 15/20 miljoen.

31 mei 2022 om 13:06

Ja tuurlijk joh, feyenoord zijn grootste verkoop is nog steeds dirk kuyt en jij denkt eff dat ze dan dessers voor zo een bedrag verkopen! Jij wel joh!

31 mei 2022 om 13:06

Roebels ja, maar we betalen hier in euro’s.

Bedankt voor een geweldig jaar Cyriel!

Was te verwachten. Heeft een prima seizoen gehad, vooral in de Conference League. Maar laten we nou niet doen of we hier de verlosser kwijt raken. Ik vertrouw erop dat de scouting goede alternatieven in beeld heeft.

Mooi scheelt weer 4 miljoen.we hebben danilho al.

31 mei 2022 om 13:05

Die is wel een stuk minder dan dessers.

31 mei 2022 om 13:08

De goals in de cup verblinden ook een beetje de kwaliteit van Dessers. Zit elke week in de kuip en ik vond hem echt niet heel goed in de competitie veel zeuren, blijven liggen als het niet liep. Dan had ik echt liever Linssen die minder was in het afmaken maar wel continu bleef gaan

31 mei 2022 om 13:22

Het niveau dat hij in Europa haalde is voor het laatst gehaald door jorgensson in 16/17 of guidetti in 11/12. Nu heb je waarschijnlijk weer 5 jaar nodig om zo'n spits te vinden die zoveel belangrijke goals maakt en ook heel vaak in topwedstrijden. Het was gewoon een hele goede match. Zou niet blij zijn als je nu weer 1 seizoen met een oude linssen moet spelen en een danilo die op zijn 23ste nog nooit indruk heeft gemaakt op welk niveau dan ook.

31 mei 2022 om 13:33

Pelle heeft het ook fantastisch gedaan. Linssen vertrekt waarschijnlijk naar Japan. Ik denk zelf dat de speelwijze van Slot er voor zorgt dat de spitsen er goed uit zien. Ik heb daarom alle vertrouwen in een capabele vervanger van Dessers.

31 mei 2022 om 14:04

In 41 wedstrijden heeft Dessers 18 keer gescoord. Waarvan er 14 wedstrijden als invaller (daar waar hij ook zijn meeste goals heeft gemaakt circa 6 á 7)

Eenmaal in de basis liet Dessers in de competitie weinig zien in het Europese toernooi wel. Tot nu toe hebben wij ieder jaar wel een scorende spits en ik heb een enorm vertrouwen in Arnesen.

31 mei 2022 om 16:03

In de Eredivisie 1000 minuten en betrokken bij 11 goals. In Europa 800 minuten en betrokken bij 11 goals. In totaal 19 goals en 3 asissts in 1800 minuten. Komt qua moyenne neer dat hij betrokken is bij meer dan 1 goal per 90 minuten. Bijna al zijn goals zijn van onschatbare waarde geweest. Op een gegeven moment maakte hij 3 keer de winnende in blessuretijd in de competitie. Die dubbelklapper tegen psv en natuurlijk elke wedstrijd in Europa trefzeker. Vind maar eens een spits die het zo goed gaat doen en ook nog op de belangrijke momenten. Dat dessers had kunnen falen, oke, maar net als Brobbey bij ons gewoon cruciaal geweest in een mooi seizoen. Zulke spelers zie je het liefst blijven. Snap niet dat sommige hier blij mee zijn en dan vervolgens danilo toejuichen. Dit seizoen is dessers echt 6 klasses beter geweest dan danilo in zijn hele carriere.

31 mei 2022 om 19:03

Ik juich Danilo ook helemaal niet toe. Maar als ik kijk naar waar je heen wil is Dessers dit niet.

Een prima keuze. Niet alles op alles zetten voor een speler die dit seizoen op alle fronten veel beter gepresteerd heeft dan dat zijn statistieken hebben voorspeld. Kans op nog zo'n succesvol seizoen (en dan als basisspeler ipv invaller zoals aan het begin van het seizoen) lijkt me nihil.

Dessers is na Heracles mislukt bij Genk en zat bij Feyenoord op de juiste plek. Goede interactie met publiek en kreeg respect van, club media en publiek. Dan zou je toch kost wat kost bij die club blijven. Nu wordt ie waarschijnlijk weer bankzitter, of bij Genk of bij een vervolgclub.

31 mei 2022 om 13:06

Genk zal hem wel willen verkopen lijkt me.

Maar op zich kan hij het nog proberen onder Vrancken. Genk is toch een beetje zijn jeugdclub heeft hij al eens laten uitschijnen.

Ik denk toch dat Feyenoord een kans laat liggen om hem voor het dubbele te verkopen volgend jaar.

Lijkt erop dat Feyenoord er volgend jaar heel anders uit gaat zien. Ik denk dat ze ook mikken op 2 grote uitgaande transfers en daarmee betere versterkingen kunnen halen.

31 mei 2022 om 13:08

Afhankelijk van wie er verkocht worden kan/moet je voor een betere spits gaan.
Til zal ook weggaan.

Wellicht shoppen bij St Etienne? Zojuist gedegradeerd en lopen echt onwijs getalenteerde spelers rond.

31 mei 2022 om 13:18

Denk dat heel veel clubs bij St. Etienne zullen kijken of er wat mogelijk is. Ik hoop in ieder geval dat Bordas komt. Van wat ik heb gezien, zou hij uitstekend bij Feyenoord en de speelwijze van Slot passen.

Ik ben er niet rouwig om, heeft een leuk jaar gedraaid bij Feyenoord maar dit gaat hij nooit meer evenaren. In de Cup was hij geweldig maar in de competitie vond ik hem héél gebrekkig. Tevens vond ik hem ook heel vervelend worden laatste tijd als het niet liep. Continu die scheids zoeken en erover zeuren.

Jammer, maar was ergens ook wel te verwachten. Dessers zal nu zijn kans willen pakken op een heel mooi contract. Hij wil afgelopen seizoen natuurlijk optimaal benutten om er zelf beter van te worden. Als Feyenoord zijnde zou ik een lijntje uitwerpen naar Zirkzee. Een jonge jongen die nog volop aan het ontwikkelen is. Bij Feyenoord krijgt hij gegarandeerd speeltijd en een bijkomend voordeel is dat hij de club al kent.

31 mei 2022 om 15:33

Zou inderdaad wel een goeie optie zijn. Maar is Feyenoord nu een stap omhoog voor Zirkzee ipv Anderlecht? Eerder een stap opzij, zou dan bij Anderlechr blijven aangezien hij daar al goed presteert of naar een niveautje hoger.

31 mei 2022 om 15:57

Wat ook gewoon kan. Die 4 miljoen kan Feyenoord gewoon lappen voor de deadline. Dat je na die datum wel of niet accoord komt. Is een ander verhaal. Al doen ze er nog 2 weken over. Dan is het of een handtekening of geld terug storten.

toch niks mis mee? heeft veel betekend voor feyenoord dit seizoen. met belangrijke goals.
maar qua spits verder niet heel bijzonder, dat betekent niet dat hij geen versterking zou zijn voor volgend seizoen, maar ik vind ook niet dat feyenoord zo ver moet gaan om hem te halen. kost toch best wel geld.

feyenoord vind wel wat anders dat beter bij het budget past en ook gewoon een toevoeging kan zijn.

Dessers is zo’n typische Moneyball speler. Leuk voor de korte termijn maar op den duur valt hij door de mand. Zou er in iedergeval niet te veel geld in steken.

Volgens mij hoeft Feyenoord hier niet rouwig om te zijn. Is een veel te dure optie voor de club. Een speler die leuke wedstrijden heeft gespeeld en zijn aandeel heeft gehad in een goede Europese campagne. Maar het is tijd om door te selecteren. Na dit seizoen gaarne geen middelmaat a la Dessers, Til en Linssen maar spelers met potentieel.

Kan aan mij liggen maar vind dit een prima spits. Scoorde ze als warme broodjes en vind hem altijd chaos veroorzaken in de verdediging van de tegenstander. Op de finale CL na maar daar werd hij ook gewoon zo vastgezet tactisch dat het niet aan hem lag. Voor Feyenoord toch jammer dat hij weg gaat.

Bedankt voor alles, Cyriel. Afscheid door de voordeur (die altijd altijd open blijft staan voor eeuwige Feyenoordhelden).

Gelijk heeft ie. Lekker van je status gebruik maken en jezelf ergens financieel onafhankelijk spelen aangezien hij nooit meer zo'n seizoen gaat hebben.

Prima om na dit seizoen uit elkaar te gaan.

Dessers tikt ook bijna de 30 aan en wilt logischerwijs ergens nog even goed cashen, wat hij ook verdiend na zijn Europese seizoen.

Anderzijds is het logisch dat Feyenoord hem geen topverdiener gaat maken (wat hij wel vroeg), omdat hij niet onomstreden de topspits is die alle monden heeft gesnoerd afgelopen seizoen. Vooral in de competitie was het af en toe kommer en kwel en daardoor kun je beter voor een jonge spits gaan die je in de toekomst veel geld gaat opleveren.

31 mei 2022 om 15:30

Dessers is 27. Het is nou ook niet of hij al op het einde van zijn carrière zit. Kan zeker nog 6 jaar op niveau spelen.

Schijnt dat Feyenoord in de markt is voor een 20 jarige spits van River Plate uit Uruguay. Voor circa 1 miljoen euro. Lijkt me een goed gescoute spits.

31 mei 2022 om 13:34

Thiago Bordas, van wat ik heb gezien vond ik het een goede en talentvolle speler. Zou uitermate goed in de speelwijze van Slot passen. Zou eventueel ook als rechtsbuiten kunnen spelen.

Prima. Heeft het natuurlijk leuk gedaan, maar blijft een vrij beperkte spits. Dessers heeft in het verleden ook laten zien dat hij ieder goed seizoen afwisseld met een dramatisch seizoen. En in de europa league ga je vaker tegenstanders van het kaliber Roma tegenkomen waar die waardeloos was.

En terecht.
Heeft het Europees netjes gedaan, in de competitie was het niet veel.
Het is een beperkte speler maar met behoorlijk wat noten op zijn zang.
Feyenoord bood Max 1,5 miljoen per jaar en hij wil niet minder dan 2 miljoen per jaar verdienen.
Lekker weg laten wezen dan.

Enige winnaar is Genk, kunnen Dessers nu voor meer verkopen.

En voor Feyenoord en Dessers, een gevalletje stoppen op je hoogtepunt. Feyenoord kan die vier miljoen beter aan andere spelers besteden: Thijs Dallinga voor een miljoen ophalen bij Excelsior.

31 mei 2022 om 15:28

Wie gaat Dessers kopen voor meer dan 4 miljoen?

Ben ik maar al te blij mee. Zo geweldig is Dessers nu ook weer niet. Heeft boven zijn kunnen gepresteerd..
Lekker verder kijken

Die Brobbey van Ajax is wel een leuk spelertje. Even bellen met Leipzig dan maar....

Dan zou ik echt over de grond rollen van het leedvermaak. Maar helaas. Die kans lijkt mij niet zo groot.

Desser weg. Nou ja, prima. als hij alsnog blijft ook prima. Ik ben vrij neutraal over Dessers.

31 mei 2022 om 14:01

Of een crowdfund starten voor Desser zijn salaris? Als het goed is staat er al wat geld voor zijn afkoopsom.

31 mei 2022 om 14:06hahaha. Goed idee. Misschien kan ik hem dit keer opzetten het geld in mijn zak steken.

31 mei 2022 om 14:02

Die 4 miljoen kunnen we betere in een talentvolle jonge spits steken. Desnoods doet feyenoord daar maar nog een miljoen of 2 bij maar ik wil een een veelbelovende spits zien die er 15-20 intrapt volgend seizoen.

Geloof me. Volgend seizoen heeft niemand het meer over Dessers in Rotterdam-Zuid. Typische eendagsvlieg die het in Nederland één seizoen goed heeft gedaan. Tuurlijk heeft hij Europees gezien ook voor de nodige goals en assists gezorgd, maar ik vind het niet een topper waar Feyenoord op voort kan borduren. Vind het een type Giakoumakis die nu bij Celtic hobbelt tussen basis en bank. Laat gaan, laat gaan die Dessers.

31 mei 2022 om 14:14

Denk ik ook. een spits die een paar goaltjes maakt in dat aanvallende voetbal dat we tegenwoordig spelen heb je al snel. Dessers en Linssen hebben beide veel gescoord en zijn beide hele gewone dertien in dozijn spelers. Die 10 a 15 goaltjes maakt Danilo ook wel en als het een beetje meezit is er ook wel een te krijgen die er nog meer maakt.

31 mei 2022 om 14:19

Giakoumakis vind ik nou niet echt een geweldig voorbeeld. Die heeft er dit seizoen gewoon nog 17 gescoord bij Celtic en als je kijkt naar het aantal minuten dan scoort hij er 1 iedere 87 minuten. Ik denk dat die het achteraf ook prima had gedaan bij bijv. een Feyenoord.

Dan dallinga maar als backup achter danilho.en veel.goedkoper

Tsja dan lekker niet jongen!
Scheelt ons weer 4 miljoen wat we in een talentvolle jonge spits kunnen investeren. Dessers bedankt voor dit seizoen, maar ik denk zelf dat ie aankomend seizoen alleen maar kon tegenvallen nog. Hopelijk gaat feyenoord even goed scouten naar een jonge spits.

met salaris eisen zou de totale investering dan rond de 10 miljoen liggen. dat is natuurlijk veel te veel voor een speler als Dessers. gewoon ergens in zuid amerika een leuk talent oppikken en hem het laten uitvechten met Danilho. anders is misschien Lammers een optie mits hij gekocht kan worden.

Feyenoord en Cyriel Dessers hebben geen akkoord bereikt over een contract. Feyenoord was bereid om de koopoptie van vier miljoen euro te lichten, maar moesten vervolgens nog wel een persoonlijk akkoord bereiken met Dessers zelf. Aan zulke salariswensen kan de club zich niet permitteren. We wensen Cyriel veel succes in zijn verdere carriã¨re. Onder Arne Slot gaat Danilo goed voetballen.

Wie wil er nou niet trainen en spelen onder arne slot!!!! De trainer van het jaar.

Jammer, maar hij is niet goed genoeg om grootverdiener te zijn. Ik vind het echt een fantastische kerel en hij heeft het geweldig gedaan, maar hij heeft ook boven z'n niveau gepresteerd denk ik. Mocht ie vertrekken, bedankt voor alles Cyriel.

Even wakker worden mensen. Die 4 miljoen kan Feyenoord gewoon lappen voor de deadline. Dat je na die datum wel of niet accoord komt. Is een ander verhaal. Al doen ze er nog 2 weken over. Dan is het of een handtekening of geld terug storten.

Mocht dit waar zijn, dan is dit heel erg jammer.

Dessers heeft in een korte periode zoveel voor Feyenoord betekent.

Het is ook geen geweldenaar, meer een pinchhitter. Hij was zeker bruikbaar maar Feyenoord moet op de lange termijn gaan denken en hij past niet in dat plaatje. Misschien tijd om te cashen voor Dessers? Denk niet dat de clubs voor hem in de rij staan namelijk.

Ideaal. Hopelijk kunnen we profiteren van zijn seizoen en voor nog meer verkopen.

Jammer, maar ergens wel begrijpelijk.
Het is vooral jammer dat Feyenoord niet kan cashen voor hem dat zal Genk nu gaan doen want daar gaat die sowieso niet spelen, ze hebben nog altijd die andere zeer goede Nigeriaan en spelen niet eens Europees komend jaar. Ik verwacht dat Dessers lekker gaat cashen ergens en dat Feyenoord met Danilo iemand in huis hebben gehaald die Dessers op z'n minst kan evenaren.

Dessers snapt heel goed dat hij zijn prima seizoen nu ten gelde moet maken. Hij heeft een prima jaar gedraaid en vooral in de ECL. Bij een club in Griekenland of Turkije kan hij waarschijnlijk het dubbele verdienen van wat Arnesen heeft geboden.

Jammer maar ook niet meer dan dat. Afgelopen seizoen in Europa een hoop gescoord maar in de competitie ging dat veel minder goed. Die 4 miljoen nu in een leuk talent steken dan hou je een hoop geld over salariswijs gezien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV66
4.AZ32
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. SzymańskiMiddenvelder20
Q. TimberMiddenvelder20
J. BijlowKeeper20
J. ToornstraMiddenvelder20
P. WålemarkMiddenvelder21
L. GeertruidaVerdediger21
O. IdrissiAanvaller20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

6 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Racing Genk 3 3 0 0
2021/2022 Feyenoord 27 9 0 0
2021/2022 Racing Genk 3 0 0 0
2020/2021 Racing Genk 32 7 1 0
2019/2020 Heracles Almelo 26 15 1 0
Laatste voetbalnieuws

Dessers is officieel eigendom van Cremonese: ‘Dit is een droom die uitkomt’

Cyriel Dessers heeft zijn transfer naar Cremonese afgerond, zo bevestigt de promovendus van de Serie A woensdag. De 27-jarige spits verruilt KRC Genk voor een bedrag van naar verluidt 6,5 miljoen...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren