‘Ik kreeg in de auto een appje van Louis van Gaal of ik kon FaceTimen’

Maandag, 30 mei 2022 om 23:38Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:40

Voor Jerdy Schouten is zijn plek in de selectie van het Nederlands elftal een hele welkome verrassing. De 25-jarige middenvelder van Bologna sloot maandag in Zeist voor het allereerst aan bij het nationale team en verscheen vlak voor zijn eerste Oranje-training voor de camera bij OnsOranje. "Het is een onbeschrijfelijk gevoel. Ik ben enorm trots en blij om hier te zijn", aldus Schouten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Jerdy Schouten goed genoeg voor Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door patrickwijnen)

Maar in principe wilde hij liever Clasie?
Dan maar Schouten al heeft hij nog wel paar stappen nodig.

31 mei 2022 om 07:58

Ik kijk niet wekelijks naar de toppers in Italië, laat staan naar Bologna. Waar moet Schouten dan nog aan werken?

31 mei 2022 om 08:34

Ik zal je zeggen dat hij erg veel heeft voor een nummer 6. Kan enorm kort dekken en is fel met goede tackles. Aan de bal kan hij wegdraaien en naar voren spelen. In het draaien neemt hij soms nog weleens teveel risico in. Het is wel zijn kracht. Ik heb veel wedstrijden van hem gezien en hij heeft het meer dan verdient. Speelde vaak erg goed tegen de toppers. Zowel dit seizoen als vorig seizoen. Speelt in een dubbele 6 rol met Svansberg waarbij hij meer de controlerende is. Ik denk dat het de perfecte match is met Frenkie waardoor die iets meer vooruit kan. We moeten afwachten hoe hij het doet maar als hij eenmaal de kans krijgt pakt hij hem heb ik gevoel. Zo een type speler hebben we namelijk niet

31 mei 2022 om 11:38

Frenkie moet juist niet vooruit. Die moet juist net voor de verdediging spelen

31 mei 2022 om 12:15

Kijk niet veel wedstrijden van Bologna. Maar in de 2 wedstrijden tegen juve heeft hij een hele goede indruk gemaakt op mij. Elke bal was bijna van hem. En hij stond altijd vrij om de bal te krijgen. Voor mij onbegrijpelijk dat hij Clasie verkiest boven Schouten.

Mooi voor Jerdy Schouten. Bij Excelsior viel hij al op maar daarna heb ik hem niet meer zien spelen. Goed voor zijn ontwikkeling dat hij niet van Excelsior naar bijvoorbeeld Feyenoord is gegaan maar dat hij een stap naar het prachtige Italië heeft gemaakt waar wel meer Nederlanders opbloeien. Bij de top 3 wordt je toch al snel uitgekotst als je een paar mindere wedstrijden speelt, voor sommige spelers is het buitenland veel beter.

Waar heel Nederland zes jaar geleden druk aan het discussieren was of nou Martins Indi, De Vrij, Kongolo, VD Hoorn, Van Beek, Hoedt, Bruma of Rekik de beste centrumverdediger van Oranje zou worden, werd het gewoon ineens Virgil van Dijk die na zijn 25e ineens doorbrak.

Op dezelfde manier gaat alle aandacht naar Frenkie, Donny, De Ligt en Gravenberch, maar wie weet blijken uiteindelijk Bakker, Kluivert, Schouten, Danjuma en Koopmeiners de echte toppers te zijn

30 mei 2022 om 23:54

Kluivert was wel een grote hype een aantal jaar terug.

31 mei 2022 om 00:06

Kluivert heeft een schamele twee invalbeurten in Oranje gehad, dat is wel een hele bescheiden mini-hype geweest.

31 mei 2022 om 01:17

Een hype? Nehh, bij Ajax zag men in hem een talentvolle voetballer die terecht zijn plek in de basos verdiend had, maar die ook nog veel moest leren, doen en laten om echt wekelijks te kunnen presteren. Is volgens mij bewust nooit echt gehyped.

31 mei 2022 om 03:45

Ik vind de Vrij nog altijd beter dan van Dijk hoor...

31 mei 2022 om 06:36

Hahah nou dan mag je wel even langs Specsavers hoor. Dit huidige seizoen was De Vrij überhaupt niet zo heel goed als vorig jaar. Van Dijk is echt by far de beste CV die we hebben.

31 mei 2022 om 08:41

De Vrij heeft nog nooit het niveau gehaald van van Dijk en dat is geen schande.

31 mei 2022 om 10:46

Van Dijk is waarschijnlijk een van de beste verdedigers die Oranje ooit heeft gehad.

1 juni 2022 om 09:06

Scheelt niet veel in mijn optiek. Enige verschil is uiterlijk en de gigantische mediahype voor Van Dijk

1 juni 2022 om 17:34Nee hoor. Ik heb gewoon een andere 'smaak' dan jij blijkbaar. Er is geen enkele fundamenteel bewijs dat je hebt waardoor ik de Vrij niet beter kan vinden. Met de Vrij in de verdediging had Liverpool de CL gewonnen. Helaas hebben ze van Dijk.

31 mei 2022 om 06:44

Frenkie in dat rijtje zetten is niet bepaald passend. Die heeft al meer voor Oranje betekend dan die anderen bij elkaar.

31 mei 2022 om 11:29

Van Dijk brak niet door na zijn 25ste. Van Dijk werd genegeerd tot zijn 25ste. Maar op een gegeven moment heb je alle andere opties zien falen, toernooien gemist.. En zie je Van Dijk - die al jaren het fantastisch deed - alleen maar groeien. Ik durf zelfs te stellen dat Van Dijk zijn clubcarriere ook in eerste instantie negatief is beinvloed, omdat veel toptrainers in het buitenland (bij topclubs) zagen dat hij genegeerd wordt door Oranje. Van Dijk heeft alles zelf moeten verdienen. Het gemak waarin een Blind of Veltman Oranje zijn ingepraat, en hoe Van Dijk (vanwege de zogenaamde nonchalante houding is genegeerd) heeft niks met objectieve kwaliteitscriteria te maken. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat hier andere misschien wel clubvoorkeuren of netwerk een rol in hebben gespeeld.

Ik blijf dit werkelijk waar bizar vinden.

31 mei 2022 om 18:04

Hoe kan je De Vrij in datzelfde rijtje noemen... Speelt al jaren stabiel in Italie.

1 juni 2022 om 00:29

Klopt maar is niet de beste verdediger van Oranje.

Weet iemand of er ook een nachtmodus is voor vz

31 mei 2022 om 01:37

@Disco22 - Die is er niet. En ik zou er ook niet op rekenen dat dat ooit wordt toegevoegd. Van de 6 jaar dat ik deze app gebruik is er maar 1 grote up;date geweest, en zelfs toen is er niet veel veranderd. Deze app kan echt zoveel beter als ze er een beetje moeite in stoppen.OT: Mooi voor Jerdy dat hij is opgeroepen. Vond het jammer dat Feyenoord hem destijds niet oppikte bij Excelsior. Ook goed om te horen dat ze deze gasten weldegelijk in de gaten houden.

31 mei 2022 om 08:12

Jup je ogen dichtdoen

Zou schouten niet een goedkoper alternatief kunnen zijn dan koopmeinders voor Ajax?

31 mei 2022 om 07:55

Schouten is rechtsbenig en ze zoeken een linksbenige vervanger van Gravenberch. Dus Schouten past dan niet in het plaatje. Mocht Alvarez weggaan, vind ik Schouten wel een optie om te beoordelen of hij het Ajax niveau aan zou kunnen.

31 mei 2022 om 09:56

Taylor kan prima de vervanger van Alvarez zijn.

1 juni 2022 om 07:38

Taylor is geen VM en ook geen balafpakker.

31 mei 2022 om 10:11

nee, we moeten nu niet gaan doen alsof schouten een top voetballer is.
ja hij speelt leuk bij een laag vlieger in italie, maar de club bologna is echt niet beter dan een az/vitesse.

ja, dit seizoen had hij het op zijn heupen tegen wat top teams waardoor het meer lijkt dan wat het is. maar het blijft gewoon een eenvoudige nr6 die redelijk mee kan op zijn niveau.

31 mei 2022 om 11:53

bologna is niet echt een laag vlieger hoor, 13e geeindigd met 16 punten van degradatie en 16 punten van conference league.

Zou eerder zeggen middenmoter die redelijk veel punten heeft verloren in het laatste deel van de competitie.
laatste 5 wedstrijden 4-3 verloren van venezia, zijn laatste geworden, 2-1 verloren van sassuolo, staan 2 plekken boven ze.
daarvoor gewonnen van inter, gelijk tegen roma.

1 juni 2022 om 09:08

Middenmoter is idd een betere omschrijving

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 8
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

0 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 11 augustus
Hakim Ziyech is het wachten op AC Milan zat en staat voor een definitief vertrek bij Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren