Heerenveen in gesprek om smaakmaker langer aan zich te binden

Maandag, 30 mei 2022 om 18:30Tim Cozijnsen • Laatste update: 18:32

SC Heerenveen heeft mogelijk nog een seizoen lang de beschikking over Sydney van Hooijdonk. De voormalig spits van NAC Breda werd afgelopen seizoen gehuurd van Bologna, dat momenteel in gesprek is met Ferry de Haan, technisch directeur van de Friese club, om te praten over een verlenging van de huurconstructie. Van Hooijdonk zelf liet vorige week doorschemeren niet onwelwillend tegenover een langer verblijf in Friesland te staan.

Van Hooijdonk maakte in januari van dit jaar de tijdelijke overstap vanuit Italië naar Nederland, waar hij in de tweede seizoenshelft van grote waarde was voor Heerenveen. In veertien officiële wedstrijden was de 22-jarige spits goed voor 7 doelpunten en 1 assist. Heerenveen is dan ook zeer tevreden met de prestaties van Van Hooijdonk, en hoopt hem nog een seizoen langer van Bologna te huren. Technisch directeur Ferry de Haan is volgens de Leeuwarder Courant in gesprek met de Italiaanse club om de huurconstructie met een jaar te verlengen.

Begin april liet Van Hooijdonk al weten dat een langer verblijf voor hem in Heerenveen zeker een optie is. “Ik heb er weleens over nagedacht”, zei de zoon van Pierre van Hooijdonk half april in gesprek met het oudste dagblad van Nederland. “Die keuze ligt niet alleen bij mij. Bologna, de nieuwe trainer (Kees van Wonderen, red.) en Heerenveen moeten daar ook iets van vinden. Maar ik zie het best zitten, ja. Ik heb het naar mijn zin bij deze club. We hebben een leuke groep en trainer, ik woon relatief dicht bij mijn familie en voetbal wekelijks in de eredivisie. Ik sluit het zeker niet uit”, zo somde Van Hooijdonk redenen op om voor een langer verblijf in Nederland te kiezen.

Afgelopen woensdag liet Van Hooijdonk weten dat hij een langer verblijf bij Heerenveen absoluut niet als straf zou zien, maar gaf hij daarbij wel aan nog steeds hoop te hebben op succes in Bologna. “Ik ga na het seizoen gelijk met Bologna praten. Ik ga ervan uit dat ik de voorbereiding daar doe en dan zie ik wel. Als ik bij Bologna voor mijn kans kan gaan, doe ik dat. Ik wil daar slagen. Maar als ze zeggen: 'we vinden het goed dat je nog een jaar naar Heerenveen gaat', dan doe ik dat ook met alle liefde.” Van Hooijdonk verruilde in 2021 NAC Breda voor Bologna. In Italië wist hij nog niet te overtuigen met vijf officiële wedstrijden achter zijn naam, waarin de talentvolle aanvaller geen één keer tot scoren wist te komen.


Poll

Is Sydney van Hooijdonk te vroeg naar het buitenland vertrokken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door archie karas)

Iedereen deed een beetje lacherig toen Heerenveen van Hooijdonk in de winterstop haalde. Het is niet de meest technische speler en moet het vooral hebben van hard werken. Van Hooijdonk heeft mij in ieder geval verbaasd en ik begrijp heel goed dat Heerenveen hem nog een seizoen wil huren. Ik zou niet gek opkijken van 20+ doelpunten in één seizoen.

30 mei 2022 om 18:55

20+?? Daar zou ik enorm gek van opkijken. Dat is dit seizoen welgeteld 1 speler gelukt. Neemt niet weg dat het een prima speler voor Heerenveen is en hij ook mij heeft verbaasd.

30 mei 2022 om 19:07

Dan hebben we een goed seizoen. Ik verwacht zo'n 20 goals van Sarr. Maar Sarr en van Hooijdonk zijn wel een goed duo samen dus het zou mooi zijn als dat volgend jaar ook hier speelt. Maar je bent natuurlijk ook afhankelijk van de rest van het team. Ik hoop dat we alle basisspelers met contract kunnen behouden

31 mei 2022 om 09:31

Zou je me iets meer kunnen vertellen over Sarr? Ik ken hem wel, maar alleen van samenvattingen die toevallig opstaan of als die tegen Feyenoord speelt. Zag dat die van zn 6 goals er 2 heeft gemaakt tegen vitesse en 2 tegen az, dat is wel heel knap.

30 mei 2022 om 19:12

Hmm, van mij hoeft hij niet te blijven. Werkt hard, scoort inderdaad zijn goaltjes, maar aan de bal echt wel heel matig. Ik sta er nog 50/50 in. Overtuigd ben ik niet

30 mei 2022 om 20:10

Genoeg spelers die goed ad bal zijn en nooit scoren, wat zeg ik, 80% vd voetballers. Kritiek wordt beetje flauw zo onderhand.

31 mei 2022 om 13:12

Het is wel lekker om met 11 man te voetballen. Een spits hoeft geen pure voetballer te zijn, maar ook zeker geen pure doelpuntenmaker

Sydney is natuurlijk een hele leuke speler voor Heerenveen helemaal met de snelle Amin Sarr naast hem en spelers die een voorzet kunnen geven in het team. Heerenveen is lekker bezig met spelers als Sarr, SvH, Haye (die echt een fenomenale trap/pass heeft) en Tahiri.

Wie weet wat er nog uit die jongen kan komen. Als er met Bologna een dealtje te sluiten valt is het echt geen slechte investering.

Van Hooijdonk profiteert van de geweldige Amin Sarr naast hem. Wat een speler is dat. Razendsnel, fysiek sterk, koelbloedig en technisch begaafd. Echt een handenbindertje en een speler die altijd weer het tegenstanders lastig maakt. Als ruwe afmaker vormt Van Hooijdonk gewoon een heerlijk complementair koppel met die Sarr. Ik denk echt dat Sarr volgend seizoen al zijn laatste seizoen in Friese dienst speelt. Die zie ik oprecht voor tien miljoen euro wel de stap naar de Premier League maken.

30 mei 2022 om 18:54

En de voorzetten van Haye niet vergeten

30 mei 2022 om 19:09

Die Sarr is goed scout door Maas. De scouting levert vaak zat mooie spelers. Van Hooijdonk nog een jaartje zou voor iedereen heel mooi zijn. Hij maakt minuten en Heerenveen heeft doelpunten.

Was in het begin sceptisch, maar hij heeft zich bewezen als een goede opvolger van veerman. Zou Tomas verheijdt van ado voor een paar ton ophalen om de concurrentie aan te gaan met van hooijdonk. Kijken of die het niveau van de eredivisie aan kan en het daar ook waar kan maken.

Toch wel bijzonder dat hij redelijk meekomt in de eredivisie aangezien het bij nac geen zekerheidje was. Had dat toen niet te maken met een trainer die het niet in hem zag zitten?

30 mei 2022 om 19:52

Steijn zette hem zelden in de basis inderdaad, ondanks dat hij heel veel scoorde

30 mei 2022 om 20:00

Dat snapte niemand. Was een persoonlijke vete tussen Steijn (en Manders) en Pierre. Ze hadden Pierre een functie als assistent aangeboden omdat ze dachten zo oud-NAC in hun kamp te krijgen. Uiteindelijk hebben ze Sydney de mogelijkheid gegeven om transfervrij te vertrekken. Toen hij begon met scoren heeft hij nooit een basisplaats gehad.

Sydney is niet de meest technische voetballer, en het ziet er af en toe houterig uit. Maar voor een KKD club als NAC en (potentiële) topspits, en dat bewijst hij door ook in de Eredivisie z’n goals te maken.

30 mei 2022 om 20:15

Wel zonde zeg dat het dan zo is gelopen. Moet je nagaan als hij nu nog voor nac had gespeeld en al die tijd ook een basisplaats had gehad, misschien was hij dan wel verder geweest als nu

Zou beter zijn om te proberen Lammers weer te huren. Toch paar niveaus (technisch) beter.

Kent de club ook en die gaat zeker 15 goals minimaal maken.

30 mei 2022 om 20:45

We moeten stoppen het huren, kapitaal moet op het veld. Eigen kapitaal.

Als NAC supporter vind ik het prettig dat hij bij een mooie club als Heerenveen terecht is gekomen. Bij NAC was hij gewoon topscoorder, maar Steijn stelde hem niet op. Ik weet nog steeds niet waarom, volgens mij iets met rancune. Hopelijk kan hij volgend jaar deze lijn doorzetten.

Ik hoor toch veel kritische klanken over van Hooijdonk maar hij is zeker een spits die zijn goals maakt. Ben benieuwd waar zijn plafond ligt, vergeet niet dat Pierre ook een laatbloeier was… Zou in mijn ogen weer een goed spitsenkoppel zijn met Sarr, deze spitsen hebben verschillende kwaliteiten voor een perfect duo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. HalilovićMiddenvelder20
T. HayeMiddenvelder20
S. OlssonMiddenvelder20
A. NoppertKeeper20
A. TahiriMiddenvelder20
P. BochniewiczVerdediger20
R. KaibVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren