Maduro ziet rentree bij Ajax zitten: ‘Hij zou uitstekend bij hun spel passen’

Maandag, 30 mei 2022 om 17:57 • Laatste update: 21:09

Luis Suárez past met zijn manier van voetballen uitstekend bij het spel van Ajax, zo is Hedwiges Maduro van mening. De 35-jarige aanvaller neemt na twee seizoenen afscheid als speler van Atlético de Madrid. Suárez is vanwege zijn transfervrije status een gewilde speler en werd in het verleden al veelvuldig in verband gebracht met een terugkeer bij Ajax.

Maduro wordt door RTL Nieuws gevraagd wat hij zou vinden van een hereniging met Ajax. “Suárez is een spits die graag op de helft van de tegenstander speelt. Suárez zou dan vaak in het zestienmetergebied van de tegenstander opduiken. Dat is zijn natuurlijke habitat. Ik denk dat het voetbal van Ajax hem daarom beter ligt dan het countervoetbal wat hij speelde bij Atlético”, aldus Maduro.

Maduro speelde tussen 2007 en 2008 een klein half jaar bij Ajax met Suárez samen. De assistent-trainer van Almere City is terugdenkend aan de tijd dat de twee beiden onder contact stonden bij Ajax, vol lof over de spits. “Suárez gaf altijd 110 procent op de trainingen. Een echte killer die altijd doelpunten wil maken en vaak doorloopt op de keeper in de hoop dat hij een foutje maakt.”

Met het vertrek bij Atlético Madrid is het de vraag waar Suárez zijn carrière de komende zomer gaat vervolgen. Bij het radioprogramma El Larguero ging de 132-voudig Uruguyaans international onlangs dieper in op zijn toekomst. “Het is nu rustig afwachten tot de kinderen klaar zijn met school en daarna neem ik de best mogelijke beslissing”, zo luidde het antwoord.

Op de vraag waar Suárez zichzelf komend seizoen ziet spelen, reageerde hij ontkennend. “Geloof me, ik heb nog niet besloten waar ik volgend seizoen ga spelen. Ik heb veel aanbiedingen en telefoontjes gekregen. Ik luister naar iedereen en ik sluit voor niemand de deur." Toch ziet de voormalig Ajacied een transfer naar Qatar, de Verenigde Staten of China niet zitten. “Dat zit niet in niet mijn hoofd. Ik denk niet aan het geld. Ik wil spelen op een hoog niveau in aanloop naar het WK, dat kan het beste in Europa. Ik krijg veel telefoontjes uit Mexico, Brazilië, Argentinië…, maar mijn focus ligt vooral op Europa."Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Tja zet hem 34 wedstrijden in de spits en hij maakt er nog rond de 20, denk ik. Vraag is alleen of hij die 34 wedstrijden gaat halen, en of hij dat enorme salaris waard is. Ik zou vooralsnog gewoon vol voor Brobbey gaan

30 mei 2022 om 18:09

Brobbey zal toch ook grootverdiener bij Ajax worden? Die 1 miljoen die hij vorig jaar kon krijgen zal nooit genoeg zijn..

30 mei 2022 om 18:26

Kan me niet voorstellen dat Ajax veel verder gaat dan dat. Brobbey wil terug, dan moet hij ook maar water bij de wijn doen, na zijn ‘verkeerde’ keuze.

30 mei 2022 om 18:32

Natuurlijk zal hij bij lange na geen grootverdiener worden bij Ajax. De beste jongen kan nog steeds geen 90 minuten spelen en is niet eens een onbetwiste basisspeler. Bovendien wil hij zelf maar wat graag terug na zijn inschattingsfout afgelopen zomer.

Hij zal vast een aardig salaris krijgen maar zal echt niet in de buurt komen van Tadic (en terecht)!

Dat gezegd hebbende zie ik ook liever Brobbey komen. Suarez is helaas verleden tijd. Zelf voetbalt hij nog maar zijn knieën zijn een paar jaar geleden al met pensioen gegaan.

30 mei 2022 om 18:52

Wat bedoel je met grootverdiener? Spelers als Haller en Tadic verdienen 5 miljoen bruto, Brobbey zal echt niet meer dan 1.5 miljoen krijgen hoor.

30 mei 2022 om 20:00

Brobbey krijgt er nou 3, waarom zou hij in godsnaam voor de helft of minder gaan!?

30 mei 2022 om 20:40

Omdat hij graag wilt voor Ajax wilt spelen, omdat hij minuten wilt maken om zich te ontwikkelen en omdat zijn vrienden en familie dan dichtbij hem zijn?

30 mei 2022 om 20:46

Ik zou het wonderlijk vinden, nog geen jaar geleden was dat allemaal blijkbaar niet interessant en nu zou hij voor vele malen minder terug willen??
We gaan het zien, maar nogmaals, is zou het wonderlijk vinden. Dan is het ook maar weer afwachten wat meneer volgend jaar weer verzint

30 mei 2022 om 22:23

Al zouden ze het zelfde salaris vragen brobbey heeft daarna nog restwaarde Suarez niet

30 mei 2022 om 22:51

Brobbey had vorig jaar genoeg kunnen ontvangen van Ajax. Nu heeft hij er zelf voor gezorgd dat Ajax 10-15 miljoen voor hem moet betalen. Ik zou hem hooguit het laatste voorstel van vorig jaar voorschotelen. Daarnaast is Suarez transfervrij, dus kost het alleen een paar miljoen aan salaris. En als Suarez de 34 wedstrijden niet haalt kun je Brobbey gebruiken voor de overige wedstrijden.

30 mei 2022 om 18:12

Suarez als eerste spits met een talent daar achter. 34 wedstrijden + de beker en CL zijn waarschijnlijk te veel voor Suarez. Dus een talentvolle jonge spits zou ook genoeg minuten maken. En leren van Suarez kan elke jonge sputs wel

30 mei 2022 om 18:15

Ik zou Brobbey voor de spits halen en Suarez voor de rechterkant als Anthony weg gaat.

30 mei 2022 om 18:25

Suarez op rechts? Hij is geen 20 meer. Ajax moet iemand met absolute snelheid hebben als Antony vertrekt. Tadic is al aan de trage kant, je moet minimaal 1 met diepgang hebben. Dat heeft de blessure van Antony toch wel bewezen.

30 mei 2022 om 18:39

Suarez op rechts is iets uit de tijd van Martin Jol. Dat was toen gewoon een 442 waarin hij een vrije rol had. Tegenwoordig kan dat niet meer.

30 mei 2022 om 19:29

Ik weet 't bijna wel zeker, dat Suarez er stuk of 30 zou maken, gezien het huidige niveau van Ajax!

En Antony is nog niet weg, tog?
Maar als die wel zou gaan, schuift Berghuis naar RB, Klaassen op 10 & Kudus of Taylor linkshalf!

By the way, ik hoop aankomend seizoen meer van Youri Regeer te zien in het 1e elftal, daar verwacht ik wel veel van en ook van Hansen en Ünüvar!

30 mei 2022 om 19:58

Ik denk wel meer dan 20. Suarez is toch 3 klassen beter dan Haller? Door alleen 20x op de goede plek te staan maak je er bij Ajax in de spits al wel 20. Met een beetje extra individuele kwaliteit verwacht ik toch wel 30 goals van Suarez, mits hij fit blijft.

31 mei 2022 om 12:44

20 goals? Denk dat Suarez er nog steeds 25-30 kan maken bij dit Ajax. Ook al is hij 35.

Suarez zou in het hoge spel van Ajax er nog wel dertig inleggen in de Eredivisie denk ik, al bemoeit hij zich bij Atletico dit seizoen echt helemaal niet meer met het spel; als hij niet scoort speelt Atletico met een man minder, snap daarom opzich ook wel dat Simeone liever met Griezmann naast Joao Felix speelt dan met hem, die werkt wel hard.

Maar Ajax is natuurlijk geen Atletico Madrid en voor de Eredivisie zou het een fantastische aanwinst zijn qua naam. Had alleen het gevoel dat hij wel naar de VS of Zuid-Amerika zou willen, maar dat sluit hij best wel hard uit nu. Dat vergroot de kansen voor Ajax behoorlijk

30 mei 2022 om 18:31

Behoorlijk?

Denk het niet, die gaat naar Aston Villa. Lekker ballen met Coutinho en onder vriend Gerrard.

Gelijk heeft hij ook

30 mei 2022 om 18:37

Nouja het vergroot de kansen behoorlijk, ik zei niet dat de kans behoorlijk was

Zou goed kunnen hoor, heb ook wel het gevoel dat hij naar Villa gaat. Echter heeft hij met de club Villa natuurlijk niets tot heel weinig en hij heeft de afgelopen jaren meerdere keren geroepen dat hij ooit terugkeert bij Ajax. Nu weet ik wel dat je dat van heel veel spelers niet serieus moet nemen, maar zeker met een Ajax wat geen onredelijke salarissen meer betaalt (geen Villa-salaris trouwens denk ik, zo'n Coutinho verdient daar ook gewoon rond de 8,5 miljoen) denk ik niet dat de kans voor Ajax nihil is.

Dat hij in de Eredivisie meekan kan ik best geloven ook al is het meer een tractor dan een voetballer geworden, maar Ajax streeft ook naar succes in de Champions League en Suarez kan dat echt niet meer belopen dat zag je duidelijk dit seizoen met Athletico in de CL dus voor mij : No Go ! ✅️

Altijd leuk om analytische stukken te lezen over hoe het spel van Suarez wel of niet bij Ajax zal passen. Hij legt er met zn rechterteen 30 in per seizoen en heeft meer voetbaltalent in zn tanden zitten dan menig spits in de Eredivisie, om aan ons even te gaan beoordelen of hij wel of niet bij Ajax past...

30 mei 2022 om 18:18

In zijn tanden zitten heel andere talenten volgens mij.

Jij als Footballexpert slaat ook wel even lekker de discussie dood hier. Natuurlijk was Suarez een geweldenaar, maar de sleet zit er behoorlijk op bij hem en gezien wat hij toevoegde aan Atletico (en ook daar liepen allerlei voetballers rond met minder talent dan hij) mag je best de vraag stellen of zijn manier van spelen nog bij Ajax ligt. Nu denk ik ook dat Suarez van grote waarde voor Ajax zal zijn wat ik ook aangeef in mijn reactie hierboven, maar je haalt geen Mbappé of Joao Felix binnen ofzo

Misschien ben ik een van de weinige, maar ik zie Suárez graag terug bij Ajax. Is nu transfervrij en verdiende netto flink bij Atlético, terwijl bij Ajax spelers als Haller, Blind en Tadic best flink verdienen maar dat is 5 miljoen bruto en Suárez zat volgens mij al boven 5 miljoen netto. Dan zal hij dus flink in moeten leveren, en ik hoop ergens dat hij bereidt is dat te doen.

Natuurlijk is Suárez de jongste niet meer en zit de slijt er bij hem op, maar ik denk dat hij zeker nog van waarde kan zijn voor Ajax. Zou dan Haller verkopen en Brobbey terughalen. En dan met Brobbey als eerste spits spelen en Suárez als tweede spits, een beetje in de rol zoals Huntelaar die een paar jaar terug had toen hij terugkwam bij Ajax en in een soortgelijke rol als Huntelaar destijds zal Suárez ook nog genoeg minuten maken.

Daar komt dan nog bij dat Brobbey dan wel eerste spits is, maar die heeft altijd al vanuit de jeugd geregeld pijntjes gehad en dan kan je een soort roulatiesysteem opzetten tussen Brobbey en Suárez waarbij Brobbey dan wel meestentijds een basisplaats krijgt. En daar komt dan nog bij dat Suárez met zijn kwaliteiten en ervaring Brobbey, maar ook een hoop andere spelers een hoop kan bijleren.

En Suárez is ongetwijfeld nog goed genoeg voor de Eredivisie, want daar zal hij er met gemak nog 15 maken en misschien nog wel meer. Europees zal hij ook van waarde zijn denk ik, ondanks dat hij de laatste jaren bij FC Barcelona en Atlético Europees tegenviel maar bij Atlético was het toch vooral verdedigen en dan hopen op een bevlieging van Suárez of iemand anders voorin, en bij Ajax wordt er wel wat aanvallender gespeeld waardoor Suárez denk ik ook wel beter tot zijn recht komt.

Haller moet je nu gewoon verkopen. Heeft het sinds zijn komst naar Ajax prima gedaan, maar was pakweg de laatste 10 wedstrijden bij Ajax gewoon slecht en zijn positie als spits is sowieso al nooit onomstreden geweest. Nu heeft Haller een verrassend, goed en sterk seizoen achter de rug in de poulefase met 11 goals in 8 wedstrijden en daardoor zal hij vast wel in de picture staan bij verschillende clubs.

Borussia Dortmund, Bayern München en Inter Milan zijn hier en daar weleens genoemd en Bayern zal hem niet halen, want daar is hij niet goed genoeg voor. Bij Inter heeft hij denk ik nog wel een goede kans, aangezien Dzeko de jongste niet meer is en ze nog een grote en sterke spits naast Martinez (andere type spits, meer de voetballende wat Haller ook ten goede kan komen) nodig hebben en bij Dortmund zal hij denk ik ook wel een goede kans van slagen hebben.

Denk dat je nu zeker zo'n 35 miljoen en misschien zelfs 40 miljoen voor Haller eruit kan halen, en zou hem voor dit soort bedragen zeker verkopen en Brobbey en Suárez ervoor terughalen. Ga je er denk ik sportief op vooruit, maar denk dat je er financieel met Brobbey in de toekomst ook op vooruitgaat want Brobbey zal dan waarschijnlijk wel 'n miljoen of 10 moeten kosten, maar daar heb ik wel echt vertrouwen in dat je hem over een paar jaar voor pakweg 45 miljoen doorverkoopt.

En natuurlijk is het dan niet goed dat Ajax Brobbey terughaalt nadat hij vorig jaar zomer transfervrij koos voor een vertrek naar Leipzig, maar vele andere haalbare opties zie ik niet zo gauw voor Ajax. Misschien Zirkzee, maar dat is weer een andere type spits en vind ik ook talentvol maar heb liever Brobbey en die heeft ondanks alles toch de gunfactor bij Ajax (ook bij mij .

30 mei 2022 om 20:43

Ben het helemaal me je eens. Suarez schiet er echt net zoveel in als Haller. Haller is nu hot na zijn CL seizoen.

Past een luie spits waar je niets aan hebt als hij geen goals maakt (wel uitermate belangrijk natuurlijk) dan perfect in het spel van Ajax?

30 mei 2022 om 18:17

Ajax staat toch wel regelmatig vrij hoog op t veld dus dan hoeft ie ook niet zoveel te lopen. Schat suarez ondanks zijn hoge voetballeeftijd toch wel hoger in dan haller.

30 mei 2022 om 18:21

Oh dat absoluut. Qua kwaliteit gaat hij zeker genoeg kunnen bijbrengen.

Maar het is eerder ondanks zijn huidige spel dan dankzij zijn huidige spel dat hij bij Ajax mee zou kunnen. Ik vind het dus nogal een onzinnig statement van Maduro.

30 mei 2022 om 18:56

Ja zeker waar, open deuren intrappen zijn onze analitische meesterbreinen natuurlijk heel goed in. Desalnietemin zou ik het mooi vinden om suarez weer in een ajax shirt te zien.

30 mei 2022 om 18:35

Denk dat het te veel van het goede is.

Tadic is nog super fit maar ook niet meer de jongste, geldt ook voor Blind. Komt Suarez er nog bij.

Lever je echt te veel snelheid in. In Nl ok, maar CL kan niet meer.

Ben al bang dat Blind ook volgend seizoen op CL niet meer kan.

Naja ze hebben wat nare kerels in het team, maar hier gaat Maduro wel ver. Zo erg zijn Tadic, Antony en Martinez toch niet?

Wat een onzin. Hij past juist totaal niet in het spel van dit Ajax. Hij doet alles op intuïtie. Hij frommelt zich overal doorheen. Dit Ajax heeft andere spelers nodig.

Gewoon een poging wagen mits ie betaalbaar is. Suarez is zelf nog steeds heel goed en hij kan ook andere spelers beter maken. Die heeft echt alles eruit gehaald wat erin heeft gezeten. En een voorbeeldige carriereplanning. 4 jaar Ajax en daarna een absolute wereldtopper geworden. Laat maar komen hoor

Maar Ajax haalt zo'n investering niet voor de Eredivisie; die pakken ze toch wel. De truc is een ploeg te houden die bij de beste 8/16 in Europa blijft horen. En daar helpt het niet bij dat je je snelle spel dan op Suarez af moet stemmen, terwijl iemand als Brobbey toch beter door iemand als Tadic of Berghuis weggestoken kan worden in een omschakeling... Type Haller of Suarez beperkt je in je veldspel

1 juni 2022 om 10:42

Ajax hoort zeer zeker niet bij de beste 8 van Europa. Gewoon echt niet.

1 juni 2022 om 10:43

Ergens tussen de top 16-12 zit Ajax. Maar evident niet in de top 10. Echt niet

Zet hem samen met Brobbey in de voorste linie, kan hij Brobbey nog wat leren … (tenzij Brobbey natuurlijk terug moet naar Germany…)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax66
2.PSV66
5.AZ63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder22
B. BrobbeyAanvaller21
R. PasveerKeeper20
S. BerghuisAanvaller21
S. BergwijnAanvaller23
AntonyAanvaller21
D. BlindVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

1018 fans
Aanvaller, 35 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 19 augustus
Manchester United ziet in Yannick Carrasco een goed alternatief voor Antony en Cody Gakpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren