Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Brazilië
Brazilië
vs
Zwitserland
Zwitserland

ADO-trainer Franken kan tranen niet bedwingen en loopt weg van interview

Maandag, 30 mei 2022 om 08:48Tom Rofekamp • Laatste update: 08:50

De emoties liepen zondagavond hoog op bij Giovanni Franken na het mislopen van promotie naar de Eredivisie. De interim-trainer van ADO Den Haag stond ESPN te woord nadat Excelsior in een krankzinnig duel een 3-0 achterstand had weten om te draaien naar een zege na strafschoppen en hield het daarbij niet droog. Franken besloot het interview in de emotie zelfs vroegtijdig te staken.

Twee minuten na rust stond ADO nog op een 3-0 voorsprong, door treffers van Thomas Verheydt, Felipe Pires en Sem Steijn. Gegeven de 1-1 uitslag in Rotterdam leek promotie daardoor nagenoeg zeker. Excelsior zorgde echter voor een sensationele ommekeer, waarbij topschutter Thijs Dallinga in de derde minuut van de blessuretijd nog voor de 3-3 zorgde. Na verlenging stond er een 4-4 stand op het scorebord; Excelsior trok in de daaropvolgende penaltyserie met 7-8 aan het langste eind. Een groep supporters van ADO ontstak in woede, wat Franken tot zorgen baarde.

"Er komen heel veel mensen het veld op", blikt de 44-jarige oefenmeester terug voor de camera. "Het is een emotionele club en we houden van de supporters. Ze geven ons alles en wij willen hen ook alles geven. Dat zie je ook aan de betrokkenheid, dat ze op het veld stonden om ons heen. Het was daardoor wel moeilijk om het team te coachen, het leken wel buitenlandse taferelen. Dit zie je in Latijns-Amerika en zo. Ik werd ook een paar keer serieus belemmerd in mijn functioneren, dat vond ik wel jammer."

Franken heeft moeite om zijn aandacht bij het interview te houden, geeft hij aan. Als hij gevraagd wordt naar of hij als trainer aan de voorbereiding op komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie gaat beginnen, schieten zijn ogen vol. "Dat raakt je", wordt er geconcludeerd. "Ja, dat raakt me", snikt Franken, waarop hij het interview staakt.

De interim-trainer neemt sinds het enigszins verrassende ontslag van Ruud Brood in maart tijdelijk de honneurs waar bij ADO. Bij promotie naar de Eredivisie had Franken sowieso niet meer aan het roer mogen staan, daar hij niet over de juiste papieren beschikt. Volgens De Telegraaf was de club echter in ieder scenario van plan om afscheid te nemen van zijn tijdelijke coach. ADO zou behoefte hebben aan een duidelijke koers en iemand die 'de vele emoties beter kan beteugelen'. Dirk Kuijt zou volgens het dagblad de belangrijkste kandidaat zijn om de trainersvacature van ADO in te vullen.




Gerelateerd

Meer sportnieuws

98 reacties (laatste reactie door bliek)

Voetbal is emotie, dat hoor je vaak. Ik heb gisteren geroepen dat deze man zich vreemd gedroeg, maar als ik dit zie dan denk ik ook weer, hij is echt, hij is puur. Niks is geacteerd. Kan ik ook waarderen.

30 mei 2022 om 09:06

Mooie woorden Prem! Niets is mooier dan pure emotie bij een mens. Dat het niet promoveren naar de Eredivisie hem zoveel doet is mooi en laat zien dat hij van de club en spelers houd. Ik denk dat het ook echt een familie man is.

Vraagje Prem. Welke emoties komen bij jou omhoog tijdens een wedstrijd in het Afas Stadion als het even niet wilt lukken? Vergelijkbaar als dit?

30 mei 2022 om 10:59





























30 mei 2022 om 12:09

Ik denk eerder zijn promotie naar de 4e klasse!

30 mei 2022 om 09:24

Het is niks anders dan een enorme idioot. Wat ben ik blij dat hij en dat zielige ado publiek lekker in de kkd blijven. Dat ze er nog maar een flinke tijd mogen bivakkeren. Kunnen ze met zijn allen samen janken.

30 mei 2022 om 09:31

Omdat diegene zich andere uit dan jou? Voetbal is gewoon emotie sport. Ik weet niet hoe hoog je gevoetbald hebt. Dit kan je alleen begrijpen als je op een redelijke niveau hebt gespeeld en je verliest een finale.

In het begin vond ik hem ook apart, maar zoals Prem het aangeeft zie je gewoon dat het pure emoties zijn.

Supporters daarin tegen vond ik het wel gênant! Puur vanwege supporters gunde ik gisteren Excelsior, maar andere kant had ik wel gehoopt op ADO dat er zo'n grote stad geef team heeft in de eredivisie.

30 mei 2022 om 09:40

Hij is totaal ongeschikt als hoofdcoach. Hij keurt niet af wat er gebeurt en staat zelf ook met het schuim op z’n lippen daar. Compleet gestoord zijn die mensen. Ik hoopte op ADO vanwege hun echt grasveld, maar achteraf gezien ben ik zeer blij dat het Excelsior is geworden.

30 mei 2022 om 09:45



Dat op emotie gooien is altijd wel iets om het wat goed te praten. Dat hij het niet onder controle heeft betekend niet per se dat hij meer emotie heeft dan een ander. Een Dijkhuizen zal ook niet rustig en kalm van binnen zijn geweest.

30 mei 2022 om 09:46

@mr_knowledge
Pure emotie is natuurlijk prachtig maar deze man had nul controle over zijn emoties en liet dat ook teveel richting tribune achter hem zien en dat had onbedoeld een negatieve uitstraling. Ik gun ADO ook de Eredivisie maar dit sloeg gewoon nergens op. Als Excelsior het team nog 1 jaartje bij elkaar weet te houden zouden ze trouwens een hele leuke aanwinst in de Eredivisie kunnen zijn.

30 mei 2022 om 10:01

Nou sorry hoor maar deze trainer gaat toch wel exht te ver emotie of niet

30 mei 2022 om 12:18

Deze trainer wisselde Thomas Verheijdt omdat deze 3 x aangaf dat hij niet verder kon voetballen vanwege kramp. Dat zag je ook. Een paar mensen op de eretribune reageerden boos op de trainer omdat hij de topscorer wisselde. De invaller voor Verheijdt scoorde meteen. De trainer reageerde emotioneel (en wilde zijn gelijk halen) naar de boze ADO supporters. Dit is de context van zijn reactie.

30 mei 2022 om 12:38

Dank voor de context voetbalkanaal. Echt intens treurig dus

30 mei 2022 om 13:18

Hij heeft geen andere manier van emoties uiten. Hij heeft een controle probleem.

31 mei 2022 om 11:28

Geloof me iedreen in den haag schaamt zig voor die paar honder man en die zijn heel het sesiedoen niiet geweest zelfs de piltsie zegt het dit waren mma vechter en kick bokser en onse eigen sups die hum tegen proobeerden te houden werden zelfs geslagen dus om heel den haag over een kam te scheren dus jij vooroordeelt ok al iedreen voor dat je iemand kent dus je vind je zelf een goed mens nuu

31 mei 2022 om 11:33

Trainer heeft se best gedaaan is onercaren maar dat die om de club geeft weten de echte sups wel de geenen die gingen rellen gebben zelfs eigen sups met 20 op een staan beuken die hun probeerden tegen te houden er zaten niet maar 200 man in het stadion

30 mei 2022 om 09:58

Maar is er al bekend wat de beste man eerder die avond heeft geroken en/of gesnoven?

30 mei 2022 om 10:04

Deze emotie is idd echt en wat mij betreft is dat ook helemaal prima.
Hoe hij zich langs lijn gedraagt is een ander verhaal, een verhaal waar het woord dorpsgek in voorkomt.

31 mei 2022 om 11:35

Iedreen maakt fouten em de echte mensen die om de cluh heeven ondaks het pijnlijke verlies de manier waarop zijn trots op dit team

Ik vond dat deze man mede verantwoordelijk was voor de gekte van de Den Haag supporters.
Toen Ado de 4-3 scoorde man man wat een debiel.
Op dat moment als hij op de tribune had gestaan had die er niet opgevallen

30 mei 2022 om 10:38

En dan ook nog het gedrag van zijn eigen supporters niet veroordelen, ''ik vreesde voor mijn spelers'', niet even de spelers en supporters van Excelsior benoemen. Deze trainer heeft een laag iq, dat is wel duidelijk geworden.

31 mei 2022 om 11:36

Ja en had die dat gedaan stonden dese doorgesnoven tokkies paar uur later voor se deur

30 mei 2022 om 11:11

Ach genoeg trainers die dit doen in het Europese voetbal, laten we even niet zo gigantisch overdrijven over het feit dat hij de spanning niet langer binnenhield. Ik heb Mourinho en Simeone ook meerdere keren hun gelijk zien halen bij supporters en naast Simeone zijn er ook meerdere Europese toptrainers die als een totale idioot langs het veld staan. Tuchel, Conte, Guardiola en niet te vergeten Emery zijn allemaal precies zo en dan wordt er lang niet zo overdreven gereageerd als nu bij deze man.

Dan vind ik dat van Franken nog mooier als ik dit interview terugzie; bij hem is het tenminste wel echte emotie, als je die andere trainers vervolgens na de wedstrijd voor de camera ziet zijn ze heel anders; die zitten gewoon 90 minuten zichzelf gek te maken en deels een act op te voeren.

30 mei 2022 om 12:02

PSV

Simeone zweept het publiek aan. Franken vlog bijna het publiek in en stond als een doorgesnoven gast gebaren te maken en te gillen.
Ik vind dit nog wel een wereld van verschil.

Dat dit interview dan de emotie er op een ander manier uitkomt is meer dan prima.
Maar langs het veld is het een losgeslagen idioot.

30 mei 2022 om 12:47

Ik vond dat deze man verantwoordelijk was voor het hele verlies van ADO die was zo door gedraaid in ze hoofd dat die totaal niet meer na dacht. 2 spelers die je net gewisseld heb weer terug wisselen waardoor je in de verlenging geen wissels meer hebt, bij een 3-2 achterstand pas ingrijpen. Totale amateur die zijn emoties niet in bedwang kan houden.

30 mei 2022 om 13:38

Het mooiste is dat hij dan ook nog klaagt over het feit dat sommige ex profs der uefa papiertje makkelijk hebben gekregen.
Ik hoop dat ze deze man elke keer bewust laten zakken haha

Echte he wat een clown gister langs de lijn..... pfoe niet normaal.

Ik vind het altijd een beetje genant als een trainer zich als een complete idioot gedraagt. Dat straalt ook door richting je team en de supporters en dan krijg je een grote klerebende.

30 mei 2022 om 11:49

Helemaal eens, maar nu is het wel ADO wat die coacht en daar is het eigenlijk altijd wel een klerezooi na een wedstrijd met wat spanning erop. Wie daar ook voor de groep staat het is een teringzooi, hoewel deze ‘leven en door om te promoveren’ coach zeker niet helpt de gemoederen ook maar enigszins te bedaren.

Dan lees ik wat comments over het is altijd een klein percentage wat het verpest, maar ik durf er een huis op te zetten dat bij ADO dat percentage by far het hoogste is van alle supportersgroepen van Nederland.

31 mei 2022 om 11:40

Man man man het word hier alleen maal uutvergroot omdat het den haag psv met de zwervers ajax die in italy random mensen mishandelen kwam nog.minder in het nieuws doorgesnofe tokkie die journalist sloeg kwam zelfs minder in het nieuws ja we hebben het verleden teggen maar dat is niet de nieuwen generatsie

Gelukkig zien we deze dorpsgek niet in de Eredivisie volgend seizoen

30 mei 2022 om 09:22

Gelukkig hadden we hem sowieso niet gezien. Heeft namelijk niet de juiste papieren.

30 mei 2022 om 09:25

Die zouden we sowieso niet zien daar hij geen papieren heeft om het vak uit te mogen oefenen in de Eredivisie.

Ik zou ook janken van de bende ellende die het veld bestormde. Wat een infantiel gepauper.

We kunnen er van vinden wat we willen maar de man geeft wel kleur aan het trainersgilde.

30 mei 2022 om 09:12

Nou wat een kleur. De man heeft zich misdragen. Het leek wel alsof de meest doorgesnoven hooligan van Midden-Noord daar stond. Als iemand geen coach hoort te zijn in het betaald voetbal, is het zo’n rare snuiter wel.

31 mei 2022 om 11:52

Kort zinnige reactsie dus volgens jou gedachten gang had saures de rest van se leven om geschorts moeten worden en een moourinhi en simeonen afgunst is groot richting den haag en heeln den haag heb het gedaan maar met die gasten was geen conversatsie mpgelijke want al hadden we wel gewoonnen hadden se er een bende van gemaakt

Wat een clown is dit zeg. Niet serieus te nemen als trainer/coach.

Hij moet eerst even een andere cursus gaan volgen voordat hij verder gaat met de trainerscursus. Misschien iets van agressie training of zoiets. Emotie mag zeker, maar dit gedrag kan echt niet

30 mei 2022 om 09:10

Heeft hij iemand voor zijn bek geslagen ofzo?

30 mei 2022 om 10:14

Had bij 2 momenten niet veel gescheeld. Bij de 4-3 als hij bij die mensen op de tribune had gestaan en bij de afgekeurde 3-2 tegen de staf van Excelsior. Een hoofdcoach die weggehouden moet worden door een staflid terwijl dat zijn assistent de staf van Excelsior onnodig fysiek bejegend. Het gedrag van deze man straalt door op de hele staf van ADO, dat hebben we gezien. In mijn ogen ongeschikt en zal inderdaad naar een cursus moeten.

30 mei 2022 om 10:28

Dus conclusie hij heeft niemand op zijn bek geramd, heeft hij zich zo het hele seizoen misdragen of alleen tijdens de finale waar veel emotie bij komt kijken?

30 mei 2022 om 10:50

@Shevanr7

Ach is een trend hier, lekker afgeven op andere vanuit je scherm, terwijl zo een finale alleen qua emotie en gevoel kan worden begrepen als je er zelf deel van uit maakt, ik vond dat schreeuwen tegen je thuis publiek wel ver gaan. Maar het leek net alsof hij werd uitgescholden of iets dergelijks. Ik gun het hem wel, ook als je ziet wat het met hem doet. De fans in tegendeel ga ik niet missen.

30 mei 2022 om 11:02

Dat is toch de hele bedoeling van een cursus? Je emoties onder controle krijgen op momenten dat je emoties pieken en niet meer onder controle zijn? Ga alsjeblieft emoties niet verwarren met oncontroleerbaar gedrag, want Dijkhuizen had ook emoties maar met een prima uitstraling en geen agressief gedrag. Je moet mensen in bescherming nemen die bepaald gedrag niet onder controle hebben.

@quillinho, kan je wel stoer roepen over iets met een beeldscherm, maar je kan beter pleiten om die beste man te helpen en objectief te kijken naar zijn gedrag. Ik zat in het uitvak dus je hoeft mij niks te vertellen over de emotie tijdens deze rollercoaster. Ik heb ook geen steward agressief benaderd toen we 3-0 achter stonden.

30 mei 2022 om 11:09

Heeft niets te maken met stoer roepen, maar met constateren. Als je ook goed leest praat ik zijn gedrag niet goed, maar wijzen naar anderen is altijd heel makkelijk zeker als je de druk niet ervaart die hij voelt. Je mag dan wel bij het uitvak hebben gezeten maar jij ervaart spanning, dat is iets anders. Dit is zijn baan. Dat mensen fakkels naar jullie gooien vind ik echt heel erg, we blijven mensen geen dieren.

30 mei 2022 om 11:21

Als het een finale is om leven en dood (ja zo noem ik het) dan mag je best emoties/agressie hebben, zolang je een ander niks aan doet en het verbaal blijft, de scheids bleef er ook heel rustig onder die weet het natuurlijk ook wat er allemaal bij komt kijken in zo een finale, al gebeurd dit meermaals gedurende seizoen snap ik best dat je zo een persoon bij een cursus wilt hebben, misschien beter ook dat je geen steward agressief benaderd hebt, voor je het weet heb je een Ado fan om je nek heen hangen, die supporters mogen van mij wel een cursus volgen.

31 mei 2022 om 11:55

Se werden boos op hem.door die wissel van verheydt maar de vroeg er zelf om dus snapten wel dat die boos werd als je moeder een hoer word genoem en word gesecht dat we je dalijke dood schoppen jij zau rustig blijfen?

31 mei 2022 om 11:58

Gefeliciteerd en geloof me we hebben er alles an gedaan om se tegen te houden veel zelf de riectsie werd pis link op se mas ga er maar aan staan als omgetrainden persoon tegen een beroeps vechter

Geweldig dat je niet bent gepromoveerd, deze man ging nog ff de boel extra opstoken toen ADO 4-3 scoorde, hartstikke blij dat ADO en deze gast niet zijn gepromoveerd!

Ach, velen roepen bij Simeone dat het absolute winnaarsmentaliteit is. Een ander deel roept dat het volslagen idioot is. Ik vind die beleving altijd wel iets hebben, echter was het gisteren wat teveel van het goede i.m.o.

30 mei 2022 om 10:52

In Spanje kan dat wel, in Nederland zijn we iets meer nuchter. Dit had niet eens nieuws geweest in Spanje, Italië of überhaupt zuid Amerika. Daarom luid de term in dit land als volgt: doe normaal, dan ben je al gek genoeg. Ene kant wel jammer.

30 mei 2022 om 10:55

Spanje en Italië liggen niet in Zuid-Amerika, verder wel eens ;-) Het nuchtere brengt ook veel itt het opgefokte, maar er zullen vast middenwegen zijn

30 mei 2022 om 11:16

Haha ja bedoelde meer in dat soort voetbalculturen, maar er is zeker een middenweg maar vaak in het heetst van de strijd zie je toch dat menig persoon het helemaal kwijt kan zijn. Ik kan me niet voorstellen dat Ten Hag dat zou doen naar zijn eigen publiek, dan zou ik echt volschieten van het lachen.

Gelukkig dat we deze wannabe Diego Simeone niet hoeven te aanschouwen komend jaar in de Eredivisie.

30 mei 2022 om 11:04

Het is geen wannabe Simeone hoor, die gast werd zelf gewoon gek van de spanning en stond als daar als supporter van zijn eigen club te juichen.

Ik vind echt dat er schromelijk overdreven wordt over zijn gedrag. Die ADO-fans misdroegen zich, hij deed echt weinig verkeerd. Het was geen act, hij sloeg niemand voor zijn harsens ofzo; het enige wat hij deed was dat hij even zijn gelijk haalde bij de supporters na de 4-3. Hooguit lichtelijk infantiel, maar zoveel trainers die als een dorpsgek langs de lijn staan. Simeone wordt net al genoemd, maar Tuchel, Emery en Guardiola zijn ook genoeg voorbeelden van trainers die echt precies zo of nog gekker doen langs de lijn en daar hoor je zelden iemand over, in ieder geval niet in de proporties zoals dat nu gebeurt. Ik heb zelf ook helemaal niks met ADO, maar heb wel het gevoel dat deze man sowieso met 1-0 achterstaat omdat hij ADO-coach is.

31 mei 2022 om 12:01

Jou reactsie valt te waarderen heb zelf ok niks met osv maar zal nooit heel psv veroordelen door wat sommigen doen

Tja, wat was er eerder, de kip of het ei. Werd Franken gek gemaakt door de supporters of de supporters door Franken. Ik heb hem vaker betrokken langs de lijn aanwezig gezien maar dit sloeg in alles door. Dit terwijl hij in interviews hartstikke sympathiek overkomt.

Verder hele rare beslissingen gemaakt met zijn wissels. Geen rechtsback erin en een buitenspeler eruit, twee spelers opnieuw wisselen. Tactisch was het na de rode kaart gewoon een zooitje en is hij grotendeels verantwoordelijk dat het niet gelukt is. En zie er maar uit te komen volgend seizoen met Zwolle, NAC, Willem ll, Heracles, de Graafschap, Roda en een ambitieus Almere. De KKD wordt haast interessanter om te volgen dan de Eredivisie.

Op het eerste oog vond ik Franken nog wel sympathiek en prima overkomen. Maar zodra de stress toeslaat staat-ie a la Simeone als een dolle stier langs te lijn te rennen. Wij nuchtere Nederlanders houden niet van deze heisa en poppenkast. Dan ook nog je eigen supporters te mond willen snoeren, slaat natuurlijk alles. Fanatiek zijn is 1, maar je kan ook echt doorslaan. (Zij verdienden het overigens ook op basis van veldspel, volwassenheid en kansen)

Franken is een hele sympathieke, sociale en betrokken coach. Wedstrijden zoals gisteren zijn niet normaal en maak je niet vaak mee als speler of trainer. Je staat 3-0 voor en geeft het volledig weg. Vervolgens lijk je het alsnog te redden. Logisch dat die man dan helemaal gek wordt. Ik ken assistent trainers die al gek worden als ze van AZ winnen *kuch* Pusic *kuch* wat in verhouding toch wel een stuk vaker voor komt. Verder heeft hij zijn carrière goed opgebouwd vanuit het amateurvoetbal tot nu bij ADO. Door deze bizarre ontknoping raakt hij misschien wel zijn enige kans als hoofdtrainer kwijt na jarenlang investeren in zichzelf. Iets meer begrip voor zijn situatie mag wel. Zeker ook omdat hij zich totaal niet negatief uitlaat over wie dan ook.

31 mei 2022 om 12:10

Zijn reacrsie was puur omdat erna de wissle van alles na hem geroepen was enigste waar se niks tegen durfe te zeggen was verheyd en die probeerden mensne ok tegen te houden en die gespierder en groter dan al die boksers maar op een gevenmoment niemand gaat in se eentjuh paar 100 tegen houden en als je beetje goed leest en berichten kijk zie je dat heele den jaag kapot ervan is zig schaamt voor dese mensen een man die acpres zijn zaak open gooiden waar menig hageneez al jaren komt dat ok zijn zaak verbouwt is en er nuus dus gewoon mee stopt omdat die zig schaamt voor wat er is gebeurd en was de gezligste tent van den leos koffiehuis die man krijgt alle respect van de mede hageneezen maar dit waaren geen sups zelfs bij winst hadden dese mensen rotzooi getrapt meesten van hun waren toen ok bij die corona rellen dus die zoeken iets om te verpesten voor anderen em hebbem totaal niks met de club den haag dus als het noiit uit verkocht is en nuu wel en heel snel hoeveel dagjes mensen raddraaiers zitten er dan majah beetje logies nadenken is soms ok te moeilijke vittse is bvb ok nooit uitverkocht moet je opletten als se een finale spelen maar dat is dan andervolk die er altijd zitten

Je staat 3-0 voor met een man minder.
De 3-1 valt. De 3-2 wordt afgekeurd.
Vervolgens wordt je er uit gecounterd bij de 3-2....?

Over gedrag is al genoeg gezegd, maar als deze man zich meer had gedragen als coach dan als fan, dan hadden ze het misschien al over de streep getrokken in reguliere tijd.

30 mei 2022 om 12:18

volledig mee eens Heista, Als je 3-0 voor staat en met een man minder komt te spelen (over die rode kaart kunnen we nog discussieren) moet je als coach ingrijpen. Aanvaller eruit en verdediger er in. Maar nee hij doet dit niet. Ook niet in de verlening.

Wat een overdreven haat naar ADO in de comments zeg. Die stad was al heel de dag aan het voorbereiden op een feestje, het stond 3-0 en dan ineens stort alles in en gaan wat hooligans los omdat ze niet tegen hun verlies kunnen. Nou, nou, echt een reden om te wensen dat ADO nooit meer promoveert hoor...

Het is zoals altijd slechts een klein percentage dat het verpest voor de rest. Hetzelfde was bij Excelsior gebeurd als de situatie was omgedraaid, behalve dan dat niemand oprecht die club steunt dus je hebt alleen wat Feyenoorders die tijdens de promotiewedstrijd komen kijken. De rest van het seizoen is het stadion weer leeg. Snel degraderen dus want ik heb 1000 keer liever een club die leeft, zoals ADO. Excelsior heeft daar niks te zoeken.

30 mei 2022 om 10:28

Den Haag is een verschrikkelijk mooie stad, waar verschrikkelijk mooie mensen wonen. Maar door het verleden heeft de club ADO een hele slechte naam, door voornamelijk supporters die zich niet kunnen gedragen. Je zou moeten denken dat je als supporter beter weet, en je club niet nog meer schade toebrengt om weer in een beter daglicht te staan. Natuurlijk is de overgrote meerderheid welwillend, je zag deze mensen ook vol ongeloof op de tribune staan. Handen in de haren, onmachtig, verbaasd over wat er gebeurde. Deze mensen gun je een bestaanswaardige voetbalclub, niet dat tuig dat het keer op keer verpest.
Trouwens, erg denigrerend naar Excelsior om ze af te doen als een stel Feyenoorders. Ook die club heeft echte supporters.

31 mei 2022 om 12:15

Dat proobeeren de echte gmensen die omde club geven dus al 15 jaar en dat is door een dag helenmaal verpest en door mensen die er nooit zijn jou reactsie kan ik waarderen want de haat die we over ons heen krijgen nuu is absurd

30 mei 2022 om 10:54

Ik ben gestopt met lezen toen je het over “wat Hooligans” had. Het halve stadion was op het veld waarvan ruim een kwart de weg HELEMAAL kwijt was. Dit zie je echt bij geen enkele andere club. De tokkies van het betaald voetbal.

31 mei 2022 om 12:16

Wauww ken je tellen halve stadion past nog niet eens op hel veld reken wonder

31 mei 2022 om 16:44

Nou 1 ding weet ik zeker en dat is dat jij niet kan spellen, dan hebben we allemaal onze gebreken. Veel plezier in de KKD volgend jaar, kan ado daar lekker “vrij” zijn.

30 mei 2022 om 11:04

Wat een overdreven haat naar Excelsior. Veel mooiere aanwinst voor de Eredivisie dan die tokkies uit den Haag.

Wat een ongelooflijk bizarre wedstrijd, zoiets verzin je niet.
Een schandalige vertoning dat je een zeker lijkende promotie zo uit handen geeft, menig supporter zal hier wel een hartkwaal aan over hebben gehouden.

Franken zelf was ik in het begin niet zo kapot van maar gaandeweg kreeg ik toch steeds meer sympathie voor die man, ook de spelers liepen met hem weg.
Dat fanatieke, ik houdt er wel van.
En hij heb het best goed gedaan.
Van mij mag die als hoofdtrainer aanblijven of anders als assistent blijven fungeren.

En die ongeregeldheden, we kunnen er van alles over zeggen maar met zo’n wedstrijd zou het bij iedere club escaleren.
Je staat klaar om feest te vieren, er kan vrijwel niets gebeuren en ineens slaat het faliekant om, dan knapt er gewoon iets bij menig fan.
Komt bij dat het zogenaamde keurige Excelsior publiek tegen het einde van de wedstrijd zeer begon te provoceren, wat niet heel slim is als ADO een zeker lijkende promotie uit handen geeft, dan moet je geen trap nageven.

Deze man was het gister compleet kwijt. Hoe kan je van je spelers en supporters verlangen dat ze zich correct gedragen als er een coach naast het veld staat, die zo tekeer gaat.

Ik vond het niets meer met puurheid en emotie te maken hebben, maar totale idioterie.

Overduidelijk dat die gekke trainer ( agressieve) van ADO nog heel veel moet leren,zeker wat betreft fatsoen.
Maar het is een Gods geschenk dat ADO het niet gered heeft,wat een stelletje agressievelingen daar zeg.

Ik zou ook in tranen uitbarsten als ik zoveel onnodige wissels had toegepast. Wat een drama zeg. Dan ben je toch echt totaal ongeschikt als trainer. Of waren die jongens geblesseerd ??

31 mei 2022 om 12:18

Kranp en konden niet meer en gaafen zelf aan te willen wisselen en daar door werd hij voor alles en nog wat uitgemaakt die speler die erin kwamen en eruit werden gehaald was wel onbegrijplijke

Met alle respect voor hoe hij ADO Den Haag de afgelopen maanden, onder moeilijke omstandigheden, heeft gecoached, maar hij is er mede verantwoordelijk voor dat ADO niet gewonnen heeft.
Na de rode kaart verkeerd gewisseld, stond hij als een idioot langs de lijn en dat slaat over naar de "fans". Onder druk raakt hij het overzicht kwijt, wisselt 2 x een invaller en is de weg kwijt. Zo'n trainer heeft niets in de eredivisie te zoeken. Als je als trainer rust uitstraalt, blijft het publiek ook rustiger en werkt dat ook door naar de spelers. Als hij voor het diploma gaat, hoop ik dat er ook aandacht wordt besteed aan "emoties onder controle krijgen". Nu is er geen enkele club die hem zou willen aantrekken vanwege zijn hysterische gedrag langs de lijn.

Waar sloeg zijn gedrag na die 4-3 van ADO op? Leek alsof hij even zijn gram wilde halen op een aantal aanhangers van ADO.

31 mei 2022 om 12:22

Tja gaf al eerder aan wat die over zig heen kreeg was niet normaal en onse eigen sups ok is er een bijna dood geschopt die al se helen leven bij ado komt dus ja en datmensen nog zeggen halve stadion stond op het veld weet niet wat er in je ogen zat maar klinkklaren onzin gewoon was max tussen de 400 en 500 maar 15000 mensen hebben het dus gedaan tranen sprongen ok in me ogen na het verlies maar bendaarna gelijk na huis gegaan

3-0 voor en dan nog blijven aanvallen. Only in the Netherlands

30 mei 2022 om 11:33

@johanvansa,

Hoevaak hebben we meegemaakt dat clubs dit willen verdedigen, maar het gewoon niet kunnen.
Je staat 3-0 voor, bent beter, dan ga je toch gewoon voor de 4-0, 5-0, 6-0 ?
Waarom zou je stoppen als je het momentem hebt en de doelpunten maakt ?
Als ze waren gaan verdedigen en ze hadden verloren was jij waarschijnlijk degene geweest die had gezegd: 3-0 voor en dan gaan verdedigen terwijl je beter bent, en je niet goed kan verdedigen: Only in the Netherlands.

30 mei 2022 om 11:37

Precies net zoals halve finale CL 2019. Hoewel dat mij wel woedend maakte die nederlaag. Only in the Netherlands

30 mei 2022 om 11:58

@johanvansa,

Ik was in die wedstrijd blij dat ze bleven voetballen, alleen was de coaching niet goed, waardoor er teveel tegelijk naar voren gingen, en waardoor je uiteindelijk met te weinig achterin staat. Er bestaat ook zoiets als gedoseerd aanvallen.

Wat een wedstrijd was dat. Zelden zo iets meegemaakt.

Ik heb ook wel sympathie gekregen voor deze, nog jonge, trainer. Natuurlijk ging hij met zijn gedrag enkele keren over de grens. Wil hij carrière gaan maken zal hij dat echt moeten afleren maar de beleving en geuite emotie vond ik mooi om te zien. Niks mis mee. De spelers houden er ook wel van heb ik de indruk.

Dat hij invallers weer wisselt moet toch kunnen? Soms moet vanwege het verloop van een wedstrijd improviseren. En als je een keer bent ingevallen betekent het toch niet dat je daarmee de garantie krijgt de wedstrijd uit te mogen spelen? We zijn niet bij de F-jes.

Ik begreep alleen niet waarom hij niet ingreep na die (domme) rode kaart. Janmaat zat op de bank maar was toch niet fit genoeg?

Heb ook zitten huilen maar dan van het lachen, eerst staat hij zelf de boel op te jutten en slaat het om in agressiviteit en dan staat notabene z'n eigen spelersgroep met Verheydt vooraan de boel te sussen, de omgekeerde wereld dit.

30 mei 2022 om 12:22

Ben je als supporter ook lekker mee hoor, die Verheydt moest die ene kans gewoon afleggen, maar hij gaat alleen. Dat kost je gewoon promotie.

Wat een heerlijke weekend afsluiter! Ado blijft in de KKD! In en in triest volk

Mijn god, je zult zo'n clown als trainer hebben. Een karikatuur van Simeone, maar dan nog een graadje erger. In plaats van in alle rust tactisch de juiste beslissingen te nemen bij b.v. de 3-0 voorsprong, met een man minder, niets anders doen dan springen langs de lijn en het publiek ophitsen. Nou is dat niet zo moeilijk, dus hij had daar beter minder energie in kunnen stoppen. Bij verlies van ADO was ik al niet gerust op een goede afloop - en dan bedoel ik, komen de spelers en fans van Excelsior nog heelhuids uit het stadion. De spelers begrepen dit maar al te goed en verdwenen met gezwinde spoed in de catacomben, maar de fans waren sitting ducks en overgeleverd aan het idiote gedrag (geweld) van de "kleine" () groep ADO supporters, die natuurlijk hun woede vanwege het mislopen van de promotie naar de Eredivisie, moesten botvieren op de fans van Excelsior. Want hoe durf je te winnen van ADO? Dat doe je toch niet? Nee, maar wat ben ik blij dat we dat tuig (nog) niet in de Eredivisie terug krijgen. Al is het vechten tegen de bierkaai, want dit soort gedrag wordt in Nederland al decennia lang getolereerd. Het is toch maar een klein groep[je????;-))

31 mei 2022 om 12:26

Se waren al agresief en vervelend toen we voor stonden wnat ok dat vuurwerk na die penalty was nog niks aan de hand toen hij pakt um notabene

Ik denk dat hij emotioneel gewoon niet een trainer kan zijn. Hoe hij gister reageerde dat kan gewoon echt niet. Hier laat hij dan een andere emotie zien en ik kan het ergens begrijpen maar als ik hem daarop beoordeel over de hele wedstrijd dan komt dat een beetje labiel over.

Genante vertoning van Franken gisteren. De man staat langs de lijn als een doorgesnoven hooligan. In alle commotie voert hij de meest rare wissels uit en vergeet zijn team door de laatste 10 minuten te coachen. Heel blij dat DH en Franken nog een jaartje in de KDD blijven.

De Nederlandse Mourinho. Vind het wel wat hebben.

Hoop hem terug te zien als trainer ergens.

Ach wat maakt t ook uit Excelsior of ADO beide teams zijn in en uit de eredivisie al jarenlang.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.NAC Breda18-8
19.TOP Oss13-12
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
A. ĆatićAanvaller161
X. SeverinaAanvaller163
G. BreinburgMiddenvelder150
T. VerheydtAanvaller155
H. WentgesKeeper160
J. ZwartsAanvaller152
T. AsanteVerdediger151
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

In de wandelgangen

Maandag 14 november
Jeremie Frimpong staat in de belangstelling van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren