Jasper Cillessen gaat niet naar PSV; Hendrik Van Crombrugge nu in beeld

Zondag, 29 mei 2022 om 19:19Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:39

PSV ziet toch af van de mogelijkheid om Jasper Cillessen naar Eindhoven te halen, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De Noord-Brabanders hebben de 33-jarige doelman van Valencia gepolst, maar vinden het risico gezien zijn fysieke gesteldheid toch te groot. Hendrik Van Crombrugge, de 29-jarige doelman van Anderlecht, staat volgens het regionale dagblad wél 'op de lijst'.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Begrijp je dat PSV Jasper Cillessen niet haalt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Denk dat veel PSV-ers blij zijn, behalve gomes1psv. Die keek echt uit naar zijn komst

29 mei 2022 om 12:39

Blij is een groot woord, eerder niet rouwig. Prima keeper, maar ook niet meer van maken dan dat.

29 mei 2022 om 13:06

Waarom houdt PSV Mvogo niet gewoon? Kunnen ze vast wel overnemen voor een mooi prijsje van RBL. Hij heeft toch 2x de concurrentiestrijd gewonnen uiteindelijk en vooral sinds zijn rentree onder de lat, deed PSV weer echt mee om de titel.

29 mei 2022 om 13:10

Dat weet ik niet. Misschien heeft hij andere plannen…?

29 mei 2022 om 15:24

Zou Room terug halen niet een goed idee zijn? Zag vanochtend een fimpje op ESPN dat hij het prima doet daar in de VS

29 mei 2022 om 15:39

als Ajax supporter zie ik Eloy Room heel graag komen bij psv als 1e keeper 😂

29 mei 2022 om 15:57

Dan moet je misschien even de samenvatting van columbus crew atalanta terug kijken, staat daar uitstekend te keepen. Maar ik ben benieuwd of iemand die dit echt volgt daar wat zinnigs over kan zeggen.

29 mei 2022 om 16:27

Die ajax supporter kletst graag over iets waar hij geen flauw idee van heeft. Room staat in de VS inderdaad prima te keepen maar ik heb geen idee of hij überhaupt nu al terug zou willen naar Nederland en of hij alles bij elkaar goed genoeg is voor PSV.

29 mei 2022 om 12:40

Qua kwaliteiten mocht ie van mij wel komen, maar met deze lezing ben ik het wel eens. Het moet geen blessuregevoelige keeper worden. Je ziet aan Bijlow hoe vervelend dat voor een club is.

29 mei 2022 om 12:46

Worden? Hij is al jaren een blessuregevoelige keeper.

29 mei 2022 om 12:55

@hazardinho77 - Valt wel mee, bij Valencia heeft hij nu die blessuregevoeligheid gekregen. Maar bij Nec, Barca, en Ajax had hij af en toe last van kleine kwalen. Dus kan ook aan de club liggen. Liverpool had vorig jaar vrij veel last gehad van blessures. Die hebben de fitness coach ontslagen en hebben dit jaar echt vrij weinig last gehad van blessures.

29 mei 2022 om 14:08

@Hazard. Ik bedoelde dat de nieuwe keeper geen blessuregevoelige keeper moet worden.

29 mei 2022 om 12:55

Hahaha ja enorm 😉

29 mei 2022 om 13:02

Als we iets voor je kunnen betekenen laat het maar weten he? Crowdfunding, dagje weg, theepakketje. Je noemt het maar. Sterkte 😁

29 mei 2022 om 13:45

Verzorgpony heb ik nu wel even behoefte aan 🥲

29 mei 2022 om 20:24

Maar zonder dollen @fossen: vind je die Van Crombrugge wat? Of liever Hugo Souza?

Zelf vind ik die Souza wel een verschijning en een prikkelende optie die aan de komst van Heurelho Gomes doet denken. Schijnt dat-ie uitstekende reflexen heeft en met zijn lengte over een behoorlijke spanwijdte beschikt. Dat ie recent aardig loopt te blunderen schijnt hem vooral in het voetenwerk te zitten. Wat ook een Gomes-deja-vuutje is. Zie hem graag komen en dan direct met Abe Knoop in touw - pun intended! - om die dozen om z'n poten eraf te krijgen...

29 mei 2022 om 22:38

@gomes voor de geruchten van van Crombrugge/PSV had ik hem ik denk tussen de 5-10 keer zien spelen dit seizoen. En dan niet eens speciaal op hem gelet. Toen vond ik het een goede tot heel goede lijnkeeper, maar wat minder met hoge ballen en voorzetten. Sindsdien wel wat teruggekeken/rondgevraagd en vrijwel elke Belgische volger is positief. Het is natuurlijk geen wereldtopper, maar wel iemand die af en toe eens punten voor je pakt en een vrij hoge ondergrens heeft. Dat lijkt me een verademing tov afgelopen jaren. Zou ik dus geen slechte keuze vinden. Hugo Souza heb ik welgeteld 0 keer zien spelen, maar staat wel redelijk goed bekend geloof ik. Ik heb alleen heel veel moeite met het feit dat supporters van zijn club nu enorm cynisch hem aan het verkopen zijn op social media, zoals wij nu met Bruma doen bijvoorbeeld. Dat is een heel slecht teken wat mij betreft. Met een speler die even 5 wedstrijden minder is doe je dat niet, lijkt me. Blijkbaar zijn ze zijn fouten daar wel een beetje zat, al heb ik nog geen beelden van hem gezien dus geen idee waar het over gaat. Maar dat er een keeper bij moet lijkt me duidelijk. Heb het idee dat dat wel een positie is waar ze binnen PSV op dit moment de meeste kopzorgen bezorgt en waarvan het scoutingslijstje het minst lang en creatief is.

Gelukkig maar. Zat al niet te wachten op Cillessen in Eindhoven. De kwaliteiten van Van Crombrugge kan ik niet goed inschatten want ik kijk de Belgische competitie niet.

29 mei 2022 om 12:40

Hij is best klein voor een keeper maar heeft goede reflexen een soort Casillas achtige keeper, ik had als ik PSV was liever verder gekeken naar bijvoorbeeld Livakovic van Dynamo Zagreb of Rajkovic van Stade Reims dat zijn keepers die redelijk lang zijn en nog restwaarde hebben voor de toekomst.

29 mei 2022 om 12:53

Alhoewel ik vind dat een keeper pas geschikt is bij 1.90+, kan van Crombrugge er nog nèt mee door. Ik zie dat hij 1.88 is. Dat is wel de absolute ondergrens. Of hij kwalitatief goed genoeg is, kan ik niet beoordelen. Daar zie ik te weinig Belgisch voetbal voor.

29 mei 2022 om 13:02

@sneekpsv - Oblak, Ter Stegen, Lloris en Ederson zijn ook allemaal rond de 1m88, dus absolute ondergrens is wel een tikkeltje overdreven. Ik denk dat de ondergrens rond de 1m85 gezet kan worden. Wat overigens niet betekent dat die keepers van die lengte niet kunnen keepen. David Raya (brentford, 1m83), Diogo Costa (porto, 1m86), Navas (psg, 1m85), etc. zijn allemaal goeie doelmannen en zijn niet de langste.

29 mei 2022 om 13:04

Van Crombrugge, Livaković en Rajković zijn alle drie hele goede keepers. Maar voor de restwaarde van deze keepers maakt het niets uit, want ze schelen niet heel veel qua leeftijd: van Crombrugge is 29, Livaković is 27 en Rajković is 26 (wordt dit jaar in oktober 27) en keepers gaan over het algemeen natuurlijk ook veel langer mee dan veldspelers, dus zou mij voor een nieuwe keeper niet echt blindstaren op de leeftijd van keepers tenzij het een keeper van 35-jaar of ouder is, al hoeft dat ook niet een nadeel te zijn zoals met Pasveer bij Ajax bijvoorbeeld.

Van Crombrugge is wel een goede keeper. Werd een paar jaar geleden ook al genoemd bij Ajax, maar dat was meer als 2de keeper die eventueel kon doorgroeien naar eerste doelman en volgens mij speelde hij toen bij KAS Eupen. Ging toen uiteindelijk naar Anderlecht en is daar al sinds zijn komst eerste doelman en gewoon een zeer goede keeper.

Heb geen idee wat hij zou moeten kosten, maar denk wel een bedrag richting de 10 miljoen. Hij is eerste keeper van Anderlecht en ook nog eens aanvoerder, dus denk niet dat Anderlecht hem voor een schijntje laat vertrekken. Livaković is ook een hele goede keeper, maar heb ik eigenlijk alleen maar in Europees verband zien keepen en maakte daar telkens een goede indruk.

Rajković heb ik wel wat vaker zien keepen en is voetballend misschien wel wat minder, maar gewoon een zeer goede en sterke lijnkeeper. Incasseert bij Stade Reims eigenlijk best wel weinig tegengoals en dat is gewoon knap bij een club als Reims. Ik denk dat van Crombrugge qua financiële haalbaarheid het best haalbaar zal zijn voor PSV, want denk dat Livaković en Rajković sowieso 'n miljoen of 15 moeten kosten en misschien nog wel meer en dan is van Crombrugge toch een stuk goedkoper maar dan heb je ook gewoon een hele goede doelman.

29 mei 2022 om 13:38

Ik denk dat we afgelopen seizoen wel gezien hebben dat bij een keeper restwaarde minder belangrijk is dan betrouwbaarheid.

29 mei 2022 om 12:56

Echt wel een goede keeper zonder duidelijke zwakke punten. Uitstekende reflexen, goede communicator (spreekt Engels, frans, Nederlands, Duits en Spaans), is een echte leidersfiguur en kan goed meevoetballen. En in tegenstelling tot wat sommigen zeggen, is hij helemaal niet zo klein (1.88).

Uitstekende optie voor PSV vind ik persoonlijk.

29 mei 2022 om 13:01

Klinkt goed Lierse, van mij is Crombrugge welkom.

29 mei 2022 om 13:06

Ik ben benieuwd hoe hij het zou doen. Ik zou het geen absoluut zekerheidje noemen, maar ook geen risico zoals bijvoorbeeld een Drommel toch wel was.

29 mei 2022 om 13:08

Perfect verwoord, mocht ook al lang in het buitenland zijn van mij. Hield Eupen jarenlang in 1A

29 mei 2022 om 13:13

Dus hij zou een zekerheidje zijn dan, wat positief kan uitpakken. wat jij zegt als ik dat goed begrepen heb Lierse.

29 mei 2022 om 13:24

Maar Lierse, wat zou voor hem een reden zijn om na psv te gaan? Wat zijn onze kansen daarin? Psv is toch niet een(grote) stap vooruit ten opzichte van Anderlecht?

29 mei 2022 om 14:46

Kompany is weg. En eens een buitenlands avontuur is ook niet slecht. Verder heeft hij ook niet per se een band met Anderlecht volgens mij.

29 mei 2022 om 15:17

Maar zowel sportief als financieel is het geen stap omhoog dus. Kan hij ook wachten op andere clubs.

29 mei 2022 om 15:29

Persoonlijk schat ik van Crombrugge hoger in dan Cilissen. Cillissen is sinds zijn vertrek bij Ajax niet beter geworden alleen wat meer ervaring opgedaan en ouder geworden.
Voor Crombrugge zou een buitenlands avontuur, ook al is het Nederland, wel goed zijn.

29 mei 2022 om 15:36

Hij kan zeker wachten. Maar dan is het maar de vraag wat hij zelf wil. Voor de prijzen spelen in een kleinere competitie of maximaal middenmoot in een topcompetitie.

Je kan het als PSV maar proberen natuurlijk.

Kan iemand me meer vertellen over van Crombrugge? Zou dit een aanwinst zijn voor PSV?

29 mei 2022 om 12:43

Kleine keeper met hele goede reflexen, ik zou hem met Casillas vergelijken qua stijl. Vind hem zonde van het geld is al 29 en is geen PSV niveau als je het mij vraagt met deze jongen kan je absoluut geen Champions League in. Ik had als ik PSV was verder gekeken voor Livakovic van Dynamo Zagreb, is een Kroatisch international en tevens 1e keeper van het Kroatisch elftal en heeft nog restwaarde en is veel langer.

29 mei 2022 om 12:53

Livakovic is toch niet te betalen voor PSV? Minimaal 15 miljoen moet hij kosten en op dit moment heeft Wolves en AS Roma ook al interesse. En beide keepers zijn 1.88.

29 mei 2022 om 12:53Van Crombrugge een kleine keeper met 1,88, lekker man. Om dan vervolgens Livakovic veel langer te noemen terwijl hij met 1,88 precies even lang is als Van Crombrugge..

29 mei 2022 om 12:54

Als ik het internet mag geloven is van Crombrugghe gewoon langer dan Livakovic…

29 mei 2022 om 13:10

@false9 - Wolves en AS Roma hebben geen interesse, want ze hebben dit seizoen al met Jose Sa en Rui Patricio al betere doelmannen in hun gelederen. En ik zie ook niet dat hij in de wandelgangen in verband wordt gebracht met deze clubs, dus weet niet welke berichtgeving jij hebt gelezen. Dat hij te duur zal zijn voor PSV, dat geloof ik wel. Alleen Ajax zal hem kunnen halen binnen de Eredivisie. Naja, in principe AZ en PSV ook wel, alleen dan is een grote deel van de transferbudget/kas weg voor volgend seizoen. Daarnaast moet het ook wel wederzijds zijn dat hij naar die clubs wilt transfereren.

29 mei 2022 om 13:09

Volg het Belgische voetbal ben geen supporter van een Belgische club.

Zeer goede reflexen, leider (is kapitein van Anderlecht), 2-voetig kan heel goed meevoetballen, kan matchen winnen, geen penaltypakker, modelprof.

Naar mijn mening veruit beste doelman in Belgie, Mignolet word enorm gehypt door de media (in de play-offs was Mignolet wel enorm sterk).

Toen hij nog in Eupen speelde kon hij naar Ajax, heeft dit toen niet gedaan wou spelen. Kompany wou hem absoluut bij Anderlecht en sinds zijn komst is hij ook onbetwist titularis.

Er was interesse van Duitse teams onder andere Schalke 04

Ik vermoed dat Anderlecht van Van Crombrugge zwaar contract af wilt en heeft met Verbruggen een jonge 2de doelman.

Hij is zeker goed genoeg voor PSV no-brainer volgens mij

Geweldig nieuws op de zondag! Verschrikkelijke arrogante uitstraling heeft die vent. Daarnaast vaak geblesseerd.

29 mei 2022 om 13:37

een gekke combinatie van arrogantie en onzekerheid zie ik altijd bij Cillessen

Terecht haal je Cillissen is hij alleen geblesseerd sta je daar met Drommel weer op doel.
Drommel vond ik Fc Twente een prima eredivisie keeper met potentie. In de Eredivisie hebben we zoveel slechte keepers dat Drommel een geweldige keeper lijkt wat niet zo is natuurlijk.
Het niveau van Drommel is Az met geluk dan nog.
Gaat Az trouwens ook een keeper zoeken want die Vin Dahl kan echt niet meer.

Tsja, je had niet alleen Cillessen hoeven te halen. Drommel kun je afschrijven. Mvogo is weg. Zoet gaat niet komen. Dan kom je bij zo'n van Crombrugge uit, die mag wel een duit kosten neem ik aan?

Topnieuws! Zou verschrikkelijk zijn om Cillessen in een PSV shirt te zien.

Zou toch denken na afgelopen nacht dat ze Room zonder blikken of blozen terug zouden halen. Is al 2 jaar 1 van de beste keepers van de MLS.

Crombrugge ken ik niet, is dat een versterking weet iemand dat ?

Zijn er mensen uit België die van Crombrugge een beetje kennen? Volg nauwelijks buitenlandse competities,heel zijdelings.
Een fitte Cillisen was imo bruikbaar. Zonde dat ie zo kwakkelende is

29 mei 2022 om 13:05

Van Crombrugge moest al langer in het buitenland spelen naar mijn mening. Goede meevoetballende keeper met uitstekende reflexen.

29 mei 2022 om 13:21

Dankjewel, ik lees idd veel positieve verhalen. Laat maar komen dan😃

29 mei 2022 om 13:49

Hij heeft een paar jaar geleden Ajax afgewezen omdat hij dacht dat die club te groot was voor hem. Hij vond zichzelf daar niet klaar genoeg voor. Het is dus een jongen die goed aan zn eigen ontwikkeling heeft gedacht voor hij die stap naar het buitenland maakt.

Na een behoorlijk matige voetbalweek is dit gewoon zowat het beste nieuws van de week, vrij treurig
Alleen echt geen flauw idee of Hendrik Van Crombrugge een betere optie is.

Waarom is Jappie niet een optie voor Ajax? Volgens mij kunnen wij nog wel een keeper gebruiken...

29 mei 2022 om 12:56

Je moet richten op een hoger niveau, ik hoop echt op Bayindir

29 mei 2022 om 13:23

Wie?

29 mei 2022 om 14:15

Laat Ajax maar vol voor Lafont gaan, een geweldige keeper. Anderzijds zou een terugkeer van Cillessen niet verkeerd zijn, altijd een goede keeper geweest bij Ajax. Cillessen 1e keep, Pasveer 2e keep en Gorter 3e keep, waarbij aangetekend dat in sommige Eredivisie wedstrijden de nummers 1 en 3 omgewisseld moeten worden, zodat Gorter ook aan minuten komt en gekeken kan worden of hij de potentie heeft om vaste 1e doelman te worden.

Maar zoals gezegd, zou ik de komst van Lafont toejuichen, een meer dan geweldige keeper !

29 mei 2022 om 15:04

Cillessen moet lekker weg blijven bij beide PSV en Ajax. Die jongen is alleen maar geblesseerd. Daar heeft helemaal niemand iets aan bij beide clubs.

Goed nieuws, buiten dat ik hem niet bij ons vind passen, is hij ook veel te broos. We hebben afgelopen twee seizoenen al genoeg blessures gehad. Lekker orienteren op buitenlandse opties.

Van Crombrugge is een uitstekende keuze. Maar ik ben benieuwd wat hij moet kosten. Ik denk dat Anderlecht zijn aanvoerder niet zomaar wil laten gaan

Luuk de Jong? Die heeft aangegeven in Barcelona te willen blijven, ondanks zijn rol. Zou ik ook doen. Zo'n grote en mooie club, zo hoog komt ie niet meer in zn carriere

29 mei 2022 om 13:49

Heel leuk dat hij in Barcelona wil blijven maar hij is van Sevilla he. Hij heeft weinig te zeggen wat dat betreft.

Waarom zou je van Anderlecht naar PSV gaan? Qua competitie en club een minimale stap vooruit, financieel een stap opzij. Ik zou als Van Crombrugge wachten tot er een interessanter avontuur voorbij komt

29 mei 2022 om 13:52

Hij heeft Ajax afgewezen omdat hij die club te groot vond voor hem op dat moment. Onze competitie is ook groter dan die van belgie. Die jongen ziet een stap naar een van onze topclubs niet als een minimale stap vooruit of opzij. Financieel is het hier ook veel beter

29 mei 2022 om 14:02

Ik heb even gegoogeld maar Van Crombrugge schijnt 1,5 miljoen op jaarbasis te verdienen bij Anderlecht. PSV betaalt dergelijke salarissen niet vaak, het lijkt me eigenlijk uitgesloten dat hij bij PSV meer kan verdienen. En onze competitie is echt maar een ietsjepietsje beter als je het mij vraagt hoor, vind het verschil vrij klein. Dat hij Ajax een te grote club vond vind ik overigens een hele rare uitspraak van hem, scoort hij minpunten mee

29 mei 2022 om 15:03

Dat laatste was meer een ding van ik ben er nog niet klaar voor voor zo'n club. Dat zegt natuurlijk wel een hoop over hem. Dat hij aan zn ontwikkeling denkt.

29 mei 2022 om 18:35

De bestbetaalde voetballer in de Eredivisie (haller) verdient evenveel als die van de Pro League (mignolet). Financieel is het verschil heel klein en hangt het gewoon af van de clubs. Zo zal je meer verdienen bij PSV dan bij Kortrijk maar zal je ook meer verdienen bij een Genk dan bij een NEC.

29 mei 2022 om 23:28

Mignolet verdient 4 miljoen bruto bij Brugge?

Cilessen zou het ook afgewezen hebben, las ik op een Spaanse site, hij wilde champions league voor zover bekend

Heel fijn. Ken die hendrik niet , maar zal vast beter zijn dan cilissen. Te oud, te vaak geblesseerd, beter zo.

Indien fit geweldige keeper. Ik denk zelfs nog steeds de beste van nederland. Echter vaak niet fit en zal een behoorlijk salaris vragen. Ik denk dus een goede keuze om niet voor hem te gaan.

Arrogant door pure onzekerheid. Jammer dat deze jongen geen uitstraling heeft, anders was 'ie gewoon eerste doelman bij een goede club geweest.

Goede reflexen maar uitvoetballend durft het toch al eens mis te gaan. (Bv goal Rits tijdens Anderlecht-Brugge, flater van jewelste)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
A. ObispoVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

281 fans
Keeper, 33 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren