Onafhankelijk onderzoek naar chaos rond finale van Champions League

Maandag, 30 mei 2022 om 21:29Jeroen van Poppel • Laatste update: 21:34

De UEFA stelt een onafhankelijk onderzoek in naar de gebeurtenissen rond de Champions League-finale tussen Liverpool en Real Madrid. Rond de toegangspoorten van het Stade de France in Parijs ontstond totale chaos, waarbij mensen zonder kaarten probeerden om binnen te komen. De Franse politie spoot in het rond met traangas om de orde te herstellen, ook op mensen die een legitiem ticket hadden.

De UEFA claimde zondag al dat de totale chaos voorafgaand, tijdens én na de wedstrijd tussen Liverpool en Real Madrid (0-1) werd veroorzaakt doordat mensen met valse kaarten naar binnen wilden komen. Andy Robertson maakte na afloop duidelijk dat er veel meer aan de hand was. "Een vriend van mij mocht niet naar binnen, omdat zijn kaartje vals zou zijn... Nou, ik kan je verzekeren dat dat niet zo was, want ik had dat geregeld", aldus de linksback van Liverpool tegenover Sky Sports.

Volgens de UEFA probeerden duizenden supporters zonder kaartje zaterdagavond het Stade de France te betreden. Het leidde ertoe dat de aftrap van de finale 36 minuten werd uitgesteld. Ondertussen mochten sommige fans met een echt kaartje het stadion niet in en werd door de politie ook traangas gespoten richting onschuldige mensen. Robertson had kaarten voor zijn vrienden geregeld en wist daarom zeker dat die legitiem waren. "De organisatie is duidelijk niet goed", aldus de verdediger van Liverpool.

"Traangas dat op mensen werd gespoten, het is onaanvaardbaar", vervolgt de verliezend finalist. "Het was verschrikkelijk voor onze fans en alle families die het ook hebben meegemaakt. Het was geen leuke ervaring, geen mooie finale om bij te zijn. De Champions League zou een feest moeten zijn, maar dat was het niet." De finale zou eigenlijk in Sint-Petersburg worden gehouden, maar werd door de Russische invasie in Oekraïne naar Parijs verplaatst.

Daardoor hadden de Franse autoriteiten slechts drie maanden om zich voor te bereiden, terwijl dat normaal gesproken anderhalf jaar is. "Natuurlijk zou de finale hier eigenlijk niet zijn, en ik weet niet of de voorbereidingen goed genoeg waren, maar ik weet wel zeker dat de komende dagen een gerechtelijk onderzoek zal worden gestart." Liverpool vroeg de UEFA zaterdag middels een statement al om een officieel onderzoek en dat gaat er dus ook komen.

Ook Gary Lineker was zaterdagavond in Parijs. "Het is onmogelijk om het stadion binnen te komen", tweette de oud-spits en presentator van de BBC vlak voor de wedstrijd. "Dit blijkt erg gevaarlijk. Absoluut bloedbad." Een uur later voegde Lineker daaraan toe: "Ik weet niet of het mogelijk is om een slechter georganiseerd evenement te hebben als je het zou proberen. UEFA, dit is totaal chaotisch en gevaarlijk."

Er klinkt ook veel kritiek op de wijze waarop zaterdagavond in het Stade de France werd uitgelegd waarom de wedstrijd vertraagd was. "Ze hebben zojuist op de grote schermen een extra vertraging van 15 minuten aangekondigd 'vanwege de late aankomst van fans'", tweet Lineker. "Complete bullshit."



Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Schande wat er gisterenavond gebeurd is qua organisatie. Dat er ‘slechts’ 3 maanden tijd was om voor te bereiden is geen excuus, hoe moeilijk kan het zijn om tickets te scannen en om niet met traangas te spuiten? In elk B- of C-land is dit nog beter geregeld

29 mei 2022 om 12:24

Zelfs Tirana had het beter geregeld. Van mij hoeft er de komende 50 jaar geen finale meer naar Parijs…

30 mei 2022 om 22:25

Dan had de organisatie idd gewoon van te voren aan moeten geven dat 3 maanden te kort was. Hadden ze t gewoon in hetzelfde stadion kunnen doen als vorig jaar, die had t draaiboek nog wel liggen zonder dat er stof op lag. (En trouwens, net alsof Stade de France nooit finales organiseert. Gewoon een slap excuus. En anders zogezegd, hadden ze t aan moeten geven dat t te kort was).

29 mei 2022 om 12:26

Vraag me alleen af waarom alles aan real zijde wel goed ging. Je kan niet alles op de organisatie afschuiven hier

29 mei 2022 om 12:32

@Dutch89

Omdat de Liverpool fans met 60 tot 80.000 fans waren meegereisd naar Parijs, dat is niet ongewoon voor de fans uit Engeland. Dat doen ze vaker. Vaak bemachtigen zij op de zwarte markt, ter plekke nog een ticket, of blijven ze in de stad zelf rond hangen.

Er zijn blijkbaar ook vluchten vanuit Liverpool naar Parijs gecanceld.

Liverpool en Real Madrid kregen elk 20.000 tickets van de UEFA, als er dan 60 tot 80.000 fans meereizen.. dan kan je dit soort dingen wel verwachten.

Maar goed, diegene die binnen drongen waren niet alleen maar Liverpool fans, maar ook velen Fransen uit Frankrijk zelf.

29 mei 2022 om 12:57

De fanzone van Liverpool was ook veel verder. Stonden veel files en de metro's waren aan het staken.

29 mei 2022 om 14:37

Heizel, hillsbrorogh en nu weer gisteren…. Het ligt altijd aan de hele wereld maar nooit aan de fans van liverpool zelf. Dat uitschot gaat het gewoon nooit leren

29 mei 2022 om 15:16

Wat een walgelijke reactie. Voor Hillsborough hebben de autoriteiten zelf bekend verantwoordelijk te zijn geweest voor de verdrukking. Gisteren wijst alles opnieuw naar de onkunde van de Franse autoriteiten en de UEFA. Lekker makkelijk conclusies trekken omdat het bij dezelfde supportersgroep gebeurd.

29 mei 2022 om 15:50

Hillsborough iedereen snapt dat dat puur om de rust te bewaren is geweest dat de schuld niet bij de “fans” wordt neergelegd. Net als toen zijn er gisteren weer duizenden zogenaamde dronken tokkies zonder kaartjes afgereisd die geprobeerd hebben om het stadion binnen te komen. Daar en alleen daar zit het probleem bij het schorrie-morrie van de liverpool aanhang, niet bij de organisatie. Geen wangedrag= geen problemen

29 mei 2022 om 16:26

Hahaha puur om de rust te bewaren? Hillsborough is 30 geleden gebeurd en het eerste wat er gebeurde was juist dat de fans verantwoordelijk werden gehouden. Lees je ook eerst maar in over de acties van de UEFA en de autoriteiten van gisteren voordat je wat zegt. Maar ik heb vooral het idee dat je graag Liverpool en hun supporters even aan wil pakken

29 mei 2022 om 12:49

Inderdaad een slap excuus en mag hopen dat de UEFA en Parijs zich daar nu niet achter gaat verschuilen. Voor de knock-out fase CL heeft men soms maar een maand voorbereiding.

29 mei 2022 om 13:12

Het probleem is dat Frankrijk een B-land is.

30 mei 2022 om 09:20

De Franse steden zijn het voorbeeld van onze geweldige multiculturele samenleving.

30 mei 2022 om 21:45

Je bedoelt onze, door jou zo gehate, multiculturele samenleving als gevolg van ons koloniale verleden? Of zit je haat te diep en kun je dit niet erkennen? Zou wel zo netjes zijn als je inhoudelijk reageert om je bruin-rechtse haat reactie uit te leggen. Maar goed, we weten allemaal dat dit em niet gaat worden

Tja, schandalige organisatie en ook merkwaardig hoe Franse autoriteiten altijd situaties laten escaleren bij voetbalwedstrijden waar vaak geen enkele reden voor is.

29 mei 2022 om 12:45

Even uit nieuwsgierigheid,welke wedstrijden nog meer?

29 mei 2022 om 12:54

Paar weken geleden nog bij Marseille Feyenoord. Traangas gooien op een fanplein.

29 mei 2022 om 13:09

Laatste eigen ervaring in Frankrijk, Lille - Ajax, werd het ook slecht geregeld bij de wedstrijd. Werden we (na het standaard uur na het eindsignaal dat je in het uitvak sowieso moet wachten) allemaal naar de parkeergarage onder het stadion geleid om daar allemaal opgehokt nog een uur te wachten tussen draaiende busmotoren en uitlaatgassen. Kwam je door de drukte te dicht bij een Me'er ging de knuppel alweer omhoog. Onnodig mensen frustreren allemaal.

Verder hoor je van andere mensen ook verhalen over onnodige optredens van de politie (meen bij Marseille in de halve finale met dat waterkanon) en staat er genoeg online.

29 mei 2022 om 15:30

Bij lille-ajax bij binnenkomst eerst proberen 2000 supporters door 2 deurtjes te leiden. Vervolgens gaat dat niet snel genoeg (och wat raar? Wordt er zonder legitieme reden traangas ingezet op de complete supportersgroep. Na afloop ons laten ze ons een uur opgepropt wachten in een broeierige parkeergarage alsof we pluimvee zijn. Word je iets iets te hard gedrukt richting een ME'er door de menigte krijg je een klap van een schild of knuppel. Bij buitenkomst ook nog mijn chauffeur tegen een muur gedrukt door 4 agenten omdat hij schijnbaar verdacht was. Hij was de enige persoon bij ons die juist nuchter was. Ik vraag wat er aan de hand is omdat hij ons terug naar NL zou rijden. Wordt mij vrij onvriendelijk verzocht mbv 2 m16/m4 in mijn gezicht om maar rustig door te lopen. Vanaf de weg naar het stadion toe tot het weer huiswaarts keren met de auto complete machtsmisbruik van de Franse autoriteiten.

30 mei 2022 om 09:22

Feyenoord heeft ook huisgehouden in Nancy lezen we altijd. Volgens bepaalde verhalen van supporters zorgde juist de politie dat het zeer chaotisch werd. Feyenoord supporters vechten sowieso terug en laten niet met zich sollen net als in Rome. Maar het ligt altijd aan de supporters volgens de media en de autoriteiten...

30 mei 2022 om 09:38

@uitkaart
Tja dat pro actieve politieoptreden met geweld wordt je niet blij van maar je praat dan over relatief grote wedstrijden. ADO vs Excelsior is wat dat betreft een klein wedstrijdje en dat loopt zonder politie ook compleet uit de hand dus zijn wij dan zoveel beter?

30 mei 2022 om 11:51

Nancy uit, heeft de Franse autoriteit elk advies vanuit Nederland genegeerd. Sloten kroegen waardoor vele op straat moesten bivakkeren. OV naar stadion werd stilgelegd. En de route naar stadion met een groep Feyenoorders was een zekerheid dat je kennis maakt met een paar latten.
Nederlandse mensen die opgepakt werden, in bezit van kaart of niet, werden naar stadion gebracht en een vak in geduwd.
Dan het overvloedig en onnodig gebruik van traangas. Inval in officiële Feyenoord vak, daar de ongeregeldheden plaats vonden op officiële Franse vakken.

29 mei 2022 om 13:07

Tja er zal vast veel fout zijn gegaan, maar de Engelse mogen ook naar zichzelf kijken. Het bestormen is ook niet goed geweest natuurlijk. Traangas wordt niet zomaar gebruikt, ookal was het misschien niet nodig. Ze moeten iedereen die op de zwarte markt gekocht en verkocht hard aanpakken. Die hebben dit veroorzaakt.

29 mei 2022 om 13:19

Je hebt gelijk hoor. Maar vind ipv dat de autoriteiten deescaleren lijkt het daar in Frankrijk toch altijd erop dat ze het verder uit de klauwen laten lopen.

Op twitter gaat genoeg rond waarbij je toch je vragen kan stellen (@watch_lfc (filmpje), en @draper_rob draad duiden het).

29 mei 2022 om 14:24

@Kenada

“Traangas wordt niet zomaar gebruikt”

Ik kan uit eigen ervaring (Marseille recent) zeggen dat de Franse politie wél te pas en te onpas naar traangas grijpt, met alle gevolgen van dien. Kijk voor de gein maar even op Twitter naar verschillende filmpjes waarop je o.a. Liverpool supporters binnenin het stadion het laatste toegangspoortje in ziet gaan, een agent op z’n dooie gemak aan komt lopen en zonder waarschuwing met pepperspray begint te spuiten in iemands gezicht (op 1,5 meter afstand).

30 mei 2022 om 11:52

Franse turtles gebruiken te pas en om te pas traangas. Deert hun niet wat er gaande is of dat er andere mogelijkheden zijn.

Ongezien, ongehoord. En dan zijn er velen die Africa Cup uitlachen? Nou dit was er niet beter op.

Belachelijk. Sowieso is niet alleen de UEFA hier schuldig voor, maar ook de Franse autoriteiten. Heel slecht geregeld.

Snap ergens wel dat de politie geweld heeft moeten gebruiken. Ze kregen de boel niet onder controle, dan moet je traangas inzetten, hoe jammer en hoe spijtig voor de mensen die wel een geldig ticket hadden.

29 mei 2022 om 12:34

Probleem is dat die Fransen altijd traangas inzetten, daarom vrij moeilijk te bepalen of het nu nodig was..

29 mei 2022 om 15:47

Ik zag beelden waarbij ze traangas spoten door het hek heen op de supporters die allemaal moesten wachten voor de ingang. Totaal onnodig in dat geval in ieder geval. Totale onkunde en machtsmisbruik.

29 mei 2022 om 12:37

CMG- dat zou dan veel verklaren als je kijkt naar de samenstelling vd Franse bevolking

29 mei 2022 om 12:46

Oh nederland79, dat dit evenement niet goed geregeld was kwam door alle Algerijnen en Tunesiërs? Wat een trieste opmerking.

29 mei 2022 om 12:50

Al die dronken Britten kwamen eigenlijk uit Nigeria en Senegal 🤣

29 mei 2022 om 13:46

Ik weet niet of je ziet welke personen er over de hekken klimmen? Als dat dronken Britten zijn dan ben ik de paus.

29 mei 2022 om 14:38

Haha mensen echt, cognitieve dissonantie is zo groot. Dit was ook bij de 'rellen van wappies' in Eindhoven en Tilburg. Wappies protesteerden al bijna een jaar elke week. Een keer ontploft de hele boel na de aankondiging van een lockdown, hele centrum afgebroken. En wat zegt iedereen? Die wappies!! Terwijl als je gewoon naar de beelden kijkt zag je exact hetzelfde als hier. 'Dronken Engelsen'. Niet dus.

29 mei 2022 om 14:40

Je hebt domme opmerkingen zie je vaak op internet en je hebt dit....Zucht...

30 mei 2022 om 21:48

Hahaha, wie anders dan "Nederland79" met z'n gebruik xenofobe gejank. Één klik op z'n persoonlijke pagina en je ziet wat voor type dit is. Bah.

31 mei 2022 om 02:42



@jeffrey

In plaats van mensen uitmaken voor xenofoob zou je eens een keer de statistieken goed door moeten nemen

Tip van de sluier. Die mensen waren Nederland79 het over heeft zijn oververtegenwoordigd als het gaat om misdaad in Frankrijk. Voorbeeld. 47.6 van de misdadigers in Parijs hebben een migratieachtergrond terwijl 85 'autochtoon' is. Parijs kent circa 2.1 miljoen inwoners. Dat betekent dat 15 van de 2.1 miljoen gezamenlijk verantwoordelijk is voor 47.6 van de misdaden. Dus er zijn circa 315.000 migranten uit voornamelijk Afrika.

Ik bedoel er verder niks mee te zeggen behalve dat bepaalde vooroordelen ergens vandaan komen. Je hoeft dan niet direct alles af te schilderen als xenofoob. Ik zeg ook nergens dat het een bepaalde bevolkingsgroep is geweest die de fout is in gegaan tijdens de CL finale. Hopelijk kijk je eens wat verder dan de one-liners om te zien waar bepaalde visies vandaan komen.

Als je toch bezig bent, kijk even naar Zweden. Een direct causaal verband tussen toename van 'vluchtelingen' en misdaadratio.

Ik zie verder ook niet hoe jij zoveel conclusies kan trekken a.d.h.v een nagenoeg volledig leeg profiel. Je hebt zelf blijkbaar ook je conclusies al snel klaar...

29 mei 2022 om 12:45

Dit is maar een 'incident' wordt er gezegd ook al die rellen in stadions van de laatste maanden zijn 'incidenten' maar als het op de Afrika Cup gebeurt is het een schande en kan Afrika niks organiseren.

29 mei 2022 om 13:05

hahaha je praat weer zoveel onzin. Je was er niet eens bij man. Er was echt nul aanleiding om traangas te gebruiken. Politie optredens zijn 9/10 keer echt bullshit bij stadions. MAar dat kan je natuurlijk niet weten als je nooit eens stadion van de binnenkant ziet hahahah.

29 mei 2022 om 13:54

Was jij er wel bij dan? Nee, je hebt een paar filmpjes gezien en denkt het meteen beter te weten. Let op je toon tegenover anderen. Zeker als jij juist degene bent die onzin praat wanneer een anders mening of clubvoorkeur je niet aanstaat

29 mei 2022 om 14:26

Jij was er dus wel bij, Blaugrana? Hopelijk heeft het beste elftal in de geschiedenis van het Spaanse voetbal je vermaakt!

29 mei 2022 om 15:00

Ik bezoek zeer regelmatig uitwedstrijden met ajax en het is altijd gezeik in frankrijk. In 2017 in Lyon meer dan 45 minuten vastgehouden in een gesloten ruimte met bussen die de motor aan hadden staan. Oja trouwens, de politie zat gewoon traangas te spuiten op mensen die hun ticket lieten zien.

29 mei 2022 om 15:07

Echt schandalig, als eerst is de Uefa verantwoordelijk met idd daarnaast de Franse autoriteiten maar die dachten dat ze opeens met extreme hooligans te maken hadden en maakten het erger. Maar weet je wat ik echt nog niet snap, ...

Is de artikels hier na de CL finale. Lees er al 3 ofso allen negatief beladen over een slecht moment. Dan zal het best nieuwswaardig zijn maar snap die mindset niet erachter, is diegene dan zo negatief ingesteld!? Bedoel er is ffs net een finale gespeeld plaats even wat moois man! "De 14e van Madrid, dit is hoe ze het deden" of "Marcelo de beste prijzenpakker die gaat vertrekken" of "de Klopp v Carlo battle op wel tactisch gebied werd de match gewonnen!" Echt waar wat een niveau is het hier helaas!

30 mei 2022 om 12:21

Waarom is uefa schuldig? Europa heeft alles wat met Rusland te maken heeft geboycot. Franse autoriteiten moeten dit in goede banen lijden.

En die Fransen gebruiken bij een kuchje al traangas. Het jaar of er voor van Feyenoord Nancy Engelse supporter dood geschoten. Bij een ander Engelse wedstrijd in Frankrijk traangas in stadion. Schuld lag bij de Fransen maar Platteni durfde geen maatregelen te nemen

Liverpool fans zijn door 'Franse' mensen belaagd, bestolen, in elkaar gebeuk voor tickets. Er gaan tientallen filmpjes rond van dit import tuig wat in Parijs actief is. Ik hoop voor elke club dat er nooit meer een grote wedstrijd meer georganiseerd wordt in deze trieste stad.

Er is zelfs een filmpje dat iemand die zijn geldige ticket aan het scannen is uit het niets traangas in zijn muil krijgt gespoten.

29 mei 2022 om 12:51

Import tuig dan nog wel. Knap dat je een onderzoek gedaan hebt naar de achtergronden van de belagers, of ga je er maar van uit dat iedereen die een kleurtje heeft “import tuig” is?

29 mei 2022 om 12:56

Waar zeg ik dat ze een kleurtje hebben? Misschien moet je eens niet zo snel je racisme kaartje trekken Calimero.

29 mei 2022 om 13:00

Het gebruik van ‘Fransen’ en import tuig plus de beelden van gisteren brachten die gedachte in mij naar boven.

Over wie had je het dan?

29 mei 2022 om 13:02

https://twitter.com/NickParrottTV/status/1530794974241075200?t=P23qVg7fB6aJP6ULRzL16A&s=19


Maar dit zijn natuurlijk allemaal Liverpool of Madrid supporters. Er zijn al meerdere filmpjes met hordes van dit soort Franse jongeren die binnen dringen. Maar leuke stad wel Parijs.

29 mei 2022 om 13:03

Nou ja als je de filmpjes bekijkt worden er door merendeel geen Frans gesproken. En zullen ook genoeg 'mensen zonder kleurtje' tussen zitten. Die niet 'Frans' zijn.

29 mei 2022 om 13:05

Dan was het een foutieve interpretatie van mijn kant.

29 mei 2022 om 13:05

Dit is je reactie na het lezen van zijn reactie? Dus even op de vingers tikken ofzo?

Wat is er zo moeilijk om er mee eens te zijn dat er misstanden zijn gebeurt gisteren? Ik word soms best moe van de mensen die ongeacht de reactie er altijd tegenin gaan :D

29 mei 2022 om 14:42

Ach komaan Lierse. De problematiek in Parijs is gewoon bekend. Net zoals vele andere grote steden in Frankrijk. Grotendeels, HELEMAAL naar percentage bevolking, Noord-Afrikaanse en zuidelijker Afrikaanse 'import'. Lelijk woordgebruik ervoor. Maar de maatschappelijke tendens is toch wel zichtbaar? Duidelijker dan in Frankrijk en zeker Parijs krijg je het niet hoor. Verder doet dat, voor mij, niets af aan welk individu dan ook. Ik kijk echt niet anders naar een willekeurig individu, welke afkomst dan ook. Maar dat doet toch niks af aan wat je ziet, al jaaaren?

29 mei 2022 om 22:42

Onze deugheld Lierse. Pak de statistieken er maar bij. Of ben je daar bang voor?

30 mei 2022 om 09:30

Men wil niet zien wat voor problematiek er rondom bepaalde bevolkingsgroepen is. Maar de EU wil rustig doorgaan met importeren van niet-westerse mensen met alle gevolgen van dien. Wacht gerust nog maar 50 jaar en Nederland ziet er ook totaal anders uit. Zorg maar dat je op je ouwe dag een blaffer bij je draagt want dit gaat sowieso van kwaad tot erger en mensen als Lierse houden dit rustig in stand want oo de multiculti samenleving brengt ons zoveel goeds. De voorbeelden ook in zijn mooie België zijn er in overvloeden waarom er een keer aan de handrem getrokken moet worden.

Ik zou niet weten waarom het per definitie een schande is dat er traangas gebruikt wordt. Ja natuurlijk is dat extreem klote voor de mensen die niks te maken hebben met die chaos, maar het de politie doet dat ook niet zomaar natuurlijk.

29 mei 2022 om 13:05

dan zou ik echt de beelden nog even bekijken. Mensen die gescand werden en binnen mochten komen werden alsnog bespoten met traangas en mochten daarna ook alsnog gewoon doorlopen.

Het leek echt erop van hier beetje traangas en veel plezier met de wedstrijd, volgende graag. Het sloeg helemaal nergens op. Het leek wel of de politie daar een beetje aan discriminatie deden van hier alle Engelsen krijgen traangas in hun bek ook al hebben ze een legaal kaartje en zijn ze door de controle heen gekomen.

29 mei 2022 om 14:28

@Lierse1997

Als je dat oprecht denkt, moet je voor de gein maar eens een voetbalwedstrijd in Frankrijk bezoeken met grote aantallen supporters. Traangas is daar eerder regel dan uitzondering.

Ze snappen daar waarschijnlijk niet dat als je traangasgranaten in een grote groep met mensen schiet, dat dat alleen maar nóg meer chaos gaat veroorzaken (los van het feit dat je mensen lelijk kan verwonden als ze zo’n grote bus op hun hoofd krijgen).

29 mei 2022 om 14:46

Zelfs politie en ME in Nederland doet dat wel, zomaar. Ik raad je aan eens wat analyses op te zoeken en dan niet van de politie zelf. En als het hiér al nogal eens fout gaat of als er gebruik gemaakt is van... vee-behandeling, gebeurt dat zeker in Frankrijk. Ik was ook altijd van het idee dat mensen dit zelf verdienen en de autoriteiten praktisch altijd juist handelen. Maar na meermaals eens goed te kijken naar verschillende museum-plein incidenten, corona-demonstraties of 'koffie drinken', ben ik er heel anders naar gaan kijken. Daar zijn zo-veel nare en gewoonweg valse strategieën toegepast op totaal ongevaarlijke mensen, zet je serieus aan het denken.

Frankrijk bewijst maar weer eens waarom het een vervallen land is, wat is het daar op veel vlakken echt een enorme ongeorganiseerde teringbende zeg.

Frankrijk is qua volk gewoon een 3e wereldland, zet zelfs auto's in de fik als ze het WK winnen,

denk dat ze dit deden omdat ze boos waren dat er geen franse club (lees: PSG) in de finale stond. dan zijn die fransen al snel heel irritant als het niet om hen draait. snel op de kleine pik getrapt.

zoals meerdere mensen al aangeven, komende jaaaaaaaaaaaaaaaaaren geen toernooi, finale of wat dan ook aan deze gekke fransozen geven.

De vraag is waarom iedereen van Real er gewoon in kon, maar er bij Liverpool massale problemen waren.

Heeft iemand de database van ze gehackt en kaarten dubbel uitgegeven. Heeft iemand dat bij de club zelf onderhands gedaan voor financiële gewin? Of is het echt puur een technische fout.

Ik weet het niet hoor. Maar ik vind het wel erg makkelijk naar de organisatie te wijzen zonder het hele verhaal te kennen. Zo'n ticket van Robertson zal natuurlijk wel echt zijn. Maar als hij dubbel is uitgegeven wordt de tweede die er mee aankomt toch echt geweigerd.

Verder heeft de Liverpool aanhang het alleen maar erger gemaakt door het stadion dan maar te gaan bestormen. Wat denk je dan wel niet...

29 mei 2022 om 14:02

Wytse van der Goot ging in de voorbeschouwing naar buiten om de situatie te filmen en hij zei dat er problemen bij de ingang van zowel de Liverpool fans als de Real fans waren. Dus het leek niet een probleem exclusief voor Liverpool fans.

29 mei 2022 om 14:31

@Martijn R

Op de vele beelden is te zien dat het zowel aan de kant van Liverpool als de kant van Real Madrid fout ging.

Daarnaast zou een verklaring kunnen zijn dat Liverpool met veel meer was dan Real en dus ook veel meer zonder kaart. Indien zij dan een kaart op de zwarte markt kopen die vals blijkt te zijn, zorgt dat ook weer voor meer oponthoud.

Als laatste was de fanzone van Liverpool veel verder van het stadion als die van Real en waren er veel problemen met het openbaar vervoer, waardoor het langer duurde voordat zij bij het stadion waren.

Een absolute wanprestatie. Dit was smeken om een herhaling van het Heizeldrama

Eindelijk gaan mensen nu zien wat er al heen lang gebeurd met ME en politie.

Goed voorbeeld zijn de Feyenoord supporters, nee het zijn geen lieverdjes, maar bijna bij alle confrontaties zijn de ME en politie de schuldigen van escalaties. Net zoals de escalaties bij demonstraties in Nederland.

Veel mensen denken dat de politie en ME heilig boontjes zijn, maar de waarheid is compleet anders. En nee, ik praat het niet goed, maar mensen moeten echt hun ogen openen en beseffen dat hoe er met onschuldige mensen word omgegaan gewoon disproportioneel is.

30 mei 2022 om 12:12

Er is een groot verschil tussen voetbalsupporters en die demonstranten.
Die demonstranten werden gevorderd plaats te verlaten. Domste wat je kan doen is dan op de grond gaan zitten met je handen omhoog. Dat is vragen om klappen, en terecht.
Bij voetbalsupporters word er niet zo vals vriendelijk gevraagd. Daar gaan de helmpjes naar beneden dan weet je dat het actie word.

Als er maar 20.000 tickets worden vrijgegeven aan de liverpool fans en 20.000 aan Madrid wat doen er dan 60.000 liverpool fans daar. Eigen schuld dikke bult kunnen we wel de organiaatie de schuld gaan geven maar ze moeten niet als dwazen proberen binnen te komen. Want dan is het goed dat ze nog traangas gebruiken en hun niet in de benen schieten. Want ik zie videos waarin mensne ober hekken springen enzovoorts.

29 mei 2022 om 14:34

@Sammy21

Want je mag alleen naar een stad afreizen als je een kaart hebt? In Tirana waren er ook 10,000 Feyenoorders, terwijl er maar 4000 kaarten waren.

Het grootste gedeelte van de kaarten worden aan de lokale bevolking gegeven/verkocht, waardoor er veel kaarten op de zwarte markt belanden die uiteindelijk verkocht worden aan fans van één van de twee clubs. Het grootste gedeelte blijft echter gewoon in de stad om daar te kijken en daar eventueel te feesten, het is dus niet dat ze daar met 80,000 het stadion hebben bestormd.

“Dan is het goed dat ze hun niet in de benen schieten”. Wat een opmerking zeg, jij telt officieel niet meer mee.

29 mei 2022 om 14:56

Als je dan eens je ogen/oren goed gebruikt kun je zien dat het meerendeel van die mensen die over de hekken klimmen niet eens Engelsen zijn, en wat is er mis mee om naar een stad af te reizen zonder ticket? Ik was er ook en had geen ticket, ben gezellig naar de fanzone gegaan en vervolgens in een café gaan kijken, maar het feit dat er traangas word gebruikt is dus verantwoord doordat er zoveel mensen zonder tickets naar de stad afreizen? Goede beredenatie🤦 Daarnaast was het ook aan de andere kant raak bij de real zijde.

Volgens de Franse overheid en de UEFA waren er 20 tot 30 duizend valse kaartjes in de omloop maar de vakken waar de Engelsen moesten zitten waren nog niet eens voor 1/3e gevuld vlak voordat de wedstrijd begon, ze denken zeker dat ze met een stelletje idioten te maken hebben. Hat was gewoon een bar slechte organisatie dat 1 en al amateuristisme uitstraalde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
J. KloppUnknown
AlissonKeeper
H. DaviesKeeper
L. HughesKeeper
AdriánKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

10 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren