Courtois haalt uit: ‘Ik vind dat ik niet genoeg respect krijg, vooral dáár niet’

Zondag, 29 mei 2022 om 09:05Jeroen van Poppel • Laatste update: 09:36

Thibaut Courtois maakte zaterdag direct na het winnen van de Champions League van de gelegenheid gebruik om zijn gram te halen. De dertigjarige doelman van Real Madrid, met negen reddingen de absolute uitblinker in de finale tegen Liverpool (0-1), vindt dat hem meer waardering toekomt dan hij krijgt. "Ik vind dat ik niet genoeg respect krijgt, vooral niet in Engeland", aldus Courtois tegenover BT Sport.

De Belgische keeper won voor het eerst in zijn carrière de Champions League. "Ik zei tijdens de persconferentie al dat als Real Madrid een finale speelt, dan winnen we", aldus de sluitpost, die uitgeroepen werd tot Man of the Match. "Ik sta aan de goede kant van de geschiedenis. Ik zag veel tweets over mij dat ik vandaag vernederd zou worden. Maar het was andersom, denk ik."

Courtois zegt dat hij de zege van het belangrijkste clubtoernooi ook nodig had. "Vandaag moest ik een finale winnen voor mijn carrière en al mijn harde werk. En ook om wat respect te verdienen, want dat krijg ik eigenlijk niet genoeg, vooral niet in Engeland." Courtois voelde zich tijdens zijn vier seizoenen onder de lat bij Chelsea blijkbaar tekortgedaan. "Ik kreeg veel kritiek. Zelfs na een geweldig seizoen zeiden ze dat ik niet goed genoeg was, of whatever. Ik denk dat ik vandaag een geweldige wedstrijd heb gespeeld en het verschil heb gemaakt. We hadden één kans en die maakten we", doelt hij op de rake intikker van Vinícius Júnior.

Met enkele fabelachtige reddingen ontpopte Courtois zich tot de held van Real Madrid. "Ik ben gewoon heel trots op het team. We hebben volgehouden en op de momenten dat ze me nodig hadden, stond ik er." Courtois zegt dat Real de beste clubs ter wereld heeft verslagen. "Manchester City en Liverpool waren ongelooflijk dit seizoen en streden tot het eind in de Premier League."Gerelateerd

Meer sportnieuws

150 reacties (laatste reactie door ironmanutd)

Speelde een geweldige wedstrijd. Was met recht de man van de wedstrijd, wat een fenomenale reddingen heeft hij verricht.

Het vooraf een beetje opnaaien heeft hem duidelijk gemotiveerd...

29 mei 2022 om 10:44

Je mag daar wel motivatie uithalen, maar hij moet er wel boven staan. Gewion blij zijn met zo een match en de beker.

Lekker boeiend wat de media schrijft of dat je wel of niet in een top lijstje staat.

29 mei 2022 om 11:11

Hoezo leeft er altijd de tendens dat voetballers maar overal boven moeten staan, omdat ze miljoenen verdienen? Veel van de analisten die hem ‘bekritiseren’ hun salaris is ook niet misselijk. Voetbal is gewoon een wereld waarin miljoenen omgaan, maar dat maakt een mens niet opeens een en robot zonder dat emoties. Zeg maar tegen je lokale amateurclub dat ze niet zo emotioneel betrokken moeten zijn, ze verdienen er immers toch geen geld mee; dat zou toch ook heel raar zijn. Voetbal is emotie, of je dat nou doet voor 100 miljoen, 100 euro of gratis. Als iets hem dwars zit mag hij daar voor uitkomen. Als hij vindt dat hij niet genoeg erkenning krijgt mag hij zijn gevoelens ventileren, net zoals ieder ander mens.

29 mei 2022 om 11:27

Crr7

Las dat hij het ook had over negatieve tweets.

Hij is een prof en wordt gewaardeerd door zijn team, staf en hele club. Ook fans van je club.

Lekker boeiend wat willekeurige mensen zoals jij of ik op twitter zeggen. Of meningen van zogenaamde analisten.

Ik zou er zelf bovenstaan.

29 mei 2022 om 12:48

@cr7

Ik snap best dat sporters niet overal boven kunnen staan, zeker als er bagger over jou of je familie wordt uitgestort.

Maar Courtois doet wat anders, hij eist respect, zelfs zodanig dat hij het disrespectvol vindt om niet in een lijstje opgenomen te worden. Dan ben je wel erg met jezelf bezig.

29 mei 2022 om 14:33

@mrkrillin

'Ik zou er zelf bovenstaan' zegt een persoon die zelf nooit in dezelfde situatie heeft gestaan en waarschijnlijk direct zou reageren als ik in plaats van dit had gezegd dat je een dombo bent omdat je dit zegt.

Laten we even eerlijk hier zijn als er een groep niet tegen kritiek kan is het wel wij die er vaker geen enkele ervaring mee hebben vergelijkbaar met beroemdheden.

Een klant op werk met een grote muil is al genoeg voor ons om geirriteerd te raken. Laten we aub niet doen alsof wij hier beter in zouden zijn.

29 mei 2022 om 13:23

Die redding op dat schot van Mane was echt een geweldige redding he, terecht man of the match, wat een wedstrijd van hem!

29 mei 2022 om 14:00

En die op die 2 schoten van Salah ook.

Is bezig aan een geweldig seizoen, en dan is de wedstrijd van gisteren natuurlijk een super bekroning.

Als je dan zo om respect moet gaan vragen, maak je jezelf wel heel klein eigenlijk. Maar goed, ieder zijn ding.

29 mei 2022 om 09:39

Dat is Courtois, hij neemt geen blad voor de mond. Hij zal altijd zijn gevoelens uiten, dat heeft hem vorig jaar paar plekken gekost bij de top beste doelmannen ter wereld, toen hij FIFA uithaalde.

Al heeft hij wel gelijk. Een Mendy, Alisson of Ederson moeten minder doen om echt gewaardeerd te worden. Een Bono, Oblak, Courtois doen zo veel meer maar daar hoor je geen hype over.

29 mei 2022 om 09:44

Ach, hij zal ook vast bij een enorme groep gewoon geroemd worden om zijn kwaliteiten, maar de negatieve lui hoor je altijd meer.

Je ziet Benzema bijvoorbeeld, voor zover ik weet, nooit zijn gelijk halen. Die is toch ook flink afgemaakt, ook door zijn eigen achterban. Laat het gewoon zien, dan krijg je het respect vanzelf.

29 mei 2022 om 10:54

Zo goed zijn en dan zo'n gigantisch ego met een minderwaardigheidscomplex op de koop toe, moet altijd maar gevalideerd worden door de wereld anders is meneertje heel bozig, ik vind dit echt zo'n enorm sneue vent.

29 mei 2022 om 10:54

@CMG Dat is Calimero Courtois bedoel je 🤣 if you know you are good/the best you just know. Geen bevestiging voor nodig! Achya niet iedereen heeft het zelfvertrouwen van ibra 😉

29 mei 2022 om 11:12

Ben je serieus? Zit je zo kinderachtig in elkaar dat je serieus denkt dat een paar opmerkingen van Courtois hem plekken op de lijst voor de gouden handschoen of hoe dat ding ook heet gekost heeft?

Als er 1 speler is die er heel hard voor moet werken dan is het Mendy wel. De beste man had een weergaloos jaar en werd aan de kant geschoven voor de B-keeper van PSG bij deze verkiezing..

29 mei 2022 om 11:28

@cmg laat mij raden, Real fan? Altijd lastig voor hen om kritiek te horen op hun spelers. Courtois terecht niet bij de 10 beste keepers. En ik volg Spanje wel.

29 mei 2022 om 11:29

Ik vraag me oprecht af wat het voor hem uitmaakt? Je hebt net 1 van de grootste prijzen die er is gewonnen en alom prijzen mensen je, ook net als ik die niks met Real heeft. Ik snap dat je voor Real bent CMG, maar opbjectiviteit raad ik je aan op te zoeken in het woordenboek.

29 mei 2022 om 12:00

Dat kan gewoon niet. Of je bent wat aan het trollen.

Dat is echt alsof je zegt dat Ronaldo in 2014 niet bij de 10 beste spelers ter wereld hoorde.

29 mei 2022 om 12:47

Ach in Engeland denken ze nog altijd dat daar de enige competitie is waar gevoetbald wordt. Als je daar 5 leuke potjes speelt ben je meteen absolute wereldtop. Die Alisson vinden ze daar ook zo geweldig. Nou ik zie het niet. Courtois is veel beter dan die gozer. Ook Neuer is nog altijd paar klassen beter.

29 mei 2022 om 13:13

Exact zoals jij hier op vz over de BuLi bezig blijft dus.

29 mei 2022 om 13:16

CMG- Logisch dat je niet wordt opgehemeld als je zingt in zo'n waardeloze band of je moet Bounou bedoelen

29 mei 2022 om 13:17

Bizarno. Knap geraden. Kwam die observatie door zijn comment of misschien zelfs zijn Real Madrid profielfoto?

29 mei 2022 om 14:04

Veel Chelsea fans zijn boos op hem omdat hij weg ging en veel fans van andere Engelse clubs moeten hem niet omdat hij bij Chelsea speelde. Maar goed, hij is Neuer echt wel voorbij.

29 mei 2022 om 14:07

In de fifa lijst van beste keepers ter wereld was hij nergens te bekennen, terwijl hij op eenzame hoogte met Neuer stond, ook toen. Hij had echter kritiek geuit op de wedstrijd om de 3e en 4e plaats van de Nations League, dat het onzin was dat die gespeeld moest worden.

29 mei 2022 om 14:15

Onzin @samcro. Feit blijft gewoon dat PL fans er een handje van hebben andere competities af te kraken. Als Lewandowski of Mbappe of Vlahovic goede cijfers hebben dan komt dat zogenaamd door de zwakte van de competitie. In de PL ben je na 3 goede wedstrijden al een absolute topspeler om vervolgens daarna keihard te floppen (maguire, Grealish, Alli, Greenwood) enzo kunnen we nog wel even doorgaan. Alisson is zekers geen verkeerde keeper, maar als je hem de beste keeper van de wereld vindt ten faveure van keepers als Neuer of Courtois dan ben je natuurlijk alles behalve objectief.

29 mei 2022 om 15:21

Ach een tijdje terug liep Mendy nog te janken dat Afrikaanse spelers niet gerespecteerd worden. Als ik de spelers moet geloven worden ze allemaal zwaar onderschat en is iedereen tegen ze.

30 mei 2022 om 08:13

Greenwood flopte niet door prestaties op het veld.

29 mei 2022 om 14:36

@Ajaxlove

En enkel sinds de laatste CL wedstrijden hebben mensen het over het feit dat hij al wat, 3 al keept als de beste keeper ter wereld.

Als blijkbaar dus letterlijk voor deze wedstrijd nog enorm veel mensen waren die hem underraten of niet tot beste keeper benoemden, dat lijkt het me erg logisch dat hij dit benoemt.

Dat maakt hem niet klein. Het maakt eerder de rest en hun vooringenomen uitspraken klein omdat we weten dat Courtois zeker na deze wedstrijd gewoon de waarheid spreekt.

Wat is er toch met dat de media en wij alles mogen roepen over spelers, maar als zij dit doen het spontaan wordt ervaren als 'klein zijn'. De ironie.

30 mei 2022 om 08:15

Respect opeisen vind ik klein. Je ziet Benzema, Oblak, Busquets, Kante of andere spelers die in het verleden misschien niet helemaal gewaardeerd werden zoals ze verdienen, niet respect van de media vragen. Mijns inziens ben je klein als je dat wel doet. Sta erboven.

30 mei 2022 om 17:20

@Ajaxlove

Letterlijk al deze spelers hebben zich weleens geuit dat ze zichzelf niet gewaardeerd voelden behalve Kante.

Oblak zelfs meerdere malen de laatste jaren. Niet de beste voorbeelden.

Mensen zijn nou eenmaal mensen he? Als jij je niet gewaardeerd voelt in je relaties of werk zal jij hopelijk ook een belletje rinkelen. Mensen die vragen worden niet overgeslagen al denkt men vaker van wel. Het zijn vaker de mensen die nooit iets vragen die worden overgeslagen.

En zo is het, keepers moeten ook de credits krijgen. Twee jaar geleden redde Neuer ook in zijn eentje de CL voor Bayern tegen PSG met een aantal ongelofelijke reddingen, keepers zijn zo belangrijk.

29 mei 2022 om 09:44

Tja, zonder keepers gaan alle ballen erin natuurlijk. Dus ze zijn altijd belangrijk

29 mei 2022 om 09:46

Nou ja, bij karius lag dat anders 😉

29 mei 2022 om 09:50

En Donnarumma…

29 mei 2022 om 15:55

Iedereen verdient respect, de een niet meer of minder dan de ander. Alleen is respect iets dat je krijgt en niet iets dat je bij de eerste de beste gelegenheid moet eisen. Maar blijkbaar is het tegenwoordig heel normaal om daar als een klein verwend kind over te janken.

Courtois was enorm gemotiveerd, hij had er alles over om de Champions League finale te winnen.

Je zag dat hij enorm emotioneel was na de wedstrijd.

Courtois heeft inderdaad de laatste 2 jaar vooral, te weinig waardering gehad, alleen de Real Madrid fans en mensen die La Liga volgen, weten echt hoe goed hij is. Gelukkig kon heel de wereld dit gisteren nu ook mee krijgen.

Courtois El Muro is voor mij al 2 jaar met afstand de beste doelman ter wereld, de UEFA en FIFA zal er dit jaar niet naast kunnen kijken.

29 mei 2022 om 09:39

Jij kijkt dan ook door een ietwat gekleurde bril, zeker top 5 keeper maar beste van de wereld weet ik niet

29 mei 2022 om 09:42

Dat weet jij inderdaad niet. Onderbouw je mening of zeg lekker niks?

Courtois had gisteren de meeste saves aller tijden in een CL-finale: 9 om precies te zijn.

Courtois heeft dit seizoen in de Champions League de meeste saves verricht: 63 saves om precies te zijn

29 mei 2022 om 09:44

Ik heb niets met Real, maar 100 procent de beste keeper van de wereld en zeker dit seizoen. Mijn inziens komen andere niet eens in de buurt qua prestaties, in ieder geval dit seizoen niet.

29 mei 2022 om 09:51

@voetbalfan1991 Wie zou je dan op de eerste plek zetten? Als ik kijk naar de afgelopen twee jaar, waar CMG- het over heeft, zou ik geen keeper kunnen bedenken die constant zo een hoog niveau gehaald heeft en zo belangrijk geweest is voor zijn team. Heel misschien Mendy, als je ook naar prestaties bij nationale ploeg kijkt? Maar ook dan schaal ik Courtois overall toch nog wat hoger in.

29 mei 2022 om 10:15

Zoals CMG al zegt. Enkel mensen die Madrid en/of La Liga volgen... Mensen zoals jij niet

29 mei 2022 om 10:43

Het zijn reacties zoals dit waaop mensen juist afknappen op Real, met die misplaatste arrogantie maak je geen vrienden.

29 mei 2022 om 11:36

Top 5 maar de beste weet je niet? Courtois heeft ervoor gezorgd dat we in de finale staan én deze ook hebben gewonnen. Benzema was dit seizoen fantastisch samen met Vini maar Courtois hoort in het rijtje van beste spelers dit seizoen.

29 mei 2022 om 10:38

A, thanks cmg. Dacht de hele tijd dat courtois er geen kloten van kan, maar dankzij deze reactie weet ik nu dat courtois een wereldkeeper is. Bedankt man, koning open deur.

29 mei 2022 om 10:57

Jeetje, begrijpend lezen is niet echt jouw ding, of niet? Hij zegt toch gewoon dat Courtois te weinig waardering krijgt, terwijl zijn prestaties van een belachelijk hoog niveau is? Belachelijke reactie, maar ja, ik lees wel vaker gare reacties vanuit jouw kant.

29 mei 2022 om 11:16

Hahahah is toch mooi hoe serieus sommige mensen zich hier nemen. En een 'gare reactie'? Wat is dat nou weer. Ik kan overigens prima begrijpend lezen hoor. Rond dit jaar een universitaire opleiding af, dus komt wel goed met mij hoor!

29 mei 2022 om 11:43

Oh ik neem mijzelf verre van serieus, dus daar hoef je geen zorgen om te maken. Maar ik snap die kittige reactie van jou niet zo op @cmg. Nergens voor nodig lijkt mij. En met betrekking tot je gare reacties, ik vind je redelijk identiek aan @aqua, alleen de Barcelona variant. Dus die kinderachtige reacties onder Barcelona en Madrid posts, tja, daar heb ik niet zoveel mee. En ten slotte met je universitaire opleiding, succes, hopelijk rond je het goed af.

29 mei 2022 om 12:12

Fcgrun050

Neem het hem niet kwalijk. Ik reageer niet meer op die gozer. Hij heeft blijkbaar een neef in Barcelona wonen die van alles op de hoogte is, betreft FC Barcelona.

En gisteren viel hij mij aan met ‘waarom zit jij niet in Parijs’ hij zat blijkbaar lekker te zuipen met Liverpool fans in Parijs. Tegelijk kon hij wel reacties plaatsen op Voetbalzone. Geweldig gozer.

29 mei 2022 om 12:35

Zozo, @blaugrana11 heeft dus wel contacten in Barcelona. Die krijgt dus alle inside information mee over Barcelona. Met betrekking tot de tweede, zegt ook wel wat over hem (of haar) als hij/zij in Parijs zit, dat hij/zij het nog zo nodig vindt om zijn/haar mobiel te pakken en op VZ reacties loopt uit te tikken. Redelijk verspilling van je tijd denk ik, voornamelijk als je daar bent.

29 mei 2022 om 13:00

jij bent anders ook alleen maar aan het provoceren hoor.

29 mei 2022 om 13:02

Zoveel tijd heb je daar niet voor nodig hoor. Was overigens een topdag gisteren! En het is hij trouwens. Ik heb in ieder geval nog wel een reden om voor een spaanse topclub te zijn. De meesten hier zijn gewoon gloryhunters die alleen maar voor madrid zijn omdat ze de beste zijn lol. Bedankt dat je me succes wenst trouwens. Gaat wel lukken.

Je zal maar een Champions League winnen en dat dan het eerste wat je doet is even je gram halen op tv bij de grote boze Engelsen.. Hij was namelijk niet in een top 10 gezet door een tijdschrift.. Hij is echt een goede keeper, maar wat een engnek en naar mannetje is hij zeg..

29 mei 2022 om 09:43

Ach ieder mens wil waardering krijgen, dus snap zijn reactie wel. Dit seizoen verreweg de beste keeper van de wereld, in de competitie en CL zover ik heb gezien geen blunders gemaakt en in mijn ogen de reden dat ze überhaupt de halve finale en finale hebben gehaald. Belangrijker geweest dan Benzema, al scheelt het niet veel. Ik weet dat veel mensen roepen dat Benzema speler van het jaar moet worden, maar mijn stem zou absoluut naar Courtois gaan.

29 mei 2022 om 09:46

Nee helemaal prima, waardering is vast heel belangrijk. Maar blijkbaar is hij hier enorm mee bezig, anders dan ga je eerst even staan vertellen hoe leuk je het vindt dat je nu eindelijk die grote prijs te pakken hebt.. Ik vind dit echt een intens treurige reactie

29 mei 2022 om 09:48

Natuurlijk is hij ermee bezig. Net zoals zure Chelsea fans ermee bezig zijn en zijn vertrek nog altijd geen plek kunnen geven.

Wat zegt hij verkeerd? Dat hij niet de juiste waardering heeft gehad de afgelopen tijd? Klopt toch?

29 mei 2022 om 09:50

Ja vind ik ook. Dan win je de belangrijkste voetbalprijs in Europa en dan ga je janken om het feit dat je te weinig respect krijgt in het thuisland van je tegenstander….. Als hij nou in Madrid of in België niet wordt gerespecteerd is het wat anders. Maar in dit geval…..

29 mei 2022 om 09:50

Ach een voetballer met een ego, dat zien we niet vaker toch ik vind het in ieder geval een menselijke reactie van verder een hele nette en reële man qua reacties en interviews. Om hem op basis hiervan weg te zetten als een engnek vind ik net zo kansloos maar goed.

29 mei 2022 om 09:54

@CMG-, heb je mij na het winnen van de CL vorig jaar meteen een dikke middelvinger op zien houden naar Courtois? “Zo, wij hebben hem en jij lekker niet! Je ging toch naar Madrid toe om hem te winnen?!” Dat is het niveau van zieligheid waar we het hier over hebben.. Ik heb die vuile streek van hem al lang een plek gegeven, maar dat betekent niet dat ik de persoon Courtois opeens geen weggooier meer vindt..

29 mei 2022 om 14:40

@YoeriCFC

Natuurlijk zijn spelers bezig met waardering in een wereld waar miljoenen een mening over je hebben en die vaker wel dan niet negatief is.

Raar genoeg mogen wij allerlei kritiek op ze hebben maar als ze dit andersom doen is het een 'treurige reactie'?

Dat klinkt als een toxische relatie. Een narcistische bij voorkeur. Ook zij mogen zich uiten en ik hoop dat ze dit veel vaker gaan doen. Alleen maar leuk om te zien hoe spontaan de media en fans zo verongelijkt reageren en de ironie ervan niet zien.

29 mei 2022 om 09:52

Speciale kerel dat zeker. Maar om op basis van dit te zeggen dat hij een engnek en naar mannetje is slaat echt op niks.

29 mei 2022 om 09:57

Zijn verleden is sowieso niet brandschoon toch? Een klein akkefietje met de ex van De Bruyne bijvoorbeeld.

29 mei 2022 om 09:58

Is natuurlijk niet op basis van alleen dit. De manier hoe zijn transfer geforceerd heeft, het feit dat hij vreemd ging op zijn zwangere vriendin met de vriendin van zijn teamgenoot en dan nog een hele rits aan interviews en persconferenties van hem maken dat mijn nekharen recht overeind gaan staan als ik die go-go-gadget-uitschuifneus in beeld zie komen..

29 mei 2022 om 10:07

Doet me altijd een beetje aan Kees van Fodder denken (TV-serie)

29 mei 2022 om 10:07

Dingen die hier allemaal niks mee te maken hebben lijkt me.

29 mei 2022 om 10:11

Nee, klopt. Zoals ik al zei: ik zeg het ook niet alleen op basis van dit interview. Het is het totaal pakket.

29 mei 2022 om 10:15

Opvallend.

29 mei 2022 om 10:20

Dingen die wel iets zeggen over het karakter. Misschien is hij 1-op-1 wel heel aardig maar ik moet zeggen dat hij me niet al te jofel overkomt.

29 mei 2022 om 11:38

Jij hebt Terry ook nooit een goede verdediger gevonden vanwege al zijn mankementen buiten het veld?

29 mei 2022 om 11:44

Zeg ik dat ik hem geen goede keeper vind? Nee. Sterker nog ik zeg: “hij is echt een goede keeper maar..” Het staat er letterlijk..

29 mei 2022 om 11:46

Wie zegt dat je die dingen niet los kunt zien? Hij kan toch een hele goede keeper zijn, en een enorme lul tegelijk?

29 mei 2022 om 14:35

@njfromvol: Ik snap dat smaken verschillen, maar we gaan hem toch niet met Tatjana Simic vergelijken

29 mei 2022 om 23:39

Overnars!!

Ik denk niet dat er iemand is die nog twijfelt aan de skills van Courtois. Is ook de MVP van de avond geworden gister maar heeft het hele CL seizoen zichzelf laten zien. Stopte ook nog de penalty van messi. Een uitstekend seizoen en hij is ook nog maar 30 jaar jong. Die kan nog flink wat jaren mee, uitstekende aankoop van Florentino, als ik me niet vergis kostte Courtois ons maar 25 miljoen, en dat is gewoon een koopje. Benzema kostte ons overigens maar 37 miljoen en Modric slechts 35 mil. Die manier van zaken doen, dat kan alleen de beste president van de wereld Florentino Perez!

29 mei 2022 om 10:32

Allereerst, van harte gefeliciteerd. Toch een overwinning ook voor het Spaanse voetbal!
Alleen de aankopen moeten we wel een beetje in perspectief zien. Ik weet nog wel dat de 40 miljoen voor Modric toen enorm veel geld was, net zoals toen bij Vini Jr (16 jaar en 40 miljoen dacht ik). Ook Benzema was toen erg duur. Nu zijn het allemaal onder de marktconforme prijzen, desalniettemin fantastische aankopen natuurlijk. Heeft zich allemaal wel uitbetaald ondertussen haha.

29 mei 2022 om 11:31

Jij bent toch ook echt schaamteloos he? Modric was volgens de media de slechtste aankoop, nu is het een koopje? Benz was toen een relatief normale prijs, is pas sinds een paar jaar topniveau.

29 mei 2022 om 11:41

Je kan toch niet ontkennen dat Real het gewoon prima doet financieel? Ja Hazard is een enorme misser gebleken maar welke grote, dure transfers nog meer? Vaak verkopen ze de spelers ook weer goed. 40/50 miljoen is acceptabele als je ziet waarvoor ook weer verkocht wordt.

29 mei 2022 om 11:48

Benzema is al jaren topniveau. Daarom won Madrid de CL al sinds 2014 en was het de meest scorende ploeg ooit van La Liga in 2011/12. Hij staat er niet voor niet zolang in als eerste spits. Voor mij zeker al jaren top 5 spits in de wereld. Afgelopen 4 jaar ook veel gaan scoren.

29 mei 2022 om 12:15

Samcro Benzema is pas enkele jaren topniveau?

Dan moet jij mij uitleggen hoe een voetballer die pas een aantal jaren van topniveau is, al sinds 2009 in de basis staat van de grootste en beste club allertijden? Leg jij mij dat maar eens even uit?

Hij heeft sinds 2009, tig verschillende coaches gehad, verschillende spitsen als concurrent gehad. Ze zijn allen gekomen en weer weggaan. Benzema is er nog steeds.

Leg mij ff uit hoe een spits dat pas aantal jaren topniveau is, de 4e topscoorder allertijden is in de CL en 2e topscoorder allertijden van de geschiedenis van Real Madrid.

Go on son.

29 mei 2022 om 13:17

Benz is pas de laatste jaren het scoren toe gaan voegen aan zijn repertoire waar hij voorheen volledig in dienst speelde van Cristiano. Ik bedoel er niet mee dat hij slecht was, voordat het zo uitgelegd wordt, ik bedoel dat hij pas sinds enkele jaren echt op hoog niveau aan het presteren is. Hij is zeker een topspits want anders sta je niet zo lang in de basis bij 1 vd beste clubs vd wereld. Maar goed, dit was niet eens de essentie van mijn eerste reactie, dat ging vooral over het schaamteloze gebrabbel van die provocateur.

29 mei 2022 om 14:41

@samcro: Benzema is altijd een absolute topspeler geweest. Er zijn praktisch geen spitsen in de wereld die de dienende rol zo op zich konden nemen als Benzema toen met CR7. Op hoog niveau presteren heeft hij altijd gedaan. Wel staat hij nu meer in de picture en laat hij zien hoe ongekend veelzijdig hij is.

29 mei 2022 om 17:12

Benz sinds een paar jaar top? Huh? Die was al top toen Arsene aan hem zat te trekken om naar Londen te gaan en dat is al iets meer dan een paar jaar geleden.

Wat speelde hij een ongelofelijke heldenrol. Bij iedere andere keeper had Liverpool gewoon de championsleage gewonnen. Alleen Salah schoot al zes keer op de goal. Zou Liverpool ooit een wedstrijd hebben verloren waarin ze zoveel kansen kregen? Echt knap van Courtois, die cup komt hem toe.

Het is ook gewoon lachwekkend. Courtois is al zeker 2 seizoenen weergaloos bezig en dit seizoen nog gigantischer. Maar dan zie je echt van die lijsten van beste Gk's dat gaat nergens over, maar wij weten wel beter! En terecht dat Courtois hier een punt maakt! Vooral de lachwekkende Engelse pundits zijn te grappig gewoon. Ook voor deze finale weer allerlei hoogmoedige disrespectvolle uitspraken zien langskomen en kijk eens aan! Even goed de mond gesnoerd!

29 mei 2022 om 09:49

Dat moet je niet serieus nemen. Ze hadden gisteren de studio’s weer volgepakt met ex-Liverpool spelers en Rio Ferdinand, dan weet je 1 ding en dat is dat er niets verstandigs gezegd gaat worden.. Ze zijn gisteren tot diep in de nacht vol ongeloof aan het “analyseren” geweest, compleet met prachtige meltdown van Owen, hoeveel pech het arme, arme Liverpool toch niet gehad heeft..

29 mei 2022 om 09:53

Waarom moet je het niet serieus nemen? Aangezien real veel geluk heeft gehad is het logisch dat Liverpool pech heeft gehad

29 mei 2022 om 09:57

Ik snap dat nooit zo - iedereen weet dat voetbal voor een groot deel op geluk en pech wordt beslist, dat is nou eenmaal zo. Voetbal is de meest onrechtvaardige sport die er is. Liverpool is dit seizoen al zo vaak door het oog van de naald gekropen (alleen al die twee bekerfinales, en natuurlijk Inter, Villarreal, etc) dan moet je ook niet gek opkijken als het wonder een keertje niet gebeurt. En datzelfde geldt voor Real - als die hier verloren hadden, dan had iedereen naar de miraculeuze wedstrijden tegen PSG, Chelsea en City gewezen en ook gezegd “logisch, dat sprookje kon nooit eeuwig duren”.

29 mei 2022 om 10:32

@Miki1959, Real heeft gewoon meer kwaliteit als het op de dag zelf aankomt. Waar Courtois gisteren een schitterende bal redt van Mane en verder al die schoten die recht op hem afkwamen er uit haalt, doet Becker dat niet. Liverpool was echt niet zoveel beter. Ze choken weer op het laatste moment.. Maar goed, onder Klopp is dat geen verrassing meer. 5 Europese finales, 4 verloren. Het is veelzeggend.

29 mei 2022 om 10:51

Ik zag dat Liverpool dit seizoen in hun drie finales (FA Cup, League Cupen CL) 500 minuten gespeeld heeft zonder een goal te scoren, dan is het idd moeilijk om ze alledrie te winnen.

29 mei 2022 om 11:29

En de finale die gewonnen werd was tegen Spurs…

29 mei 2022 om 12:10

😂😂 Dat we die meetellen is eigenlijk een wonder

Hij keepte gisteren echt gewelidig, zonder hem had Real zeker verloren. Wel verassend dat Courtois weer met zo'n reactie komt, laat hem gewoon blij zijn met de beker. Engeland is hem niets verschuldigd of hoeft hem ook niet op een voetstuk te plaatsen. Het is en blijft een zielig mannetje.

Op dit moment is er geen betere keeper dan hem. Vorig jaar vond ik oblak. Nu is het toch echt courtois. Hopelijk ga ik naar Nederland België, dan kan ik deze geweldenaar in het echt zien. Ik ben geen real fan. Maar ik heb zo van deze man genoten. Het leek wel alsof hij dacht, salah dribbel en schiet wat je wilt. Je pakt mijn champions League titel niet van me af😆.

Hij is wel zielig. En verliest hier heel veel krediet. Bij Chelsea was hij nou eenmaal nog niet de keeper die hij nu is. Maakte toen nog weleens fouten. En als ie fouten maakt komt er kritiek. Als je daar niet mee kunt omgaan dan is dat zijn probleem. Wij hadden de CL gewonnen als Courtois niet zo goed was gisterenavond. Salah alleen al had 2 doelpunten gemaakt. Het zegt genoeg over het spelbeeld dat Courtois man van de wedstrijd is

29 mei 2022 om 14:43

Hij was top bij Chelsea.
Maar dat krijgen ze niet over hun lippen.
Met een titel
Cech eruit gespeeld

Heb Mendy al veel meer zien blunderen

29 mei 2022 om 15:12

Bij jouw ja, poeh daar zal ie zich druk om maken zeg. De beste man kreeg al weinig credits gezien bepaalde ranglijstjes. Maar na gisteren was elk analist etc. enorm lovend over hem! Dus niet zo salty.

29 mei 2022 om 17:16

Hij verliest heel veel krediet bij jou Miki, ik denk dat hij en heel Real Madrid daar wakker van liggen. Belachelijke comment weer. Maar niks onverwachts hoor. Het is niet iedereen gegeven ten slotte toch?

Haha dat om respect vragen is zo triest. Heb je zo'n fantastische wedstrijd gekeept, maar ga je je toch zo klein gedragen. Wat dat betreft past hij prima bij Real Madrid.

Vind dat om respect vragen altijd een beetje zielig overkomen, desalniettemin is dit wel de beste keeper ter wereld op dit moment. Echt geweldig bezig de laatste seizoenen, bizar goed gewoon.

29 mei 2022 om 10:31

La Liga is sowieso als een soort psycholoog. Zodra spelers daar gaan spelen beginnen ze over gebrek aan respect en dat soort onbenullige zaken. Allemaal gehuil. Maarja, je moet je ergens druk om kunnen maken als je in een dikke villa onder de zon woont en alles voor je gedaan wordt.

Voor de rest prima finale gekeept overigens.

29 mei 2022 om 14:47

@phila

Wat erg he als spelers kritisch terug zijn de duivels dat het zijn? Ook mooi om te weten dat jij wel je zelfrespect en erkenning verkoopt voor wat geld aangezien je dan naar je 'dikke villa kan rijden'.

Er zijn daar websites voor. Dan kan je zo in je eigen villa en verdwijnen al je emoties en problemen als sneeuw voor de zon.

Geld is natuurlijk een kogelvrij vest daarvoor. De ironie ook altijd dat het de voetbalwereld om geld draait en spelers vooral aan geld denken om vervolgens als zij hopen de voetbalwereld te humaniseren, spontaan ze niet moeten zeiken omdat ze veel geld hebben.

Echt bomvol ironie dit alles.

29 mei 2022 om 15:43

Ik weet niet hoe je je conclusie kunt trekken dat ik m'n zelfrespect en erkenning verkoop. Kleine kans dat jij mij beter kent dan ik zelf.

On: hij staat altijd in de schijnwerpers, mensen schrijven dan dingen over je. Dat zijn vaak geweldige dingen, soms is het een shit show. Dat weet je van tevoren. Mensen vergeten soms ook te relativeren. Er gaan mensen dood aan honger en oorlog en dan is, met alle respect, een discussie over respect van de pers een stuk minder interessant. Ik zou me er in ieder geval niet zoveel van aantrekken.

Het is inderdaad een straffe prestatie gezien hij ook te kampen had met pubalgie (ontsteking aan de buikspieren en lies)

VZ is lekker bezig met de negatieve sensatie headlines.

OT: waanzinnige prestatie van de beste keeper ter wereld. Wat is hij al lang belangrijk voor Real zeg.

29 mei 2022 om 15:13

Echt zo riep het al, weet je wat ik echt nog niet snap, ...

Is de artikels hier na de CL finale. Lees er al 3 ofso allen negatief beladen over een slecht moment. Dan zal het best nieuwswaardig zijn maar snap die mindset niet erachter, is diegene dan zo negatief ingesteld!? Bedoel er is ffs net een finale gespeeld plaats even wat moois man! "De 14e van Madrid, dit is hoe ze het deden" of "Marcelo de beste prijzenpakker die gaat vertrekken" of "de Klopp v Carlo battle op wel tactisch gebied werd de match gewonnen!" Echt waar wat een niveau is het hier helaas!

29 mei 2022 om 15:52

Negative koppen creeren sensatie, sensatie creert meer clicks. Ik snap het wel, maar je zou wel iets meer balans verwachten. Anders ben je gewoon riooljournalistiek aan het bedrijven.
Zonde inderdaad.

Topkeeper. Mag zeggen wat hij denkt. Misschien is t moment niet handig. Blijft 1vd beste keepers vd wereld.

29 mei 2022 om 11:52

*de beste

Heeft hij imo gewoon gelijk in. Krijgt echt te weinig waardering de voorbije 3-4 jaar. Dat zie je aan alles, fans, verkiezingen etc. Zeker in Engeland wordt hij niet op waarde geschat en op zich is dat begrijpelijk gezien de manier waarop hij bij Chelsea vertrok maar dat doet niets af aan zijn kwaliteiten natuurlijk. Ik vind hem ook een droeftoeter maar kwalitatief steekt hij er nu al 3 seizoenen met kop en schouders bovenuit.

29 mei 2022 om 21:50

In Engeland hebben Becker en Ederson dan weer wel een goede naam, maar geen van beiden is top 10 in de wereld. Integendeel, ik vind beide heren onbetrouwbaar en al zeker geen puntenpakkers. Bij het uitvoetballen is het altijd billen knijpen voor de fans. Courtois steekt daar drie niveaus boven op dit moment. Wel akkoord dat het een droeftoeter is die meestal wel wat te klagen heeft, zoals Lukaku.

Hele goede doelman maar vervelend mannetje

Na Kroos de volgende die vindt dat hij meer veten in zijn reet gestoken moet krijgen. Vorig seizoen was hij gewoon matig en dat beeld draag je een tijdje mee. Grow up.
Was wel geweldig gisteren.

29 mei 2022 om 10:32

Als je niet naar real kijkt dan moet je je er niet over uit laten.

Vorig seizoen matig zegt die dan…

29 mei 2022 om 11:43

Lol.
Vorig seizoen matig? L

29 mei 2022 om 11:47

Ik neem aan dat je het over 2 seizoenen geleden hebt? Vorig seizoen was hij gewoon al geweldig.

29 mei 2022 om 12:02

Twee seizoenen geleden was die ook fantastisch. Na de covid-break was hij samen met Benzema en Ramos de man die Real de titel bezorgde.

29 mei 2022 om 13:49

In de tweede helft van dat seizoen inderdaad, sinds de covid-break is hij eigenlijk op een ongelooflijk niveau aan het keepen. De eerste helft van 19/20 was hij toch nog twijfelachtig en dat is waar oigatinha het over heeft denk ik.

29 mei 2022 om 17:21

Jij hebt hem dus niet 1 wedstrijd gezien vorig seizoen anders was je nooit tot deze uitzonderlijk domme uitspraak gekomen. Als jij hem vorig seizoen een wedstrijd hebt zien keepen en tot deze conclusie komt dan heb je echt serieus hulp nodig.😜

De Real supporters beginnen sinds gisterenavond wel heel arrogant te worden moet ik zeggen. ( Nog meer dan anders). Vinden zichzelf de beste en als we niet voor Real zijn dan zijn we tegen Real. Ik ga nog een keer zeggen wat me dwars zit en dan ben ik er wel klaar mee. Afbraakvoetbal dat is blijkbaar de nieuwe norm aan het worden. We hebben deze week Roma en Real een finale zien winnen die allebei hetzelfde deden. Tegenhouden en wachten op dat ene kansje. Ga ik Roma nu echt met Real vergelijken? Ja ik ga Roma echt met Real vergelijken En Real is eigenlijk ook hetzelfde als Atletico maar dan zonder de vele overtredingen. Ik snap dat je de prijs wilt winnen maar waarom weigeren te voetballen? Waarom zien we maar 1 ploeg die er een leuke wedstrijd van wil maken voor de mensen in het stadion en de miljoenen mensen die kijken op TV. Voetbal is entertainment waarbij je de mensen wilt vermaken en de mensen wat wil laten zien. Jammer dat het van 1 kant moet komen. Nog meer ploegen zullen nu verdedigend gaan spelen en zich massaal ingraven waardoor voetbal veel minder leuk wordt om naar te kijken.

29 mei 2022 om 10:49

Man man man jij snapt niks van voetbal.
Er zijn teams die op balbezit en hoge druk kunnen spelen (city en liverpool) en er zijn andere teams die dat niet kunnen en hun sterkste wapen is de omschakeling. Waarom zou Real in een finale riskeren om hoge druk te zetten en weten dat de trio voorin bij Liverpool enorm snel zijn en ze hard kunnen straffen op de counter. Alleen omdat jij als 'neutrale' supporter een 'leuke' wedstrijd wilt zien? Smh..
Real koos logischer wijs om compact te spelen en te loeren op de counter.
Jij bent zo een zondag cafe voetbalkijker die gewoon Ronaldinho acties wilt zien en het technische aspect niet begrijpt.

Begrijp me niet verkeerd, ik als Real supporter hrb ook liever een 70% balbezit match, maar met huidige selectie van Real tegen tegenstanders zoals City en Liverpool die enorm hoge druk zetten is het gewoon niet mogelijk voor Real.

Terugkomend op je rage quit, als je de CL wint ben je gewoon de beste, punt. Volgende jaar is er weer een CL en als Real hem niet wint zijn ze niet meer de beste, zo steekt voetbal inelkaar.

29 mei 2022 om 11:00

Real speelt dit spelletje ook tegen Celta de Vigo of tegen Sociedad dus dat heeft helemaal niks te maken met de tegenstander

29 mei 2022 om 11:55

Meeste doelpunten gemaakt in La Liga gemaakt dus wat een onzin. Is ook nog het 1e seizoen van Ancelotti met deze groep zonder grote aankopen. Je kan ook zeggen dat het ontzettend knap is.

29 mei 2022 om 11:57

“Waarom zou Real Madrid in een finale riskeren om hoge druk te zetten?”

Zodat miki blij is en lekker kan slapen!😂

29 mei 2022 om 22:32

Madrid-Celta: 60 balbezit en 15 doelpogingen
Celta-Madrid: 55 balbezit en 12 doelpogingen
Madrid-Villarreal: 50 balbezit en 15 doelpogingen
Villarreal-Madrid: 57 balbezit en 17 doelpogingen

Wat zou het toch aangenaam zijn als clowns gewoon zwijgen over wedstrijden die ze niet kijken.

29 mei 2022 om 11:31

Arrogant omdat je net de CL hebt gewonnen? Dan mag je jezelf gewoon de beste noemen als je de top 4 grootste kanshebbers achter elkaar hebt verslagen. Je bent volgens mij de hele tijd aan het klagen omdat Real heeft gewonnen. En vergelijken met Atletico? Lol je bent echt zo gefrustreerd he? Real heeft ontzettend veel goals gemaakt in deze CL campagne. Je hebt met Benzema de topscorer van de CL. En dat noem je afbraakvoetbal. Sorry maar niemand neemt jou serieus.

29 mei 2022 om 11:55

Ach niet op reageren, deze gast basht alles wat maar te maken heeft met Real Madrid. Heerlijk dat we zojuist de cup hebben gewonnen, echte fijn gevoel voor zulke trieste gastjes!

29 mei 2022 om 11:56

Eigenlijk wel maar deze kerel zie je overal bashen. Denkt alsof we Atletico zijn terwijl we de meeste goals in La Liga hebben gemaakt en ook de topscorer van de CL hebben. Kan daar echt zo slecht tegen.

29 mei 2022 om 12:09

Miki

Je slaat de plank volledig mis.

1. Finales zijn er om gewonnen te worden.
2. Real speelt het gros van de wedstrijden in La Liga gewoon leuk voetbal (al is dat altijd subjectief)
3. Deze CL was mede dankzij Real en haar 3 fantastische combebacks een spectaculaire editie. Dat heeft niks met ingraven te maken, dat kan ook niet als je elke keer terug komt.

Liverpool is een fenomenale ploeg, en wat mij betreft nog steeds de beste van de wereld met City, maar er is geen ploeg met de mentaliteit van Real. Elk vezeltje in die spelers is gebrand om die cup te winnen. Dat was het verschil gister.

29 mei 2022 om 22:25

Een aantal Liverpool fans beginnen sinds gisteravond wel echt jankballen te worden.

Courtois echt man van de wedstrijd. Dacht in het begin dat het nog wel een keer fout zou gaan met die harder terugspeelballen. Maar wat een reddingen heeft deze man gemaakt, echt niet te geloven. "jammer" dat Benzemaa zo"n geweldig seizoen draait in de CL, anders hadden Courtois wel man van de CL mogen maken.

'respect' wordt te vaak en te onpas gebruikt. Wat betekent het woord eigenlijk? Een overvloed aan waardering, of een verbod op kritiek? Het lijkt alsof die voetballertjes te vaak, te snel het in hun hoofd krijgen en dan mogen we alleen leuke dingen over hen zeggen, want opgepast als ze eens een kritische vraag of kritische voetnoot langs horen komen. De mensen in Oekraine verdienen respect, ouders die kinderen opvoeden onder moeilijke omstandigheden verdienen respect. Mensen in de gezondheidszorg verdienen respect. Mensen die werken in ordediensten verdienen respect. Een keeper die een aantal leuke wedstrijden speelt verdient een prijs of een troffee, maar nog niet per se 'respect'.

Courtois ballon d’or!

Off-topic: Nu Hazard de CL heeft gewonnen krijgt Chelsea 25 miljoenen ( melde sommige bronnen)
Mooi meegenomen voor en speler die nauwelijks speelt!

Gelul over respect ..... krijgt elke week 400.000 gestort daar spreekt respect uit egootjes en huilebalk zijn het

Ik wordt een beetje moe van dat spelers zeggen geen respect te krijgen ze worden fors betaald en om dan te gaan zeuren om respect hij is een keeper die ballen moet tegenhouden en dat deed hij gisteren fenomenaal dan snoer je toch iedereen de mond ? , hetzelfde als meneer Wijnaldum kon gewoon bijtekenen bij Liverpool maar kreeg geen respect ging zit bijna het hele seizoen op de bank bij PSG plaats in oranje kwijt niet eens opgeroepen alleen omdat meneer volgens hem geen respect kreeg , en dan een mooie carrière als een nachtkaars laten uitgaan dan ben je lekker bezig .

Put some respekt (ja met een letter "k", gangster style) on his name, please hahahah.
Maar zonder alle gekkigheid.

Wat ben ik blij met Courtios. Wat een top keeper is hij zeg, wauw. Na Casillas tijd perk had ik behoefte aan langere keepers. Toen kregen we Keylor Navas. Dat is niet verkeerd uitgepakt, maar Courtois is van een ander niveau. Hij zal een Real Madrid legende worden.
Toch een zegen in vermomming dat die burofax naar Utd is gefaald, anders zaten we nu met de Gea. Ik respecteer het traject van Gea, maar ik kan geen betere keeper wensen voor Real dan Courtios. Held!Hij is al sinds het seizoen 19/20 gewoon geweldig. Maar ja dat zien alleen Real fans want zelfs een Schmeichel werd de afgelopen jaren beter bevonden in de Engelse media. Eindelijk zien ze het nu wel na een CL finale wereldprestatie maar hij is al 3 jaar op zo'n hoog niveau aan het presteren. Hij maakt bijna nooit fouten en dit seizoen was die zelfs foutloos. Eindelijk de CL die zo'n keeper verdiend!

Top dat een speler, ook echt zijn mening geeft en niet altijd maar, wat de mensen willen horen. Hij beledigd niemand, hij zegt wat hij vind. Psv is nog op zoek naar een keeper, mischien kan ruud samen met max even langs gaan bij coutois. Hij schijnt een grote fan te zijn van max. Wie weet wil hij wel dichter bij huis voetballen. Omdat zijn kinderen naar school moeten.

Courtois speelt al zoveel jaren op een absoluut topniveau. De beste is altijd moeilijk om die te benoemen. Maar top 3 is hij al vanbij atletico.
Het ene jaar nog wat beter dan het andere.
Manuel Neuer heeft er zo jaren in gestaan, misschien als nummer 1, maar Courtois verdiend zeker ook van enkele seizoenen die nummer 1 plek. De prijzen spreken voor zich, dat is niet enkel geluk hebben om bij die ploegen terecht te komen. Ze wouden hem ( Chelsea en Real ) en er stond toen een topkeeper, zelf monument in doel. En hij speelde ze toch uit de ploeg.

Ik begrijp eerlijk gezegd dat gezeur om respect niet, vaak zijn het ook degenen die het hardst om respect lopen te bleren die er het minst voor gedaan hebben om dat respect te verdienen.

Met zo'n uitspraak blijft Courtois ook in een vicieuze cirkel hangen, want nu hij na een aantal fenomenale reddingen de man van de wedstrijd is geworden van de Champions League finale kan hij dan even lekker zijn gram halen, maar als hij straks eens een mindere wedstrijd speelt hebben de criticasters genoeg tijd gehad om de messen weer te slijpen.

Zoals Rene van der Gijp zou zeggen, lekker laten gaan. En al helemaal het gros van de Engelse media dat niet serieus te nemen valt omdat zij denken dat alles wat daar vandaan komt gods gift op aarde is en de rest geen fluit voorstelt. Geen aandacht aan schenken en energie aan verspillen, en ga gewoon lekker van je prestatie en overwinning genieten.

Natuurlijk zit er bij mij een hoop frustratie en het verliezen van deze finale doet heel veel pijn en dat zal nog wel even zo blijven. Ik ben het er gewoon niet mee eens dat veel supporters van Real zeggen we hebben de CL gewonnen dus we zijn de beste van de wereld. Dat zie ik echt anders. Dit seizoen is duidelijk geworden dat Real Madrid echt een heel hecht team is maar ook dat ze wel heel erg afhankelijk zijn van Benzema en Courtois. Het winnen van de CL vind ik voor 50% hun verdienste. Zonder hun is Real echt heel veel zwakker. Wij bleven winnen tijdens de Afrika Cup zonder Salah en Mane. En de League Cup wonnen we zonder Alisson Becker en een aantal andere basisspelers op het veld. Daarom vind ik dat wij en City de beste ploegen van de wereld zijn.En waarom? Omdat wij en City elkaar steeds opnieuw blijven uitdagen waardoor je sterker en sterker moet worden ,als team zijn we zo compleet en Real heeft momenteel geen uitdager zoals City.64 officiele wedstrijden hebben we gespeeld. 2 bekers gepakt. 92 punten gehaald in de competitie, maar toch kom je 1 punt tekort voor de titel dat is eigenlijk ongelofelijk. En de goede CL campagne eindigt helaas niet zoals gepland. En zo wordt een geweldig seizoen wat we hebben gehad helaas geen fantastisch seizoen. En natuurlijk wil ik de Real Madrid supporters ook gewoon feliciteren met de overwinning. En ja ik heb fel gereageerd. Niet altijd even fair maar ik denk daar natuurlijk ook over na

29 mei 2022 om 13:23

Prijzen tellen, niemand denkt over een aantal jaren aan de campagne van Liverpool in de CL behalve de eigen supporters. Wie weet er nog hoe het Arsenal verging in de CL in 2006 toen ze de finale verloren? Buiten de Arsenal supporters zijn dat er niet veel.

29 mei 2022 om 15:56

@miki

Je mag alsnog uiterst trots zijn op dit Liverpool. Wat mij betreft de beste van de wereld met City.
Weer een geweldig seizoen gedraaid.

Ondanks dat je net tekort komt voor 2 extra prijzen, is Liverpool nu al wel een aantal jaar absolute top (top 3) van Europa. Dat moet toch ook goed voelen.

29 mei 2022 om 19:18

Het is zoals Samcro al zegt: prijzen tellen. Liverpool heeft zonder meer een geweldig team, maar niemand zal het over een paar jaar hier nog over hebben.

Niet alleen Courtois haalt zijn gram, ook Real Madrid haalt zijn gram op het geweldige PL!
Alle PL topclubs een lesje geleerd in zakelijk en effectiviteit.
Courtois beste doelman van de wereld op dit moment. Met grote afstand op De Gea o.a.

Ach, hou je bek man. Courtois wordt universeel gezien als een van de beste doelmannen van de wereld, door velen als de beste van dit moment, niemand die iets negatiefs te zeggen heeft over Courtois, maar voor hem is dit niet genoeg, ze moeten een paar centimeter dieper gaan met hun tong wanneer ze zijn aars likken. De ego van een voetballer komt me echt de fucking strot uit, denken dat ze absolute goden zijn.

Ik begrijp Courtois volkomen. Hij is imo sinds zijn 2e seizoen bij Real de beste keeper ter wereld. Maar keer op keer worden zijn prestaties en wereld reddingen die Real prijzen heeft bezorgd onder gewaardeerd.
De reden daarvoor is is dat er zoveel hype om Ederson en Allison wordt gecreëerd door media omdat zij de PL domineren.
Ik dacht echt dat Courtois een absolute miskoop was in zijn eerste seizoen, maar na dat hij het seizoen er na zijn zelfvertrouwen had gevonden, vond ik hem echt een klasse beter dan elke andere keeper. Als je elke wedstrijd van hem ziet dan snap ik niet hoe je hem in de laatste 2 jaar niet de beste keeper van de wereld kunt vinden.

Dan moet hij zich ook naar andere personen respectvoller zijn. Dan krijgt hij het vanzelf terug.

Wat is dit toch altijd een onzekere kleuter zeg. Wel heel goede keeper!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4277 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. LuninKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

254 fans
Keeper, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Real Madrid 36 0 1 0
2020/2021 Real Madrid 38 0 0 0
2019/2020 Real Madrid 34 0 1 0
2018/2019 Real Madrid 27 0 2 0
2017/2018 Chelsea 35 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Massale uittocht compleet: Cech kiest eieren voor zijn geld en vertrekt

Petr Cech legt vanaf donderdag zijn werkzaamheden neer bij Chelsea, zo maakt de Engelse topclub bekend via de officiële kanalen. De Tsjech sorteert daarmee voor op een gedwongen vertrek van Todd...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren