De Bruyne bekritiseert Nations League in aanloop naar België - Nederland

Zondag, 29 mei 2022 om 15:03Mart van Mourik • Laatste update: 15:03

Kevin De Bruyne kijkt niet uit naar de aankomende Nations League-duels. In gesprek met Het Laatste Nieuws spreekt de aanvallende middenvelder zijn ergernis uit over de geplande duels in de komende periode, daar hij reeds een lang seizoen achter de rug heeft. Komende vrijdag treft België het Nederlands elftal, maar De Bruyne hecht weinig aan die ontmoeting.

“Voor mij is de Nations League onbelangrijk. We moeten die wedstrijden spelen, maar het is een soort oefencampagne”, vertelt De Bruyne, die in elf dagen tijd maar liefst vier interlands moet afwerken. “Iedereen heeft een heel zwaar seizoen gehad. Zodra we op het veld staan, doen we wat we moeten doen. Dan wil ik winnen. Voor de rest heb ik er niet veel over te zeggen.” Hoewel De Bruyne zich inhoudt, laat hij doorschemeren niet tevreden te zijn met het geringe aantal vakantiedagen dat men krijgt.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“Wij hebben er niets over te zeggen. Als spelers kunnen we praten over vakantie of rust, maar we hebben geen zeggenschap. We volgen wat we moeten doen en dat is het. We hebben per twaalf maanden iets meer dan drie weken vakantie. De mensen van buitenaf begrijpen niet hoe een speler zich na een seizoen voelt. Dat hoeft ook niet, uiteindelijk verandert het toch niet. Het heeft ook geen nut om er iets over te zeggen. Er verandert toch niets”, besluit De Bruyne.

België treft in Groep 4 van League A naast Oranje ook Wales en Polen. Na de thuiswedstrijd tegen Oranje wacht er vijf dagen later een ontmoeting met Polen in het Koning Boudewijnstadion. Op zaterdag 11 juni gaan de Rode Duivels op bezoek bij Wales, terwijl de huidige interlandperiode besloten wordt met een uitduel met Polen op dinsdag 14 juni. In september komt de Nations League-campagne ten einde met de returns tegen Wales en Nederland.Gerelateerd

Meer sportnieuws

136 reacties (laatste reactie door cedentical2)

Zal in de toekomst alleen maar meer worden. Voetbal is commercieel gezien te aantrekkelijk om toernooien te schrappen.

28 mei 2022 om 18:07

Als ik dit lees heb ik altijd weer zo'n medelijden met die voetballers. Om de 3 dagen een wedstrijd waarin ze gemiddeld 10km lopen, voor tientallen miljoenen per jaar. En de rest van het werkend volk, zoals de verpleegkundigen, onderhoudsmensen, schoonmakers etc etc maar vakantie vieren en op hun luie reet zitten voor die tientallen duizenden per jaar. Echt medeleven met dit soort mensen zeg.

28 mei 2022 om 18:11

Altijd zo een makkelijk gelul. Op die manier dan kan je bijna niemands situatie nog erg vinden want er zullen er altijd wel zijn die het slechter hebben. Verder denk ik ook niet dat hij zelf wil dat we dit “erg” vinden of dat we “medelijden” met hem hebben.Hij wil gewoon een wat normaler schema.

28 mei 2022 om 18:12

Wat een rare reactie zeg. Dus omdat voetballers miljoenen verdienen moeten ze zich als robots gedragen en mogen zij niks voelen of vinden?

28 mei 2022 om 18:13

Verpleegkundigen, onderhoudsmensen en schoonmakers komen s'avonds wel naar huis en kunnen tijd doorbrengen met hun familie. Voetballlers spelen momenteel zoveel wedstrijden dat ze bijna alleen maar van huis zijn en altijd onderweg zijn. Veel geld hebben is leuk, maar kan je wel ongelukkig maken.

28 mei 2022 om 18:20

Misschien ben ik een botte lul, maar KDB doet net alsof voetballers nooit vrij hebben. Op een trainingsdag 'werken' ze hooguit 5/6 uurtjes. De rest van de dag vrij en thuis. Ze maken misschien 30 uur per week, en dat door te sporten. Nee, het is niet te vergelijken met de échte werkenden. Ik begrijp wel dat het voor de fysieke gezondheid beter is om niet te vaak te voetballen, maar het mentale aspect wil ik hierbij wel even bagatelliseren.

28 mei 2022 om 18:21

Nu ben ik het absoluut niet maradungatje eens, maar voetballers zijn na de training of wedstrijd 99 van de 100x ook gewoon thuis of hooguit 1 of 2 nachtjes van huis. Alleen tijdens een EK of WK zijn ze wat langer van huis, er zijn tig beroepen waarbij je minimaal 1 week van huis ben en nog niet in een jaar verdienen wat voetballers in een week verdienen, dus er zijn een boel redenen te bedenken in waar voetballers het echt wel redelijk zwaar hebben, maar van huis zijn vind ik persoonlijk er niet bij horen

28 mei 2022 om 18:26

@ Andres13.

"voetballlers spelen momenteel zoveel wedstrijden dat ze bijna alleen maar van huis zijn en altijd onderweg zijn. Veel geld hebben is leuk, maar kan je wel ongelukkig maken".

Ze kunnen dan ook ervoor kiezen om te stoppen met voetballen.

28 mei 2022 om 18:26

Ik word ook altijd wat melig van dit soort geklaag. Ja als voetballer moet je vast heel hard werken. Je wordt er echter wel extreem onevenredig goed voor betaald itt beroepen die er echt toe doen waar je heel veel meer uur werkt en alsnog amper je hypotheek rond krijgt. Hij mag wel bij mij in het vriendenteam komen spelen als ie niet meer wil, we trainen 1 x per week. Moet ie wel een baan zoeken.

28 mei 2022 om 18:30

@meastro het verschil is alleen dat zij in 2/3 uur letterlijk alles geven fysiek en wel vrij zijn maar waarschijnlijk te moe zijn om nog iets te ondernemen. Ze geven een maximale inspanning. Inspanning op kantoor is net even wat anders dan op kantoor of met veel andere beroepen.

28 mei 2022 om 18:31

Ze kunnen ook gewoon rekening houden met wetenschappelijke bevindingen bij de UEFA.

28 mei 2022 om 18:31

@blink182 je ziet in de praktijk ook dat dit gebeurd. Davy Pröpper was dit seizoen nog een voorbeeld

28 mei 2022 om 18:33

@wandering, ik ben het niet met je eens. Kijk eens naar alle Europese verplichtingen en uitwedstrijden e.d. Veel spelers op topniveau brengen zo tussen de 100 en 150 nachten per jaar door in een hotel en dus weg van huis. En na wedstrijden zijn ze vaak ook niet bepaald vroeg thuis, als ze al thuis komen in plaats van de nacht in een hotel doorbrengen. Om over de continue druk om te moeten presteren nog maar te zwijgen.

28 mei 2022 om 18:34

@wandering op het niveau van de Bruyne met Europees voetbal, competitie en CL ben je meer aan het voetballen en op reis dan dat je thuis bent. Ze geven elke dag een maximale inspanning met betrekking tot voetbal wat denk ik fysiek ontzettend zwaar zal zijn, dan komt het mentale er nog bij, mensen zoals wij hier die om alles lopen te zeiken. Vervolgens naast trainingen hebben ze allerlei verplichtingen zowel sociaal/maatschappelijk want de club wordt gesponsord als zakelijk want de club wordt gesponsord. En dan maar drie weken uitrusten voor weer een lang seizoen. We doen net alsof het om een paar amateur trainingen gaat die niks voorstellen en dan weer naar huis. Vervolgens moeten ze kom vaak aan het einde van het jaar naar bepaalde landen zodat de club weer geld kan verdienen zoals Barca nu naar Australië. Daarnaast moeten het robots zijn want ze verdienen eenmaal veel geld. Ik denk dat velen dit onderschatten.

28 mei 2022 om 18:35

@wandering Niet alleen bij eindtoernooien zijn ze voor lange tijd weg. Zo speelt Man Utd komend seizoen in de voorbereiding wedstrijden in Thailand, Australië en Noorwegen. Kost ook een paar weken. In Australië spelen ze zelfs tegen Engelse clubs, die ze ook gewoon in Engeland hadden kunnen laten spelen. Vanwege commerciële redenen moeten ze maar even 24 uur gaan vliegen

28 mei 2022 om 18:36

@migi dus omdat je goed betaald wordt mag je niks meer zeggen? Ik vindt dit soort opmerking zo achterlijk. Altijd maar geld erbij halen want geld schakelt blijkbaar al je emoties als mens uit. Daarnaast gaat dit niet om rond komen maar om de fysieke aanslag op hun lichaam met 21 dagen vakantie in een jaar. Hoeveel vakantiedagen heb jij?

28 mei 2022 om 18:39

Ze moeten niet zeiken en met kulargumenten komen. Je bent na de training of wedstrijd gewoon thuis. Ja je gaat paar x per jaar op trainingskamp naar een zonovergoten bestemming. Wat een straf!

28 mei 2022 om 18:41

Hij mag alles zeggen, hij mag ook lekker iets anders gaan doen als ie het zwaar heeft, die vrijheid heeft hij omdat hij nooit meer hoeft te werken de rest van zn leven. Normale mensen hebben die vrijheid niet, die kunnen noet stoppen met hun werk of iets anders gaan doen en ik werk in de zorg (niet op de vloer hoor dus ik zelf heb het noet zwaar), het gewone zorgpersoneel heeft werk dat niet alleen 10x zo zwaar is, maar ook 100x zo belangrijk. Kevin mag van mij zeuren tot ie een ons weegt. Ik heb er alleen geen medelijden mee, sorry.

28 mei 2022 om 18:50

Ja die reizen was ik even vergeten, die komen erbij, maar zag wel dat ze dan vrouwen en familie meenemen. Voor de rest blijf ik het een non reden vinden, zeg ze spelen voor hun club 65 wedstrijden en 15 voor hun land, de helft zijn thuiswedstrijden en zeg 10 wedstrijden in de buurt, dan hou je dus 30 wedstrijden over waarvoor je wat langer van huis bent, zeg 2 per wedstrijd dan kom ik op 60 overnachtingen per seizoen vind ik nog wel te overzien hoor, plus gaat tegenwoordig de aanhang met enige regelmaat nog mee. Blijf erbij het overnachten vind ik een non issue

28 mei 2022 om 19:42

Volgens mij gaat het niet zozeer om de vrije tijd (want het is inderdaad echt belachelijk dat je zoveel kan verdienen met een beroep dat noch fysiek, noch mentaal erg veel van je vergt). Maar ik kan me wel voorstellen dat je zeker als topsporter zo goed mogelijk wil blijven presteren, en dat wordt lastig als er bijna geen begin en eind aan het seizoen zit. Het feit dat je dan per dag maar 5 uur werkt doet daar niets aan af, je hebt toch je hersteltijd nodig.

28 mei 2022 om 20:07

Poeh Poeh elke 3 dagen 90min inspannen. Volgens mij zijn er genoeg andere sporters die veel belastender zijn dan voetbal. Daarnaast speelt ook zeker niet mee dat voetballers lopen te klagen bij elk pijntje. Neem een voorbeeld aan wielrenners of rugby'ers. Nooit zeiken, iets gebroken? Boeien. 3w achter elkaar fietsen? Boeien.

28 mei 2022 om 21:02

MAAR wil hij ook fors salaris inleveren? Want dat is de keerzijde van minder wedstrijden.

28 mei 2022 om 21:23

Misschien moet jij eens aan een steigerbouwe vragen hoe zwaar die het heeft 8 uur per dag. Lul niet zo dom alsjeblieft het zijn gewoon een stel jankerds al die voetballers en trainers ze zijn allemaal vrij om wat anders te gaan doen hoor. Maar wacht dan komen de miljoentjes niet meer binnen en kunnen ze de nanny niet meer betalen

29 mei 2022 om 00:36

Als hij verder had geleerd, had hij het onderwijs in gekund. Lekker veel vakantie.

29 mei 2022 om 05:28

Rugby’ers spelen veel minder wedstrijden per jaar en dat spel ligt vaker stil maar die gasten krijgen fysiek wel echt klappen. Wielrenners zijn in mijn ogen echte helden qua afzien en in de grote rondes rijden ze bijna 3 weken aan een stuk, maar het is over het algemeen een duursport waarin je veel minder spieren belast. De interval en het continu verplaatsen van hebt spel en dus je lichaam bij voetbal is een totale andere belasting dan bijvoorbeeld wielrennen. Je spieren en gewrichten krijgen daardoor veel meer te verduren vandaar ook een blessures (knie, enkels, hamstring, lies etc) dat hoor je niet bij wielrennen. Ik snap je intentie maat het is appels met peren vergelijken.

29 mei 2022 om 15:13

Tsjah maa rals voetballer vrij zijn kunnen ze gaan waar ze willen, waar de "normale mens" geluk mag hebben als ze 1x per jaar op vakantie kunnen . De "normale" mens moet buiten het werk boodschappen doen, huishouden doen, sporten etc etc. Voetballers trappen 2 uur tegen een bal eten en gaan smiddags wellicht nog 2 uur trainen. En als ze ziet hoe licht zij trainer, zeker in Engeland valt dat allemaal nog wel mee. Daarbij kom da zij zich in 1 jaar financieel onafhankelijk kunnen spelen en een ander 50 jaar moet werken voor een karig pensioen. Ik heb er zelf niet zeker veel medelijden mee. Een gemiddeld horeca medewerker loopt ook 10km per dag of meer voor een minimum salaris en hebben nog veel minder tijd om door te brengen met hun familie

30 mei 2022 om 00:44

Eerste fout die je maakt is te denken dat alle voetballers tientallen miljoenen verdienen.
Tweede fout is het te licht zinnig denken betreft topsport.

28 mei 2022 om 18:18

En mensen in de bouw en zorg dan die 2000 euro bruto verdienen met 40 a 50 uur werken?! Deze Kevin gaat op ze 35e met pensioen en gaat vervolgens een prachtige villa in Miami kopen en heeft hij verdomme alle tijd van de wereld voor zen vrouw en kinderen en verder geen enkele vorm van spanning in zen hoofd. Heb pas medelijden met mensen tegen de 60 die 40 of 50 uur per week werken en hun kinderen amper zien dan zo'n luie miljonair!

28 mei 2022 om 18:25

Ik neem het woord dom niet snel in de mond, maar ik vind dit echt een oerdomme reactie. Een speler als de Bruyne daar hoeft in financieel opzicht natuurlijk niemand medelijden mee te hebben, maar ik ben er van overtuigd dat het grootste deel van de bevolking de druk die gepaard gaat met het altijd maar moeten presteren op het allerhoogste niveau niet aan zou kunnen. Tel daarbij nog eens op de continue belasting en het altijd maar heen en weer reizen naar wedstrijden. Ik let er bij een midweeks programma wel eens op. Dan zie ik bijvoorbeeld PSV donderdagavond ballen en vervolgens zondagmiddag weer. Als ik dan na ga wat ik in die tweeënhalve dag heb gedaan, dan durf ik wel te beweren dat ik een rustiger leven leid dan profvoetballers op het niveau van De Bruyne.

28 mei 2022 om 18:30

@Moroccogoal9 Wel knap dat jij al weet wat Kevin gaat doen na zijn carrière. Hoeft hij zelf ook geen moeite meer te doen om er overna te denken want als ik jou moet geloven is hij maar een luie donder.

28 mei 2022 om 18:44

Je vergeet het grote stuk privacy wat prof voetballers en met name de grote sterren inleveren

28 mei 2022 om 18:47

@ Die Gelre Reds,

Als hij die druk of het programma niet aankan dan moet hij maar naar een club gaan die niet Europees speelt. Daarnaast kan hij ook gewoon bedanken voor het nationale team. Het is allemaal geen verplichting.

Niemand verplicht ze om het contract te tekenen die ze getekend hebben. Dat hebben ze zelf gedaan met de wetenschap dat je wat meer wedstrijden speelt.
En als je in Engeland in PL bij Manchester City een contract tekent voor tig miljoen dan weet je dat je bij een club tekent die om elke prijs (lang) meespeelt. Dus niet mokken, Kevin.

28 mei 2022 om 19:02

@diegelbereds hoeveel druk staat er op mensen die iedere maand financieel op het randje leven? En dat komt bij genoeg werkende voor in Nederland, terwijl ze geen gekke dingen doen.

Snap hem heel goed. Voetballers zijn ook mensen. Hebben ook een vrouw en kinderen. Willen ook wel eens de spanning van de boog halen. Elke dag gaan ze volle bak. City vliegt en reist het hele jaar Engeland en Europa door, altijd onderweg. En als kers op de taart nog zo'n oefencampagne in de zomer.

28 mei 2022 om 20:14

Zou een zaakwaarnemer contractueel niet 2x een week vrij kunnen regelen bij de werkgever?

Vind het niet echt een bom. The nations League zijn ook gewoon oefenwedstrijden maar het is meer tegen teams van je eigen niveau. Leuker voor het miljoenenpubliek wat voetbal heeft. Kev mag klagen uiteraard maar hier doen we verder niets mee

En wanneer de heren 4 ton in de week krijgen bijgeschreven hoor je ze niet klagen. Toch moet er wel een langere periode zitten tussen het einde van een seizoen en het begin van een nieuw seizoen. Laat dit oefentoernooitje dan ook maar gewoon lopen en focus je op volgend seizoen.

Zeurpiet, de normale mens moet 40 a 50 uur per week werken en hebben niet alle luxe wat deze heren hebben! Als mensen zo op het werk verschijnen als KDB dan kunnen ze per direct wieberen maar KDB kan zulke dingen roepen want geen hond kan hem toch wat maken! Als je er geen zin in hebt Kevin dan meld je je toch lekker af en laat je een jonge speler spelen die er wel zin in heeft met jou of zonder jou wordt er toch wel gekeken!

28 mei 2022 om 18:15

Daar gaat het toch niet over. De normale mens heeft er zelf voor gekozen om het aantal uren te werken die hij of zij zelf wil. Niemand moet iets tegen zijn zin doen. Ja akkoord dat de lonen niet overeenkomen met de voetballers. Maar in dat geval kun je zeggen waarom andere sporten niet evenveel krijgen betaald als het moderne voetbal. Iets met peren...

28 mei 2022 om 18:28

Hoe wil je dan je vaste lasten betalen zonder minimaal 40 uur per week te werken of kan elk normaal mens zich bij een voetbalclub aanmelden voor een monstersalaris , stuur ff linkie door benieuwd ✅️

28 mei 2022 om 18:29

Voetballers kunnen net zo goed ervoor kiezen minder te gaan trainen en spelen, bij een andere club, tegen minder geld. Met als voordeel dat ze al heel veel geld hebben. Als de standaard loonslaaf besluit zn werkuren te halvern kan die geen luiers meer betalen.

28 mei 2022 om 18:37

Idd Migi , hij kiest er zelf voor om bij Man City te voetballen met al die druk omdat hij daar goed betaald krijgt 💰 , heeft de arme Kevin het zwaar gaat ie toch lekker in Cyprus voetballen zonder druk kan die lekker in de avond trainen en op een laag tempo voetballen maar nee dan voelt ie een gat in z'n portemonnee de geldwolf 💰

28 mei 2022 om 18:43

@Morocco, er zijn ook meer dan genoeg mensen die heel bewust het randje opzoeken en daardoor genoodzaakt zijn om extra te werken, meer uren te maken of als gezin fulltime tweeverdieners nodig hebben. Minder wensen hebben of minder klagen, beide zijn goede opties. Simpelweg je uitgavenpatroon aanpassen op je inkomsten en verstandig met je geld omgaan is helaas al veel mensen niet gegeven in deze consumptiemaatschappij. Want stel je voor dat je een mindere auto hebt dan je buurman of een kleinere woning dan je vrienden. Of dat je een wat oudere telefoon hebt, dan ben je helemaal het lachertje van de vriendengroep.

28 mei 2022 om 18:48

Is goed meneer ABN-Amro , maar de werkelijkheid is als je normaal op vakantie wil en een normaal leven moet je 40/50 uur werken in de week, ik heb geen rijke arabier zoals Kevin als werkgever die je even een paar enveloppen met geld geeft elke week en je omhelst voor elke wedstrijd de meesten hebben gewoon een chagrijnige baas die denkt dat hij de wereld heeft uitgevonden.

28 mei 2022 om 18:59

@Morocco, is dat de werkelijkheid? En wat maakt dan een normaal leven? Ik denk dat veel mensen ook in een vast patroon zitten en denken dat ze moeten doen wat algemeen aanvaard is in de maatschappij. Leef het leven dat je wil leiden in plaats van het leven dat maatschappelijk geaccepteerd is en je voelt je een stuk vrijer!

28 mei 2022 om 19:00

Jeetje, je hebt denk ik nog veel meer mensen die fulltime twee verdiener zijn en alsnog geen fatsoenlijk huis kunnen kopen in de huidige markt. We kunnen wel roepen, hallo het is maar geld, voetballers hebbem het heel zwaar, maar dan onderschat je wel schromelijk de vrijheid, zekerheid en (sociale) mobiliteit die een oneindige hoeveelheid geld je verschaffen in onze consumptiemaatschappij. Kevin de Bruyne kan morgen met pensioen en dan hoeven zn vrouw en kinderen alsnog nooit meer te werken om voor altijd in luxe te leven. Maar nee, jantje modaal die wat extra werk doet om een geinige auto te rijden moet niet zeuren.

28 mei 2022 om 19:00

Ik denk oprecht dat er niet veel zijn die 50 uur in de week werken.

28 mei 2022 om 19:25

Maar het gaat er hem ook niet om dat hij geen zin heeft, of lekker vakantie wilt vieren. Voetballers bedrijven top sport, daar hoort een bepaalde lichamelijke inspanning bij, om dit zo lang mogelijk te kunnen doen is het dus belangrijk dat de spelers genoeg rusten, en geen roofbouw plegen op hun eigen lichaam.

28 mei 2022 om 19:44

Volgensmij snapje Migi en mijn punt niet , hij heeft zelf z'n krabbel gezet onder 30 miljoen netto per seizoen maar daar zitten wel voorwaarden bij zoals presteren onder druk , veel media-aandacht een druk programma en daar hebben hij en zen zaakwaarnemer met volle verstand een krabbel onder gezet! Als hij wat meer rust wil en wat minder druk kan hij ervoor kiezen om lekker in Cyprus te voetballen, kan Kevin in de avond trainen, lekker uitslapen en in een laag tempo 1x in de week een wedstrijdje afwerken onder weinig publiek alleen zit daar ook een voorwaarde aan dan ga je van 30 miljoen netto naar 3 a 4 ton bruto 💰😉

28 mei 2022 om 20:26

Als jouw werkgever je bepaalt om vanaf nu extra 2u per week meer te werken zonder extra betaalt te krijgen, zou je het doen Morocco?

De uefa en dergelijke willen steeds meer en meer wedstrijden. Het gaat hier niet over hoeveel meneer niet verdiend om uiteindelijke zo'n 4 boten te kopen. Iedereen beslist over zijn eigen financiële toekomst. Niemand verplicht je om 40u te werken. Je kan ook 20u per week werken en rondkomen maar dan moet je nachtwerk doen. Er zijn keuze in het leven genoeg. Je moet ze alleen kunnen maken.

28 mei 2022 om 20:34

Hij wordt niet betaald door De Belgische Voetbalbond he. Het is niet dat hij dit zegt over wedstrijd van Man City. Dus dat hij zijn krabbel zet onder een contract van 30 miljoen netto per jaar is niet aan de orde. Sterker nog het is helemaal niet aan de orde hoeveel hij verdient, hij kan er ook niks aan doen dat er zoveel geld om gaat in de voetbalwereld. Het is alleen maar terecht dat de spelers miljoenen verdienen, de clubs verdienen miljarden aan deze spelers. Als jou werkgever 100en miljoenen verdient aan jou, is het toch ook meer dan verdient dat jij dan miljoenen verdient. Zou jij dan opeens meer accepteren van je werkgever, je blijft aan het einde van de dag gewoon een mens hoeveel je ook verdient.

29 mei 2022 om 15:18

En wie kan er nog een huis kopen met 1 salaris? Een huis huren kan natuurlijk ook, maar daarvoor moet je 10 jaar staan ingeschreven om een kans te maken. Een normaal leven (huisje vakantie kinderen die gaan studeren) is niet te betalen voor een huishouden met 1 inkomen. En dan rijdt je echt niet in een dikke bak en luxe spullen, maar mag je blij zijn als je aan het eind van de maand nog wat geld kan sparen

29 mei 2022 om 18:31

Dit is misschien wel de meest kortzichtige reactie die je hierop kunt geven.

Sowieso ontzettend bijzonder dat je het leven van de gewone mens met een topsportersbestaan vergelijkt. Ook echt alsof sporters niet aan de 40 á 50 uur komen. Helemaal met alle activiteiten buiten het veld.

Sowieso zijn er binnen het nationale elftal van België een aantal spelers openlijk tegenstander van de nations league en elke ronde komt dit terug.

Uiteindelijk hebben ze ook wel gelijk natuurlijk. Door covid een ingekorte zomer gehad, dan een seizoen met een EK, Copa en Afrika Cup en dan komt er nu nog een waanzinnig druk seizoen aan door een WK.

Zeker teams die CL spelen gaan meermaals drie potten in een week moeten spelen aangezien de CL-groepsfase nu al afgelopen moet zijn begin november in plaats van begin november. Dan gaan spelers in de PL ook nog eens minder dan 14 dagen hebben zitten tussen de laatste PL-pot en de eerste WK-pot.

En wat doet de UEFA aan de vooravond van zo een gigantisch zwaar en druk seizoen een seizoen na een ander zwaar seizoen zonder zomer door internationale toernooien? Al die toppers nog eens 4 potjes laten spelen op 11 dagen voor een oefentoernooi dat alleen interessant is voor alles vanaf de subtop maar allerminst interessant is voor de echte top.

28 mei 2022 om 18:09

Kleine correctie: de CL groepsfase moet natuurlijk begin november klaar zijn in plaats van begin december. Maar op de telefoon is het niet aan te passen zonder verlies van Lay-out.

28 mei 2022 om 19:00

Lierse1997

Ja het is zwaar en allemaal verkort. Fysiek en mentaal zwaar.

Maar ik zou er zo blind voor tekenen.

Hij kan ook beseffen dat hij bevoorrecht persoon is, dat hij zo vaak aan de bak kan.

Een semi-amateur uit de KKD zou bij wijze van spreken zijn linkernier inleveren, om een x CL en/of nation league match te spelen.

28 mei 2022 om 19:31

Volgens die redenering mag niemand klagen want er zijn altijd mensen die het slechter hebben.

28 mei 2022 om 19:40

cuco

je hebt mensen die slecht hebben en mensen die bevoorrecht zijn

Als je een beroep hebt, waarmee je 10 tot 15 jaar je hobby mag uitvoeren, honderden miljoenen kan verdienen, heel veel vd wereld kan zien, overal voorrang krijgt.

Dan lijkt mij niet echt gepast om te zeuren om een week meer vakantie, terwijl bijv laatste 2 jaar zorgpersoneel dubbele diensten dagelijks moesten draaien.

29 mei 2022 om 01:58

Het lijkt me niet gepast van dat zorgpersoneel te klagen terwijl er al jaren vrouwen als seksslavinnen het leven moeten doorbrengen bij Boko Haram.

Een totaal overtrokken voorbeeld uiteraard. Maar gewoon een bewijs dat redeneringen volgens die logica in een dood straatje eindigen.

Persoonlijk zou ik dan zeggen, ik meld mij af voor interland voetbal, maar ja dat ben ik.

28 mei 2022 om 18:08

An sich zou je kunnen zeggen als land dat je je beste spelers laat rusten maar dat kan dan weer gevolgen hebben voor de FIFA-ranking wat van belang is bij lotingen.

28 mei 2022 om 18:24

En als je niet KDB bent maar een Hans Vanaken of wie dan ook gaat dat je in de toekomst misschien je plek kosten in je nationale team...

Zo simpel gekeken weer wandering

28 mei 2022 om 18:31

Een Hans Vanaken speelt natuurlijk ook minder europese wedstrijden maar ik snap je punt.

28 mei 2022 om 18:58

Zal wel simpel wezen, kijk bij Man C is zijn werk, dus daar kan hij niet ongestraft zeggen ik stop ermee, maar interlands zijn geheel vrijwillig, als hij daarmee stopt is er niemand bij zijn werkgever die zegt foei Kevin nu krijg je ontslag, ja hij wordt niet meer opgeroepen, dus geen enkele (zoals hij dat noemt) verplichting meer. EDIT En ik heb het niet over Hans Vanaken, ik heb het over Kevin de Bruyne die het allemaal teveel vindt

28 mei 2022 om 20:16

Er zijn genoeg bondscoaches en bonden die wel zo denken

28 mei 2022 om 18:52

Gewoon spelers zoals Eden Hazard nu de kans op speeltijd geven en een paar jeugd spelers

Met alle respect, maar als profvoetballer heb je een bevoorrechte positie en verdien je miljoenen. Bovendien is hersenloos achter een bal aanrennen niet zo stressvol als een kantoorbaan. Je carrière duurt ook maar max 20 jaar en daarna kan je met pensioen. Ik vind het dan een beetje misplaatst om te zeuren over vakantiedagen…

28 mei 2022 om 18:26

Beetje simpele redenatie, topvoetbal/ topsport eist veel van je mentaal. Dat ze er flink aan verdienen veranderd daar niks aan.

28 mei 2022 om 18:37

Wat dan mentaal? Als ik naar als die voetballers kijk heb ik nou niet het idee dat ze mentaal zjjn aangedaan. Eerder dat er bij meerdere een hersencel mist ofzo...

28 mei 2022 om 18:41

Niet mee eens. Het vergt veel discipline, dat klopt, maar dat geldt voor elke baan. Dat de redenatie simpel is betekent niet dat het onlogisch is. Het is ook niet zo dat ze helemaal geen vakantiedagen hebben. Je beoefent het beroep waar bijna alle mannen van dromen, verdient miljoenen en geniet nog van allemaal andere voordelen op elk denkbaar gebied. Dan vind ik het - als je het ook nog eens vergelijkt met mensen die een kantoorbaan hebben van 9 tot 5 - respectloos en misplaatst om te zeuren over geringe vakantiedagen. Dat ze flink verdienen verandert er dus zeker wel wat aan. Dat kan je niet zomaar opzij schuiven alsof het geen enkele invloed heeft.

28 mei 2022 om 18:44

Dat komt omdat het over het algemeen niet zo gemakkelijk is om aan iemand's gezichtsuitdrukking op een doodnormale dag te zien wat er in hun hoofd afspeelt.

Net zoals je bijvoorbeeld vaak hoort bij mensen die zelfmoord plegen dat de buurt om hem/haar heen spreekt dat ze er niets van gemerkt hadden. Mensen kunnen dat soort dingen nou eenmaal vaak goed verbergen.

"als ik naar ze kijk heb ik niet het idee dat ze mentaal zijn aangedaan." zegt dan ook helemaal niets over hun situatie.

28 mei 2022 om 19:04

Woenselaar

Als het mentaal te veel is voor Kevin, hij kan ook niveaus lager spelen. Lekker aan de bak in Dubai, VS of Australië.
Met 2 vingers in zijn neus, een buikje en half dronken behoort hij nog tot de beteren. Dik salaris en elke dag vakantie.

Ik denk dat Kevin geschiedenis wil schrijven. Met zijn club en land. Daar horen offers bij. Geschiedenis schrijven is niet voor iedereen weg gelegd

28 mei 2022 om 20:31

Jullie vergeten voor het gemak even dat deze jongens als hun hele leven offers brengen. Of denk je dat zij een standaard tiener- jongvolwassen - volwassen leven hebben gehad? Dat doen zij allemaal omdat ze een doel hebben. Het is mentaal niet te veel, maar we verlangen tegenwoordig ook heel veel en doen alles maar af met 'ze verdienen zoveel, dus moeten ze niet klagen'. Dat is simpelweg niet eerlijk.

Ze hoeven wat mij betreft ook niet te klagen, want ze maken keuzes die imo slim zijn en hun hele toekomst verzekeren. Maar vergeet niet dat ook deze gasten gewoon mensen zijn.

Een normaal mens heeft tussen de 20-30 vakantiedagen, daar komen deze gasten niet aan hoor. Dat mensen jaloers zijn op wat ze verdienen doet daar niks aan af. We hoeven ze ook niet zielig te vinden, maar enige balans en context is wel belangrijk.

28 mei 2022 om 20:59

woensel

Kevin heeft over 3 weken vakantie. Dus 21 dagen.

Past binnen de 20-30 vakdagen

28 mei 2022 om 18:40

Hier ben ik het niet mee eens. Van voetballers op het niveau van een KdB wordt enorm veel verwacht. Door de club, trainer, fans en media. Met name de laatste twee leggen de laatste jaren enorm veel druk op dit soort voetballers wat best een enorme bak met stress met zich mee kan brengen die voor ons lastig te bevatten valt. Daarbij worden ze gepushed om elke dag, wedstrijd of training, hun lichaam naar een nieuw niveau te tillen. Er zijn zat voetballers of andere topsporters waarbij de gewrichten versleten zijn na hun carriere.

28 mei 2022 om 19:36

Alles wat je zegt klopt, maar daar staat ook wat tegenover, namelijk de miljoenen op je bankrekening. Je kiest er willens en wetens voor om profvoetballer te worden. Dat beroep heeft nog steeds veel meer voordelen dan nadelen; het moet ook in verhouding worden gezien. Ik vind dat als je zo abnormaal veel verdient, en bewust voor dit beroep hebt gekozen, dat je al deze dingen maar voor lief moet nemen. Datzelfde geldt voor de druk die op deze spelers staat. Dat is onlosmakelijk verbonden aan dit beroep. Als het gaat om materialisme en patserig gedrag staan ze altijd voorop, maar 1/2 weken extra vakantie opgeven is dan teveel voor ze gevraagd…

29 mei 2022 om 03:22

@ LoveTheGame10 ... met deze redenatie mag je nooit mopperen over je werk, zie veel mensen in Afrika die niet eens werk of eten hebben. Een voetballer zoals de bruyne heeft nagenoeg geen privé leven meer ivm iemand met een kantoorbaan. (Die gene met een kantoorbaan mag dus nooit klagen zoals in.mijn eerdere voorbeeld)

Misschien moet hij zn werkgever vragen om meer vakantie tijdens het seizoen. Die nations league hoeft ie niet te spelen.

Snap best dat die gasten vrij willen na een lang seizoen. Voor mij hoeft die nations league ook niet per se. Maar als ik dan bvb de voorbereiding zie van man united, die in een paar weken op iets van drie continenten wedstrijden gaan spelen. Tsja... Klaag dan ook bij de clubs of zeg lekker dat je niet meer voor je land wilt spelen

Dat is toch geen bom, het zijn oefenwedstrijden, niemand gaat daar voluit en als je een zwaar seizoen gehad hebt, dan ga je liever rust pakken. Dat is nou eenmaal hoe het is.

Hij heeft groot gelijk. Straks met de CL komen er nog een paar extra wedstrijden bij. En dat achterlijke WK is ook lekker gepland. Tagliafico trok laatst ook al aan de bel, KDB heeft tenminste niet te maken met langdurig reizen en tijdsverschillen, dat is pas echt killing op termijn.

28 mei 2022 om 19:08

Daar tegenover staat dat hij over 5-6 jaar de rest van zijn leven op een jacht kan genieten van het leven met zijn vrouw en kinderen. Kom op zeg.

Normaal waren het denk ik 2 wedstrijden als afsluiter. Nu zijn het er 4, omdat in november het wk ergens begint. Ik verwacht er niet veel van. Denk dat de meeste spelers wel klaar met het seizoen zijn. Ik benijd de bondscoaches niet.

De hele league stelt niks voor en gaat nergens over, hij heeft groot gelijk.

Legt een bom onder? Nou, nee hoor, dit laat de FIFA echt niet besluiten om met de NL te stoppen. Misschien als ze gaan staken of zo, maar een interview van de Bruyne heeft geen effect.

De NL is ter vervanging van de oefenwedstrijden, om er iets van een competitie van te maken. Je kunt sowieso vragen stellen bij de kalender, waar steeds meer ingepropt wordt, maar dat is allemaal voor het geld en dat is weer nodig om de riante salarissen (van onder andere meneer de Bruyne) te betalen.

Hij heeft helemaal gelijk... Nu de WK is verplaatst naar november gaan ze maar even de Nations Leaque erin doen

Ik denk dat het gaat om zo’n tournooitje achteraf wat toch echt geen ene moer voorstelt, en hgelijk heeft hij.

Ik vind de Nations League echt een zegen. Geen enkel vooraanstaand land wilde meer tegen Oranje oefenen. Spanje zegde zelfs af geloof ik. En dankzij dit toernooi kregen wij weer wat kleur op de wangen. Vind het veel leuker dat je oefent op je eigen niveau. En dan zit er nog een geinig prijsje aan vast ook.

Misschien is dit trouwens ook wel waarom Belgie met al dat talent nooit iets wint. Als je de Italianen in een oefenwedsteijd tegen Andorra het volkslied met tranen in de ogen ziet meezingen krijg je het idee dat die er toch anders instaan.

28 mei 2022 om 19:56

Hadden ze een paar maanden toch meer moeten huilen (of hebben ze dat erna nog eens overgedaan?). Ook Italianen zullen hier toch wel eens over klagen?

Heeft een punt natuurlijk. Al die nutteloze interlands komen de gaten uit. En de clubs maar zitten met de ellende.

Het speelschema, de vele toernooien en wedstrijden worden bepaalt door 1 simpel ding: geld. Spelers en zaakwaarnemers willen steeds meer geld, clubs hebben daardoor meer geld nodig. Bonden willen meer geld, meer nationale wedstrijden is de makkelijkste manier. Als spelers minder wedstrijden willen zal het model anders moeten (meer naar Europees arbeidsrecht) maar dat houdt ook in dat spelers via hun verschillende inkomstenbronnen minder gaan verdienen. En daar hoor je ze nooit over. Coaches willen dat hun spelers meer rust moeten hebben maar zijn tegelijkertijd maar wat blij dat hun clubs hun steeds grotere budgetten geven. Daar hoor je de coachen nooit over. Als niemand het patroon wijzigt blijft het zo doorgaan,

Wat een hoop onwetendheid hier in de reacties. Het gaat er niet om dat KDB niet wil voetballen, het gaat erom dat spelers geblesseerd raken, levenslang klachten houden, en nauwelijks hun kinderen zien opgroeien doordat ze week in week uit om de 3 dagen moeten voetballen en daarnaast elke dag op de club moeten zijn voor recovery, voorbereidingen, trainingen, besprekingen, etc. Als er dan ook nog in de vakanties domme wedstrijden worden gespeeld waar niemand een bal om geeft zijn ze het natuurlijk zat. Er zouden zoveel blessures voorkomen kunnen worden en we zouden dus zoveel meer kunnen genieten van bepaalde voetballers als we ze in hun vakanties gewoon lieten rusten.

28 mei 2022 om 20:03

Ik was 35 toen mn 1e kind geboren werd, das bij mij helaas nog net voor mn pensioen, maar voor een topvoetballer een prima leeftijd om te stoppen. Kan je tot zn 18e 7 papadagen per week nemen.

Ik geef Kevin de Bruyne helemaal gelijk. Wie verzint zoiets om vlak na een lang en zwaar seizoen interlands te spelen. Geef die spelers hun welverdiende vakantie. Het zijn tenslotte geen robots.

Ook zij hebben familie, kinderen die zij graag willen zien. Om maar te zijgen over vermoeidheid, blessures en hartkwalen zoals we de laatste jaren steeds zien.

28 mei 2022 om 21:19

Iets met werken voor je geld misschien??

Je kan wel miljoenen verdienen maar er is gewoon een Max aan belasting wat je lichaam aankan. Lekker dan straks al die extra kruisband en knie blessures

Ik ben benieuwd of daar al onderzoek naar is gedaan aangezien ze sinds corona in een never ending trein zijn gestapt

28 mei 2022 om 21:18

Wat wil je daar mee zeggen mensen in de bouw ofzo hebben het minder zwaar wil je zeggen!! Slaat helemaal 10x nergens op wat je zegt. Al die voetballers zijn verwende jankerds

28 mei 2022 om 23:07

Ja, dat lijkt me wel

Groot gelijk. Lekker de bankzitters 2 vd 4 laten ballen joh. Maalt niemand om

Stop er mee als je het niet bevalt. Doen wij normale mensen ook. We zoeken dan een nieuwe baan.

Dat krijg je wanneer geld regeert. Bij zowel de UEFA als ook de Fifa. Die zien de voetbalsport als een bedrijf. Trouwens, meerdere bestuurders van clubs ook, hoor. Daardoor drijft de sport steeds verder af van waarvoor die bedoeld was/is; namelijk, voor het gewone volk. In het verlengde daarvan mag je voor een wedstrijdje van pak 'm beet, Chelsea, zo'n 50-100 eurootjes neertellen, vermoed ik. Als het al niet meer is. Nou, aan mij verdienen ze dus niks. En ik denk niet dat ze dat in London erg vinden;-))).

Welkom in het werkende leven over het paard getilde jankerd!! Je kan nog voor je 40 met pensioen met miljoenen op je rekening!!

Geen hond zit natuurlijk op deze potjes te wachten. Stel je bent speler van Oranje en je hebt 480 wedstrijden in de PL of La Liga gespeeld dit jaar. Moet je, nadat het seizoen amper ten einde is, je melden bij Maarschalk v.Gaal om je vervolgens te verplaatsen naar die gedateerde, sfeerloze oude betonbak met die vreselijke sintelbaan in Brussel, die waarschijnlijk niet eens helemaal gevuld zal zijn, om een nietszeggende pot te spelen tegen een elftal dat net zo gesloopt is en er net zo weinig zin in heeft. Bizar.

Jankerd. Hij vergeet even hoeveel vrije tijd voetballers dagelijks hebben. Je krijgt miljoenen en dan kom je nu zeuren dat je het zwaar hebt.

Ik snap niet waarom spelers zich nog niet hebben verenigd in een vakbond die hun belangen verdedigen in dit soort kwesties als je dit hoort.

Spelen voor je miljoenen, watje! Hoe haal je het in je hoofd!

Ik snap de bruine helemaal. Wat blijkbaar sommige mensen niet begrijpen is de belasting die een lichaam en geest aan kan en de tijd die je nodig hebt om te herstellen. A: dat verschilt per persoon ieder lichaam en ieder persoon is anders. B: om optimaal te kunnen presteren onder grote druk moet je lichamelijk en geestelijk fit zijn. C: veel voetballers (al jaren bekend) spelen altijd met pijn door te weinig hersteltijd door het drukke schema en het fysieke van het spel en spelen vaak met injecties . D: door de commerciële belangen worden er steeds meer wedstrijden gespeeld waardoor er nog meer wordt gevraagd van het lichaam en de geest. E: we verwachten dat die gasten elke keer een topprestatie neerzetten omdat ze er flink voor betaald worden. Ja ze verdienen bakken met geld ( naar mijn mening veel te veel in vergelijking met andere beroepen en andere sporten) maar dat is de marktwerking wat is ontstaan door de jaren heen en daar gaat het niet om.
Topsport is niet gezond! Dat is algemeen bekend omdat er dingen worden gevraagd van je lijf en ook geest die eigenlijk niet goed voor je zijn. Elke keer weer en steeds in kortere tijd.
Als supporter wil je dat de beste spelers opgesteld worden maar we zien al steeds meer roulatie en dat zal alleen maar meer worden door de vele extra wedstrijden. Zie nations league en nieuwe opzet van toernooien.

Het ligt er maar net aan hoe je dingen bekijkt. Vanuit medisch aspect (lichamelijk en geestelijk) of bekijk je het als toeschouwer. Je weet niet wat die gasten voelen en denken en de druk die ze ervaren en tegenwoordig met alle media en social media is het geestelijk aspect een extra druk. Je staat continu onder een vergrootglas en dat blijkt wel weer als een fantastische speler als de bruine eigenlijk aangeeft dat het teveel is. Hoe wil je het publiek optimaal plezier geven als speler overbelast worden. En het publiek gaat
dus zeiken als ze aangeven wat ze denken en voelen en ervaren. Het zijn mensen en heen robots!

Deze man heeft 100 procent gelijk dit is gewoon moderne slavernij man heeft niks met voetbal meer te maken joh van de ene toernooi naar de andere toernooi vroeger speelde ze 3 wedstrijdjes op het WK om vervolgens in de halve finale te staan belachelijk voor woorden waar de uefa en de fifa mee bezig zijn en maar nog meer landen erbij en maar nog meer clubjes erbij om meer wedstrijdjes af te werken en het leukste is dat het uiteindelijk om de kwaliteit gaat van het spel maar dat zal alleen maar minder en minder worden dan kunnen ze wel in een ijsbanen na de wedstrijd gaan zitten met zijn alleen maar dat helpt geen klote als je om de 2 a 3 dagen ene wedstrijd moet spelen en het zijn nog onbelangrijke wedstrijden ook de nations league waar je word ingedeeld met zware tegenstanders nog ook mensen zijn een soort zombies geworden voor de tv het gaat nergens meer over

Typisch de maatschappij van deze tijd, hoe (veel) mensen hier reageren. Op deze manier kun je niks meer bespreekbaar maken. Overal en over alles wat iemand zegt heenschuren en meteen afkeuren. Nooit een moment van, waarom zegt hij dit en misschien heeft hij wel gelijk. Nee, meteen de botte bijl erin. Probeer je eens te verplaatsen in iemand anders en probeer te begrijpen wat er gezegd wordt. Dat geldt voor deze situatie, maar ook voor alle situatie waar je denkt meteen een afkeurende mening over hebt. Probeer je verstand weer eens te gebruiken, want verstand zijn we met zijn allen al een hele tijd kwijt.

Deze jongens spelen bij clubs met die de meeste wedstrijden spelen. Maar ook de meeste spelers hebben. Van vergelijkbaar niveau.Of te wel het makkelijkst kunnen rouleren. Daarnaast kan je ook gewoon afzeggen voor België of afspraken met met de coach over hoeveel je speelt. Volgens mij moet je dan best wel rust kunnen pakken. Als je mentaal niet fit bent. Wat ik me soms best wel voor kan stellen. Dan moet dat toch overlegbaar zijn. Als coach moet je dat ook aanvoelen. Misschien zit die privé wel even niet lekker. Weten wij veel.

Dat is dan nog altijd 2 weken meer vakantie dan dat ik de afgelopen 12 maanden heb gehad. Maar die hele Nations League is ook wel echt onzin ja. Als ik bondscoach was zou ik mijn belangrijkste spelers die veel wedstrijden in de benen hebben daar niet eens voor oproepen.

Ja maar de Uefa is er voor het voetbal, fairplay en de spelers toch. Het is echt een toporganisatie hoor, kijk maar naar gisteren. Chapeau, ze hebben echt respect voor de spelers. Tsja KdB kan ik volkomen begrijpen. Na zo'n lang seizoen wil je gewoon lekker rusten, vakantie vieren, dit gaat allemaal nergens meer over. De spelers zijn gewoon net slaven joh. Nja owkee rijke slaven.

Ben wel een liefhebben van de Nations League. Maar 4 wedstrijden in de zomerstop bij een al overvolle kalender is gewoon te veel

Voetballers houden toch echt zelf dat idiote commerciële systeem in stand. KDB doet alsof ze tewerkgestelde slaven zijn, hou toch op.

Nations League, Play offs, Super League, WK in november in Qatar. De voetballiefhebber wordt echt verwend. NOT.

Wat een zeikerd voor iemand die 470K p/w verdient waar die zelf voor heeft gekozen.... je kunt ook gewoon stoppen.

100% gelijk heeft de bruyne, belachelijke hoeveelheid wedstrijden. Als voetbal supporter zit ook niemand op het zoveelste onzin bedenksel.van de UEFA te wachten.
En degene die kritiek hebben op de bruyne, de bewijzen met hun reacties dat ze nooit enige vorm van serieuze sport hebben bedreven. Top sport vreet aan het fysieke, mentale en geestelijk gedeelte van een mens. De intensiteit is vele malen hoger dan die welke arbeider in de westerse wereld moet leveren en levert. Daar zijn tientallen studie over over die dit bewijzen en bevestigen. Maar een groot gedeelte wil dit vanuit onderbuik gevoelens, en populistisch geschreeuw niet inzien.
Neem jezelf de moeite om enkele van die studies te lezen, in plaats van onzin te schreeuwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België

FIFA ranking: 1
111 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. SelsKeeper
T. AlderweireldVerdediger
D. BoyataVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina België.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina België.

235 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 24 juni
Manchester United is in de markt voor Yannick Carrasco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren