Drie emoji's vormen duidelijk statement over ontbreken in Oranje-selectie

Zondag, 29 mei 2022 om 10:48Jeroen van Poppel • Laatste update: 12:10

Patrick van Aanholt lijkt zich niet te kunnen vinden in de selectie van het Nederlands elftal. De 31-jarige linksback van Galatasaray maakt op het officiële Instagram-account van de KNVB, waar de selectie werd gepost, een statement door met drie 'rolling on the floor laughing'-emoji's te reageren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door vernon)

Van Aanholt heeft toch gewoon gelijk. Ook ik kom niet meer bij van het lachen. Je kan Louis toch niet meer serieus nemen.

28 mei 2022 om 13:39

Of hij gelijk heeft of niet, het is super oncollegiaal en kleinzielig. Van Aanholt neem ik ook niet al te serieus. Geef mij maar een absolute toptrainer die Europacups en talloze kampioenschappen heeft binnengesleept boven de mening van een middelmatig backie van een middelmatige ploeg in een middelmatige competitie.

28 mei 2022 om 13:48

Het maakt toch ook niet uit of jij die jongen serieus neemt. Ook hij mag zijn mening verkondigen net als ieder ander. Dat van Gaal een absolute toptrainer is geweest wordt toch ook niet in twijfel getrokken. Maar jij kan je wel vinden in het selecteren van Jansen en Martins Indi

28 mei 2022 om 13:50

MyVission

Wel een toptrainer die in verleden kampioenschappen heeft behaald.

Nu vooral eigenwijs, oude man die onnavolgbare acties heeft. Onder hem ook een groot toernooi gemist met een NL wat sterker was dan dit Oranje

28 mei 2022 om 13:53

Denk ook niet dat dit het aannemelijker maakt dat Van Aanholt er de volgende keer wel bij zit als hij zo doet. Nog los van het feit dat ik een uitnodiging voor Van Aanholt ook lachwekkend zou vinden trouwens. De Turkse competitie is evenzeer een B-competitie waar volgevreten ex-sterren en obscure voetbalnomaden die net als Janssen evenmin het niveau hebben om in een serieuze competitie te gaan spelen. En moeten we straks Denswil, Babel en Luckassen ook nog gaan overwegen? Hou op, het idee zeg.

Voor linksback hebben we met Blind, Malacia, Wijndal en straks Meijer wel genoeg opties; ik zou daarnaast nog eerder Mauro Junior uitnodigen dan lachebekje Van Aanholt opbellen...

28 mei 2022 om 13:53

Ohnee, ik neem me zelf niet zo serieus als een Van Aanholt. Natuurlijk boeit het niets wat ik er van vind. Maar de keuze van een trainer die al jaren lang bij de absolute top van de wereld hoort sta ik eerder achter dan zoals gezegd middelmatige Van Aanholt. Van Gaal ziet dingen in spelers en bedenkt dingen in het belang van het team, hij ziet het grotere plaatje. En dat kunnen vrij weinig mensen. Ik denk vooral zeker te weten dat een Van Aanholt, gezien deze zeer kleine reactie van hem, sowieso het grote plaatje niet ziet. En ja, hij mag altijd zijn reactie overal plaatsen maar denk je nou echt dat die in verhouding staat met een autoriteit als Van Gaal? Die laatstgenoemde krijgt net iets te vaak gelijk.

28 mei 2022 om 13:55

@gomes: Helemaal eens, Mauro heeft afgelopen jaar echt zichzelf behoorlijk ontwikkeld dus zou die keuze best begrijpen.

28 mei 2022 om 14:27

Natuurlijk mag hij zijn mening verkondigen. Maar of 3 lachende emoji nou een gegronde en diepgaande mening is

28 mei 2022 om 14:53

@mv010

Natuurlijk mag hij dat. Hij mag er ook bij zetten dat hij Van Gaal een lelijke koe vindt, als hij dat graag zou willen.

Als hij zichzelf onderdeel van oranje voelt, en dat zou je mogen verwachten als international die nog actief is, dan is het echter ongelooflijk oncollegiaal om de selectie uit te gaan lachen omdat je er zelf niet bij zit.

28 mei 2022 om 18:18

Die mening van de middelmatig backie wordt een beetje door het Nederlandse voetbal wereld gedeeld. Niemand riep ik vertrouw van Gaal, vanwege z'n ervaring, maar juist talloze comments over hoe onbegrijpelijk het is, of hilarisch. Mee eens dat dit oncollegiaal is.

29 mei 2022 om 08:47

@myvision,

Aantal jaren hoogtij gehad met ene Overmars en je arrogantie is niet te stuiten. Het valt nog te bezien hoe Ajax ervan af zal komen met Huntelaar en Schreuder. Ik zou dus maar oppassen met het hebben van een dergelijke grote mond voordat de vloer weer wordt aangeveegd met Ajax door toedoen van clubs zoals Getafe en Rapid Wien Leuk dat je teert op jullie succesvolle verleden met meerdere Europese cups maar wees een vent en zeg dat je PVA gewoon niet mag. Dan hoef je er niet omheen te draaien want de aanwezigheid van koekenbakkers als Martins Indi en Janssen baart jou geen zorgen zo te zien. Of ben je toevallig positief verrast door het niveau in Mexico? Dat zal het vast zijn.

29 mei 2022 om 13:29

Blind ga je toch echt niet meer in de achterhoede opstellen. Die wordt er door iedereen uitgelopen. Blijkt steeds de zwakste schakel achterin. Ben het wel eens dat Malacia en Wijndal 1e en 2e keus zouden moeten zijn. Van Aanholt zou wel mijn nr.3 zijn. En laat hem lekker zijn mening geven. Dat doen wij hier toch ook?

28 mei 2022 om 14:42

Ergens heb je gelijk maar van aanholt vind zig dus blijkbaar wel goed genoeg voor oranje dat is dus ok lachwekkend hoop dat die een borreltje te veel op had em ze eigen niet zo sirijeus neemt

Terecht! Met oproepen bmi en vincent janssen kan iedere voetballer nu bezwaar maken.

LvG heeft zichzelf zo belachelijk gemaakt.

28 mei 2022 om 14:06

Louis van Gaal doet zijn eigen ding. Dat doet hij al sinds hij coach is en dat heeft hem ook veel succes opgeleverd. Wij in Nederland weten het allemaal beter en hier op het forum wordt hij door sommige al weggezet als niet meer serieus te nemen. Wacht het nou allemaal even af, Van Gaal is niet gek. Straks op het WK mag men hun mening geven, maar vooralsnog is Van Gaal gewoon een toptrainer die weet wat hij doet.

28 mei 2022 om 14:48

Als die de halfe finale weer haalt met dit matereiaal moeten we ckr blij zijn een fdb had het ckr niet beter gedaan of een ander van gaal kiest soms vooor een minderen speller maar die heeft dan een bepaalden kwalietijd dat het team dan net nodig heeft

Ach,die egootjes van tegenwoordig. Het zou'm sieren om hier boven te staan. Leuk backie hoor, Van Aanholt, maar hij speelt bij met alle respect Galatasaray.

28 mei 2022 om 13:52

Ik hoop dat je het over het ego van Van Aanholt hebt.

28 mei 2022 om 14:09

Waha ja, bijzondere typfout. Ik word vooralsnog niet nog een keer vader

28 mei 2022 om 14:23

Ach van Aanholt hoef ik ook niet in oranje te zien. Maar toch is het selecteren van Bruno en Vincent weldegelijk lachwekkend.

Natuurlijk zijn BMI en Janssen een lachertje maar beide zijn geen linksback. Op de linksback positie hebben we gewoon betere spelers dan Van Aanholt, waarom reageert hij dan zo raar onder een post.......

28 mei 2022 om 14:38

Omdat BMI en Janssen een lachertje zijn. Volgens mij reageerde bijna iedereen zo gisteren.

Onzin interlands krijgen een onzin selectie. Wat wil de UEFA nou als letterlijk elke competitie is afgelopen en alle spelers allang op vakantie zouden willen zijn? Nog even 2 interlands spelen die nergens over gaan... Ik kan me voorstellen dat Van Gaal hier nog een 'tweede kans selectie' van maakt richting het WK. Verder heeft hij ook niet zoveel te winnen hier.

Het is begrijpelijk dat hij de keuzes van LvG niet snapt, maar het is onnodig/kinderachtig om zo een reactie te plaatsen.

Naja Malacia, Blind en Wijndal zijn toch gewoon beter, dus dan kan die wel gaan lachen, maar Galatasaray stelt tegenwoordig echt geen pepernoot meer voor.

28 mei 2022 om 13:49

Echt he, ik lach ook om die jongens, maar ik zounog 2 emojis er bij moeten plakken als van aanholt wel opgeroepen zou zijn. Ook hartstikke dom van die gozer om zo er mee om te gaan. Misschien geleerd van Ryan Babel, misschien gaan ze er zelfs over rappen!

28 mei 2022 om 14:52

Hold my beer babel zit nuu in de studio distrack te maken tegen van gaal

28 mei 2022 om 15:15

Hebben wel marseille uitgeschakeld he migi

28 mei 2022 om 16:07

Malacia en Wijndal vind ik ook beter, maar je kan niet met volle vertrouwen zeggen dat Blind beter is dan PvA. Enige reden om Blind nog op te roepen is misschien het feit dat hij ook als LCV kan spelen maar dat gaan we toch nooit doen, dus waarom Blind is opgeroepen boven PvA is voor mij een raadsel. Is een van de weinige spelers die een constant niveau haalde bij Gala dit (dramatische) seizoen.

29 mei 2022 om 14:41

Natuurlijk is Blind wel beter. Onbetwiste basisspeler bij de kampioen van NL waar hij ook nog eens een van de beteren is.

BMI snap ik vooral niet omdat er op zijn positie veel betere (ook in potentie) opties al zijn geselecteerd met Van Dijk, Ake en Blind. Zelfs Schuurs had ik een logischere optie gevonden. Janssen is vooral geselecteerd omdat de pure spitsen die voorhanden zijn (Luuk en Wout) niet de eerste smaken zijn van LvG, en hij hem een keer van dichtbij wil zien. Of Louis wilt hem een les meegeven door hem naar Europa te drijven.

Of misschien is de chemo van Louis toch iets teveel op zijn besluitvaardigheid geslagen. Zou me niks verbazen als zometeen Kongolo, Strootman en Vermeer ineens mogen opdraven.

28 mei 2022 om 17:11

Janssen is toch gewoon een spits als Luuk en Wout maar dan een klasse of twee minder?

Hahaha ik lach mij ook dood om Janssen en BMI, maar van Aanholt moet je toch ook niet meer oproepen. Sws hebben we betere opties op links dan hem. Ik vind het ergste eigenlijk dat Karsdorp niet bij de vaste selectie zit maar Hateboer bijvoorbeeld wel. Ik vind Karsdorp echt een goede back/wingback.

28 mei 2022 om 13:49

Hij geeft toch ook nergens aan dat hij opgeroepen moet worden.

Galatasaray staat 13de in de Turkse competitie. Een competitie die lager aangeschreven staat als de Nederlandse en waarbij zijn team zwaar ondermatig presteert. Het is niet alsof de lb van Chelsea er niet bij zit of zo.

Wat onsportief en oncollegiaal. Het enige wat Van Aanholt hiermee bewijst is dat hij egoïstisch is en mentaal niet geschikt is voor het Nederlands Elftal.

Ik vindt het juist raar dat een speler als Danjuma er niet bij zit en een Vincent Janssen wel.
BMI snap ik al helemaal niet zo'n ongecontroleerde speler

28 mei 2022 om 14:44

Danjuma gaat zeker mee naar het WK. Dit zijn "oefen" interlands waar LVG Janssen aan het werk wil zien.

28 mei 2022 om 14:49

Lijkt mij niet echt logisch om een geblesseerde speler op te roepen. Hij is namelijk sinds 30 april al geblesseerd

28 mei 2022 om 15:35

@steviezuid oja hij is geblesseerd was ik even vergeten thanks

Niet echt snugger. Over de linksbackpositie valt daarentegen te twisten. Ik vind niet dat er momenteel 1 onomstreden is. Louis maakt er ook wel eigen showtje van met Janssen en BMI.

Typisch voorbeeld van de nieuwe instagram generatie voetballers, die met hun fragiele ego's en prinsheerlijk salaris op de bank denken dat ze alles maar kunnen maken. Van huizenblokken opkopen en praten over geen belasting willen betalen tot kleinzielig emoji gesputter. Van Aanholt, laat je niet zo kennen jongen.

Die Turkse competitie doet mensen zelden goed qua niveau en zelfkennis. Het is wachten op een verontwaardigde Babel.

Wat v. Aanholt doet is niet goed, maar janssen ?? Kom op zeg.. kerel kan niet eens scoren in mexico en mist 2 wedstrijden door zn bruiloft... daarbij blind ? Einde tijdperk voor die man, gewoon doorselecteren. Idem voor BMI, is voor mij als feyenoorder n held maar komt ook gwn tekort voor het NL elftal. Raar selectiebeleid dit van meneer v gaal

28 mei 2022 om 21:48

"mist twee wedstrijden door zijn bruiloft"

Hij was al een jaar of 7 niet meer opgeroepen en heeft zijn bruiloft ongetwijfeld gewoon gepland zonder ook maar 1 seconde aan een oproep voor oranje te denken. Dus dat hem niet bepaald aan te rekenen.

Vanuit de bondscoach snap ik er in elk geval niks van. Inderdaad ook niet van BMI. Geweldige speler destijds, maar dat is voorbij. Blind wordt al jaren opgeroepen door bondscoaches terwijl de fans het niet willen, die zien iets in hem wat de meesten van ons niet zien. Dus daar wil ik nog wel in mee gaan.

Gaat denk ik niet om het ontbreken van Van Aanholt, maar meer om die andere belachelijke keuzes. Janssen? BMI? Hoe haal je het in je hoofd

Het niet oproepen van Van Aanholt dat kunnen we denk ik wel logisch noemen maar het niet selecteren van Wijndal vind ik wel lachwekkend. Nu hebben we Malacia en Blind voor de positie als linker wingback. In dit systeem met 3 centrale verdedigers is de hele flank voor de backs. En Blind moet die hele linkerkant gaan belopen? 343 of 352 of hoe het er ook gaat uitzien kan goed werken maar dan niet met Blind aan de linkerkant. Dan heb je veel meer aan Malacia en Wijndal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren