Van der Gijp verbijsterd over lofzang Ten Hag: ‘Dat kan je toch niet zeggen?’

Zaterdag, 28 mei 2022 om 11:51Rian Rosendaal • Laatste update: 11:58

René van der Gijp luisterde onlangs met verbazing naar de lofzang van Erik ten Hag op Harry Maguire. Volgens de nieuwe manager van Manchester United heeft de vaak bekritiseerde centrumverdediger juist een heel goed seizoen achter de rug. Van der Gijp keek vrijdagavond in Vandaag Inside op voor hem kenmerkende wijze terug op de lovende woorden van Ten Hag over Maguire.

"Heeft die Ten Hag, ik zit weleens te luisteren. Die heeft geen tv, denk ik", opende Van der Gijp met een kwinkslag het item over de nieuwe keuzeheer van Manchester United. "Heeft die een tv, denk jij?", vroeg hij vervolgens aan tafelgenoot Hélène Hendriks. "Want ik hoorde hem zeggen dat die Harry Maguire een heel goed seizoen gespeeld heeft. Toen dacht ik bij mezelf: die heeft bijna alles verkeerd gedaan dit seizoen. Dat kan je toch niet zeggen dan? Dan hoef je toch al niet meer naar zo iemand te luisteren? Als zo iemand dan zegt: 'die Harry Maguire, die is gewoon aan een verschrikkelijk goed seizoen bezig dit jaar'", zette de analist vraagtekens bij de uitspraak van Ten Hag.

Johan Derksen mengde zich vervolgens ook in de discussie over Maguire. "Het Engelse voetbal is nog het enige topvoetbal in de wereld waar dat soort houten paarden in het centrum staan." Van der Gijp haakte gelijk in: "Ja maar Johan, hij (Maguire, red.) heeft zoveel kritiek gehad, hij is zijn basisplaats in het Engelse elftal kwijtgeraakt. En dan gaat Ten Hag zeggen dat hij lekker getikt heeft dit jaar. Kom op." Derksen snapt wel dat Ten Hag zijn spelers niet gelijk openlijk gaat afvallen. "Ik begrijp wel dat je als nieuwe trainer die man niet afbrandt." Van der Gijp voegde daar tot slot nog wat aan toe: "Je kunt niet zeggen 'wat een zaadspeler is dat', maar zeg dan maar niks. Zeg niet dat hij aan een goed seizoen bezig is."

Ten Hag nam het tijdens zijn presentatie bij Manchester United afgelopen week openlijk op voor Maguire. "Volgend seizoen is weer een ander verhaal. Maar ik denk dat hij het afgelopen seizoen geweldig heeft gedaan. Het is een geweldige speler die al veel heeft bereikt in zijn loopbaan. Harry heeft een grote bijdrage geleverd aan Manchester United en ik kijk uit naar onze samenwerking", aldus de nieuwe manager van the Red Devils.

René van der Gijp snapt niet waarom Erik ten Hag lovend is over Harry Maguire.


Poll

Denk jij dat Harry Maguire een basisplaats krijgt onder Erik ten Hag?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door yoericfc)

Wat zou jij zeggen over een speler waar je volgend jaar mee opgescheept zit, aangezien je hem aan de straatstenen niet kwijt gaat raken, die ook nog eens je (vice)captain is? De bewoording is misschien wat overdreven positief, maar Maguire zal (helaas voor Ten Hag) waarschijnlijk zijn eerste keuze CB worden.

28 mei 2022 om 11:59

Je kan altijd zeggen dat het niet goed genoeg was, maar dat je wel aanknopingspunten ziet waar je aan gaat werken..Dat ie een goed seizoen heeft gespeeld is natuurlijk niet zo

28 mei 2022 om 12:05

Dat kun je uiteindelijk over iedereen bij United zeggen. Maguire had geen goed seizoen, maar zo slecht als hier in Nederland over hem geschreven wordt was het ook niet. Hij is een meme geworden. Van der Gijp zal hier zelf alles van weten, hij heeft ooit de hetze tegen Manolev gestart en voorop gelopen in de anti-parade. Hij moet toch weten dat het uiteindelijk wel mee valt

28 mei 2022 om 12:06

Je kan moeilijk voordat je ergens begint iemand gelijk laten afvallen. Waarschijnlijk is er mening gevraagd betreft Harry en dat zegt hij iets positief. Hij kon moeilijk zeggen, het was een verschrikkelijk jaar voor hem…

28 mei 2022 om 12:26

Ik kan je vertellen dat dit echt niet alleen in Nederland is hoor. Veel Aziatische landen zijn ook niet positief over hem.. Ronaldo en bv. Elanga hebben het wel goed gedaan toch? De meeste hebben wel een dip gehad, maar Maguire was wel echt het toppunt

28 mei 2022 om 15:00

Zoals ik al zei: hij is een meme geworden. Wat Aziatische twitter accounts maken mijn punt alleen maar sterker dan niet. Ik zie zelden grotere bullshit voorbij komen dan van accounts op social media uit Azie of Afrika

28 mei 2022 om 14:27

Hoe ongeloofwaardig komt dat over? Denk je dat Maguire wel denkt dat hij een fantastisch seizoen heeft gedraaid? En dan zegt de nieuwe trainer doodleuk van wel

28 mei 2022 om 18:57

Als hij de gewilde coach was van Manchester United dan kan hij eisen wie hij weg willen hebben en onder andere Maguire gewoon benoemen om zo zijn transferbudget te vergroten. Als Erik met Maguire zit opgescheept en weer als een natte krant speelt is dat ook zijn eigen schuld.

28 mei 2022 om 20:19

Oh en dan? Ten Hag kan eisen wat hij wil, maar er is geen hond die het salaris van Maguire ook maar een beetje in stand gaat houden of een transfersom wil betalen die lijkt op wat United voor hem neergelegd heeft. Ten Hag kan zo veel willen, maar de organisatie bij United is door en door verrot. Ze hebben een selectie met spelers die niet aan de straatstenen kwijt te raken zijn! Dat is al bijna 10 jaar het geval...

Ten Hag zal nou eenmaal nooit zijn eigen spelers afvallen, en logisch ook.

28 mei 2022 om 12:03

Ik had het ook vreemder gevonden wanneer ten hagzou zeggen dat hij er niks van bakt

28 mei 2022 om 12:12Hij mag toch eerlijk zijn dit heeft niks met afvallen spelers te maken. Als hij Maguire belangrijk gaat het de komende 5 jaar niets worden dat voorspel ik hem nou al

28 mei 2022 om 12:53

@aqua1

Wat schiet Ten Hag er mee op als hij eerlijk is en zegt dat Maguire een kloteseizoen heeft gehad? Helemaal niks. Ten Hag heeft maar 1 belang, en dat is straks United en de spelers goed laten voetballen. Als het daarbij helpt om nu een beetje positief te zijn over Maguire, dan doet hij dat. Simpel. Trainers staan niet onder ede, hoeven niet de waarheid te vertellen, ze doen wat in hun belang is. Uitzonderingen daargelaten, zoals die bondscoach van Marokko die nog niet heeft geleerd dat je in het openbaar geen spelers moet affikken. Maar dat is de minderheid.

28 mei 2022 om 14:49

Eerlijk zijn op de werkvloer misschien, je hebt hèt hier wel over spelers die 100 miljoen waard zijn en elke negatieve opmerking van een trainer de waarde kan dalen met 10 miljoen.

28 mei 2022 om 12:14

@Ruiz, ik snap best dat een trainer zijn eigen/toekomstige spelers niet wil afvallen. Met droge ogen beweren dat Maguire een geweldig seizoen heeft gedraaid is dan echter wel compleet het andere uiterste. Dat is gewoon regelrecht liegen.

29 mei 2022 om 00:32

Zo heeft Ten Hag altijd al gewerkt, dit is blijkbaar de manier voor hem om nooit enige twijfel in de media te zaaien dat hij geen vertrouwen meer zou hebben in zijn spelers of iets in die trend. Er is geen speld tussen te krijgen zo.

28 mei 2022 om 12:36

Hij valt spelers inderdaad nooit af en neemt zoals we weten weleens een loopje met de waarheid. Ik ben dus niet verbaasd.

Voor het eerst in tijden dat Van det Gijp echt een goed punt heeft al is het nog steeds wel een beetje flauw. Ten Hag probeert die jongen wat positiveit in te praten denk ik.

28 mei 2022 om 12:11

Maar dan valt het mee hoe goed het punt is, toch? Het is namelijk, zoals je zegt, aannemelijk dat hij het doet om hem niet af te vallen, hem wat positiviteit in te praten. Dit is als stellen dat politici om de brei heen draaien

28 mei 2022 om 12:54

Ze hebben nou een keer een andere rol. Ten Hag zijn rol is om Maguire te laten functioneren. Van der Gijp zijn rol is om op TV dit soort dingen te bespreken. Ze hebben allebei vanuit hun eigen rol gelijk.

Tsja, het zou raar zijn om als nieuwe trainer binnen te komen en je, wanneer gevraagd, je direct publiekelijk tot de aanvoerder (en één van de duurste aankopen ooit) richt en zegt: 'Die jongen, die kan er helemaal niks van. Afgelopen seizoen was ie een ramp, en je kunt hem met een vrije transfer komen ophalen.'

28 mei 2022 om 12:08

Goh ... het andere uiterste.

Zou er echt geen middenweg zijn, waarbij je je geloofwaardigheid niet meteen te grabbel gooit?

28 mei 2022 om 12:12

Ieder stukje nuance wordt uitvergroot, zeker door de media daar, en dan valt hij door de mand door vooraf al zijn duurste verdediger af te vallen.

28 mei 2022 om 12:16

En nu kan de media eigenlijk stellen dat ten Hag er geen moeite heeft om met droge ogen te liegen. Maguire een geweldig seizoen is natuurlijk een regelrechte leugen, het is echt lachwekkend. Hij had zich gewoon op de vlakte moeten houden en algemene bewoordingen moeten gebruiken.

28 mei 2022 om 12:18

Ten hag zei alleen dat hij maguire een goeie speler vond. Niet dar ie een geweldig seizoen had

28 mei 2022 om 12:21

@blaugrana, ik lees in het artikel: "Maar ik denk dat hij het afgelopen seizoen geweldig heeft gedaan." Jij beweert nu dat ten Hag dit niet heeft gezegd? Als dat het geval is, hebben we hier te maken met een redacteur die dingen uit zijn grote duim zuigt.

28 mei 2022 om 12:28

Ik heb toen ook gekeken en kan me ook niks herinneren van hebben van goede seizoen maar dat hij Maguire een goede speler vond. Als Ten Hag erin slaagt Maguire van Leicester naar boven te krijgen naast een voetballend Timber dan hebben ze een redelijk goed centrum anders die Demilar van Seria A halen!

28 mei 2022 om 12:57

Tuurlijk kan dat, je kan zeggen dat hij een goede speler is, die moeilijke momenten heeft gehad, net als de rest van het team. En dat je met zijn allen er aan gaat werken om komend seizoen beter te laten zijn, blah blah.

Ten Hag is hier alleen niet zo sterk in. Dus dan doet ie het zo. Niks mis mee denk ik.

Dit is echt zo'n dom zijlijn verhaal van Gijp. Een kind van 3 snapt nog dat dit het enige is wat je kan zeggen over je verdediger van 80 miljoen en tevens captain. Binnenskamers zegt hij echt wel dat het beter mpet, maar naar buiten spreek je gewoon positief. Kunnen ze niet gewoon stoppen met over voetbal praten daar, wordt een beetje sneu.

28 mei 2022 om 12:19

Dus omdat Maguire 80 miljoen heeft gekost en captain is ben je verplicht om te zeggen dat hij een geweldig seizoen heeft gedraaid? Dan zullen er vast nog een aantal "geweldige" seizoenen volgen.

28 mei 2022 om 12:22

Hij gaf gewoon zo'n standaard persriedeltje dat die een fantastische speler is die veel heeft gebracht bij United. Dat doen alle trainers.

28 mei 2022 om 12:26

Laten ze dan die standaard persriedeltjes maar eens afschaffen. Ze komen er sowieso snel genoeg achter dat daar niet de grootste kwaliteit van ten Hag ligt natuurlijk.

28 mei 2022 om 12:40

Haha ja daar heb je wel een punt. Sowieso mag je van mij 90% van de interviews met spelers en trainers schrappen.

28 mei 2022 om 16:25

Ja dan zie je tog liever een sjaak polak of een ricky van den berg voor de camera die nooit een blad voor de mond hadden

28 mei 2022 om 16:40

Gelukkig klopt het helemaal niet wat Ten Hag heeft gezegd. Ten Hag zei dat het een goede speler is, niet dat hij een goed seizoen heeft gehad.

28 mei 2022 om 12:58

@migi ik kijk het programma niet, maar het is natuurlijk ook gewoon hun taak om hier TV over te maken. Net als dat het Ten Hag zijn taak is om zijn speler te laten functioneren. Ik denk dat we vooral als kijker moeten realiseren vanuit welke rol die mensen iets zeggen - en precies daarom kijk ik dus ook niet. Ik kan er niks mee, om telkens dit soort dingen aan te moeten horen.

Wat moet hij dan zeggen? Hij heeft een k*t seizoen gedraaid en hij kan er niks van? Nog voordat hij ook maar 1 keer voor die groep heeft gestaan? Die vd Gijp die begint echt met de dag dommere dingen te zeggen.

28 mei 2022 om 13:00

Er is natuurlijk wel een middenweg. Maar het boeit me weinig verder, wat Ten Hag zegt, wat Gijp zegt, het is allemaal een soort rituele dans.

28 mei 2022 om 13:30

Ooit gehoord van een middenweg?

Rene toch. Soms kun je toch een stap verder denken? Maguire afbranden was het laatste wat hij moest doen. Hij heeft in Manchester in tegenstelling tot Nederland in het begin toch wel meer respect afgedwongen. Maguire gaat het zowieso niet redden in zijn team maar om dat direct bij je eerste publieke vertoning te zeggen is gewoon zwaar onnodig.

Ten Hag zou de supporters van United al kunnen laten juichen zonder 1 wedstrijd te winnen. Namelijk door het contract van Maguire te ontbinden.

Ik zou ten hag adviseren om tyrone mings van aston villa op te halen, die is 5 klasses beter dan macquire

28 mei 2022 om 13:40

Omdat hij met z'n kont tegen de goal speelt.

Wat moet hij dan doen? "die Maguire liet me uit me stoel valllen, zo slecht was het."
Ten Hag heeft nog niet eens op het trainingsveld gestaan, het allerlaatste wat je moet verwachten is dat hij z'n spelers al gaat afkraken.

Motiverende speach van Ten Hag die geen kwaad kan, behalve bij journalisten en ander volk die de uitspraken te serieus nemen. Had TH iets anders gezegd dan had dat als negatief beschouwd kunnen worden wat de speler, de club en TH geen goed had gedaan.

Logisch dat ten hag dit zegt. Je kan dit soort issues beter binnenskamers houden.

Tuurlijk heeft gijp wel een punt. Ten Hag had beter zoiets kunnen zeggen als; maguire begint net als alle andere selectiespelers straks weer op nul en zal zich moeten bewijzen. Etc etc.
Met zo overdreven positief zijn maak je jezelf ongeloofwaardig toch. Die gozer weet zelf ook dat ie geen goed seizoen heeft gespeeld. Of zou ie geen zelfreflectie hebben?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

0 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 6 juli
Manchester United is de onderhandelingen met Paulo Dybala gestart over zijn mogelijke transfervrije komst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren