‘Bayern verbindt voorwaarde aan vertrek Lewandowski naar Barcelona’

Zaterdag, 28 mei 2022 om 09:31Rian Rosendaal

Het lijkt erop dat Bayern München toch wil meewerken aan een zomers vertrek van Robert Lewandowski naar Barcelona. Mundo Deportivo meldt zaterdag dat de Duitse kampioen wel een voorwaarde stelt aan een vertrek van de Poolse spits, die zijn tot medio 2023 lopende contract niet wil verlengen. Bayern wil eerst zeker weten dat Sadio Mané overkomt van Liverpool, voordat Lewandowski wordt uitgezwaaid naar Barcelona.

Lewandowski is naar verluidt optimistisch gestemd over de stap naar Barcelona, die nu al weken het nieuws beheerst in zowel Duitsland als Spanje. Volgens Mundo Deportivo heeft Barcelona een openingsbod gedaan van 32 miljoen euro, een bedrag dat door variabelen kan oplopen tot 37 miljoen euro. Bayern heeft het bod nog niet in behandeling genomen, waarschijnlijk omdat men eerst het jawoord wil ontvangen van Mané. De vleugelaanvaller verklaarde deze week dat hij na de Champions League-finale tegen Real Madrid van zaterdagavond definitief uitsluitsel zal geven aangaande zijn toekomst. Bayern wil dertig miljoen euro neerleggen, terwijl Liverpool vasthoudt aan vijftig miljoen euro.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Bayern München wil eerst Sadio Mané inlijven, voordat Robert Lewandowski mag vertrekken.

Voor de 33-jarige Lewandowski, die naar eigen zeggen toe is aan een nieuw avontuur elders, ligt er bij Barcelona een driejarig contract klaar. Bestuursvoorzitter Oliver Kahn en technisch directeur Hasan Salihamidzic verklaren al wekenlang dat de topschutter aan zijn contract zal worden gehouden, maar er lijkt nu toch een opening te zijn voor Barcelona. Mocht Lewandowski daadwerkelijk vertrekken, dan laat hij Bayern achter met 344 doelpunten in 374 optredens. Hij veroverde met de club onder meer achtmaal de landstitel en een keer de Champions League.

De geruchten over een vertrek leidden tot moddergooien tussen Salihamidzic en Pini Zahavi, de zaakwaarnemer van Lewandowski. “Eigenlijk, wilde ik deze uitspraken niet publiekelijk doen omdat ik veel respect heb voor deze historische club (Bayern München, red.), maar het is onmogelijk voor mij om niet te reageren op de uitspraken van Hasan Salihamidzic”, zo luidde de reactie van Zahavi. Salihamidzic stelde dat Bayern Lewandowski wel degelijk een contractaanbieding tot 2023 heeft gedaan, maar dit werd door Zahavi ontkend. "Het feit is dat Robert Bayern na acht jaar, waarin hij alles voor de club heeft gegeven, wil verlaten. Nu, op bijna 34-jarige leeftijd, heeft hij de kans om een levenslange droom te vervullen en naar de club te verhuizen waar hij altijd van heeft gedroomd. Waarom wil Bayern hem deze kans ontnemen?”, vroeg Zahavi zich hardop af.

Hoeness haalt uit naar Lewandowski en Barcelona: ‘Moeten circusartiesten zijn'

De oud-voorzitter van Bayern mengde zich ook in de transferdiscussie.Lees artikel

De zaakwaarnemer van Lewandowski haalde vervolgens een anekdote van vorig jaar aan. “Ik had een ontmoeting met Oliver Kahn (algemeen directeur, red.), Hasan Salihamidzic en Marco Neppe (technisch directeur, red.). Ik zei tegen hen: 'Hoe staan jullie tegenover de contractverlenging van Robert Lewandowski?' Het bleef vervolgens stil. Geen ja, nee of een misschien, gewoon helemaal geen reactie. Tegen het einde van de meeting zei ik: 'Verkoop hem dan volgende zomer'. Maar zei zeiden: 'We willen hem eigenlijk niet verkopen, maar als we een bod van 120 miljoen euro ontvangen, dan kunnen we praten’. Dat is ongeveer het bedrag dat Erling Braut Haaland gekost zou hebben om in de zomer te contracteren, inclusief alle vergoedingen, vertelde Zahavi.

De zaakwaarnemer liet weten dat Erling Haaland een grote rol speelt in de vertrekwens van zijn cliënt. “Lewandowski is een zeer intelligent persoon, niet alleen de beste spits ter wereld. Hij weet precies wat Bayern van plan was. Dus Robert wist al die tijd dat Bayern hem wilde vervangen door Haaland. Erling's vader heeft het zelfs bevestigd. Hij vertelde Lewandowski enige tijd geleden in een persoonlijk gesprek: 'Mijn zoon komt voor vijftig procent naar Bayern'. De voetbalwereld is groot, maar er zijn geen geheimen..." Haaland koos uiteindelijk niet voor Bayern, maar voor een transfer richting Manchester City.


Poll

Denk jij dat Robert Lewandowski bij Barcelona past?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door fikretçelik)

Is Ronaldo geen perfecte vervanger voor 1 jaar. Als je erover nadenkt.

28 mei 2022 om 10:05

Dat zou een goeie zijn alleen gaat Bayern niet mee in de prijzen en salarissen. Zou ook niet weten wie er anders even gauw 25 30 inschiet

28 mei 2022 om 10:45

Dessers, voor 4 miljoen op te halen en schiet heel de conference league aan gort!

28 mei 2022 om 11:31

Icardi? Lukaku, Suarez, milik

28 mei 2022 om 13:07

Al deze spelers zijn hoe je het ook wendt een downgrade. Vanwege en/of leeftijd, kwaliteit. Om nog mee te dingen met de allergrootste in de cl zou ik 30/40m pakken voor lewa en investeren in de toekomst met bijv. darwin. En vooral niet bezig houden met B-keuze als haller, milik etc.

28 mei 2022 om 11:12

Ronaldo heeft al aangegeven bij Man U te blijven.

29 mei 2022 om 00:50

Neymar mag weg, niets voor Bayrn?

Dus feitelijk kom t erop neer dat Lewa butthurt is dat Bayern interesse had in Haaland?
Apart...

28 mei 2022 om 11:33

En terecht... want hij wou zijn contract verlengen maar hun gingen met haaland praten

28 mei 2022 om 11:44

Euh, nee, daar komt het niet op neer. Waar het op neer komt is dat lewandowski open stond voor contractverlenging maar Bayern niet.
Daardoor is hij verder gaan denken en kijken en tot de conclusie gekomen dat hij liever naar een andere club wil. Een club die hem wel graag wil hebben.

Bayern Munchen..
De ene keer heb zo’n sympathie voor de club, & de andere keer denk je van, goh, waarom zo moeilijk & misgunnend zijn?
Lewandowski heeft alles met de club gewonnen. Is notabene van jullie enige echte concurrent overgekomen, goals aan gorten geschoten, de club met zijn doelpunten (waar hij voor betaald krijgt & met plezier doet) enorm heeft geholpen.
Wat meer respect & gun factor zouden jullie in Muchen wel echt sieren.
& een nieuwe spits aantrekken? Zal geen probleem zijn voor jullie.. wellicht even bij de concurrenten weer eentje ophalen??

28 mei 2022 om 10:07

Noem eens een goede vervanger van Lewandowski dan. En benoem ook even hoeveel die ongeveer zou moeten kosten.

28 mei 2022 om 10:16

@Lierse, de twee namen die bij mij opkomen zijn Kane en Lautaro. En nu ik dit aan het typen ben komt ook Lukaku bij me op. Denk dat de twee laatstgenoemden wel haalbaar zijn voor Bayern voor 60-80 miljoen. Kane zit daar nog een stuk boven en is minder realistisch.

28 mei 2022 om 10:27

Ik zou zelf denken aan Lautaro en Darwin Nunez (dure opties) en Lukaku als mogelijk iets goedkopere optie door zijn situatie bij Chelsea. Zou Dybala door het dominerende spel verder niet ook goed kunnen renderen bij Bayern, ondanks dat het geen diepe spits is? Wel een interessante optie gezien hij transfervrij is. Er lijkt nog steeds niets rond te zijn met Inter en/of Roma.

28 mei 2022 om 10:35

Allen wel een serieuze downgrade. En dat lijkt me net de reden dat Bayern hem niet zomaar laat gaan.

28 mei 2022 om 10:42

"Allen wel een serieuze downgrade"

Tsjah, ten opzichte van Lewandowski is toch sowieso vrijwel elke spits een serieuze downgrade? En sowieso elke haalbare spits, aangezien alleen Benzema, Haaland en Mbappe van vergelijkbaar niveau zijn. Vind dit nogal een open deur van je haha. Ik zou me overigens inderdaad heel goed kunnen voorstellen dat Bayern hem om die reden koste wat kost aan zijn contract wil houden, maar tegelijkertijd kan je het hem ook gunnen als dank voor enorme bewezen diensten.

28 mei 2022 om 11:08

Exact. Net de reden dat ik dat stuk dat een nieuwe spits aantrekken geen probleem mag vormen nogal onzinnig.

Bayern gaat er gigantisch op achteruit als hij vertrekt. Logisch dat ze daar niet actief aan mee werken.

28 mei 2022 om 11:43

@ Lierse,Kan je een lijstje geven, maar om de kosten er nog bij te vermelden? Alsof ik weet wat die clubs verlangen.Tevens wil Bayern toch altijd zo goedkoop mogelijk inslaan of altijd gratis weg plukken bij ‘directe concurrenten’.- Immobile- Nunez- Lautaro Martinez- Mane (meer een winger, al komt hij vaak voor op spits position- Schick- KaneOf ze allen haalbaar zijn is een 2e.& dat ze erop achteruit gaan had je toch al moeten zien aankomen!?Alleen met met een Benzema, Mbappe of Haaland gaan ze er eventueel op vooruit..Prijs van de spelers mag jij overigens uitvogelen, succes.

28 mei 2022 om 11:47

Aantrekken hoeft ook geen probleem te zijn toch? Maar om een speler binnen te halen die niveau Lewandowski of zijn doelpunten kan opvangen is heel wat anders. Maar daar had ik het toch ook niet over of wel?
& dat jij het onzinnig vind is jouw probleem

28 mei 2022 om 13:50

Ja je vraagt je dus eigenlijk af waarom Bayern zich niet vrijwillig extreem gaat laten verzwakken.

Dat is een vraag die zichzelf beantwoordt vind ik.

28 mei 2022 om 10:33

Gunfactor? Hoezo? Heb jij ooit van een speler gehoord die geblesseerd of uit vorm was en zijn salaris inleverde of halveerde om de club 'iets te gunnen'? Ik heb daar nooit van gehoord. Dus waarom zou een club dan een speler iets 'gunnen'? Je hebt een contract getekend en daar hoor j je aan te houden. Net zoals je dat van een club mag verwachten.

28 mei 2022 om 10:47

@bjk4ever Volgens mij Bruma bij PSV maar wel gelijk dat gunnen een vreemde verwachting is van fans.. Uiteindelijk is het gewoon dagelijkse gang van zaken.

28 mei 2022 om 11:53

Dan moeten ze niet piepen als hij dalijk gratis de deur uit wil. Heel simpel toch?
Daarnaast, als Lewandowski zeg: Ik zou graag een nieuwe avontuur aan willen gaan. Ben dalijk 34, beste is er zometeen van af.. tjah, dan zit je dalijk met een ongemotiveerde speler.
Kijk maar wat je doet.

28 mei 2022 om 13:35

Volgens mij piept Bayern helemaal niet maar is het Lewandowski die er een heisa van maakt en eerder weg wil ondanks dat hij een contract heeft waar zijn handtekening onder staat? Ongemotiveerd? Je hobby is je baan en je verdient miljoenen. Mensen die voor het minimumsalaris keihard werken hebben niet eens de ruimte om ongemotiveerd te zijn. Word er een beetje moe van dat clubs professioneel moeten zijn en alle lasten moeten dragen maar spelers mogen alles doen. Daaaag.

28 mei 2022 om 10:37

Misgunnend? Het is toch logisch dat Bayern hem niet voor een appel en een ei laat gaan? Ja hij heeft veel betekend voor de club, maar wordt ook rijkelijk beloond met een jaar salaris van 20 miljoen per jaar. Als Barca hem wil moeten ze gewoon de centjes op tafel leggen, zo simpel is het. Lewandowski heeft ook zelf het contracr getekend. Bayern speel het slim en wil gewoon een goeie transfersom op tafel hebben en groot gelijk hebben ze. Je laat niet één van de beste spitsen ter wereld gaan met als reden bedankt wat je voor ons hebt gedaan.

28 mei 2022 om 10:38

Het lijkt mij dat Bayern geen liefdadigheid instelling is en dat ze de belang van de club altijd voorop stellen.

28 mei 2022 om 10:46

Misgunnen... dit is een miljoenenbusiness geen kinderklasje, kom op zeg.

28 mei 2022 om 11:56

Precies.. daarom plukt Bayern haar concurrenten altijd leeg want ja, als je geen concurrenten hebt dan hark je sowieso de meeste millie’s binnen.
& zelf nooit wat willen uitgeven voor spelers.
Heb niks tegen Bayern daar niet van, maar tis gewoon ook een dankbaarheid wat je naar een speler toe kan laten zien door een gebaar te maken.
Maar goed, in deze tijd draait het bij velen alleen om die money sjonny..
Tenzij je er geen last van heb uiteraatd 😉

28 mei 2022 om 12:05

"daarom plukt Bayern haar concurrenten leeg want ja, als je geen concurrenten hebt dan hark je sowieso de meeste millie's binnen."Hoe komt het dan dat Dortmund nog steeds concurrenten heeft? Halen toch ook structureel de beste spelers bij de comcurrenten weg. Lewandowski heeft gewoon nog een contract en daar hoort die zich aan te houden. Misgunnde Bale, Real Madrid dan ook? Die heeft gewoon gezegd dat die een contract heeft en blijft, maar als een club het doet is het misgunnen?

28 mei 2022 om 13:23

Dortmund heeft concurrenten omdat Dortmund niet direct bij Leizpig of Leverkusen shopt..
& zij hebben zowat bijna zelfde vermogen.
Een Bayern daarin tegen wilt altijd goedkoop shoppen, maar zelf voor vele miljoenen (door)verkopen.
& idd, hij heeft een contract, daar kan hij zich aan houden. Bayern ook, maar nogmaals wat ik al eerder zei. Bayern moet dan niet moeilijk doen als zij met een speler zitten die bakken met geld verdient maar niet gemotiveerd is & het niet meer opbrengt als voorheen.

28 mei 2022 om 13:56

Als Lewandowski moet blijven en vervolgens niet presteert zal dat ook ten koste gaan van zijn eigen transferwaarde. Clubs kijken toch vaak naar wat een speler de laatste tijd gepresteerd heeft. Als Lewandowski door gebrek aan motivatie maar 10 goals maakt gaan ze toch twijfelen. Bayern wilt eerst een vervanger regelen. Dat is toch ook niet zo gek? Ik denk trouwens dat Lewandowski gewoon doorgaat met scoren, ook als die nog een jaartje moet blijven. Is gewoon een voorbeeld prof en verwacht ook dat hij de reden van Bayern zal snappen.

28 mei 2022 om 14:20

Ik snap je punt wel hoor Takemehome, ik heb er zelfs sympathie voor (zeg je dat zo in NL?) en in een ideale wereld zou het mooi zijn als het allemaal zo liep, maar ik denk dat niemand bij Bayern rekening houdt met een 'gunfactor' voor welke speler dan ook. Ook andere clubs zullen dat niet gauw doen zolang ze er zelf niet ook beter van worden. Aan het eind wanneer je de balans opmaakt wil niemand met een minnetje onder de streep zitten. De Duitsers weten ook dondersgoed dat Barcelona in financieel zwaar weer zit, dus ze gaan het onderste uit de kan proberen te halen. Datzelfde doet Barcelona immers ook met salarisverlagingen, salarisvertragingen, etc. Ze kijken toch allemaal eerst naar de eigen toko? Zoals je zelf zegt, het draait om de money sjonny..

28 mei 2022 om 11:26

Contract is contract toch? Het gaat hier over tientallen miljoenen en een enorm sportief belang.. wie gaat Lewa vervangen dan? Daarnaast is dat concurrenten leegkopen echt niet iets wat Bayern altijd doet.. Dortmund doet dat bijvoorbeeld veel vaker.

28 mei 2022 om 11:43

Om die reden snap ik ook wel waarom spelers transfervrij vertrekken. Puur om geld kan een stap of wens van een speler belemmerd worden.

28 mei 2022 om 14:43

Misgunnend? Je hebt het hier over een van de grootste clubs ter wereld, met een waarde van meer dan een miljard. Gunnen heeft hier niks mee te maken. Het bestuur probeert een miljarden club zo goed mogelijk te runnen. Ze zijn geen charity he.

Wat heeft mane te zoeken bij bayern...
Hij zit goed daar bij Liverpool

28 mei 2022 om 10:26

Nieuwe uitdaging, alles gewonnen daar.
Maar 50 miljoen voor Mane? Das toch bizar weinig of heeft die een kort contract.

28 mei 2022 om 11:27

1-jarig contract en 30 jaar oud.. ook geen hoog salaris in z’n contract.

lewandowski past zker bij barcalona, maar hoelang gaat lewa nopg presteren.. ik hoop heel lang, maar is dat realistisch ?
wel zie ik mane graag bij bayern, weet niet of ze van plan zijn om hem in de spits te zetten , lijkt mij niet toch ? dus ze zullen wel opzoek gaan naar een nieuwe spits. Haller ? hahah

28 mei 2022 om 10:27

IK ben er wel positief over. Lewandowski heeft wel een goede fysieke bouw. Iets was Suarez bijvoorbeeld wat minder heeft waardoor je nu ziet dat hij af aan het takelen is. En als je ziet hoe dodelijk CR7 nog altijd is, dan denk ik dat een pure spits als Lewandowski ook wel tot die leeftijd op topniveau kan blijven.

Ik ben heel benieuwd hoe dit komend seizoen gaat uitpakken voor Bayern. Heb niet het idee dat Bayern er sterker op is geworden. De verdediging is best kwetsbaar en ook voorin gaat het vertrek van Lewandowski een aderlating zijn. Mané is ook absoluut geen één-op-één vervanger die er minstens 30 gaat inschieten in de Bundesliga. Haaland was natuurlijk eigenlijk de meest logische vervanger, maar noem nu maar eens een spits van dat kaliber. Harry Kane of Lautaro Martinez vind ik nog de meest interessante opties. En opzich vind ik de suggestie van Cristiano Ronaldo voor één seizoen ook wel een hele aardige.

28 mei 2022 om 19:27

Gabriel Jesus zou ook een goede kunnen zijn.

Ik zie Bayern het echt niet waarmaken volgend seizoen. Als je Gnarby en Lewa verliest en Mane daarvoor in de plaats wilt gaat je er echt op achteruit. Verder zul je toch echt nog een topper moeten gaan halen die de doelpunten deels over kan nemen. Mane is dat gewoonweg niet.

28 mei 2022 om 10:16

Ja maar wie? Vlahovic is al naar Juve, Haaland naar City en die Adeyemi, waar ze volgens mij interesse in hadden, is naar Dortmund. Echt een andere topspits(in wording) zie ik niet zo snel.

28 mei 2022 om 10:17

Lautaro of Lukaku wellicht? 60-80 miljoen zou voldoende moeten zijn lijkt me.

28 mei 2022 om 10:36

Ja klopt dat is het lastige idd. Zowel Vlahovic en Haaland waren de ideale opties. Zowel Lautaro als Lukaku passen er natuurlijk niet echt. Dan misschien Nunez?

28 mei 2022 om 11:29

Lautaro is toch totaal geen vervanger van Lewa. Excelleert ook in een 2 spitsen systeem en is helemaal geen aanspeelpunt voorin. Lukaku de flop van Chelsea.. Dan nog liever Ronaldo

Ik zou zeggen Gnabry en Lewandowski verkopen. Hoogste tijd dat de onrust eens ophoudt. Gezien het postcorona-tijdperk is het altijd beter om spelers te verkopen na de talrijke transfervrije vertrekken in het afgelopen seizoen.

Ik vind het een aparte voorwaarde van Bayern. Mane is niet de vervanger van Lewandowski dus ik begrijp niet zo goed wat het ene met het andere te maken heeft.

Vreemd dat je als Mané zijnde van een echte top competitie naar de Bundesliga wil gaan..Die comp. lijkt al jaren niet meer op de grote competitie die het ooit was.

Leuk al die reacties hieronder, maar niemand verbaasd dat mane maar max 50 moet kosten ?? Die man is een baas !!

Bayern München is wel kampioen lowballen zeg. Ik zou trouwens gewoon Lewandowski houden ipv Mane aantrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

352 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Bayern München 34 35 2 0
2020/2021 Bayern München 29 41 4 0
2019/2020 Bayern München 31 34 5 0
2018/2019 Bayern München 33 22 2 0
2017/2018 Bayern München 30 29 1 0
Laatste voetbalnieuws

Leerling van Kimmich geniet in Utrecht: ‘Ik mocht van Bayern niet eerder komen’

Hoewel Taylor Booth eind januari zijn contract tekende bij FC Utrecht, is hij pas een aantal weken in Nederland. Zijn voormalige club Bayern München stond niet toe dat hij al in...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren