Feyenoord baalt van ‘misselijkmakende uitingen’ in Tirana: ‘Wat bezielt ze?’

Zaterdag, 28 mei 2022 om 09:12Rian Rosendaal • Laatste update: 09:17

De diverse kwetsende spandoeken die door een groep Feyenoord-supporters in Tirana deze week werd getoond rondom de finale van de Conference League, is de clubleiding een doorn in het oog. Op de gewraakte spandoeken die circuleren op de sociale media wordt onder meer verwezen naar 'onze vorst' Adolf Hitler en krijgt de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb te maken met doodsbedreigingen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

102 reacties (laatste reactie door vernon)

Dit is zo gigantisch misselijk. Je hebt er bijna geen woorden voor. Jammer dat deze idioten enige band hebben met Feyenoord omdat ze toevallig dat shirtje dragen, maar elke club heeft wel zijn idioten.

28 mei 2022 om 09:32

Ze staan regelmatig op beeld, ze zijn in een stadion. Ik las dat de gemeenteraad er weer eens over gaat praten; ook hier zou ik graag eens geen woorden maar daden zien. Pak ze op, nagel ze aan de schandpaal en verwijder ze uit de stadions en bij andere gelegenheden.

Ik ben het zat om elke keer over dit soort verhalen van deze idioten te lezen als mijn club positief in het nieuws is. Weg met dit tuig.

28 mei 2022 om 09:39

Maar in het buitenland kan de club ze niet weren om naar stadion te gaan toch?

Denk - weet is gevaarlijk - beste zou zijn als de club zeer duidelijk aangeeft, dit zijn malloten en wij schamen ons dood voor dit tuig.
We willen niet dat zij geaccossieerd worden met onze club. Bah bah!

28 mei 2022 om 09:45

Kaartverkoop gaat normaliter via Feyenoord; dat zou het eerste filter moeten zijn.

Verder als je dit trieste hoopje mensen ziet, dan ben ik bang dat ze zitten te turven op hoeveel media ze aandacht krijgen. Het is gewoon te infantiel voor woorden.

28 mei 2022 om 10:11

Helaas lopen zulke mafkezen overal.

Eigenlijk moet voetbalzone ook helemaal geen aandacht aanbesteden. Gewoon negeren dit soort troep.

28 mei 2022 om 10:14

Het verdienmodel van VZ loopt akelig synchroon met dat van deze idioten ...

28 mei 2022 om 10:37

Scherp..Verder eens. Zulke fans wil je niet. Misschien moeten de spelers met een mooi statement komen de eerste thuiswedstrijd dit seizoen.

28 mei 2022 om 10:46

Nog meer aandacht... En dan? Komen ze opeens tot bezinning?

28 mei 2022 om 11:13

Eens! Je ziet dat zij middels de spandoeken op zoek zijn naar aandacht.
Beter is dat de media hen geen platform biedt. Laat instanties op de achtergrond ze keihard aanpakken.

Mensen die hun clubs willens en wetens beschadigen, mogen zichzelf nooit supporters noemen. Het is tuig en heeft 0,0 met voetbal te maken.

28 mei 2022 om 12:19

Geen aandacht geven is ook niet de oplossing. Ik vind het goed om te weten dat ze bestaan, en pas als je er aandacht aan geeft ontstaat ook politieke en maatschappelijke wil er iets aan te doen. Zo kunnen mensen het in ieder geval niet ontkennen.

28 mei 2022 om 10:10

Ik vind het wel toevallig dat het vaak de mensen zijn die het shirt van Feyenoord dragen. Ze blijven het allemaal lekker doen zolang er gedaan wordt alsof het om drie a vier rotte appeltjes gaat.

28 mei 2022 om 11:24

Bij feyenoord zijn het er altijd wel net wat meer dan bij de rest.

28 mei 2022 om 13:55

Ben geen Feyenoordfan dus voor de duidelijkheid ik verdedig de club niet. Maar dat er wat meer hooligans lijken te zijn bij Feyenoord dan bij andere clubs is niet zo gek toch. Havenstad. Volksclub. Veel aanhangers sowieso (dan zitten er altijd rotte appels tussen). Rotterdam is gewoon een grote (wereld)stad met wereldse problemen. Daar hoort armoede, ongelijkheid, achterstand, asovolk, geweld en radicalisme nou eenmaal meer bij dan bij een stad als Utrecht Groningen Maastricht Alkmaar Eindhoven Tilburg etc etc.

Walgelijk is weldegelijk het juiste woord, ik zou mij diep schamen als supporter dat dit soort mensen jouw club hebben vertegenwoordigd in Tirana. Lukoki, Adolf Hiter, en eigen supporter die homoseksueel is erbij halen, aanvallen en bedreigen, dan ben je echt rijp voor het Pieter Baancentrum.

28 mei 2022 om 09:26

Het lijkt soms net alsof we teruggaan in de tijd. Is homofobie weer hip ofzo? Heb ook genoeg reacties op Twitter en Voetbalzone voorbij zien komen met dergelijke uitingen. Dat was eerder niet of in mindere mate zo.

28 mei 2022 om 09:50

Lijkt stoer te zijn, vooral bij vrienden. Online natuurlijk nog meer als je dat lekker in de anonimiteit kunt doen. Het zijn vaak de hardste roepers, wie dieper gegronde geheimen bewaren en er op kicken om spannende dingen te doen met iemand van het zelfde geslacht. Waarom maken zij zich anders zo druk om het feit dat er mensen in de wereld een andere voorliefde hebben dan liefde voor een vrouw. Ow wat erg dat een man liefde heeft voor een man. Zij zijn vaak dan wel weer zo hypocriet dat zij liefde tussen twee vrouwen dan niet erg vinden.

28 mei 2022 om 09:51

Alles is ook weer steeds preutser. Blote borsten op het strand kan ook echt niet meer. Maar dertig jaar terug was dat dat normaal en had het nul sexuele lading. Het hangt denk ik samen met de adoratie voor 'straatcultuur' die veelal bestaat uit tweede en derde generatie migranten. Die generaties zijn bovendien vaak conservatiever dan hun ouders, omdat ze vaak (het gevoel hebben) dat ze worden achtergesteld. Dan ga je 'bonden' met een omgeving waar je wel welkom bent/voelt. Vaak religie of bendes. En net deze groepen worden dus stoer en invloedrijk gevonden. Zo sijpelt conservatisme weer de samenleving in.

28 mei 2022 om 10:22

Het is dan ook niet zo gek, tegenwoordig heeft iedereen een telefoon op zak, foto's circuleren snel rond, dus vanzelfsprekend maakt het men voorzichtiger betreft het wel of niet tonen van de borsten e.d. En betreft de de tweede of derde generatie migranten, wellicht iets te makkelijk, maar ik kan me nog wel een groepje jongens herinneren die schaamteloos zich aan het aftrekken waren op de betonnen blokken aan het Scheveningen strand dicht bij een ontblote vrouw. Maargoed, toch beter om voorzichtig te zijn met zulke aannames.

28 mei 2022 om 12:24

Morodin sorry maar er zijn echt te weinig mensen met migratie achtergrond in NL om dit probleem helemaal op hen af te schuiven. RJK zijn allemaal Hollandse boys. Urkse relschoppers zijn allemaal Hollandse boys. Conservatisme zit ook in de Hollandse cultuur gebakken, we moeten niet gaan doen alsof dat allemaal van buiten komt. Waarmee ik niet wil zeggen dat 2e en 3e generatie migrantencultuur zo tolerant is overigens, je hebt gelijk dat daar ook wat dingen mis gaan.

28 mei 2022 om 12:55

Oh nee zeker niet. En hier is ook niet genoeg schrijfruimte om alles te nuanceren. Er zijn meerdere oorzaken. Straatcultuur is er een van. De jongens rjk hoeven zelf geen migratie achtergrond te hebben om wel beinvloed te zijn door die cultuur.

28 mei 2022 om 13:32

Fair enough! Ik denk dat ze eerder beïnvloed zijn door sjonnie hooligan cultuur, die is in heel Europa vrij rechts radicaal. Want straatcultuur is niet per se pro 'vorst Adolf'.

28 mei 2022 om 09:51

Dirk, reken maar dat iedere supporter van Feyenoord hier afstand van neemt en zich niet identificeert met dit soort idioten. Je doet nu alsof een supporter een bepaald schuldgevoel moet hebben voor een kleine groep zonder hersens. Ik irriteer mij vooral dat het gebeurd onder de naam van Feyenoord. Dit zijn géén supporters, maar hooligans die afreizen naar Tirana met een ander agenda dan de reguliere supporter. Het blijft een maatschappelijk probleem waar meerdere clubs last van hebben en te triest voor woorden. Dit is toch wel de overtreffende trap en hoe ver kun je gaan om dit te uiten. Het is echter verschrikkelijk lastig als club om hier iets aan te doen, want het zijn mensen die absoluut niet welkom zijn bij Feyenoord.

28 mei 2022 om 09:58

En toch staan ze keer op keer tussen de Feyenoord supporters. Toeval? Als Feyenoord supporters zo tegen dit structurele wangedrag zijn, waarom dan niet gezamenlijk uitbannen? Moet toch een makkie zijn met zo'n groot 'legioen'?

28 mei 2022 om 09:59
Nee hoor geen schuldgevoel, wel schaamte zou ik ook hebben (gebeuren immers genoeg bij elke club inderdaad). Het zijn geen supporters, maar hooligans... Klopt maar het zijn vooral mensen, net als jij en ik wie homofobie of Adolf Hitler verheerlijken, dat is gewoon kwalijk, mensen die anno 2022 nog steeds homofobie verheerlijken, gewoon verwerpelijk dat dit nog steeds gebeurd. We kijken er naar, we gaan weer verder.28 mei 2022 om 10:06

@jansenHet is niet zo makkelijk, want hoe ga je als club aantonen dat dit soort figuren zich met spandoeken misdragen buiten het stadion in een ander land... Je weet niet wie ze zijn, maar enkel dat ze de naam van de club besmeuren. Hoop uit de grond van mijn hart dat ze worden geïdentificeerd, maar ook al krijgen/hebben ze een stadionverbod dan nog is deze vorm van hooliganisme lastig tegen te houden.

28 mei 2022 om 10:08

Ach 'Jansen'. Jij geniet hier vrij duidelijk door secundaire redenen enorm van. Dat is waar ik enorm van baal. Mega goed jaar, Europees ook. En waar gaat het over? De debielen op de tribune en dan dit soort... backhanded en simpele comments. Mensen die het maar wat lekker vinden dat de focus weer hierop gaat. Ik ben blij dat je er zo van kan genieten Jansen, doet iemand het nog. Mijn oplossing; mensen stadionverboden opleggen totdat je ze allemaal gehad hebt. Dit zou fijn zijn bij elke club maar mijn hemel, ik doe het zelf, gratis, bij Feyenoord. Met als secundaire reden dat Jansen hier niet smalend en genietend 'legioen' kan typen.

28 mei 2022 om 10:21

@Dirk Absoluut, ik vind het buiten alle proporties en vraag mij af hoe dit werkt in een bovenkamer om zoiets te schrijven op een spandoek. Als 'normaal denkend' persoon kan ik mij moeilijk een voorstelling hoe je tot het idee komt om hiermee een punt te maken. Ik zou mij als ouder ook kapot schamen, maar ook die zullen niet weten dat hun kind dit doet... Kan alleen maar hopen dat ze hard worden aangepakt. Dat betekent niet dat ik mij persoonlijk moet schamen als supporter terwijl ik er verder uiteraard voor 100% afstand van neem.

28 mei 2022 om 10:34

Gerben, het is niet alleen aan de club, maar aan de supporters. Het zijn toch geen supporters volgens jou? Dan is dat zootje schorriemorrie makkelijk uit te sluiten. Of zijn het nu toch wel medesupporters?
Verdenkzaam, waarom zou ik genieten van een stel idioten die keer op keer de supporter in kwaad daglicht zetten? Ik probeer redenen te bedenken, maar kan het echt niet. Wanhoop en ergernis, dat wel..

28 mei 2022 om 11:47

@jansen waar zeg ik dat het supporters zijn dan? Volgens mij maak ik een duidelijk onderscheid tussen supporters en hooligans/idioten die dit blijkbaar normaal vinden. Hoe kun je een hersenloze club mensen als deze uitsluiten als je niet eens weet wie ze zijn? Uiteraard doen deze figuren er alles aan om hun identiteit niet vrij te geven... Was het maar makkelijk. Je bent als club in zo'n situatie volkomen machteloos en mogelijk zijn deze gasten al buiten gesloten door de club.

28 mei 2022 om 12:53

Als het geen supporters zijn dan is het in zo'n vak dus gemiddeld 30 tegen 1. Je herkent ze gemakkelijk aan wat ze gooien, hun spandoek, hun bereidheid te slopen of hun vuurwerk. Makkie toch om het uit te bannen? Dat hoeft de club niet alleen te doen, maar jij en je medesupporters.

28 mei 2022 om 09:56

Walgelijk is het zeker. Ik heb mij echter geen MOMENT persoonlijk geschaamd, als supporter van Feyenoord. Ik support de club. Dat de helft van de bevolking een IQ van onder de 100 heeft is niet mijn schuld. Joh, je blijft bezig. En ik ben niet iemand die dat riedeltje 'dit zijn geen supporters' aanhaalt want dat zijn ze evident wél. Doe vooral wat leuks met die gasten, verban ze allemaal van mijn part, maar IK mij diep schamen? Haha daaag. Daarnaast zou werkelijk iedereen die fan van een club is, waar dan ook, zich dan diep moeten schamen voor de... gemiddelde debielheid van ons mensen. Niet een erg werkbare situatie.

28 mei 2022 om 10:05

Je hoeft je inderdaad niet te schamen voor zaken waar je geen invloed op kan uitoefenen, maar het irriteert mij enorm dat als er een positieve ontwikkeling gaande is dat het dit soort negatieve randzaken zijn die (ook) de aandacht krijgen.

28 mei 2022 om 10:17

Oh dat zeker. Het is bijzonder hinderlijk dat het niet over het voetbal gaat door dit soort abjecte idioten. Ik baal er enorm van inderdaad exact om de reden die je aanhaalt, niet omdat dit soort dingen geen aandacht verdienen. Maar je weet dat men hier als strontvliegen opduikt. 'Ga je diep schamen' als je Feyenoorder bent, 'moet toch makkelijk op te lossen zijn voor het 'legioen'' etc. Zo simpel en zo doorzichtig. Nogmaals: wat dan? Ze afschieten? Dit IS nou eenmaal vaak het niveau van onze medemens. En waar ik in het dagelijks leven ook niet elke keer als ik iets ontzettend doms hoor mij verantwoordelijk voel of schaam doe ik dat hier ook niet. Jezus man, daar heb je een dagtaak aan. Gebruik die camera's, zwarte lijst, consequent doen, over 3 jaar overal halflege stadions maar minder malloten.

28 mei 2022 om 12:12

IQ is niet bepalend voor dit soort gedrag, er zijn genoeg mensen met een laag IQ die echt niet bij dit soort zaken betrokken zijn en anderzijds zijn er ook genoeg mensen met een hoog IQ die hele domme dingen doen en zeggen (uch... Thierry...uch).

Met betrekking tot "schaamte", dat is persoonlijk, ik kan me voorstellen dat jij je hier niet voor schaamt. Maar er is best wel plaatsvervangende schaamte mogelijk voor mensen die op de een of andere manier bij eenzelfde groep horen, die dit soort gedrag vertonen.

Ik schaam me best wel eens (plaatsvervangend) voor bepaald gedrag van Nederlanders in het buitenland, bijvoorbeeld.

28 mei 2022 om 10:39

@dirk Borst

Hoe walgelijk het ook is, waarom moeten andere Feyenoord-fans zich hiervoor schamen? Zij hebben niks gedaan. Ik ben niet voor Feyenoord, maar als het mijn club zou zijn, zou ik vooral boos en gefrustreerd zijn denk ik. Omdat ze de naam van de club door het slijk halen zo. Maar zelf heb ik niks gedaan, dus schamen lijkt me niet nodig. Ik schaam me ook niet als Nederlanders zich in het buitenland misdragen. Ik heb niks met die mensen te maken.

28 mei 2022 om 10:39

Zo is dat Dirk. Grotere randdebielen zijn er niet. De grootste beesten zijn vaak van t menselijk soort.

28 mei 2022 om 11:19

@Dirk_Borst: ik vind de pil van Drion beter recht doen bij deze amoeben.

Wow, niveautje hoor... Een "massage against Lhbtiq" zelfs...

Heel stoer, jezelf verbergen, want stel je voor dat bekend werd dat jij dit bent. Bang voor het zichtbaar maken van je mening? Laf...

28 mei 2022 om 11:38

Ironisch genoeg zijn ze dus wel in voor een massage bij die voorzitter van de lhbt-fanclub en burgemeester Abhoulaleb Het woord "message" is wel erg ingewikkeld ook als ze maar 6 hersencellen hebt zoals de makers van dit soort doeken..

28 mei 2022 om 13:34

Dat hooligan account is Tsjechisch, die zullen wel niet perfect Engels spreken en dat is niet het account van deze RJK boys lijkt me. Niet dat ik die veel intelligenter inschat hoor.Heel makkelijk, alle uitsupporters van Feyenoord die meegingen naar de finale bannen voor het leven.

Toevoeging: En dit geldt voor elke club waarbij dit soort ongein gebeurt. Deze idioten durven alleen maar onherkenbaar op de foto en zullen nooit stoppen. De clubs zijn te bang om ze aan te pakken (ik weet dat het hier acties buiten het stadion betreft) maar de enige hoop die ik heb is dat als je iedereen banned ze binnen hun "supportesgroep" op hun flikker krijgen waardoor deze dwaze acties wellicht afnemen/stoppen.

De goede moeten maar onder de slechte lijden om sociale correctie te stimuleren.

28 mei 2022 om 09:32

Het is altijd een goed idee om de goede onder de 1% idioten te laten lijden..

28 mei 2022 om 09:37

Nee dat is niet altijd een goed idee maar in dit geval zie ik geen andere oplossing omdat dat de enige manier is om sociale correctie onder die idioten te introduceren.

28 mei 2022 om 10:01

Het jammere is wel dat de 99% ook niet in actie komen. Een levensgrote regenboogvlag bij de eerstvolgende wedstrijd, een minuut applaus of gefluit, een liefdesliedje over homo's als hart onder de riem? Kan de club of supportersvereniging gewoon initiatief toe nemen maar ik zie het niet gebeuren.

28 mei 2022 om 09:33

Alle supporters die mee gingen naar Tirana bannen voor het leven? Wat is dit nou weer voor achterlijk idee? En waar is dit in hemelsnaam op gebaseerd?

Moeten we dan ook maar alle Amerikanen ons land uit gooien omdat een dwaas een school onder vuur neemt? Of alle Moslims omdat er één zich toevallig opblaast?

Feyenoord treft hier geen blaam en kan hier niks aan doen: het is een incident buiten het stadion en qua straf heeft Feyenoord hier ook geen rol in. Deze gasten hebben immers allemaal een stadionverbod en meer kan de club niet doen. Dit is een zaak voor de politie (in Albanië?) en niet voor de club.

28 mei 2022 om 09:38

Hebben ze allemaal een stadionverbod? Hoe weet jij dat?

28 mei 2022 om 09:41

En waar het op is gebaseerd is de sociale controle verhogen. Voor de rest slaan je overige voorbeelden nergens op.

28 mei 2022 om 09:48

@[email protected]

Als fanatieke Feyenoord supporter ken je bepaalde groepen en weet je van veel wie er wel/niet het stadion in mogen. Dat is geen publiekelijk geheim.

Daarnaast heeft het helemaal niets met sociale controle te maken, dat is gewoon een fabeltje. Het is een zaak voor de politie, maar die gaat hier geen aandacht aan besteden omdat het simpelweg te veel tijd en mankracht kost. Hetzelfde geldt voor het afsteken van vuurwerk: Feyenoord meer dan 60 camera’s aan de bovenste ring hangen die op de Noordzijde gericht zijn, maar het kost simpelweg te veel tijd om te bewijzen wie die fakkel nou wel/niet afsteekt om op basis daarvan een stadionverbod uit te delen. Ze kunnen nou eenmaal niet het hele vak een stadionverbod geven, dat veegt een gemiddelde advocaat zo van tafel.

28 mei 2022 om 09:51

De voorbeelden zijn precies in lijn met jouw ‘oplossing’, dus wellicht moet je daar nog wat aan schaven.

28 mei 2022 om 11:48

Lastige is dat dit de club blijft achtervolgen. Het is ook een cultuurtje geworden binnen “ultra’s, harde kernen etc.”. Je zou zeggen dat iets met de supportersverenigingen kunt gaan doen zoals sociale controle. Echter een ‘Snitch’ zijn is ook een dingetje. Stadionverboden zijn best makkelijk te omzeilen volgens mij. Vraag me af of de stewards elk gezicht in hun hoofd hebben. Als ze het al een gedoe vinden om mensen van je plek te sturen en jij wordt verwezen naar een slechtere plek. Ook bij de kaarten controle zitten niet vaak typetjes die even je de halt toe roepen.
In dit geval voor gedrag buiten het stadion kun je niks behalve hopen dat iemand ze wil verlinken…

28 mei 2022 om 09:55

De vraag is maar of er ook maar 1 van deze debielen in het stadion is geweest. Waarom zou je dan alle supporters die daar waren gaan weren uit het stadion. Er waren via Feyenoord zelf 4000 kaarten beschikbaar en er waren 15000 Nederlanders in tirana. Dus die 4000 zijn bekend en kun je de toegang ontzeggen, maar die andere 11000, waar zeer waarschijnlijk ook deze hersenloze onder horen, kun je niet aanpakken. Ben toch benieuwd hoe je dat dan voor je ziet

28 mei 2022 om 10:41

@[email protected]

Misschien hadden deze gasten wel helemaal geen kaartjes en staan ze nergens geregistreerd. Dan ga ja mensen zitten bannen die niks gedaan hebben, en de mensen die fout zaten, worden niet geraakt. Dit soort botte maatregelen werken gewoon niet, en raken de verkeerde mensen.

Toch wel het bijzondere aan dit soort rare mensen, wel zo flink zijn om zulke spandoeken te maken maar niet erbij gaan staan zodat we weten welke kneuzen het zijn. Wat een zielige gast moet je dan zijn om hier aan mee te werken.

In Rotterdam klinken structureel vuurpijlgeluiden als Twente op bezoek komt. Weerzinwekkend publiek. Dit kan er prima bij inderdaad.

28 mei 2022 om 09:34

Net zoals er in Twente structureel “bommen op Rotterdam” klinkt. Allebei net zo fout en verwerpelijk.

28 mei 2022 om 09:56

Het is triest dat voetbal wordt aangewend als excuus om je als verwerpelijke racist te gedragen. Van alle kanten dus! Maakt niet uit wie begint of wie reageert.

Iedere club heeft dit soort malloten. Ze uiting zich racistisch en slopen en passent je hele stad.

Wel triest: dan laat Feyenoord zich voetballend eindelijk weer eens van een super positieve kant zien, heb je dit soort gasten die het helemaal verpesten.

28 mei 2022 om 10:01

Na meer dan 20 seizoenen Twente- Feyenoord durf ik de massaliteit en het structurele aspect wel wat te downgraden.

28 mei 2022 om 10:02

Wel bijzonder, juist de man die die bommen liet gooien wordt door dit publiek verheerlijkt..

28 mei 2022 om 10:11

Nou ja, volgens deze imbecielen is hitler hun vorst.

28 mei 2022 om 10:13

Schei toch uit Janssen. Niet alles aangrijpen om je antipathie jegens Feyenoord te voeden. Deze gasten durven die spandoeken niet eens in het stadion op te hangen, omdat ze weten dat het niet geaccepteerd wordt door de rest. In Tirana heeft ook niemand die doeken gezien verder, is alleen maar een beetje stoer proberen te zijn met zo extreem mogelijke uitingen. Hitler verheerlijken is als Rotterdammer is zo’n beetje het achterlijkste wat er bestaat, als je een beetje verstand en historisch besef hebt.

28 mei 2022 om 10:36

Stefan, dat besef heb ik juist enorm. Daarom vind ik die doeken ook te idioot voor woorden en vind ik het zoals gezegd 'bijzonder'

28 mei 2022 om 10:44

Stefan

Het klopt toch wat hij zegt? Ook al zijn het er maar een paar, ze zijn zo van de pot gerukt dat ze Hitler verheerlijken.

Ik ben ajacied maar heb helemaal geen antipathie tegen Feyenoord. Wel tegen deze debielen die met deze spandoeken staan.

Die zelfde "vorst" die het bevel gaf om Rotterdam plat te bombarderen? Oke geeft het niveau wel van die lui aan

Wat bedoelen zij met "massage"? Met happy ending en bij voorkeur door een ladyboy?

28 mei 2022 om 09:58

Hun hebbe sgool niet echt afchemaakdt

28 mei 2022 om 10:14

Als zij toch afhaken bij seksuele voorlichting geef ze dan iig verplicht Nederlandse les...

28 mei 2022 om 10:27

Het woord wat ze probeerden te schrijven, naar mijn idee 'message' is nog altijd een Engels woord.

28 mei 2022 om 10:36

Massage is een Nederlands woord en spijtig genoeg zullen wij bij deze groep nooit weten wat zij daadwerkelijk bedoelen.
Waar het hart vol van is stroomt de mond van over...

28 mei 2022 om 10:48

@douwe

Als ik het goed zie, is dit een tweet van een Tsjechische organisatie. Dus Nederlandse les lijkt me niet nodig. Er schrijven trouwens ook Lhbti etc op twee verschillende manieren.

28 mei 2022 om 11:06

Ook goed, mijn conclusie is iig te dom om te poepen of in het Tsjechisch, příliš hloupý na to, aby kakal (door de vertaler gehaald voordat ik daar commentaar op krijg)..

In iedere stad hangen tegenwoordig overal cameras. Dus als je wil kun je heus wel pakken. Ze zijn namelijk niet onherkenbaar daar heen gelopen. Maar dat vereist samenwerking en veel inspanning van de politie. Dat is het helaas niet waard, maar ik zou het wel een keer erg lekker vinden als ze van hun bed gelicht worden.

Gelukkig worden tijdens NOS uitzendingen , rechtstreeks op straat , hoofdzakelijk de echte Rotterdamse Feyenoord fans aangesproken , die dan op een fatsoenlijke en gepaste manier hun zegje doen.
Elk normaal denkend persoon hoeft niet hoogbegaafd te zijn, om dergelijk schofterig gedrag van A tot Z af te keuren.

28 mei 2022 om 13:36

NOS is ook niet zo hypegestuurd en sensatiebelust als andere media. Het is geen pownews die in het verleden altijd de gekkies interviewden puur voor de views en clicks. En uiteindelijk is het voor de gemiddelde Nederlander, waar de NOS nieuws voor maakt, ook leuker om de gewone Feyenoordfan te horen dan deze idioten.

In de jaren 80 en 90 probeerde extreem rechts, neo nazi's er ook in te komen op de tribunes in onze kuip. Toen werd snel duidelijk dat niet ging lukken. Feyenoord en ook Rotterdam is van iedereen. Blank, donker, geel rood of groen l, wat maakt het uit. We bloeden allemaal rood(en wit). Als deze jongetjes, want dat zijn ze, nou eens zonder maskers op t voorplein staan met hun Adolf spandoeken zal Rotterdam spreken. misschien volgende seizoen een roze uittenue om een statement te maken 🙂

28 mei 2022 om 10:33

Van mij mogen de 'Rellennegers' ,Gijs en dat soort knapen wel ff orde op zaken stellen. Weet zeker dat die fascistjes op de loop gaan voor deze heren,inmiddels rond de 50.

28 mei 2022 om 11:01

@Sir Paul

Daar zit je toch even fout.

SCF is alleen nog aanwezig in kleine aantallen en geniet nog wel het respect van veel jongere gasten, maar is zelf vrijwel nergens meer in grote aantallen bij. Alle ‘actie’ komt tegenwoordig enkel nog van F3R en RJK. Tuurlijk, tussen de duizenden uitsupporters op zo’n trip is er genoeg SCF aanwezig maar als er tijdens Europese uitwedstrijden gezocht wordt naar de tegenstander of als er bosgevechten zijn dan is SCF op 1 hand te tellen.

Daarnaast is Gijs enkel nog bezig met zijn filmcamera en kan je van een 50+er niet verwachten dat die een getrainde vechter van 30 zomaar even aanpakt. Er zijn andere gasten die al een tijd lang de dienst uitmaken binnen de harde kern van Feyenoord.

Op de loop zullen ze dus zeker niet gaan, maar een stevig gesprek zou daarentegen wel iets uit kunnen richten.

28 mei 2022 om 12:56

Bedankt voor de info ,je bent duidelijk beter geïnformeerd dan mij. Idd zijn die jongens wat ouder en fysiek gezien zal een goed gesprek beter zijn. Hopelijk kunnen de gasten van weleer nog enig invloed uit oefenen.
Hoe kun je Hitler verheerlijken en juichen voor een goal van Dessers of Sinistera. Tussen t publiek zitten ook donkere Feyenoorders. Geeft overigens direct de hypocrisie van de fascistjes aan. Laat Feyenoord zelfreinigend zoals in de jaren 80-90 zijn. Aanpakken die extremisten. Gezien t huidige politieke klimaat zal t een stuk lastiger zijn als toen. Rechts extremisme is weer mainstream helaas.

Jammer want Feyenoord is lekker bezig, Maar als je constant die dingen van de fans van Feyenoord ziet dan daalt je sympathie voor de club wel hoor. Ja dit is een kleinere groep maar die kleinere groep is wel heeeel aanwezig

28 mei 2022 om 09:55

Zo aanwezig zijn ze niet, ze hebben alleen dermate achterlijke uitingen dat ze nooit onopgemerkt blijven.

En dan straks weer de calimero uithangen als de UEFA Feyenoord een boete geeft? Wat bezielt dit soort mensen toch? Ik zou als UEFA zijnde gewoon heel simpel alle uit-supporters verbieden van clubs waar verheerlijking van Hitler/Nazi-Duitsland plaats vindt. Het is jammer maar de goeden zullen toch echt onder de slechten moeten lijden. Zo werkt dat in een samenleving, de trein beweegt zo snel als de langzaamste wagon en de wagon met Nederlandse voetbalsupporters is tergend langzaam…

28 mei 2022 om 09:53

De boetes die de UEFA geeft hebben hier niets mee te maken, dat gaat enkel over gebeurtenissen in de stadions. Verder hebben oplossingen waar de goeden onder de slechten moeten lijden volgens mij nog nooit gewerkt en al helemaal niet op lange termijn.

28 mei 2022 om 10:01

Volgens mij werkt geen uitsupporters bij de klassieker prima en al helemaal op de lange termijn

28 mei 2022 om 10:09

Dat overstijgt wel enigszins het ‘goeden vs de kwaden’ concept denk ik, daar komt de algemene veiligheid in het geding.

28 mei 2022 om 10:31

De reden mag dan anders zijn, maar het laat wel zien dat geen uitsupporters werkt, ook op de lange termijn

Ligt het aan mij of worden er steeds meer van dit soort artikelen geplaatst? Dit zijn uiteraard idioten en het is bizar dat dit soort ideeën überhaupt in je hoofd rondzwerven, maar net als met de streakers, moet dit geen/minder aandacht krijgen. Dit soort dingen gebeuren nou eenmaal en moet worden aangepakt, maar ik hoef er niet elke keer over te lezen om heel eerlijk te zijn. Edit: Ja ja, ik kan er ook gewoon niet op klikken, I know .

Naar mijn idee zit er bij Feyenoord een clubje "supporters" die alleen maar uit zijn op ellende. Vaak zie je deze groep bij de wat grotere wedstrijden. Het is echt een moreel verwerpelijk clubje die totaal geen fatsoen heeft. Altijd de meest nare spandoeken en teksten die je bij bijna geen enkele club ziet. Het vervelende is dat Feyenoord hier helaas niks aan kan doen. Wellicht een stadionverbod geven, maar ik ga er voor het gemak even vanuit dat ze dat allemaal al hebben.

28 mei 2022 om 10:22

Geen fatsoen, maar vooral ook geen karakter. Laffe knuppels, stuk voor stuk. Nooit mans genoeg om in hun eentje de grote jongen uit te hangen. Nooit mans genoeg om hun gezicht te laten zien.

Dit zijn geen mannen of vrouwen, dit zijn losers.

28 mei 2022 om 21:56

@thug

Ik denk dat Feyenoord er heel veel aan doet om deze lui buiten het stadion te houden. En deze lui met die spandoeken staan ook niet in het stadion. Daar kan je als club niet veel mee.

Je hebt dit soort lui overigens ook bij andere clubs. Ik ben zelf voor Ajax, en heb ook weleens van die randdebielen van dichtbij gezien, na een gewonnen wedstrijd, niks aan de hand, en dan problemen gaan lopen maken. En natuurlijk de bekende incidenten die de media gehaald hebben. Feyenoord heeft er geen monopolie op.

Het is ook geen incident, maar structureel wangedrag. Deze waarschijnlijk grote schare rotte appels moeten er toch zo langzamerhand uitgefilterd kunnen worden?

28 mei 2022 om 10:28

Maar dat zijn ze mogelijk al. En dan, dan leeft dit volk nog een goede vijftig jaar op onze aardbodem. Naar mijn idee heb ik ze liever in het stadion dan ergens op straat of op een kunstbeurs.

En dan zie je natuurlijk weer van die reactie die dit afkeuren maar zeggen dat Feyenoord hier niets aan kan doen. Het is een klein groepje idioten. Maar als alle echt Feyenoord fans en Feyenoord zelf zouden proberen dit uit te roeien, dan zou het niet meer lang duren. Het probleem is dat men te bang is om dit aan te pakken of men het gewoon niet wil aanpakken. En dit is niet alleen bij Feyenoord, maar ook bij andere clubs.

28 mei 2022 om 10:15

Wat is de reden dat je dit soort doeken niet in het stadion ziet denk je?

28 mei 2022 om 10:27

@JanMetDeKorte

Wat kan Feyenoord hier aan doen volgens jou? Moeten ze bij de grens staan en iedereen met een stadionverbod tegenhouden? Of door Tirana patrouilleren met alle medewerkers om eventuele rellen in de kiem te smoren en dit soort spandoeken af te pakken?

Feyenoord is verantwoordelijk voor de gebeurtenissen binnen de stadions en de politie voor de gebeurtenissen buiten het stadion. Hoe moeilijk is het nou om dat te begrijpen?

28 mei 2022 om 21:58

@jan

Ze staan buiten een stadion, onherkenbaar op de foto, en gooien het op social media. Succes met achterhalen wie dit zijn.

Schuim der aarde. Goor tuig. Waarschijnlijk stellen ze alleen niet veel voor.

Wanneer gaan Feyenoord, de stad Rotterdam en de politie deze mensen eens echt zien en behandelen als criminelen. Het is toch te gek voor woorden dat een kleine groep mensen uit naam van een mooie club als Feyenoord meent naar hartelust historisch erfgoed te kunnen vernielen, lokale bewoners te molesteren, het bestuur van een tegenstander aan te kunnen vallen, architecten, bestuurders en ambtenaren te bedreigen, de eigen stad te kunnen slopen of gewoon in te breken in het eigen stadion om het moment van de coronamaatregelen dat verhinderen. Ik vind met name de clubleiding dermate mild vaak in zijn reactie dat je weet dat ze bij dit tuig in de zak zitten, bang voor represailles. Wat mij betreft zet de politie gewoon undercovers in om deze hele bende in kaart te brengen en de nor in te draaien. Dat laatste vooral omdat een gedwongen tuintje op de buik wat ondemocratisch is, maar feitelijk heb je geen reet aan deze nageboortes.

28 mei 2022 om 13:51

Een tuintje op de buik? Haha kan je me die uitleggen? Harde aanpak lijkt inderdaad nodig. Ben niet zo zeker wat het meeste effect heeft. Je wil ze ook niet dieper de criminaliteit indrukken. Er moet ook iets aan de voetbalcultuur veranderen.

28 mei 2022 om 14:02

Nou ja, laten we zeggen dat ik iedereen die Hitler vereert op 1m80 beneden de grond beter tot zijn recht vind komen dan erboven.

Wat betreft de voetbalcultuur vraag ik me af wat je hier nog aan kúnt veranderen. Op een gegeven moment moet je gewoon vaststellen dat deze onzin voetbal gaat overstijgen. Er komt een hoop fout volk af op de anonimiteit die een stadion en een harde kern garandeert en de vrijheid om niet alleen rotzooi te trappen, maar ongetwijfeld ook te dealen en andere dingen die het daglicht moeilijk verdraagt. Hetzelfde zie je natuurijk al decennia lang bij motorclubs, waar types bij zitten waar ik me vanaf vraag of ze Harley Davidson kunnen spellen of weleens een ANWB-routeboekje hebben ingekeken om gezellig door de Achterhoek te toeren op zondag. Zo lopen er een hoop zwakzinnigen rond bij in dit geval deze Feyenoord-kliek die je het opnoemen van Feyenoords basisformatie niet toe wilt vertrouwen, maar wel uit naam van die club god mag weten welke eer 'hoog' houden.

28 mei 2022 om 14:44

Oh wauw tuintje op de buik snap ik nu pas. Ja met je eens dat cultuurverandering lastig is en dat het deels ook los van voetbalcultuur staat. Maar soms zie je in gewone voetbalcultuur ook die verheerlijking van geweld of extreme rivaliteit. Daar kan je toch als club meer aan doen denk ik soms.

Hoe kan politie Rotterdam onderzoeken naar wat er in het buitenland gebeurd dan ? Ze zijn toch helemaal niet te vervolgen voor een spandoek ? Zeker niet in het buitenland lijkt me ?

Zou wel triest zijn als het wel zo is.

Walgelijk inderdaad, maar als ik dan zie dat ze aan het masseren zijn tegen lgbtiq en de burgemeester weet ik ook meteen het niveau van deze gasten…

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
T. TroostKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren