Real wil profiteren van contractsituatie bij Bayern; opvolger staat al klaar

Vrijdag, 27 mei 2022 om 19:00Shane Jebbink

Real Madrid heeft interesse om Serge Gnabry over te nemen van Bayern München, zo meldt BILD. De 26-jarige vleugelaanvaller heeft ondanks lopende onderhandelingen nog altijd geen nieuw contract getekend bij der Rekordmeister, waardoor hij nog maar één jaar vastligt bij de club uit Beieren. Real wil profiteren van de contractperikelen en de Duitser voor een gereduceerd bedrag ophalen.

Gnabry werd begin april ook al door BILD gelinkt aan Real. In de tussentijd is er niets veranderd aan de situatie van de aanvaller bij Bayern. Gnabry en zijn club lijken in een patstelling te zitten, aangezien Bayern niet wil voldoen aan de salariseisen van de 31-voudig international. Gnabry vraagt naar verluidt vijftien miljoen euro per jaar om zijn krabbel te zetten onder een nieuw en langlopend contract bij Bayern, maar de kampioen van de Bundesliga lijkt dit bedrag te gortig te vinden.

Real wil gebruik maken van de situatie en hoopt dat Bayern Gnabry tegen een gereduceerd tarief van de hand wil doen. Als de Duitsers een transfervrij vertrek zoals dat van David Alaba naar Real van vorige zomer willen voorkomen moet de club Gnabry aankomende transferperiode verkopen. BILD meldde eerder op vrijdag dat Bayern interesse heeft in Sadio Mané, die bij de club uit München eventueel moet optreden als vervanger voor Gnabry.

Zo hoopt Bayern juist te profiteren van het nog maar één jaar doorlopende contract van de Senegalees bij Liverpool. De club onder leiding van Julian Nagelsmann zou naar verluidt dertig miljoen euro overhebben voor Mané, terwijl Liverpool minimaal vijftig miljoen euro wil zien. De aanvaller zelf wilde zich overigens niet uitspreken over de nadrukkelijke geruchten vlak voor de eindstrijd in de Champions League tegen Real Madrid van zaterdag.

“Het antwoord dat ik nu kan geven is dat alleen maar bezig ben met de finale van zaterdag. Dat is het allerbelangrijkste voor mij en de Liverpool-fans”, aldus Mané. Na de finale wil de 86-voudig international ingaan op vragen over zijn toekomst. “Dat is het enige antwoord dat ik in aanloop naar de finale kan geven. Zaterdag zal ik het best mogelijke antwoord geven, zoveel is zeker. Dan zal ik op alle vragen antwoord geven en vertellen of ik blijf of niet.”


Poll

Zou Serge Gnabry een goede versterking zijn voor Real Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door daphim)

Top. De rechtsbuiten-positie is al jaren dramatisch en we hebben daar echt dringend een topspeler nodig. Gnabry lijkt mij wel een speler die echt een aanwinst voor ons kan zijn en hij zal ook niet duur zijn.

27 mei 2022 om 19:05

Ik zou proberen als real zijnde om ziyech te halen , als de transfer van gnarby niet lukt.

27 mei 2022 om 19:42

Wat moeten we met Ziyech? Die komt ruim te kort.

27 mei 2022 om 20:03

Liever niet

27 mei 2022 om 21:09

Ziyech? Alsjeblieft zeg. Bijna 30 al en heeft buiten Ajax niks gepresteerd nog. Is bij Chelsea ook gewoon een bankzitter.

27 mei 2022 om 22:50

Jij wil gewoon van Ziyech af? Hou maar kerel.

27 mei 2022 om 19:10

Wees niet te blij met Gnabry. Prima statistieken, maar produceerde het meerendeel in enkele wedstrijden. 4 wedstrijden drama om vervolgens de 5e wedstrijd 2 goals en 2 assists te geven.

27 mei 2022 om 19:17

Ja dat kan, maar statistieken zeggen niet alles. Hij heeft snelheid, kan dribbelen en kan voor gevaar zorgen. Dat zijn (basis)kwaliteiten voor een buitenspeler en die beheerst hij en hij heeft potentie om nog beter te worden. Hij zal ervoor zorgen dat real madrid niet zo voorspelbaar wordt nu er van 2 kanten gevaar gesticht kan worden en het spel ook steeds meer verlegd kan worden waardoor er sneller openingen gevonden kunnen worden.

27 mei 2022 om 21:48

Alsnog een upgrade voor Madrid natuurlijk

27 mei 2022 om 21:52

Een upgrade is het zeker.

27 mei 2022 om 20:49

Twijfel of een Richarlison niet een betere optie is. Kan linksbuiten, spits en rechtsbuiten spelen.
Zou in de wedstrijd kunnen switchen met Vini bijv.
Of als Benzema eruit ligt, kan hij spits en Rodrygo rechtsbuiten.

Zal natuurlijk stuk duurder zijn, maar na zo een drama seizoen vd club, kans aanwezig dat hij weg wilt.

En anders Salah, die weg wilt en 1 jaar contracht heeft.

27 mei 2022 om 21:17

@Krillin

Richarlison is overrated. Duikt liever dan zijn actie voortzetten. Heeft veel kansen nodig en speelt het liefst vanaf de linkerkant waar Vini al speelt.

Raphinha is naar mijn mening de beste keuze. Zal in een beter team ook beter presteren en speelt het liefst op rechts.
Bekijk wat YouTube video’s als je hem nog niet kent.

27 mei 2022 om 21:25

Ja Raphina is ook zeker goede keuze.

Klopt dat hij vaker op links gespeeld heeft dan rechts. Juist zijn veelzijdigheid zag ik als pluspunt.

Maar Raphina niet aan gedacht. Zeker een betere optie.

Dat zou voor nu perfect zijn, ook voor beide teams. Mane naar Bayern en Gnabry naar Madrid. En je moet nu ook niet gek gaan willen doen, bedoel dan lees je allerlei geruchten over Leao voor 120 mil. Dat slaat natuurlijk nergens op.

Haal je Gnabry binnen, een back up spits met RDT bijv. of misschien een Gouiri (of nja Nunez maar hoeveel moet hij kosten, zeker ook 100 mil ofso). En Rudi die al binnen is, plus hopelijk Tchoua, en Fran dan doe je het meer dan prima. Zo kunnen de baby galacticos verder shinen en groeien maar wel met enige concurrentie. En Bale vertrekt, Asensio zou ik verkopen.

27 mei 2022 om 19:42

Vraagt Gnabry 15mil netto of bruto? Vind Gnabry een goeie speler maar voor 15mil per jaar (netto) zou ik het echt niet doen.

27 mei 2022 om 21:26

Netto zou zeker teveel zijn ja. We gaan het zien.

27 mei 2022 om 19:43

Gnabry zou denk ik ook uitstekend voor Real Madrid zijn. De afgelopen jaren hebben Asensio en Rodrygo daar natuurlijk gespeeld en Rodrygo was in de eindfase best wel belangrijk en heeft zeker potentie maar zal ook met Gnabry aan zijn wedstrijden komen en zich door ontwikkelen.

Rüdiger zal denk ik vooral voor de breedte gehaald worden, maar ook aan zijn wedstrijden komen. Militão is de laatste weken wel wat minder, maar vond hem samen met Alaba heel dit seizoen gewoon een prima centrum vormen en denk dat dat volgend seizoen ook zo zal blijven staan. Bale en Isco zullen sowieso transfervrij vertrekken en zou ook proberen om Diaz en/of Jovic, Ceballos en Vallejo proberen te verkopen want die vertolken toch geen rol bij Real Madrid, zelfs niet of nauwelijks als invaller en zijn naar mijn idee puur opvulling voor de bank.

Moet dan wel inderdaad een extra diepe spits aangetrokken worden, maar dat zal best wel lastig zijn. Núñez zou geweldig zijn, want dan haal je meteen een spits binnen met enorm veel potentie maar dan heb je meteen weer als probleem dat hij ten eerste een vermogen moet gaan kosten en ten tweede Benzema, die je er niet zomaar uitgaat halen ten koste van Núñez en ook al is Benzema de jongste niet meer: ik verwacht dat hij aankomend seizoen ook gewoon nog het grootste gedeelte van de wedstrijden allemaal zal spelen en denk dat hij echt nog wel meerdere jaren van waarde kan en zal zijn voor Real dus dan is Núñez eigenlijk een beetje onnodig als je het zo bekijkt.

Je hebt dan gewoon een spits nodig à la Giroud of iets in die richting denk ik. Iemand die een paar jaar als stand-in fungeert en er staat op momenten dat het nodig is en die kan dan als een soort tussenoplossing fungeren. Misschien Cavani dan? Natuurlijk is het beste er vanaf bij Cavani, maar denk dat hij nog steeds van best wel grote waarde kan zijn voor Real Madrid, is transfervrij en voor zover ik weet heeft hij nog geen nieuwe club (ondanks dat hij bij o.a. clubs uit Zuid-Amerika wordt genoemd).

Verder met je eens dat Real voor Tchouaméni moet gaan, maar dat is eigenlijk meer een defensieve middenvelder en daar speelt Casemiro momenteel. Voor Kroos en Modric moet je denk ik toch andere vervangers halen, want anders ga je er voetballend en op technisch vlak sowieso zwaar op achteruit.

Overigens zou ik Asensio gewoon behouden. Hij speelde de afgelopen weken meer in een rol vanuit de as, in plaats vanaf de zijkant en Asensio vind ik in de as, als een soort nummer 10, ook gewoon veel beter en daar speelde hij ook gewoon prima. Zat net trouwens ook naar de statistieken te kijken van Asensio en vond die eigenlijk voor dit seizoen verbazingwekkend goed, met 42 wedstrijden, 12 goals en 2 assists alle competities bij elkaar dit seizoen (tot dusver) en dat aantal assists valt dan tegen, maar meestentijds speelde hij toch als een soort rechtsbuiten waar hij minder goed is dan op de 10-positie.

Zou eigenlijk ook wel overwegen om een rechtsback aan te trekken. Vind Carvajal wel oké, maar niet meer zo goed als een paar seizoenen terug. Misschien James van Chelsea? Maar die zal ook een vermogen moeten kosten. Andere namen kan ik niet zo gauw bedenken, want bijvoorbeeld Cancelo en Alexander Arnold zie ik hun clubs niet verlaten en als ze dat wel doen zullen ze een vermogen moeten kosten.

James zie ik Chelsea ook niet zomaar verlaten, want dat is echt een speler die de droom had om bij Chelsea te spelen. Maar door het gedoe rondom de nieuwe eigenaar van Chelsea denk ik dat daar misschien wel een mogelijkheid zit.

Zie opstelling: afhankelijk van de tegenstander zal er vast wel gerouleerd worden op bijvoorbeeld het middenveld, maar ook in de verdediging en aanval.

Courtois
James
Militão
Alaba
Mendy
Modric
Casemiro
Kroos
Gnabry
Benzema
Vinicius
27 mei 2022 om 20:20

Lange mooie tekst maar dat middenveld werkt gewoon helaas niet meer met name Kroos is het beste vanaf die kan het niet belopen. Je Vergeet Valverde in je opstelling..

27 mei 2022 om 21:34

Ja daarom je moet niet nu opeens gek willen uitgeven terwijl er toch veel risico's zijn. Bedoel Nunez is wel een topper, Leao en een Nkunku naar toch hebben ze pas hun eerste seizoen dat ze echt goed presteren. En dan nog hoeveel moeten ze wel niet kosten. Ook een James lijkt me haast onmogelijk voor nu iig.

Beste optie lijkt me dan toch gewoon Gnabry. En idd zoals ik al aangaf een back up spits. Met Tchoua kun je veel kanten op opzich. Kroos wordt toch ook fysiek en conditioneel wat minder. En zie in Tchoua wel een potentiele CDM later maar dat is afwachten want psg probeert de prijs de lucht in te schieten. Hopeloos.

27 mei 2022 om 22:48

Ik weet niet of Gnabry wat voor Real is. Voor Real spelen vraagt iets anders, en veel spelers redden het niet. Het is ook niet zo dat Gnabry ern onbetwiste en structureel goede indruk heeft gemaakt.

Nu Mbappe geen optie is, zou ik vol voor Salah gaan. Hij is al jaren de beste/meest beslissende speler vd PL. En ik denk dat de Spaanse competitie zelfs beter bij hem past.

Voor Kroos moet idd een vervanger gehaald worden, maar dat moet een speler zijn met de kwaliteiten en het bereik van Kroos. Er is maar een speler die op die positie vergelijkbare kwaliteiten heeft en dat is Paredes. Het gaat weer om PSG. Paredes zou wel graag voor Real willen spelen, en volgens mij is hij niet een onbtwiste speler voor de eigenaar. De vraag is, of het nu voor PSG oorlog is met Real, en of ze zo een overgang dan toestaan.

Reece James.. Als je die kunt halen, altijd doen.

28 mei 2022 om 04:18

Paredes dezelfde kwaliteiten als Kroos? Waar heb jij naar zitten kijken de afgelopen tijd? Paredes is gewoon een mannetjes putter a la Vidal en maakt veel te vaak overtredingen.. Die is helemaal niets vergeleken met zo'n elite controleur als Kroos

28 mei 2022 om 09:32

Kroos Modric Casemiro Valverde Camavinga Tchouameni & Ceballos. Eventueel nog Asensio / Reinier. En jij wilt nog meer middenvelders halen? Dat lijkt me totaal niet het probleem. Een rechtsbuiten / rechtsback / en een spits lijken me de top-3 prio’s.

28 mei 2022 om 14:21

@Kels
Heb je de passing van Paredes bekeken? Bijna niemand in Europa heeft zijn passing en bereik. Dat die daarnaast op zijn Effenbergs een lastpost is en een mannetjesputter is een extra kwaliteit. Maar Paredes kan veel beter gebruikt worden dan hoe hij nu wordt gebruikt.. Zou maar wat filmpjes van zijn passing opzoeken als ik jou was.

28 mei 2022 om 14:23

@Stevie
Weet niet wie je aanspreekt. Maar Kroos is op en Tchou is nog niet van Real. Zo kan iedereen tellen.

Prima mits hij niet al te duur is. Ik zie Real Madrid zich liever melden voor Dembele. Klinkt gek omdat hij bij Barca zit maar een voorhoede met Vinicius, Benzema en Dembele zou levensgevaarlijk zijn. Snelheid, goals en alle 3 geen egoïsten.

27 mei 2022 om 20:22

Dit is precies wat ik al weken aan denk, waarom meld Real Madrid zich gewoon niet bij Dembele? Die jongen heeft alles wat een flankspeler moet hebben.

Bij Real Madrid zou hij denk ik ook beter passen.

Een aanval met Vinicius-Benzema-Dembele is alles behalve verkeerd.

27 mei 2022 om 20:36

Dembele is een topspeler. Blessuregevoelig, maar echt een topspeler. Zou zijn komst enorm toejuichen.

27 mei 2022 om 23:02

Volgens mij is er een gentlmen's agreement tussen Real en Barca. Die pact is nog eens laatstelijk door Laporta en Perez bekrachtigd. Dat ze van elkaars spelers afblijven en contractsituaties bij elkaar niet beinvloeden. Real gaat niet direct een speler van Barca proberen te verleiden tot een contract.

29 mei 2022 om 02:47

Eens. Dembele is ook degene waar ik op hoop. Volgens veel bladen is hij al rond met psg. Idd weer Psg maar een beetje hopen en dromen mag.

Ik word echt moe van Bayern. Geef Gnabry gewoon dat bedrag, vooral als Coman dat ook krijgt. Je gaat dan toch geen Mané kopen die ouder is en ook een hoog salaris vraagt

27 mei 2022 om 19:19

15 miljoen is toch ook gewoon terecht? Coman en Sane verdienen 18 ofs toch? Dan is 15 gewoon netjes voor een speler met de kwaliteiten van Gnarby.

27 mei 2022 om 19:42

Ik zou als Bayern zijnde gewoon Musiala opstellen. Hopelijk ontwikkelt die zich dan veel sneller. Op 6 en 8 heb je niks aan hem en dat is de positie waar Nagelsmann hem nu gebruikt vanwege de volle flanken.

27 mei 2022 om 19:45

En Gravenberch gaat 10 mil verdienen volgens de geruchten. Dan zou 15 voor Gnabry inderdaar gewoon netjes zijn.

27 mei 2022 om 20:02

Maar dan moet je weer een andere 10 hebben om Mullers afwezigheden op te vangen of om hem permanent te vervangen bij diens pensioen, neen?

27 mei 2022 om 19:43

Vraagt Mane een hoger salaris?

Zou liever Nkunku zien komen, maar goed snap wel dat het gezien de contractsituatie een buitenkans is. Vindt het gewoon geen speler met exceptionele kwaliteiten. Anderzijds is het wel eens een echte rechtsbuiten wat al jaren mist.

27 mei 2022 om 19:53

Ik vind Nkunku ook beter, doet me echt aan Neymar denken. Zoveel flair. Maar kan hij als rechtsbuiten spelen? Ik vind hem beter als tweede spits namelijk.

27 mei 2022 om 19:55

Dembele is ook een optie. Heb een gevoel dat hij beter bij real past. Kan die mooi in de slipstream van benzema mee en zich verder ontwikkelen.

27 mei 2022 om 21:07

Probleem is dat Leipzig hem echt niet wil laten gaan. En anders ga je daar sowieso 100+ miljoen voor betalen. En aanvallers zijn nou de duurste transfers.

27 mei 2022 om 21:38

modric

Geld is geen issue. Vorig jaar 200 mil geboden op Mbappe.

Dan rond 100 mil voor Nkunku geen heel groot probleem. Zou ook erg geschikt zijn.

Dan hopen Benzema speelt nog 3 seizoenen en dan hopen op Mbappe transfervrij
weer half jaar transfersaga

27 mei 2022 om 22:32

Real heeft ook nog kubo, Diaz en reinier die terugkomen. Hopen dat zij een goede ontwikkeling hebben gemaakt. Kubo en Diaz hebben wel aardig wat minuten gemaakt.

Ideaal. Het talent van Rodrygo is altijd overduidelijk geweest maar ik heb altijd een schaduwspits in hem gezien. Op links heeft hij mij overtuigd dit seizoen in de paar kansen dat ie daar heeft gekregen maar Vini is gewoon beter en op rechts is het niet goed genoeg. Hij heeft niet de snelheid (hoewel hij niet traag is) om als een out-and-out winger te spelen en steeds buitenom te gaan, bovendien beperkt dat de input van je rechtsback die doorgaans liever overlappen aan de buitenkant dan onderlappen en naar binnen komen zoals TAA soms doet en Alves dit seizoen ook. Madrid heeft een rechtsbuiten nodig en Gnabry is een uitstekende optie. Ook Moussa Diaby is een goede optie imo en zo zijn er nog enkele.

Als Madrid naast Rudiger ook een goede rechtsbuiten, backup spits en Tchouameni haalt heb je een geweldig team. Een rechtsback lijkt mij ook een belangrijke maar lijkt er niet van te komen.

27 mei 2022 om 20:24

Wat denk je over Ousmane Dembele? Ik snap niet dat Real Madrid hier niet op ingaat. Hij heeft echt wel bakken veel talent, snelheid, dribbels, twee benig. Hij heeft echt heel veel kwaliteiten.

27 mei 2022 om 20:56

CMG-

Toen Barca hem aantrok, dacht ik echt shit. Gast gaat daar vlammen. Door omstandigheden er niet uitgekomen.

Als hij naar RM zou komen (bijv 20 tot 40 mil tekengeld) zou ik wel gok. Als hij niveau Dortmund en laatste fase Barca haalt en houdt, heb je een van de gevaarlijkste buitenspelers.

27 mei 2022 om 21:06

@CMG-, Je vergeet even dat Dembele een belachelijk salaris wil hebben. Logisch dat hij waarschijnlijk niet gaat verlengen bij Barcelona. Het salaris dat hij wil kan hij zeker niet krijgen bij Real.

27 mei 2022 om 21:51

Geen fan van. Speelt een zeer sterke tweede seizoenshelft maar zelden een speler gezien met zo'n chronisch gebrek aan professionaliteit en zulke zelfoverschatting. Je hebt een prima selectie met een boel nederige en hardwerkende jonge spelers die oprecht van de club houden. Dat moet je ten koste van alles behouden en geen risico lopen dat te verzieken door een dissonant in de kleedkamer te gooien.

Mane, Sane en misschien halen ze Kane nog. Allemachtig, dat zou inSane zijn. Betreft Gnabry is van harte welkom bij Real Madrid.

27 mei 2022 om 20:17

Dat zijn niet echt galaticos, spijtig had graag een galaticos gezien, mocht niet zo baten dan maar zoeken naar alternatieven.

27 mei 2022 om 20:27

Helaas heeft Mbappé Real Madrid schaakmat gezet. Real kon niet vol voor Haaland gaan door Mbappé.

Geen echte galactico inderdaad momenteel beschikbaar. Perez kennende zal hij voor een goedkoop alternatief gaan, tot het WK en kijken wie daar dan schittert.

27 mei 2022 om 20:32

Zonde om blind te vertrouwen op een speler die niet te vertrouwen is en gebruik maakte van een naïef ik jij wij allemaal Real Madrid. ik ben er ook ingetrapt

27 mei 2022 om 20:41

Klopt het was onnodig om blind die jongen te vertrouwen, hij heeft ons allemaal voor de gek gehouden. En dat probeert hij nog steeds door te zeggen ‘over 3 jaar weet ik niet wat ik ga doen’

Een les voor alle Madridistas, de fans zongen zijn naam zelf toen hij met PSG in Bernabeu was. Onnodig en belachelijk als je het mij vraagt, een speler van de tegenstander moet je niet toejuichen.

Ben trouwens ook alle vertrouwen in alle mediapagina’s, sportkanalen, journalisten etc betreft transfer verloren. Ze riepen allen dat Haaland of Mbappe of zelfs samen bij Real Madrid zouden spelen, nou niets van waar.

Zou voor Real alsnog een topaankoop zijn die ze hard nodig hebben na het mislopen van Mbappe en Haaland. Vinicius - Benzema - Gnabry met Hazard, Rodrygo, Asensio als back-up is een Real waardige voorhoede. Alleen het middenveld en de verdediging nog verder doorselecteren.

27 mei 2022 om 20:25

Met Camavinga, Valverde en misschien nog wel Tchouameni dat erbij komt, heeft Real Madrid ook een heerlijk middenveld hoor.

Hij is gewoon ideaal om onze aanval te versterken. De rechtsbuiten positie is altijd wel de achilleshiel geweest. Gnabry zou daar perfect passen. Rodrygo is tot nu toe alleen als super sub echt beslissend geweest in grote wedstrijden. Hij is ook meer een linksbuiten vind ik dan een rechts. Hopelijk kunnen we hem echt binnenhalen. Zeker na het Mbappé debacle voor ons.

Nee joh. Gnabry lekker terug naar Arsenal, mogen jullie Pepe.

28 mei 2022 om 06:35

Ja ik dacht ook die komt terug naar Arsenal, maar als Real Madrid komt kijken maken wij geen kans. We zijn ook wel slecht op de transfermarkt, we denken nog dat we op status topspelers kunnen halen, maar als Real komt kijken dan is het gauw klaar voor Arsenal. Ik denk dat Gnabry ook liever voor een kampioen speelt dan in de Europa League.

28 mei 2022 om 11:16

Wellicht, maar in zijn geval hopen dat de goede herinneringen aan Arsenal/the premier league/het leven in Engeland factoren kunnen zijn. Financieel kan Arsenal hetzelfde bieden denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4277 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. LuninKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

39 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren