Controversiële lijst Mido doet door ontbreken Salah veel stof opwaaien

Vrijdag, 27 mei 2022 om 12:37Shane Jebbink • Laatste update: 12:36

Ahmed 'Mido' Hossam houdt de gemoederen in zijn thuisland bezig. De oud-Ajacied werd op Twitter gevraagd om zijn top vijf beste Afrikaanse voetballers aller tijden, waarna Mido antwoordde met een lijstje. De opsomming bevatte echter niet zijn landgenoot en aanvaller van Liverpool Mohamed Salah, wat voor veel boze reacties zorgde bij zijn volgers. Mido leek zijn woorden in een latere tweet echter niet terug te trekken.

“Voor mij zijn de vijf beste spelers in de geschiedenis van Afrika George Weah, Didier Drogba, Samuel Eto’o, Hossam Hassan en Jay-Jay Okocha”, schreef Mido in de tweet. Een aantal volgelingen van Mido uitten hun woede over het feit dat hij Mohamed Salah niet benoemde in zijn top vijf. Volgens hen verdient de vleugelspits van Liverpool en Egypte met zijn prestaties van de afgelopen jaren een plek tussen de legendes uit Afrika.

Een van de volgers verweet Mido dat hij Salah opzettelijk passeerde. “Natuurlijk, voor jou bestaat Salah niet omdat hij betere prestaties neerzet dan dat jij hebt gedaan in je carrière.” Mido trok zijn woorden niet terug en zette juist kracht bij zijn statement door met een lachende emoji te reageren op zijn volger.

De 39-jarige Mido kwam in zijn loopbaan onder andere uit voor Zamalek, Olympique Marseille, AS Roma, Tottenham Hotspur en Ajax (tweemaal). In totaal speelde de voormalig aanvalsleider in 277 officiële duels voor zijn clubs. Hij maakte 84 doelpunten en was 32 keer aangever in zijn clubcarrière. Ook kwam Mido tot vijftig interlands voor Egypte, waarin hij negentien keer het doel trof.


Poll

Is het terecht dat Ahmed Hossam Mido Mohamed Salah niet noemt in zijn lijst?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door janmetdekorte)

Schandalig en al helemaal als Egyptenaar ! George Weah was een geweldenaar, Didier Drogba geld hetzelfde, Samuel Eto'o ook maar om dan Hossam Hassan boven Mohamed Salah te zetten denk dat 90% van de voetbalfans Hossam Hassan geen eens kent.

27 mei 2022 om 12:43

Schandalig? Het is toch Zijn lijstje? Hij mag toch zeker zelf bepalen wie hij het beste vindt?

27 mei 2022 om 12:44

Hij mag zeker zelf zijn lijstje maken, maar ik mag ook zeker vinden dat het een schande is! Als jij de beste Egyptische voetballer ooit onder Hossam Hassan zet mag ik het een schande vinden!

27 mei 2022 om 12:54

Ja je mag vinden dat het een schande is. Het is alleen zo overdreven allemaal. Je mag ook vinden dat het een schande is dat ik blauw een mooiere kleur vind dan rood. Het staat je vrij.

Maar enig perspectief mag ook. Iedereen heeft persoonlijke vooekeuren. En Mido geeft die. That's all. Om dat dan "een schande" te vinden, geeft nogal inflatie aan de term schande. Ik zou Salah er ook bij zetten, in dat rijtje. Dan heb ik een andere mening, maar niks is een schande.

En dat hij het "als Egyptenaar" niet doet geeft alleen maar aan dat je zelf wil dat hij subjectief zou moeten zijn, want een landgenoot voortrekken enkel om het feit dat het een landgenoot is.

27 mei 2022 om 13:00

@Morocco, maar die Hossam Hassan is ook niet bepaald een kleine jongen en wordt toch ook tot de beste Egyptenaren aller tijden gerekend? Volgens mij bijna 170 interlands en sowieso all-time topscorer van Egypte. Afrika Cup gewonnen ook nog. Dus is zijn mening dan echt zo heel vreemd? Persoonlijk vind ik van niet.

27 mei 2022 om 13:02

Das weer jou mening , ik en de vele Egyptenaren die ook op Mido aan het reageren zijn vinden van niet en ben niet de enige gelukkig ✅️

27 mei 2022 om 13:09

Wat overdreven zeg.
Als iemand de klassieker Bohemian Rhapsody niet om aan te horen vindt is dat toch ook een kwestie van smaak? Is dat schandalig? Nee. Dat is een mening.
En zo is het bij dit gebeuren ook. Als hij dit vindt dan is dat prima.

27 mei 2022 om 13:25

Ik ben het eens met Mido

27 mei 2022 om 14:11

Bohemian rhapsody is ook niet om aan te horen. Heb is een keer wat anders en zit muziekaal wel goed in elkaar. Maar had golden earring of wie dan ook dat nummer geschreven had niemand dat nummer bij de top 3 nummers ooit geschreven geplaatst.

27 mei 2022 om 14:59

@morocco, mag het best een schande vinden, wil niet zeggen dat het zo is.

het is mido zijn lijstje.

ik vind het dan weer een schande dat jullie die man niet eens zijn eigen lijstje laten bepalen

moet je minder klagen en twitter vragen of ze jou komen interviewen.

27 mei 2022 om 15:59

Ik vind jullie heel raar reageren op Moroccogoal...want die heeft gewoon een heel sterk punt met zn schande. Het is namelijk een schande dat 1 Mido een eigen landgenoot, die objectief gezien (prijzen, status, transferwaarde, clubs) de meest succesvolle voetballer is ooit uit Egypte, dat je hem dan publiekelijk zo obvious passeert. Dan ruikt dat enorm naar afgunst en een statement maken ipv dat je toevallig jouw lijstje met jouw smaak deelt. Ik vind dat een schande ja. Zelfde als ik het eens schande zou vinden als van Basten in de media een top 5 beste nederlandse spelers ooit neerzet en dan Cruijff passeert om dan wel Gio van Bronkhorst erop te zetten.
En vernon: dit is wat het betekent: schande (s) (meerv.) vernederende toestand
Schande voor de oud voetballer Mido, schande voor het voetballand Egypte en schande voor Mo Salah.

27 mei 2022 om 16:42

Nee het is helemaal geen schande. Het gaat om wie Hij het beste vindt en dat hoeft niet verplicht een landgenoot te zijn. Dat zou wat zijn zeg, dat er aan je gevraagd wordt wie vind jij de beste 5 maar dat die persoon dan wel even voor jou gaat bepalen waar je uit mag kiezen. De groeten….. dat zou pas een schande zijn.

27 mei 2022 om 17:29

het is zeker omdat het om Salah gaat, een hele rare keuze. Iedereen is vrij, maar echt een rare keuze. Je doet alsof het de keuze tussen Drogba en Salah is. Nee hij zet Hassan boven hem. afgunst lijkthier een zeer grote rol te spelen.

27 mei 2022 om 17:55

Real_Amsterdam, bedoel je daarmee dat Golden Earring niet genoeg erkenning krijgt? Zij maakten ter**** goeie muziek!

27 mei 2022 om 23:15

Ehm ik weet niet of je Hossam Hassan kent. Maar hij wordt ook gezien als een van de beste spelers aller tijden van Egypte. Dus dat Mido iets tegen een landgenoot zou hebben, tja wellicht op een personlijk vlak, maar om daar maar vanuit te gaan. Zonder kennis van zaken.

Jouw lijstje met 5 beste voetballers uit Africa kan niet overheen komen met die van Mido. Is het dan een schande?? Schande voor jou of voor Mido. Aangezien Mido toch wat meer kennis van zaken heeft, ben ik geneigt hem te geloven. Dus is jouw lijstje een schande. (Geintje allemaal, maar om te laten zien hoe onzinnig het is).

Wat ik probeer uit te leggen is; recpecteer elkaars mening ook al ben je het er niet mee eens. Elk lijstje kan anders zijn dan je denkt. Dat kan een vooroordeel zijn. Laat Mido gewoon zijn favo voetballers kiezers zonder uitgekaffert te worden; t is maar een lijstje. Alsof Salah er 1 min. wakker van ligt 😊

28 mei 2022 om 17:44

@Morocco
Heb jij wel Hossam Hassan bewust meegemaakt? Heeft zowel met Egypte meegedaan aan het WK, en 3x de Africa Cup gewonnen.

Salah is een geweldige speler, en heeft op het hogoste niveau gespeeld.. Begrijp goed dat mensen hem de beste speler van Egypte vinden.. Maar jah.. EGYPTE-kenners zullen ook aan de naam van Aboutrika denken. Wat was hij goed.

Egypte heeft gewoon veel hele grote voetballers gekend. En als je het hebt over de beste spelers uit Afrika.. Dan moeten ze ook weleens de Afrika Cup hebben gewonnen, of hun land nr het WK hebben gekwalificeerd. Heb je het over beste Afrikaanse spelers die oo clubverband buiten Africa hebben gepresteerd.. Dan komt een Salah meer in aanmerking.

27 mei 2022 om 12:44

Hoezo is het schandalig? Hij kan toch gewoon zijn eigen mening hebben? Je hebt heel veel Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse spelers die daar op handen worden gedragen terwijl niemand ze verder kent. De beste man wordt in Egypte gezien als een van de beste ooit. Salah zal vast beter zijn maar een ieder heeft toch recht om zijn eigen mening lijkt mij.

27 mei 2022 om 12:50

Nee het is veel belangrijker om tegenwoordig vooral een andere mening te hebben! Dan ben je pas echt cool. Salah niet benoemen helemaal als Egyptenaar is gewoon lachwekkend en triest.

27 mei 2022 om 12:53

Idd , tegenwoordig pas als je vind dat bijvoorbeeld Maguire beter is dan Ramos dan ben je pas cool en krijg je van die reacties van is zijn keuze blabla🤣 , Wat Mido hierdoet is gewoon provoceren en Egyptenaren tegen hem opzetten, kan je trouwens ook op zijn Twitter zien hoeveel mensen hem belachelijk maken voor deze onzin.

27 mei 2022 om 12:56

"helemaal als Egyptenaar"

Dus eigenlijk moet hij oneigenlijke argumenten meewegen, want een landgenoot moet een bepaalde mening hebben. Dat gaat echt helemaal nergens over.

Ja, het is opvallend, dat Salah er niet bij staat. Maar iemand kiezen omdat het een landgenoot is is nog sneuer.

27 mei 2022 om 13:02

@Vernon, je bent je er van bewust dat Hassan (ook) een Egyptenaar is? Het punt hier is niet zozeer dat Mido wel of geen Egyptenaar kiest (wat hij dus overigens wel doet), maar dat hij een Egyptenaar verkiest boven Salah.

27 mei 2022 om 13:09

Wat Mido hier doet is een lijstje geven van zijn top 5 Afrikaanse voetballers. Wat jij doet is je druk maken om een lijstje van iemand die gevraagd wordt naar zijn top 5 beste Afrikaanse voetballers 😂

27 mei 2022 om 13:16

volgens mij heb jij een heel zwaar leven. Lekker overal iets achter zoeken, dat is pas hip!

27 mei 2022 om 13:29

Ben er zeker van dat mijn leven een stuk leuker is dan die van jou. Pas terug van 3 weken vakantie dus nee ik mag zeker niet klagen.

27 mei 2022 om 14:25

Net 3,5 week op vakantie geweest dus mijn leven is nog leuker.... mijn hemel wat een niveau.

27 mei 2022 om 17:31

vernon ik vind jou heel grappig...je gaat totaal voorbij aan het feit dat hij een belachelijke keuze maakt tussen hassan of okocha versus Salah, de mest gedecoreerde egyptenaar ooit.

27 mei 2022 om 12:54

Ik zou Mane zelfs nog voor Salah zetten. Heeft de Afrika cup van salah gewonnen en de wk play off

27 mei 2022 om 15:15

De Egyptenaren horen hem wel te kennen hoor. Als speler bij Egyptische top clubs samen met zn broer en later als trainer. Was echt een topper in zijn dagen. Qua Afrika was Hossam Hassan gewoon de topper voor Egypte. Niemand zal anders beamen daar. Mo Salah schelden ze wel op bijv. als ie speelt in t egyptisch elftal. Kijk alleen maar naar de laatste Afrika Cup. Iederen was m zat. Als je mij de vraag steld wie heeft t meeste betekend voor t Egyptisch elftal dan ga ik ook voor Hossam Hassan en niet Salah.

27 mei 2022 om 17:48

Er wordt hem om een persoonlijke mening gevraagt en hij geeft die. Niks geen schande aan.

De 5 die hij noemt valt absoluut iets voor te zeggen. Salah is een enorm goede voetballer, maar het doel van zo'n lijstje is naar een persoonlijke mening vragen. Prima toch.

geen rare lijst vind ik.
salah is wel een geweldenaar maar ik denk dat hossam hassan meer voor egypte heeft betekend (kan het mis hebben, ben geen expert van het egyptische voetbal).
andere namen spreken voor zich, allemaal geweldige spelers in hun tijd.

Natuurlijk kan er gediscussieerd worden over zijn keuzes, maar Okocha, wat natuurlijk een enorme cultheld is, hoort natuurlijk nooit en te nimmer in een lijst met beste vijf Afrikaanse voetballers. Net als Hossam Hassan, hoewel die misschien voor het nationale team meer betekent heeft. Qua speler natuurlijk nooit beter dan Salah.

27 mei 2022 om 12:59

Het is ook lastig om die tijd met nu te vergelijken. Maar het is Mido zijn mening, jij mag een andere mening hebben maar ga het nou niet als een feit projecteren.

27 mei 2022 om 13:12

Mijn mening is dat Okocha nooit en te nimmer in de top vijf hoort en dat Hassan kwalitatief nooit beter was dan Salah.

Het lijkt me niet nodig om bij een discussie op VZ overal expliciet te vermelden dat het mijn eigen mening is. Dat lijkt me namelijk nogal vanzelfsprekend.

27 mei 2022 om 13:19

@lfc, "Het lijkt me niet nodig om bij een discussie op VZ overal expliciet te vermelden dat het mijn eigen mening is. Dat lijkt me namelijk nogal vanzelfsprekend"

Lees je eigen reacties er dan nog maar eens op na. Je zegt letterlijk dat Okocha 'natuurlijk' nooit op zo'n lijstje mag voorkomen.

Ik ben het in dit geval roerend met Allez Paris eens dat je je mening als feit uitdraagt. Er lijkt ook weinig ruimte voor discussie door het woord 'natuurlijk', wat doet overkomen als elke andere mening ronduit belachelijk zou zijn.

27 mei 2022 om 13:20

Jij zegt letterlijk dat Hassan 'Natuurlijk' nooit beter is dan Salah. Dan krijg ik het gevoel alsof dat vanzelfsprekend is, terwijl het doodeenvoudig jouw mening is.

27 mei 2022 om 13:33

Ik ben inderdaad nogal stellig in mijn mening en dat kunnen jullie interpreteren als het brengen van een mening als een feit, klopt. Voor mij is het inderdaad geen discussie of Salah beter is dan Okocha en Hassan, maar het staat een ieder vrij om daar anders over te denken en argumenten voor aan te dragen (wat ik hierboven inderdaad terug zie).

27 mei 2022 om 14:09

Jullie hoeven een stellige mening nou ook weer niet direct te interpreteren als een feit. Als jullie je twijfels hebben bij hetgeen wat lfc11 precies wil zeggen, kun je er ook gerust naar vragen.

27 mei 2022 om 14:30

Dat je op een voetbalforum waar je discussies voert moet aangeven dat iets jouw mening is lijkt me nogal een beteje overbodig.

27 mei 2022 om 14:49

Hij hoeft er ook niet bij te vermelden dat het zijn mening is. Door het woord 'natuurlijk' in zijn reactie kreeg ik het gevoel alsof het een feit is dat Hassan niet in de buurt van Salah komt. Je kan beter 'ik vind' toepassen in zo'n reactie.

27 mei 2022 om 14:52

So good, that they named him twice!

Tja, ik vind dit toch wel vrij bijzonder, dat er om een mening bij Mido wordt gevraagd en dat zoiets op een Nederlands voetbalforum terecht komt..

Is zijn eigen lijstje en dus zijn eigen mening. Niets op aan te merken.

Mido is echt een gefrustreerd mannetje. Jammer want hij was behoorlijk populair in Egypte.

Waarom is dit überhaupt nieuws en krijg ik hier zelfs een pushmelding voor? Zo controversieel is het niet, en als Egyptenaar kan ik je vertellen dat in Egypte hier geen haan naar kraait. Voetbalzone, kom asjeblieft met echt nieuws.

Qua Afrikaanse spelers snap ik nog wel dat Salah niet tot de Top 5 behoort, al is dat natuurlijk subjectief. Het continent Afrika heeft grote spelers gekend met Drogba, Eto'o, Yaya Toure, Kolo Toure, Adebayor, Kanu, Weah etc.

George Weah, Didier Drogba en Samuel Eto’o kan ik sowieso begrijpen dat je die kiest en Hossam Hassan en Jay-Jay Okocha is misschien een meer persoonlijke keus.

Niet zo veel mis mee met dit lijstje ...

Mido mag z'n eigen mening hebben en die Egyptenaren mogen daar hun aanstoot aan nemen.

Mijn persoonlijke top 5 (willekeurige volgorde):
Eto'o, Drogba, Yaya Toure, Salah en Mane.

27 mei 2022 om 13:31

Mijne: Eto'o, Yaya, Drogba, Keita, Benatia

27 mei 2022 om 13:54

Mijne : Benatia, Naybet, Hakimi , Hadji en Bounou ✅️👑

27 mei 2022 om 14:07

Haha goed objectief rijtje gap! 😁

Ik weet niet of het wat waard is. Maar in kijn top 5 heb ik ook geen Salah. Yaya Toure, Okocha, Eto’o, Drogba, Weah. Weah, de enige Afrikaan met een Ballon d’Or voor mij wel op nummer 1. De rest op willekeurige volgorde.

Hoe durft hij een andere mening te hebben dan sommige mensen! Belachelijk!

Hahaha die poll is heerlijk.. Al die namen achter elkaar en dat zijn dan 2 personen

Gaap. Kan het niet hebben dat Salah een veel betere speler is dan hij was, plus Salah is een veel beter mens.

Ach, uiteindelijk is het natuurlijk een subjectieve lijst waarin iemand z'n mening geeft. Die eerste drie zijn best logisch. Jay-Jay Okocha is wel meer een cultheld. Wel een beetje een onderschatte speler, maar natuurlijk geen legende als je puur naar z'n prestaties kijkt. Hossam Hassan is ook wel begrijpelijk, gezien z'n waarde voor die nationale ploeg. Echter kun je objectief gezien niet om Salah heen. Dat is waarschijnlijk de beste vleugelspeler ter wereld de afgelopen jaren en z'n cijfers in de nationale ploeg liegen er ook niet om. 82 interlands, 43 doelpunten en 25 assists.

Het is altijd terecht want het is gewoon zijn eigen mening. Zou wat zijn als hij die aan moet passen omdat andere het anders zien.

Nou ik denk dat Salah Mido ook niet op zijn lijst zet. Ik denk dat Mido een beetje jaloers is en het een beetje sarrend bedoeld was. Maar ja, voor Mido heb ik nooit echt respect gehad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Egypte

FIFA ranking: 49
44 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Ahmed RefaatAanvaller
Mahmoud GadKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Egypte.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Egypte.

39 jaar
4 fans
Coach

In de wandelgangen

Zaterdag 25 juni
PSV waagt een poging om Jarrad Branthwaite op huurbasis over te nemen van Everton, de voormalige club van algemeen directeur Marcel Brands. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren