ESPN: Frenkie de Jong moet eerste aankoop Ten Hag worden

Vrijdag, 27 mei 2022 om 10:21Rian Rosendaal • Laatste update: 11:26

Manchester United gaat serieus proberen Frenkie de Jong los te weken bij Barcelona, zo weet ESPN vrijdagochtend te melden. De middenvelder moet de eerste aanwinst worden van de nieuwe trainer Erik ten Hag, die bij Ajax al met De Jong samenwerkte. Barcelona vraagt naar verluidt minstens negentig miljoen euro voor de Oranje-international, die wordt gevolgd door meerdere clubs in Europa en die in Spanje vastligt tot medio 2026.

Een eerste aanbieding vanuit Manchester moet nog worden neergelegd in Barcelona, terwijl de onderhandelingen tussen alle betrokken partijen ook nog dient te worden opgestart. De Jong wil graag Champions League-voetbal spelen, iets dat door de tweede plaats van afgelopen seizoen mogelijk is bij Barcelona. Manchester United speelt door de teleurstellende zesde plek na de zomerstop niet in het miljardenbal, maar in de Europa League. Desondanks staat de middenvelder bovenaan het lijstje van Ten Hag. Stadgenoot Manchester City is volgens bronnen bij de club niet in de markt voor de Barcelona-speler.

Joan Laporta spreekt in interview heldere taal over toekomst Frenkie de Jong

De voorzitter van Barcelona hoopt dat de middenvelder een transfer uit zijn hoofd zet.Lees artikel

Barcelona denkt aan circa negentig miljoen euro voor De Jong, maar volgens ESPN valt er te onderhandelen over de definitieve vraagprijs. Voorzitter Joan Laporta wil dat de Nederlander voor Barcelona behouden blijft. De preses bevestigde in een interview met L'Esportiu dat de club diverse aanbiedingen heeft ontvangen voor de 25-jarige middenvelder, maar liever heeft dat hij niet uit Noordoost-Spanje vertrekt. Desondanks gooit Laporta met zijn woorden de deur naar een uittocht van De Jong niet compleet dicht.

Laporta noemde geen namen van clubs, maar bevestigde tegenover het Catalaanse dagblad L'Esportiu wel degelijk dat er toenaderingen voor diverse selectiespelers zijn geweest - zo ook voor Frenkie. "De markt komt in beweging en we hebben ook spelers voor wie aanbiedingen zijn gekomen. Die krijgen ze omdat ze van hoge kwaliteit zijn. Frenkie heeft enorm veel kwaliteit. Hij kent ons systeem, en ja: hij is een gewilde speler op de markt en we hebben aanbiedingen ontvangen, maar ik denk dat hij bij Barça moet blijven."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Toch zette Laporta de deur naar een eventueel vertrek op een kier. "Op dit moment is alles open. De waarheid is dat er spelers zijn die verlengd hebben en die een heden en een toekomst hebben bij de club, en het moge duidelijk zijn dat we willen dat zij bij ons doorgaan. Er zijn ook andere spelers van hoge kwaliteit die aanbiedingen hebben gekregen - in dit geval hangt er een hoop af van fair play."

Volgens journalist en Barça-watcher Gerard Romero zou Barcelona niet onwelwillend tegenover een vertrek van De Jong staan, vanwege de enorme stempel die hij op het salarishuis drukt. Bij zijn komst van Ajax kwam de geboren Gorinchemmer een jaarlijks bedrag van twaalf miljoen euro netto overeen met de club. Een verlaging daarvan is - naar het woord van Romero - de enige manier voor De Jong om bij de Catalanen te kunnen blijven. Aangezien dat de grootste wens van de middenvelder is, is hij bereid om daarover in gesprek te gaan.

Trainer Xavi hoopt dat De Jong voor Barcelona behouden blijft. "Ik ben blij met hem en ik heb al zovaak gezegd: Frenkie is een talent", zei Xavi onlangs vanuit Sydney, waar Barcelona het seizoen afsluit. "Hij is het heden en de toekomst van de club en een heel belangrijke speler voor mij. Maar laten we de situatie afwachten. Ik reken op hem, maar weet het nog niet zeker. Wat ik met 'de situatie' bedoel? De situatie op economisch vlak. Dat heb ik al vaak gezegd, ik moet wel eerlijk blijven."


Poll

Denk jij dat Frenkie de Jong bij Manchester United past?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

151 reacties (laatste reactie door sociofan1)

90 miljoen, dan zt het budget er snel doorheen. Dat terwijl er nog best veel posities versterkt moeten worden. Pfff. Zie erik het zo wel zwaar krijgen

27 mei 2022 om 10:34

Vraagprijs... Mag toch aannemen dat als hij vertrekt de transfersom beduidend lager zal zijn. Presteert daar ook nog niet denderend, heeft een hoog salaris en Barcelona wil zelf ook middelen vrijmaken om spelers te kunnen halen. Hun onderhandelingspositie is natuurlijk helemaal knudde haha.

27 mei 2022 om 10:36

De Toekomst

Barca gaat toch geen verlies maken op hem. Voor 75 miljoen gekocht. Willen wel grootste gedeelte terug. En er zijn natuurlijk meer kapers, zoals een City. Dus zie een Man U wel snel betalen.

27 mei 2022 om 10:39

Al kan je 75 mil krijgen voor Frenkie dan doe je goede zaken. Gedeelte gebruiken om de verdediging te versterken en de rest kan de club in om het financieel ietsje beter te maken.

27 mei 2022 om 10:46

Het probleem bij city is dat rodri daar al speelt waardoor je dan weer op een andere positie komt te staan of tweede viool moet spelen.

27 mei 2022 om 11:18

Goede zaken ? Fantastische zaken , dus Ten Hag ziet Frenkie het wel doen in de PL ? Donny ook lekker opstellen en met de kerst zit hij weer voor de bescheiden boom in Tukkerland.

27 mei 2022 om 11:22

Baradona. Ik heb je zien opperen dat Ten Hag Koopmeiners moet halen. Dan zal hij het inderdaad wel langer volhouden dan tot de kerst...

27 mei 2022 om 11:33

Het punt is, Barcelona maakt vanaf ongeveer 40-50 miljoen al winst, dus begrotingstechnisch is Frenkie een hele fijne speler om te verkopen.
Daarnaast beperk je de begroting met een afschrijving vergoedingssommen met 15 mln per jaar en gaat het salaris weg. Het maakt het een financieel aantrekkelijke speler om te verkopen voor een club in een financieel lastige positie

27 mei 2022 om 11:58

@baradona Lekker negatief weer. Maar Moyes, Mourinho en Solskjear hebben allemaal de tijd gekregen om er iets van te maken. Maar gelukkig laat je het jaartal open dus het kan ook Kerst 2028 zijn. Bij iedere club waar ten Hag gewerkt heeft zijn de prestataties goed geweest. Bij Utrecht kan hij nog steeds binnenwandelen omdat er waardering is voor zijn vakmanschap. En dat voor een trainer die Utrecht ingeruild heeft voor het diep gehate Ajax. Ja, dit is de grootste uitdaging uit zijn trainers loopbaan maar geef de man eens een faire kans gebaseerd op zijn kwaliteitern en prestaties.

27 mei 2022 om 12:06

Kan Lang al Nederlands?

27 mei 2022 om 12:10

Koopmeiners zijn traptechniek en duelkracht is minimaal 2 klasse beter dan De Jong. Dat zijn dribbel wat minder is moge duidelijk zijn, maar die van de Jong is ook alleen maar interessant op eigen helft. Op de helft van de tegenstander doet hij er helemaal niets mee.

27 mei 2022 om 12:17

Baradona. Maar dan nog is koopmeiners op dit moment (en acht ook niet in de toekomst) niet van het niveau waar United ook maar een klein beetje beter van gaat worden. Dus snap je kerst opmerking niet, aangezien jij hem Koopmeiners zou aanbevelen. Is net zo kansloos als met Donny te gaan spelen. Middenmoter premier league is het maximale voor die twee en United mikt toch wel hoger

27 mei 2022 om 12:19

Zijn duelkracht twee keer minder? De Jong is fysiek juist sterk. En jij noemt niet de pure klasse in het denkvermogen op die Frenkie heeft.

27 mei 2022 om 12:25

@ baradona
Ga je nou serieus verkondigen dat Koopmeiners beter is dan de Jong? Vandaar ook dat de Jong bij Barcelona speelt en in de belangstelling staat van Man City, United en Bayern en Koopmeiners speelt bij de nummer 8 van de matige serie a.

27 mei 2022 om 12:37

baradona

Hahah kom op, je kan toch niet menen dat FdJ totaal niet geschikt is voor Man U maar Koopmeiners wel..
FdJ is echt wel goed, alleen lijkt mij erg duur voor budget wat Man U heeft. Man U moet op meer plekken versterken.

Niveau wat FdJ (en zelfs Donny) gehaald hebben, dat heeft Koopmeiners nog niet aan getikt.

Wat ga je straks beweren, beter dan Real Lang haalt ipv Mbappe?

27 mei 2022 om 10:36

90 miljoen voor een vrij matige speler die sinds 2019 geen potten meer breekt en de intensiteit van de premier league niet kan bijbenen
Domste aankoop zou dat ooit zijn.

27 mei 2022 om 10:42

Frenkie een matige speler noemen. Ja dan begrijp je er dus echt helemaal niks van. Was overigens vorig seizoen na messi de beste bij barca. Maar als je niet kijkt is dat lastig te zien.

27 mei 2022 om 10:47

Verkoperspraatjes

(Grapje calma calma)

27 mei 2022 om 10:48

Vorig seizoen de tweede beste bij barca is alsof ik zeg ik ben tweede geworden in een sprintrace met Usain Bolt... Klinkt leuk maar zegt niet veel

27 mei 2022 om 10:52

Dan alsnog. 90 miljoen zou krankzinnig zijn voor zo'n speler die nauwelijks scoort en assists geeft af en toe zelfs wordt overgeslagen voor de basis

27 mei 2022 om 12:29

Je gaat nu van de wisselvallige Pogba naar de wisselvallige Frenkie. Ik snap deze aankoop ook niet. Iig niet voor dit aankoopbedrag. Was hij nou 30 miljoen ofzo, maar 90 miljoen is extreem veel voor een speler die een beetje meehobbelt bij Barca maar zelden bepalend is

27 mei 2022 om 12:33

Je kan ook zeggen die sinds 2019 nooit meer in z’n kracht werd gebruikt in een rol waar hij goed in is. Die jongen moest constant op posities en in rollen spelen die hem totaal niet liggen.

27 mei 2022 om 12:40

@blaugrana, als jij wat F de Jong de afgelopen jaren heeft laten zien niet pure middelmaat vind.....wie heeft er dan geen verstand van zo als he tegen Beremd beweerd. Je zult géén 10 wedstrijden van hem vinden waar hij presteert wat hem toegeschreven wordt. Hij komt in de laatste 40 jaar zeker niet bij de 10 beste middenvelders van Barça...Dan heb je dus gewoon gefaald. En hij heeft zo vaak op zijn "favoriete" positie gespeeld..en ook dán zakte hij hopeloos door het ijs.

27 mei 2022 om 12:40

Ze hebben Frenkie overal geprobeerd bij Barca, ook als 6. Met Busquets naast hem, met Busquets achter hem maar niks werkte. Dan ligt het toch echt aan Frenkie zelf dus al die excuses worden inmiddels erg vermoeiend. Hij laat het gewoon niet zien maar omdat het de heilige Frenkie is worden er een duizend en een excuses gezocht om zijn matige prestaties goed te praten. Wat is dan het excuus dat hij bij Oranje ook vaak matig speelt? Laat me raden. Daar wordt hij zeker ook verkeerd gebruikt?

27 mei 2022 om 13:45

@Japiekrekel
Vaak matig speelt bij Oranje? Ik twijfelde al heel erg maar ik ben er nu wel zeker van. Jij kijkt helemaal geen voetbal joh. Frenkie is bij het Nederlands elftal 9 van de 10 keer de uitblinker.

27 mei 2022 om 14:12

Wat is volgens jou uitblinken dan? Een balletje breed en terug geven? 1 goede wedstrijd tegen Duitsland laatst heeft je volgens mij echt zand in de ogen gestrooid want Frenkie is in Oranje vaak helemaal niet zo indrukwekkend en net zo onzichtbaar als bij Barca

27 mei 2022 om 14:28

Uitblinken is de beste van je team zijn. En dat is hij het overgrote deel van de wedstrijden in Oranje. Daar kun je rustig de cijfers op terugkijken. Feiten dus. Maar goed wij weten beide dat jou mening niet wordt bepaald door dingen die er gebeuren op het veld. Als jij eenmaal de pik heb op een speler of trainer kan niets jou van je mening afwenden. De trainer van Bayern München en Man city zijn beide fan van Frenkie. De clubs United, City en Bayern willen Frenkie graag hebben. En het enige punt wat jij er tegenover stelt is het eindeloze herhaal van het balletje breed en balletje terug.

27 mei 2022 om 14:41

Als je een beetje tactisch kijkt dan zie je dat je met Frenkie in een klap het grootste probleem van Man U oplost... namelijk intelligentie van achteruit wat zorgt voor veel meer voetballende vermogen.. ik denk dat je zal schrikken als je ziet hoeveel dat gaat uitmaken.. kijk eens wat verder dan je Football Manager blik...

27 mei 2022 om 14:43

Jij bent het prototype van een fan die eigenlijk helemaal niets van voetbal begrijpt... Pogba en Frenkie zijn totaal verschillende voetballers... het gaat erom wat zo'n speler in een tactisch plan en team doet... jij denkt ook al in termen van football manager.. zet 11 topspelers neer en het zal wel werken...

27 mei 2022 om 18:10

Waar vind ik die cijfers dan? Ik geloof er namelijk weinig van. Heeft hij dan de meeste ballonderscheppingen, de meeste duels gewonnen, de meeste dieptepasses, de meeste kansen gecreeerd? Wat zijn die cijfers precies?

27 mei 2022 om 18:12

Lekker boeien of het verschillende voetballers zijn. Ze hebben beiden een monsterbedrag gekist en het beiden niet waar gemaakt. Al vind ik Pogba wel de betere voetballer van de twee

27 mei 2022 om 18:28

Aha..wat is de beste wedstrijd van Frenkie tot nu toe en tegen wie bij Barca?

27 mei 2022 om 18:36

Japie, deze jongens zijn fan omdat de MSM hem ophyped evenals Memphis...Nederland moet helden hebben anders voelen we ons mineur..
Frenkie komt niet in de buurt van jongens van Davids, Seedorf of een Cocu..dat is toch z'n positie? Of aanvallender? Sneijder, vd Vaart, RvP, Bergkamp, Ronald de Boer...emm daar mag tie never nooit de veters van strikken...
Nope naar mijn mening zwaar maar dan ook zwaar overschatte speler..
Prima speler voor Spurs of Lyon

27 mei 2022 om 19:47

Gelukkig, nu hoef ik niet meer te type wat ik wilde zeggen. Frenkie zou van United een machine maken

27 mei 2022 om 23:21

Klopt, dat waren middenvelders van een ander kaliber. Frenkie is best bruikbaar, maar ik zou er nooit 90 miljoen voor aftikken

27 mei 2022 om 23:21

Als het toch verschillende voetballers zijn... waarom vergelijk je hem dan niet met een linksback ofzo... tactisch onbenul

28 mei 2022 om 03:54

Beiden zijn middenvelders die inconsistent zijn en te weinig brengen dus wat voor een punt probeer je nou precies te maken?

27 mei 2022 om 10:37

Wie gaat er nou 90 miljoen betalen voor Frenkie?

27 mei 2022 om 10:55

Tja als je 80 voor onze harry betaald, zou ik er helemaal niet verschieten als manu 90M op tafel legt voor FDJ.

27 mei 2022 om 12:10

Wat dachten jullie van 150 miljoen voor Rice?

27 mei 2022 om 10:38

Een ploeg betaalt nooit het volledige bedrag in één keer.Die 90 mil zal over meerdere jaren verspreidt worden. Alles hangt af van onderhandelingen. Eerste jaar kan het om 30-35mil aan zijn tenzij Barca het hard speelt. Dat is dan het bedrag dat afgaat van vooropgestelde budget.

27 mei 2022 om 14:51

90 miljoen die echt niet in 1x betasld hoeft te worden. Al is dit aan de hoge kant voor een speler die bij een topclub in een topcompetitie niet geheel overtuigd heeft en een Barca die die centen nodig heeft.

Moet Frenkie niet doen. Gewoon lekker bij Barcelona blijven, Champions league voetbal. Uitkijken want anders wordt het een Donny 2.0

27 mei 2022 om 10:36

Naast dat ik denk dat Donny onder Ten Hag bij United wél goed gebruikt gaat worden en dus ook presteert, lijken die twee qua type voetballers helemaal niet op elkaar maar complementeren ze elkaar en dus als je en Donny en Frenkie straks hebt, dan kan United zo gaan spelen als Ajax 18-19. Alleen zijn dan de talenten gearriveerde spelers geworden. Ik denk dat je in de PL alleen al het gros van de teams compleet van de mat speelt.

27 mei 2022 om 10:39

Verwacht Donny niet meer als een 14e man

27 mei 2022 om 10:44

Myvision. Donny is een gearriveerde tribunezitter geworden ja. Denk dat je het allemaal wel een beetje overschat. Met alleen Donny en Frenkie in het veld er bij ga je echt niet het gros van de PL teams van de mat spelen.

27 mei 2022 om 10:49

Zou deze zomer er ook laimer bijhalen voor 15 miljoen. Heb je frenkie en laimer als basis en garner en donny als backup. Als je mctominay en fred van de hand kan doen zou je nog grillitsch of roca gratis kunnen ophalen. Met een sterker blok voor de verdediging ga je er al 100 stappen op vooruit.

27 mei 2022 om 11:13

Donny kan het niveau gewoonweg niet aan in de PL. Leuk om achter de hand te hebben, maar een basisplaats zit er voor hem echt niet in bij United. Je laatste zin slaat echt alles, met Donny en Frenkie het gros van de teams in de PL compleet van de mat spelen🤣

27 mei 2022 om 10:38

Precies. Daar bovenop, mocht Eric niet de tijd of de ruimte krijgen om de boel naar zijn hand te zetten en weg moeten, zit je daar weg te kwijnen.

27 mei 2022 om 12:00

Er is een klein verschil tussen de Jong en van der Beek. De Jong kan voetballen.

27 mei 2022 om 14:17

Korenaar dat is ook wel makkelijk scoren om dat te zeggen. VD Beek is echt wel een goede voetballer en heeft ook speciale kwaliteiten, de vrije ruimte zoeken en vinden is hij echt heel goed in alleen is MU net iets te hoog voor hem denk ik. Denk dat Vd Beek goed in de Bundesliga zou passen.

27 mei 2022 om 14:29

In mijn opinie is van der Beek a one season wonder. Hoogste niveau een middenmoter en dat niet eens in een top competitie..

27 mei 2022 om 14:52

Ieder zijn mening uiteraard. Maar ik denk dat VD Beek zeker wel bepaalde kwaliteiten heeft als je hem goed gebruikt.

27 mei 2022 om 18:38

Barca wil hem niet joh...zsm weg dan halen ze een Spanjaard die op z'n positie kan spelen Gavi, Pedri gaan sws op z'n positie spelen als ze fit zijn..Barca wilt cashen en zsm ook

Mag hopen dat er niet daadwerkelijk 90 mil betaald word voor frenkie, want dan kun je gewoon beter doorlopen.

Nou ben benieuwd, voor frenkie wel beter jammer dat je geen ucl voetbal hebt maar bij united heb je wel 2 cvm dus komt hij het best tot zijn recht.

Haha geef ze maar 90 miljoen. Heb je dalijk weer een dure aankoop die niet presteert.

90 mil. wat een grap. Heeft sinds zijn transfer naar Barca, meer stappen achteruit gedaan dan vooruit.

Denk dat het echt gaat gebeuren. Barcelona heeft gewoon liquide middelen nodig op korte termijn op Lewandowski en een vervanger van Dembele te halen (antony, Rapinha) Dit zal bij elkaar tegen de 90 miljoen gaan kosten. Terwijl ze op het middenveld Kessie al transfervrij hebben kunnen halen en met Gavi, Pedri en Busquets nog genoeg andere opties hebben. De verkoop van Frenkie zou Barcelona dus goed uitkomen.

Ik hoop echt met alles dat Frenkie gewoon bij blijft en dat Xavi hem volgend seizoen in zijn kracht gaat gebruiken. Als Xavi hem aanvallend wilt blijven gebruiken, dan is het misschien het beste om hem te verkopen, maar Frenkie is gewoon één van de beste CDMs van de wereld..

Ten Hag gaat hem gebruiken in zijn kracht bij United, en niet dat geforceerde aanvallend laten spelen.

27 mei 2022 om 11:07

Frenkie, Kessie en dan Pedri op 10 zou een optie zijn. Ik weet alleen niet of Xavi afstapt van het Barcelona systeem waar met de punt naar achteren wordt gespeeld. Het vreemde is dat Frenkie als middenvelder naast Pedri wel funcioneert. Zonder Pedri werkt het niet. Zowel Frenkie als Gavi houden de bal te lang vast. In het Ajax systeem is de balcirculatie wat minder snel dan in het Barcelona systeem. Frenkie past dus beter bij Ajax.

27 mei 2022 om 11:17

Ik zou een middenveld willen zien met
Pedri-Kessie
Frenkie

Met Frenkie als controleur, kan je veel beter druk zetten, en heb je ook nog iemand die met zijn snelheid counters eruit kan halen. Frenkie kan ook iemand uit spelen op eigen helft, maar kan dat niet op de 16 van de tegenstander. Dus laat Frenkie gewoon lekker op zijn manier de nummer 6 positie invullen.

27 mei 2022 om 11:45

Nog mooier zou het zijn om flexibel te blijven en afhankelijk van de wedstrijd dan wel met een dan wel met twee pivots te spelen.

27 mei 2022 om 11:54

Dan zou ik eerder zeggen afhankelijk van de wedstrijd verloop. Als Frenkie dan bijvoorbeeld indribbelt, dan kan Kessie inzakken bijvoorbeeld. Met busquets hebben we nu een pivot die de middencirkel niet uitkomt.. Dan is het leuk dat hij goed kan volgen, maar als we weer ouderwets willen druk zetten dan is Frenkie de perfecte pivot.

27 mei 2022 om 12:05

Hopelijk kunnen we hem houden. Als er niet genoeg geld binnenkomt dan ben ik bang dat hij verkocht zal worden om het team elders te versterken.

27 mei 2022 om 12:21

En Gavi dan? Pedri - Gavi - Kessie lijkt me ook gewoon prima. Geld incasseren voor Frenkie en dat investeren in een goede buitenspeler en CB.

27 mei 2022 om 15:17

Misschien is het de beste optie. Maar ik ben een fan van Frenkie en hoop dat hij toch gewoon blijft.

Heeft manchester nou echt niet geleerd van het pogba verhaal. Veel uitgeven aan een talentvolle middenvelder, maar itt frenkie was pogba wel al seizoenenlang bezig met de serie a domineren

27 mei 2022 om 10:40

Pogba, de nieuwe Ozil, lamzak vergelijken met een persoon als Frenkie is ook wel bijzonder te noemen :D

Frenkie is wel de ultieme verbindingsspeler als je een technisch en opbouwend zwak centrum hebt achterin. Plus als ik hem in de CL zag in dat jaar dan denk ik dat hij in het tempo van de PL waar je ook weleens de bal niet hebt als balveroveraar zijn meerwaarde kan hebben. Kan hij fysiek mee? Dat betwijfel ik. Maar bij Barca is hij ook gewoon niet op zijn plek.

27 mei 2022 om 10:51

“Niet op zijn plek” past mooi in het rijtje, hij wordt misbruikt en zijn medespelers zijn gewoon niet goed genoeg. Dat kan toevallig alleen bij Nederlandse spelers gebeuren ofniet?

27 mei 2022 om 10:55

Nee, de patriarch van het elftal en wellicht beste verbindingsspeler op aarde, die ook nog eens uit de jeugd van Barca komt staat op zijn eigenlijke plek. Geen schande als je Busquets niet uit het elftal kan spelen.

27 mei 2022 om 10:56

Wie horen 3 jaar al hetzelfde joh. Het ligt aan alles en iedereen behalve Frenkie, de best betaalde speler van de selectie.

27 mei 2022 om 11:02

Dus met andere woorden het ligt niet aan Frenkie? Toevallig als Nederlandse spelers het niet maken in het buitenland ligt het altijd aan de coach, medespelers, de stand van de zon of aan Halsema maar nooit aan de de speler zelf.

27 mei 2022 om 11:11

Hoorde het ook bij Haller in zijn periode bij West Ham, om maar een voorbeeld te geven. Het is toch vrij duidelijk om te zien dat de kracht van Frenkie niet ligt in goals en assist maken? Dat was goed te zien in zijn periode bij Ajax en toch wil Xavi dat graag zien van hem, waardoor hij hoger op het veld moet spelen. Dan kan je naar mijn mening dus wel degelijk spreken van verkeerd gebruikt worden.

27 mei 2022 om 11:12

Ik ben het met je eens. Het is even niet duidelijk of deze reactie gericht is naar mij of naar jorisdijk.

27 mei 2022 om 11:16

@youngblood Noem een iemand behalve Frenkie de Jong waarbij dit gezegd wordt?

Depay zegt iedereen over dat hij het niveau niet aan kan. Iedereen vindt de Ligt een wildebras eerste klas, iedereen denkt dat Bergwijn het niveau niet aankan bij Tottenham. Misschien Donny vd Beek, die 0.0 kansen kreeg bij United, maar wat moet je met 10 minuten.

27 mei 2022 om 11:18

Hou toch op Youngblood. Er is geen volk ter wereld die eigen spelers meer afzeikt dan Nederlanders.

27 mei 2022 om 11:43

Blijkbaar is het niet zo moeilijk op nog een speler op te noemen aangezien je het zelf al doet.

27 mei 2022 om 14:06

@ Youngblood16
Neehoor, bij Griezmann en Coutinho werd precies hetzelfde gezegd. Om het alleen even bij Barca te houden. Dus klopt helemaal niets van wat je zegt.

27 mei 2022 om 14:10

@youngblood16
Haha iemand die letterlijk de afgelopen jaren het meeste heeft gespeeld heeft van alle Barca spelers en gekozen is als speler van het jaar is volgens jou het niet maken in het buitenland? Alsjeblieft zeg. Het niveau wordt wel elke dag bedroevender hier op voetbalzone. Ik denk dat mijn oma meer verstand heeft van voetbal dan jij.

27 mei 2022 om 11:11

Het wordt afwachten. Zelf denk ik dat hij geen meerwaarde is voor welke topclub dan ook. Fysiek wordt het ook een raadsel met de intensiteit van de premier league

27 mei 2022 om 11:32

"kan hij fysiek mee?" blijft toch wel een van de meest domme vragen die telkens terug blijft komen. Er zijn meer dan genoeg fysiek weinig imposante spelers die in de PL wisten te domineren. Als je technisch en tactisch goed genoeg bent, boeit fysiek weinig tot niets.

ik zou gaan als ik frenkie was.. is toch prachtig om mee te werken aan de her opbouw van manchester united. en natuurlijk is het niet zeker dat UTD weer een topploeg gaat worden, maar je weet wel dat je met erik ten hag leuk voetbal gaat spelen wat bij hem past, waarschijnlijk een beter salaris. en geen gezeik meer van dat gierige en misselijke barcelona.

Zou ik heel mooi vinden.
Speelt hij op de positie van het Nederlands elftal en krijgt hij dezeflde verantwoordelijkheid/vertrouwen dan ga ik er vanuit dat het een succes word.

Natuurlijk heeft hij beter kunnen spelen bij Barcelona. Dat ligt ook aan zijn inzet. Maar ik kijk al jaren naar Barcelona sinds hij er speelt en ik kan niet zeggen dat hij daar het vertrouwen/verantwoordelijkheid krijgt van zijn teamgenoten en trainer als dat hij krijgt bij Oranje.
Van Dijk (beste verdediger ter wereld) speelt hem ook gewoon elke bal aan. Maar Pique vertikt het...

Hahahah 90 miljoen belachelijke prijs voor een middelmatige voetballer, ik geef Ten Hag 1 jaar wordt die ontslagen.. Groeten ut Cardiff(Wales)

27 mei 2022 om 12:25

Als je een Frenkie een middelmatige voetballer vindt dan snap je er niet zo heel veel van. Het is toch geen toeval dat hij met City én United wordt gelinkt?

Groeten uit Amsterdam (nederland)

90 miljoen?! Dat gaat United, lijkt me, toch niet betalen voor zo’n speler. Zou denk wel een goede stap zijn voor hem. Benieuwd of die het fysieke aankan in PL.

Zou het in ieder geval een club zijn die ik eerder uit de shit zie komen dan Barca en meer kapitaal heeft dan Barca.

27 mei 2022 om 12:22

Lastig. Manchester United heeft natuurlijk wel veel meer mogelijkheden, maar dat technische beleid moet volledig op de schop en het is de vraag of dat lukt. Daarin is Ten Hag ook afhankelijk van anderen. Die selectie zit echt vol met overbetaalde spelers die te weinig toevoegen en eigenlijk niet bij zo'n club zouden moeten spelen.

Barcelona heeft wel een aantal talenten en het zit technisch beter in elkaar, ondanks het feit ze er ook een zooitje van gemaakt hebben. Anderzijds lijkt het me onmogelijk dat Barcelona nu zomaar kan gaan leven met een schuld van 2,6 miljard euro. Die moeten echt nog wel concessies gaan doen, want die betalen zich jaarlijks scheel aan aflossingen en rente.

27 mei 2022 om 13:02

Klopt ze hebben allebei nadelen en ik hoop dat ten hag zijn gang kan gaan en bevoegheid heeft om dingen recht te zetten.

Qua structuur zit het bij beide niet goed. Ik heb meer hoop op die nieuwe Richard Arnold bij United dan de corrupte bende bij Barca. Woodward en Bartameu zijn gelukkig beide weg

27 mei 2022 om 13:54

Er is alleen 1 groot verschil. Bij Manchester United was/is het gewoon een puinhoop door slecht beleid vanwege onkunde. Verkeerde mensen in functies waar ze de kennis niet voor hadden. Dat is bij Barcelona echter niet het geval. Die club word gerund op basis van emotie en dat sijpelt door naar de selectie, naar supporters en het technische beleid. Xavi is tactisch duidelijk sterk, maar die heeft er ook een handje van om het emotioneel te benaderen. Dat vind ik echt een slechte eigenschap om beleid te maken. Zoiets mag nooit de boventoon voeren als het op logica aankomt.

Frenkie vind ik een erg goede voetballer. Ten Hag kent hem. Maar alsof er geen andere spelers zijn wordt hij meteen gehaald en De Ligt gelinkt aan United.
Ten Hag een United hebben meer baat aan spelers die de Premier League kennen.

Denk eigenlijk dat dit misschien wel de beste keus voor Frenkie is. Natuurlijk speelt hij veel bij Barcelona en heeft hij gewoon hele goede momenten en periodes gehad, maar ergens denk ik toch dat Barcelona liever met o.a. Gavi en Pedri zal gaan spelen op het middenveld en in de toekomst waarschijnlijk met iemand anders erbij als 3de middenvelder.

Eigenlijk vind ik Frenkie dan beter passen bij Manchester City met Guardiola, maar ten Hag bij Manchester United zal voor Frenkie ook ideaal zijn. En een kwaliteitsinjectie op het middenveld heeft United sowieso nodig, want Fred en Mctominay zijn sowieso minder dan Frenkie en Pogba en Matic zullen vertrekken (al voldeed Pogba sowieso al vrijwel niet bij United).

de Gea
Wan Bissaka
Pau Torres
Varane
Aankoop
Aankoop
de Jong
Sancho
Fernandes
Nkunku
Ronaldo
27 mei 2022 om 10:44

Noem even de grootste gehypte talenten op van Europa die United zouden versterken en de meest bekende namen van United om te blijven.

Shaw heeft afgelopen seizoen meer voorgesteld dan Bissaka
Fernandez heeft geen pepernoot geraakt en Sancho idem
Varane heeft helemaal niets verbeterd

Dit lijkt wel een optelsom van fifa rankings waar je je mening op baseerd

27 mei 2022 om 11:02

Volgens de geruchten zou Timber dan de rechtsback worden en Malacia de linksback. Ik las op een Man United forum dat Mcclaren gecharmeerd is/was van Mctominay. Het zou me niet verbazen als hij eerste instantie naast De Jong komt te spelen.

27 mei 2022 om 12:18

Het probleem is niet Gavi of Pedri, maar Busquets. Die speelt waar De Jong het beste rendeert. Overigens ben ik het niet eens met die opstelling.

Wan Bissaka is aan de bal gewoon niet goed genoeg voor de top. Met Pau Torres en Varane heb je geen leiderschap achterin op het niveau dat Manchester United zou moeten nastreven. Pau Torres is absoluut goed, maar Varane heeft al lang aangetoond echt een leider naast zich nodig te hebben.

Ook Sancho laat nog veel te weinig zien en met Fernandes en Ronaldo naast zich, gaat dat niet veranderen. Die leveren te weinig verdedigende arbeid en eisen tevens alle ballen op. Dan verzuipt een Sancho en dat zal voor een eventuele Nkunku niet anders zijn. Die doet nu min of meer hetzelfde bij Leipzig wat Sancho een tijdje bij Dortmund deed. Die jongens moet je belangrijker maken dan wat Manchester United ze momenteel kan bieden.

Ze hebben al relatief jonge talenten, dus de aankopen moeten zekerheidjes zijn. Een Rashford zou het waarschijnlijk ook een stuk beter doen in de Bundesliga bij pakweg een Leipzig en een Nkunku gaat natuurlijk niet de cijfers bij Manchester United halen die hij nu wel haalt bij Leipzig. United zal dus moeten gaan shoppen bij de top en specifiek per invullende positie moeten scouten.

27 mei 2022 om 13:12

Mooi gezegd en ben het bijna met je eens. Ik denk dat het vooral Pogba, Fernandez waren die ervoor zorgde dat Sancho verzoop. Ronaldo loopt zich het apenzuur voor het team.

Probleem wat ik vooral zag was dat het voetballend niet werkte, spelers gefrustreerd waren en 'aan de wandel' gingen en dus zag je spelers op het tandvlees knokken voor de verkeerde dingen. Fred/mctominay die als een wervelwind overal en nergens was Fernandez/pogba die aan het vlierenfluiten zijn zonder bal, Matic en vdbeek die er geen zak meer van snapte. Rashford/ronaldo/elanga die daarna als een kip zonder kop sprintjes gaan trekken uit frustratie.

Mooi was dat Fred complimenten kreeg voor bepaalde wedstrijden, waar ik vond dat hij zonder na te denken naar voren ging. Totaal zonder gedachte die jongen, maar het geluk af en toe aan zijn zijde.

Ik ben niet zo'n voorstander van de Ligt, maar dan haal je wel een 'leider' figuur binnen. Beter iets wat er op lijkt dan weer zo'n hype naam Pau Torres...

Ik denk dat het zowel voor Barca als voor Frenkie goed zou zijn om naar Manchester United te gaan.
Voor united super goede aankoop. Waarom goede keuze voor alle partijen? Vrij eenvoudig. Middenveld van Barca is al goed bezet. Bij United kan de ballen naar Frenkie gaan. Hij kan op zijn favoriete positie spelen. Hij heeft niet direct met de aanval te bemoeien en te scoren of een eindpass te geven. Hij kan doen waar hij goed in is, het spel dirigeren. Voetbal kan bij hem beginnen. Hij kan ervoor zorgen dat Bruno Fernandes in goede stelling wordt gebracht, zodat Bruno beslissende pass op CR 7 kan geven.

Frenkie zou meteen basisspeler worden, er is natuurlijk ook geen directe concurrentie voor hem. Tuurlijk is er bepaalde druk, maar dat had hij ook bij Barca. Hij zal met een trainer maken die Frenkie door en door kent. Ten Hag zal hem altijd opstellen ook bij mindere wedstrijden want die zullen ook komen.

Het is echt aan te raden voor United om te Jong te kopen koop dan meteen ook de Ligt. en dan heb je zelfs een goede verdedigingsduo niet in te zetten in grote wedstrijden maar makkelijk kan gebruiken tegen clubs als Leeds.

Frenkie past ook bij City. Maar daar lopen heel veel goede voetballers rond.
Frenkie? Lees je mee? Je kan dus met een gerust hart naar Manchester United gaan

Sportief gezien en wellicht financieel is United een betere keuze voor hem. Hij zal een steunpilaar worden, een coach die weet hoe hem te gebruiken. Hij wil vooral het zonnige Barcelona niet verlaten lijkt mij maar als Xavi wat meer middelen heeft kan hij Frenkie zomaar laten banken en dan zit je daar op de bank in CL.

27 mei 2022 om 11:10

Kan United echt op gaan boksen tegen City (waar Haaland nog eens bijkomt) en Liverpool (waar Klopp net heeft bijgetekend). Ik zie die twee teams nog jaren domineren zoals ze nu ook al jaren achtereen doen.

27 mei 2022 om 12:07

Maar daar speelt hij zeer waarschijnlijk steevast op z'n eigen positie. Xavi lijkt te opteren voor het snelle balspel van Busquets. Nog twee jaar aanmodderen in een rol waarbij hij niet geweldig rendeert schiet natuurlijk ook niet op. Manchester United moet sowieso gestaag gaan bouwen aan een nieuwe topploeg. Dat gaat echt niet in 1 seizoen al gebeuren.

Eigenlijk hè, eigenlijk zou dit niet moeten kunnen. Frenkie heeft namelijk aangegeven dat Barca z’n droom club is en verdiend daar dik dus voor het geld hoeft hij ook niet weg, waarom zou je dan weggaan?
Ik geloof ook niet dat hij weggaat eerlijk gezegd. Of hij moet met ruzie de tent uitgevochten worden bij barca

27 mei 2022 om 10:58

Weet niet of het waar is maar het komt in de media over of Xavi niet het volledige vertrouwen in Frenkie heeft. Volgens mij is hij hem liever kwijt dan rijk. Frenkie kan zich, net als Luuk de Jong deed, Xavi proberen te overtuigen of een transfer maken. Ik gok dat Xavi Frenkie wilt verkopen en Soler ervoor terug wilt halen. Barca gaat dan er echt wel op vooruit.

27 mei 2022 om 12:05

Ik weet 't niet. Als Manchester United hem z'n eigen positie kan garanderen (die vacature is daar uiteraard open), kan ik me voorstellen dat dat erg aantrekkelijk is. Het is bovendien nog steeds de grootste club uit Engeland, ondanks het sportieve verval. De mogelijkheden zijn er ook nog steeds enorm. Het feit dat Ten Hag er trainer is, helpt ongetwijfeld ook mee. Bovendien heeft Barcelona natuurlijk het geld nodig. Dat zullen ze niet naar buiten communiceren, maar het lijkt me duidelijk dat ze een transferklapper niet zullen weigeren. 90 miljoen euro gaan ze er natuurlijk nooit voor krijgen, maar je kunt beter te hoog in de boom zitten dan veel te laag als je onderhandelingspositie niet bijzonder sterk is. Clubs weten natuurlijk ook dat Barcelona geld nodig heeft.

27 mei 2022 om 18:42

Ze proberen hem simpelweg weg te pesten om geld te verdienen zodat ze dat weer voor een Lewa kunnen betalen etc. Ze hebben inmiddels al Kessie binnen dus dat is wel prima. Maar het gebeurd gewoon op een sneue manier. Zo ging het ook met Koeman, het weg pesten. Frenkie zou gek zijn mocht hij barca verlaten voor Man U. Lekker in het zonnige barca blijven, CL voetbal en goed verdienen, wat moet je nog meer. Als EtH niks wordt en vertrekt, zit je daar in het zure Manchester, nou lekker dan hey. Wil Laporta geld zien, laat hem dan maar Fati of Pedri verkopen uhmm. -_-

Denken jullie eigenlijk dat Van de Beek weer kans maakt onder Ten Hag?

we zien toch allemaal dat frenkie gewoon lekker kan ballen? waar komt al deze negativiteit vandaan.. hij zit bij barca niet op zijn plek maar als hij bij manu centraal op het middenveld speelt met een echte breker a la casemiro en met ziyech op rechtsbuiten weet ik zeker dat ze weer volop meedoen voor de bovenste 4 plekken.

Xavi;
"Ik ben blij met hem en ik heb al zovaak gezegd: Frenkie is een talent"

Het eeuwige talent die er nooit helemaal uit zal komen

Ik vind 90 miljoen voor Frenkie de Jong echt belachelijk veel geld zeg, dit moet Barcelona zijnde gewoon moeten accepteren natuurlijk dan kan je weer een stuk verder bouwen. De Jong heeft in zijn 3 seizoenen bij Barcelona echt dus geen indruk gemaakt dat je kan zeggen dat hij daar de komende 10 jaar op het middenveld kan spelen of heersen. Er zijn al teveel factoren waardoor hij mag blijven spelen en zijn hoofd boven het water gehouden wordt waar we in Nederland vrolijk aan mee doen. Alleen ligt het nooit aan De Jong zelf.

90 miljoen voor een speler die gewoon niet helemaal geslaagd is in Barcelona. Volledig krankjorum en zou echt classic Man U zijn om veel te veel geld te betalen voor subtop. Overigens denk ik dat het best een goede aankoop zou kunnen zijn voor Man U, maar voor dit geld kan je echt wel wat meer kwaliteit elders halen.

Ze hadden 140 miljoen budget dan blijft er weinig over voor de andere 5 spelers....

Ik zou Frenkie graag in de premier league zien, dat kan hij zeker wel! Echter wil je als (top)speler op dit moment aansluiten bij Man Utd?

Waarom zou hij naar ManU gaan? Hij speelt al bij 1 van de grootste clubs ter wereld, staat altijd in de basis. Ik vind ManU nou niet bepaald een promotie. Bovendien regent het altijd in Manchester en in Barcelona schijnt altijd de zon. Ik zou het lekker voorbij laten gaan.

27 mei 2022 om 11:12

Je weet natuurlijk niet hoe het achter de schermen gaat. Xavi heeft het tot nu toe moeten doen met de huidige selectie maar deze transferperiode kan hij aan de touwtjes trekken. Met het geld van Frenkie kan Barca 2 spelers halen. Zelfs Soler ipv Frenkie zou een verbetering zijn en dan houden ze nog iets van 20-30 miljoen over.

27 mei 2022 om 11:20

Op de positie van middenvelder past Soler mogelijk beter in het systeem omdat hij qua steekpasses en goals beter is. Toch heeft Frenkie naast Pedri op het middenveld erg goede wedstrijden gespeeld. Zonder Pedri valt hij ver terug.

27 mei 2022 om 11:27

Ben ik mee eens. Wat zou jij doen? Ik zou zelf Soler halen. Barca heeft niet mega veel geld dus zou je van het resterend bedrag nog een speler kunnen halen. Mooi Spaans middenveld, waarbij iedere speler echt op zijn eigen positie speelt. Dembele en Traore gaan weg dus kan er ook geinvesteerd worden in een rechtsbuiten.

27 mei 2022 om 11:37

Misschien is het de beste optie, als fan van Frenkie hoop ik toch dat hij kan blijven.

27 mei 2022 om 13:23

@rbn_ vanuit het opzicht van Barcelona kan ik me er wel iets bij voorstellen maar voor een transfer zal ook Frenkie mee moeten willen werken en ik zie de voordelen nog niet zo voor hem.

27 mei 2022 om 13:56

@ nuanceman

Ik verwacht dat Xavi een duidelijk gesprek aan zal gaan met Frenkie waardoor Frenkie zijn conclusies daaraan zal verbinden. Het is voor hem beter om te vertrekken anders is de kans groot dat ie op de bank zal belanden. Als hij dat kan accepteren, prima maar volgens mij wil hij lekker voetballen. Ik geloof niet dat een club als Bayern interesse zal tonen en City is volgens mij ook al aardig voorzien dus dan kom je denk ik al snel bij een club als United uit. Vooral als zijn oude trainer daar zit.

27 mei 2022 om 11:51

Omdat hij daar zeer waarschijnlijk op z'n eigenlijke positie speelt en het spel mag maken voor de verdediging. Dan is hij ook z'n beste zelf. Bij Barcelona speelt Busquets op die positie.

Verdedigers in EPL trappen hem omver, niks te zoeken in de EPL, kijk maar eens verschil fysiek tussen een Haaland en de Jong

27 mei 2022 om 11:52

Veel Spaanse spelers die niet zo fysiek waren zoals ook David Silva konden toch aardig meekomen in de PL. Alsof spelers als Bernardo Silva ook zo sterk is.

27 mei 2022 om 12:01

Manchester City zit vol met spelers die fysiek niet indrukwekkend zijn. Het gaat om de rol die de speler vertolkt. Zolang je je mannetje kunt staan, is er niet veel aan de hand. Dat kunnen de meeste spelers wel.

Even los van wat FC Barcelona wil. Wat heeft Frenkie in hemelsnaam te zoeken bij Man Utd? Voetballen geen CL, voorlopig nog een matig team., trainerskerkhof en de financiele middelen zijn voorlopig te weinig om een echt topteam bij elkaar te kopen.

Frenkie zou een goede aankoop zijn maar als je met je eerste investering al 90 miljoen gaat uitgeven voor een speler die niet eens onomstreden is bij Barcelona, dan weten de andere clubs ook gelijk dat ze de hoofdprijs kunnen vragen. Het middenveld moet echt als eerste worden versterkt maar je moet ook wat geld overhouden voor de 4 of 5 andere spelers die je zou moeten willen kopen.

Het zou geweldig zijn als Barcelona hem minimaal voor 80 miljoen zou verkopen.
Wat een overschatte speler. Het zou wel weer typisch Man U zijn om een geflopte speler te kopen die het niveau niet aankan.

Ik hoop niet dat deze bedragen kloppen, want als een jongen van dit kaliber 75 tot 90 miljoen moet kosten, dan zal Monaco straks 150 miljoen eisen voor Tchouameni.

27 mei 2022 om 12:00

90 miljoen euro is natuurlijk totaal niet realistisch. 55 tot 70 miljoen euro lijkt me realistischer. Echter doen mensen nu ook wel alsof hij het dramatisch gedaan heeft. Hij heeft de laatste twee jaar nauwelijks op 'zijn positie' gespeeld. Hij heeft wellicht de verwachtingen niet waargemaakt, maar er spelen ook wel wat factoren mee. Wie posteert nou ook een verdedigende controleur op een positie waar hij voornamelijk aanvallende inbreng moet hebben?

27 mei 2022 om 13:30

Klopt dat 90 niet realistisch, maar ja, het is United. Die hebben wel gekkere dingen gedaan. Hij is zoveel overhyped en zoveel de grond ingeboord van alle kanten dat het niet normaal is gewoon. Ik hoop voor De Jong dat hij op een plek terecht komt (of blijft) waar hij wel de belofte inlost in ieder geval. Maar wel dat hij altijd hopeloos faalt als hij tegen mijn club speelt.

Lekker naar United gaan en daar de man worden. Als hij een goede verdediger achter zich heeft kan hij meer aanvallend denken. Een goede spits erbij en United gaat knallen. Denk dat Chelsea komende jaren gaat afhaken, ondanks dat ze een nieuwe eigenaar krijgen. daardoor kan United aanhaken.

90 miljoen voor Frenkie zou voor Willem II echt een perfecte transfer zijn, nadat ze zijn gedegradeerd. Dat zou de banen van veel kantoorpersoneel wel eens kunnen redden. Voor hen alleen al is het te hopen dat die transfer door gaat.

Ik mag toch aannemen dat ze geen 90 miljoen euro gaan neertellen. Dat is totaal geen realistisch bedrag. 60-70 miljoen euro komt eerst, lijkt me. Maar goed, het blijft Manchester United en het blijft Engeland. Anderzijds ga je niet de hoofdprijs betalen bij een club die geld nodig heeft. Ze zullen het natuurlijk niet toe gaan geven, maar die hebben wel degelijk het geld hard nodig.

Ik zou hem wel bij Manchester United willen zien. Het spel maken voor de verdediging en ruimte creeeren is toch wat hij het beste kan en bovendien werkt hij zich in verdedigend opzicht in de rondte. Iets wat United momenteel niet in 1 pakket heeft. Bovendien weet Ten Hag hoe hij hem moet gebruiken om hem het beste te laten renderen. Daar hoef je nauwelijks concessies voor te doen.

Ik geloof het pas wanneer die een united shirt vast houd of dat fabrizio romano het meld
Tot nu toe is het alleen maar lucht

Altijd maar die aandacht voor Frenkie.
Als hij een wereldvoetballer was dan zou ik het nog begrijpen, maar hij heeft het tot dusver niet laten zien.

Ik denk wel dat hij super kwaliteiten bezit, maar of hij het ooit gaat waarmaken weet ik niet.

Naar man united is sowieso een stap terug en dat nu al op zo een jonge leeftijd

Frenkie’s kwaliteiten daar gelaten, meer dan de helft van het transferbudget uitgeven aan 1 speler... Ik word totaal niet blij van deze geruchten, wetende wat er staat te gebeuren en bovendien bij United zou moeten gebeuren, wil er écht verandering plaatsvinden en Ten Hag een oprechte kans wil hebben het bij United naar z’n hand te kunnen zetten.

Wanneer deze transfer word doorgezet, zou het in mijn ogen betekenen dat United niets heeft geleerd van de afgelopen jaren. Omdat zo duidelijk is gebleken dat niet 1 enkele speler het verschil kan maken binnen een team waar nog geen lijn in zit, en er daarnaast altijd een kans blijft bestaan dat een transfer sowieso niet slaagt. Met een selectie die momenteel helemaal in scherven ligt, zou het daarom nu bij United echt even moeten gaan om gedegen scouting over grote namen, en persoonlijkheid over potentie. Je zou zelfs kunnen spreken van een zekere kwantiteit over kwaliteit, aangezien er moet worden ingecalculeerd dat de kans op een transfer die niet slaagt, gezien de bende waar een nieuwe speler nu in belandt, veel groter is dan tijdens ieder ander moment binnen de geschiedenis van Manchester United. Om er daarom voor te zorgen dat je niet weer in een Pogba/Maguire-scenario beland, waar je vastzit aan een speler vanwege status/contract/transfersom en er daardoor geen verandering kan plaatsvinden, zie ik het liefst zoveel mogelijk nieuwe spelers komen met een lage/minimale transfersom (ook intern door jeugd door te schuiven), zodat er indirect ook veel meer (sneller) kunnen vertrekken, en er echt een cultuuromslag plaats zal vinden waar het weer om prestaties gaat wil je kunnen spelen/blijven bij United, in plaats van (contract)status.

Naast dit, is het dus een gegeven dat het een sowieso een hele drukke zomer gaat worden voor United, en 1 megatransfer eigenlijk niet past:

Vertrekken hoogstwaarschijnlijk (verifieerbaar/bevestigd gerucht):
DM: Henderson (Newcastle)
Grant (Stopt)
RVV: Wan-Bissaka (Palace)
CV: Bailly (Villarreal)
Jones (Bordeaux)
VM: Matic (Roma)
CM: Pogba (Juve/PSG)
AM: Lingard (West Ham)
Mata (Valencia)
RB: Greenwood (Prison FC/Qatar?)
SP: Cavani (Salernitana/Sociedad)
Martial (Napoli)

Vertrekken/verhuren mogelijk:
RVV: Dalot
CV: Tuanzebe, Maguire
LVV: Shaw, Telles, Williams
CM: Andreas, Fred
AM: Van de Beek
RB: Amad, Pellistri, Chong
LB: Rashford

Blijven/promoveren:
DM: De Gea, Heaton, Bishop, Kovar
RV: Laird
CV: Varane, Lindelöf, Mengi, Bernard, Hardley, Fish
LV: Fernandez
VM: McTominay, Savage
CM: Garner, Mejbri, Galbraith
AM: Fernandes, Iqbal, Hansen-Aaröen
RB: Sancho, Shoretire
LB: Elanga, Garnacho
SP: Ronaldo, McNeill

Als je dit zo ziet, wetende dat ze toch Europees spelen en je realistisch gezien niet alleen met jeugd (als back-ups) een enigszins stabiel Premier League seizoen kunt verwachten te draaien, zou je toch zeggen dat Ten Hag er zeker 2 backs bij moet hebben, een (liefst/Ten Hag kennende, linksbenige) centrale verdediger, een verdedigende middenvelder, een controleur, een buitenspeler en eigenlijk ook nog een spits.

Dit maakt het idee voor mij om 80/90 miljoen uit te geven aan 1 speler die überhaupt twijfelt of hij wel voor United wil spelen, eigenlijk zelfs ronduit belachelijk.

27 mei 2022 om 13:16

Meest realistische beeld van wat ik tot nu toe heb gelezen bij de fans...

27 mei 2022 om 13:54

Waarom zou je zoveel spelers willen laten gaan? Ik zou bijv Wan-Bissaka verkopen maar Dalot niet. Idem voor de linksback. Shaw of Telles verkopen en 1 linksback halen. Oa Fred en Van de Beek zijn ook nuttig voor het elftal. Rashford zou United de cluboptie kunnen gebruiken en dan verkopen waardoor ze automatisch meer budget creã«ren.

27 mei 2022 om 14:48

@rbn: omdat er een cultuuromslag moet plaatsvinden. Binnen de huidige selectie is er een complete disbalans tussen status en prestaties. Daarnaast zitten er een aantal spelers bij United die misschien nuttig hadden kunnen zijn, maar een totaal verkeerde mentaliteit hebben ontwikkeld waar (persoonlijke) ambitie en zelfreflectie geen prioriteiten meer zijn. Het voetbal moet weer op 1 komen, en dan de rest.

Specifiek wat betreft deze spelers die je noemt;
- Wan-Bissaka had een tijdelijke upgrade/nuttige kracht moeten zijn, maar wordt door zijn transfersom als grote flop beschouwd en daarom is er eigenlijk geen weg meer terug.

De andere spelers die je noemt had ook ik hierboven in de categorie (tijdelijk) vertrek gezet:
- Dalot vind ik persoonlijk een zeer matige back, die in mijn ogen vanwege zijn leeftijd een groot potentieel wordt toegedicht, maar op geen enkele consistente basis heeft weten te overtuigen. Misschien dat het er nog uitkomt, maar zou ik zeker niet het seizoen in willen gaan met hem als eerste optie.
- Shaw heeft in de 8 jaar bij United 1 goed seizoen gehad, wat waarschijnlijk een uitzondering geweest zal blijken, want lijkt wederom het bestaan als prof heel veel moeite te vinden en geen enkele plezier uit het spelletje te halen, wat best eens heel sfeerbepalend kan zijn binnen een selectie, zeker wanneer iemand lang bij een club blijft.
- Telles heeft een goede trap, maar is verder in niets een linksback voor het niveau waar United naartoe wil. 0 gevoel voor de positie. Misschien alleen als wingback behouden/opstellen.
- Fred, goede persoonlijkheid en nuttig maar niets meer dan dat. Wild, ongeconcentreerd en fysiek te licht. Loopt vaak zowel tegenstanders als medespelers in de weg. Vaak prima in topwedstrijden waarin hij zich kan focussen op 1 tegenstander, maar wanneer het spel zelf moet worden gemaakt speel je eigenlijk met 10 man.
- Van de Beek; prima rotatiespeler, maar heeft heel veel moeite met een rol als back-up. Zowel bij Ajax als United alleen maar (gelekte?) berichtgeving over zijn ontevredenheid wanneer hij er naast staat. Zou hem iets anders gunnen, en misschien ook beter voor zijn eigen ontwikkeling/gemoedstoestand wanneer hij ergens verzekerd zou zijn van een basisplek.
- Rashford mag als kind van de club een keer een slecht seizoen hebben, maar afgelopen seizoen was wel echt dramatisch. Loopt sinds de gemiste strafschop op het EK met zijn ziel onder z'n arm, en is totaal anoniem. Hoop dat hij er misschien met een verhuurperiode aan een club met wat minder druk (ook om zijn status/prestaties als voetballer in balans te krijgen) weer bovenop komt, want is gewoon een goed persoon en was een fantastisch voorbeeld voor veel jonge voetballers. Als er iemand een nieuwe kans verdiend is hij het wel.

27 mei 2022 om 15:37

Ik begrijp je punt en idealiter zou dit ook het beste zijn maar waar ik bang voor ben is dat er niet voldoende budget is om al deze spelers te vervangen en ook nog eens extra kwaliteit erbij te halen. Waardoor je van de regen in de drup komt maar dan met andere spelers.

27 mei 2022 om 17:26

@rbn: net even Football Manager gespeeld op Transfermarkt, en alleen naar spelers met een aflopend contract in 2023 en/of transfervrije spelers gekeken, die bij een mismatch ook nog vrij makkelijk weer te verkopen zouden zijn, én waarschijnlijk United ook zonder Champions League mogelijk als een goede stap zouden zien voor de betreffende 7 posities:

RV: Mukiele (leipzig, 24, aflopend contract ’23) 25m
LCV: Ndicka (frankfurt, 22, aflopend contract ‘23) 28m
LV: Gayá (valencia, 27, aflopend contract ’23) 40m
VM: Douglas Luiz (villa, 24, aflopend contract ’23) 40m
CM: Tielemans (leicester, 25, aflopend contract ’23) 55m
LB: Lemar (atlético, 26, aflopend contract ‘23) 40m
SP: Belotti (torino, 28, transfervrij '22) 28m

Het blijft natuurlijk iets wat de gek er maar voor geeft wat betreft voetbaltransfers, maar met een 1-jarig contract betaald een club bijna nooit de transferwaarde. Met een gratis Belotti, en de andere 6 voor zo'n 75% van hun transferwaarde, zou United voor 171 miljoen de selectie op orde hebben. Uiteraard is dit puur speculeren, maar ik ben er dus van overtuigd dat dit een eventueel plan zou moeten kunnen zijn voor United.

27 mei 2022 om 17:52

Klopt alleen wat heeft Man United momenteel te bieden behalve hun reputatie en het verleden? Geen CL en het is afwachten of zij voor de prijzen kunnen spelen. Denk dat bijv Ndicka momenteel hoger mikt. Tielemans heeft het mijn inziens te hoog in z'n bolletje maar die zal ook naar een CL club willen.

Dat er een club bereid is 90 mil te betalen voor de overschatte Frenkie blijft mij verbazen. Deze jongen is max 45 mil waard. Hij gaat het team echt niet naar een hoger niveau tillen. Moet nog maar blijken of hij fred of mct er uberhaubt uit gaat spelen. Met zn tikkies breed en achteruit. Het is totaal geen Veratti of Thiago of Kimmich die enirm veel impact heeft op t spel zelfs vanuit een diepe positie. Is een meelopertje.

Denk dat hij daar meer zijn spel kan spelen. Bij Barcelona gaat dat toch nooit lukken. Hij kan onmogelijk aanvallen en opletten of hij moet verdedigen.
Maar wel iedere week over hem vallen ,als zij niet winnen.
Maar oei als hij mee gaat voetballen voorin en hij is betrokken bij assist of eventueel een goal.dan is hij ineens het manneke van Barcelona. Hoe is het mogelijk om niet verder te kijken.nu beginnen ze eindelijk iets aan de voorhoede te doen. Hij kan niet voor en tegelijk mee verdedigen.
Hoop echt dat hij voor prijzen gaat. Dat zie ik de komende jaren niet gebeuren bij Barcelona. mischien.toch maar lekker pl spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

262 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 32 3 6 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Frenkie gebruikt vakantie in Amerika om Mikky ten huwelijk te vragen

Voetballers en clubs zijn anno 2022 meer dan ooit actief op social media. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay, Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski en Zlatan Ibrahimovic, maar ook clubs uit binnen-...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren