‘Ajax bereidt nieuw bod voor om opvolger van Antony op te halen’

Vrijdag, 27 mei 2022 om 07:32Mart van Mourik • Laatste update: 07:34

Ajax gaat een nieuwe poging wagen om Giovani op te halen bij Palmeiras, verzekert het Braziliaanse Globo Esporte. Volgens de berichtgeving waagden de Amsterdammers in januari al een poging om de achttienjarige rechtsbuiten los te weken bij o Verdão, maar destijds ging president Leila Pereira niet akkoord met het vermeende bod van twaalf miljoen euro. Nu lijkt Ajax bij een bod van twintig miljoen euro meer kans te maken op het strikken van Giovani.

Volgens de Braziliaanse sportkrant wilde Ajax op de slotdag van afgelopen transferperiode al zakendoen met Palmeiras. In januari besloot de huidige nummer twee van de Série A echter om geen enkele speler toestemming te geven om te vertrekken. Giovani ligt nog tot medio 2026 vast bij Palmeiras, dat naar verluidt een ontsnappingsclausule van zestig miljoen euro heeft opgenomen in het contract. De zaakwaarnemers en familie van de aanvaller zouden destijds al ingestemd hebben met het bod van Ajax, maar Pereira stak toen een stokje voor de deal.

Op dit moment zouden Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra nog geen nieuw bod hebben neergelegd bij Palmeiras, maar Globo Esporte laat weten dat een aanbieding wel wordt voorbereid. Journalist en voormalig ESPN-commentator Jorge Nicola gaf afgelopen dinsdag overigens aan dat Ajax al wel een bod heeft gedaan van zeventien miljoen euro, maar daar wordt in de nieuwe berichtgeving dus niet over gesproken. Naar verluidt is de club uit São Paulo met een aanbieding van circa twintig miljoen euro te overtuigen. Daarnaast zou Palmeiras een bedrag van tien miljoen euro willen ontvangen in de vorm van bonussen en een doorverkooppercentage van tien procent.

Vanwege de verzwakte financiële situatie zou Palmeiras nu eerder bereid zijn om mee te werken aan de verkoop van Giovani. De rechtervleugelaanvaller zou in Amsterdam gezien worden als ideale opvolger van Antony, die de afgelopen weken onder meer gelinkt werd aan Manchester United. Mede door blessureleed kwam Giovani in het huidige seizoen, dat in Brazilië pas zeven duels oud is, nog niet in actie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door forzaromale)

Die 60 miljoen moet je met een enorme korrel zout nemen en Ajax zal verre van dat bedrag betalen. Bepalend is hoeveel eigenaren er zijn.

27 mei 2022 om 00:22

Staat ook dat zij akkoord gaan met bedrag rond de 20 miljoen. Even onduidelijk - het is laat - of daarop ook 10 min aan bonussen/door verkoop % opkomt

27 mei 2022 om 00:27

Blijft natuurlijk veel voor een speler die in Brazilië nog niet veel heeft laten zien.

27 mei 2022 om 00:32

Volgens mij is hij dit seizoen gewoon basisspeler

27 mei 2022 om 00:36

Ik zie inderdaad dat hij 1 goal en 1 assist heeft in 19 wedstrijden. Natuurlijk is hij pas 18 jaar jong, maar toch.

Ik zie Ajax ook niet eerst 12 miljoen bieden en nu direct 20 miljoen.
Een stap naar 15-16 miljoen als tweede bod was geloofwaardiger geweest.

Ik sluit niet uit dat zijn entourage de naam Ajax gebruikt om deze speler in de picture te zetten.

27 mei 2022 om 01:31

Marc, interesse lijkt vrij serieus, naam werd in februari ook al genoemd bij Ajax.

27 mei 2022 om 06:10

Niet 20 miljoen. Ze willen nog 10 miljoen aan bonussen er bovenop plus nog doorverkoop van 10%.
Niet aan beginnen

27 mei 2022 om 08:57

Kopen kopen kopen. Waar is de tijd dat Ajax zulke jongens zelf opleidde?

In de voorhoede van Oranje heeft deze eeuw haast nog geen bij Ajax opgeleide speler langdurig een vaste basisplaats gehad. En dat noemt zich een opleidingsclub, haha!

27 mei 2022 om 09:10

Kijk eens naar de selectie en daadwerkelijke basisplaatsen? Kijk eens hoeveel spelers er door Ajax opgeleid zijn en nu elders voetballen? De cijfers liegen niet, nog niet zo lang geleden een artikel over gelezen op VZ. Oftewel; je praat poep.. Maar dat weet je zelf ook wel maar Ajax is een rode lap voor je. Sneu..

27 mei 2022 om 13:57

@gerard

We hebben sowieso deze eeuw meer moeite om langdurig een vaste kern vast te houden in oranje. Bij de "grote vier" zaten twee Ajacieden, 1 Psv'er en 1 Feyenoorder. Die twee Ajacieden speelden niet in de voorhoede, maar who cares. De laatste jaren zijn de grotere spelers Memphis, Wijnaldum, Frenkie, De Ligt, Van Dijk en misschien De Vrij. Keurig verdeeld over de topclubs, qua afkomst. Wederom niet de voorhoede voor Ajax, maar who cares.

Voor de rest veel wisselingen/geen zekerheidjes. Binnen Ajax zelf zijn de voorhoede vooral Kluivert en Brobbey opgeleid. Geen enorme oogst, maar dat kan ook niet altijd. Is bij Feyenoord en PSV ook niet zo.

28 mei 2022 om 20:33

Er zitten echt wel goede spelers in de jeugd van Ajax het is te gek voor woorden 20mil plus 10 variabel das echt teveel geld voor een te weinig ervaren speler

27 mei 2022 om 15:11

Dit is wel echt een heel groot talent. De meeste Brazilianen geven aan dat hij qua speelstijl en talent overeenkomt met Antony. Enkelen zeggen zelfs dat hij een groter talent is dan Antony was op die leeftijd. Dat hij maar een paar wedstrijden heeft gespeeld zegt weinig want dat was bij Neres en Antony, maar ook bijvoorbeeld Vinicius en Rodrygo niet anders.

Ik hoop dat Ajax hem weet op te pikken voor een kleine 20 miljoen, maar Palmeiras lijkt toch echt die 20 + 10 in bonussen of 20 + 20% doorverkoop te willen.

20 miljoen voor een wisselspeler van Palmeiras met weinig goals/assists.. Dat is toch wel een gokje

27 mei 2022 om 00:50

Is totaal geen gokje, sterker nog dit is doodnormaal. Als je spelers wilt hebben die 15 goals en 15 assists hebben, zijn ze vaak minimaal 23 jaar. En als ze jonger zijn, gaan ze naar Real Madrid. Zo werkt het daar. Dit is een uitstekend talent, misschien nog wel beter in potentie dan Antony.

27 mei 2022 om 01:52

Dat valt maar af te wachten of het een uitstekend talent is. Op basis van youtube filmpjes is iedereen een uitstekend talent, tenzij je palmeiras op de voet volgt

27 mei 2022 om 02:04

Filmpjes moet je inderdaad niet serieus nemen, dan lijkt Schuurs op een mix van de Ligt en van Dijk. Maar ik heb hem gevolgd op Copinha in de winter en zoals zijn statistieken al aangeven, hij was beresterk daar. Ook is hij jeugdinternational, hele wedstrijden zijn niet terug te vinden, maar de mensen die er verstand van hebben zijn behoorlijk positief over hem.

27 mei 2022 om 09:44

Antony was een groter talent dan hem hoor en werd al gezien als een van de betere van de Braziliaanse serie a. Want hij was tevens al basisspeler bij Sao paulo. Ik ken giovani niet, maar als ik wat info over hem zocht, dan is die daar geen basisspeler en heeft hij amper wedstrijden voor het eerste elftal van Palmeiras gespeeld, want Scarpa en Gabriel Veron (wat wel wordt gezien als een van de grootste braziliaanse talenten) staan hoger in de pikorde. Daarnaast is Copinha een jeugd bekercompetitie. En als jeugdinternational heeft hij overigens 0 interlands gespeeld. Ik zal dus eerder gaan voor zijn landgenoot, Gabriel Veron, dan voor hem.

27 mei 2022 om 15:22

Deze jongen staat in Brazilië juist bekend als een groter talent dan Antony. Het grote verschil is alleen dat Antony al wat ouder was toen hij vertrok. Deze jongen is net een half jaar 18. Verder klopt wat jij hierboven zegt niet. Giovani is jeugd international bij Brazilië onder 20. Sterker nog hij is misschien wel het grootste talent uit in de onder 20.

Persoonlijk hoop ik echt dat Ajax deze jongen weet over te nemen. Ze scouten hem al lang dus ze zullen er echt wel een goed beeld van hebben. Ik vrees alleen dat hij uiteindelijk misschien te duur blijkt te zijn.

27 mei 2022 om 03:06

Het is ook gewoon nog een jeugdspeler he 1e jaars a speler nog en maakt gewoon af en toe minuten

27 mei 2022 om 07:22

Dat zou voor jou een gokje zijn. Omdat je die speler niet kent. Met 18 jaar is zijn marktwaarde nu al op €10M gesteld. Zou hij al een seizoen basis spelen dan is ie waarschijnlijk nog meer waard en kun je zelfs met €20M fluiten naar het halen van dit toptalent.

Ik vind dit soort transferdenken juist inventief. Je kunt niet alles dichttimmeren en met de middelen die ze hebben durft Ajax financieel z’n nek uit te steken. Zou liever deze jongen voor richting €20M zien komen dan pakweg weer een ‘veilige’ Idrissi of Openda voor de helft.

27 mei 2022 om 15:25

Je hebt helemaal gelijk, als hij al een jaar bij het eerste had gevoetbald en daar prima statistieken zou hebben, dan gaat hij niet weg voor minder dan 40 miljoen. Het is niet voor niets zo dat alle spelers met goede statistieken in Brazilië meestal 27 jaar of ouder zijn.

Ajax scout deze jongen al langer, dus ze begrijpen echt wel dat dit een heel groot talent is. Ik vrees alleen dat ze misschien al te laat zijn.

Reken maar dat de interesse serieus is, heb meerdere bronnen gezien de laatste tijd. Maar de bedragen geloof ik niet echt. Dit is wel echt een toppertje, zie hem graag komen. Maar wordt een heel lastig verhaal. Antony exit lijkt me wel helder so far.

27 mei 2022 om 01:08

Ja? Antony gaat vrijwel zeker weg? Dat is dan een kort verblijf geweest… wel benieuwd waar die heen gaat. Buiten Bayern zijn de geïnteresseerd geen absolute wereldtop. Misschien ook wel beter. Lekker eerst naar de subtop. MAnu lijkt me een goeie met Ten Hag. En vanuit daar verder a la Suarez. Maar Suarez was nog beter dan Antony in mijn ogen. En dat liet hij zien hij Liverpool en daarna Barca, en tja, waar eigenlijk niet..

27 mei 2022 om 01:18

Als het aan zijn management ligt dan vertrekt ie denk ik ja. Je zou hem nog kunnen verleiden tot een extra jaartje mede door het WK, maar hij ligt nu goed in de markt. PSG heb ik vaker langs zien komen dan Man Utd, vind het ook wel een logische stap voor hem, al is Mbappe wel gebleven en wordt Dembele nu genoemd. Dus United kan ook, maar dan mogen ze wel met Sancho bedragen komen (wel iets minder dan).

27 mei 2022 om 05:41

Haha geintje toch? Jij bent zo Ajax geil dat je totaal de realiteit verloren bent.

27 mei 2022 om 07:10

Hoezo realiteit verloren? Hij wil hem nog graag een jaar in Ajax zien en zou vrede hebben met een vertrek tegen Sancho achtige bedragen. Dat is geen verlies van realiteit, is een mening. Of doel je op zijn vervolgstap. PSG is een super goede vervolgstap zelfs topclub in een subtop competitie. In de CL spelen ze met al die sterren niets klaar en de competitie winnen ze 9 van de 10 keer. 100% dat Antony de tijd krijgt met al die supersterren voor hem en dus begint met speelminuten in de competitie.

27 mei 2022 om 08:05

Omdat Antony nog niets te zoeken heeft bij die clubs. Zeker niet voor zo'n bedrag.

27 mei 2022 om 15:28

Ik zou het heerlijk vinden als Antony nog een jaartje blijft. Ik vrees alleen dat er binnenkort een club komt aanzetten met een bod van rond de 50 miljoen.

Het mooiste zou zijn als hij een jaartje verlengt, goed speelt voor Brazilië in Qatar en dan volgend jaar voor een dik bedrag de deur uit gaat.

27 mei 2022 om 16:18

Ik weet niet of je er zomaar van uit mag gaan dat Antony vertrekt. Ze zijn sowieso nog op zoek naar een rechtsbuiten na het vertrek van Neres. Meestal valt Bergwijn dan, maar ik kan me voorstellen dat qua potentie, financiele haalbaarheid en eventuele doorverkoop waarde dit een beter alternatief is.

20 miljoen, dat is wel een fors bedrag. Giovani werd zoals in de tekst al vermeldt staat, ook al in januari genoemd. Het is wel een speler met potentie en natuurlijk is 20 miljoen een behoorlijk bedrag, zeker voor Nederlandse-begrippen maar als Giovani naar Ajax komt en daadwerkelijk gaat draaien verdiend Ajax het aankoopbedrag minimaal 2x keer.

En dan heb je natuurlijk te maken met 'maar' en dat hij vanuit een heel ander continent komt, maar dat heb je in principe met vrijwel elke aankoop. Giovani is wel een goede speler en denk wel dat je als Ajax-zijnde hem deze zomer binnen moet halen als je hem wilt hebben, want als je langer wacht wordt hij veel duurder en onbetaalbaar voor Ajax en kapen andere clubs hem weg.

Heeft tot nu toe dit seizoen ook wel prima statistieken: 13 wedstrijden, 4 goals en 3 assists. Niet heel denderend of wat dan ook, maar wel gewoon prima voor een 18-jarige vleugelaanvaller die het vorig seizoen vooral met invalbeurten moest doen en dit seizoen een basisplek heeft veroverd bij Palmeiras.

Zie hem graag komen, maar dan wel als Antony nog minimaal 1-jaar bij Ajax blijft en Giovani dan in alle rust klaargestoomd kan worden en Antony dan vanaf 2023 kan opvolgen. Ook kan Antony Giovani dan bij de hand nemen en een beetje wegwijs maken binnen en buiten het veld en natuurlijk verwacht je van een aankoop die dergelijk genoemde bedragen kosten dat ze er meteen staan, maar in dit soort gevallen vind ik dat toch altijd wel ietsje anders.

Als Giovani daadwerkelijk komt, dan zal hij vast tijd nodig hebben aangezien hij uit een ander continent komt, waarschijnlijk geen of matig Engels spreekt maar ook moet wennen aan dingen als het cultuur en het weer en Ajax zal ongetwijfeld ook wel wat anders voetballen dan Palmeiras. En ik ben normaal geen fan zoals Ajax dat in het verleden weleens deed dat spelers dan zogenaamd moesten wennen aan het systeem, maar in dit soort gevallen snap ik het enigszins.

27 mei 2022 om 00:31

Basisspeler dit seizoen? In de tekst staat dat hij vanwege blessures nog niet in actie is gekomen.

27 mei 2022 om 00:47

Hij is nu inderdaad geblesseerd, maar het klopt niet dat hij dit seizoen/dit jaargang geen enkele wedstrijd heeft gespeeld. Heeft dit kalenderjaar 13 wedstrijden gespeeld en daarin heeft hij dus 4 goals en 3 assists achter zijn naam staan, zijn laatste wedstrijd heeft hij gespeeld op 9 april.

Dus wat er in de tekst staat klopt niet.

27 mei 2022 om 00:35

Die statistieken zijn niet goed, maar geweldig. 18 jaar en al zoveel rendement. Grote klasse. Neres en Antony hadden echt veel mindere cijfers daar. Maar deze jongen is heel goed al, lijkt me een perfecte vervanger. Niet het kaliber van Endrick, maar wel iets eronder.

27 mei 2022 om 00:59

Zijn inderdaad prima statistieken voor een 18-jarige. Al zijn zijn statistieken met bijvoorbeeld Neres bij Sao Paolo destijds niet een heel groot verschil. Neres had toen 8 wedstrijden, 3 goals en 1 assists achter zijn naam staan en vertrok toen naar Ajax dus in verhouding deed Neres niks onder ten opzichte van de statistieken die Giovani momenteel heeft.

In vergelijking met Antony is het verschil wel groot, maar daar moet dan wel weer de kanttekening bij geplaatst worden dat Antony bij Sao Paolo meer als een soort rechtermiddenvelder speelt in een 4-4-2 systeem, waar hij uiteindelijk tot 37 wedstrijden, 4 goals en 6 assists kwam, en Giovani bij Palmeiras in een 4-3-3 of 4-2-3-1 formatie speelt en hij dus wel als een vleugelaanvaller opgesteld staat en daardoor dus ook wel wat aanvallender speelt en betere statistieken haalt.

Maar gelukkig haalt Antony bij Ajax wel een beter rendement nu hij als vleugelaanvaller kan spelen. En Giovani heeft voor een 18-jarige zoals gezegd ook gewoon prima statistieken.

En voor de rest denk ik ook dat dit een beetje 'de categorie' voor Ajax moet zijn waar ze op moeten mikken als ze spelers vanuit Brazilië halen. Die Endrick is echt een toptalent en is ondanks dat hij pas 15-jaar is en die moet nu al minimaal 45 miljoen kosten, maar gaat binnenkort debuteren in het eerste van Palmeiras en zal ongetwijfeld over een paar jaar (als hij 18 is) direct de stap maken van Palmeiras naar de Europese top en Real Madrid heeft al meerdere malen voorzichtig contact gelegd met Palmeiras, Endrick en zijn familie.

Namen als Endrick, maar in het verleden ook spelers als Rodrygo, Vinicius, Neymar, etc. zijn voor clubs als Ajax onhaalbaar. Maar de categorie daaronder die zijn een stuk haalbaarder voor Ajax met o.a. Neres, Antony, Richarlison (helaas op het laatste moment weggekaapt voor de neus van Ajax) en deze Giovani maar dan moet Ajax wel snel handelen en niet te lang wachten want anders worden ze duurder en loeren de grotere clubs er wel op waardoor dit soort spelers uiteindelijk ook onhaalbaar worden.

27 mei 2022 om 01:13

Dat laatste is zeker waar. Deze jongen is ook lastiger los te weken dan Antony en Neres aangezien Palmeiras er financieel beter voor staat dan São Paulo. Die hebben aardig wat schulden. Dus we moeten van goeie huizen komen om hem te halen. Maar de speler zelf wilde in de winter al komen, in de zomer zullen ze vast wel meewerken, ook Palmeiras heeft geld nodig.

Het zou al helemaal mooi zijn als ze een package deal sluiten met Menino of Danilo erbij, zeker laatstgenoemde is echt absurd qua niveau.

Met São Paulo is er al een redelijke vriendschap ontstaan, die moet je goed onderhouden want dat is in mijn ogen met Santos de beste club in Brazilië qua jeugd. Echt bijzonder hoeveel daar vandaan komt. Palmeiras is iets minder, maar onder andere Jesus komt daar vandaan, die redde het meteen in de wereldtop, dus we gaan het zien. Hopelijk halen we deze jongen binnen.

27 mei 2022 om 01:33

Danilo en Menino zijn inderdaad ook echt hele goede spelers. Ben persoonlijk een groot fan van Menino, zou heel misschien een optie voor Ajax kunnen zijn maar verwacht het niet. Speelt vaak als middenvelder, maar kan ook als rechtsback uit de voeten maar is eigenlijk het beste als middenvelder en om die reden zie ik hem niet komen want het middenveld van Ajax is momenteel gewoon goed bezet.

Palmeiras heeft regelmatig inderdaad ook goede en talentvolle spelers. Meeste spelers komen inderdaad van Santos en Sao Paolo, maar ook clubs als Fluminense, Flamengo en dus Palmeiras hebben ook altijd wel interessante spelers rondlopen.

Bij Palmeiras loopt overigens Gabriel Veron ook nog rond. Pas 19-jaar en wordt eigenlijk al jarenlang als 'the next big thing' in Brazilië gerekend en tot dezelfde categorie talenten gerekend als Neymar, Vinicius, Rodrygo, Endrick, etc. maar dat is er helaas tot nu toe nog niet echt uitgekomen en wordt bij Palmeiras vaak als rechtsbuiten gebruikt maar is inmiddels voorbijgestreefd door Giovani.

Maar ik zie in Veron eigenlijk ook meer een middenvelder/nummer 10 dan een vleugelaanvaller. Denk bij hem wel echt dat het eruit komt als hij op het middenveld speelt en deze jongen barst ook echt van het talent en het is dat ik in hem meer een nummer 10 zie maar als Ajax niet al genoeg opties had voor de 10-positie, zou ik als Ajax-zijnde zeker een gokje wagen.

Want als je deze Veron dan aan het voetballen zou krijgen, dan heb je echt goud in handen. Maar nogmaals, Ajax is op de 10-positie al goed voorzien en een vleugelaanvaller zie ik niet in Veron.

27 mei 2022 om 02:00

Menino vind ik juist heel goed bij Ajax passen omdat hij me qua veelzijdigheid doet denken aan Nous. Een middenvelder annex rechtsback zou uitstekend passen in de inverted wingback rol waarmee wij spelen. De laatste aankopen op rechtsback maakten tot nu toe geen schijn van kans tegen de ijzersterke jeugdproducten (van vd Wiel tot aan Nous), maar Menino zou deze reeks wel eens kunnen doorbreken, al verwacht ik hem niet hier te zien binnenkort.

Veron heb ik bewust niet genoemd, omdat - zoals je al zegt - toch van een wat ander kaliber is. Die werd al gelinkt aan City in het verleden mede door de Jesus link. Heeft inderdaad wat vertraging opgelopen, maar dat had Antony ook een beetje, die was redelijk zwaar geblesseerd en toch heeft Overmars toen juist doorgepakt, waardoor hij hier nu speelt. Veron is wel echt behoorlijk doelgericht nu al, vrij bijzondere speler, eigenlijk zouden clubs nu juist door moeten pakken.

27 mei 2022 om 15:35

De statistieken waar jullie het nu over hebben kloppen helaas niet. Die 4 goals en 3 assist zijn van het Copinha toernooi. Dat is een toernooi voor de onder 20 teams. Al met al kan je hem dat moeilijk kwalijk nemen, Giovani is net een half jaar 18. Verder is dit echt een ongelofelijk groot talent en ik hoop dat Ajax hem voor een kleine 20 miljoen weet over te nemen, maar ik vrees dat ze al te laat zijn.

27 mei 2022 om 01:12

X2? Dus 60 mil minimaal? Dat gok ik niet. We moeten niet denken dat De Ligt en Frenkie transfersommen de standaard is geworden, maar het is en blijft een uitzondering. Neres werd het zelfde toegedicht.. Antony gaat dat ook niet opleveren maar eerder 45-50 mil. En over deze gozer durf ik nog niets te zeggen want nog nooit zien spelen naar het feit dat de wereldtop zich afzijdig houd i.t.t. case Antony, baart mij wel zorgen. Antony had de wereldtop teminste nog achter zich aan

27 mei 2022 om 01:23

Als Ajax Giovani daadwerkelijk voor 20 miljoen kan binnenhalen en hij zijn draai zal vinden (ja, ik weet het daar zit een 'maar' aan), dan verdiend Ajax op basis van de transfersom sowieso minimaal het dubbele van wat ze voor Giovani betalen en dat zal in dit geval dan minimaal 40 miljoen zijn.

Eens over Neres, maar Neres heeft zijn laatste 2 à 2,5 jaar bij Ajax echt wel pech gehad met blessures. Dat was gewoon zonde, van voor zijn blessures was Neres in zowel de Eredivisie als Europees verband gewoon prima en belangrijk voor Ajax en niet dat ik denk dat Neres een vergelijkbaar bedrag als Frenkie of de Ligt zou opleveren maar minimaal 40 miljoen had hij Ajax dan wel opgeleverd.

Bij Antony heb ik weleens bedragen van 60 tot 75 miljoen voorbijzien komen en moet als Ajacied heel eerlijk toegeven dat ik niet verwacht dat hij een dergelijk bedrag op zal leveren. Een bedrag van zo'n 40 tot 50 miljoen zie ik Antony dan wel weer opleveren, want heeft het prima gedaan bij het Braziliaans-elftal en in Europees verband en dat had Neres ook voor al zijn blessureleed maar heb wel het idee dat Antony meer in 'de picture' staat dan dat Neres destijds stond.

Overigens viel het wel mee met de belangstelling voor Antony toen hij nog in Brazilië speelde. Van de wereldtop was alleen Chelsea geïnteresseerd, maar die konden hem toen o.a. door een transferverbod niet halen en trokken zich terug terwijl het verder teams waren die eigenlijk tot de subtop van Europa (wat ook gewoon nog een goed en hoog niveau is) behoorden werden genoemd, aangezien ik toen namen als RB Leipzig, Borussia Dortmund en Sevilla voorbij zag komen.

Zie toch liever Bergwijn komen, kan het niveau van Ajax gewoon aan.
En voor een links en rechtsback gaan, ergens uit Zuid-Amerika.

27 mei 2022 om 00:46

Misschien is dit bericht ook gewoon niet relevant en gaat Ajax wel (ook) achter Bergwijn aan.

27 mei 2022 om 15:39

De verwachting is toch dat Ajax zowel Giovani als Bergwijn wilt hebben. Giovani speelt bovendien voornamelijk op rechtsbuiten, terwijl Bergwijn vooral op linksbuiten speelt. Persoonlijk hoop ik dat Haller voor een miljoen of 30-35 verkocht wordt en dat we dan volgend jaar met Bergwijn/Daramy/Unuvar - Tadic/Brobbey/Rasmussen - Antony/Ihattaren/Giovani gaan spelen.

27 mei 2022 om 00:48

Dit is een rechtsbuiten, staan op verschillende lijstjes. Bergwijn was al een optie toen Antony nog bleef. Beiden zullen waarschijnlijk een target zijn.

27 mei 2022 om 06:17

Toen Antony nog bleef. Wie zegt dat hij weg gaat? De media…..media.

Mensen blijven maar 20 miljoen roepen maar vergeet die 10 miljoen aan bonussen plus 10% doorverkoop niet he.

Als het uiteindelijk om 30 miljoen + doorverkooppercentage gaat houd het denk op. Dat is echt teveel in mijn ogen. Verder sluit ik mij wel aan bij Rochester; zo'n jonge speler moet in de gelegenheid zijn om vanuit de luwte te komen. Ben benieuwd waar Huntelaar en Hamstra mee komen deze zomer, ze hebben genoeg werk te verzetten en kunnen zich daarmee direct bewijzen.

27 mei 2022 om 15:40

Als ze er laten we zeggen 19 miljoen + 20% doorverkoop van weten te maken, dan zou ik hem binnenhalen. Dit is echt een heel groot talent.

Onlangs werd ik nog voor gek verklaard toen ik zei dat Ajax 6 a 7 basisspelers kwijt gaat raken. Dat kon nooit gebeuren!! Inmiddels zitten we al op onana, mazrahoui, gravenbech en tagliafico. Timber is al in gesprek met United en aan alvares, Haller en Martinez wordt nadrukkelijk getrokken. Ook voor Anthony wordt al een vervanger gezocht. Ik was nog vrij voorzichtig toen ik 6 zei.

27 mei 2022 om 08:47

Nou zo gek is dat niet, want van de eerste 4 die je noemt stond een vertrek zo goed als vast. Gelukkig was Onana geen basisspeler meer, dus die mis je niet.

Haller mag van mij vertrekken, heeft het goed gedaan, maar er ontbreekt toch wat aan...
Timber is hot en ten Hag wil hem meenemen. Maar Pau Torres staat nog hoger op het lijstje bij Manu, hier moet Ajax van profiteren door een flinke transfersom (60/65) te vragen. Voor Timber zou het ook beter zijn om nog een jaar Ajax in zijn bagage te hebben.

Hoe dan ook hoop ik dat Timber en Martinez in Amsterdam blijven, laat die volgend jaar maar via de voordeur van de JC Arena vertrekken.

27 mei 2022 om 08:52

Dat was ook niet zo gek volgens mij, maar een aantal vonden het echt een hele vreemde gedachte.

27 mei 2022 om 15:44

Onana was natuurlijk geen basisspeler. Verder was Tagliafico dit jaar ook geen basisspeler, maar backup voor Blind en is hij bovendien nog niet weg. Daarnaast is de verwachting dat Martinez en Alvarez sowieso blijven en zullen er maximaal 2 vertrekken van Timber, Antony en Haller. Ik verwacht persoonlijk dat Antony degene is die zal vertrekken, maar dan moet er wel echt een bod van 50 miljoen op tafel komen. Timber heeft al aangegeven eigenlijk nog graag een jaar te blijven, dus die zie ik eerder volgend jaar vertrekken.

27 mei 2022 om 16:11

Maar dat zijn toch niet allemaal basis spelers. Onana en Tagliafico vorig jaar in ieder geval niet. Dat er misschien wel bijna 10 spelers van de selectie vertrekken, waaronder 3 of 4 basis spelers is niets nieuws. Met uitzondering van de afgelopen zomer is dat bijna elk jaar het geval.

De interesse is zeer serieus. Onder de 10 miljoen pik je bijna geen Braziliaan meer op. De kritieken zijn positief over hem. Ben alleen benieuwd of hij al toe is aan een basisplaats of dat hij gehaald wordt achter Antony.

Enerzijds zou dat fantastisch zijn, zodat Antony hem wegwijs kan maken. Anderzijds is Antony in Europa redelijk hot, dus zou je kunnen/moeten cashen.

27 mei 2022 om 15:46

Persoonlijk denk ik niet dat Ajax hem meteen als basisspeler zal zien. Dat hebben ze bij Antony en Neres ook nooit gedaan. Bovendien is hij ook pas een half jaar 18, dus hij heeft nog alle tijd om zich te ontwikkelen.

Staat Antony ergens hoog op het lijstje bij topclubs? Week geleden zag ik iets over dat PSG geïnteresseerd zou zijn maar zij gaan voor Dembele. Bayern gaat voor Mane. Misschien Real Madrid omdat Mbappe niet komt? Denk overigens dat Gnabry daar naartoe zal gaan.

27 mei 2022 om 11:38

United werd genoemd, maar wie weet hoe serieus dat is.

De kans dat je daar winst op gaat maken wordt wel klein.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper
O. AertssenVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

557 fans
Aanvaller, 38 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren