Feyenoord zwaait Ramon Hendriks uit en spreekt speciale regeling af

Woensdag, 8 juni 2022 om 16:15Mart van Mourik • Laatste update: 16:18

Ramon Hendriks ruilt Feyenoord op huurbasis in voor FC Utrecht, zo maken beide clubs woensdag officieel wereldkundig. De club uit de Domstad heeft in de huurovereenkomst laten opnemen dat de twintigjarige verdediger volgend jaar definitief kan worden overgenomen. Feyenoord, waar Hendriks tot medio 2025 vastligt, heeft op zijn beurt een regeling bedongen waardoor de mandekker in de toekomst weer naar De Kuip kan worden gehaald.

"Ramon heeft het afgelopen jaar veel progressie geboekt door mee te trainen met het eerste elftal, maar zowel hij als wij denken dat het voor zijn verdere ontwikkeling als profvoetballer het beste is om geregeld minuten te maken op Eredivisie-niveau. Die mogelijkheid ligt er bij FC Utrecht meer dan bij ons op dit moment", verklaart technisch directeur Frank Arnesen de huurdeal. Hendriks kijkt reikhalzend uit naar het avontuur bij Utrecht.

"Ik heb ontzettend veel geleerd afgelopen seizoen. Voor een jonge voetballer als ik waren de trainingen op 1908 (trainingscomplex, red.) en de wedstrijden in de Eredivisie en de Conference League heel waardevol. Ervaringen die ik in mijn rugzak meeneem en waar ik op voort wil borduren bij FC Utrecht", aldus de verhuurde verdediger. Technisch directeur Jordy Zuidam is gelukkig met de zevende aanwinst voor komend seizoen. "Met Ramon voorzien we onze laatste linie van een nieuwe impuls. We volgen de ontwikkeling van Ramon al geruime tijd met buitengewone belangstelling en zijn content met het feit dat we hem nu in eerste instantie op huurbasis maar met perspectief op een definitieve transfer aan onze selectie kunnen toevoegen", zo verklaart de bestuurder op de clubsite van Utrecht.

De jonge verdediger is de eerste speler die Feyenoord deze zomer verlaat. Bij Utrecht krijgt Hendriks komend seizoen te maken met de nieuwe trainer Henk Fraser. Bij de Domstedelingen zal de verhuurde mandekker onder meer de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Nick Viergever, die eerder al als nieuwe aanwinst werd aangekondigd in Utrecht. Afgelopen seizoen stonden voornamelijk de inmiddels gestopte Willem Janssen en Mike van der Hoorn in het hart van de verdediging.

De linkspoot keerde in de zomer van 2021 terug bij Feyenoord na een verhuurperiode aan NAC Breda. Afgelopen seizoen fungeerde hij enkele keren als de stand-in voor Marcos Senesi en Tyrell Malacia, maar tot veel speelminuten kwam hij onder trainer Arne Slot niet. Hendriks bleef steken op acht optredens in de Eredivisie, waarin hij driemaal als basisspeler op het wedstrijdformulier stond. Onlangs zette Hendriks nog zijn handtekening onder een contractverlenging bij Feyenoord.

Hendriks doorliep de jeugdopleiding van ASWH en speelde nadien bij FC Dordrecht, voordat hij in de zomer van 2017 bij Feyenoord belandde. In het seizoen 2020/21 werd hij nog gestald bij NAC Breda, waar hij spelend in de Keuken Kampioen Divisie een uitstekende indruk achterliet. Eerder stond de centrumverdediger naar verluidt al in de belangstelling van Sparta Rotterdam, waar Fraser afgelopen seizoen de hoofdcoach was.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door tiesked)

Opmerkelijke beslissing van het bestuur. Heeft in maart zijn contract nog verlengd tot en met 2026. Lijkt me sterk dat ze het opeens niet meer in hem zien zitten. Een verhuur lijkt me nog wel logisch maar een optie tot koop is toch een opmerkelijke beslissing. Leek mij samen met Geertruida het toekomstige centrale duo vanuit eigen jeugd.

26 mei 2022 om 22:46

Naja je weet natuurlijk niet hoe hoog de afkoopsom is, maar hij heeft zeker het talent om te slagen bij Feyenoord.

27 mei 2022 om 11:18

Al zou deze 3 miljoen zijn (wat het natuurlijk nooit is, ik gok max 1 miljoen met doorverkoop) dan is het alsnog bezopen. Voor 3 miljoen koop je geen nieuwe Senesi. Of Slot ziet het echt niet in hem zitten of Hendriks kan het geduld niet meer opbrengen.

27 mei 2022 om 16:23

De Nederlandse subtop gaat niet met miljoenen strooien. Als je kijkt naar de bedragen die zij uitgeven de afgelopen jaren dan is 1 of 2 miljoen al veel.

8 juni 2022 om 18:03

@wazza ik vind de uitleg van Arnesen eigenlijk wel duidelijk. Slot vind hem dus nog niet goed genoeg en die jongen heeft wedstrijden nodig voor zijn ontwikkeling. Mocht hij zijn potentie benutten kunnen ze hem terughalen.

26 mei 2022 om 22:46

Ken je deze speler goed? Zo ja, heeft hij potentie om grote stappen te ondernemen?

26 mei 2022 om 22:50

Persoonlijk zou ik dit heel jammer vinden. Kan nu als linksback al makkelijk mee en als cv zie ik zelfs nog meer potentie. Intelligent, snel en sterk. Redelijk goed aan de bal en gaat echt nog wel flink groeien. Verhuur is logisch maar optie tot koop zou ik echt bezopen vinden…

Wens jullie veel geluk met hem als dit allemaal door gaat.

26 mei 2022 om 22:54

Ik vind het altijd een erg talentvolle verdediger die ik ook echt wel als opvolger van Senesi zag (daarom snap ik zelfs een verhuur niet echt want Senesi zal echt wel vertrekken). Maar het lijkt alsof Slot niet zo gecharmeerd van hem is en die heeft er misschien nog wel meer verstand van dan ik ;-).

26 mei 2022 om 22:54

Dank voor je reactie. Ik begrijp weinig van de constructie, net als velen anderen hier op VZ (evenals de utrecht forums). Waarom zou Feyenoord een speler laten gaan die net heeft bij bijgetekend tot 2025?! Speelt er een intern probleem tussen Hendrick en Feyenoord? Ziet Feyenoord toch geen potentie of speelt Feyenoord dit slim en verlangen ze naar een torenhoge afkoopsom? Tijd zal het leren.

26 mei 2022 om 23:06

Noem is een fc utrecht forum

27 mei 2022 om 17:40

Wij zijn U op telegram

26 mei 2022 om 22:50

Ik kan dit ook niet volgen waarom ze een verkoop optie erbij doen. Dan moet het haast wel zo zijn dat ze een akkoord hebben met een nieuwe aankoop. Als Senesi en Malacia weg gaan had ik verwacht dat Hendriks zijn kans zou krijgen.

26 mei 2022 om 23:14

Niet het bestuur maar dat bepaald coach in verleg met de TD. Soms komt het voor dat je een talent het voordeel van de twijfel geeft en achteraf denkt, waarom.

27 mei 2022 om 00:41

Ja precies, samen met Geertje toekomstig duo (mocht deze niet worden verkocht). Hendriks gewoon verhuren zonder koop.. Tenzij Hendriks aangeeft niet meer voor zijn kans te willen wachten/gaan bij feyenoord

27 mei 2022 om 11:16

Ik vermoed dat dat laatste het geval is. Waarom zou hij anders ineens weggaan? Hij heeft de potentie, alleen waarschijnlijk niet het geduld.

27 mei 2022 om 08:30

komt uiteindelijk gewoon tekort voor het Feyenoordniveau. Gezien ook zijn weinige speelminuten.

6 juni 2022 om 17:20

Malacia en Senesi beide bijna altijd beschikbaar geweest. Dat telt ook gewoon mee.

28 mei 2022 om 03:46

Gelukkig bepaald een speler nog altijd zelf of hij weg wilt of gewoon terug gaat. En Utrecht gaat hem echt niet huren zonder die optie

6 juni 2022 om 16:42

Ik vind het een matige speler eerlijk gezegd. Tegen Partizan was hij de vervanger van Malacia en vond hem daar niet heel sterk. Op basis van welke prestatie is hij een geweldig talent om te slagen?

6 juni 2022 om 17:02

Zal meer voor centraal achterin komen gok ik, Janssen die stopt ermee en st Jago is nog wel een tijdje uit de running.

6 juni 2022 om 17:26

Van bijna elke wedstrijd

8 juni 2022 om 18:06

@genieterr ik zag laatst Messi een wedstrijd slecht spelen. Nu vind ik het een matige speler.......
Sorry hoor, maar waarom geef je een mening over een speler op basis van 1 wedstrijd. Hendriks heeft in andere wedstrijden prima ingevallen. Ik zag het wel in hem zitten, maar Slot wil blijkbaar een niveau omhoog of Hendriks heeft geen geduld.

8 juni 2022 om 16:34

wel een terugkoopoptie bedongen door Feyenoord, of lees je daar over heen?

8 juni 2022 om 16:39

Feyenoord heeft een terugkooptermijn indien Utrecht Hendriks overneemt, mocht Hendriks zich goed ontwikkelen dan is dit gewoon veredelde huur met een zakcentje voor Utrecht.

Wat moeten we nou hiermee? Met Viergever, vd Hoorn & St Jago (nu geblesseerd) ben je toch al voorzien?

26 mei 2022 om 22:58

Totdat onze FC weer kampt met meerdere blessures tegelijkertijd, en dan? Kan me nog een moker slechte verdediging herinneren met Markiet en Heerings samen, ondanks we ook velen blessures hadden... zoiets wil je never nooit meer meemaken. Dus ik ben wel blij met een extra CVer. Voor de breedte, alsmede de onderlinge concurrentie.

26 mei 2022 om 23:47

Omdat Fräser graag met minimaal acht verdedigers op het veld speelt. Vraag maar aan mijn mede-Spartanen

Best wel een rare beslissing. Heeft nog een lang contract en leek toch vooral na de zomer met het vertrek van Senesi toch wel meer minuten zou gaan maken. Heeft natuurlijk ook meer dan genoeg potentie voor een vaste basisplek. Verhuur is dan niet gek maar een optie tot koop wel degelijk.

Jammer, ik had altijd nog wel de hoop dat hij door zou breken bij Feyenoord...

Ik snap hier ook echt niks van. Hele talentvolle verdediger die zeker wel minuten moet gaan maken in de Eredivisie. Een verhuur lijkt mij daarom ook de beste keuze. Maar een optie tot koop? Nee bedankt! Ik ben overigens wel benieuwd wat hier tegenover staat. Hij is onze reserve LCV en LB…

Vreemd, de optie tot koop en de keuze voor Utrecht. Die hebben net Viergever gehaald, lijkt me niet dat hij gaat spelen dan en dan kun je net zo goed bij Feyenoord op de bank blijven.

Hij moet zeker meer minuten gaan maken. De keren dat hij bij Feyenoord mee speelde heeft hij het altijd prima gedaan. Ik denk dat hij voor Utrecht wel een goede reserve is en hij heeft denk ik ook wel potentie voor basis in de nabije toekomst.
Je zou zeggen dat Feyenoord Senesi en Malacia nu wel wil behouden. Sandler erbij houden en een vervanger voor Hendriks zoeken dus.

Op zich niet zo vreemd om het centrum van de verdediging bij
FCU qua niveau op te hogen. El Capitano zwaait af, Van der Hoorn laat wekelijks zien moeite te hebben met het niveau en St. Jago is helaas blessure-gevoelig. Dus zo vreemd is het niet. Kluivert lijkt in de vergetelheid te geraken...

Ik ben benieuwd hoe Hendriks het gaat doen in de voorbereiding naast v/d Hoorn.
Fraser zou best nog wel is kunnen verrassen met dit duo achterin nu Janssen gestopt is.
Het is echt jammer dat St Jago zo'n pech heeft en weer geblesseerd is anders had die direct zijn plek kunnen pakken. Ik ben in ieder geval blij met de ervaring die Viergever meeneemt voor de defensie.

Heel blij dat er een terugkoopoptie in de deal zit.
Zie zeker wel toekomst voor deze jongen bij Feyenoord

Met een terughaal regeling is de deal plots heel wat logischer. Succes, Ramon!

8 juni 2022 om 18:17

daarom. kan hij zich ontwikkelen bij een meer dan prima club, is het wat haal je hem voor wss vrij weinig weer terug. potentie heeft die gozer echt wel

Lijkt me een prima deal voor alle partijen, goed gedaan!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. ToornstraMiddenvelder313
L. SinisterraAanvaller3012
A. JahanbakhshAanvaller274
J. BijlowKeeper220
P. WålemarkMiddenvelder121
O. MarcianoKeeper120
S. ValkMiddenvelder00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

18 fans
Coach, 55 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren