Loïs Openda neemt op best denkbare wijze afscheid van GelreDome

Donderdag, 26 mei 2022 om 21:58Mart van Mourik • Laatste update: 08:44

Vitesse heeft het eerste duel in de strijd om een ticket voor de voorronde van de Conference League gewonnen. In GelreDome waren de Arnhemmers in de finale van de play-offs met 2-1 te sterk voor AZ. De doelpuntenproductie van de thuisploeg werd verzorgd door Thomas Buitink en Loïs Openda, terwijl Jordy Clasie met een van richting veranderd schot scoorde namens de Alkmaarders. De return wordt komende zondag om 14.30 uur afgewerkt in het AFAS Stadion.

Trainer Thomas Letsch kon tegen AZ niet beschikken over Eli Dasa, die vanwege zijn verkeerd geplande bruiloft in Israël is. Romaric Yapi nam de honneurs waar op de rechtsbackpositie. Verder werd er voorafgaand aan het duel afscheid genomen van Riechedly Bazoer, Danilo Doekhi en Openda, die allen voor het laatst namens Vitesse in GelreDome speelden. Bij AZ ontbrak de geblesseerde Owen Wijndal, die linksachterin vervangen werd door Milos Kerkez. Bruno Martins Indi nam zodoende de aanvoerdersband over.

De eerste serieuze kans werd gecreëerd in de twintigste speelminuut. Vangelis Pavlidis kreeg de bal op fortuinlijke wijze voor zijn voeten na een pass van Jesper Karlsson. De spits hoopte doelman Jeroen Houwen met een fraai stiftje te verschalken, maar zijn bekeken boogbal belandde op de lat. Aan de overzijde leverde de eerste kans Vitesse direct een treffer op. Matus Bero bezorgde een dieptepass bij Openda, die erin slaagde om een perfecte voorzet af te leveren bij Buitink. De inlopende spits schoot met de binnenkant van zijn rechtervoet raak: 1-0.

Op slag van het rustsignaal kwam AZ dicht bij de gelijkmaker. Clasie bediende Karlsson, die Million Manhoef op fraaie wijze uitkapte maar met het schot dat volgde de linkerpaal raakte. Na een klein uur spelen werd de stand alsnog genivelleerd. In een poging op te ruimen kopte Bazoer het leer voor de voeten van Clasie. Vanaf de rand van het zestienmeterbied schoot de middenvelder raak met een van richting veranderd schot: 1-1. Lang zag het ernaar uit dat de teams zouden remiseren, maar in de slotfase sloeg Vitesse toch nog toe. Openda sneed vanaf de rechterkant naar binnen en vond met een harde schuiver de linkerbenedenhoek: 2-1.Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door sirius)

Wat ben ik blij als het seizoen straks erop zit. Wederom een frustrerende wedstrijd als AZ supporter door in de slotfase het weg te geven. We waren de betere partij maar zijn te onnauwkeurig. Zondag volle bak alles geven en het is nog mogelijk om Europees te halen maar wat een moeizaam seizoen is het geweest. Deze zomer mag de bezem door de selectie en technische staf.

26 mei 2022 om 22:07

Onbegrijpelijk idd.

Je mag Kiezen:

Ultee, Meijer, Van De Brom, Cocu,

Ik zeg stel Ultee aan

26 mei 2022 om 22:08

Je hebt een trainer nodig die nee zegt tegen domme aankopen, zoals De Wit. Ik zeg van de brom

26 mei 2022 om 22:10

Nou, bij voorkeur een ander. Ik zou op zich Jonk wel eens willen zien, die speelt met Volendam in ieder geval leuk voetbal.

26 mei 2022 om 22:10

hoe doet Keizer het? vond wel sympatieke kerel en zou goed passen

26 mei 2022 om 22:18

Niemand van deze keuzes zou ik willen zien bij AZ. Veel liever iemand als Jonk of Martens vanuit Jong AZ. Het gebruikelijke rijtje middelmatige, Nederlandse coaches heb ik nou wel gezien. Een onverwachte naam zoals Heracles met de assistent van Pep zou ook wel eens verfrissend zijn.

26 mei 2022 om 22:21

Haha wat een berichten over Jonk wat heeft hij meer laten zien dan Ultee of van De Brom. Of Cocu bijv,

Wil je serieus genomen worden moet je zeker niet Martens kiezen die heeft ook niks laten zien.

Dat iedereen dat maar blijft roepen haha ik vind het lachwekkend.

26 mei 2022 om 22:31

Jonk speelt al jarenlang goed voetbal met zijn ploegen en deed dit seizoen lang mee om de titel. Martens heeft in zijn eerste jaar de hoogste eindklassering van Jong AZ neergezet en de talenten enorme stappen laten maken. Van den Brom speelt met zijn ploegen bijna net zo zwak voetbal als Jansen en Ultee is gered door zijn aanvalsduo Flemming/Seuntjens. Daarnaast zijn beide mannen geen sterke persoonlijkheden voor de camera en zeker Vd Brom staat niet bekend als een goede motivator. Cocu heeft het bij PSV prima gedaan en zou ik uit je eerder genoemde rijtje nog als eerste kiezen maar is nou ook niet bepaald geslaagd in zijn carrière na PSV.

26 mei 2022 om 22:32

Uitgesloten, die heeft al meermaals uitgesproken om met Volendam de eredivisie in te gaan.

26 mei 2022 om 22:38

Toen Slot de kans kreeg bij AZ had hij ook nog niets laten zien, maar hij liet goed voetbal spelen en haalde goede resultaten. Ik heb dat veel liever dan een coach als van de Brom, die bewezen heeft het níet te kunnen bij AZ. Want het voetbal onder van de Brom was waardeloos, tótdat Slot zijn assistent werd en verantwoordelijk werd voor de tactiek en de training.

26 mei 2022 om 22:38

Ik zie dat Keizer de naam Ajax heeft gebruikt om te cashen in Arabië, geen domme jongen. Hij zit er nu al zo'n drie jaar, mooi moment om terug te komen

26 mei 2022 om 22:40

Ultee zou al tig keren ontslagen zijn volgens veel media. Dit is nooit gebeurd hij heeft gewoon het extreem goed gedaan. Het is een hele talentvolle trainer.

26 mei 2022 om 22:36

Eens dat het geen sprankelend seizoen is. Maar je moet ook realistisch zijn. Als AZ Europees voetbal haalt samen met halve finale beker en overwintering in Europa is het qua resultaten wel een meer dan goed seizoen. Er gaan echt ook wel eens mindere jaren komen met een club als AZ.

27 mei 2022 om 08:59

"We waren beter"
Eerste helft overduidelijk niet. Tot Letsch besloot in de 2e helft weer met 5 atb te spelen en alles weer mis ging.. gelukkig dat Openda nog een mooi goaltje kon prikken.. Letsch moet gewoon stoppen met 532 en voortaan beginnen met 41212, want dit lijkt te werken!

Zondag leek het eindelijk klaar te zijn met die late tegengoals, maar daar is ie dan weer. In 5 van de laatste 7 wedstrijden is het in de slotminuten weggegeven, ongelooflijk gewoon. Past wel bij dit seizoen. Vandaag ook onnodig, een gelijkspel was minimaal wel verdiend geweest in mijn ogen. Op zich verder nog geen paniek met 1 goal achter en een thuiswedstrijd voor de boeg, maar onnodig voelt het wel. Nog 1 keer vlammen en dan zien we waar het schip strandt. En dan na zondag het seizoen eindelijk voorbij, daar kijk ik ook wel naar uit.

26 mei 2022 om 23:42

Ja opmerkelijk hoe AZ het steeds zo laat weggeeft. Is geen toeval meer.
Sowieso was AZ dit seizoen erg instabiel. Toen ze die serie van 18 wedstrijden ongeslagen hadden, leek het erop dat ze stabiel werden. Maar helaas liep het niet goed op het einde.

Jullie krijgen nog een tweede wedstrijd thuis. Er is nog niks beslist. Wel is het zaak om na afloop het elftal te versterken en wellicht een nieuwe trainer. Jonk of Oosting van RKC. 10de eindigen met RKC is een knappe prestatie.

Los hiervan vind ik die Openda echt geworden bij Vitesse. Klinkt misschien gek wat ik zeg, maar ik zou hem graag zien bij Ajax als opvolger van Labyad. Hij is pas 22 jaar, is snel, fysiek sterk en heeft een neusje voor een goal. Hele goede speler met potentie om nog beter te worden restwaarde.
En Schreuder heeft goede contacten bij zijn club.

27 mei 2022 om 07:42

Waarom zou Openda in de rol van Labyad naar Ajax willen gaan? Dan zit hij de hele tijd op de tribune! Hij is nog jong, dus dat lijkt me een hele domme keuze.

27 mei 2022 om 09:44

Persoonlijk vind ik Openda beter dan Labyad. En juist omdat hij pas 22 jaar is en zich zo heeft ontwikkeld, zit er nog veel rek in. En dan zie ik hem ook liever komen dan bijv. Bergwijn. Ook Openda kan op alle posities uit de voeten voorin.
En dan is Danilo ook vertrokken. Ik zie genoeg mogelijkheden voor hem.

Uiteraard beslist hijzelf waar hij gaat voetballen, echter kan ik mij voorstellen dat ie graag CL wilt spelen, trainen met nog betere spelers om zo nog beter te worden en natuurlijk het financiële plaatje.

Jammer van de uitslag! Maar uiteindelijk gaat het om 2 wedstrijden.

26 mei 2022 om 22:51

Jammer voor je Prem. Hopelijk zit het in jullie stadion wel vol, aangezien je het belachelijk vond dat het bij ons niet vol zat. Uitvak zat gelukkig ook bomvol….

27 mei 2022 om 00:34

Wederom een heerlijke voetbal avond in de dome, vites zondag lekker europa in!!

27 mei 2022 om 07:16

Kijk uit wat je zegt met zondag lekker Europa in ElFaraon. Dat zei Utrecht ook afgelopen week

27 mei 2022 om 08:50

Deze staat genoteerd!!

27 mei 2022 om 08:50

@026vitesse kan niet altijd feest zijn he.
Poeh ja het was echt enorm leeg in het Gelredome, maarja dat zijn we inmiddels wel gewend he.

27 mei 2022 om 10:51

18.000 in een playoffs wedstrijd is gewoon een hele keurige score voor Vitesse. Laat je niet misleiden door de grootte van het stadion. Wel makkelijk om dan over het uitvak te zeggen dat het niet altijd feest kan zijn. Dat is het wel vaker niet in Alkmaar, zie verdomde vaak lege stoeltjes. Ik zit zondag in ieder geval in het UITVERKOCHTE uitvak en ik ontvang graag je excuses wanneer het stadion zonder enige twijfel niet uitverkocht is.

27 mei 2022 om 11:46

Klopt, net zoals we gewend aan deze opmerkingen zijn. Jammer alleen dat als AZ in het Gelredome zou spelen het nóg leger zou zijn aangezien Vitesse gemiddeld zo'n 1.000 man meer aan bezoekers trekt dit seizoen.

Hoeveel moet die openda kosten van Brugge iemand een idee?

26 mei 2022 om 22:05

Ik dacht afgelopen seizoen een keer gelezen te hebben van iets van 15-20 miljoen of meer. Iig bijzonder prijzig, en ik denk niet dat Nederlandse clubs zich hem kunnen veroorloven uitgezonderd misschien Ajax.

26 mei 2022 om 22:08

Zonde, al is 't voor in de breedte deze man heeft zich echt goed ontwikkeld

26 mei 2022 om 22:36

We zijn idd wel toe aan een nieuwe arouna kone. Deze jongen maakt het verdedigers 90 min lastig en bkijft maar gaan, ik zou het iig toejuichen als hij naar Eindhoven komt.

Niet supergoed van beide kanten, maar lang seizoen. Ben blij met de nipte zege.

Beide trainers mogen zichzelf afvragen waarom ze sommige wissels inbrachten of juist niet lieten starten. En het wordt echt hoog tijd voor een uitgebreid debat over de scheidsrechters in Nederland, want ze zijn af en toe niet meer te volgen.

26 mei 2022 om 22:45

Letsch heeft bijna de wedstrijd weggegooid door in de 2e helft 5-3-2 te gaan spelen met Hajek. Godzijdank dat Openda ons gered heeft... 2e helft hadden we niks in te brengen.

26 mei 2022 om 22:49

Niks is iets te sterk uitgedrukt, maar Vitesse liet zich ongelooflijk terugdringen. En Hajek blijft telkens een flater. Zijn contract zou volgend jaar moeten aflopen dacht ik.

Aan het begin van het seizoen was ik zeer positief over Letsch want het begon ergens op te lijken, maar de laatste paar maanden begin ik me echt aan hem te ergeren.

Je zou normaal voor Nederland hopen dat AZ Europa in gaat maar Vitesse heeft dit seizoen toch kunnen verrassen. Maar met alle gedoe rondom het eigenaarschap en daardoor waarschijnlijk lagere begroting lijkt met AZ toch beter. Moeten ze thuis nog wel even winnen natuurlijk.

26 mei 2022 om 22:12

AZ staat op plek 3 en Vitesse plek 5 qua punten behaald in Europa. Nog best verschil qua aantal punten

Daarnaast lopen er veel huurlingen weg, beste spelers Doekhi en Bazoer gratis weg, amper geld.

Dus lijkt mij uitgesloten dat Vitesse weer kan gaan verrassen.

26 mei 2022 om 22:16

In Europa zou ik Wittek absoluut eerder 'beste speler' noemen dan Doekhi. Vind Doekhi bijzonder teleurstellend dit seizoen.

26 mei 2022 om 22:18

de afstandschoten van Wittek blijven wel bij ja.

Is hij gehuurd of eigen speler?

26 mei 2022 om 22:23Stop met de bullshit Krillin. De gehuurde spelers van Vitesse: Openda (pijnlijk verlies), Rasmussen (vervelend dat hij weggaat), Ghobo (nooit echt gezien) en Grbic (... Uh.. Nooit indruk gemaakt).

Dat Doekhi weggaat is zeer pijnlijk, Bazoer... vervelend maar dit jaar is hij nou niet echt van jje-het geweest.

Meeste spelers van Vitesse liggen voor een aantal jaar vast, en er zijn nog steeds een aantal talentvolle jeugdspelers beschikbaar.

Wittek is een eigen speler - hij speelde bij Greuter Furth.

26 mei 2022 om 22:46

Wittek is gelukkig van ons! Ik hoop echt dat hij blijft.

26 mei 2022 om 23:22

En mag ik hier ook even aan toevoegen dat Vitesse vrijwel de zwaarste tegenstanders heeft gehad vergeleken met AZ en Feyenoord in de Conference League.

26 mei 2022 om 22:15

Voor het Nederlandse voetbal mag je toch hopen op Az.
Vitesse heeft mijn inziens veel geluk gehad met de arbitrage in hun thuis wedstrijd tegen Utrecht en gezien het potentieel is AZ een veel betere afvaardiging dan Vitesse.

Dus zet ik mijn geld in op Az, al weet je het met hen nooit.

maar goed dat is mijn mening.

Ach ja, een doelpunt tegen in de slotfase, what else is new... Maar goed, AZ zal dit in de terugwedstrijd nog wel recht kunnen zetten, hoewel ik twijfel of dat nou het beste is. Ik zou hoe dan ook graag het vertrek van Janssen zien. Vandaag ook weer tactische keuzes waar je grote twijfels bij kunt hebben.

Gefeliciteerd Vitesse-fans en tot zondag!

26 mei 2022 om 22:05

We zullen zien hoe het zondag gaat. Hopelijk iig een leuke wedstrijd.

Scheidsrechter: Nijhuis. *zucht*

26 mei 2022 om 22:17

Het wordt een heel end rijden, van Tilburg naar Alkmaar. Ik hoop dat ik blij terug mag rijden haha. Fijne wedstrijd zondag, en leuk om vaak objectieve reacties van je te lezen.

26 mei 2022 om 22:36

Ahh mooi, niet alleen de thuiswedstrijd ver rijden, maar ook de uitwedstrijd. Ik pak hem ook 2 keer vanuit leiden mee. Hopelijk kunnen we hem ook over de streep trekken.

26 mei 2022 om 22:49

Ik doe het al een aantal jaar op deze afstand, kan ook niet wachten terug dichtbij te wonen. Dan zie ik je in Alkmaar man, laten we er een feestje van maken!

AZ moet flink investeren in de verdediging. Die laat ze al vaker in de steek dit jaar.

26 mei 2022 om 22:13

Keeper, verdediging, middenveld en aanval.

Overal minimaal 1 goede versterking erbij. Komen echt kwaliteit te kort.

26 mei 2022 om 22:15

Ze trainen er ook niet op dat zie je ook.

Er is een verkeerde trainer aan het roer er is veel mis zeg maar gerust dat het crisis is in Alkmaar.

26 mei 2022 om 22:35

Ik snap niet waarom mensen graag een andere trainer willen zien. AZ is veel spelers kwijtgeraakt. Is toch nog 5e geindigd. Vind dat helemaal niet verleerd aangezien AZ ook heel zuinig is geweest in spelers halen

26 mei 2022 om 23:02

Omdat er niks van de opstellingen klopt en de jeugd komt er ook niet door heen.

26 mei 2022 om 22:23

Beukema samen met een voetballend vaardige en wat snellere CV en je komt al een heel eind. Beukema is verdedigend echt meer dan prima, maar is alleen wat onrustig aan de bal vaak. Maar met een voetballende CV naast hem zie ik het best goedkomen. Dat zag je ook in de bekerwedstrijd tegen Twente, waarin Witry naast Beukema stond. Uiteraard liet Jansen ze daarna nooit meer samen spelen, want stel je voor dat hij de juiste keuze maakt.
BMI en Hatzidiakos komen allebei zwaar tekort. Wat mij betreft mogen ze allebei vertrekken, al zou je BMI (ook voor buiten het veld) nog erbij kunnen houden. Hatzidiakos in ieder geval lekker laten vertrekken. Hij zegt immers zelf al meer dan een jaar lang dat hij weg wil en komt tekort voor AZ.
Edit: en uiteraard een nieuwe keeper. Vindahl is het niet en wordt het gewoon niet. Wat een ontieglijk matige keeper blijft dat.

26 mei 2022 om 22:34

Jullie mogen best Schubert overnemen /s

Vindahl heeft een aantal fouten gemaakt bij jullie, maar van wat ik gezien heb is bij AZ de keeper veel minder een probleem dan bij Vitesse (hoewel Houwen beter begint te worden). Zou me eerder zorgen maken bij AZ over de CBs (BMI en Hatzidiakos) en de random afwezigheid van de centrale middenvelders.

26 mei 2022 om 23:20

Serieus, roept Hatzidiakos zelf dat hij weg wil? Die denkt niet aan een stap hogerop mag ik hopen...

26 mei 2022 om 23:27

Voetbalprimeur, Februari 2021: "de AZ-verdediger wil zichzelf de komende maanden in de kijker spelen voor buitenlandse clubs. Hatzidiakos wil namelijk de stap naar een middenmoter in een topcompetitie maken. "voor mij zou het logischer zijn eerst een tussenstap te maken. Naar een club met een mooi ontwikkelingsplan voor mij. Dan doel ik niet op een andere topclub in Nederland, maar een middenmoter of subtopper in een buitenlandse topcompetitie."".

Hij zit bij het consortium van Raiola, dus wie weet lukt het hem ook nog. Van zijn eigen voetballende kwaliteiten zal het in ieder geval niet moeten komen.

27 mei 2022 om 00:15

Oh wow. Hij denkt ook nog realistisch over te komen door te zeggen dat hij 'een tussenstap' wil maken. Gewoon een beetje pijnlijk om te lezen dit. Het verbaast me al dat hij bij AZ speelt

Voor een onvoorspelbaar spelletje zijn wedstrijden onder Jansen redelijk simpel uit te tekenen. Een, weliswaar creatieve, maar vooral onlogische opstelling, een zwakke start en achterstand, heel veel de bal maar wel alleen voor BMI/Panta, een toevalstreffer (of 2), stoppen met drukzetten, Abouhklal rond minuut 65 en vervolgens in de slotfase het resultaat weggeven.

Er is gelukkig nog een wedstrijd te gaan maar ik verwacht er weinig van. Zeker als Sugawara niet start als back.

26 mei 2022 om 22:17

Tjah ik kan je niet anders dan gelijk geven het is enorm droevig. Jansen er uit Ultee er in.

Bij elke redelijke amateurclub in Nederland loopt een betere centrale verdediger rond dan Hajek. Die kan er echt helemaal niks van. Vitesse eindigde trouwens met een half jeugdelftal. Met alle spelers die gaan vertrekken, heeft de technische directeur een aardige klus voor de boeg komende zomer. Manhoef een pareltje trouwens.

26 mei 2022 om 22:29

4 huurspelers die weg gaan, 2 van wie het contract af loopt... Valt nog mee, tenzij ik spelers over het hoofd zie. Misschien dat we Rasmussen nog een jaartje kunnen huren of met flink wat geluk goedkoop kunnen overnemen van Fiorentina (daar twijfel ik wel over trouwens of dat mogelijk zou zijn uberhaupt, maar wie weet).

En we hebben zo ongeveer een heel 'jeugdelftal' als je het zo wilt definiëren, maar een aantal hebben nauwelijks de kans gekregen (bv Cornellise, hoewel hij nog niet veel indruk heeft gemaakt tot dusver, zou beter moeten zijn als CB dan Hajek).

26 mei 2022 om 22:54

Het gaat vooral om de kwaliteit die vervangen moet worden en niet zozeer om de kwantiteit. Dasa, Doekhi, Openda en Bazoer vervangen... met een lege portemonnee... dat is gewoon onmogelijk.

26 mei 2022 om 23:00

Zou niet de eerste keer zijn dat we prima vervangers van elders gratis weten op te snorren. Wordt wel moeilijker tenzij we een goede TD krijgen nog.

Openda vervangen wordt een lastige, hoewel ik hoop dat op de lange termijn De Regt een goed alternatief kan zijn. Dasa begon goed, maar dit laatste halfjaar is hij af en toe een ramp geweest. We hebben ook nog Manhoef voor zijn positie. Bazoer is dit seizoen te vaak lui geweest. Hij heeft de potentie maar juist op de momenten dat je wat van hem verwacht, geeft hij vaak niet thuis - voor spelverdeling is Tronstad een goed alternatief, verdedigend kunnen de meeste huidige verdedigers zijn rol invullen. Alleen de rol van aanvoerder is even zoeken. Doekhi vervangen is de enige die op korte en lange termijn een probleem is om te vervangen.

26 mei 2022 om 23:45

Het moeilijkste is vooral de onzekerheid die erbij komt kijken, omdat je gewoon niet weet wat er mogelijk is. Hiernaast helpt het ook niet mee dat je een hele verdedigende linie kwijtraakt, met Bazoer, Doekhi, Rasmussen, Dasa wat er vier op rij zijn. Wat je ook vindt van de spelers, uiteindelijk krijg je dan een complete linie die weer aan elkaar moet wennen. Verder vertrekken Openda, Ghobo, Grbic, en Darfalou.

Al met al staat er wel behoorlijk wat te gebeuren, vooral omdat je dit seizoen eigenlijk al constant creativiteit te kort komt, maar goed vaak weet men wel wat uit de hoge hoed te trekken. Ik zou er zelf bijvoorbeeld ook blij mee zijn als ze Labyad transfervrij aan weten te trekken (vanuit gaande dat hij weer fit is) maar de vraag is of hij hier zelf op zit te wachten.

26 mei 2022 om 23:48

Het zijn wel bijna allemaal basisspelers en geld zal er niet zijn nu die Oyf zich terugtrekt. Ga er dan maar aan staan. Vergeet niet dat de toekomst van Vitesse sowieso onzeker is zolang Oyf zich op de vlakte houdt en er nog niets bekend is over een toekomstige overname. Hoe dan ook zie ik niet gebeuren dat er in de toekomst nog miljoenen per jaar word gebruikt om gaten te dichten. Vitesse zal dus sowieso 1 of 2 jasjes uit moeten doen.

27 mei 2022 om 13:50

Manhoef is een parel inderdaad, de Regt een groot talent en zou veel meer speeltijd moeten krijgen.Toch mooi om te zien dat Dessers en Openda, die in Belgiã« niet goed genoeg waren/de kans niet hadden om zich te laten zien, het zo goed doen in Nederland.

Nou, lekker dan. Vitesse wint de eerste van de twee wedstrijden en mochten ze AZ over twee wedstrijden verslaan dan gaan ze Europa in. Bazoer, Doekhi en Openda gaan allemaal weg en het middelmatige elftal wat overblijft zou het dan moeten redden in de Conference League want ik zie ze niet veel vangen voor die sterspelers. Als ze AZ verslaan gaan ze overigens niet eens de groepsfase van de Conference League in maar slechts de voorrondes. Dit betekent dat ze nog uitgeschakeld kunnen worden ook in plaats van dat de groepsfase wordt bereikt. Heb dan toch liever dat AZ het rechttrekt van de week. Mocht AZ Wijndal, Karlsson en nog 1 a 2 spelers verkopen, houden ze toch meer geld over dan Vitesse aan het verkopen van hun sterspelers en kan men dus ook meer investeren.

26 mei 2022 om 23:23

Ja, allemaal leuk en aardig maar uiteindelijk tellen deze twee wedstrijden gewoon en niet wat er volgend seizoen op het veld staat.

27 mei 2022 om 09:06

Moet zeggen dat ik wel hyped ben voor volgend seizoen. Er is geen geld om spelers te kopen, dus wordt Letsch geforceerd de jeugd te gebruiken, wat hij de laatste tijd ook veel meer doet. Buitink basis, Vroegh laatste potten basis, Manhoef laatste potten basis, Houwen heel het seizoen al basis, Cornelisse die volgend seizoen hopelijk in de basis staat en De Regt, Steffen, Jonathans en Surul als ik me niet vergis hebben hun debuut voor het 1e gemaakt!

Als deze jongens het goed gaan doen, kan het nog wel leuk worden met echt eigen jeugd die vanaf jongs af aan al in Arnhem voetballen!

AZ was voetballend de bovenliggende partij.
Vitesse zet daar wel veel strijd tegenover en misschien wat geluk.
Vreemd dat AZ na die 1 - 1 niet doordrukt en zo ver wegzakt.

Maar niet te veel hopen. Het wordt nog een flinke klus in Alkmaar.

26 mei 2022 om 23:44

Het probleem met AZ is dat ze eigenlijk het hele seizoen al geen plan B hebben. Dat komt deels door de onkunde van de coach en deels door de spelers op de bank. Als je zo'n Aboukhlal ziet... Er loopt toch wel een speler in de A1 of de beloften die minimaal hetzelfde kan? Niets ten nadele van die jongen, maar dat is niet het niveau dat je na zou moeten streven als AZ zijnde.

Waar gaan Riechedly Bazoer, Danilo Doekhi en Openda heen? Zou wel leuk zijn als er een simpel paginaoverzicht was met alle huidige/toekomstige transfers.

27 mei 2022 om 06:14

Doekhi heeft getekend bij een Duitse club, Union Berlin , maar ben niet helemaal zeker hoor.

Openda moet eigenlijk terugnaar België maar heeft laten weten dat niet te zien zitten. Met zo'n seizoen achter de rug is het denk ik niet lastig een club te vinden.

Bazoer; geen idee. Zou ik ook wel willen weten

Dit begint toch zo langzamerhand wel zorgwekkend voor AZ te worden. Zelf niet in vorm ondanks het feit dat de club waarschijnlijk een betere selectie tevoorschijn kan toveren voor komend seizoen en dan een problematische start tegen een ploeg met juist de tegenovergestelde taferelen. De sterkhouders van Vitesse verkassen over een kleine twee maandjes en geld voor adequate vervangers zal er wellicht niet zijn. Ondanks het feit dat ik het Vitesse van harte gun, hoop ik wel dat AZ het tweeluik wint. Die zie ik Europees wat hogere ogen gooien komend seizoen.

27 mei 2022 om 01:03

AZ had dit met minimaal 7-1 moeten winnen bij wijze van.

Het hele seizoen al kun je wedstrijden zo makkelijk over de streep trekken.

Dit is enkel de onkunde van de trainer de selectie is goed op orde maar ze worden amper gemotiveerd.

27 mei 2022 om 13:48

Maar als dat zo is, kun je niet van onkunde van de coach meer spreken. Dan is er een patroon en een gebrek aan kwaliteit op bepaalde vlakken. Zo goed is die selectie ook weer niet. Er moet deze zomer echt wel wat bij. Dat neemt niet weg dat ik ook niet heel gecharmeerd ben van de coach Janssen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.FC Twente6818
5.AZ6120
6.Vitesse51-9
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. TronstadMiddenvelder364
T. BuitinkAanvaller323
D. HuismanMiddenvelder270
N. FrederiksenAanvaller278
P. VroeghMiddenvelder261
T. DomgjoniMiddenvelder230
M. SchubertKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

505 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren