‘PSV informeert naar Braziliaan van wie de huurdeal met Ajax afketste’

Vrijdag, 27 mei 2022 om 09:34Mart van Mourik • Laatste update: 09:38

PSV informeert bij Flamengo naar de beschikbaarheid van doelman Hugo Souza, zo wist het Braziliaanse UOL Esporte donderdagavond te melden. De 23-jarige sluitpost zou de opvolger moeten worden van Yvon Mvogo, die na afloop van het huidige seizoen normaal gesproken terugkeert naar RB Leipzig. Het Braziliaanse medium voegde eraan toe dat Ajax begin 2021 Souza al poogde binnen te halen op huurbasis.

PSV zou de Souza de afgelopen dagen nadrukkelijk in de gaten hebben gehouden. Volgens de berichtgeving hebben scouts van de Eindhovenaren de recente optredens van Souza geanalyseerd. Bovendien zouden de afgevaardigden van PSV al extra informatie hebben opgevraagd bij Flamengo. Souza heeft bij Mengão een doorlopende verbintenis tot medio 2025. Hoewel de doelman een afkoopclausule ter waarde zeventig miljoen euro in zijn contract heeft, verwacht UOL Esporte Flamengo bereid is om aanbiedingen aan te horen.

Volgens de Braziliaanse krant is PSV niet de eerste Nederlandse club die Souza volgt, daar Ajax in 2021 ook al met Flamengo gesproken zou hebben over een huurovereenkomst. Destijds ketste een deal echter om niet nader genoemde redenen af. Souza maakte in de zomer van 2019 de overstap naar de A-selectie van Flamengo, waarvan hij sindsdien 63 keer het officiële wedstrijdshirt droeg. In die optredens slaagde Souza erin om 22 keer de nul te houden.

In de Braziliaanse media wordt de interesse enigszins opvallend genoemd, daar de keeper afgelopen woensdag nog enorm blunderde tegen Sporting Cristal (2-1) in de groepsfase van de Copa Libertadores. Columnist Rodrigo Coutinho was na de gewonnen wedstrijd erg kritisch over Souza. “Ik vind het geen verschrikkelijke keeper zoals verschillende mensen denken, want hij stond dit seizoen vaak onder de lat om een reden. Maar door het grote aantal blunders en fouten straalt hij wel veel onzekerheid uit naar zijn medespelers.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door cas1)

Volgens de woorden van Rodrigo Coutinho zou hij dus eerder de ideale opvolger van Drommel zijn.

26 mei 2022 om 21:22

De ideale opvolger van Drommel die heb je al snel gevonden. ik hoop dus dat de lat hoger ligt dan een opvolger van Drommel.

Zou wel weer eens leuk zijn een Braziliaanse Doelman in de Goal die PSV waardig is.

Onzekere keepers... past dus goed in de Eredivisie. Maar dan laat je Drommel lekker staan toch?

Ik heb een youtube filmpje van 4,5 minuten gezien met zijn blunders. Verschrikkelijk. Dit zijn blunders die Drommel niet eens maakt. Als PSV deze Souza koopt, kunnen ze de scouting per direct opdoeken.

26 mei 2022 om 21:35

Haha zegt natuurlijk niet alles zo'n filmpje maar ik lees online alleen maar reacties van Flamengo supporters die blij zijn als PSV hem haalt. Een enkeling denkt dat ie nog kan groeien maar het gros noemt hem onzeker en dat hij vaak blundert. Geen goede voortekenen.

26 mei 2022 om 21:40

Fossen, ik deel jou mening vaak dus misschien even een vraagje.

Welke keeper zie jij graag komen? Als cillissen fit blijft zie ik die graag komen, maar die blijft niet fit.

En ik ben groot fan van openda, stel psv haalt hem hoe kijk jij daar tegenaan? Lijkt me sowieso handig als extra wapen, moet natuurlijk nog een spits naast openda gehaald worden!

26 mei 2022 om 21:50

Cillessen is beter dan we afgelopen seizoenen hadden natuurlijk, maar ik betwijfel of hij ons nou naar een hoger niveau gaat tillen. En daarnaast is zijn fitheid inderdaad ook een groot thema. Wat betreft Openda geldt beetje hetzelfde denk ik. Ben bang voor een te groot voor het servet te klein voor het tafellaken verhaal. Maar wel een interessante spits inderdaad. Scoort makkelijk.

26 mei 2022 om 21:51

Zou Gomes hem getipt hebben Fossen?

26 mei 2022 om 21:52

Oké oke, kan ik zeker in inkomen, ben benieuwd naar openda volgens jaar bij Brugge.

Wie zou jij graag zien als nieuwe keeper? En als nieuwe spits?

26 mei 2022 om 21:56

@Lampen, mwoah wel een bekende naam natuurlijk, geen verborgen talent. Zal wel al langere tijd bekend zijn al bij de scouts

26 mei 2022 om 21:58

@PSV/ARSENAL, Als ik dat toch wist was ik scout bij PSV 😅 Keepers vind ik sowieso altijd lastig in te schatten. Van Crombrugge vind ik een leuke optie, Ortega van Arminia werd ook genoemd maar ging volgens mij al ergens anders naartoe. Spits zou Luuk mooi zijn, met Romero erbij als hij verlengt en dan hopelijk nog een goede talentvolle spits als back up. Namen heb ik zo echt geen idee. Gaan wel een hoop namen rond, van de Oostenrijkse competitie tot Openda en Zwitserland tot Mexico.

26 mei 2022 om 22:01

Ja ik weet dat je scout was geweest dan😂😂, maar ik denk wellicht heeft hij een leuke naam.

Ik was een paar jaar terug overtuigd van Maarten Vandevoort, ben hem uit het oog verloren helaas. Had zelf gehoopt dat PSV nog voor Tzolis was gegaan vorig jaar als extra optie voorin en Hlozek maar die gaat naar Leverkusen helaas voor 13 miljoen

26 mei 2022 om 22:17

Mocht Gakpo gaan dan is Tzolis denk ik echt een goede optie. Gedegradeerd met Norwich dus die zal ergens anders naartoe willen denk ik. Bovendien ook niet heel veel gespeeld daar. Speelde toen met PAOK echt goed tegen PSV.

26 mei 2022 om 22:20

Was ook wel fan van hem, hoeveel denk je dat hij kost 8-12 miljoen?

26 mei 2022 om 22:24

@Fossen ah ok, hoop eigenlijk op een Braziliaanse keeper met een kaalhoofd 😉

26 mei 2022 om 22:26

Ging destijds voor 12 miljoen naar Norwich meen ik, contract tot 2026 en zelfs clubs in de Championship hebben een goed gevulde portemonnee. Dat gaat wel richting de 15 ben ik bang. Enige voordeel is wel dat hij zelf graag weg zal willen denk ik.

26 mei 2022 om 21:51

Ik acht de kans groot dat zijn zaakwaarnemer dit verhaal heeft verzonnen.

26 mei 2022 om 21:55

Hahaha, als ze op jou afgaan en het daarom niet doen, dan kunnen ze de scouting opdoeken.... Als PSV hem al wil vastleggen, zou ik meer vertrouwen op de uitgebreide rapporten van scouts dan op een fan die een filmpje heeft gekeken.. Wat een grap.

26 mei 2022 om 21:56

Nou ja dat klopt wel, ben ik met je eens. Echter als er supporters zijn die blij zijn als die weg gaat en er meerdere compilaties zijn van blunders snap ik zijn twijfel wel.

26 mei 2022 om 21:59

Prima dat iedereen hier cynisch is, maar evenzeer zijn er compilatie van fantastische reddingen en reflexen te vinden. Volgens Braziliaanse volgers is Souza buitengewoon talentvol, maar moet hij vooral stappen zetten in het voetballende gedeelte. Dat en ook gezien zijn postuur zie ik paralellen met Gomes, die ik zelfs zou betrekken bij Souza’s begeleiding en ontwikkeling. Denk dat dit echt een ruw diamantje is, die niet te snel moet worden afgeschreven.

Een keeper met een imposant fysiek en aardige reflexen op de lijn, als minpunten wel de pure paniek wanneer een bal richting zijn voet komt en de timing op hoge ballen. Vond het al vreemd dat Ajax werd gelinkt aan hem maar dat word vooral gedaan door de zaakwaarnemers in Brazilië en dat is nu ook het geval denk ik zo.

Heb net als PSVparasiempre even op YouTube gekeken naar zowel zijn blunders als hoogtepunten. Maar de blunders zijn vooral met z'n voet en positionering, en bij zijn hoogtepunten maakt hij gebruik van zijn lengte, komt net wat makkelijker aan een bal hoog in de hoek en kan zich net wat makkelijker strekken bij hoge ballen, echter de comments waren niet positief op YouTube.

Of dit nou een goede aanwinst is, geen idee ken hem natuurlijk niet maar op basis van die beelden zou ik toch wat verder kijken. Ander probleem is, welke keeper kan psv wel halen. Als cillissen fit kan blijven ja graag, maar die blijft niet fit natuurlijk.

Flekken gaat Europa in, weet iemand misschien hoe Vandevoort het doet van Genk, veel goede verhalen over gehoord.

26 mei 2022 om 22:15

Vandevoort is al verkocht aan RB Leipzig. Een paar weken geleden is de transfer officieel gemaakt door Leipzig, Genk en Vandevoort.

De seizoenen 22-23 en 23-24 blijft Vandevoort bij Genk op huurbasis spelen en in 2024 zal Vandevoort de overstap maken van Genk naar Leipzig. Leipzig heeft ook rond de 10 miljoen voor hem betaald.

Wel echt een goede keeper met een hoop potentie. Is in 2024, als hij de overstap naar Leipzig maakt, 22-jaar en zal de aankomende 2 seizoenen vaste basisspeler bij Genk zijn en zich door ontwikkelen. Zou wel een goede keeper voor PSV geweest zijn, maar helaas niet meer haalbaar.

26 mei 2022 om 22:22

Aaah top tnx voor de info. Deed hij het goed dit seizoen?

26 mei 2022 om 22:37

Heb geen idee, ben niet echt een volger van de Belgische-competitie. Las alleen een aantal weken geleden dat Vandevoort naar Leipzig zou gaan. Maar van wat ik had gelezen, heeft hij gewoon een goed seizoen achter de rug.

Wordt ook vergeleken met Courtois qua potentie. Dus ben benieuwd naar hem, heb hier en daar weleens wat wedstrijden van hem gezien en heeft zeker potentie om een hele goede keeper te worden.

Als je interesse hebt in zo’n matige keeper, dan wil je geen kampioen worden. Tijd voor een frisse wind. John de Jong heeft al genoeg geld laten verdampen aan pure middelmaat. Zo zonde om PSV af te zien glijden met matige aankopen.

27 mei 2022 om 02:47

Ken je hem dan? Wat kun je me vertellen over hem? Ik hoor een hoop negativiteit maar zonder argumenten. Het kan zijn dat je hem wel kent my bad. Maar er zijn niet bijzonder veel mensen die de Braziliaanse competitie volgen denk ik uit Nederland. Nogmaals ik kan fout zitten maar dan hoor ik graag waarom.

Ken deze keeper niet, maar zodra de fans van de huidige werkgever blij zijn als er interesse is deze beste man, dan moeten meteen alle alarmbellen gaan rinkelen. Maar ja..... John de Jong kennende zal het een uitstekende keeper zijn met veel potentieel. Oftewel, dure miskoop.

26 mei 2022 om 21:56

Blijkbaar doet De Jong het nog niet zo slecht, want de druk van supporters om hem weg te krijgen is er nauwelijks. Behalve een paar reacties hier, merk ik weinig van kritiek op zijn functioneren, maar wellicht dat dit in het stadion wel wordt geuit?

26 mei 2022 om 22:10

Schei uit hoor! PSV fora staan vol met weerzin tegen De Jong en rond het ontslag van Van Bommel is ook om zijn hoofd geschreeuwd.

Dat het nog niet tot een massale roep in t stadion komt ligt in mijn ogen aan 1) het feit dat de resultaten tegenvallen, maar niet dramatisch floppen of direct verstrekkende gevolgen heeft en 2) landelijke en regionale media geen enkele moeite doen om dieper de organisatie in te duiken, kritische vragen over scouting en transferbeleid stellen en van het sportief afglijden van PSV niemand anders dan Schmidt als schuldige aanwijzen. Media zijn vaak wel de aanjager in dit soort dynamieken en love him or hate him, maar de buitengewoon sympathieke Rik Elfrink maakt van het Eindhovens Dagblad een propagandarijk clubblaadje.

26 mei 2022 om 22:13

Dat John de Jong nauwelijks onder vuur ligt bij supporters (en ook bij de media) is inderdaad opmerkelijk.

In mijn ogen komt dit doordat Roger Schmidt hem uit de wind heeft gehouden. Schmidt is een gentleman en heeft nog nooit publiekelijk met een onvertogen woord over John de Jong gesproken, ondanks dat hij een dramatische selectie kreeg voorgeschoteld. Daarnaast zorgde Schmidt er met zijn markante wisselbeleid en prikkelende opmerkingen tijdens persconferenties voor dat alle aandacht naar hem uitging en John de Jong - die volledig op de achtergrond lijkt te werken - keer op keer buiten schot bleef. Zodra het even minder ging bij PSV waren de media en de supporters er als de kippen bij om de schuld bij Schmidt neer te leggen. Nooit met het vermogen om eens verder te kijken dan hun neus lang is. Niet Schmidt maar John de Jong was al die tijd het probleem bij PSV. Volgend seizoen gaan veel supporters pas tot dit besef komen

26 mei 2022 om 22:17

Schmidt (vermoedelijk als buitenlandse trainer) was vaak pispaal bij de media.

Ruud is erg sympathiek. Als het minder gaat, zal kritiek niet snel op hem geuit worden. Verwacht dan dat pijlen op onzichtbare JdJ worden gericht

26 mei 2022 om 23:17

Alle aankopen van de afgelopen 2 jaar zijn onder verantwoording van Schmidt gedaan.

26 mei 2022 om 23:18

@Janta, krijgen we deze onzin weer. Wat is je bron?

26 mei 2022 om 23:50

Want Schmidt is verantwoordelijk voor het technisch beleid? Een trainer kan een verzoek, een stevig advies of zelfs een eis indienen, maar elke beslissing die de club maakt wordt uiteindelijk besloten door en onder de verantwoordelijkheid van de technisch directeur. Die zelf trouwens aangeeft dat slechts Zahavi en Götze op aanspraak van de trainer zijn gekomen.

De reacties van Flamengo-supporters op sociale media liegen er niet om: dit is inderdaad gewoon de Braziliaanse evenknie van Joel Drommel. Het is typerend dat PSV in verband wordt gebracht met de ene na de andere middelmatige keeper. Ons scoutingsapparaat heeft nog altijd geen goed target voor ogen terwijl het al een half jaar lang weet dat het op zoek kan naar een nieuwe keeper. Het is gewoon genant wat voor een prutswerk Vennegoor en John de Jong al jaren leveren

26 mei 2022 om 22:19

Ene na de andere middelmatige keeper valt toch wel mee? Ik lees tot nu toe alleen Cillessen, van Crombrugge, Ortega en een keeper uit de Zwitserse competitie (steeds zn naam kwijt). Of ze allemaal goed zijn zal ik niet zeggen, maar louter middelmaat ook niet.

26 mei 2022 om 22:29

Ik vind Cillessen een redelijke keeper, alleen het getuigt niet van een heel hoog ambitieniveau als PSV bij hem uitkomt. Van Crombrugge ken ik niet goed genoeg, maar een keeper van 29 die nog in de Belgische competitie speelt? Ortega idem, die is dik onder de 190cm en speelt bij een laagvlieger in Duitsland. Ik vind het toch qua eerste indruk tegen middelmaat aanzitten als je de ambitie hebt om bij de beste 32 van Europa te willen horen. Tuurlijk geef ik ons scoutingsapparaat graag het voordeel van de twijfel, maar dat heb ik de afgelopen jaren al zovaak tevergeefs gedaan

26 mei 2022 om 22:36

Mwoah, keepers afdoen om hun leeftijd of lengte gaat mij wat te makkelijk eerlijk gezegd. Op 29 zit een keeper zo ongeveer op z'n top. Die kan nog 5 jaar mee. En lengte hoeft ook zeker niet alles voor een keeper. Ortega is echt een prima keeper, zeker geen middelmaat. Zelfde geldt voor van Crombrugge. Cillessen zit daar wel onder maar middelmaat... middelmaat vind ik Drommel haha.

26 mei 2022 om 22:48

Ik doe ze zeker niet volledig af op hun leeftijd. Een keeper van 29 kan inderdaad nog jaren mee. Maar het is wel een teken aan de wand dat een keeper van bijna 30 nog altijd in de Belgische competitie / bij een laagvlieger in Duitsland speelt en dus klaarblijkelijk nog nooit door een grotere club interessant genoeg is bevonden om te kopen. Maar dat gezegd hebbende, ik heb ze niet vaak genoeg zien spelen dus als jij zegt dat het prima keepers zijn gaan we daar maar vanuit. Meer vertrouwen in jouw oordeel dan in die van onze scouting

26 mei 2022 om 23:00

Oh laat ik duidelijk zijn: ik zal niet beweren dat ik ze door en door ken hoor. Van Crombrugge paar keer zien spelen, en sinds die geruchten wat teruggeken en Belgische volgers hier en in omgeving gevraagd. Die zijn allemaal positief. Ortega iets vaker zien keepen omdat ik de Bundesliga vrij regelmatig volg. Dat is echt een goede keeper vind ik. Maar, ik ben geen kenner dus kan er volledig naast zitten haha.

Als er toch scouts in Brazilië zijn laat ze ook even naar sao paulo door vliegen en Igor Gomes oppikken.

Het zal wel nat vingerwerk zijn. Maar ik hoop dat een hoop van de geruchten die je hoort waar zijn. Een hoop jongens die net PSV gelinkt worden waar ik nog nooit van heb gehoord. Dat heb ik liever dan dat er oude bekenden terug komen als Luuk de jong. Het is na mijn weten de beste kopper ter wereld maar je moet voorin iemand met snelheid hebben die een mannetje kan passeren. Zoals gewoonlijk zal Ajax volgend seizoen ook wel een meer dan goede selectie hebben samengevoegd en heb ik ook hoge verwachtingen van AZ die al een poos de hand op de knip hebben. Feyenoord heeft een geweldige trainer ik ben benieuwd wat die er volgend seizoen weer van maakt ik heb er in ieder geval zin in!

27 mei 2022 om 07:36

@G-shock: ik ben ook geen fan van het terughalen van ‘oude bekenden.’ Zeker niet wanneer het om kwallen als Cillessen en Weghorst gaat. Maar over De Jong ben ik wel wat bijgedraaid. Als je Romero en Gonto achter de hand hebt voor de spitspositie heb je qua dynamiek genoeg smaken om uit te kiezen. En stel je je voor dat RVN met twee achten op het middenveld speelt en het zijn Veerman en Swedberg die daarmee komende mensen zijn, met daarnaast Gakpo en Madueke op de flanken, dan heb je nog steeds wel genoeg verrassing in je spel.

Psv heeft toch recent een ex-keeper uit Brazilië ambassadeur aangesteld? Hij kan gelijk aan de bak. Kijken wat hij toevoegt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. VertessenAanvaller246
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper260
O. BoscagliVerdediger284
P. MaxVerdediger251
P. MweneVerdediger193
A. ObispoVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Keeper, 28 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren