Borussia Dortmund maakt komst Jayden Braaf wereldkundig

Vrijdag, 27 mei 2022 om 14:48Shane Jebbink • Laatste update: 15:15

Borussia Dortmund heeft de komst van Jayden Braaf wereldkundig gemaakt via hun officiële kanalen. De transfer werd eerder al door transfermarktexpert Fabrizio Romano aangekondigd, waarna nu ook BVB de komst van de Nederlandse jeugdinternational heeft bevestigd. Braaf, die donderdag via Instagram zijn vertrek bij Manchester City na vier jaar aankondigde, tekent bij de nummer twee van de Bundesliga een contract tot medio 2025.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Borussia Dortmund een goede stap voor Jayden Braaf?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Zag op twitter zijn naam al gelinkt worden aan Feyenoord als vervanger van Sini.
Jammer dat hij blessure gevoelig is, maar zeker goede optie die veel scoort op LB

26 mei 2022 om 16:42

Dan hoop ik voor Feyenoord dat hij ondertussen al langs de Hans Anders is geweest. Zelden zo'n vaardige maar enorm egoistische speler met oogkleppen gezien. Lijkt echt alleen voor zichzelf te spelen. Zonde want hij heeft echt enorm goede specifieke kwaliteiten.

26 mei 2022 om 18:36

Misschien dat hij onder Slot zich goed kan ontwikkelen op dat gebied.

27 mei 2022 om 09:04

zou deze jongen spijt hebben van zijn keuze voor City destijds? Ik snap de keuze wel, als ik voor die keuze zou hebben gestaan, koos ik ook voor het hoogst haalbare of de uitdaging..

And another one bites the dust.
Hangende pootjes richting......ere, eerste divisie?

26 mei 2022 om 16:47

Dat is het voordeel als je bij een buitenlandse club niet slaagt, dan kun je nog altijd naar de top van de eredivisie, zie Bruma, Rekik en nu dus Braaf die bij Feyenoord genoemd wordt, slaag je niet bij een eredivisie club dan is het vaak wel klaar met je professionele carrière.

26 mei 2022 om 16:48

Hij heeft het toch geprobeerd,in het leven moet je ook risico's nemen,het is ook geen zekerheid dat als hij in nl was gebleven dat het allemaal goed zo verlopen....ervaring rijker ilusie armer,niks mis mee

26 mei 2022 om 17:04

Dan toch zeker Eredivisie, echt een heel groot en compleet talent, misschien zelfs iets voor AZ als opvolger Karlsson. Wel een enorme egotripper, veel met zichzelf bezig, kan soms wel eens vervelend zijn. Maar KKD is echt wel te laag voor hem.

26 mei 2022 om 17:54

Duitsland? Die vangt ook nog weleens talentjes op uit Engeland

27 mei 2022 om 11:15

vooruitziende blik ...

26 mei 2022 om 18:33

Wat zeg jij dan bij een Nederlandse club blijven, geblesseerd raken (of door een andere reden niet tot bloei komen) en eindigen met een gewone baan? Het mooie van een vroege stap naar het buitenland is dat je meestal een soort vangnet van allemaal mindere clubs hebt die je altijd nog wel een kans willen geven.

26 mei 2022 om 20:23

Zoals die Brouwer, van de Berg en die gast die vanuit Liverpool aan Helmond Sport werd verhuurd. Allen binnen een jaar of 3 bij de amateurs.

26 mei 2022 om 20:47

@nijogeth, Brouwer was een heel ander verhaal. Die vertrok op bijna 19 jarige leeftijd pas naar Liverpool en had nooit een contract getekend bij Ajax. Als je bijna 3 jaar contractloos bij Ajax rondhangt is de kans groot dat je al snel bij de amateurs terechtkomt.

27 mei 2022 om 10:27

Jammer voor je maakt gewoon een toptransfer naar Dortmund

27 mei 2022 om 15:32

@Bundy_er je blijft van die zuurpruimen hebben die altijd maar redeneren alsof je alleen in NL kan doorbreken. Op jonge leeftijd altijd naar de top gaan: je blijft daarna een vangnet of twee houden. Zelfs als ie niet bij Dortmund slaagt kan ie alsnog naar de Nederlandse top. Zat voorbeelden waar het wel redelijk tot goed uitgepakt heeft: Bruma Rekik Malen van Aanholt etc.

27 mei 2022 om 11:25

Nou Dortmund zou in NL altyd elk jaar om het Kampioenschap strijden....

Als die iets minder egoistisch wordt mag die wel even komen bij groningen. Kijken of die het eredivisie niveau aan kan

27 mei 2022 om 00:29

Ik vind dit een beetje makkelijk. Men vind hem egoistisch omdat hij op die jeugdtoernooi aardig als ego op het veld liep. Maar dan spreken we over een jeugdtoernooi van inmiddels 3 jaar geleden. Dus best een tijdje geleden.

Ondanks dat ik denk dat wij geen kans maken, zou hij van harte welkom zijn in Alkmaar. Hij heeft voldoende talent alleen een probleem met egoïsme op het veld. Maar eigenlijk hebben onze buitenspelers dat al sinds J.B. Gudmundsson. De meeste moderne buitenspelers trekken graag naar binnen. Karlsson is daar bij AZ het meest recente voorbeeld van, maar sinds zijn komst heeft hij grote stappen gemaakt op het gebied van teambelang. Als Braaf die groei ook kan doormaken zou hij een prima versterking zijn.

Gegokt en verloren. En nu maar hopen dat je nog ergens in de ED terecht kunt. Hij heeft nog 1 jaar contract, dus City zal geld willen ontvangen en ik vraag me af hoeveel clubs voor hem willen betalen.

26 mei 2022 om 21:07

Hij vertrekt direct, dus zal transfervrij zijn en dan ook niet al te veel kosten.

Halen PSV… wingback voor de toekomst!

Misschien wat voor AZ wanneer Wijndal vertekt naar Ajax

27 mei 2022 om 10:49

Het is geen wingback, maar een linksbuiten.

Aardige speler met veel snelheid maar wel echt eentje met oogkleppen die vooral zelf gaat als ik zijn wedstrijden bij de Oranje jeugdselecties bedenk.

Cijfers bij City u23 op 17/18 jarige leeftijd waren goed zo te zien maar, mede door blessures, daarna door blessures weinig tot niks meer gespeeld. Laatst wedstrijd is een jaar geleden.

Best wel een mooie stap voor Braaf, van Manchester City naar Borussia Dortmund. Heb hem niet heel vaak zien spelen, maar heeft in principe wel potentie om een goede speler te worden. Moet alleen wel overzicht krijgen, want de keren dat ik hem zag spelen vond ik hem eigenlijk spelen zonder overzicht en liep hij zich vaak vast of maakte hij verkeerde keuzes.

Hij is pas 19-jaar en Dortmund is over het algemeen ideaal voor spelers in de leeftijdscategorie van Braaf, dus ik hoop dat hij daar opbloeit, stappen vooruit zet in zijn ontwikkeling en gewoon een hele goede speler kan worden. Misschien wel een soortgelijk verhaal als Sancho, en nee ik schat Braaf niet zo goed in als Sancho was bij Dortmund.

27 mei 2022 om 10:49

Hij zei zelf dat hij werd gezien als de nieuwe Sancho, maar Sancho was in de jeugd van City en Engeland echt al van een ongelofelijk niveau. Braaf haalt die cijfers niet en zijn Serie A avontuur was ook niet echt een succes (geen basisspeler en raakte snel geblesseerd toen die wat kansen kreeg). Hopelijk bewijst hij het alsnog bij Dortmund, maar ik denk dat hij dat niveau niet gaat halen.

27 mei 2022 om 23:18

Jaydon Braaf was in de jeugd van City Fenomenaal en zelfs uitgeroepen tot beste speler van de jeugd academie! Dat hij bij Udinese niet heeft laten zien wat hij kan heeft te maken met zijn blessure. In de wedstrijden dat hij speelde heeft hij zeker zijn stempel achter gelaten. Hij zal veel mensen snel verrassen als hij zijn koppie kan gebruiken en niet teveel invloed heeft van mensen om zich. Kan hij zich bij dortmund zeker ontwikkelen tot een potentiële wereld topper op de flanken. Het gaat echt meer om zin mentale weerbaarheid

28 mei 2022 om 09:26

Dat maar vooral ook zijn fysiek is iets waar ik mij zorgen om maak. Zowel in de jeugd als bij de 1e elftallen regelmatig (zwaar) geblesseerd geraakt. Wil hij echt doorbreken zal hij toch een betrouwbaardere speler moeten worden die als invaller het 1e seizoen regelmatig kan schitteren. Wie weet waar dan het plafond ligt.

Vind dat Ajax, Feyenoord en PSV hier aardig lopen te slapen. Transfervrije, 20-jarige wingback, nota bene Nederlands en zonder meer talentvol. Als je die transfervrij op kunt pikken, sla je daar toch op aan?

27 mei 2022 om 10:56

Is een linksbuiten. Misschien hebben die clubs het ook wel geprobeerd. Volgens mij was hij destijds ook een beetje als een probleemgeval vertrokken bij PSV. Buiten dat is de keuze natuurlijk snel gemaakt als je kan kiezen tussen Dortmund en de Nederlandse top, zeker als je voor geld gaat.

27 mei 2022 om 10:57

Hij is niet transfervrij, hij heeft nog een contract voor een jaar. Ik ken die jongen verder niet, maar ditzelfde had ook gezegd kunnen worden van Familia-Castillo. Hoe goed is deze jongen?

27 mei 2022 om 12:36

Zijn contract is ontbonden, dus hij is daardoor transfervrij.

27 mei 2022 om 13:31

Waarom moeten BVB en City dan nog tot een deal komen, die volgens die tweet van Romano nabij is?

27 mei 2022 om 12:34

Het is vooral de vraag of die jongen uberhaupt zat te wachten op Nederland en de Eredivisie. Overigens is Braaf een aanvaller. Ik neem namelijk gemakshalve even aan dat die jongen ongetwijfeld wel interesse genoot van Nederlandse clubs.

Ook weer een jongen die duidelijk in verval is geraakt voor hij aan het grote werk mag beginnen. Die Premier League 2 zegt werkelijk niets. Jongens als Chong en Redan deden het ook prima in die competitie. Chong doet het maar heel erg gematigd in de Championship, terwijl Redan nauwelijks indruk maakt bij PEC.

Het is te hopen dat hij zich kan herpakken bij Dortmund, al zal dat nog wel een klus worden. Talent heeft deze Braaf overduidelijk, maar net zoals veel van zijn lotgenoten worden ze zo rond 19-23 jaar razendsnel ingehaald door op papier mindere talenten die in kleinere competities veel sneller aan een basisplaats wisten te komen.

Jongens als Kluivert, Chong, Redan, Pherai, Dilrosun en noem ze allemaal maar op zijn van alle kanten voorbij gestreefd. Daar waar spelers als Malen snel beseften dat een snelle terugkeer naar Nederland beter was voor hun carriere (ook bij Brobbey lijkt dat besef er nu al te zijn), klampen zij zich vast aan de snelle weg naar de top competities. Dan komen ineens jongens als Gakpo, Timber, Gravenberch, Malacia, Geertruida of zelfs een Veerman eraan en die ontwikkelen zich wel in die fase van hun carriere.

Het is doodzonde, weer naar een club met een niveau die hij echt nog niet aankan.

Toen ik van de week het huidige O17 zat te kijken (wat een vrij matige lichting lijkt te zijn) zat ik in de pauze te zoeken welke spelers van O17 in 2019 (die 2x het Ek wonnen achter elkaar 2018 en 2019) er in het eerste spelen wekelijks bij hun club op dit moment.

Van 2019 is enkel Maatsen de enigste die wekelijks alles heeft gespeeld in het hoogste eltal bij zijn club het afgelopen seizoen. Dat is gewoon niet best, die jongens lopen allemaal tegen de 20/21 jaar ook al aan.

Maargoed ik snap het wel aan de ene kant, financieel onafhankelijk zijn op je 23e is ook lekker om daarna bij de amateurs te voetballen.

27 mei 2022 om 19:41

De O17 die op dit moment op het ek speelt is alles behalve een matige lichting. Ze zijn tot nu toe het enige land dat niet heeft verloren en hebben zelfs een van de titelfavorieten Frankrijk met 3-1 verslagen.

27 mei 2022 om 21:06

@freshzone, Jongens uit dat team van 2019 zoals Regeer en Unuvar zijn 18 jaar. Rensch ook pas 19. De meesten zijn bovendien gewoon in Nederland gebleven zoals Hansen (die echt wel naar het buitenland kon), Taabouni, Taylor, Salah-Edinne, Raatsie etc. Ek 2018 onder 17 was een hele andere groep met oa Gravenberch, Jurrien Timber, Quinten Timber, Tavsan, Ihattaren (ja, dit seizoen was niks maar we weten allemaal de reden). Burger. Die spelen wel basis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

SeizoenClubW
2022/2023 Borussia Dortmund II 0 0
2020/2021 Udinese 4 1 0 0
2020/2021 Manchester City U18 0 0 0 0
2020/2021 Manchester City U23 1 0 0 0
2019/2020 Manchester City U23 16 9 1 0

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren