Ajacied mikt op meer speelminuten: ‘Anders gedwongen voor mezelf te kiezen’

Donderdag, 26 mei 2022 om 15:50Tim Cozijnsen • Laatste update: 18:03

Kenneth Taylor wil het komende seizoen aan meer speelminuten toekomen in Amsterdam. De middenvelder van Ajax mocht de afgelopen jaargang in de laatste vijf competitiewedstrijden aan de aftrap verschijnen, en hoopt die lijn door te kunnen trekken richting het nieuwe seizoen. Voelt Taylor niet het nodige vertrouwen vanuit de club, dan voelt hij zich ‘gedwongen om voor zichzelf te kiezen’, zo laat hij aan Ajax Life weten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door carlo35)

Hij speelt nu toch? Als hij dat goed doet zal hij er niet naast gezet worden lijkt me.

26 mei 2022 om 16:27

De laatste weken van het seizoen wel inderdaad. Maar eigenlijk de maanden ervoor kwam hij amper aanbod. Daar gaat zijn opmerking vooral over. Zijn eerste seizoenshelft in de Eredivisie bestond bijvoorbeeld uit 4 invalbeurten (van de 18 wedstrijden) met bij elkaar 50 minuten.

Hij heeft dan weliswaar in 19 wedstrijden meegespeeld in Ajax 1 dit seizoen, maar met 820 minuten is dat omgerekend ongeveer 9 wedstrijden. Natuurlijk hebben we allemaal de laatste weken in ons hoofd, maar daarvoor kwam hij zelden aanbod.

26 mei 2022 om 16:28

Hij speelde nu door blessures. Voor de laatste 6 wedstrijden had hij dit seizoen 112 minuten in de eredivisie gehad... Logisch dat hij dat niet nog een seizoen wilt.

26 mei 2022 om 16:37

Is ook echt wel een minpuntje van Ten Hag geweest. Hij wisselde altijd zo laat en altijd dezelfde namen. Taylor maar ook Regeer en Gorter hadden we nu veel beter kunnen beoordelen wanneer ze al eerder voor de leeuwen gegooid werden. Zeker in de eerste seizoenshelft waar het bij de rust al vaak beslist was.

Hopelijk volgend seizoen meer minuten voor Taylor, Regeer, Gorter, Naci en wellicht van Axel Dongen en Mo (wanneer hij zo doorgaat). Misehouy zou ook interessant kunnen worden, die gaat echt als een komeet. Zal wel eerst een jaartje Jong Ajax worden.

26 mei 2022 om 17:19

Vergeet voor Fitz-Jim, maar ook Rasmussen en Salah-Edinne niet, die verdienen ook minuten.

26 mei 2022 om 17:56

@Origineel, zeker dit seizoen had hij geen oog meer voor de jeugdspelers. Onder hem zijn genoeg talenten doorgebroken in de eerste jaren. Gemiddeld 2 a 3 die uiteindelijk doorgroeide of konden groeien tot basisspeler, maar dit jaar gaf hij talenten opvallend weinig minuten terwijl er toch spelers waren die ervoor in aanmerking kwamen.

26 mei 2022 om 18:40

Je kunt je alleen afvragen of deze talenten opgesteld werden omdat ze het goed deden of omdat hun concurrenten niet presteerden of geblesseerd raakten waardoor ze de kansen kregen. Ook eerder gaf ten Hag eerder een Labyad speeltijd dan een jeugdspeler.

26 mei 2022 om 19:04

@De Toekomst - Deels eens, want hij had enkele jeugdspelers meer kansen kunnen geven. Maar daar zijn wel kanttekeningen bij te maken. Zo zaten met Klaassen en Tagliafico toch behoorlijke namen op de bank de eerste seizoenshelft. Dan kom je minder snel aan de beurt als talent.

Daarnaast zat het ook niet echt heel erg mee. Rensch kent een terugval naar vorig seizoen, iets wat we vaker zien. Axel Dongen raakte geblesseerd juist in de periode nadat hij aansloot bij het eerste. Salah-Eddine is langdurig geblesseerd geweest. In Unuvar leek Ten Hag vanwege de fysieke component niet te zien zitten (Wat ik wel jammer vond). Maar vooral Rasmussen en Fritz-Jim had ik graag willen zien.

26 mei 2022 om 20:03

Heb zo'n gevoel dat Rench er wel klaar voor is aankomend seizoen. Heeft zn jeugd dip gehad en klaar om te vlammen

27 mei 2022 om 12:27

20-jarige jongen die via media laat weten weg te willen bij te weinig speeltijd. Ik krijg een deja vu welke zich herhaalt en herhaalt en herhaalt ....
van Basten heeft gewoon gelijk, dit soort jochies moet zich eerst eens in Ajax 1 zien te knokken en daarna dragende speler worden voordat ze een stap maken.
Of Tayler moet een stapje terug bedoelen, verhuren naar een club in de eredivisie. Dan maak ik een interpretatie-fout.

26 mei 2022 om 16:31

Vind het maar een rare uitspraak. Speel je meer dan ooit, is er meer vertrouwen in je dan ooit, plus Gravenberch die weggaat en dan zeg je dit

26 mei 2022 om 18:44

Hij geeft zelf ook aan dat hij niet vreemd op zal kijken dat er ook weer een nieuwe middenvelder gehaald gaat worden. Dan is het voor hem idd misschien wel beter om weg te gaan. Je ziet het met meer spelers die zich goed ontwikkelen bij kleinere clubs. O.a. Botman en Timber gingen hem voor en voor hun is het toch behoorlijk goed uitgepakt. (waarbij Timber dan nog wel bij Utrecht speelt, maar er wel veel interesse voor hem is). Spelers op deze leeftijd moeten veel minuten maken, en dan niet in de KKD. De KKD is voor de meesten 1 jaar heel leerzaam en daarna moeten ze weer een volgende stap maken. (uiteraard zijn er uitzonderingen zoals Unuvar. Hij heeft vooral vanwege fysiek extra tijd nodig gehad, maar ook hij moet niet nog een jaar in de KKD spelen. Dan loopt hij vertraging in zijn ontwikkeling op)

26 mei 2022 om 16:36

Leuke speler maar meer in de categorie Ekkelenkamp en Eiting. Dit moet niet het niveau zijn dat Ajax moet nastreven dan speel je heel snel Conference League. Onbegrijpelijk dat een echt top talent als Kudus voor deze jongen op de bank moet blijven zitten. Dan ga je als Ajax dus gauw afglijden. Kudus is CL niveau. Taylor lijkt mij meer AZ of Utrecht.

26 mei 2022 om 17:17

Deze reactie is niveau ondermaats. Taylor laat in alles zien zeker wel de kwaliteiten en de potentie te hebben om Ajax te leiden. Dit laat hij trouwens al jaren zien.

Het vergelijken met Ekkelenkamp, Eiting en Kudus is natuurlijk ook zo krom als maar mogelijk.

Ekkelenkamp heeft niemand ooit een toekomstige basisspeler in gezien. Eiting bulkte van het talent en werd niet voor niks professor genoemd. Alleen zijn fysieke gesteldheid liet hem telkens in de steek. Kudus tot op heden ook nog niet laten zien waarom hij voor 10 miljoen gehaald is.

En dit allemaal terzijde: alle 3 niet te vergelijken als voetballer met Taylor.

26 mei 2022 om 17:22

Taylor wordt al jaren aangeschreven als een van de grootste talenten uit de jeugd naast Gravenberch, Brobbey en Unuvar. Die jongen is echt vele malen beter dan Eiting en Enkellenkamp bij elkaar. Hou hem maar in de gaten, deze jongen gaat volgend jaar schitteren in Ajax 1.

26 mei 2022 om 17:26

Wat een domme, onzinnige reactie, ik neem aan dat jij de jeugd niet volgt? Taylor heeft een vergelijkbaar voetbal iq als Eiting, maar heeft meer zijn lichaam mee, een hogere handelingssnelheid en is altijd op zoek naar combinaties, waar Eiting een type Busquets was. Taylor is absoluut Ajax niveau, al jaren een toptalent. Kudus heeft intrinsiek gezien meer talent, maar Taylor is veel slimmer in zijn hoofd, maakt betere en logischere keuzes, waardoor ze elkaar weinig ontlopen momenteel.

26 mei 2022 om 17:46

Ik vind Taylor ook tegenvallen hoor. Heeft heel veel tijd nodig om een pass te geven. Vooral tegen Vitesse was dramatisch

26 mei 2022 om 16:38

Ja ik vind dit ook vreemde uitspraken van Taylor. Tussen de regels door eist hij een basisplek en een nieuw verbeterd contract= vertrouwen van de club. Zo niet dan ben ik weg.

Terwijl hij net begint door te breken en door blessures noodgedwongen een paar potjes heeft gespeeld. Taylor moet tijdens trainingen en wedstrijden laten zien dat hij beter is dan anderen. Dan krijg ie vanzelf wel meer speeltijd.

Sowieso zie ik niet graag een middenveld met Taylor-Alvarez-Berghuis. Je wordt in de CL afgeslacht. In de ED kun je er nog mee wegkomen, maar in Europa echt niet.
5-8 jaar geleden had Taylor wellicht direct een basisplek gehad. Echter anno 2022 heeft Ajax een heel ander niveau en doelstellingen. Dat moet hij ook beseffen.

26 mei 2022 om 17:23

Hij geeft gewoon aan dat hij meer dan 9 wedstrijden aan speelminuten wilt hebben. Dat lijkt me toch niet zo raar? Die speeltijd gaat hij ook echt wel krijgen.

26 mei 2022 om 17:39

Taylor moet laten zien dat hij beter is dan zijn collega's. Niemand moet vooraf eisen dat hij een bepaald aantal wedstrijden wilt spelen. Hij komt net van Jong Ajax en mag blij zijn dat hij bij de selectie zit en speeltijd krijgt.

Ik had het van klasse getuigen gevonden als hij had gezegd dat hij tijdens de voorbereiding aan Schreuder laat zien dat hij in de basis hoort. Dat hij blij is met de speeltijd van afgelopen seizoen en gaat vechten voor een basisplek.

26 mei 2022 om 18:04

Tja, hij ziet ook hoe het met Brobbey gegaan is. Die denkt ik kan ook wel wat maken.

Het lijkt me logisch dat hij volgend jaar samen met Kudus voor de plek van Gravenberch gaat strijden, dus dan komen die minuten er echt wel.

26 mei 2022 om 18:46

De kans dat ajax een vervanger gaat halen is ook niet heel onlogisch. Maar een middenveld met Alvarez, Klaassen en Berghuis is natuurlijk ook mogelijk.

27 mei 2022 om 00:00

Waarom zou Ajax een vervanger halen? Met Taylor, Kudus en Fitz Jim moet je dit prima kunnen opvangen. Dan zie ik liever iemand komen die ook op de positie van Alvarez kan spelen.

Wat heeft die gozer het goed gedaan in Ajax 1 de laatste weken. Waar de rest vaak niet thuis gaf, stond hij op. Ook op andere plekken op het veld. Intelligente voetballer met goede balcontrole. Grote kans dat hij volgend jaar vaak in Ajax 1 staat.

Ik hoop dat Huntelaar snel gaat handelen, want hij heeft natuurlijk helemaal gelijk! Als er iemand een stevige contract opwaardering en verlenging verdiend is hij het wel. Vergis je niet Ajacieden, deze jongen heeft ook een grote rol gehad in onze landstitel.

26 mei 2022 om 16:06

Wat ik wel apart vind is dat Taylor nu al meer speelminuten gaat eisen terwijl hij er zelf keihard voor moet vechten. Met het vertrek van Gravenberch komt er natuurlijk een plekje vrij maar het moet niet vanzelf sprekend zijn dat het naar Taylor gaat, we hebben Kudus nog die ook op die positie uit de voeten kan. Overigens doet hij het goed met de speelminuten dat hij krijgt! Maar laten we niet te vroeg de loftrompet opsteken, spelers als Bazoer en Gravenberch begonnen ook voortvarend met daarna het welgekende dipje. Echte kwaliteit spelers gaan zich pas echt onderscheiden door het manier hoe ze uit zo’n dipje komen, kijk hoe Gravenberch dat opgepakt heeft. Naar mijn mening kan met het vertrek van Gravenberch zeker nog een middenvelder bij, zeker met de CL erbij.

26 mei 2022 om 16:16

Hij eist niets. Er zit wel een verschil tussen vechten voor je plekje zoals de selectie er nu uitziet of vechten voor je plek wanneer er voor 20 miljoen een vervanger voor Gravenberch komt. In dat laatste geval zou ik als ik hem was ook verder kijken.

Las op AS ook al een heleboel negatieve reacties op de (mijn inziens) logische en keurige woorden van Taylor.

26 mei 2022 om 16:32

Precies. Ik lees het ook totaal niet als een eis, maar als een constatering. Als ajax nu een speler van 20 miljoen gaat halen hebben ze blijkbaar niet voldoende vertrouwen in deze jongen bijvoorbeeld. Als ze zo weinig vertrouwen in je hebben is het logisch dat je dan denkt dan maar ergens anders proberen.

27 mei 2022 om 01:44

Caribbean volgens mij is je interpretatie onbedoeld verkeerd geweest deze jongen bedoeld het niet slecht. Maar hij wilt gewoon uitzicht op speeltijd en een beter contract. Dipje zal zeker nog komen, en er moet sowieso hoe dan een middenvelder hij en twee verdedigers.

Is de beste passer op Blind/Martinez na. Zijn statistieken zijn echt niets mis mee, wil hem graag in de basis hebben volgend jaar. Tenzij Kudus het nog beter doet.

Goede teksten van een hele goede speler. Het doet mij behoorlijk pijn dat hij zo lang is genegeerd. Volgens Klaassen laat hij dit niveau al het hele seizoen zien op de training en in Jong Ajax. Dat hij pas zijn kans krijgt als Alvarez in een mitella loopt is een schande. Hopelijk heeft Schreuder meer oog voor de jeugd, het niveau is daar echt hoog. Taylor wist zelfs in een elftal wat stroef speelde uit te blinken. Zeer knap. Ik hoop dat Brobbey snel terugkeert, want deze twee zijn al sinds de F'jes een serieus tandem. Maar volgend jaar is Taylor gewoon basisspeler, dat is duidelijk.

26 mei 2022 om 16:09

Nou nou nou wat een schande! Ze hadden weinig redenen om te wisselen volgens mij. De andere spelers waren gewoon beter. Het niveau in de jeugd is natuurlijk hoog bij Ajax maar bewezen spelers worden niet zomaar gewisseld.

26 mei 2022 om 16:13

En dat laatste is precies waarom het uberhaupt nog spannend is geworden. Er zijn teveel zekerheidjes en lievelingetjes dit seizoen. Een as met Alvarez, Klaassen en Haller, natuurlijk draait het dan stroef, als de rest even niet thuis geeft. Met Taylor en Brobbey kwam er veel meer schwung in het elftal. Waren cruciaal in de titelrace.

26 mei 2022 om 17:59

Schande was dat Erik zo weinig wisselde. Je werd er gek van. Of onlogische wissels.

Zulke jongens hadden meer speeltijd kunnen hebben.

26 mei 2022 om 18:26

Voorlopig hebben we nog geen schade opgelopen gelukkig. Stel je voor Unuvar, Taylor en Regeer waren vertrokken door dat belachelijke beleid van hem... gelukkig vertrekt hij op het juiste moment, tijd voor de jonkies nu.

Volgend jaar gewoon hem de kans geven want sinds hij in de basis speelt vond ik het bij Ajax beter draaien. Wat nieuwe elan is wel nodig en de minuten die hij maakte was die een van de betere bij ajax. Middenveld met alvarez taylor berghuis zie ik wel zitten mits Anthony blijft of een goeie vervanger word gehaald. Berghuis op rechtsbuiten vind ik toch een stuk minder en met Berghuis op 10 zat er veel meer voetbal en dreiging in.

Die kansen gaat hij nu krijgen aangezien Gravenbergh vertrokken is naar München

26 mei 2022 om 18:47

Maar misschien haalt Ajax wel een vervanger ! Hoewel de prioriteiten eigenlijk ergens anders liggen.

Taylor heeft zich moeiteloos in een stroef draaiend Ajax gespeeld. Ik acht hem beter dan Gravenberch, waarbij je niet moet vergeten dat Gravenberch het eerste jaar niet zo goed was als hij nu is.
Bovendien is hij doelgerichter. Gravenbetrch en Tadic droegen Ajax, dat zal Taylor ook gaan doen. Als Ajax verstandig is zorgen ze dat hij zijn contract verlengt. Dit zal hij pas doen als hij vertrouwen krijgt.
Hoe? door een van de elf te zijn en niet een van de 16 of zo.

Hij moet het gewoon bewijzen, net zoals de rest, en anders is hij gewoon niet goed genoeg. Andere woorden, maar dezelfde betekenis. 'Voor jezelf kiezen' kom nou...

Wat denkt hij wel niet joh. Speelt paar wedstrijden redelijk tegen NEC en Heerenveen en gaat al dingen eisen.

26 mei 2022 om 16:37

Hij eist helemaal niets he. Als het er niet in zit dan kijkt hij gewoon verder. Volkomen logisch.

Zoals het er nu uit ziet gaat Ajax de opvolging van Gravenberch intern oplossen. Er komt dus naast Alvarez een plekje vrij. Mogelijk vult Ajax het op om een keuze tussen Klaassen en Berghuis te vermijden. Maar met Kudus en Taylor hebben we nog twee spelers. Het hangt natuurlijk ook van de nieuwe trainer, blessures, vorm en ontwikkeling af. Ik zou niet raar staan te kijken als Taylor die concurrentiestrijd gaat winnen.

Taylor ontwikkelt zich goed op dit moment, die gaat aankomend seizoen echt wel meer minuten maken dan afgelopen seizoen. Geen reden om te vertrekken denk ik zo.

26 mei 2022 om 18:01

Adzevedo voor Gravenberch liever geen aankoop halen. Gewoon kans geven aan Taylor en Kudus. Indien nood is, zou zelfs Berghuis daar kunnen spelen of een Klaassen. Of uit dd jeugd nog wel een optie.

26 mei 2022 om 18:52

Ik heb precies dezelfde gedachte. Je kunt sowieso niet alle spelers die vertrekken vervangen door aankopen, dan kunnen we deze positie misschien wel het beste intern oplossen.

Krijg een beetje een naar gevoel van die toon. Ook Taylor moet zich gewoon blijven bewijzen. Tenslotte gaat het over het team en niet de individu. Prima dat hij het de laatste wedstrijden goed heeft gedaan, maar na de vakantie begint alles weer opnieuw. Wil hij een basisplek? Prima, maar daar zal hij voor moeten vechten.

26 mei 2022 om 16:40

@007
Nou die toon bevalt mij ook niet. Voetballers in deze generatie blijken niet echt te beseffen dat voetbal een teamsport is. Ben je goed genoeg, kunnen ze vanzelf niet meer om je heen. Vertrek lekker zou ik zeggen als je jezelf beter vindt dan de rest en vindt dat je meer moet spelen

Nu Gravenberch vertrokken is, is er geen enkele reden meer om hem op de bank te houden. Als hij in de zomer lekker doortraint en wat uurtjes in het krachthonk maakt is het komend seizoen een onbetwiste basisspeler. Zo comfortabel aan de bal, tweebenig, altijd inzet tonen… geef deze jongen het vertrouwen en we gaan er heel veel plezier aan beleven. Een echte Ajacied en in potentie een van de beste die er rondloopt. Hiervoor hoeven geen miljoenen verbrand te worden.

Goeie speler maar zorg eerst maar dat je meerdere wedstrijden 90min kan volspelen. Dan praten we verder. Maar kwaliteit heeft die zeker. Op termijn opvolger van Gravenberch.

Een groot talent dat aankomende zomer zeker de kans gaat krijgen nu Gravenberch op de drempel van een vertrek staat. Hij zal dan met Kudus de concurrentie aan moeten gaan voor de openstaande vacature. En wat mij betreft komt er voor het middenveld nog een concurrent voor Alvarez bij; Zerrouki. Dan is je middenlinie op sterkte:

Alvarez / Zerrouki - Fitz Jim
Berghuis - Klaassen - Ihattaren/unuvar
Taylor / Kudus

26 mei 2022 om 16:53

Zerrouki lijkt me inderdaad perfect. Ook een kleine 10 jaar op de Toekomst rondgelopen alleen werd ie weggestuurd omdat ie te klein was. Is behoorlijk gegroeid en heeft zich geweldig ontwikkeld. Hij zou een uitstekende doublure zijn inderdaad. Wel duur, heeft net verlengd, maar hier zou ik blijer van worden dan Quinten Timber, die ik minder noodzakelijk acht.

26 mei 2022 om 16:56

Ja, zo gaat dat soms in de jeugd. Maar hij heeft zicht bij Twente goed ontwikkeld. Een terrier op het veld en aan de bal ook comfortabel, comfortabeler zelfs dan Alvarez.
Bij Quinten ben ik bang dat hij tussen het wal en in schip verdwijnt. Dan liever geld uittrekken voor Zerrouki!

26 mei 2022 om 18:02

Q Timber zou ik alleen halen, als je hem kan overtuigen om vol voor rechtsback positie te gaan. Ik denk echt dat hij op die positie veel verder kan komen, dan middenvelder.
Soort nieuwe Mazzroui

26 mei 2022 om 18:25

Helemaal eens ja! Daar zou ik hem deze zomer wel voor halen, niet als middenvelder. Maar volgens mij wilde Ajax dat ook met hem doen en wilde hij dat niet. Wellicht opnieuw polsen, hij ziet zelf ook hoeveel Mazraoui mag aanvallen. Maar op middenveld sowieso Zerrouki boven Timber.

Hij heeft gelijk, hij heeft immers speelminuten nodig. Verhuur en verkoop behoren anders tot de mogelijkheden. Dat hij nog stappen moet maken weet die zelf ook maar dat kan alleen als hij speelervaring opdoet.

Hij eist niets. Hij heeft een aantal wedstrijden meegedraaid en overall heeft ie het verdienstelijk gedaan. De zin ''volgend seizoen wil ik beginnen zoals ik vorig seizoen ben geeindigd'' geeft aan dat hij speelminuten verwacht en meer dan een handje vol, dat verdiend ie ook zeker. Het is logisch dat ie mag aansluiten. Als ik in Taylors schoenen zou staan zou ik ook voor mijn eigen ontwikkeling gaan en als dat niet bij Ajax kan dan is het zo. Dan maar ergens anders. Ajax zou zichzelf wel heel erg in de vingers snijden als ze deze jongen laten lopen, potentie heeft ie genoeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
D. BlindVerdediger341
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 20 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren