Derksen reageert: ‘Ron Jans is aardig, als het gaat zoals hij wil’

Donderdag, 26 mei 2022 om 14:10 • Laatste update: 14:27

Johan Derksen heeft in Vandaag Inside gereageerd op een recente uitspraak van Ron Jans. De trainer van FC Twente liet zich in de podcast Met Open Vizier ontvallen dat de kritiek die hij in zijn tijd bij sc Heerenveen kreeg hard aankwam bij zijn familie.

Jans was tussen 2010 en 2012 twee seizoenen hoofdtrainer bij sc Heerenveen. In deze periode kreeg de inmiddels 63-jarige oefenmeester flinke kritiek, onder meer van Johan Derksen. “Mijn moeder zei: ‘Als ik die Johan Derksen zie, dan geef ik gas", vertelde Jans in de podcast Met Open Vizier. “Maar ze had gelukkig geen rijbewijs.”

Derksen werd woensdagavond in de uitzending van Vandaag Inside geconfronteerd met de onthulling van Jans. Dat neem ik hem helemaal niet kwalijk", zei Derksen. “Ik vind Ron Jans een hele beschaafde en ook aardige man als alles naar zijn zin gaat. Bij Heerenveen ging het niet zo goed, waarna het een hele vervelende, kort voor de kont, onrealistische man werd. Daar heb ik een paar keer wat van gezegd.”

Derksen geeft echter te kennen dat de uitspraken van de moeder van Jans hem koud laten. "Die ouders komen dan voor zo'n zoon op. Je familie moet er maar groot in zijn, want je moet er tegen kunnen.”



Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door el fenomeno)

Ron Jans is een geweldenaar! Derksen is gewoon jaloers op zijn dansje.

Iedereen moet altijd maar tegen zijn kritiek kunnen en groot zijn, maar als Derksen kritiek krijgt loopt ie weg of gaat ie 3 weken van de buis. Vind het een leuk programma dat ik al jaren kijk, maar hoe hypocriet Derksen al jaren is word bijna lachwekkend.

26 mei 2022 om 14:33

Doen alsof het een keus was. Hij kon publiekelijk zijn excuses aanbieden en dan zou men kijken hoe het verder ging. De andere was wat hij heeft gedaan, want hij wilde zijn excuses niet aanbieden en zonder steun van het netwerk is er ook geen programma.

26 mei 2022 om 14:59

Derksen loopt wel vaker weg, soms letterlijk. Hij kan tegen kritiek zolang die oppervlakkig is. Kritiek op hemzelf en hij rent stampvoetend weg.

26 mei 2022 om 15:18

Wat jij zegt is 1x in al die jaren gebeurd, tijdens een discussie met wilfred. Bij de andere gevallen speelde de media een kwalijke rol, en gaven ze een kleine minderheid de grootste stem. Zoals we de laatste jaren gewend zijn.

26 mei 2022 om 15:55

De media speelden helemaal geen kwalijke rol. Derksen zegt gewoon domme dingen live op tv en daar vinden mensen wat van. En zeker in dit laatste geval met die kaars, mensen die dit niet vinden kunnen zijn geen kleine minderheid, vrijwel ieder normaal denkend mens vond zijn verhaal belachelijk. Mensen die constant huilebalken over deugen en zeggen wahh wahh je mag niks meer, dat is nou een kleine minderheid. Daarom is het ook na elke verkiezing weer zo grappig om de verbazing bij die losers te zien dat iedereen gewoon weer op de standaardpartijen heeft gestemd en blijkbaar niemand vindt dat het land kapot gaat aan deugers en we nu echt op de barricade moeten om de aanstaande ondergang van de oude blanke hetero man te stoppen. Derksen is trouwens zelf ook gewoon de media he. Het lijkt wel alsof "de media" volgens sommige mensen een soort eensgezinde hivemind is die probeert de samenleving te vernietigen oid.

26 mei 2022 om 16:21

Dat zijn verhaal kwalijk was, daar zijn de meeste mensen het wel over eens denk ik. Net zoals veel mensen het er mee eens waren dat de manier waarop een groot deel van de media reageerde buiten alle proporties, en vals was. Want de standaard mensen met dezelfde mening zaten weer aan tafel de eerste 2 dagen na de uitspraak. Dat jij blijft geloven dat de kleine minderheid niet de grootste stem heeft blijft mij verbazen. Een klein voorbeeldje hiervan. Ik lees vandaag een krantenartikel over de show van ricky gervais. Daar geven ze aan dat er tientallen boze reacties op Twitter staan waarbij hij transfoob genoemd wordt. Er wordt niks gemeld over de duizenden reactie die dat niet zo ervaren hebben, en zijn show hilarisch vinden. Dat is hoe de media consequent te werk gaat. En wat betreft de verkiezingen, laat links het ook zelf liggen. Ze focussen zich niet op de onderwerpen die bij het gewone volk leven, maar alles is gericht op kleine subgroepen. Dus stoten ze een grote groep die uit vele eigen belangen op hen zou moeten stemmen af.

26 mei 2022 om 16:26

De overdreven "woke" gemeenschap is ook een kleine vocale meerderheid, net als de alles is cancelcultuur gemeenschap. De echte meerderheid boeit dit geen reet en maakt zich niet druk om de rappen van Ricky Gervais of om de mensen die hem een transfoob noemen. Die zeggen dat alleen niet op Twitter. Ik vind Ricky overigens best grappig, al was ie vroeger leuker. Jimmy Carr vind ik stiekem leuker en die is nog veel groffer. Ik vind dat je vrijwel over alles geintjes moet kunnen maken. Als Johan Derksen nou es grappig was...

26 mei 2022 om 17:48

Hij verdient er ruim half miljoen mee dus ik geef hem gelijk. En hij ziet alles wat er in de voetbalwereld gebeurt.

26 mei 2022 om 17:23

Volgens mij pikt hij deze kritiek juist prima op, in tegenstelling tot de familie Jans toentertijd..

27 mei 2022 om 18:41

Dat valt wel mee, hij ging altijd door ondanks veel doodsbedreigingen wat die al bij doordekken kreeg. En volgens mij liep die niet weg vanwege kritiek, maar meer vanwege een eigen zender die wilde dat die zijn excuses aan zou bieden en een andere keer vanwege hypocrisie wat geen kritiek was.

Ajoh, wat moeten we hiermee? Niks aan de hand hier. Wat mij betreft geen nieuwswaardig artikel. Vind Jans trouwens wel een geweldige trainer die van bijna elke, qua selectie, middelmatige club met stabiele clubleiding een mooie club van kan maken die stabiel strijd om Europees voetbal. Wat dat betreft echt een hele betrouwbare keuze voor veel Eredivisieclubs. Hij levert nagenoeg altijd, laat zijn team vaak herkenbaar spelen, maakt spelers beter en creëert waarde voor zijn clubs door goed met talenten om te gaan.

26 mei 2022 om 14:42

Tja, weet ik ook niet.

Jans doet et in het algemeen goed met middenmoot teams alleen bij Heerenveen liep het niet naar wens en dan kan ik me voorstellen dat je wat minder goed in je humeur zit. Had ik gisteren (en vandaag) ook best last van.

26 mei 2022 om 15:08

Ik weet precies hoe je je voelt. Echt balen man! Had het jullie echt gegund, maar het was uiteindelijk weer een Mourinho-finale; geen spektakel, zelf nagenoeg geen initiatief nemen en wel 1 of 2x scoren uit het niets. Vond Feyenoord, overall, wel erg goed voor de dag komen. Jammer dat één van die ballen op de paal/lat er niet in gingen. Als ik wel kritisch mag zijn, vond ik zelf Kokcu en Dessers tegenvallen. Verdedigend vond ik het erg goed staan en aanvallend was het overall ook redelijk goed, maar weinig gelukkig.

26 mei 2022 om 15:53

Kokcu en Desser waren niet goed en wel meer hadden die extra kwaliteit gisteren niet in huis om een finale te beslissen. Eerste helft was gewoon ondermaats doordat ze het initiatief niet durfden te nemen. Naar achteren/breed spelen ipv de bal naar voren.

26 mei 2022 om 14:43

Dat vindt ik nou ook. Zou Jans t bij n topclub ook kunnen?

26 mei 2022 om 15:03

Daar geloof ik niet in. Om bij grote clubs te slagen, moet je ook tegen de druk kunnen, krijg je met veel meer onzin/randzaken te maken, moet je meer invloedrijke stromingen binnen clubs kunnen managen etc. Ik zou het daarintegen wel interessant vinden om hem bij vergelijkbare clubs in grotere competities aan het werk te zien.

26 mei 2022 om 16:07

Komt wel meer bij kijken idd. Volgens mij was Anderlecht geen succes. Ten Hag heeft t goed gedaan. Nu noem jij wat elementen als omgaan met druk,randzaken etc. Vond je Hag daar goed in? Mijn inziens zou Jans juist die elementen beter doen dan ten Hag, die uiteraard een veel betere veldtrainer is. Ik vond Ten Hag best vreemde dingen zeggen en onrustig over komen soms.

26 mei 2022 om 14:44

Precies dit. Amen.

26 mei 2022 om 15:05

Jans lijkt vooral een topper in het neerzetten van een fijne sfeer rond de hele club; vanaf het jong team waar hij alle spelers een heel mooi perspectief geeft op speeltijd tot aan de wisselspelers van de eerste selectie die hij de hemel in prijst om ze betrokken te houden. Een echte people manager eigenlijk. Met de juiste mensen om hem heen zie ik niet in waarom hij dit kunstje niet zou kunnen bij een topclub.

26 mei 2022 om 23:18

Daarentegen zijn de nieuwe schoenen van een jeugdspeler van Psv of Ajax bijzonder nieuwswaardig
Lees het graag .. Jans mooie manager, geen toptrainer.

Als de mannen van VI hier de dingen posten of op een ander forum/sociaal media , dan zouden ze verwijderd worden en als een trol-account worden weg gezet. Op Tv echter is hun manier van doen een verdien model.

26 mei 2022 om 20:24

Wat mij betreft ligt dat meer aan het kansloze beleid op dit soort fora, dan aan de inhoud van de opmerkingen van de mannen van VI.

Wat Derksen over Jans zegt klopt wel. Het kan een nare kerel zijn. Vond ik op een gegeven moment bij FC Groningen ook.

En ze waren buddies, voordat Jans naar Heerenveen ging. Derksen heeft toen kritiek op Jans gehad (terecht ook, hij bakte er weinig van), en die wilde opeens niet meer komen en zit er nu nog steed mee. Dat is wel gek natuurlijk en zegt ook iets over Ron, dit is 10 jaar geleden.

Jans is overigens ook mislukt bij Standard en in de MLS. Het is niet overal succes geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. ZerroukiMiddenvelder322
R. van WolfswinkelAanvaller3216
V. Misidjan Aanvaller273
L. UnnerstallKeeper320
D. RotsAanvaller273
V. ČernýAanvaller181
M. HilgersVerdediger241
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

69 fans
Coach, 63 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren