Roma is vernielingen door Feyenoord-fans niet vergeten: ‘Roma ha vinto’

Donderdag, 26 mei 2022 om 10:08Shane Jebbink • Laatste update: 10:14

AS Roma is het verleden nog niet vergeten. De Romeinen steken na de Conference League-winst de draak met tegenstander Feyenoord op Twitter door te refereren naar een ontmoeting uit 2015 tussen de twee ploegen in de Europa League. Toen de Rotterdamse fans naar Rome afreisden voor de terugwedstrijd van dat tweeluik lieten ze een spoor van vernieling achter in de stad.

Een van de doelwitten van de supporters was de beroemde Barcaccia-fontein bij de Spaanse trappen. Het destijds hevig beschadigde zeventiende eeuwse monument is ondertussen door herstelwerkzaamheden weer in volle glorie te aanschouwen in de stad. Roma gebruikt de de vernielingen nu op Twitter om Feyenoord te sarren. In de video wordt de in ere herstelde fontein getoond, waarna de tekst ‘Roma ha vinto’ in beeld komt. Vrij vertaald betekent dit ‘Roma heeft gewonnen’.

In de finale in Tirana scoorde Nicolò Zaniolo na een half uur het openingsdoelpunt na een slippertje van Gernot Trauner, die onder een voorzet naar de jonge Italiaan doordook. Vooral vlak na rust had Feyenoord een opleving met enkele grote kansen, maar de Rotterdammers wisten ondanks dat ze twee keer het aluminium raakten niet meer tot scoren te komen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door ac_julian)

Benieuwd of het bestuur iets kan doen aan de imago van de supporters. Mega boetes dit seizoen en overal een slechte naam.

Geen idee, behalve veel gesprekken voeren, hoe het bestuur dit moet aanpakken.

Geldt trouwens voor alle clubs. Ook Ajax, PSV etc.

Ik vind wel dat de besturen hun verantwoordelijkheden moeten oppakken. Lijkt op laaste tijd te veel problemen.

26 mei 2022 om 10:23

Als. Ik de fans moet geloven, valt het allemaal reuze mee en is het gwn een hetze van de hele wereld tegen het arme Feyenoord.
Roma heeft gisteren ultieme wraak gepakt.

26 mei 2022 om 10:44

Hoe vaak ga je dit verzonnen riedeltje nog afsteken? Vermoeiende vent.

26 mei 2022 om 12:01

Ach Ashfin heeft een heerlijk nachtje gemaakt onder zijn Mourinho postertje. Gun het het wel, gefeliciteerd gozer!

26 mei 2022 om 12:14

Het is wel een situatie die vaak, of eigenlijk altijd wel terugkomt, dus Afshin..... heeft gewoon gelijk, élke keer is het raak, nu zelfs maar in hun eigen stad. Dom volk! En inderdaad, volgens de eigen supporters valt t allemaal wel mee, maar wel overal een spoor van vernieling en geweld achterlaten,. Maar het lag natuurlijk aan de politie, of de andere supportersgroep, of de ME, of de burgemeester bladibla, de lijst met excuses is eindeloos, maar 't feit blijft, overal waar Feyenoordsupporters komen, is het ellende. maar iedereen is gek, behalve wij.

26 mei 2022 om 15:00

Heel de Europese campagne tot Marseille uit, waar het altijd gezeik is, niks gebeurd en nu staan ze weer klaar met het vingertje. Lekker afgaan op de hijgerige sensatie filmpjes die ook hier worden gepost, want dat bevestigt zo lekker het eigen gelijk…

26 mei 2022 om 16:38

dat zou ik als supporter ook zeggen. Maar je kan niet altijd je kop in het zand blijven steken.

26 mei 2022 om 17:07

Zucht. Hoezo kop in het zand steken? Ik ontken toch niets? Ik word alleen moe van dat kinderachtige 'zie je wel?' gedoe hier af en toe.

26 mei 2022 om 10:26

Al jaren kunnen clubs dit niet bolwerken. De clubs hebben toch weinig invloed op 'supporters' buiten de stadions. De regering mag de clubs beter ondersteunen met de veelbesproken Voetbalwet. Feyenoord heeft zeker programma's en contact met de supportersvereniging, maar het houdt gewoon ergens op.

26 mei 2022 om 10:34

Hele mooie reactie van Roma dat zo laat zien hier niet van gediend te zijn.

26 mei 2022 om 12:15

@MrKrillin, wat stel je voor? Het staat mensen vrij om een ticket te kopen en naar een land te reizen. De geest is uit de fles en gaat nooit meer terug ben ik bang.

26 mei 2022 om 15:45

Ja klopt. Geaag verantwoordelijkheden pakken door er keihard in te investeren, onder de voorwaarde dat dat onderling gezeik met de harde kern van andere Nederlandse clubs per direct stopt. Maar op dit gebied heb ik echt niet de behoefte dat NL het braafste jochie van de klas wordt. Zeker Europees heb ik inmiddels genoeg voorbij zien komen waar de afschrikken werking van een nog hardere kern echt wel gewenst is.

Mooi toch. Moet mee gelachen kunnen worden. Sowieso verdien je dat als je als individu(en) een fontein van Bernini (of het nu senior of junior was) gaat kapotmaken.

26 mei 2022 om 10:36

Vind het ook wel een geestige grap, maar ja vergelijkingen tussen Rome waar de zon altijd schijnt en Rotterdam waar de wind altijd waait, zullen nooit door Rotterdam gewonnen worden waar het gaat om schoonheid.

Desalniettemin kunnen de Romeinen veel leren van het arbeidsethos van de gemiddelde rotterdammer en is het niet zo alsof Rome geen uitschot heeft qua supporters of andere zich niet aan de wet houdende figuren.

Het is en blijft Conference League. Eigenlijk moet een club als Roma zich kapot schamen dat ze hier überhaupt aan mee hebben gedaan. Kijk voor de grap eens naar de KO-fase clubs, de enige andere club met vermogen is Leicester. Dat is toch heel veel minder dan de EL met Napoli, Barca en BVB.

26 mei 2022 om 10:27

Roma mag best blij zijn met deze prijs, het is niet zo de prijzen aaneenrijgen de laatste jaren.

26 mei 2022 om 10:31

Blij zijn mag. Maar het is en blijft een troostprijs. Het halen van een CL kwartfinale vind ik bijvoorbeeld meer waard dan het winnen van deze cup.

26 mei 2022 om 10:35

Er moet iemand aan mee doen toch? Of zouden expres lager in de competitie moeten eindigen zodat een andere ploeg er aan mee doet?

26 mei 2022 om 10:37

Champions League heeft natuurlijk veel meer allure en daar kijkt de hele wereld naar. Echter weet vaak niemand buiten je eigen club of land nog iets van een kwartfinale van 10 jaar geleden, terwijl iedereen de winnaars wel weet te onthouden.

26 mei 2022 om 12:03

Zonder op te zoeken, wie won de laatste intertoto cup? Ik weet het niet iig.

26 mei 2022 om 10:54

Waarom zou Roma zich moeten schamen? Ze hebben nooit eerder een Europees toernooi gewonnen tot gisteren, in tegenstelling tot Feyenoord. Dan passen ze toch prima in dit toernooi?

26 mei 2022 om 11:14

Dit is de 2e Europese prijs van roma maar die eerste is wel heel heel lang geleden.

26 mei 2022 om 11:24

Je hebt gelijk idd.. de Jaarbeursstedenbeker vergeten. Al was dat ook wel een vreemd toernooi in die tijd, aangezien niet alleen clubs maar ook steden meededen. Roma speelde bijvoorbeeld tegen de Keulse elftal.

26 mei 2022 om 11:06

Roma heeft totaal niet het budget van de meeste (plastic) champions league clubs. Kromme vergelijking. Wij moeten elke halve euro omdraaien terwijl andere clubs ongestraft honderden miljoenen kunnen spenderen zonder verantwoording.

26 mei 2022 om 11:14

Deze zomer heeft Roma anders ook wel heel veel geld uitgegeven. Het is ook niet zo dat jullie een arm clubje zijn.

26 mei 2022 om 11:59

40 mln alleen voor een spits. Dat is een veelvoud van wat Feyenoord de afgelopen jaren heeft geïnvesteerd. Niet zielig doen hoor....

Heerlijk filmpje. Van andermans spullen blijf je af, zeker als het gaat om een eeuwenoude fontein van Bernini.

Ik snap de emotie helemaal. Gelukkig zijn de supporters van Roma van onbesproken gedrag en gebruiken ze messen alleen om pizza's aan te snijden... 😇. Oud 17e eeuws gebruik.

Heerlijk filmpje roma! Hadden ze wel recht op.

Dat vernietigen word ook vreselijk overdreven, en nee ik praat het niet goed, maar ze vergeten even te benoemen dat Feyenoorders met gezinnen uren lang op een plein zonder eten, drinken en toiletten werden gezet, oh en de mishandeling van de ME daar word ook even vergeten.

26 mei 2022 om 11:15

Uiteindelijk lijkt het toch wel dat je het aan het goed praten bent.

26 mei 2022 om 11:25

Nee hoor, alleen hou er niet zo van dat maar 1 kant van het verhaal belicht word.

Dingen slopen van anderen blijft natuurlijk gewoon tokkie.

26 mei 2022 om 11:39

Waarom moet het van een andere kant belicht worden?

Je maakt geen kunst kapot. Punt.

26 mei 2022 om 12:04

Eens.

Maar je sluit ook geen mensen op als dieren. Punt.

26 mei 2022 om 12:29

Klopt zeker. Maar de relevantie ervan ontgaat me een beetje in verband met het kapotmaken van een fontein.

26 mei 2022 om 14:42

Omdat mensen dit verhaal van het opsluiten en pure mishandeling van de ME niet meekrijgen

26 mei 2022 om 11:15

Je praat het niet goed maarrrrrrrr

26 mei 2022 om 11:51

@r.vatros ik praat niets goed en wat jij zegt dat gezinnen uren lang op een plein zitten ja dat klopt ook niet maar waarom is het een feit dat waar Feyenoord komt er altijd gezeik is.

26 mei 2022 om 12:05

Bij elke club is er Europees gezeik. Veel voetbalfans zijn nou eenmaal vaak de simpelste mensen die er zijn, en helemaal diegenen die hun club Europees nareizen vaak.

26 mei 2022 om 12:09

Klopt maar wees eerlijk, bij feyenoord is er Europees altijd gezeik

26 mei 2022 om 12:13

Je lees hier altijd je heb relschoppers bij elke club in nederland aar er is wel een groot verschil tussen de hooligans.je heb soft hooligans en hele ewelddadige hooligans en die gewelddadige hooligans heb maar 1 club in nederland die veel verder gaan dan de rest en dat zijn de feyenoordhooligans

Tja dit was te verwachten. Dat Feyenoord fans nu ook weer hun eigen stad afbreken is ook wel symbolisch.

26 mei 2022 om 11:17

Vraag me af hoeveel echte “fans” er bij waren.
Zag toch weer een hoop dezelfde types die die “avondklok” als excuus gebruikten om lekker los te gaan. Uitschot van onze samenleving zonder enig respect naar een ander.

26 mei 2022 om 12:00

Mijn zoons waren op het Stadhuisplein, maar 1 uur na de wedstrijd stapten ze (niet) vrolijk het huis binnen.
Zou het toch iets met opvoeding te maken hebben ?

26 mei 2022 om 12:31

Niet volledig, maar wel voor een heel groot deel.

Gelijk hebben ze, gewoon lekker wraak nemen! Ze denken overal mee weg te komen en helaas gebeurt het nog steeds veel te veel. Vraag me serieus af bij welke Europese wedstrijd feyenoord niet heeft lopen relschoppen.

De club weet van de meeste raddraaiers (zachtgezegd) exacg wie het zijn en de politie ook. Toch blijven er kaartjes worden verkocht aan deze lui en heeft de politie weinig mogelijkheden om pro actief in te grijpen. Ook verhaald de club boetes en vernielingen niet op de veroorzakers en medeplichtigen. Dus veranderd er niets.

Het halen van de finale door Feyenoord is een grotere prestatie dan het winnen van die finale door AS Roma. Buiten de top 5 competities is de kans minuscuul dat een andere competitie europees een toernooi wint.

26 mei 2022 om 13:05

Eerlijk gezegd was de enige tegenstander enigszins van formaat Marseille, waar Payet gelukkig vroegtijdig uitviel. Niet dat het niet knap is, maar dit is niet de laatste keer dat een Nederlandse club daar de finale gaat halen

Ja, duizenden supporters ontvangen zonder mobiele toiletten en dan janken over zeiken in een fontein. Vervolgens hele pleinen leeg jagen met knuppels en dan zeuren over tegenreactie. Wanbeleid 2.0 Prutsers

En terecht dat ze even hun gram halen, was echt schandalig wat daar gebeurde in de eeuwenoude stad Rome. Als je zulke grootste geschiedenis gaat afbreken als Feyenoorder, dan heb je geen respect. En nu lees ik hier dat Rome blijkbaar dit evenement niet goed had aangepakt, prima, geloof ik meteen. Maar om nou wereldberoemde eeuwenoude kunst te gaan slopen, schiet je je doel voorbij. En juist de supporters uit de stad dat plat gebombardeerd is, had ik wel verwacht dat juist zij begrijpen dat de stad vernielen niet oké is. Zeker als het Rome is en niet een of ander Katwijk. Had het gemeentehuis dan bekogelt ofzo, Maar goed, ik ben dan ook wel beetje geschiedenis liefhebber. Als je er niets, maar dan ook niet eens een klein beetje wat mee hebt snap ik dat je daar geen rekening mee houd.2015 alweer. De jaren gaan hard

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Lazio31
6.Torino31
8.Spezia31
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
E. ShomurodovAanvaller00
N. ZalewskiAanvaller00
P. BoerKeeper00
M. SvilarKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.

2 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren