Mario Been noemt enige Feyenoorder met een voldoende in Tirana

Donderdag, 26 mei 2022 om 08:04Tom Rofekamp • Laatste update: 15:17

Mario Been denkt dat er meer in had gezeten voor Feyenoord in de verloren Conference League-finale. De analist zag het gros van de Rotterdammers onder zijn niveau spelen, tegen 'met alle respect - geen hoogvlieger' AS Roma. Been zag Feyenoord met name de eerste helft onder zijn kunnen presteren, al haalde één verdediger van de runner-up volgens hem wél zijn niveau.

Een doelpunt van Nicolò Zaniolo, na een slippertje van Gernot Trauner, bezorgde Feyenoord slechts een zilveren plak. Been denkt dat er veel meer te halen viel. "Het is gewoon zonde", concludeert de oud-hoofdtrainer van de Rotterdammers. "Je verliest van een ploeg - en dat moeten we altijd zeggen, met alle respect - die geen hoogvlieger is, in de tweede helft alleen maar tijd rekt en nauwelijks wat gecreëerd heeft. Feyenoord heeft vooral de eerste helft met heel veel ontzag gespeeld en minder laten zien dan wat ze kunnen. Sommige spelers hebben totaal hun niveau niet gehaald, en dan sta je op het laatst met lege handen."

Been sprak Feyenoord-verdediger Marcos Senesi, die volgens hem de vinger precies op de zere plek legde. "Hij was realistisch in die zin dat ze met name in de eerste helft hun spel niet gespeeld hebben, wat ze toch met name in de Europese wedstrijden hebben laten zien. Dat is zonde, want in een finale moet je gewoon top zijn. Allemaal." Eén iemand ontsprong volgens Been echter wél de sportieve malaise. "Ik vond Lutsharel Geertruida wel zijn niveau halen. Op een gegeven moment ging hij in het centrum spelen (toen Marcus Pedersen inviel voor Trauner en naar de rechtsbackpositie verschoof, red.). Ik denk dat hij wel een voldoende heeft gehaald."

Toch putte Been - met het oog op de toekomst - ook voorin bij de Rotterdammers hoop uit met name het tweede bedrijf. "Luis Sinisterra was toen heel gevaarlijk. Daarbij zie je wel dat die jongen een hoger niveau zou moeten kunnen aantikken. Voor de rest is het gewoon veel te weinig geweest", wil Been nog wel kwijt als slotsom. Sinisterra was dit Conference League-seizoen goed voor zes goals en vier assists in twaalf duels. De Colombiaan eindigde als gedeelde derde op de topschutterslijst van het toernooi, achter Tammy Abraham (negen goals) en teamgenoot Cyriel Dessers (tien).

View this post on Instagram

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)
Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door njfromvol)

Dat is altijd een terugkerend dingetje, vooraf en achteraf vinden we het allemaal geen hoogvliegers maar tijdens de wedstrijd trekken we toch weer aan het kortste eind. Big game chokers zijn we in Nederland.

26 mei 2022 om 09:26

Naja, ze speelden een prima pot toch? Ik heb meer misperen en stressballen aan Roma zijde gezien hoor. Je hebt de pech dat je achter komt door een kleine oprisping van individuele kwaliteit van je tegenstander. Dat Italianen een voorsprong kunnen verdedigen weten we, maar ik had het nog moeten zien als het gelijk was gebleven/geworden. Choken is ronduit overdreven.

26 mei 2022 om 09:52

@jk-Ajax, ik snap wat je bedoelt. Ik vind dat wel in Nederland ook weinig winnaarsmentaliteit hebben en vaak zo'n wedstrijd naïef benaderen. Feyenoord wou aanvalled voetbal vooruit spelen en Roma helemaal niet. Die hebben zich slim aangepast aan Feyenoord en dat heeft gewerkt. Alleen in de beginfase van de 2e helft had Roma het moeilijk. Ik denk oprecht dat Feyenoord meer kans zou hebben als ze vanaf het begin zoals Roma hadden gespeeld en hun formatie iets hadden aangepast. Bijv. Til voor een iets meer verdedigende middenvelder en vanuit een goed georganiseerde verdediging afwachten en loeren op de counter.

26 mei 2022 om 09:58

Vind je dat echt? Ik las het van wel meer mensen in de reacties maar vond het zelf juist erg tegenvallen hoe weinig ze in de eerste helft hun eigen spel speelden.

26 mei 2022 om 11:59

Feyenoord heeft in de tweede helft met prima spel gewoon kansen gecreëerd. Waren in die helft simpelweg beter dan Roma. Ik was vooraf bang dat het een kopie van Ajax - United zou worden, waar Ajax kansloos was door het gesloten spel van United. Maar Feyenoord deed dit een stuk beter. Verdedigender voetballen had denk ik niet zo veel zin gehad. Daar zijn die Italianen gewoon beter in. Het is nu op details beslist. Bal die net over Trauner heen zeilt, en er net ingetikt wordt, tegen zeker drie grote kansen van Feyenoord, waar het op centimeters net verkeerd valt.

Senesi, Geertruida en Aursnes verdienen allemaal een dikke voldoende. Helaas toch ook een aantal spelers die niet hun gebruikelijke niveau lieten zien.

En het gebrek aan technisch vermogen voorin (buiten Sini, die overigens ook zelden in stelling werd gebracht) liet zich ook zien.

26 mei 2022 om 09:08

Ik vond Aursnes gisteren fenomenaal. Die doet zoveel kleine dingen goed, dat is de olie die het middenveld nodig heeft. Veruit de beste van feyenoord. Daarnaast speelden geertje en malacia goed zoals altijd.

26 mei 2022 om 10:01

Ik vond Senesi ook echt sterk, als je ziet hoe simpel hij dingen oplost. Helaas wel weinig ballen de diepte in gegeven.

Ben wel opgelucht Aursnes een redelijk sterke pot te hebben zien spelen; na die twee potten tegen Olympique was ik een beetje bang dat de eredivisie zijn niveau was.

26 mei 2022 om 09:30

Die Walemerk die kon er echt helemaal niks van. Kende hem eerlijk gezegd ook niet omdat ik buiten m’n eigen club, zelden nog eredivisie kijk. Geertruida vind ik wel underrated. Op beide posities was hij erg sterk en pas 21.. deze jongen verdient toch wel een oproep voor Oranje als hij zo doorgaat. Zeker als je ziet wat voor middelmaat er soms wordt opgeroepen.

26 mei 2022 om 11:09

Walemark mag je niet op de 7 minuten van gisteren beoordelen, maar als je de ED meeneemt, valt het nog erg tegen

26 mei 2022 om 10:18

Senesi maakte anders in de eerste helft een flinke overtreding op de middenlijn omdat hij (weer eens) te ver van z'n man afdekte en had geluk dat de scheidsrechter geen geel trok. Daarnaast werd hij in een 1 op 1 met Abraham aan de zijlijn gered door Malacia, anders was hij er volledig uitgelopen (zo rond minuut 30). En de tweede helft is hij Abraham natuurlijk volledig kwijt en komt hij goed weg dat Abraham niet gaat liggen, anders is het gewoon rood. Dat zijn toch allemaal fouten die te vaak voorkomen in zijn spel. De ver van z'n man af, niet meedogenloos genoeg

26 mei 2022 om 10:51

Goede verdediger voor teams die wat meer inzakken. Teams die dominant voetbal willen spelen met veel ruimte achter de verdediging, gaat hem niet worden voor Senesi. Een topclub zit er zeker niet in..

26 mei 2022 om 19:23

@Tilburg: Blij dat jij het zegt, en niet iemand die er echt verstand van heeft. Is ook geen verassing dat mensen zoals jij niet positief kunnen zijn over spelers van Feyenoord. Gelukkig de echte kenners wel, vandaar dat er een hoeveelheid grote clubs zijn die hem nog steeds graag zien komen.

Tsja, als je alleen Geertruida een voldoende geeft, praat je vanuit emotie na een verloren duel. Wat verwacht Been dan? Dat ze Roma even wegtikken?
Feyenoord speelde niet sterk, maar dat deden Ajax en Psv ook niet tegen Benfica. Probeer tegen dat soort ploegen maar eens goed te voetballen. 11 man rond de 16, risicoloos de ballen naar voren trappen en hopend op een fout van de tegenstander, alle tempo uit de wedstrijd halen etc..
Ze speelden niet tegen een team dat wilde voetballen en waar je zelf ook ruimte kreeg om te voetballen.
Roma heeft 1 doelpunt gemaakt en nog 1 kans gekregen ...hoe kan dat als er maar 1 speler een voldoende haalt. Feyenoord raakt 2x het houtwerk en verder zijn er een aantal schoten geblokt omdat er 11 man in de 16 staan.
Dus nee, feyenoord was niet super, maar dat lag vooral aan de tactiek van roma, waar wij Nederlanders maar moeilijk mee kunnen omgaan.

26 mei 2022 om 08:54

Eens. Jammer voor Feyenoord. Eigenlijk amper kansen weggegeven maar toch die 1-0 ineens. Daarna kwartiertje in de tweede helft gestormd, maar daarna vrij machteloos. Dan is 1 voldoende veel te weinig.

Misschien heeft been mensen te ver opgehemeld voor de wedstrijd, maar een paar mislukte ballen overkomt ieder linksback ook wel eens, dus malacia vond ik zeker niet slecht.

Kijk dat til het schil niet ging maken was me wel duidelijk van tevoren en dat Nelson wisselvallig zou zijn was ook niet verbazend. Vond met name kokcu door het ijs zakken. Dat duel bij rond de 20 meter van roma halverwege de tweede helft zegt mij dat het nooit een echte winnaar ala Sneijder gaat worden.

Ibanez denk ik man of the match, terwijl bij Feyenoord denk ik aursnes de sterkste was.

26 mei 2022 om 08:54

Wie verdiende er dan nog meer een voldoende volgens jou? Bijlow speelde ook oké, maar verder kom ik niet. En wat hebben Ajax en PSV hier nou weer mee te maken? Ajax heeft overigens andere Portugese of Italiaanse ploegen wel de de wil op weten te leggen in de afgelopen jaren, dus het kan zeker. De prestatie van Feyenoord was gisteren zwaar ondermaats, de simpelste dingen gingen verkeerd zoals aannames en passes over drie meter. Dat is geen schande in een Europese finale, maar je mag echt wel meer verwachten. En als je een team dat zich terugtrekt niet kapot kan spelen, heb je zelf enorm gefaald. Wees daar gewoon eerlijk in, als je echt goed bent weet je namelijk elke muur te slechten.

26 mei 2022 om 09:05

Aursnes speelde fantastisch. Geertje ook en malaria deed het ook prima.

26 mei 2022 om 09:24

Omdat Nederlandse clubs vaker verliezen van bovengemiddelde sterke teams die een tactiek gebruiken zoals Roma. Of Benfica. Naast Feyenoord zijn Ajax en PSV óók Nederlandse clubs die nota bene hetzelfde jaar op dezelfde manier tegen de lamp lopen.Verder speelde Aursnes inderdaad weer eens bijzonder goed. Feyenoord verder ondermaats, zeker. Al was de tweede helft wat beter. Oh en... Dessers en Til. Van mij hoeven ze beide niet.

26 mei 2022 om 09:38

Feyenoord heeft het hele seizoen al moeilijk met ploegen die zo tegen Feyenoord hebben gespeeld. Voor Mourinho was het niet moeilijk om een tactisch plan op te stellen.

Vooraf zei ik al een wedstrijd Ajax - Benfica te verwachten. 1 ploeg die in een te laag tempo tracht gaten te vinden en een moment van onoplettendheid wordt door de andere ploeg afgestraft.

Feyenoord heeft niet gebracht wat we voorafgaand gehoopt hadden. Maar dat ligt ook aan de tegenstander. En om Roma nou wegbrengen zetten als een niet hoogstaande ploeg, ben ik het niet mee eens. De ploeg herbergt een handvol zeer goede voetballers. Feyenoord zelf is ook geen hoogstaande ploeg. Desondanks ben en blijf ik trots op wat Feyenoord dit seizoen heeft gepresteerd met meestal leuk en aantrekkelijk voetbal.

26 mei 2022 om 19:45

@JizZy: Ach kerel, doe toch niet zo hypocriet. Zeker de finale EL tegen Manchester United vergeten? Toen werd er heel anders gesproken toen Ajax verloor, maar Iedereen was lyrisch over het spel van Ajax en Mourinho was de klootzak, gezien zijn manier van spelen. In 2020 tegen Getafe…o wat was elke Ajax supporter over de zeik dat Getafe op hun manier van voetballen van Ajax won, was zo onterecht. Dit jaar uitgeschakeld door Benfica…..ook zwaar onterecht, want Ajax had dit niet verdiend, gezien hun voorgaande prestaties, ten opzichte van het spel van Benfica. Bij deze wedstrijden was het ook zo dat deze clubs wonnen, door hun verdedigende manier van spelen en de nare trekjes die dit soort clubs vertonen, maar natuurlijk is het dan allemaal anders.

26 mei 2022 om 08:56

Ik denk wel dat het een hoop zou schelen als je het tempo een niveau of 2 of 3 omhoog zou helpen. De eerste helft was dat erbarmelijk, de tweede helft begon dat juist goed alleen verviel Feyenoord al snel in dat trage gebrij en dat is inderdaad mede dankzij Roma. Maar je noemt het al een Ajax en PSV hadden dat ook tegen Benfica. Wat ik dan erg jammer vind is dat de tegengoal altijd zo lullig valt, dankzij een stomme fout van de verdediging.

26 mei 2022 om 08:59

Inderdaad. Ik heb niet het gevoel dat ik gisteren naar een wedstrijd heb gekeken waarin de spelers verzaakt hebben. Roma is gewoon een geslepen ploeg en het zat ook niet mee wat betreft kansen afronden.

We moeten ook geen wonderen verwachten van spelers als Dessers enzo. We zijn Feyenoord, geen Real Madrid ofzo.

26 mei 2022 om 11:08

Dat vind ik te makkelijk. Met name in de eerste helft was Feyenoord ook gewoon slordig aan de bal, terwijl Roma nou niet bepaald enorm veel druk zette. Bovendien waren de aanvallend ingestelde spelers volledig onzichtbaar. Dan kun je het op de speelstijl van AS Roma gooien, maar als de aanval (met name Sinisterra, Nelson, Til en Kokcu) onzichtbaar zijn, kun je ze best een onvoldoende geven. Alleen bij Dessers is het te begrijpen, aangezien hij telkens met drie verdedigers in z'n rug speelt. Tactisch overigens ook niet heel sterk om Til op te stellen, terwijl je weet dat er geen ruimte achter de verdediging ligt. Van z'n handelingssnelheid en kwaliteiten aan de bal moet Til het namelijk niet hebben op een dergelijk niveau.

26 mei 2022 om 12:02

@Duck, ondanks de tactiek van Roma ging Feyenoord daar volgens mij in de tweede helft boven verwachting mee om. Knap hoor, 3-4 kansen creëren tegen zo’n ploeg.

Persoonlijk vond ik de hele verdediging wel goed Geertruida en Malacia voor op.

Senesi speelde ook een goede partij, hoewel die natuurlijk een gelukje had dat Abraham op zijn benen bleef staan.

Voorin en op het middenveld was het niet goed genoeg helaas.
Helaas wint opnieuw het anti voetbal..

26 mei 2022 om 08:27

Onze backs speelde een prima pot.
Vooral nelson en til waren heel slecht.
Dessers was niet sterk genoeg en verloor alle duels.

26 mei 2022 om 08:36

Vond Trauner gister ook erg matig. Gaat in de fout bij de goal en werd continu afgebluft door Abraham en uiteindelijk terecht gewisseld.

26 mei 2022 om 08:42

Vond Malacia en Kokcu ook niet bepaald sterk hoor.
Bij Kokcu vele balverlies en met name de voorzetten van malacia erg matig elke keer.

26 mei 2022 om 08:56

Kokcu had nog wel een paar heerlijk strakke ballen door het midden. Jammer dat ze daarna er weinig mee deden.

Geertruida vond ik echt sterk. Sowieso ben ik wel benieuwd naar hem ik vind vaker dat die jongen best veel in huis heeft!

Snapte Perez niet helemaal die was zuur over de hele eerst helft terwijl ik vond dat de eerste 15 min Roma verder zakte en Feyenoord er best aardig aan begon. Daarna kantelde het helaas we meer maar toch. Smalling speelde ook gewoon een puike pot op Dessers.

Toch een mooi toernooi geweest voor Feyenoord waar ze best trots op mogen zijn! Beetje jammer dat van die Mongolen hun eigen stad gaan slopen..

26 mei 2022 om 08:58

Ik had ook het idee dat Nelson veel en veel te vaak aan de bal kwam. Goed gezien van Roma.

26 mei 2022 om 09:07

Nelson zou geweldig zijn in de 1 tegen 1 maar ging dat nooit aan gek genoeg.

26 mei 2022 om 09:25

Neh Trauner was echt matig gister. Jammer, want zo kennen we hem niet.

Ik ben het gedeeltelijk eens met Mario. Geertruida speelde best aardig. Hij speelde veel naar binnen waar Roma toch wel moeite mee had. Maar Aursnes vond ik de beste Feyenoorder. Die speelde eigenlijk zoals hij al het hele seizoen speelde, brengt rust in de ploeg. Altijd een voldoende en is onmisbaar geworden voor het spel van Slot

Kökcü, Senesi en Aursnes waren ook prima. Dessers, Nelson en vooral Til waren dramatisch. Til kan écht niet voetballen.

Iedereen die van Mourinho verliest denkt dat er meer te halen viel. Ik vond Malacia, Senesi en Aursnes ook goed trouwens. En Bijlow redde ook 2x knap in de 2e helft. Voorin was het gewoon te weinig. Smalling is geen Baresi, maar hij is wel heel groot en sterk end aar kunnen jongens als Til en Dessers niets tegen. Verder gaan ze bij Roma op de jusite momenten slim liggen en krijgen ze altijd een vrije trap mee waardoor je nooit echt in de wedsteijd komt. Dan moet je geluk hebben dat die bal er in gaatbipv op de paal of dat ie em op de stip legt bij zo'n handsbal, maar ach.

Tis klote, Feyenoord heeft niet waardeloos gespeeld ofzo maar oogde te nerveus in balbezit. Moesten risico’s nemen en daardoor zag je slordiger spel en balverlies. Toch kansen gehad, ballen op de paal en met een beetje mazzel win je dan, maar het mocht niet zo zijn. Eerste kwartier van de tweede helft, daarin moest het gebeuren, toen was er overwicht.

Roma is een maatje groter, nam weinig risico, toen de ploeg even onder druk stond deed Mourinho snel een paar wissels en heeft het uiteindelijk uitgespeeld. Maar goed, Ajax overkwam vorig jaar precies hetzelfde, en dat voelde even lullig.

Geertruida was goed, maar ik vond Senesi de absolute uitblinker. Wat een rust straalt die jongen uit. Sinisterra wordt gelukkig ook terecht genoemd, want was heel bedrijvig en maakte het de verdediging lastig en Aursnes mag je ook best wat credits geven voor zijn spel. Je hebt alleen geen spits die een bal vast kan houden. Complimenten voor Dessers dit seizoen, maar hij komt tekort als je echt wilt doorgroeien.

Allemaal gelul Been. Ze winnen gewoon op zijn Italiaans. Tegen Ajax speelde ze zo genaamd ook niet goed maar wonnen wel een paar jaar terug. Het is gewoon een kwaliteit te scoren en de wedstrijd zo uit te spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

5 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 25 juni
PSV waagt een poging om Jarrad Branthwaite op huurbasis over te nemen van Everton, de voormalige club van algemeen directeur Marcel Brands. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren