Perez verrast door zwakke schakel bij Feyenoord: ‘Hij is totaal niet overtuigd’

Woensdag, 25 mei 2022 om 23:50Jeroen van Poppel • Laatste update: 00:33

Cyriel Dessers beleefde woensdagavond een uiterst frustrerende finale van de Conference League. De topscorer van het toernooi - een titel die hij behaalde zonder woensdag te scoren - kwam er tegen AS Roma (1-0 verlies) niet aan te pas, zo concludeert de spits van Feyenoord zelf min of meer na afloop. Ook Kenneth Perez had veel meer van Dessers verwacht, zeker gezien het weergaloze seizoen dat de aanvaller doormaakte. "Ik vond hem helemaal niet overtuigd van de kansen van Feyenoord", aldus Perez na afloop bij ESPN.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door rechtsbinnen99)

Sinisterra, Nelson en Til hebben te weinig gebracht. Dat zien echte kenners. Dessers stond op een eiland tussen 3 goede verdedigers. 20 jaar geleden had je een Tomasson die veel werk opknapt voor van Hooijdonk. Eigenlijk is de 2e seizoenshelft Til een beetje door de mand gevallen.

26 mei 2022 om 00:29

Je kunt net zo goed beargumenteren dat Sinisterra het makkelijker had gehad als Dessers ook maar 1 keer een duel had gewonnen. Perez laat zien hier daadwerkelijk geen verstand van voetbal te hebben door te denken dat Dessers meer zou brengen. Is gewoon niet goed genoeg voor dit niveau.

26 mei 2022 om 00:30

Dessers had het makkelijker gehad als Sinisterra een keer wel een fatsoenlijke bal had geleverd.

26 mei 2022 om 00:34

Ja dat echte kenners was niet nodig van me, klein beetje frustratie, geef ik eerlijk toe, daarom verwijderd. Maar Dessers is gewoon echt niet goed genoeg. Daar blijf ik bij

26 mei 2022 om 00:40

Netjes van je. Het hangt van de verwachtingen af. Voor de Eredivisie is Dessers doorgaans een prima spits. Misschien niet altijd eerste keuze, maar wel een fatsoenlijke aanvaller. Helaas laat Dessers het vaker het eerste seizoen wel zien maar daarna weer niet, dus hopelijk is dit een keer wel het geval. Voor 4 miljoen is het prima. Hij is topscorer van de Europese competitie, al is het geen hoog niveau. Voor 4 miljoen moet je eigenlijk niet nadenken, zeker niet nadat je de laatste jaren een spits als Jorgensen had.

26 mei 2022 om 00:43

Jaaa, ik snap je punt wel maar hij is het gewoon net niet. Zou echt bij gebrek aan beter zijn als je hem haalt. Maar goed, daarin begrijp ik je punt dus wel: welke betere optie is er...

26 mei 2022 om 09:37

Jorgensen was een spits die in potentie veel beter leek.
Dessers is een spits die veel beter lijkt dan ie in potentie is.

26 mei 2022 om 00:32

Eens. Til begon goed bij Feyenoord en er werd direct geroepen dat hij overgenomen moest worden. Heeft ook echt wel goede wedstrijden gespeeld hoor! Maar was daarna weer de good old normale Til. Nou vond ik vandaag bijna heel Feyenoord tegenvallen. Niet in strijdlust, maar wel in goed voetbal. Op een avond als deze moet alles goed zijn, geen half werk. Zeker niet tegen Mourinho.

26 mei 2022 om 00:37

Gaat niemand het hebben over het slechte optreden van Bijlow bij de tegengoal ? Die gaat zomaar op zijn knieën zitten met zijn armen wijd uit elkaar. Als hij gewoon blijft staan is het niet meer dan een terugspeelbal.

26 mei 2022 om 00:42

Nou dat is achteraf makkelijk praten; Zaniolo behoudt net genoeg controle over de bal bij die actie en kiest voor een wippertje op 1,5 meter afstand. Is gewoon lastig voor een keeper op zo’n korte afstand.

26 mei 2022 om 00:42

@baradona - Dat kun je hem toch niet verwijten? Trauner timed verkeerd en Zaniolo verwachtte dat duidelijk ook niet. Daardoor stuitert die bal van z'n voet waardoor 'ie net in niemandsland eindigt, binnen bereik van diezelfde Zaniolo. Het enigste wat je dan als keeper kunt doen is het doel zo klein mogelijk maken en hopen dat je in die split-second goed gokt. Dat kun je Bijlow echt niet aanrekenen. Bij zo'n beetje iedere doelman valt zo'n bal er 29 van de 30 keer in. Daar moet je zo-veel geluk mee hebben.

26 mei 2022 om 02:13

De goal kwam toch echt door Trauner hoor. Bijlow maakte de juiste beslissing.

26 mei 2022 om 08:39

Zoek eens jhdharrison1 op, op Twitter. Een Britse jongen met een phd die zich focust 'goalkeeper data' uit zijn jaren lange onderzoekt blijkt dat op deze positie voor het goal in zon situatie de 'zaalvoetbal keeper techniek' het beste is. Dus zeg maar uitkomen en dan dit met een knie op de grond en handen breed maken, zo hou je de meeste schoten vanuit die positie. Als hij niet uit komt heeft die roma speler natuurlijk ook meer tijd voor een schot en schiet hij hem heel anders in.

26 mei 2022 om 11:08

Bijlow speelde uitstekend, en viel bij die goal ook niks te verwijten

26 mei 2022 om 00:38

Til heeft gewoon niet de handelingssnelheid voor dat niveau. Hij werkt hard, maar komt simpelweg tekort. Dessers valt inderdaad niet veel te verwijten. Ga er als spits maar aan staan tegen drie centrale verdedigers, terwijl de spelers om je heen het die dag niet hebben. Als je dan eens loskomt van 1 centrale verdediger, heb je gelijk de volgende voor je neus staan. Sinisterra had het vandaag echt niet. Misschien toch wat te vol van spanning. Nelson is sowieso nog erg wisselvallig.

26 mei 2022 om 11:10

Het is ook enorm zwaar tegen drie van die bulldozers, maar hoe slim hij voor de goal is, zo dom leek hij nu om nog steeds die duels aan te blijven gaan.

26 mei 2022 om 01:19

Haha, 'Dat zien de echte kenners'. Alsof die eerste twee zinnen vers uit een havo 5 handboek nederlands komen. je hebt er wel deels gelijk in: Til en Nelson konden er echt niks van. Sinisterra stichtte nog wel gevaar, maar was ook vrij geïsoleerd. De aansluiting vanaf het middenveld was gewoon echt slecht. Je mist dan echt een vooruitgeschoven spelmaker in zo'n wedstrijd; iemand die kan blijven staan dichtbij de spits. Wälermark is misschien die speler, maar met Til gaat dat nooit lukken. Til moet je eigenlijk alleen hebben als je al een creatief ingestelde '8' hebt plus nog een goede verdedigende middenvelder, maar om zo'n combinatie te maken op je middenveld van niveau is heel moeilijk te bewerkstelligen en te doen laten werken.

Til is een speler van het doelpunten pikken. Je hebt er voetballend gewoon niks aan.

Dessers heeft enorm veel voor Feyenoord betekend en is van zero tot hero gegroeid. Zonder Dessers zou Feyenoord wellicht een veel minder seizoen gehad hebben. Dessers had zijn dag niet vandaag, speelde ook tegen 3 pure verdedigers. Je kan het hem niet verwijten dat hij vandaag geen potten kon breken, zeker niet als het hele elftal niet levert. Elke spits zou het vandaag lastig hebben gehad.

26 mei 2022 om 00:40

Het is bij Dessers al het hele seizoen het zelfde, niet alleen deze wedstrijd. Ja, hij heeft belangrijke goals gemaakt, maar ook gigantische kansen gemist. En als Dessers niet scoort heb je er niks aan. Hij wint nauwelijks kopduels, is niet balvast en heeft ook een matige techniek.

26 mei 2022 om 01:07

En Feyenoord heeft op Marseille na alleen zwakke broeders geloot. Dessers valt tegen een beetje tegenstander gelijk door de mand. En dan hebben we het over de nr 6 van Italië.

26 mei 2022 om 01:25

Bovendien werd er thuis met ontzettend veel mazzel van Marseille verloren en uit verloor Marseille direct haar beste speler. Trouwens, als je dit bij Feyenoorders meldt, dan komen zij met Sparta Praag en Union Berlin- omdat eerstgenoemde de laatste vier jaar twee keer in de EL-kwartfinale stond (toe maar!) en laatstgenoemde nog nooit Europees had gespeeld. Verder hebben ze alleen maar middelmaat getroffen. Elfsborg, Partizan, Luzern, Drita, Maccabi Haïfa.. allemaal bodemteams.

26 mei 2022 om 07:05

En wat boeit dat? Ajax is dit jaar weer eens geroemd om een geweldige CL poulefase. We konden achteraf concluderen dat dat tegen bijzonder gemankeerde teams is geweest. Maak dat die campagne mislukt? Nee, zeker niet..
Feyenoord stond gewoon in een Europese finale tegen een gerenommeerd team. Feyenoord heeft vrijwel de gehele campagne het toernooi serieus genomen. De Europese prestaties van Nederland waren dit jaar fenomenaal, maar op de een of andere manier mag daar altijd een kanttekening bij. Triest..

26 mei 2022 om 10:34

Irriteer mij vooral dat hij bij hoge ballen nooit het duel aangaat, maar uit de rug probeert weg te lopen...iets waar Linssen geslepen in is, maar wat hij totaal niet beheerst. Probeer een keer een duel te winnen of een bal vast te houden. Dat zou zo enorm helpen om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Uiteindelijk moeten wij niet te kritisch zijn, want hij heeft een geweldig seizoen gespeeld en is het alleen net niet.

26 mei 2022 om 11:11

De Europa League is gewonnen door de nummer 11 ofzo van Duitsland; dat zegt allemaal niet zoveel in zo'n toernooi

Ik kan mij maar één bal herinneren van hem waar je bij kon denken: "nou, daar had hij meer mee kunnen doen..." Voor de rest kon je hem niet zo veel aanrekenen. Liep in zijn eentje tegen drie man, en had tegen zo'n Smalling bijvoorbeeld weinig in te brengen. Maar daar is hij het type spits niet naar, ook qua niveau.

Er ging fundamenteler een stuk meer fout bij zo'n Kokcu of Til. Waar een Sinisterra zijn zogenaamde 20-30 miljoen waarde (volgens Feyenoord) totaal niet heeft waargemaakt. Op zijn top is Dessers een nuttige spits. Maar niet op dit niveau tegen drie man in zijn eentje. Dat is onbegonnen werk.

Drommels drommels...door als een pus*y half inkomen (zo van: graag niet in contact aub Zaniolo, anders ben ik anderhalf maand out) van Bijlow bij de tegengoal. Door een inschatting fout van Bijlow vind ik hem de zwakste schakel. Nooit een goede keeper gevonden. Ik Weet niet wat jullie in hem zien? Leuk voor feyenoord, maar meer is het niet.

Jammer voor feyenoord. Ik had ze wel gegund.


26 mei 2022 om 00:45

Kom op, je goal verkleinen in zo'n situatie is geen fout. Zie het meer als een slimme aanvaller die het heel goed ziet en er optimaal gebruik van maakt..

26 mei 2022 om 01:06

Zoals ik al zei: Inschattingsfout van Bijlow was zeer zwak. De aanname de bal op de borst van Zaniolo was niet goed. Zaniolo verloor zijn evenwicht. Hier kon de keeper anticiperen en herkennen van de situaties ingrijpen. Maar nee blijf safe bij zijn doellijn waardoor hij alsnog te laat komt en besluit toch maar de goal te verkleinen. Dat verkleinen is dus graag niet in contact komen (er is een groot opening om lans te schieten) wat ik hierboven al heb vermeld.

Ik had de tweede keeper (weet zijn naam niet) zeker laten staan in de Finale.

26 mei 2022 om 01:06

Ging ietsje te vroeg neer, maar is natuurlijk allemaal heel makkelijk gezegd van achter ons schermpje.

26 mei 2022 om 11:14

Jij hebt er duidelijk nul verstand van, én kent Bijlow niet. Die zou zich nog voor een Intercity gooien om een goal te voorkomen.

Perez is meer een zeikerd geworden dan een goeie analist! Afgeven om het afgeven.

Dessers’ tegenstander Smalling was de beste van het veld!

Bijlow maakt gewoon een keepersfout, door er als een watje uit te komen, Til en Nelson waren slecht en Kokcu kan duidelijk het niveau niet langer dan 55 minuten aan… dan wordt ie slordig, (vandaag niet voor het eerst) en slot wisselt hem niet. Dan heb je senesi nog die blij mag zijn dat ie geen rood kreeg door gebrek aan scherpte. Het was heel matig, maar aan dessers lag het juist niet!

Simpele zeikmening weer van Perez op 1 speler!

Als je vanuit je luie commentator stoel naar de wedstrijd zit te kijken dan zeg je al gauw ze hebben te weinig gebracht. Maar het punt is Roma speelt wekelijks vecht wedstrijden In Nederland krijg je al een penalty tegen als je met je arm langs je lichaam met je rug gekeerd naar de bal staat . zo gemakkelijk krijg je de winst in de schoot geworpen Ja ze hebben te weinig gebracht ,maar konden ze meer brengen? Feyenoord had de bal en Roma speelde met 1 aanvaller voorin Het leek alsof ze dan een overwicht hadden maar was dat wel zo? Wanneer ik de analisten hoor dan denk ik bij mezelf man man wat ben ik blij dat ik jullie ook heb zien voetballen

26 mei 2022 om 07:09

Mourinho en een finale, dat is gewoon lastig spelen tegen zijn teams, zeker als je kwalitatief niet absoluut beter bent. Ruimte krijg je nauwelijks..
Dessers heeft het geweldig gedaan, maar iedereen heeft kunnen zien dat Dessers ook gewoon een hele matige voetballer is. Fantastische statistieken, maar die draait nooit meer zo’n seizoen, geloof ik niks van. Feyenoord is denk ik ook niet volledig overtuigd, anders had dat geld allang op tafel gelegen.

Zelf vond ik Kokcu echt zwaar tegenvallen. Maar dat was niet de enige die zijn niveau niet haalde. Veel afzwaaiende voorzetten, corners die in allerlei varianten niets opleveren, dan kan Dessers ook niet zoveel meer betekenen. En natuurlijk een zwaar zuigend AS Roma. 1 goede aanval, doelpuntje en voor de pot gaan hangen. Kunde roepen dat dit een kwaliteit is, maar ik hoef het niet te zien.

Kan iemand mij uitleggen wat Walemark bij een BVO doet?

Elke invalbeurt van die jongen is echt absurd slecht. Echt ongelofelijk dat die in het betaald voetbal terecht is gekomen.
Ik ken tientallen amateurs die het stukken minder slecht doen.

Je kunt over meer spelers discussiëren of ze wel of niet in vorm waren of goed genoeg zijn, maar die Walemark slaat echt alles.

Waarom Jahanbaks ook regelmatig invalt snap ik ook niet. Wat is die slecht! Lozen die gast.

Maar Walemark is, zo mogelijk, nog veel slechter. Zelfs voor iemand van 16/17/18 jaar. Zelfs voor iemand van 50+ is hij nog slecht.

Onbegrijpelijk, ik (60+) kan ook een contract krijgen als hij er één heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
T. TroostKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren