Feyenoord verliest finale van AS Roma na dubbele tegenslag met aluminium

Woensdag, 25 mei 2022 om 22:55Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:14

Feyenoord is in de finale van de Conference League nipt ten onder gegaan tegen AS Roma. De ploeg van Arne Slot kwam in een dramatische eerste helft met 1-0 achter door Nicolò Zaniolo, die profiteerde van een inschattingsfout van Gernot Trauner. Feyenoord kon dat ondanks een sterk vervolg na rust niet meer rechtzetten, ook omdat Gernot Trauner en Tyrell Malacia hun zeer dreigende pogingen kort na rust op de paal zagen eindigen. Voor AS Roma is het de eerste Europese prijs in de clubgeschiedenis, voor José Mourinho zijn vijfde.

De voorbereiding op de finale was voor Feyenoord zorgeloos. Daarin keerde met Justin Bijlow juist een steunpilaar terug uit de ziekenboeg. De goalie nam voor het eerst sinds 10 maart weer plaats onder de lat en verwees Ofir Marciano logischerwijs naar de reservebank. Voor het overige had Slot geen reden om aan zijn vaste namen te tornen. Aan de zijde van AS Roma had Mourinho meer hoofdbrekens. De Portugees verraste door met Henrikh Mkhitaryan, Lorenzo Pellegrini en Nicolò Zaniolo drie aanvallende middenvelders op te stellen, in plaats van de gebruikelijke twee.

Lang hield dat niet stand, want Mkhitaryan, net terug van een hamstringblessure, moest zich al na zeventien minuten laten vervangen. Met het inbrengen van Sérgio Oliveira in plaats van de geblesseerde Armeen bracht Mourinho alsnog zijn tweede controleur. De wedstrijd ontvouwde zich precies volgens Romeins plan: eerst ving een lange periode van 20 tot 25 minuten van aftasten aan, waarin vrijwel niets gebeurde voor beide doelen. Het balbezit werd gelaten aan Feyenoord, dat zich daar geen raad mee wist. Gernot Trauner moest na 25 minuten aan de noodrem trekken bij de counterende Tammy Abraham, die zag hoe de verdediger van Feyenoord met geel werd bestraft.

AS Roma deelde zeven minuten later een uiterst gevoelige tik uit door vrijwel uit het niets op 1-0 te komen. Trauner taxeerde een hoge pass van Gianluca Mancini volledig verkeerd, ging onder de bal door en liet zijn tegenstander Zaniolo op de borst controleren. De offensieve middenvelder kon de bal niet heel dicht bij zich houden, maar was er net op tijd weer bij om Bijlow met een simpel tikje te verschalken: 1-0. Feyenoord speelde een frustrerend laatste kwartier van de eerste helft, waarin opstootjes de boventoon voerden en een fatsoenlijke schietkans er niet in zat.

Feyenoord zette die frustratie in de rust om in hernieuwde energie en creëerde meteen twee zeer dreigende situaties. De mee opgestoomde Trauner tikte van heel dichtbij een lage voorzet op de paal, waarna Guus Til in de nastoot een gevaarlijk schot gekeerd zag worden door Rui Patricio. De keeper van Roma had in de vijftigste minuut vervolgens hulp van de paal om een kiezelhard afstandsschot van Malacia uit zijn doel te tikken. Aan de overzijde leidde onoplettendheid van Marcos Senesi ertoe dat Abraham leek door te breken. Senesi kwam heel goed weg met een ruk aan de arm bij Abraham, die de spits de kans ontnam.

Het spel van Feyenoord oogde in de periode daarna vloeiend, maar twee fraaie combinaties eindigden op het laatste moment op een Romeins blok. Aan de overzijde werd Feyenoord op de been gehouden door Justin Bijlow, die goed reageerde op een van richting veranderd schot van Jordan Veretout. Vervolgens startten de Rotterdammers een kwartier voor tijd langzaam maar zeker een slotoffensief, waarin Roma behoorlijk onder druk kwam. Op de counter kreeg Pellegrini een goede schietkans, maar de bal kwam van acht meter vrijwel recht op Bijlow af. In de vijf minuten extra tijd kopte Dessers een bal door richting de ingevallen Bryan Linssen, die snel moest reageren en mis tastte.Gerelateerd

Meer sportnieuws

495 reacties (laatste reactie door yoda)

Na jarenlange droogte in Rome besluit AS Roma deze zomer een man binnen te halen. Niet zomaar iemand het gaat hier om the special one. Hoewel de Special One zelf te bescheiden is om het toe te geven maar Jose Mourinho is gewoon speciaal. Het is stond natuurlijk in de sterren geschreven toen dit toernooi werd opgericht dat Jose Mourinho deze prijs zal binnenhalen en de eerste Europese prijs naar AS Roma brengt.

Heel jammer voor Feyenoord Mourinho verslaan is toch een stapje te ver gebleken, ondanks dat kan Feyenoord met een opgeheven hoofd terug naar Rotterdam. Ze hebben het goed gedaan en aan de ene kant vind ik het jammer dat Feyenoord hier verliest. Ik hou van Nederland, maar ik ben ook fan van Jose Mouriho. Kleine Heinazijn had jarenlang een poster van the Special One boven zijn bed. Alleen sinds kort heb ik besloten deze poster weg te halen, omdat als er eens vrouwelijk bezoek (wat zeer zelden het geval was) de poster zorgde voor een plaatselijke verdroging.. Maar nu kan ik deze poster met trots ophangen want heel Nederland is nu bekend met deze wereldtrainer.
Jose Mourinho , The Special One! De eerste trainer in het mondiale voetbal die zowel de Champions League, de Europa League en Conference League heeft weten te winnen. Ik heb regelmatig mailcontact met mijn voetbalvrienden over wie nu de beste trainer ter wereld is. Maar ik ben overtuigd het is Jose Mourinho!

Heel veel feestvreugde Roma fans geniet van deze overwinning het is zeer verdiend.

25 mei 2022 om 22:58

Wat is dit onwijs lekker! Forza Roma!

25 mei 2022 om 23:00

Lekker Roma! En die Feyenoorders wisten al dat ze zouden gaan winnen! Hier toch weer het bewijs dat je logisch moet nadenken!

25 mei 2022 om 23:03

Ik zou er maar trots op zijn. Wat een verschrikkelijke ploeg is dat roma. Vies beton voetbal. Zonde van een ooit zo'n mooie club met prachtige voetballers.

25 mei 2022 om 23:22

@Sergio @GelbeReds. Negeren deze man. Niet zijn ego voeden.

25 mei 2022 om 23:24

Wat heeft Feyenoord tegenover gesteld? Feyenoord begon zelf net zo laf aan de wedstrijd, alleen beheerst Roma dat beter...

25 mei 2022 om 23:25

? Anders haal je ploegen van 40 jaar geleden er ook bij joh

25 mei 2022 om 23:27

Die Rutger vertoont t zelfde gedrag
Ene Bigboy(phool). Noemt zich zo ten compensatie gezien zn reacties.

25 mei 2022 om 23:33

Of iets provocerend over komt ligt toch vaak aan de ander. Ik geef meerdere malen aan dat het niet provocerend bedoelt is. Dat anderen dat wel vinden kan ik zelf niet zoveel mee.

25 mei 2022 om 23:39

Kinderachtig hoe mensen blij kunnen zijn voor Roma had Feyenoord gewonnen liepen diezelfde mensen nu mee in de polonaise. Onn: jammer voor Feyenoord maar ze kunnen terug kijken op een goed toernooi waar ze goede prestaties hebben neergezet en waardoor toch bepaalde spelers in waarde zijn gestegen.

25 mei 2022 om 23:49

Ach het maakt gelukkig allemaal niet meer uit. Bigboyphil 2 dagen brommen en Bamiworst definitief weg. Het probleem lost zichzelf snel genoeg op met dit soort types.

25 mei 2022 om 23:52

Ja lekker provoceren. Ik ben trots op dit Feyenoord. Het is lang geleden dat ik zo’n sterk en goed team bij Feyenoord gezien heb. Vooral een mooi team. Niet te lang over in zitten. Gewoon door. Het zat gewoon niet mee vanavond.

25 mei 2022 om 23:53

Ik eis dat men aan alle universiteiten een onderzoek gaat naar onze finale trauma. Wat bezitten de grote landen om telkens finales te winnen en wij niet. Toevallig zei ik tegen iemand Wij Ziin beter Maar winnen nooit. Kijk oranje finale, Dames finale, Ajax finale, Feyenoord finale. Dit moet onderzocht Worden Elke Keerie zeggen Wij Zijn beter en staan met lege handen. Ik denk totaal Voetbal vergeten on winnaarsmentaliteit mee te brengen. Ik hoop DAT dit gaat veranderen in alle sporten. We kunnen niet Langer doorzo gaan

26 mei 2022 om 00:03

Laten we allemaal niet zo overdrijven, voor Roma is een conference league winnen niet zo speciaal, je bent elke ronde de grote favoriet geweest. En het is leuk dat Feyenoord weer eens in een europese finale staat en ook zeker knap, maar hebben voor de rest gewoon een redelijk seizoen achter de rug, maar echt niet meer dan dat.

26 mei 2022 om 00:08

@pikochu Volgens mij heb je vanavond de verkeerde paddenstoelen gegeten.

Zonder gekheid, het zijn vaak wel de grote landen die hem winnen, maar ja, daar zit dan ook het meeste geld. De laatste winnaar buiten de traditionele top 5 competities van de CL is Porto in 2004 en in de EL ook Porto in 2011.

26 mei 2022 om 00:09

jerke nou je zin en blij, waarom zouden ze hun mening niet mogen geven snap de teleurstelling.

26 mei 2022 om 00:12

@cr7; voor Roma is het niet speciaal? Feyenoord heeft meer Europese Cups in de kast dan Roma hoor.

26 mei 2022 om 00:39

@aqua1 er is een groot verschil tussen je mening geven en een mening geven door bewust je mening zo te beargumenteren dat het haatreacties uitlokt. Je kan ook beschaafd blijven in je reacties ipv duidelijk provocerende reacties te plaatsen, een paar voorbeelden:

''hoeveel kansen heeft Feyenoord gehad? Ohja.''

''dessers jankenn''

''mijn cluppie speelt vaker een Europese finale dan dat Feyenoord gewonnen heeft.''

''feyenoord kan niks joh. Missen 3x al haha''

''hahaha afgeschaft!!! Waar zijn jullie Rotterdammers hahahahah Zanioloooooo''

''janken dan hahahah hoeveel Champions League hebben jullie????''

Lekker mensen uitlokken, vreselijk. Een mening geven, prima. Mensen die het er mee oneens zijn prima, maar reacties zoals deze voorbeelden plaatsen, man man man, dan zoek je het gewoon op en probeer je wat uit te lokken.

26 mei 2022 om 00:40

Ja dat kan dan wel zo zijn, maar dit is een Europese cup die is opgericht zodat de zwakkere broeders ook Europees kunnen spelen, en als een AS Roma die opzich niet echt bij deze ‘zwakere broeders’ hoort dan in de Conference League komen, is het winnen er van niet echt een verassing. Je kunt het wel steeds ‘een Europese prijs’ noemen. Maar je moet ook wel een beetje nuance er aan toevoegen want er zit wel heel veel kwaliteitsverschil tussen de confecerce league en de EL en CL. Dan kan het nog zo een Europese cup zijn, maar je speelt uit eindelijk gewoon tegen de zwakkere broeders uit europa.

26 mei 2022 om 01:09

Laat aqua1 maar praten. In mijn optiek is er nooit iets zinnigs uit die jongen/meisje/man/vrouw gekomen behalve provocerend gedrag, behalve als het tegen Real is... dan provoceerd hij niet, maar kruipt hij in de slachtoffer rol.

26 mei 2022 om 01:50

Hahahah we hebben wel wat beters te doen op de universiteit hoor pik.

26 mei 2022 om 04:54

Aqua zielige vent. Behoorlijk Sneu, die reacties in live meepraten. Maar goed maakt het niet uit wat je zegt. Ik ben trots op mijn ploeg!

25 mei 2022 om 22:59

The goat van de managers. Wat een prestatie alle drie Europees prijzen gewonnen! Dan ben je wel een special one!

25 mei 2022 om 23:04

Zeker een special one. Super effectief, maar niet aan te gluren

25 mei 2022 om 23:05

De enige coach die dit heeft gepresteerd! Een unieke prestatie. Heeft alle club bekers gewonnen.

25 mei 2022 om 23:05

Zeker niet de goat. Fergie, Pep, Rinus, Happel,Carlo om er een paar te noemen zijn allemaal beter geweest. Maar hij zit wel in de top 10

25 mei 2022 om 23:20

@bigboyphil..Is dat zo? Het was toch maar Conference League? Dit laat precies zien dat je vandaag vanaf minuut 1 aan het provoceren bent. Ineens is het een wereld prestatie nu het je uitkomt

25 mei 2022 om 23:24

Bullshit, degene met meer Champions leagues is de enige echte special one.

25 mei 2022 om 23:41

@MarrieMourinho zijn prijs per jaar ratio is velen malen hoger dan welke trainer in die lijst ook. Heeft voor een defensieve trainer ook in elk land waar hij heeft getraind het doelpunten record gebroken en heeft als enige van de trainers in jouw lijstje de CL gewonnen met een niet absolute topteam. Daarbij vult hij die prijzen dus aan met meerdere Europa Cup 2 trofeeën en nu dus 3 erbij.Is ook geen schande voor de rest van die trainers, maar feitelijk is Mourinho de meest succesvolle trainer. Ancelotti zou op basis van een winst met Real Madrid op hetzelfde niveau of net erboven kunnen staan.

25 mei 2022 om 23:45

In wat voor opzicht is Pep een topcoach? Dat ie jaarlijks 100 miljoen uitgeeft en slechts de PL en hier en daar een FA Cup wint? Maakt dat hem een topcoach?

25 mei 2022 om 23:59

Meerdere CL wereldbeker. Titels in 3 verschillende landen. Come on Gary.. slechts de PL? Come on Gary

26 mei 2022 om 00:02

@hero Hmmm Happel heeft de CL met HSV en Feyenoord gewonnen. Vind ik toch wel iets beter. Ancelotti is in de top5 leagues kampioen geworden. Vind ik toch wel iets beter. Maar ja daarom zijn het ook meningen die we hier verkondigen

26 mei 2022 om 00:30

@Gary Slechts de PL (4x wint) met 90+ en zelfs 100 punten met 100+ goals in een tijdperk met 2 recente CL winnaars. Geen idee man. Kut prestatie

26 mei 2022 om 00:46

Pep is juist een kwal van een gozer, maar dat mag je niet zeggen in NL. Wat een acteur 1ste klas is die guardiola, zo overdreven emotioneel doen afgelopen zondag terwijl het zijn 5e titel is bij City..hij heeft het beste team van Engeland..hij wilt deze prestatie prijzen, zodat die agueroooooo (2012) moment in de 94ste minuut als minder knap word bestempeld… de prestatie van guardiola is pas echt knap!!! Dat is wat hij ons wil laten doen geloven

26 mei 2022 om 07:13

Als je echt correct bent mist hij toch 1 Europese prijs. De Europacup 2.
De conference League is pas net van start en nieuw. Als Feyenoord had gewonnen. Wat Slot de eerste die UCL heeft gewonnen

25 mei 2022 om 22:59

Ga toch weg met je verering van Mourinho. Wat een kwal is dat. Laat zijn ploegen altijd zo lelijk voetbal spelen. Pure mazzel dat Feyenoord 2x de paal raakt.

25 mei 2022 om 23:01

Tja hoe lelijk het ook is, hij pakt toch wel de prijzen er mee en dat is het enige wat telt.

25 mei 2022 om 23:01

De tweede was gewoon een goede redding van Patricio, Senesi had ook geluk dat Abraham niet ging liggen, dan had ie rood gehad.

25 mei 2022 om 23:03

En mazzel dat Senesi geen rood heeft gehad zeker?

25 mei 2022 om 23:04

Veel voetballiefhebbers kenden Feyenoord niet of niet zo goed, maar Slot heeft Feyenoord toch wel op de kaart gezet, helaas voor Feyenoord en nu op naar de Europa league.

25 mei 2022 om 23:04

Eens. Maar dat verhaal over die poster van Mourinho is echt om uit te kotsen.

25 mei 2022 om 23:11

Op de kaart is wel overdreven en dat zeg ik als een Utrecht fan. We moeten eerlijk zijn dat we het wel over het 3e Europese toernooi hebben.

25 mei 2022 om 23:12

@walcott16 Dit is zijn 5e Europese prijs. Allemaal pure mazzel zeker? Je hoeft Mourinho niet te mogen maar laat jezelf niet meeslepen.

25 mei 2022 om 23:12

Mourinho echte cupfighter.

25 mei 2022 om 23:14

Zeker een mooi jaar voor Feyenoord, ze doen weer mee. Wat een gigantisch verschil met het jaar onder Advocaat. Nu zaak om uit te bouwen naar komend jaar toe. Structureel meedoen is de kunst.

25 mei 2022 om 23:00

Zelfde verhaal als Ajax-Benfica, koelbloediger, irritanter en gewoon op z'n Nederlands verliezen.

25 mei 2022 om 23:00

Heel jammer voor Feyenoord inderdaad. Na de 1-0 wist je eigenlijk al genoeg.

Je kunt beter een finale tegen Liverpool spelen dan tegen een ploeg van Mourinho. Dan maak je meer kans om te winnen. 5 finales, 5x winst. Ongekend.

Uiteindelijk een prachtig toernooi voor Feyenoord. Helaas was Mourinho net een brug te ver.

25 mei 2022 om 23:01

Gek he dat hij de eerste trainer is die zowel CL, UEFA en CON wint nu het de eerste jaar is

25 mei 2022 om 23:03

Dan nog zal het niet snel geëvenaard worden.

25 mei 2022 om 23:04

Daarom is het juist zo knap van Mourinho 1 kans dat hij de conference league weet te pakken. En hij pakt hem. Wat een prestatie.

25 mei 2022 om 23:09

De coaches die een CL winnen of hebben gewonnen komen mogelijk nog in de EL terecht maar vaak niet in de conference league. Mourinho nu uitgezonderd omdat hij bij Roma begon. Leuk dat hij de eerste en lang de enige gaat zijn maar niet zo dom doen hoe uniek het is.

25 mei 2022 om 23:03

Nederlandse teams verliezen graag finales zeg. Alweer!!

25 mei 2022 om 23:27

Niks verrassend aan helaas, had al een 1-0 voorspeld voor AS Roma. Al moet ik Slot wel credits geven voor zijn verzorgd aanvallend voetbal. Feyenoord wou voetballen vanaf minuut 1 en Roma (Mourinho) wacht op 1 kans om de wedstrijd te kantelen en dan is het klaar.

26 mei 2022 om 00:08

Met 2 ballen op de paal kan je zeker niet zeggen dat Roma de pot dicht wist te houden. Er ligt iig een basis om vanuit door te bouwen

25 mei 2022 om 23:03

Je hebt volgens mij nog steeds een poster van Mourinho boven je bed, en een plakboek bovendien. En het is niet de lijm waardoor het plakt.

25 mei 2022 om 23:35

Punaises die plakken..Jij leeft echt in een parallelle wereld. Als dit The Digital Masked Poster zou zijn ben jij ongetwijfeld Gideon van Meijeren. Die rare heliumsmurf met z'n bruine hemd.
Hij zag elfjes,acrobaten ,een herdershond die kon praten.

25 mei 2022 om 23:05

Volgende keer ook nog even de wedstrijd kijken jongen in plaats van je bezighouden met een geil berichtje over Mourinho op te stellen

25 mei 2022 om 23:05

Mou heeft zelf ooit gezegd dat hij a special one is. Dus vreemd hoe je erbij komt dat hij te bescheiden is om dat over zichzelf te zeggen.

25 mei 2022 om 23:10

Dat klopt, maar hij gaf gister aan niet graag niet zo genoemd te worden. Hij gaf aan dat The Special One iets van het verleden is. Mourinho wordt ouder en meer bescheiden. Mooi om te zien.

25 mei 2022 om 23:16

Nou nou.. meer bescheiden. Steekt na het laatste fluitsignaal 5 vingers in de lucht om aan te geven dat hij 5 uit 5 europese finales heeft gewonnen.

25 mei 2022 om 23:05

Doe een rustig aan joh, wedstrijd is net afgelopen gelijk een heel verslag...

Het was echt een ruk finale voor de neutrale kijker thats it.

25 mei 2022 om 23:07

Heintje schrijft nooit verslagen, hij zegt altijd iets standaards over een emotie die er voelt en daarna ratelt ie een eind weg over helemaal niks. Een poster boven z'n bed, hou op hoor.

25 mei 2022 om 23:09

Je kunt best leuk schrijven Hein maar waarom wil je toch altijd zo dolgraag bovenaan staan?

25 mei 2022 om 23:25

Ik mag je totaal niet(ik ga nietover1 nacht ijs),baal dat Feyenoord verloren heeft, maar kan je post wel waarderen. Geeft kleur. Mourinho is een winnaar op zijn manier. Dat geeft ook kleur en diversiteit. Voetbal hoeft niet op 1 manier gespeeld te worden. We weten hoe hij is en moeten dat accepteren. Geen haat richting deze man.

25 mei 2022 om 23:33

En ik ga nu maar even luisteren naar hoe de Chelsea-fans zijn naam scandeerden in het verleden. Gewoon lekker om dat even te horen. Er zijn maar twee trainers die ik graag nog eens bij mijn Ajax zou willen zien en dat zijn toch Henk ten Cate en José Mourinho!!!

26 mei 2022 om 00:03

Heeft niets bij ajax te zoeken met zijn speelstijl. Een echte Ajacied zou dit ook niet willen.

26 mei 2022 om 00:12

Hahaha komt ie hiermee. Is goed man! Ik ben een winnaar en dan komt het op iets heel simpels neer: dan wil ik alles winnen wat er te winnen valt, op welke manier dan ook. Gelukkig is Ajax slim geweest om dus daarvoor onder andere Tadic en die Argentijnen te halen. Past zeker ook niet in jouw plaatje? Laat Mourinho dat nou ook net als filosofie hebben . Maar als jij elke week per se spetterend aanvallend voetbal wilt zien, prima, maar daar win je over het algemeen geen Europese cups mee.

26 mei 2022 om 00:23

Welke Europese cups heeft Ajax gewonnen met Tadic en die Argentijnen dan?

26 mei 2022 om 08:08

Waar zeg ik dan dat ze met argentijnen en Tadic erbij Europese cups winnen? Goed lezen . Maar de laatste jaren komen we Europees verder dan de tijd ervoor toch?

25 mei 2022 om 23:40

1-0 achter tegen een Italiaanse club, onder leiding van Mourinho… dan is het gewoon klaar

25 mei 2022 om 23:42

En als je dan 2 keer de paal raakt wel ja. Dat is natuurlijk pure mazzel voor onze anti voetbal coach

25 mei 2022 om 23:50

Paal is net zo goed niet op goal als naast de goal.

25 mei 2022 om 23:51

Kan je blijven zeggen dat anti voetbal, maar dat was al bekend en haalt er dus wel prijzen mee binnen..

25 mei 2022 om 23:46

Mourinho de beste coach omdat hij de conference league wint …. Okeeeej

25 mei 2022 om 23:47

Dan heb je een spannend slot van de wedstrijd maar zit jij een heel verhaal te typen om wat likes te scoren en continu op f5 te drukken, zodat je als eerste kan reageren. Tja. Prioriteiten..

26 mei 2022 om 00:44

Wat een zielig mannetje ben jij zeg.. presteerst de eigen regio ploeg te slecht om daarop te reageren?

Mourinho flikt het weer.. Dit keer zat er iets meer voetbal in maar ook niet veel. Als Ajacied voelde ik met de Feyenoorders mee, met als kers op de taart dat smerige knipoogje van Tammy.
De eerste helft had, zoals V Hooijdonk terecht zei, Feyenoord teveel ontzag voor Roma en er zat ook een zekere dosis spanning op. Als neutrale kijker heb ik genoten van de entertainment. Als Nederlander heb ik me zitten ergeren en ontglipte mij de gedachte dat we als Nederlands voetbal misschien niet te naief zijn tegen dit soort ploegen.

25 mei 2022 om 22:59

Zo’n bizar slechte wedstrijd bij het 3e toernooi van Europa lijkt mij dat de winst een club als AS Roma niet eens kan bekoren. Zonde, had het Feyenoord wel gegund.

25 mei 2022 om 23:09

Oh nee, gezien de reacties na het fluitsignaal kon het ze zeker niet bekoren. Stoïcijn liepen ze van het veld af.

25 mei 2022 om 23:11

Dat is de fout die je maakt. Maakt ze niet uit hoe ze winnen, als ze maar winnen.

25 mei 2022 om 23:21

Viel wel mee bij de heffing van de beker toch? Winst Conference betekent geen voetbalwedstrijd op niveau CL en EL. ECL is bedoeld voor de clubs uit kleinere voetballanden en nog wint een land uit de top 4 het. Wat moet je ermee.

26 mei 2022 om 08:35

Volgens vele zou Feyenoord meestrijden om top 4 in Italië.

25 mei 2022 om 23:14

Naief weet ik niet. Op zo'n manier een wedstrijd killen zit gewoon niet in onze aard. En misschien gelukkig maar. Wel jammer van die eerste helft, ik weet niet of het zenuwen waren of ontzag, maar het was gewoon niet goed. Tweede helft verdien je misschien wel een gelijkmaker, maar hoewel je twee keer hel aluminium raakt creëer je geen echt grote kansen.

26 mei 2022 om 00:29

Hoe je in vredesnaam als neutrale kijker genoten kan hebben is me een raadsel... en als Nederlander had ik beter na tik tak naar bed kunnen gaan

26 mei 2022 om 01:01

Goed voetbal was het niet maar de eerste 65 minuten vond ik best vermakelijk.

Pfffff.... Wat een kater zeg, er zat zoveel meer in vond ik waar Geertruida echt als leider op stond.

Als Nederlandse clubs hebben we helaas Europees bijna nooit het benodigde gelukje, en finales winnen van Mourinho helpt dan ook niet mee met zijn trackrecord.

Wees toch trots op jullie staff en spelers Rotterdammers de wil was er......... 🤕

25 mei 2022 om 23:01

Feyenoord mag zeker trots zijn maar als er iets is wat deze wedstrijd duidelijk heeft gemaakt dan is het wel dat je als Feyenoord zijnde echt moet afzien van de aankoop van Dessers. Voetballend echt verschrikkelijk slecht, komt zo veel te kort.

25 mei 2022 om 23:08

@consy; heb je Linssen dan gezien? Echt ik loop niet te ouwehoeren, maar zelfs de backs in de tweede divisie hebben het met hem makkelijk.

25 mei 2022 om 23:19

Van mij hoeft Dessers inderdaad ook niet te komen maar wie ga je dan voor 4 miljoen halen? Feyenoord heeft weinig en je hebt toch iemand nodig om goals te maken.

25 mei 2022 om 23:22

En als Linssen die intikker maakt geeft hij opeens de assist op de gelijkmaker. Als spits die het van de ruimte moet hebben (dat is natuurlijk geen verrassing) is het gewoon onwijs moeilijk tegen zo'n verdedigend elftal en een Smalling aan de pep.

26 mei 2022 om 15:51

Beetje dubbel Consy, in de eredivisie, al hij wel zeker zijn goals maken.

25 mei 2022 om 23:04

Alleen met goede wil ga je er niet komen helaas. Roma terecht de winnaar. 9 man van feyenoord haalden helaas niet hun niveau, zonde! We missen als NL clubs echt het over mn lijk mentaliteit om europees gezien prijzen te pakken. Uiteindelijk telt alleen het resultaat!

25 mei 2022 om 23:38

Ben ik niet met je eens. De gehele voorhoede viel tegen, Til,Trauner en Bijlow zag er ook niet lekker uit bij de goal. Kökcü, Aursnes, Senesi, Geertruida en Malacia waren echt uitstekend. Maar ja dat is nog geen eens de helft van je elftal.

25 mei 2022 om 23:50

Dat ben ik dan weer niet met je eens NorgeNederland. Alleen Senesi en Geertruida vond ik goed vandaag. Aursnes en Kokcu waren een van de dieptepunten vandaag. Veel te laag tempo, veel te lang met de bal aan de voet breien en het spel vertragen terwijl zij juist het tempo moeten maken. Ballen die je voor moet geven de hoek in spelen zodat Nelson of Pedersen de bal kan verprutsen. Ik ben fan van Aursnes maar vandaag heeft hij weinig goeds gedaan, op een slimme hakbal op Malacia na (balen van die bal op de paal). Malacia bracht aanvallend ook veel te weinig. Verdedigend prima, aanvallend (wat normaal zijn kracht is) heel erg zwak. Ik kan echt alleen Senesi en Geertruida noemen als spelers die het aan konden en in de wedstrijd zaten. De rest was te traag of viel simpelweg door de mand.

26 mei 2022 om 15:52

Schubert ook een punt, met Oranje ook hetzelfde. We komen meestal helaas net tekort.

25 mei 2022 om 23:05

Ik ben altijd blij met jouw reacties. Ondanks dat je voor Ajax bent wel altijd een neutrale genuanceerde reactie. Geen speld tussen te krijgen.

26 mei 2022 om 15:54

Thanks Keva, heb het al heel vaak gezegd. Ik heb vrienden en familie die voor Feyenoord en Psv zijn, dus we plagen en geven elkaar vaak steekjes. Maar haten ik peins er niet over, ik ben een voetbal liefhebber en gezonde rivaliteit is prima. En daarnaast ben ik er erg chauvinistisch, Europees sta ik achter iedere Nederlandse club.

25 mei 2022 om 23:12

Sluit ik me bij aan Sulejmani. Feijenoord fans, wees trots. Het was een mooie prestatie en een onverwacht mooi seizoen. Dit Europese avontuur heeft jullie weer op de kaart gezet en gaat zeker helpen in de aantrekkingskracht. Grt uit Eindhoven.

26 mei 2022 om 15:56

Yoda toffe reactie man! Deze zomer weer Aqua best? Super tof alrijd daar in het Zuiden. 😏

26 mei 2022 om 22:34

Hahaha, hoe kom je daar nou bij? Ben je er wel eens geweest ja? Er is in ieder geval weer wat leven daar na Corona (festivals etc), maar ik ben er zelf al een hele tijd niet meer geweest.

25 mei 2022 om 23:21

- Ajax fan
- 'wat een kater'

Wat een flauwekul.

25 mei 2022 om 23:41

Kan toch gewoon, is toch mooi dat je Europees gezien voor je rivaal ook kan juichen en balen,

Zo hoort het ook gewoon als Nederlanders moeten we Europees gewoon elke club aanmoedigen ipv hopen dat hun verliezen omdat je het in competitie verband geen mooie club vind

25 mei 2022 om 23:53

Wat is dit voor reactie? Een ajacied toont zijn medeleven en wil feyenoorders een hart onder de riem steken, waar stoor je je zo aan als ik vragen mag?

25 mei 2022 om 23:55

Heb je ook nog inhoudelijk wat te melden of blijft het bij zeiken op anderen?

26 mei 2022 om 00:35

Dat jij de hele avond zo idioot de boel loopt op te naaien omdat je Feyenoorders blijkbaar het licht in de ogen niet gunt, betekent niet dat andere Nederlanders wél gewoon Nederlands voetbal succes toewensen in Europa.
Wat was jij ontzettend triest met je provocaties in Live-meepraten.

26 mei 2022 om 01:05

Jij moet wel een heel zwaar leven hebben dat je je al zo kan opwinden om een beetje uitdagende uitspraken bij het live meepraten op een voetbalwebsite.

26 mei 2022 om 15:58

Zo is het maar net Peter, Europees sta ik achter iedere Nederlandse ploeg. Dat soort lui als Bongiorno negeer ik.

26 mei 2022 om 15:59

Az Chelsea zo is het maar net, toen jullie de kwart of halve finale haalde stond ik ook de banken. Paar jaar geleden, Europees sta ik achter iedere Nederlandse ploeg plus we hebben er allemaal wat aan. Dat soort lui als Bongiorno negeer ik gewoon, ga ik m'n tijd niet aan spenden.

25 mei 2022 om 23:37

Mwah valt wel mee hoor in clubverband Europees gezien. Dit was voorafgaand aan vandaag:Feyenoord 3 finales: 3x gewonnenAjax 11 finales: 7x gewonnenPSV 2 finales: 2x gewonnen

25 mei 2022 om 23:38

Trots zijn we zeker hoor Sulejmani. Fantastische campagne gehad tot deze finale. Wat we vanavond brachten was gewoon te weinig. Senesi en Geertruida waren erg goed, de rest zakte door het ijs. Weinig dreiging, weinig diepgang. Tempo te laag, zodra je vaart moet maken sta je 5 seconden met de bal aan de voet. Je roept het op jezelf af. Verder ben ik zoals gezegd erg trots op de jongens, alleen nu zag je het verschil tussen een gelouterde ploeg en deze ploeg van Feyenoord. We hebben er niet doorheen geprikt. Balen, jammer, maar volgend seizoen maar weer verder werken. Feyenoord is weer aantrekkelijk voor jong talent en de naam Feyenoord staat nu weer op de kaart. Mensen in Europa kennen ons nu (weer) en dat speelt straks ook mee met kopen, huren en het verkopen van spelers.

26 mei 2022 om 16:01

Wazza zo is het maar net, het is gewoon knap om zo ver te komen. En trouwens Senesi speelde ook uitstekend, de rest bleek teveel ontzag te hebben wat niet nodig was. Roma was niet echt een veel betere ploeg vond ik. Feyenoord is zeker op de kaart, en dit gaat zeker helpen met verkopen en kopen van spelers.

Wat een wedstrijd van AS Roma. Terechte winnaar! Dit had je vooraf natuurlijk al kunnen voorspellen. Iedereen die dat niet dacht moeten zich toch echt achter de oren krabben.

25 mei 2022 om 23:01

Wat een onzin. Treurig ploegje dat roma. Voetballend echt dramatisch. Mazzel met dat goaltje en dan met 10 man goed verdedigen. Saai voetbal en dat zeg ik dan geen eens als feyenoord fan.

25 mei 2022 om 23:10

Mazzel met dat goaltje, maar wel goed afgemaakt. En daarna goed verdedigd. Verdedigen is ook voetbal, dus zo dramatisch was het niet. Gewoon terecht gewonnen. Niet mooi, maar zeker wel terecht

25 mei 2022 om 23:47

Je krijgt 2 keer een bal op de paal speelt op 36 procent balbezit met minder dan de helft aan passing en ook nog eens ruim minder succesvolle passing en je praat over terecht? Merkwaardig.

25 mei 2022 om 23:51

Dus omdat je meer balbezit hebt, 2x het aluminium raakt en je wat meer passt zou je het verdienen? Dat noem ik merkwaardig. Roma had de hele wedstrijd onder controle, op minuut 45-60 na.

26 mei 2022 om 01:28

Zeg je dat ook als jou club verliest of is het dan ineens dat men de bus parkeert en dat je pech had maar zoveel beter was.

25 mei 2022 om 23:03

Zeker weten @BamiWorst! Gefeliciteerd en geniet van deze mooie avond.

25 mei 2022 om 23:05

@Bamiworst benieuwd wat je had gezegd als feyenoord had gewonnen. Vooraf kunnen voorspellen, roma heeft veel geluk gehad dit toernooi , zo zekerheidje was het zeker niet.

25 mei 2022 om 23:08

Je moet je kansen uiteindelijk afmaken. Dat deden ze niet. Het is ook niet heel gek dat Mourinho vaak met deze eindstand wint. Het werkt en wint je prijzen als je ook in de finale komt.

Zoals Johan ooit zei: Italianen kunnen niet van je winnen, maar je kan wel van ze verliezen. Wat een frustrerende finale was dit.

25 mei 2022 om 23:02

Roma minder ballen richting goal dan Feyenoord op het aluminium maar het blijven Italianen. Jammer maar helaas

25 mei 2022 om 23:12

Feitelijk onjuist, maar goed geprobeerd.

26 mei 2022 om 00:17

Nagekeken en je hebt gelijk, Roma 3 ballen op goal, Feyenoord 2x het aluminium. Feyenoord creëert te weinig maar heeft het zelf niet af weten te maken. Dan mis je toch een echte spits

26 mei 2022 om 00:46

Het was vanavond niet alleen het gebrek aan een echte spits. Dessers heeft die rol de laatste maanden prima ingevuld. Het was overal net iets te weinig, terwijl Roma op de backs toch af en toe kwetsbaar was, zeker bij Karsdorp.

Erg jammer , maar wel erg trots op de jonges!!

Zo zo zo zonde. Een Europese finale voor een Nederlandse ploeg is zo uniek. Dood en doodzonde dit. Maar laten we eerlijk zijn, Feyenoord te weinig concreet gevaar gesticht, en Roma in die paar momenten voor de goal wel gevaar gesticht.

Doodzonde heren. Hoop dat we in onze levensspan nog eens een finale van een Nederlandse ploeg mee maken, vandaag heeft het er gewoon geen moment in gezeten..

25 mei 2022 om 23:02

Weet je wat uniek betekent? Op naar de volgende.. het komt best eens voor.

25 mei 2022 om 23:05

Zal moeilijk zijn! Dit jaar veel geluk gehad.

25 mei 2022 om 23:06

Ik vind het vrij uniek, eens in de afgelopen plus minus 20 jaar. Maar ik ben dan ook nog maar 22 jaar oud, dus het kan aan mij liggen.

25 mei 2022 om 23:07

Zeker niet gemakkelijk, maar Ajax stond enkele jaren geleden nog in een finale. Het 'unieke' stuk klopt daarmee niet.

25 mei 2022 om 23:11

Oh klopt, had Ajax even over het hoofd gezien. 2 keer in 20 jaar is evengoed heel weinig natuurlijk.

25 mei 2022 om 23:08

Uhm 2x pal is best gevaar stichten

Jammer jongens. Het heeft niet zo moeten zijn. Toch trots op Feyenoord wat ze in de 2e helft nog hebben laten zien na die slechte eerste helft. Mourinho flikt het weer.....

25 mei 2022 om 23:12

Dank Soccerfan. Anti voetbal heeft helaas weer gewonnen vandaag.

Zoals verwacht een typische 1-0 op ze Mourinho. Mensen kunnen wel lekker gaan haten maar de man weet weer 1prijs te winnen. Zoals bijna altijd. Iets wat helaas met NL niet gebeurd.

Proficiat Roma fans! Eindelijk weer eens een Europese prijs voor een Italiaanse ploeg. Ja het is maar de conference league maar dan nog.

25 mei 2022 om 23:07

Aan de klassieke top 3 van Italië de taak om dit voorbeeld te volgen en dit door te zetten naar EL/CL

25 mei 2022 om 23:14

Absoluut Mauro. Het wordt tijd dat de Italiaanse ploegen zich weer laten gelden in Europa. Jij al bijgekomen van het vieren van de scudetto of nog steeds niet haha? Proficiat alsnog!

25 mei 2022 om 23:21

Nog steeds aan het genieten want er komen nog steeds beelden binnen over 2 dagen zal het wel over zijn en is het focus naar volgend seizoen

25 mei 2022 om 23:12

Roma houdt de Italiaanse eer hoog de afgelopen 4 jaren, 2 halve finale nu de finale! Grazie Roma!

25 mei 2022 om 23:15

Dat doen ze toch goed. Beter dan een Napoli of Lazio die vaak er met de pet naar gooien in de Europa league dan wel. CL valt nog mee.

25 mei 2022 om 23:29

Het is een prijs. Maar een kleine prijs, maar het is iets. Best of the rest, zullen we maar zeggen. Wel leuk om te zien dat het Italiaanse voetbal in een lift zit. Niet dat Roma vandaag zo indrukwekkend was hoor, maar AC Milan kampioen is prachtig, Inter Milan zo vlakbij is ook mooi, Juventus komt er wel weer. De Serie A is aan het terug vechten.

26 mei 2022 om 01:37

Tsja. Ik ben als Fiorentina fan ook wel voorvechter van het Italiaans voetbal, maar nu was ik gewoon voor de Nederlandse club hoor. Ookal is het de traditionele aartsrivaal. Dus ja, het Italiaanse voetbal kon dit wel gebruiken, maar ik ben toch vooral teleurgesteld dat Feyenoord hem niet heeft gepakt. Uiteindelijk zou het gewoon goed zijn geweest voor het Nederlands voetbal. Het is wat het is.

26 mei 2022 om 05:34

Haha mooi toch. Ik support als Italiaan ook altijd de Italiaanse ploeg. Snap niet zo goed waarom veel mensen hier altijd hun concurrenten (uit eigen land) naar beneden moeten praten. Had het het Nederlands voetbal ook wel gegund had Roma verloren. Proficiat trouwens, eindelijk een Europees ticket voor Fiorentina na al die jaren. Ben benieuwd!

Was te verwachten met Mourinho. Deja vu met 2017 alleen nu met 1 doelpunt.

Hoogmoed komt voor de val! Ze zouden het wel eventjes flikken. Feyenoord niet pogenwassen tegen de Maestro Mourinho. Goat.

25 mei 2022 om 23:09

Niemand zei dat zure Ajacied. Geniet van je anti Feyenoord moment...

25 mei 2022 om 23:10

Meh mourinho wat in kwal met zo in team maarja hij wint, en agjaa als jr vanaf minuut 3al gaat lopen zuigen bem je echt in toptrainer wat in voorbeeld (kotst op mourinho)

25 mei 2022 om 23:18

Hoogmoed komt voor de val? Er was veel vertrouwen in Feyenoord en dat was ergens wel terecht.. Feyenoord is geen top maar speelde leuk voetbal, Roma is eveneens geen top, maar het zijn Italianen en hebben José als coach. Ja, er waren veel fans die dachten dat de overwinning al binnen was. Ja, er werd te makkelijk over gedacht. Misschien uit hoop, of liefde voor de club. Maar je bent een ezel als je denkt dat Feyenoord dit even zou gaan flikken. Terecht verloren, nu kunnen we deze matige competitie weer even in de ijskast zetten.

26 mei 2022 om 01:35

Er was geen Feyenoorder die dacht dat ze zomaar even zouden winnen. Nu heb ik je heel de avond al veel onzinnige dingen zien melden. Maar gefeliciteerd met je kampioen machado en succes in de CL. Daar horen wij nog niet thuis en dat weten we. Wij genieten van onze club en zijn trots op het resultaat in dit volgens jou derde rangs tournooitje. Morgen mag je weer reageren over de artikelen over jou clubje. Slaap lekker. Ik hoop dat je je voldoening hebt gehaald uit al je negatieve posts over een Nederlandse club die na 20 jaar weer in een finale stond.

25 mei 2022 om 23:22

Wie zei dat we het wel even zouden doen?

25 mei 2022 om 23:27

Check youtube ff, heel veel

Geweldige prestatie van Feyenoord alsnog. Respect! AS Roma met Mourinho heel taai.

25 mei 2022 om 23:04

T blijft de conference league he, ze hebben nou niet bepaald tegen de Europese top gespeeld.

25 mei 2022 om 23:06

Alsnog een mooie prestatie, ik ben er als PSV’er jaloers op

25 mei 2022 om 23:10

Tja Ajax toen in de Europa league was ook niet tegen de Europese top. Betekent niet dat het niet een bijzondere prestatie is voor een Nederlandse ploeg. Europese finale is gewoon knap, ongeacht hoe je er komt

Waar iedereen voor vreesde gebeurde... Helaas ontzettend zuur natuurlijk.
Bij Roma ging die erin en bij Feyenoord kwam die tegen de paal.

Tjah kan nog veel meer zeggen, maar dat doet de rest wel 😉

En 'we' zijn er weer ingetuind. Helaas kon je dit precies zo uittekenen. Er zijn echt wel momentjes geweest voor Feyenoord maar er hing echt een zweem over dat het gewoon niet ging gebeuren. Zonde, het gevoel is dat dit niet had gehoeven. Het zat er niet in, je krijgt een eventuele pengel niet mee, dat tijdrekken is ergerlijk en je krijgt het nooit terug, maar het gaat precies op z'n Mourinho's. Weer een voetbaltraumaatje, een voetbaltraunertje. 

Jammer Feyenoord, maar jullie mogen trots zijn ondanks je hier niet op zit te wachten op dit moment als feyenoorder,

Met beetje meer geluk had je hier gelijk gespeeld en dan verlenging.

Het is niet anders desondanks een goed seizoen afgesloten

Een finale zoals vooraf verwacht, Roma wil niet en Feyenoord kon het behalve 10 minuutjes na rust totaal niet. Echt veel jongens die door het ijs zakken, eigenlijk heeft alleen Sinisterra de klasse om een stap hogerop te voetballen maar die werd driedubbel gedekt vanavond.

Jammer. Toch genoeg kansen/mogelijkheden gehad. Maar manmanman, wat is het toch verschrikkelijk om naar het laatste half uur te kijken. Het spel ligt meer stil dan dat er gespeeld wordt. Als neutrale toeschouwer valt hier niet naar te kijken.

Typische finale wedstrijd van Mourinho natuurlijk. Zat zeker meer in voor Feyenoord met 2x aluminum geraakt. Feyenoord verdiende meer, zonde zeg. En wat waren die trolls onwijs irritant in live-meepraten zeg.

26 mei 2022 om 00:25

Het is een keuze om dat toe te laten, een goed neutraal forum grijpt in bij herhaaldelijk provoceren, hier niet. Kijk naar de berichten die op de site komen, geen mooie voor beschouwing, geen positieve berichten, enkel druk op zoek naar een enkel negatief berichtje. Als hoogtepunt het posten van hooligan berichten die door de plaatselijke autoriteiten worden tegengesproken.

Wat kunnen wij veel leren van de Europese zuidelijke landen. Ongelofelijk hoe het altijd toch lukt Rome 2x, Getafe en Benfica 2x om het de Nederlandse clubs onmogelijk te maken. Het is een struikelblok waar als het zo doorgaat wij Nederlandse clubs nooit van leren blijkbaar. Respect voor Rome de manier van voetballen en winnen van de eerste Europese prijs.

25 mei 2022 om 23:02

Wij kunnen gewoon niet verdedigen. Dat is het. Wij zitten te veel aan het 'wij willen mooi voetbal laten zien' vast.

25 mei 2022 om 23:07

Volgens mij stapte Feyenoord niet het veld in om mooi voetbal te spelen. Gewoon te weinig kwaliteit om Roma echt onder druk te zetten.

25 mei 2022 om 23:07

Feyenoord heeft anders geen klote weg gegeven vandaag..

Voorin was het te matig.

25 mei 2022 om 23:23

Voorin stonden ze toch redelijk geisoleerd. Weinig initiatieven en risoloos voetbal van de middenvelders vond ik. Dan wordt het voorin ook moeilijk. Het totaal was eigelijk toch te matig

25 mei 2022 om 23:26

Vond feyenoord vandaag verdedigend goed. Alleen aanvallend met dessers nelsen linksen en walemark is het niet goed genoeg.

25 mei 2022 om 23:14

Ach, het enige wat we hier konden leren was effectiviteit. Roma had het wel en Feyenoord niet. Feyenoord heeft niks weg gegeven. Kan je zeggen dat het door de spelopvatting komt en dat ze niet mooi hoeven te spelen, daar ligt het nu echt niet aan. Roma creeerde niks en schoot er 1 in, Feyenoord creëerde niks en schoot er geen in. Zo simpel is het.

25 mei 2022 om 23:29

Als je twee ballen op de paal schiet dan creeer je duidelijk wel wat.

26 mei 2022 om 00:00

Als je niks weg geeft, krijg je geen goal tegen, dunkt me.

Wedstrijd ging in grote lijnen wel zoals Mourinho had gehoopt. In de eerste helft al gescoord en daarna achterover leunen en zo de beker binnen halen. Feyenoord heeft wel echt een paar hele slechte spelers, als je daarmee de finale haalt is dat gewoon een wereldprestatie.

Had trouwens niet verwacht dat de Conference League zo zou leven bij een club uit de grote competities. Ze waren wel echt blij met de winst.

25 mei 2022 om 23:16

AS Roma heeft al 14 jaar helemaal niets gewonnen, en nog nooit een Europese beker.

25 mei 2022 om 23:16

Ja, het is dat Roma zowat nooit prijzen pakt.
Laatste titel 2001, laatste Copa Italia 2008.
Dus kan me wel voorstellen dat ze blij zijn eindelijk weer een prijs te pakken.

26 mei 2022 om 00:02

Ja het is Roma wat zwaar is afgebrokkeld de laatste jaren. Nu zijn ze zelfs 6e geindigd in de Italiaanse competitie die wordt gezien als de zwakste competitie die Italië de afgelopen decennia heeft gekend. Wel is het bovenin spannender geworden doordat nu ook een af Milan weer kampioen wordt.

26 mei 2022 om 00:05

Dat valt ook wel mee - we hebben aan 180 minuten Inter - Liverpool toch wel kunnen zien dat het niveau van de Italiaanse nummer 2 zeker niet slechter is dan de Engelse nummer 2.

Respect voor Mourinho, 5 keer een finale gespeeld en 5 x gewonnen. Aan alles was te zien dat Mourinho dit ging winnen; de tegenstander de bal geven, hen denken dat ze een kans maken om vervolgens de 1-0 te maken en die te verdedigen.

25 mei 2022 om 23:18

Als ik het goed zie heeft Mourinho in zijn carriere 20 finales gespeeld en er 16 gewonnen.

25 mei 2022 om 23:30

Europese finales gaat het om

Tis goed. Ik ben trots op ons Feyenoord ❤️🤍

25 mei 2022 om 23:02

Moet je ook zijn siempie, een geweldig Europees seizoen achter de rug, aankomend seizoen mooi de Europa League in!

Volgende keer wat meer geluk.

3 woorden: The Special One. Alle Europese prijzen gewonnen die hij kon pakken, 5 Europese finales en 5 overwinningen. Nu doorpakken en de weg naar boven inzetten bij Roma. Het is een meerjarig project, hij gaat Roma nog veel plezier opleveren!

25 mei 2022 om 23:08

Nah halverwege het tweede seizoen gaat het minder worden waarna hij in zijn derde seizoen zich onmogelijk maakt en eruit geknikkert wordt om een mooie premie op te strijken. Is al zo'n 7x gebeurd

25 mei 2022 om 23:38

We gaan het zien, ik heb er vertrouwen in dat hij het vol kan houden. De omstandigheden om constant te presteren zijn er voor hem niet/nauwelijks geweest. Bij Madrid misschien, maar daar houdt geen enkele trainer het 5/6/7 jaar vol. Ook Zidane moest tussendoor even bijtanken, en men doet altijd alsof hij de ultieme trainer voor Real is/was.

Geef José het vertrouwen en het betaalt zich altijd uit. Geef hem de steun op de transfermarkt en hij bouwt iets speciaals.

Had van te voren wel verwacht dat Feyenoord niet zou winnen van Roma. Roma heeft betere spelers, meer budget, meer geld en ook groter. Feyenoord kan wel met trots terug kijken, wat een seizoen!

25 mei 2022 om 23:09

Verliezen van as Roma is natuurlijk ook totaal geen schande. Al speel je deze wedstrijd nog 10 keer verlies je hem zo nog eens 9 keer. De Feyenoorders kunnen met trots terugkijken op het seizoen.

Nou die sinisterra betaal je toch ook niet meer voor dan 10 miljoen, wat speelde die een parodie op een voetbalwedstrijd

25 mei 2022 om 23:44

Op basis van een finale wedstrijd tegen het zuigende AS Roma die met allemaal fysieke mannen achterin stonden? Haal zijn statistieken erbij en je praat wel anders.

26 mei 2022 om 15:30

Hij stond tegen Karsdorp, zo fysiek is die niet. Sorry maar dit zijn de potjes dat je er moet staan als je een stap omhoog wil maken als Sini zijnde. Roma is Europese middenmoot he..

AS Roma is echt een finale onwaardige ploeg. Ze hebben voetballend totaal niks toegevoegd aan de wedstrijd. Feyenoord had hier echt kunnen winnen, maar helaas zie je het gebrek aan creativiteit in de voorhoede. Het is natuurlijk ook lastig om iets te creëren tegenover een ploeg die na de goal de hele wedstrijd in de 16 staat.

25 mei 2022 om 23:07

AS Roma heeft verdient gewonnen! Dit was een echte tegenstander met een topspits.

Finales speel je niet, finales win je. Hij heeft zijn spreuk hoe frustrerend het ook is maar weer eens waargemaakt.

Gelijkwaardige teams hoor. Zat Feyenoord even niet mee. Teveel spelers met niet het juiste niveau vandaag.

25 mei 2022 om 23:46

Zeker, veel spelers kunnen veel beter. Maar Roma stond tactisch ala Mourinho.

Voortaan rood geven, bij dat zielige tijdrekken. Wat een ellende is dat zeg.
Nee ik zeg niet, dat Feyenoord het verdiende te winnen, maar wat is dat Roma een armoedig elftal.

25 mei 2022 om 23:06

En die Perez ook verbieden. Arrogante hark is dat. Alsof hij een europese prijs heeft gepakt🤮

25 mei 2022 om 23:13

Tjaa keeper zo laat pas geel, en die tweede gaat ie nooit geven natuurlijk

Heel mooi toernooi gedraaid. Mourinho helaas weer op zijn eigen manier binnengesleept. Feyenoord fans mogen trots zijn ondanks de enkele provocerende trolletjes die proberen lollig te doen. Hopen komend jaar weer Ajax PSV Feyenoord en Twente weer mooie potten mogen spelen en daar mooie resultaten weer kunnen halen

Trots op Feyenoord. Hebben later zien zeker niet de mindere zijn, en voetballend zelfs beter dan Roma. Ik zal nooit een fan kunnen zijn van anti voetbal clubs. Het resultaat was van te voren verwacht, net zoals het spelbeeld eigenlijk, feyenoord de bal en het voetballend vermogen, roma de verdediging na een 1-0, en dat met de begroting van Roma.

De betere ploeg heeft gewonnen, in mijn ogen was Feyenoord erg zwak en dus tetecht verloren!

Totaal niet verrast. Uitslag zoals verwacht. Mourinho recept ten voeten uit. Wat een hoogmoed van al die Feyenoord fans die dachten dit waardeloze Roma even op te rollen. Wees maar stil nu. Hand in hand lekker naar huis. Zonder prijs!

Snap niet waarom Feyenoord die bal niet de 16 in pompte in de extra tijd. Gewoon niks gedaan. Dat is wel kwalijk. Tja Roma die na de 1-0 terug trekt is Mourinho. Feyenoord kwam helaas kwaliteiten tekort.

25 mei 2022 om 23:12

Dit was voor mij ook een groot vraagteken. Verwachten ze dat ze Roma in de slotfase in een keer wel kapot kunnen spelen....

25 mei 2022 om 23:49

Zelfs dat werd goed verdedigd door Roma. Deden net een stapje extra dat Feyenoord de bal niet kon voor geven

Tja, ik had er op zich vertrouwen in maar toch wellicht naief gedacht. Hoevaak Nederlandse clubs er op zo'n manier (denk aan Roma, Getafe, Benfica, Valencia, etc. bij Ajax) uit vliegen is toch somber. Feyenoord maakte het spel, Roma was passief, en zodra ze 1-0 voor komen komt de welbekende bus tevoorschijn. Zonde Feyenoord! Je mag trots zijn op de prestaties. Ja, het is de ECL, maar ga er maar even aanstaan. Denk dat Feyenoord alle verwachtingen heeft overtroffen. Ik heb dit seizoen echt genoten van Malacia, jammer dat hij niet bij Ajax zit.

jammer maar je weet waneer je tegen mourinho speelt dat hij park the bus gaat doen en als je dan een. fout .maakt dan word dat gelijk afgestraft jammer had feyenoord meer gegunt maar wist eigelijk wel dat ging gebeuren jammer dat wij dat niet kunnen gewoon de bus parkeren en loeren op die counter wij willen het altijd mooi doen

Roma verdiend gewonnen. Ja leuk dat balbezit maar op die 5 minuten na rust heeft Feyenoord niks gecreëerd. Roma gewoon de momenten uitgekozen en als een echt team compact gestaan en niks weggeven. Zo win je finales. Verder geen schande , Feyenoord heeft moeite om dessers te kopen en Roma heeft een spits van 40 miljoen. Feyenoord heeft de finale gehaald en mag daar trots op zijn maar zijn nu gewoon op kwaliteit verslagen. En Mourinho krijgt altijd veel kritiek maar in zijn 1e jaar meteen een prijs en ook nog is een Europese prijs iets waar ze in Rome om hunkeren.

25 mei 2022 om 23:04

Ok, Roma was inderdaad beter maar daar hopen we toch niet op. En 2x op de paal, dat had gewoon anders af kunnen lopen.

25 mei 2022 om 23:29

Roma heeft 2kansen gecreëerd. Als de kale kletser de bal beter had ingeschat.. Het is een schande dat roma beloond word. Door hun toedoen is er vanaf de 80ste tot 95ste minuut 3 minuten gevoetbald waarvan 2 bij de cornervlag. Echt een schande voor het voetbal

Helaas krijgt Driessen weer eens ongelijk. De Nederlandse school ziet er heel leuk uit, met 70% balbezit en veel aanvallende intenties. Maar de realiteit is hard. Voor de miljoenste keer staan we weer met lege handen na te hebben verloren van anti-voetbal. Heb me op zitten vreten van frustratie met al dat theater en tijdrekken maar effectief is het wel. Helaas voor alle liefhebbers van voetbal heeft Feyenoord niet gewonnen. Maar wat was het een prachtig seizoen jongens! Jullie kunnen trots op Feyenoord zijn! Geknokt voor elke meter en tot het einde toe gestreden. Chapeau!

Toch echt een special one, zoals verwacht een Nederlandse club die weer aan het kortste eind trekt wat zuur zeg

Feyenoord, zo gestreden! Wat zonde, maar rest een club

Het is nu definitief: Mourinho is de grootste coach die rondloopt langs de Europese velden. Wat een absolute keizer. Finale halen is hem winnen bij die kerel. Mensen moeten niet zeuren over het feit dat het niet altijd op de fraaiste manier gebeurt. Prijs na prijs.... absoluut geen kwestie van geluk meer.

Voor Feyenoord natuurlijk jammer maar valt ze absoluut niets kwalijk te nemen. Keihard gewerkt en bovendien nog het geluk van de avond mee door het vroege uitvallen van Mkhitaryan.

Dessers zal de clubs voor het uitzoeken hebben. Kan flink gaan cashen. Feyenoord zal flink in de buidel moeten tasten qua salaris maar €1 miljoen netto zou moeten lukken.

Receba! Ook al heeft Roma niet het beste voetbal laten zien maar wel verdiend gewonnen. Jose Mourinho , wat een legend de enige trainer die de Champions League, Europa League en de Conference League heeft gewonnen. The Special One for a reason. Roma fans, gefeliciteerd, geniet ervan!

Hondsberoerde eerste helft, erg spannende tweede helft maar daar koop je uiteindelijk niks voor helaas …

Ja hoor... Het zou Feyenoord nooit overkomen tegenover Mourinho. FC Mourinho heeft gewoon weer gewonnen, vreselijk, maar ook een vreselijk goede coach. Feyenoord je had het verdient, maar dan had je wel meer op doel mogen schieten.

En zo flikt onze José het gewoon weer! Wat een held is dat en wat had ik deze man toch graag bij Ajax willen zien zeg haha. Deze man weet hoe die finales kan kapot maken en winsten kan berekenen. In ieder geval is het te hopen dat de treinen van de NS of wat dan ook heel blijven en dat de feyenoord-fans niet weer een 'vernielingsfeestje' van maken. Gefeliciteerd Roma-fans!

Oh jah, wat doet Linssen toch bij feyenoord? Die gozer valt niet eens op in de tweede divisie van de amateurs. Die ken er echt heel erg weinig van, hou toch op haha.

25 mei 2022 om 23:11

Ik hoef als Ajacied echt niet jarenlang slecht, verdedigend voetbal te spelen en dan de conference league winnen. Doe mij maar wat we afgelopen jaren hebben gezien met Ten Hag.

25 mei 2022 om 23:14

José kan zich iig aanpassen en heeft 5 plannen. Dat hebben de meesten niet. Daarbij waren de wedstrijden tussen Barca en Chelsea in het verleden om te smullen. Roma is ook gewoon niet veel soeps, maar hij kan er weer wat van maken. Een echte peoplemanager die José.

25 mei 2022 om 23:23

Roma is een prima ploeg maar speelt deze finale gewoon met heel weinig risico. En het werkt.

Natuurlijk had het anders kunnen lopen als die ballen op de paal erin waren gegaan, maar goed - dat is het harde van voetbal.

Vind Feyenoord de mooiste club uit Nederland en beide clubs konden wel succesjes gebruiken, met aan de ene kant mijn favoriet Malacia en aan de andere kant Zaniolo. Dus ik stond er neutraal in en kon eigenlijk niet verliezen. En heb dus uiteindelijk het 2e scenario gekregen. Geertruida speelde trouwens geweldig.Kop op Feyenoord, jullie hebben een geweldige seizoen gehad met uitblinkers Dessers,Malacia en Geertruida!

Wat een grafploeg heeft dat Roma toch. Maargoed, al had Feyenoord nog een keer 90 minuten gespeeld, dan hadden ze er volgens mij nog geen gemaakt. Heel erg zonde.

Zonde dit. Dit had de kers op de taart kunnen zijn na een prachtig parcours. Feyenoorders kunnen toch trots zijn ondanks het resultaat.

Ik ben niet voor Feyenoord, maar had het hen wel gegund. Zeker als je ziet wat (weer eens) een prijs pakt: antivoetbal. Ik heb daar zo'n hekel aan. De hele tweede helft heeft Roma niet meer aan scoren gedacht, maar alleen aan het doodmaken van de wedstrijd. Sneu dat dat kan rekenen op een prijs.

Ik vind dat sommige spelers van Feyenoord niet echt top waren vandaag. Zenuwen ?
Til was niet goed, Nelson was niets, ik heb Dessers nauwelijks gezien...en dat maakt net dat verschil.

Was weer bloed zweet en tranen.
Feyenoorder in hart en nieren.

Ik kom uit Rotterdam!

Kop op jongens

Feyenoord heeft een goed seizoen gehad, maar wat was dit een slechte wedstrijd van zo ongeveer de hele aanvalslinie van Feyenoord zeg. En 1 foutje van Trauner relatief vroeg en je bent er geweest. Dat is het irritante aan Mourinhoball - heleboel theater, geniepige overtredingen en de tegenstander uit de wedstrijd halen.

En Feyenoord was gewaarschuwd maar trapte er gewoon compleet in.

Feyenoorders. Allereerst, negeer (hoe moeilijk ook) alsjeblieft de provocaties van een aantal leden hier. Geef ze gewoon niet de aandacht die ze zo graag willen. Focus je alsjeblieft op de prachtige prestatie die jullie dit seizoen in Europa hebben geleverd. Hoe pijnlijk het nu ook is (kan er als Ajacied over meepraten), dit kan zomaar de opmaat vormen voor de definitieve wederopstanding van jullie club. Zoals dat ook bij ons toen (‘17) het geval bleek te zijn. Wij telden vanaf toen weer mee in Europa, en jullie hopelijk nu ook weer. Jullie mogen trots zijn op jullie ploeg. Kop hoog!

Helaas Feyenoorders! De teleurstelling zal momenteel - en misschien nog wel voor langere tijd - overheersen, maar jullie mogen trots zijn op dit Feyenoord! Onder Slot kan deze weg voortgezet worden en kunnen er mooie dingen gaan gebeuren!

Tja in zo'n wedstrijd moet het mee zitten en dat zat het niet. De dag dat Mourinho met pensioen gaat is wel een zegen voor het voetbal. Zn spits is duurder dan de hele selectie van de tegenstander en je gaat nog steeds massaal in je eigen goal staan en rent een kwartier voor het einde naar de cornervlag.

25 mei 2022 om 23:37

Haha kampioenuhhhh.
Troost jezelf maar met zulke goedkope sneertjes. Mourinho troost zich wel met beker nr 80. Gisteren nog stoere praatjes en nu us t weer hun dure spits.

Siiiuuiii

26 mei 2022 om 01:00

Kom maar terug als jullie weer een Europese prijs pakken. Vooralsnog waren wij de laatste in 2002 Geniet van je Mickey Mouse schaaltje

26 mei 2022 om 10:18

Geen idee waar je t nou over hebt!
Maar Gefeliciteerd kerel!
Poets je mooie "wij waren de laatste in 2002"-beker even mooi op in je prijzenkast!

Roma terecht gewonnen. In finales moet je scoren. Niet mooi voetballen, uiteindelijk gaat het om het eindsignaal. Til is gewoon 10x niks als hij geen goal maakt. Kochu heeft echt niks gecreëerd. Toornstra goed ingevallen, de man wordt teveel onderschat. Feyenoord mag trots zijn heb je niks aan, maar toch.

Feyenoord was na rust een kwartiertje gevaarlijk, maar verder was het toch vrijwel allemaal onder controle voor Roma. De terechte winnaar, gefeliciteerd Roma fans! Het is maar de Conference League, maar het is een prijs.

Benieuwd of Slot nu ook kan lachen om het tijdrekken.. was toch een mooie knipoog.

Pierre van Hooijdonk en Perez: die Ibanez is lang maar kan er verder niets van... maar speelde hartstikke prima.

Karsdorp speelde wel in een Roma shirt en maakt veel goed met zijn inzet, maar man.. hoeveel balverlies hij wel niet leed.

Jongetjes tegen de mannen, de mannen hebben gewonnen. Helaas pindakaas voor onze Feyenoord leden.

Wel erg jammer weer op deze manier gebeurt dat op bijna kansloze 1-0 net naar rust had gekund op de gelijkmakker kunnen vallen Rome was iets beter en verdient gewonnen feyenoord heeft alles aangedaan en gefeliciteerd Rome met deze mooie prijs

Volgens mij is dit de 5de Europese prijs van Mourinho (2x CL, 2x EL en 1x CFL) en niet de 4de zoals in de tekst staat.

Wat ontzettend jammer voor Feyenoord, op basis van de tweede helft hadden ze toch zeker een doelpunt verdiend.

Roma op z’n Mourinho’s gewonnen, één doelpunt scoren en ingraven. Het blijft werken voor hem, en weer geen succes voor een Nederlandse club tegen hem.

Top prestatie van Feyenoord dit seizoen, het zat er in, maar ze kunnen met opgeheven hoofd naar huis.

Jammer voor Feyenoord na een mooi Europees seizoen voor ze. Eerste helft was niet best aan Feyenoord kant en stond AS Roma terecht voor. Laatste 5 minuten van de eerste helft en de tweede helft is Feyenoord wel beter gaan voetballen, maar het is tot weinig echt gevaarlijke kansen gekomen. Tweede helft was ook typisch zo'n Mourinho speelstijl om de wedstrijd dood te maken en de tegenstander te laten komen en enkel te verdedigen. Het werkt blijkbaar wel want zowel Ajax als Feyenoord zijn een beetje op dezelfde manier verslagen. ( al schatte ik Man Utd toen wel hoger in dan dit AS Roma )

C'e Solo L' AS Roma! Smalling oftewel Smaldini in Rome genoemd had Dessers in z'n achterzak! Feyenoord mooie run gehad, hoeven zichzelf niets kwalijk te nemen, maar Roma is beter dan Marseille! Daje Roma!

Het hele Europees seizoen valt het dubbeltje onze kant op.
Helaas😔 Deze wedstrijd niet!
Een volwassen Roma trekt de wedstrijd over de eindstreep!

Toch immens trots op de boys!
❤️🤍🖤

Echt een wedstrijd wat je vooraf kon verwachten. Vanaf de 80ste minuut tot de 95ste minuut was er 3 minuten effectieve speeltijd en toch word er afgefloten.. Heel jammer dat Roma zo beloond wordt. Feyenoord viel erg tegen in de eerste helft, maar in de 2e helft waren zij best goed. Het is wel duidelijk dat kokcu nog niet klaar is voor een stap hoger op, dessers en nelsen vrij weinig kunnen en walemark er ook echt niks van kan. Jammer, maar als Feyenoord volgend jaar een kans wil maken op succes dan moet er echt nog veel gebeuren.

25 mei 2022 om 23:32

Walemark heeft 3 ballen gehad.. die kan je niet beoordelen op zijn invalbeurt.

26 mei 2022 om 02:36

Schoot bijna alle ballen het stadion uit. Het was gewoon triest om te zien. Ook in voorgaande westrijden liet hij om een hakje na niks zien als invaller. Walemark is bij lange na (nog) niet goed genoeg

Jammer van het resultaat, maar ik denk wel terecht. Bij de goal gaan 2 mensen eigenlijk in de fout. De kale verdediger (ben zijn naam even kwijt) en bijlow ook. Als je uitkomt moet je hem namelijk 100% hebben. Ik vind de goal trouwens niet ZIJN fout. Aangezien het niet mijn club kan ik nu zeggen wat ik niet kan zeggen het spelen van mijn eigen club. Niet getreurd, volgend jaar is alles weer mogelijk. Positief: een Nederlandse club heeft de finale gespeeld en een finale kun je verliezen. Negatief: het gezeur na de wedstrijd op de 4e man. Daar zag ik weer de calmimero trainer van az. Hopelijk gaat hij dit nog afleren, want het heeft na de wedstrijd totaal geen zin meer. Ondanks dat ik dit niet als een top toernooi zie, mag feyenoord trots zijn met het bereiken en spelen van de finale.

Jammer zeg, we kijken elke keer dezelfde film maar verwachten toch een andere uitkomst. Feyenoord toonde nog prima ballen in het begin van de 2de helft, maar uiteindelijk is het precies de wedstrijd geworden die wij allemaal hadden verwacht. Zij al dat Feyenoord koste wat het kost de eerste helft zonder tegendoelpunt moest doorkomen, uiteindelijk krijgt Roma de wedstrijd precies waar ze willen en maken ze het slim af.
Mooie prestatie van Feyenoord, hier de finale halen is gewoon heel mooi en het was een leuk seizoen met veel hoop voor de toekomost, maar alweer een NLse club die geen prijs in Europa weet te pakken. Ik denk dat wanneer het ooit lukt ik jarenlang ga huilen.

Ik vond bij de goal van Roma dat Bijlow zich eerder klein maakte en ging liggen ipv dat wanneer hij bleef staan de bal zo had gehad. Verder zuur dat zij met 1 kans winnen. Ik vond Malacia en Geertruida het beste bij Feyenoord. Voorin werd Dessers gewoon vastgezet en de rest kon niet veel uithalen. Te weinig kwaliteit voorin, en had sowieso Toornstra veel eerder gebracht want Til bakte er niets van.

25 mei 2022 om 23:34

Eens, Bijlow had meer mogen doen. Dat hij hem niet heeft is prima, maar er was meer mogelijk. Nou vind ik het überhaupt geen wereldkeeper, maar hij heeft wel eens puike reddingen gehad.

Slot koos ervoor om behoudend te beginnen dat heeft hem de ko gekost want daarna liep Feyenoord achter de feiten aan, al zagen trauner en Bijlow er niet goed uit bij die goal... Roma terecht gewoon Feyenboord wel matig, maar slot koos voor verkeerde tactiek.

Mourinho de ideale man om een vriendelijke Nederlandse ploeg te ontregelen. Net als 5 jaar terug. Ti, Dessers niet goed genoeg voor dit niveau!

25 mei 2022 om 23:12

Slot ontregelde zijn eigen ploeg waarom zo behoudend spelen zonde risico, dat zag ik zelf want zo wel Mourinho als Slot speelde om niet te verliezen na de goal dan moet je komen dan is het kwaad al geschied dan weet je een team van Mourinho het nooit meer uit handen geeft.

Ik ben ontzettend trots op mijn club. We hebben een prachtig seizoen gedraaid en een Europese finale gehaald. Het was belangrijk om niet op achterstand te komen want je weet dat je dan hebt verloren tegen Mourinho. Helaas, maar niks aan te doen. We staan wel weer meer op de kaart na dit seizoen door goede prestaties en goed voetbal. Daar moeten we volgend seizoen op verder bouwen

25 mei 2022 om 23:35

Weer op de kaart? Op basis waarvan?

25 mei 2022 om 23:40

Het voetbal is een heel stuk beter als vorig seizoen we pakken meer punten, waardoor het gat met Ajax een stuk kleiner is als vorig seizoen. Nu zaak om deze lijn volgend seizoen door te trekken en weer een stuk dichterbij te komen

25 mei 2022 om 23:57

Ja, eens. Maar op de kaart? Dat gaat me wat te ver. In het buitenland zien ze nog steeds de strijd tussen Ajax en Psv, dat Feyenoord gewoon weer 3e is. Ze kijken naar resultaten, dan gaan ze pas verder onderzoek doen. Ik ben het met je eens dat Feyenoord afgelopen seizoen leuker heeft gevoetbald, maar meer ook niet. Als deze nieuwe Europese (flut)competitie niet had bestaan, was Feyenoord weer Europees uitgeschakeld. Dat bedoel ik niet negatief, maar al met al zijn de resultaten gewoon weer matig. Ajax en Psv waren dit seizoen ook matig en Feyenoord heeft niet kunnen profiteren. Dat de weg omhoog is ingezet, zeker! Nu eens zien wat erbij komt en wat er weg gaat. Niet alleen bij Feyenoord, maar ook bij de topploegen van NL.

26 mei 2022 om 00:07

Jazeker op de kaart, de kranten in Frankrijk waren lyrisch over Feyenoord. Oa de nummer 2 van Frankrijk alle hoeken van het veld laten zien en in Frankrijk creëerde Marseille echt 0.

Gewoon een geweldige campagne van Feyenoord ook goed voor de puntjes

Er kan bij jou ook geen goed woordje af he voor Feyenoord.

26 mei 2022 om 00:12

Oh jawel hoor, dan moet je meer reacties van mij lezen. Zo'n 2 maanden geleden werd mij zowat verweten dat ik geen echte Ajacied was maar eerder een Feyenoorder, omdat ik te positief was over Feyenoord. Ik vind op de kaart zetten echter zwaar overdreven. Het was de Conference League, maar er wordt gedaan alsof dit het WK was.

Ik snap dat Feyenoord wil voetballen, maar als je er niet doorheen komt dan gooi je die bal vanaf de 85e min toch structureel de 16 in. Ze zaten de bal maar een beetje rond te spelen achterin. Heel jammer want ik gunde ze het echt.

Jammer maar helaas. Eigenlijk precies hetzelfde als tegen Vitesse.
Zeker niet minder dan Roma.
Kansen genoeg, maar ze niet benutten en dan loop je tegen zo'n klotegoal.

En weer verliest een Nederlandse club een finale, was Roma irritant, ja. Maar Misch moeten. Nederlandse teams ook is in de spiegel kijken, en uit een ander vaatje gaan tappen

Als je Malacia vanavond ziet spelen kun je als Van Gaal niet meer met Daley Blind aankomen. Kortom, Malacia moet gewoon de vaste linksback van Oranje worden!

25 mei 2022 om 23:37

Vooralsnog is Blind kampioen en heeft hij wel wat prijzen in zijn kast thuis. Blind is nu te langzaam, maar voegt verder nog meer dan genoeg toe. Malacia komt er wel. Leuke speler, goede persoonlijkheid en erg talentvol.

26 mei 2022 om 00:00

Helemaal mee eens Rutger, voortaan Arie Haan op linksback

26 mei 2022 om 00:09

Ik zeg nergens dat Blind de back van Oranje moet worden. Ik zou het niet erg vinden, dat klopt. Ik geef alleen aan dat het voor mij geen uitgemaakte zaak is dat Malacia 100% de vaste linksback van Oranje moet zijn. Als die jongen zich zo blijft ontwikkelen, samen met Wijndal, dan hebben we de komende jaren twee fatsoenlijke backs. Blind is geen wereldback en zal ook niet sneller worden, maar hij heeft wel ervaring, spelinzicht, een goede pass en weet wat er gevraagd wordt. Nogmaals, ik zeg niet dat Blind of Malacia moet spelen, ik vind alleen dat het gebash op Blind vrij ver gaat. Die man heeft meer prijzen in zijn kast dan menig andere Nederlandse voetballer.

26 mei 2022 om 00:15

Aanvallend was hij wederom matig en dit is nou net de reden waarom men voor blind kiest.

26 mei 2022 om 00:51

Geef die jongen nog 2 jaar en we hebben samen met Wijndal 2 hele goede backs, er van uitgaande dat ze zich beide blijven ontwikkelen. Malacia heeft zijn kwaliteiten en Blind heeft de zijne. Per tegenstander kan je variëren in je opstelling en speelwijze, dus ook kijken welke speler (back) het meest geschikt is. Van Blind weten we dat een stoomtrein hem nog voorbij komt maar dat het verder gewoon prima is, van Malacia weten we dat hij de sprinter inhaalt maar daarna niet altijd de juiste keuzes maakt. Hopelijk kunnen beide verdedigers ons positief verrassen.

Het begon allemaal met de uefa die de tickets expres aan roma supporters verkocht en dan ook een bizar partijdige scheids neerzetten en duidelijk een handsbal in de 16 laten gaan.
Roma alsjeblieft een gegeven beker.

25 mei 2022 om 23:26

Mmmm sorry hoor, leef met jullie mee want ik zelf vind het gewoon echt heel jammer dat Feyenoord niet de cup heeft gepakt, en jullie mogen ook echt trots zijn op Feyenoord

Maar de scheidsrechter heeft echt wel goed gefloten en het was zeker geen penalty arm stak niet uit,

Die Dessert,Til,Nelson die waren echt drama! Je kan beter op hun klagen dan op de scheidsrechter

Een Nederlandse ploeg die probeert te voetballen, bij vlagen zelfs leuk speelt, niet minder is dan de andere club, maar tegelijkertijd ook slordig is met de kansen die het creëerde. De tegenstander, geleid door Mourinho, is dodelijk effectief, scoort en gaat de rest van de pot alleen maar lopen treiteren en tijdrekken. Ik heb een deja-vu naar de Ajax-Man United van 2017.

Maar goed, ondanks deze finale mag Feyenoord gewoon trots zijn op de Europese prestaties dit seizoen. Veel wedstrijden gespeeld en gewonnen, premies en coëfficiënten gepakt, finale bereikt. Dat is gewoon een hele nette prestatie. Als de teleurstelling van die verloren finale een beetje is weggeëbd zien de spelers dat hopelijk ook in.

Ik vind dat sommige spelers van Feyenoord niet echt top waren vandaag. Zenuwen ?
Til was niet goed, Nelson was niets, ik heb Dessers nauwelijks gezien...en dat maakt net dat verschil.

25 mei 2022 om 23:24

Ja tis jammer, dit was niet het Feyenoord dat we dit seizoen hebben gezien.

Ah wat verschrikkelijk om je medaille te moeten halen na dat je door een "erehaag" van roma moet lopen.

Zonde zonde zonde...
As Roma deed echt aan anti voetbal.
Tempo eruit, wat provoceren, ruimtes klein, achterin hangend.

Feyenoord wat bibberende knietjes
En toch stuk of 5 kansjes...

Helaas voor ze

Heerlijk José, weer een masterclass. Always the special one 💪. Gefeliciteerd Romanista! 🎉

26 mei 2022 om 00:15

Gewoon een eerlijke vraag.

Als Ajax fan, wat staat voor aanvallend voetbal, hoe kan je dit dan "heerlijk" noemen. Dit was toch niet om aan te gluren?

Is dat bewondering voor Jose of toch een beetje afgunst jegens Feyenoord?

Nogmaals, gewoon een oprechte vraag.

26 mei 2022 om 00:57

Meer het eerste, maar ook een klein beetje het tweede. Ik hou inderdaad van aanvallend voetbal, maar ik vind dat voetbal niet op 1 manier gespeeld dient te worden. Er is geen handleiding voor. Mensen noemen het antivoetbal, maar verdedigen kost meer kracht dan aanvallen. En om die ene kans te scoren... ik kan daar altijd wel respect voor opbrengen. Mourinho kan dat als de beste. Ik vond Atletico-City ook super interessant, clash van stijlen, prachtig.

Gefeliciteerd Romanista’s goed voor het Italiaans voetbal dat er weer 1 een Europese prijs wint.

Tja, wat moet je van deze finale zeggen. Je speelt tegen Italianen en dan is 1-0 de meest voor de hand liggende uitslag. Ik vond bij Feyenoord Malacia en Geertruida goed. Aursnes ook, die wordt zwaar onderschat. Dessert en Trauner waren zwak. Al met al een goede campagne en een slechte finale.

Kan iemand die Pedersen en Walemark komen ophalen zsm tsjongejongejonge

25 mei 2022 om 23:27

Kokchu en Till en Dessers waren ook heel slecht. wordt feyenoord niet beter van. en Sinisterra kwam ook geen speler voorbij zou je toch van verwachten dat hij Feyenoord bij de hand neemt.

25 mei 2022 om 23:40

Op basis waarvan verwacht je dat Sinisterra het elftal bij de hand neemt? Hij heeft juist laten zien niet klaar te zijn voor een stap hogerop, net als Kokcu.

25 mei 2022 om 23:42

Dat is te veel gevraagd inderdaad, vooraf weet je als je eerlijk bent dat feyenoord kansloos is tegen Roma al helemaal als Mourino aan het roer is.

25 mei 2022 om 23:58

Mourinho had het zeker goed neergezet waardoor Dessers en Till op hun zwaktes werden gezet. Maar het was bij vlagen iets teveel hangen en wurgen aan de kant van Roma. Als ik dat vergelijk met Ajax paar jaar terug kregen ze niks tegen. Nu 2 keer het houtwerk oa en ballen die net niet goed vielen. Overal verdiend, maar zeker niet kansloos afgegaan. Daarvoor vond ik de factor geluk net iets te groot deze avond.

25 mei 2022 om 23:59

Je hebt altijd een kans en als zo'n verdwaald schot van Malacia erin gaat sta je gelijk. Maar inderdaad, je hebt verloren van een grotere en betere ploeg met ook nog Mourinho aan het roer. Een schande is het niet, maar onverwacht ook niet.

Helaas heeft het anti voetbal vandaag gewonnen. Feyenoord mag trots zijn op zijn spelers en vooral Slot. Leuk seizoen met attractief voetbal. Op naar volgend seizoen met hopelijk hier en daar wat versterkingen waardoor we stiekem wellicht mee kunnen doen om betere prijzen.

Zelfde xG, Feyenoord gevaarlijker geweest, maar eerste schot op goal zat er weer eens in, zoals vaker dit seizoen. Feyenoord net te weinig kwaliteit ook. Met name Til en Dessers konden niet mee. Sinisterra erg onopvallend. Helaas 1 fout van de kale kletser. Benieuwd of Slot de stijgende lijn volgend seizoen kan doorzetten.

Pff zal het de spanning geweest zijn of het niveau? Maar ik ben toch wel geschrokken van het gebrek aan voetbal bij beide ploegen. Slechte voorzetten, ballen over de zijlijn lopen en bal in de ploeg houden 2 min is teveel gevraagd (zeker AS Roma).

Dit zijn trouwens wel de potjes waardoor ik denk dat een Sinisterra, kocku en Senesi nooit voor de genoemde bedragen van de Feyenoorders weggaan. Vallen gewoon te vaak tegen.

Malacia maakt wel enorm goede indruk op mij. Moet snel stap hogerop.

26 mei 2022 om 00:02

Senesi speelde een goede pot hoor

Wat balen zeg. Feyenoord helaas niet haar beste dag, terwijl dat Roma geen wonderploeg heeft. De tegengoal kon volgensmij door drie spelers voorkomen worden. Twee ballen op het aluminium. Linssen die een enorme kans om zeep helpt. Doodzonde. Wel erg bijzonder hoe Mourinho altijd zijn finales wint.

Ondanks dat we hebben verloren overheerst vooral de trots van mijn feyenoord. Trots op de club, trots op de spelers trots op alles wat feyenoord ademt

Mario been die Mourinho verafschuwt omdat hij blij is en volgens Mario doet of hij de champions League heeft gewonnen maar als Feyenoord mnhad gewonnen hadden duizenden Feyenoord supporters waarschijnlijk gematigd gefeest omdat het maar n jut en jul competitie was, yeah right

Anti voetbal wint wederom. TROTS! Op de jongens van zuid! Hebben dit jaar de trots terug gebracht bij de Feyenoord supporters. Dat is de mooiste prijs van dit seizoen.

Helaass Feyenoord , maar wat speelde chris smalling een ijzersterke wedstrijd zeg! Ze konden beter hem houden ipv maguire kopen..

Traditioneel slechte finale waarin een gelijke stand terecht was geweest na 90 minuten.

Helaas heeft het antivoetbal gewonnen.

Wij als Ajacieden weten precies hoe dit aanvoelt... Sterkte aan alle Feyenoorders. Het gevoel van er zo dichtbij zitten en dan tegen zo'n muur aanlopen... Balen.

Het is niet anders. Kwamen kwaliteit en geluk tekort om deze wedstrijd te winnen. Kwaliteit om ons echt goed onder het tactische plan uit te voetballen. De keren dat er wat meer aangezet kon worde speelde roma ook zoveel ballen verkeerd en raak je de paal en kruising. Dan ontbreekt het ook gewoon aan wat geluk dat bij ons die bal net niet goed viel en 1 keer voor Roma wel. Verder had Mourinho het goed neergezet en Til en Dessers in hun zwakte gezet. Die voetballen niet snel genoeg. Het js jammer, maar ben trots op de club. Hebben mooie stappen gemaakt dit jaar. Op naar volgend jaar.

Effectiviteit wint vandaag. De tactiek van Mourinho was te voorspellen op voorhand.

Bij Feyenoord alleen goed spel gezien achterin en bij Aursnes, want voorin was het echt om te huilen. Dessers die 90 minuten mocht blijven staan (hoe dan?!), Nelson die er niks van bakte, Til zelfde verhaal. Alleen Sini was nog goed, maar verder ontzettend slecht gewoon.

Verdient gewonnen door Roma met hun eerste Europese prijs. De stap is gezet. Nu maar voor EL gaan en dan langzaam richting de CL. In 2018 waren ze al dichtbij de CL finale

Een groot deel van de achterban van Feyenoord ging er gemakshalve van uit dat de prijs reeds binnen was. Nou, dan heb je aan Mourinho een goede: die weet wel hoe je een finale moet winnen. Zijn podium is wel een stuk bescheidener dan vroeger, maar een Europese prijs, zelfs een zeer bescheiden, wil je winnen als je de mogelijkheid hebt.

Ik gun iedere club zijn succesjes, en zeker Nederlandse clubs, maar als groot liefhebber van de stad Rome en incidenteel bezoeker van AS Roma en het optreden van Feyenoord-supporters in Rome nog redelijk vers in het geheugen, vond ik het moeilijk om in aanloop van deze finale sympathie voor Feyenoord op te brengen.

Uit mijn hoofd hebben Nederlandse ploegen nu alweer 4 finales op rij verloren:
Wk- ajax Europa league-nations league en conference league. Laatste overwinning is Feyenoord in 2002 die daarna de Europese supercup wedstrijd verloren. 3wk finales verloren in totaal. Gaat iets niet goed behalve zo nu en dan tot finales reiken.

26 mei 2022 om 00:10

Volgens mij wint een Nederlandse club ieder jaar de Amstel Cup - een prijs gelijkwaardig aan deze Confederation Cup, dus het zal wel meevallen met de Nederlandse finalevrees.

26 mei 2022 om 00:17

En dan vergeet je ook nog het vrouwen "voetbal"

26 mei 2022 om 00:28

Oranje: 3 WK finales, 3x verloren; 1 EK finale, 1x gewonnen; 1 Nations League finale, 1x verloren.
Ajax: 5x finale EC1/CL, 3x gewonnen; 2x EC2 finale, 1x gewonnen; 2x UEFA Cup finale, 1x gewonnen; 3x Super Cup finale, 3x gewonnen; 2x Wereldbeker finale, 2x gewonnen.
Feyenoord: 1x finale EC1, 1x gewonnen; 2x UEFA Cup finale, 2x gewonnen; 1x Conference League finale, 1x verloren; 1x Wereldbeker finale, 1x gewonnen.
PSV: 1x EC1 finale, 1x gewonnen, 1x UEFA Cup finale, 1x gewonnen; 1x Super Cup finale, 1x verloren; 1x Wereldbeker finale, 1x verloren.
AZ: 1x UEFA Cup finale, 1x verloren.
FC Twente: 1x UEFA Cup finale, 1x verloren.

26 mei 2022 om 11:29

Volgens mij won Ajax 4 x ec1 en de 4e was de eerste cl ooit dus de championsleague won Ajax als eerste en enige in Nederland..

Wees blij je komt in de geschiedenisboeken, de eerste finale van de Conference League ging tussen AS Roma en Feijenoord. Praten ze in Rotterdam over 60 jaar nog over. De aller eerste Nederlandse club die in de finale stond.

Roma won in 1961 de Jaarbeursstedenbeker, voorloper van UEFA Cup. Dat mag de UEFA weliswaar niet erkennen maar de FIFA wel.
2de Europese prijs dus in 4de finale. Al heeft het even geduurd en al is het maar de Conference League, lekker is het wel.

Wat een klasbak en succescoach toch, die slimme Mourinho. Zijn 5e Europese prijs, en voor Roma de eerste ooit, toch ook leuk voor zo'n grote club. Standbeeld in Rome voor die man dunkt mij.
Blijft moeilijk voor Nederlandse clubs tegen teams uit Spanje, Italie en Portugal.

26 mei 2022 om 00:55

Je gaat toch niet zeggen dat die handsbal een strafschop waard was, naar jouw mening? Dat heeft niets met tegenzitten te maken, dat is gewoon prima gedaan zo.

Heel veel praatjes van supporters van andere Nederlandse clubs. Maar hey:
Voor altijd de eerste. Nog steeds de laatste. Kom maar terug als jullie club (welke het dan ook is) weer een Europese prijs pakt

Heel frustrerend dit, verloren van een stelletje acterende Roma wijven en een Portugese dwangneuroot die langs de lijn het scheidsrechterkorps probeert te manipuleren. Het was zeker niet Feyenoord op z'n best maar zelfs dan hadden we moeten winnen. Helaas mocht het niet zo zijn, ik hoop dat deze nederlaag een bepaalde motivatie oplevert om dit soort wedstrijden beter te spelen in het komende seizoen.

Wat een schandalig slechte wedstrijd. Oersaai voor de neutrale toeschouwer.

Gefeliciteerd Roma met deze (volgens sommige hier) schitterende, maar in mijn ogen prijsje.
Gewoon een 3e rangs toernooi, in het leven geroepen om de zwakkere clubs van Europa blij te maken.
Trouwens, pay-back time van die vernielde, eeuwenoude fontein. Zo doe je dat, op het veld!!!

Zonde voor Feyenoord dit verlies en het had serieus de andere kant op kunnen vallen maar dat wat Italianen tegen Nederland altijd doen deden ze ook tegelen Feijenoord en weer kwamen ze er mee weg.
Ik begrijp alleen niet waarom die kokcu mocht blijven staan! Ik moet toegeven dat ik bijna nooit hele wedstrijden van Feyenoord kijk maar wat ik gisteren van hem zag was minder dan matig: traag ideeënloos balletjes te lang bij hem houden spel vertragen en geen energie in de wedstrijd leggen! Ik denk dat ik zelf eerder al Toornstra zou hebben gebracht en het met til zou hebben opgelost omdat ik het gevoel heb dat je met Guus meerdere kanten op kan en hij meer voor het team speelt en kokcu meer voor kokcu.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
T. TroostKeeper
G. BaarsVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Woensdag 6 juli
Manchester United is de onderhandelingen met Paulo Dybala gestart over zijn mogelijke transfervrije komst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren