Scheurtjes in tribune van GelreDome: finale Vitesse - AZ op losse schroeven

Woensdag, 25 mei 2022 om 20:20Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:26

In de Zuid-Tribune van GelreDome zijn scheurtjes in het beton aangetroffen, zo meldt stadioneigenaar Nedstede woensdagavond in een brief aan burgemeester en wethouders van de gemeente Arnhem. Die vernietigende mededeling komt op een uiterst ongelegen moment, aan de vooravond van de eerste finalewedstrijd in de play-offs tussen Vitesse en AZ van donderdagavond.

Vitesse meldde woensdagmiddag juist dat de Zuid-Tribune, die nu dus onveilig verklaard is, volledig uitverkocht is voor de cruciale wedstrijd tegen AZ, waarin in een tweeluik een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League wordt vergeven. De gemeente Arnhem moet nu beslissen of de Zuid-Tribune inderdaad gesloten blijft, maar lijkt weinig andere keus te hebben. In totaal zijn 6.500 kaartjes verkocht voor de getroffen tribune, voor de bezitters van die tickets is dus hoogst onzeker of ze bij de wedstrijd kunnen zijn.

Nedstede, eigenaar van GelreDome, kreeg dinsdag een brief van de Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA), waarin de eigenaar op last van dwangsommen wordt opgedragen aan de veiligheid van het onderkomen van Vitesse te werken. Naar aanleiding van het instorten van een tribune in De Gofftert tijdens NEC - Vitesse eerder dit seizoen werden alle stadions in Nederland onderworpen aan extra inspectie. Visueel is vastgesteld dat er scheurtjes in het beton zitten in de Zuid-Tribune. Ook zijn er twijfels of de dakconstructie sterk genoeg is om het gewicht van eventuele sneeuw te dragen, weliswaar een minder urgent probleem in deze tijd van het jaar.

De ODRA stelt overigens dat er geen direct probleem is met GelreDome: de geplande wedstrijden en concerten (zoals op 9 juni het uitverkochte optreden van Elton John) kunnen volgens de Omgevingsdienst gewoon doorgaan. "Er is geen onmiddellijk gevaar", verzekert een woordvoerder. "Maar deze problemen moeten op termijn wel opgelost worden. Als er zodanige breuken of scheuren waren gevonden dat het stadion niet veilig zou zijn, hadden we GelreDome meteen dicht gezet." Stadioneigenaar Nedstede wil nu dus dat die maatregel alsnog wordt genomen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Het kan ook nooit een keer goed in Arnhem he. Genoeg plek in de rest van het stadion naar alle waarschijnlijkheid. Meer dan genoeg. Is toch altijd bijna leeg

25 mei 2022 om 23:17

Het is uitverkocht morgen. Dus nee, niet genoeg plek in het stadion.

26 mei 2022 om 09:49

Dan komen ze ineens hoor. Tegen Utrecht zat er nog geen 1/3. Grotere succes supporters bestaan er niet. Wordt nog wat volgend jaar als er geen geld is voor nieuwe huurlingen....

26 mei 2022 om 09:50

Dan maar alleen de seizoenkaarthouders. Geen idee hoeveel dat er zijn maar die hebben sowieso het recht om te gaan.

26 mei 2022 om 12:49

Het zit nog een beetje dwars hè ?
Wij zijn er blij mee. Het is vandaag Hemelvaartsdag, morgen is bijna iedereen vrij. Het is de finale van de Play offs. Dat trekt mensen naar het stadion. Het is ook nooit goed. Wij hebben weer een mooie wedstrijddag voor de boeg. Hou je lekker met je eigen club bezig. Buitenstaanders denken altijd alles over onze club te weten en dan maar moeten afgeven. Treurig leven heb je dan.

26 mei 2022 om 12:51

1/3 e klopt trouwens ook niet. Want er kunnen er 26000 in, en er waren er 13600 inclusief Utrecht fans. Dus je lult maar wat.

Kunnen ze tegenwoordig geen goeie constructies meer bouwen ofzo? Gebeurd de laatste tijd steeds meer dit soort dingen.

25 mei 2022 om 23:18

Komt door extra controles na instorten van tribune Goffert

26 mei 2022 om 04:15

Ik denk al eerder, na het instorten van het dak bij AZ

Hopelijk gaat het concert van mijn all time favoriete band Eagles gewoon door 17 juni.

On topic: laat AZ de finale maar thuis spelen

25 mei 2022 om 20:40

De terugwedstrijd is in het AFAS-stadion. Finale helaas over twee wedstrijden...

Waarschijnlijk doordat er vaak te veel mensen in het stadion zitten. Voortaan dus nog maar minder mensen naar de wedstrijd.

25 mei 2022 om 20:37

Eerder doordat de constructie te weinig wordt belast door de lage supporters aantallen.

25 mei 2022 om 20:47

Haha hier moest ik om lachen. Hopelijk kan ik wel gewoon naar de wedstrijd morgen, zo niet dan maar alleen de uitwedstrijd.

25 mei 2022 om 23:25

De wedstrijd gaat gewoon door. De hufter wil gewoon proberen onder het probleem uit te komen en ondertussen Vitesse te naaien.

25 mei 2022 om 23:44

Ja, maar ik heb een seizoenkaart op zuid. Dus als die tribune sluit heb ik wel een klein probleempje. Al ga ik er dan van uit dat ik ergens anders mag zitten.

25 mei 2022 om 21:13

Eerder door concerten, dan zit t wel vol

25 mei 2022 om 21:48

Dat zal het zijn Matthijs. Ik ben blij dat je dat opgemerkt hebt. En dat je het ook nog met ons deelt. Want dit soort opmerkingen ken ik nog niet

Worden die Stadions zo weinig gecontroleerd? Dit is al het zoveelste stadion.

25 mei 2022 om 20:49

Als ze niet gecontroleerd werden, hadden ze deze scheurtjes niet gevonden. Juist door controles komt dit naar voren en kan er nu iets aan gedaan worden voordat we een ongeval zoals in de goffert in het groot krijgen.

25 mei 2022 om 20:53

Er zijn extra controles uitgevoerd na aanleiding van het ongeval in de Goffert.

Pijnlijk voor de eigenaar. Jaren bijna 2 miljoen huur vangen van Vitesse, moet hij nu toch een keer onderhoud uitvoeren. Ongekend dat hij die plicht nooit nakomt.

26 mei 2022 om 08:43

Extra controles inderdaad. Dus er waren controles en dit zijn Extra controles. Er wordt gedaan alsof er nooit gecontroleerd word. En er is altijd een eerste keer dat de scheurtjes gevonden gaan worden. Het is niet opeens dat elke tribune op instorten staat.

Die tribune kreeg het al Spaans benauwd bij de gedachte dat er zoveel supporters kwamen.

Wel heel vervelend dit voor Vitesse, maar weinig aan te doen voor nu.

25 mei 2022 om 23:26

Tribune blijft gewoon in gebruik. Deze scheurtjes zijn al een tijd bekend volgens de gemeente. Dit is gewoon de eigenaar van het Gelredome die loopt te treiteren omdat Vitesse probeert hem te houden aan de normale eisen op het gebied van onderhoud.

Vitesse - AZ op losse schroeven
2 alinea’s later; er is geen onmiddellijk probleem, maar wel iets voor in de toekomst

25 mei 2022 om 20:50

Gewoon spelen en die tribune leeg laten. Er is genoeg plek in de rest van het stadion.

25 mei 2022 om 21:50

Idd Paul. Dat is dan weer een voordeel van Vitesse fan zijn. Ik en die andere 12

25 mei 2022 om 23:12

Het is morgen uitverkocht hè

25 mei 2022 om 23:37

Nee, alleen de zuidtribune

26 mei 2022 om 08:39

@usdrie: Nee joh gekkie. Je denkt toch niet dat er tegen AZ opeens 25.000 mensen zitten. Tegen FC Utrecht waren het er nog maar 13.675.

25 mei 2022 om 23:24

Lijkt me dat ze die tribune niet gaan gebruiken

Theo heeft staan springen na Utregg...

Wat een pesterij de laatste tijd. Eerste vindt Vitesse gruis op de grond. Laat een onderzoek uitvoeren zonder Nedstede op de hoogte te stellen. Vervolgens Vitesse laat een gedeelte supportersvrij wegens mogelijk gevaar. Nu wil de eigenaar zelf de tribune leeg laten maar wel wat anders door laten gaan. Als draait om het contract wat afloopt, maar wat een gedoe

Hopen dat ze die mensen kwijt kunnen in andere delen van het stadion. Wordt krap.

Ik zou bijna hopen dat er een commissie komt die alle stadions grondig gaat onderzoeken. Is dit toeval of gebeurt er iets anders? Het dak in Alkmaar, de tribune in het uitvak in Nijmegen en nu dit verhaal weer. Ik hoop echt dat dit geen patroon is voor systematische nalatigheid. We hoeven geen ramp te hebben met doden en gewonden!

25 mei 2022 om 23:25

Helemaal mee eens dit kan zomaar op veel plekken spelen dus alles.grondig inspecteeren lijkt mij

Wat wil die vent nou? Een paar weken geleden was hij kwaad omdat votesse een paar honderd mensen minder op de tribune had gezet. Nu slaat hij alarm en ook weer niet. Word tijd dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt en er iets aan gaat doen. Hij is de eigenaar en dus verantwoordelijk voor de staat van het stadion. Ik neem aan dat het stadion zo gebouwd is dat er delen vervangen kunnen worden. En het is niet omdat vitesse er speelt maar er zijn ook geregeld concerten zoals binnenkort lady Gaga. Zou wat zijn als hij daar bezoekers voor moet gaan weigeren die al kaarten hebben gekocht. Maar goed...de meesten kennen de reputatie van de eigenaar. En zo goed staat hij er niet op bij zijn klanten.

25 mei 2022 om 23:11

Treiteren. Het is een reactie op het rapport waarin hij wordt gemaand (middels dwangsommen) onderhoud te plegen.

26 mei 2022 om 00:11

Weet ik maar hij treitert alleen zichzelf die sukkel,want hij kan straks aan de concertgangers en supporters uit gaan leggen waarom het stadion er zo slecht aan toe is. Wil niet in zijn schoenen staan als er daadwerkelijk iets met bezoekers gebeurd. Kijken hoe hij zich er dan omheen draait. Maar wel Vitesse proberen te paaien met overname terwijl hij er geen zak om geeft. Alleen maar kijken wat er binnenkomt maar niets ervoor over hebben om de mensen een veilig onderkomen te bieden. Kost geld.

Tja we hebben helaas een stadioneigenaar die weigert onderhoud uit te voeren. Een constructie die het vaak zwaar te verduren krijgt, heeft gewoon onderhoud nodig. Dat de GelreDome hierin achterloopt zal geen enkele Vitesse fan verrassen. Waardeloze eigenaar.

Overigens heb ik een seizoenkaart op zuid, ik mag hopen dat ik gewoon een ticket ergens anders krijg als ik niet op zuid mag staan.

25 mei 2022 om 20:57

waarom niet kijken voor een andere oplossing?

dan moet de eigenaar wel. want anders nutteloos stadion (paar concerten pj dan).

Clubs moeten eigenlijk alles zelf in beheer hebben. Net als AZ.

25 mei 2022 om 21:06

Ja in een ideale wereld zou Vitesse een nieuw stadion bouwen ergens anders in Arnhem. 16,000-18,000 man, strak op het veld. Dat zou ideaal zijn. Alleen gaat ons dat niet lukken op zo’n korte termijn.

Ik heb al heel lang het vermoeden dat de verhuurder expres geen onderhoud doet om Vitesse weg te pesten. De GelreDome staat op kostbare grond in Arnhem zuid. Als je daar woningen ontwikkelt verdien je enorm veel geld, veel meer dan jaarlijks aan de GelreDome.

25 mei 2022 om 22:05

Dat zou zo mooi zijn maar niet te realiseren behalve als de gemeente voor de volle 100% achter vitesse staat.. Vitesse zou of zelf eigenaar moeten worden of de huur die gigantisch is moeten blijven betalen, en zolang je huurt heb je bepaalde afspraken waaraan beide partijen zich aan moeten houden. Ene kant denk ik dat dit pesterijen zijn aan de andere kant lijkt me dit geen goede reclame voor de rest van de klanten van het Gelredome.

25 mei 2022 om 23:09

Deze eigenaar is inderdaad verschrikkelijk. Constant treiteren.

26 mei 2022 om 00:16

@usdrie

Hij staat erom bekend. Ze hebben niet voor niks een bloedhekel aan hem in Amsterdam en dergelijke. Hij schijnt een draak van een verhuurder te zijn. Ik snap alleen niet dat niemand er iets aan doet. Als hij willens en wetens de mensen in gevaar brengt door achterstallig onderhoud dan kost het hem dadelijk meer als dat het hem opleverd. Blijkt wel dat zon gek over lijken gaat.

Van harte welkom in de Grolsch Veste, zoals wij bij de verbouwing welkom waren bij jullie.

Lijkt me inderdaad vrij logisch dat de supporters uit dat Vak elders in het stadion worden ondergebracht.
Wel pijnlijk dat dit is geconstateerd, eens kijken wat de eigenaar hier mee doet.

Zuid naar de overkant verplaatsen en uitsupporters verbieden. Vraag even bij Heracles hoe dit te organiseren..

Dit is gewoon weer de zoveelste nare actie van Nedstede. Walgelijk. Treiteren, iets anders is het niet. Een reactie op het rapport waarin hij met dwangsommen wordt aangemaand onderhoud te plegen. Want dat weigert meneer.

25 mei 2022 om 23:30

En het was niet eens op verzoek van Vitesse dat rapport, maar meneertje Hufter-Aso probeert Vitesse weg te treiteren. Ik mag zo hopen dat een keertje Nedstede een miljoenenboete krijgt en het Gelredome een andere eigenaar....

Zoals een aantal al aangeven ligt het probleem vooral bij eigenaar Nedstede. Onderhoud is echt iets wat constant op de lange baan wordt geschoven, met nu sluiting tot gevolg. Al is sluiting wellicht beter, want stel je voor wat er zou kunnen gebeuren zonder ingrijpen..

Nee, maar tijd dat Vitesse en Nedstede van elkaar verlost raken. Zal niet makkelijk gaan, maar michael van der kuit ambieerde eigenaar te worden, dan gaat het een De la Vega tafereel worden vrees ik.

Volgens officieel statement van Vitesse blijft de tribune gewoon open. Zoals eerder genoemd is dit gewoon treitergedrag van VD Kuijt. Hij deed eerder al net of hij Vitesse wilde kopen zodat hij de boeken kan inzien, mooi dat ze daar niet in mee zijn gegaan. Hij vertikt het om onderhoud te plegen, vandaar o.a. dit 'probleem' (maar concerten kunnen wel doorgaan want daar verdiend hij extra aan) en het feit dat we steeds problemen hebben met het veld doordat het drainagesysteem kapot is. Hij moet lekker zo doorgaan en dan wordt hij straks nog in gebreke gesteld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.FC Twente6818
5.AZ6120
6.Vitesse51-9
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. LetschUnknown
J. HouwenKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Woensdag 6 juli
Manchester United is de onderhandelingen met Paulo Dybala gestart over zijn mogelijke transfervrije komst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren