Centrumspits tekent ‘onverwacht’ contract en blijft tot 2027 bij Arsenal

Vrijdag, 17 juni 2022 om 15:05Jeroen van Poppel • Laatste update: 15:07

Eddie Nketiah heeft zijn aflopende contract bij Arsenal alsnog verlengd, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano vrijdagmiddag op Twitter. De 22-jarige centrumspits, die in de laatste fase van het seizoen de onbetwiste nummer één werd in de punt van de aanval, is door Mikel Arteta op het allerlaatste moment overtuigd om te blijven. De geruchten over het aanblijven van Nketiah waren er al langer, maar nu ligt hij definitief vast tot 2027.

Nketiah gaf maandenlang juist signalen af zijn aflopende contract niet te zullen verlengen. De in Londen geboren spits, die in 2017 debuteerde vanuit de jeugdopleiding, voelde de afgelopen jaren eigenlijk te weinig vertrouwen binnen de club om door te gaan in het Emirates Stadium. De slotfase van het seizoen lijkt Nketiah echter te hebben overtuigd dat Arteta wel degelijk toekomst in hem ziet. De centrumaanvaller knokte zich medio april in de basis en hield zijn plek tot aan het eind van het seizoen (in totaal waren dat acht duels) vast.

In die acht basisoptredens voldeed Nketiah met vijf doelpunten (waarvan twee tegen Chelsea en twee tegen Leeds United) meer dan aan de verwachtingen. Arsenal begon het seizoen overigens met Pierre-Emerick Aubameyang als spits, maar nadat de Frans-Gabonees in conflict raakte met Arteta werd Alexandre Lacazette de vaste keus voor de Spaanse manager. Lacazette verloor die plek medio april dus aan zijn concurrent en verliet Arsenal - in tegenstelling tot Nketiah - na vijf seizoenen transfervrij voor Olympique Lyon.

Met het verlengen van het contract van Nketiah lost Arsenal een deel van zijn hoofdbrekens op. Aanvankelijk leek het erop dat the Gunners in één transferzomer twee volwaardige nummer negens zouden moeten aantrekken, maar de situatie is nu dus minder nijpend. Arsenal is in elk geval in volle onderhandeling met Manchester City over Gabriel Jesus en wordt in de wandelgangen ook gelinkt aan namen als Tammy Abraham (AS Roma) en Lautaro Martínez (Internazionale).


Poll

Is Eddie Nketiah de toekomstige eerste spits van Arsenal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door el fenomeno)

Dit is goed nieuws. Ik was niet erg enthousiast om een backup spits te kopen. Spitsenmarkt is al jaren rampzalig. Er 1 kopen wordt lastig laat staan 2. Zelfs als de 2e een backup is.

Hopelijk geeft Arteta hem meer minuten volgend seizoen. Vaste spits in de EL en League cup is een goed begin.

25 mei 2022 om 19:43

Mooie voor Arsenal. Prima spits zeker voor het niveau Europa League.

25 mei 2022 om 19:48

En als hij uiteindelijk toch tekort komt dan krijg je tenminste nog een mooi bedrag!

26 mei 2022 om 02:31

Mag ik een gunner vragen wat er nodig is om serieus mee te doen met de CL campagne?

Naar mijn idee is er elk seizoen zuinig met geld omgegaan waardoor ik denk dat Arsenal genoeg geld moet hebben voor goede aankopen.

Ik volg Arsenal te weinig om te weten wat ze echt nodig hebben om mee te doen. De gunfactor hebben ze wel bij mij!

26 mei 2022 om 02:51

Wat ze nodig hebben? Chelsea moet dan buiten de Premier League gezet worden wegens dat gedoe met Abromovich, de sjeik van City moet zijn club naar de afgrond sturen, Liverpool moet terugezet worden wegens fraude. Daarna dient er afgerekend te worden met ManU en Spurs, dat zal wel spannend worden.

26 mei 2022 om 10:08

Er moet een spits erbij komen. Een nieuwe centrale middenvelder, linksback of rechtsback en een vleugelspits.
Als we minimaal 4 nieuwe spelers erbij komen dan moeten we strijden voor de CL plekken.

Voor de titel komt het nog te vroeg. Dan zou je de zomer erna nog 2/3 willen toevoegen maar dat wordt te veel voor Arsenal voor deze zomer.

5 goals in 8 wedstrijden sinds hij er in stond. Dit seizoen gewoon meer doelpunten dan Auba en Lacazette bij elkaar. Toch op eens snel doorgebroken, volgend seizoen zal hij echt wel minuten gaan maken in de fa cup, efl cup en Europa League. Voor de PL moet er echter een spits van hoger niveau komen. Tielemans en Jesus staan op 1 op de verlanglijst op hun posities en zouden ons wel significant sterker maken. Nog een linksback erbij en dan heb je een sterkere selectie. Salina komt ook nog terug dus een extra CV hoeft niet.

25 mei 2022 om 19:46

En de goals van Nketiah zijn grotendeels door hemzelf gecreã£â«erd door middel van jagen en positionering. Veranderde ineens van bambi on ice in een gedreven spits met een heuse tor-instinct. We zagen dit natuurlijk in de League Cup al (en Arteta blijkbaar op de training ook). Ik had echter niet verwacht dat hij het ook kon in de BPL.

25 mei 2022 om 20:15

Nou ja je merkt hoe enorm het verschil was tussen Lacazette en hem. Nketiah voegt alleen al veel toe doordat hij constant in beweging is. Hij zet goed druk, prima afmaker en is echt niet slecht wanneer hij inzakt. Prima speler, en als het niet lukt dan kun je nu een prima bedrag vangen voor hem.

17 juni 2022 om 16:36

Inderdaad creatieve speler.. had hem de laatste 5 wedstrijden van het seizoen in mijn fantasy elftal. Volgend jaar ga ik het zeker weer proberen. Heb wel hoge verwachtingen van Arsenal aankomend seizoen.. met een paar gerichte aankopen kunnen ze meestrijden om plek 3

26 mei 2022 om 02:29

Saliba komt tekort, dat heb ik al gezien dus bij deze. Beter koop je een verdediger die ook kan voetballen. Nu heb je twee verdedigers, één kan voetballen maar niet goed verdedigen en de ander juist andersom.

17 juni 2022 om 15:21

Wauw, ik had deze gemist, maar jij gaat ook aardig de mist in. We spreken elkaar vast wel weer komend seizoen.

17 juni 2022 om 15:22

Hoeveel onzin kan je kwijt op een dag.

17 juni 2022 om 17:57

Met Pepe en Lacazette zat ik ook goed, terwijl de Arsenal aanhangers het allemaal top aankopen vonden. Dus om mijn uitspraak hierboven alweer als onzin af te doen slaat natuurlijk nergens op.

18 juni 2022 om 00:26

Als je elke aankoop afkraakt dan zul je op een gegeven moment wel gelijk hebben ja, vrij logisch

18 juni 2022 om 02:00

ik kraakte niet iedere aankoop af, vond er ook weleens een goede aankoop tussen zitten, maar ik merk al wel dat Arsenal aanhangers een soort op zich zijn op deze site, dat is wel duidelijk.

18 juni 2022 om 08:29

Als je dat merkt omdat ze allemaal op een bepaalde manier op jou reageren, moet je de oorzaak wellicht eens ergens anders zoeken…

18 juni 2022 om 13:02

Niet als er dingen worden verzonnen zoals dat ik iedere aankoop heb afgekraakt. want dat was niet waar. Geen enkele club doet alleen maar slechte aankopen, dus dan had je mij er anders makkelijk op kunnen pakken. Ik onderbouw ook altijd waarom ik denk dat een speler het niet gaat redden, dat deed ik met Pepe, met Lacazette en nu ook met Saliba.

Fijn dat Nketiah wil verlengen. Doet het toch relatief goed en laat eindelijk in de BPL zien wat hij in de League Cup onder meer al heeft laten zien. Het klinische komt er ineens uit. Daarnaast bijzonder snel waardoor hij ervoor zorgt dat verdedigers fouten maken. Scheelt ook direct weer flink in de kosten; nu hoeft Arsenal maar één spits te kopen.

25 mei 2022 om 19:48

Klinisch vind ik nog wel te veel credits Arsenallz.. Hij mist toch aardig wat grote kansen door gewoon blind te rammen of niet te plaatsen. Hij heeft te veel kansen nodig om te scoren vind ik. Maar goed, als back-up spits is het nog oké voor nu.

17 juni 2022 om 15:23

Elke goede spits mist grote kansen, de kunst is om meerdere kansen te krijgen of te creëren.

17 juni 2022 om 19:13

Plus dat jonge spitsen altijd meer kansen missen - zie bv Mbappe, Rashford, Jesus, Lautaro, die bij de meestscorende U25 spelers horen, maar toch allemaal de reputatie hebben dat ze teveel kansen nodig hebben. Die efficiency komt altijd met de jaren. Zlatan, Suarez en Cavani hadden die reputatie ook, die is iedereen allang vergeten.

Tja, nog steeds niet heel erg fan van hem.. Maar goed. Voor een spits die het meer van zijn goals dan zijn allround spel moet hebben, vind ik hem een veel te onrustige afmaker.

Off topic:
Opvallend dat VZ wel "geruchten" plaatst, maar bevestigde zaken omtrent Arsenal niet.. Mavropanos is vorige week verkocht, Elneny heeft vandaag zijn contract verlengd en Miedema heeft vorige week haar contract ook verlengd (daar waar eerder wel allerlei geruchten over een transfer van haar naar Barca werden geplaatst hier).. Beetje vreemd vind ik.

25 mei 2022 om 19:49

Dit zorgt ervoor dat hij niet gratis vertrekt. Zelfs als hij niet levert dan verkoop je hem met dubbele cijfers makkelijk naar The Championship.

Je verlengd voor zijn potentie. Hij heeft wel wat gescoord en is fysiek een goede speler. Onder Arteta zie ik hem nog wel stappen maken en als hij in de schaduw van een topspits zich kan ontwikkelen dan moet het wel goed komen.

25 mei 2022 om 20:26

En dan vergeet je nog berichten als dat Toreira onverwachts terugkeert en Saliba volgens Arteta nergens heen gaat.

25 mei 2022 om 20:57

En toch scoort hij juist enorm makkelijk, ook al oogt het niet altijd even soepel. Laat je niet misleiden, scoren is scoren. Als je keer op keer een goal erin frommelt is dat puur een kwaliteit.

Mooi voorbeeld is Suarez. Die werd tot laat in zijn carriere daar enorm op bekritiseerd, en keer op keer liet hij zien dat het stijl is en geen gebrek. Efficientie is leidend.

Die tweede goal tegen Chelsea is een goed voorbeeld. Lijkt geluk, maar als je ziet hoe snel hij reageert op die tweede rebound kans, dan is dat geen geluk maar kwaliteit. Hij doet dat keer op keer; je het idee geven dat het toeval is maar hij ligt er wel in.

Keepertje jagen, ah blunder, nee Nketiah is in een poep en een scheet bij je en weet waar de bal te blokken. Zo ook met de verdediger van Chelsea. Gewoon heerlijk om te zien.

28 mei 2022 om 11:42

Daar ging het mij juist niet om ArsenalAddict. Van mij part trommelt hij al zijn goals erin. Het ging mij dan ook niet om 'hoe' hij scoort, maar om de kansen die hij niet benut. Daar zie ik namelijk een gebrek bij hem. En dat gaat dan om het gebrek aan rust en overzicht.

17 juni 2022 om 15:26

Jackie, had Auba toch ook zat van, dat soort gemiste kansen. Had hij ook in ze beste periode bij ons, maar maakte hem niet perse minder.

Jammer dat Eddie Nketiah alsnog zal verlengen bij Arsenal, deze jongen moet nu toch echt eens een stap maken zodat hij een heel seizoen kan spelen. Daarom had ik ergens graag gezien dat Feyenoord misschien een poging zou wagen. Zou me ook niks verbazen als Arsenal dit alleen maar doet zodat ze nog een transfersom kunnen vangen.

25 mei 2022 om 20:04

Dan zouden ze hem geen 5-jarig contract geven. Daarnaast hebben Arteta en Eddie wel een goede band. Hij kon overigens naar heel wat clubs in Engeland en Duitsland zoals Palace, Newcastle, Everton, Leverkusen.. dus Feyenoord was financieel nooit haalbaar geweest.

25 mei 2022 om 20:35

Arteta en Eddie hebben inderdaad een goede band samen maar dat heeft Arteta met meerdere jonge jongens. Maar ook bij de door jou genoemde clubs zou het denk ik toch verdomd lastig worden voor Eddie om wekelijks te spelen en dat heeft hij nu toch wel nodig na 60 potjes in 5 jaar.

25 mei 2022 om 20:09

Feyenoord, Nketiah was gek geweest! Voor een hongerloontje bij de nummer 3 van Nederland terwijl hij in eigen land met een salarisverhoging had kunnen blijven spelen.

Mooi dat hij blijft. Als hij zijn vorm van de laatste wedstrijden vast weet te houden dan heb je hier gewoon een spits die je per seizoen zo 15 doelpunten/assists oplevert als 2e keus. En anders verkoop je hem zo voor 20/30 miljoen aan een andere Engelse ploeg.

Nu nog iemand erbij halen voor in de basis. We worden in verband gebracht met Jesus, Abraham, Osimhen en Hlozek waarvan die eerste 3 mij niet de minste lijken. Gnabry schijnt ook welwillend tegenover een terugkeer naar Arsenal te zijn volgens de kranten van vandaag maar denk dat dat nog net wat te hoog gegrepen is op dit moment maar dromen mag altijd

26 mei 2022 om 15:41

Gnabry zou wel fantastisch zijn voor Arsenal. Het schijnt echter dat hij wilt cashen. Misschien wilt hij voor Arsenal een uitzondering maken, maar het wordtcwel moeilijker zonder CL.

Mooi voor hem, heeft hij zelf afgedwongen door er te staan toen hij de kans kreeg. Heeft 2 erg sterke punten in zijn energie (zet echt druk in volle sprints) en positionering. Hoop dat alle partijen wel overeenkwamen dat hij zal moeten concurreren met een grote naam die hopelijk word gehaald.

Heb altijd gezegd dat er meer in dit jochie zit dan hetgeen hij credits voor krijgt. Vooral omdat op het oog het weinig lijkt, maar schijn bedriegt. Dit is echt een pure spits in al zijn doen en laten. Hij leeft voor het maken van die goal en aast daar constant op. Zeer ijverig, altijd aan het speuren en staat heel vaak op de juiste plek om die intikker te maken; kortom een geboren sptis.

En die heb je er niet zo veel in de jeugdopleiding. De meeste zijn fancy dribbelaars met een truukendoos en dan moet er een hoop aan rendement gesleuteld worden, maar scoren gaat de meesten ook later niet zo makkelijk af als die jonge hongere spitsen als Nketiah. Hier word je mee geboren.

Nketiah heeft onder best wat druk en in korte tijd grote stappen gemaakt. Bal vasthouden, combineren en timing is allemaal enorm verbeterd. Die koelbloedigheid en het gemak van scoren komt nu steeds beter aan bod omdat de rest ook beter gaat.

Ik ben dus erg blij met de ontwikkeling en dus het langer vastleggen van deze jonge hongerige homegrown striker. Betekent overigens niet dat er geen topper bij moet, maar als conccurent is het perfect voor nu.

Wat moeten we hier van denken? Heeft het de laatste maanden beter gedaan dan we verwacht hadden. Al was alles na Laca al snel een verademing. Wel mooi een eigen jeugdspeler behouden en hij is nog jong en kan nog doorgroeien. Tegelijkertijd zegt dit misschien ook iets over het ambitieniveau van Arsenal. Grote vraag blijft natuurlijk wie de echte nieuwe spits gaat worden? Oshimen? Jesus? Memphis? Tammy?

25 mei 2022 om 20:47

Ik leg mijn geld op Jesus. Geruchten over hem zijn het sterkst.

25 mei 2022 om 21:09

Denk ik ook. Een andere soort spits zoals Abraham zou ik ook willen. Meer fysiek

26 mei 2022 om 15:52

Wat vind je van Nunez, Isak of J. David? Zouden dat ook goede opties zijn?

26 mei 2022 om 20:29

Nunez zeker maar is denk ik onhaalbaar voor Arsenal. Isak heeft een heel slecht jaar gehad en eigenlijk nog nooit echt overtuigd, zou ik niet gokken. David vind ik wel een leuke speler maar beetje hetzelfde type als Nketiah. Liefst zie ik Jesus komen, kent de PL en speelde de laatste maanden toch erg goed, ook in CL.

26 mei 2022 om 02:31

Trek eens de portemonne en mik hoger ipv deze twaalf in een dozijn spitsen dke ook al veel moeten kosten.

26 mei 2022 om 07:43

Zoals?

26 mei 2022 om 20:35

12 in dozijn?

27 mei 2022 om 09:27

Het bleef nog lang stil.

Volgens mij is hij ook topscorer van Engeland onder de 21 allertijden. Dus scoren kan die wel. We vergeten soms ook dat die meestal maar 10 minuten mocht opdraven. In de cup wedstrijden kreeg die veel minuten en scoort die ook.

Dus ja zit echt wel wat in de jongen.

Arsenal is wakker zo lijkt het, wat zou het fijn zijn als alle basiswaardige aankopen gedaan zijn voordat ze naar Amerika gaan. Eindelijk een volle voorbereiding met de vaste kern. Breedteaankopen kunnen dan altijd nog later aansluiten.

17 juni 2022 om 16:40

Ik wil niet dat alle versterkingen voor de preseason er al is. Grotendeels mag wel natuurlijk. Je moet als club altijd nog op deadline day loeren voor een spotprijs. Genoeg clubs die het financieel moeilijk hebben of spelers die dwars zitten voor een nieuwe contract.

Arsenal moet hun ogen openhouden voor Gnabry tot de laatste dag.

Voor de Arsenal-volgers op VZ en voortbordurend op het bericht (gerucht?) dat Arsenal en Feyenoord intensiever willen gaan samenwerken: is het een reële optie dat Nketiah volgend jaar als eerste spits in de Kuip voetbalt om die manier wekelijks te spelen en daarnaast Europese ervaring op doet in de EL?

17 juni 2022 om 16:10

Die kans is vrijwel 0. Jullie zouden kunnen proberen om balogun te huren dat zou wel een aanwinst zijn maar ook dat wordt wel lastig

17 juni 2022 om 16:16

Geen kans. Nketiah speelde de laatste duels basis bij Arsenal en scoorde aan de lopende band.

17 juni 2022 om 16:33

Helaas 0.0 kans zoals hierboven gezegd. Eddie zal tweede spits worden en heeft teams als Palace en Leverkusen afgewezen. Gaat daarnaast richting de 100k per week naar verluidt wat neer komt op 5 miljoen bruto.. Daarnaast is het niveau van de eredivisie helaas te laag..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. LenoKeeper
Cédric SoaresVerdediger
Z. AweVerdediger
S. BouldVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

0 fans
Aanvaller, 23 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren