Kompany vertrekt na drie jaar zonder prijs voor terugkeer in Engeland

Woensdag, 25 mei 2022 om 18:54Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 19:07

Anderlecht en Vincent Kompany gaan per direct uit elkaar, zo laat de Belgische club woensdagmiddag weten via de officiële kanalen. De oefenmeester keerde in 2019 terug bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep en zijn debuut maakte in het betaalde voetbal. Volgens Anderlecht is het afscheid met 'wederzijds respect en dankbaarheid' gebeurd. Kompany keert zeer waarschijnlijk terug in Engeland. Fabrizio Romano weet dat hij topkandidaat is om aan de slag te gaan bij het gedegradeerde Burnley.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door chelsea///)

Dat is toch wel sterk, die Mike Jackson heeft het toch heel aardig gedaan bij Burnley de laatste weken en ze bijna nog gered. En Kompany heeft Anderlecht volgens mij niet heel veel gebracht. Zou het een vreemde zet vinden.

25 mei 2022 om 19:08

Mike Jackson is gedegradeerd met Burnley. Ondanks ze een armoedige selectie hebben maar any way.

25 mei 2022 om 19:14

Mike Jackson heeft een enorme inhaalslag gemaakt. Het was een wonder was Burnley op de laatste dag nog niet gedegradeerd was. Hij verdient echt wel de kans om Burnley weer terug te krijgen in de Championship, mocht hij daar interesse in hebben natuurlijk.

25 mei 2022 om 19:19

Ja zeker! Maar hij toch gedegradeerd dat zou vast een reden zijn om hem te ontslaan helaas

Op basis van wat nu naar Engeland? Niet veel gevolgd, maar zo goed deed hij het toch niet in België?

25 mei 2022 om 19:17

Het is burnley he? Geen Man City dus wat is het probleem?

25 mei 2022 om 19:21

Hij heeft een gelouterde carriere gehad en nu drie seizoenen als hoofdtrainer bij een grote Belgische club, dan kan je zo de kans krijgen op het Engelse tweede niveau denk ik. Dit ondanks de weinig hoogtepunten bij Anderlecht.

25 mei 2022 om 21:21

Ik vind dat hij het nog degelijk deed met een club in crisis... Anderlecht is bijna verlost van zijn schulden, ik had Vincent nog wel graag gezien als trainer bij een Anderlecht dat terug de middelen heeft om geld uit te geven aan spelers die meteen een versterking zijn.

Een legendarische verdediger die nog nooit de Champions League heeft gewonnen. Een schande! Kon in zijn prime makkelijk mee in de wereld top zoals bij Chelsea, Barca of Real. Zijn trainerscarrière bij Anderlecht was een flop. Burnley vind ik wel te hoog gegrepen voor de beste man uit België. Als ik meneer Vincent Kompany was zou ik naar een club in de middenmoot van Nederland of België gaan inplaats van een depressieve Burnley.

25 mei 2022 om 19:05

Hij is absoluut niet geflopt bij Anderlecht. Dat je zo iets stelt doet me vermoeden dat je het Belgische voetbal totaal niet volgt.

25 mei 2022 om 19:07

Ik volg het Belgische voetbal wel redelijk. Maar als je in drie jaar 0 prijzen heb gepakt bij een Belgische topclub als Anderlecht heb je in mijn ogen geflopt. We hebben het over Anderlecht hé geen Lierse Kempenzonen.

25 mei 2022 om 19:10

Die opmerking bevestigt alleen maar wat ik vermoedde.

Iemand die geen pot gekeken heeft van Anderlecht, geen idee heeft welke evoluties er doorgemaakt zijn en niet op de hoogte is van context maar even op internet gekeken heeft en geen prijzen terugvindt waardoor hij maar aanneemt dat het een flop was.

Ik zal ook niet zeggen dat het een groot succes was. Maar al bij al heeft Kompany relatief goed werk geleverd bij Anderlecht.

25 mei 2022 om 19:13

Idd meningen verschillen. Mag je hebben. Ik vind persoonlijk dat Vincent Kompany geflopt is.

25 mei 2022 om 19:38

Ik vind dat hij best wel geflopt is hoor. Een Fred Rutten werd meteen ontslagen, maar Kompany kan blijkbaar niks fout doen. Kampioen worden lijkt me onmogelijk, maar zo’n grote club als Anderlecht had echt wel een beker kunnen winnen of zelfs Europees een leuk avontuur kunnen hebben. Het is echt dankzij zijn naam als voetballer dat hij nog krediet heeft.

25 mei 2022 om 20:14

In den beginne wel. Maar de laatste twee seizoenen zit er duidelijk progressie in.

Dit seizoen verliezen ze ook de beker op penalties. Dus 1 penalty serie bepaalt of het een flop is of niet?

25 mei 2022 om 20:52

Ik vond hem teleurstellend. Dit jaar pas op laatste jeugd kans gegeven. Kana, Debast en El Hadj te weinig vertrouwen gegeven. Verschaeren is geen flank speler. 4 keer van Union verloren, eruit Europees. En met geluk in po1. Genoeg om andere trainer te ontslaan

26 mei 2022 om 07:54

@Lierse, voetbal is keihard. En bij Anderlecht lig je altijd onder een vergrootglas. Iedere andere trainer zou er al lang zijn uitgegooid. Leuk dat er progressie is, maar uiteindelijk wint Anderlecht niks en is het Europees een drama. Dat is toch schandalig voor de grootste club van België?

25 mei 2022 om 21:20

Kompany heeft 4 Premier League titles gewonnen bij City, meer dan Chelsea in dezelfde periode. Het enige verschil is dat Chelsea de CL won in 2012..

25 mei 2022 om 23:39

Ik denk dat ik liever 2 keer kampioen wordt en 3 Europese bekers pak dan vier landstitels

Wat gaat hij nu in hemelsnaam bij Burnley zoeken vraag ik me af. Naast het feit dat hij bij Anderlecht echt op zijn plek zat en die ploeg duidelijk stappen maakt is het afbraakrisico ook nog eens enorm bij een degradant.

Daarnaast past zijn manier van spelen en zijn voorkeur voor jonge jonge kansen te geven ook niet echt bij de championship naar mijn idee.

Maar misschien doet hij het met de hoop Pep te mogen opvolgen als die stopt. Nu goed presteren bij Burnley en die deur staat toch al wat meer open lijkt me dan.

25 mei 2022 om 19:04

"met de hoop om Pep te mogen opvolgen" nou nou nou dat is wel erg grote hoop van ome Vincent.

25 mei 2022 om 19:08

Lijkt me nog niet zo vergezocht. Hoe vaak zien we niet dat legendes van clubs de kans krijgen bij hun team. En Kompany heeft dan nog een speelstijl voor ogen die perfect bij het spelconcept van City past.

25 mei 2022 om 19:16

Zeker zie je vaak. Zoals Zidane bij Real Madrid, Xavi bij Barca en Pirlo bij Juventus. Maar ik vind het een beetje te vroeg voor Vincent Kompany. Misschien over 10 jaar zien we een betere versie van de trainer Kompany.

25 mei 2022 om 19:14

Vreemd inderdaad. Maar misschien dat ze toch niet 100% tevreden zijn bij het bestuur in Anderlecht? En heb ook ergens gelezen dat zijn gezin graag terug naar Engeland wilt gaan. Burnley is waarschijnlijk het beste aanbod dat hij kan krijgen dan.

25 mei 2022 om 19:18

Als je ziet dat ze dan waarschijnlijk met Mazzu komen aanzetten durf ik dat te betwijfelen.

Een coach die allerminst bekend staat als een liefhebber van jeugd kansen geven en aanvallend voetbal spelen.

Dat lijkt me toch eerder een noodverband dan een doelbewuste keuze.

25 mei 2022 om 19:24

Ik denk dat hij een club in Engeland wou om zich te bewijzen voor het echte werk dat nog kan komen.

Nu moet hij het echt wel laten zien. Bij Anderlecht begon hij aan een sterk project, een elftal met enorm veel jonge spelers, een langdurig project leek het voor Kompany, dit besluit komt dan ook totaal onverwachts.

Nu zullen de mensen uiteraard roepen dat hij 3 jaar bij Anderlecht zat zonder prijzen, maar hij heeft echt een sterk fundament achtergelaten en als ze volgend seizoen kampioen spelen, is dat vooral ook door Kompany.

25 mei 2022 om 19:25

Ze gingen hem ontslaan, Burnley komt op het juiste moment, zo lijdt het bestuur geen gezichtsverlies bij de achterban.

25 mei 2022 om 19:30

Waarom zouden ze hem ontslaan na een seizoen met duidelijke progressie?

25 mei 2022 om 19:59

Omdat ze na enkele jaren weer als vanouds panikeren in het bestuur, men is zéér teleurgesteld met het mislopen van de beker. Waren naar het schijnt al een tijdje aan het flirten met Mazzu. Kompany neemt nu terecht het hazenpad.

heeft toch wat leuks opgebouwd bij anderlecht, waar ik het idee van had dat hij komende jaren de vruchten van gaat plukken.

nu gaat ie er vandoor, naar burnley... dat vind ik sportief geen vooruit gang, en lijkt me sterk dat hij het voor de centen moet doen.

25 mei 2022 om 23:30

Klopt, hij kon nu eindelijk een beetje beginnen oogsten en nu mag de club en hijzelf weer opnieuw beginnen. Sneu

Van Anderlecht naar Burnley.
van een club met naam en faam naar een 2e klasse club in Engeland.
Waarom niet terug samen naar de top gegaan ?
Had dit niet zien aankomen

25 mei 2022 om 23:29

Exact! Kan het ook echt niet begrijpen. Wat gaat ie in godsnaam daar gaan doen. Toch wel gedacht dat hij pas ging vertrekken nadat hij ze terug naar de top had gebracht. Deze stap is ten eerste geen stap vooruit en ten tweede veel te vroeg.

Waarom zou je dat doen ? Anderlecht is juist op de weg terug. Valt niks te halen bij. burnley

25 mei 2022 om 23:28

Kan er niet mee om dat de gehuurde spelers weer vertrekken en hij opnieuw moet beginnen bouwen. Snap wel echt niet dat je naar een Burnley wil gaan ipv bij Anderlecht blijven waar je enorm veel krediet hebt en je alles mag permitteren.

Trust the project! Het heeft RSCA helemaal niets gebracht. Het tobben van deze club de laatste jaren is toch maar een trieste bedoeling.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. RamanAanvaller359
W. WeijsUnknown
J. DuranvilleAanvaller10
A. ColassinAanvaller00
M. BouchouariVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

269 fans
Coach, 36 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren