UEFA erkent fout: ‘Feyenoord kan mee in de Champions League’

Woensdag, 25 mei 2022 om 17:33Tim Cozijnsen • Laatste update: 17:56

Aleksandr Ceferin begrijpt de kritiek op het kleine stadion in Tirana als decor voor de finale van de Conference League tussen Feyenoord en AS Roma. De finale wordt woensdagavond gespeeld in de Arena Kombëtare, die plaats biedt aan circa twintigduizend mensen. De voorzitter van de UEFA is overrompeld door de belangstelling voor het derde Europese clubtoernooi. “We hadden niet verwacht dat er zoveel interesse was in de Conference League”, aldus Ceferin.

Zowel Feyenoord als AS Roma heeft vierduizend kaarten toegewezen gekregen en was daar niet over te spreken. Ceferin geeft in gesprek met persbureau AP toe dat hij bij de keuze voor het stadion niet goed heeft ingeschat hoe erg het toernooi zou gaan leven bij de fans. “Toen we in 2020 de locatie voor de finale gingen bepalen, hadden we niet zoveel interesse verwacht in de Conference League. Het was een nieuwe competitie, daarom kozen we om te starten met kleinere stadions.”

Feyenoord gaf ruim twee weken geleden aan niet blij te zijn met de keuze voor het stadion. “Een mooi affiche als AS Roma – Feyenoord, de allereerste finale van de Conference League, had in onze ogen een groter podium verdiend met tienduizenden toeschouwers van beide clubs”, schreef de club. Ceferin is blij met het enthousiasme dat heerst over de Conference League. “Als je ziet hoe er naar de finale wordt toegeleefd is dat fantastisch om te zien", aldus de voorzitter van de Europese voetbalbond.

"Ik ben blij om te zien hoe de supporters reageren op dit nieuwe toernooi. Als deze trend doorzet, moeten we misschien nadenken over grotere stadions voor de finales”, blikt Ceferin alvast vooruit naar volgende edities van het Europese clubtoernooi. De Sloveen laat zich in het interview bovendien uit over de toernooiopzet. “We wilden meer wedstrijden voor meer clubs, waarbij meer landen de groepsfase zouden halen. Veel clubs hebben dit seizoen hun Europese debuut gemaakt en in de achtste finales stonden teams uit twaalf landen”, aldus Ceferin.

De 54-jarige bestuurder snoert tot slot alle critici de mond. Sinds de oprichting van de Conference League heerst er verdeeldheid over het toernooi. “Veel zogenaamde experts probeerden ons ervan te overtuigen dat deze competitie nooit zo belangrijk en aantrekkelijk zou worden als de Champions League en Europa League. Nu, in de finale, zie je dat er twee teams staan die op basis van kwaliteit makkelijk meekunnen in de Champions League”, zo deelt hij tot slot een compliment uit aan Feyenoord als Roma.Gerelateerd

Meer sportnieuws

96 reacties (laatste reactie door comokum)

Daarom volgend seizoen in een nog kleiner stadion aldus de logica van de Uefa

25 mei 2022 om 17:45

Dit is toch geweldig voor de kleinere clubs? Ik vind het een geweldig toernooi vooralsnog. Maar mijn liefde ligt dan ook meer bij de eredivisie en voor de eredivisie is dit echt een geweldige competitie gebleken.

25 mei 2022 om 17:48

Leuk voor de kleine clubjes, maar voor de grotere clubs levert het niks op om hun stadion uit te lenen voor een nietszeggende finale. Ruiz Nee hoor, de Conference league is puur een extra verdien model voor de UEFA. Veel mensen waren hier ook op tegen, maar nu Feyenoord opeens in de finale staat vindt iedereen het geweldig.

25 mei 2022 om 17:52

Voor de grotere clubs levert het ook gewoon inkomsten op. Deze finale had je zelfs een Bernabeu, Camp Nou, Allianz Arena, Old Trafford, Wembley, San Siro kunnen uitverkopen. Deze twee clubs hebben ontzettend veel supporters aanhang en daardoor had het makkelijk gekund. Achteraf een koe in zijn kont kijken, maar ze hadden enigszins met het deelnemersveld kunnen verwachten dat een Roma, Marseille of Leicester in de finale kwam te staan.

25 mei 2022 om 17:53

Ik kijk er met meer interesse naar dan naar de al decennia lange voorspelbare Champions League.

25 mei 2022 om 17:55

Stoken is een ding. Her bevalt mij nooit hoeveel likes zo'n opmerking krijgt. Nu is het op deze toch leuke site al de hele dag ongezellig en zijn er ook bijzonder veel artikelen te lezen met een negatieve inslag aangaande vanavond... het blijft jammer. Conference League IS niet heel groot. Maar Roma wel, Feyenoord ook. En de prestatie van Feyenoord om hier te komen is dat ook, met een nieuwe coach en een team dat vorig jaar en begin dit jaar door velen werd gezien als afval. 1 verloren wedstrijd in wat, 25 potten? Zoveel punten gehaald voor de polonaise? Zoveel extra aandacht voor de spelers van Feyenoord met, ook al is het een klein(er) toernooi een aanzienlijke toename in de bekendheid en prijs van de spelers? Het is prima als je Feyenoord geen warm hart toedraagt maar gun het dan gewoon de mensen die dat wel doen. Al dit naar beneden gepraat... de wereld is vaak al zó naar. Laat je niet meetrekken vrienden!

25 mei 2022 om 18:00

Leuk dat zowel Feyenoord en Roma een grote supporters groep hebben, maar deze stadions worden al vooraf aangewezen. Voor hetzelfde geld had je FC bal op het dak en Kokosnoot United in de finale staan. Dan zouden er maar 10 duizend supporters zitten. Iets wat best aanemelijk is als je zag dat Roma en Tottenham grote moeite hadden met het kleine Vitesse. Ik snap daarom wel dat de Uefa kleine stadions aanstelt voor een klein toernooi.

25 mei 2022 om 18:01

De kans dat er echt een hele kleine club in de finale zou staan is, zelfs in dit toernooi, erg klein. Elke Nederlandse eredivisie club zou waarschijnlijk al makkelijk 10 000 supporters mee kunnen nemen, dat is zelfs al een stuk meer dan het aantal kaarten wat Feyenoord nu heeft gekregen. Het is gewoon lachwekkend.

25 mei 2022 om 18:03

Europa league is dan toch wel een voorbeeld daarvan. Frankfurt en Rangers. Wie had dat gedacht?

25 mei 2022 om 18:04

BamiWorst. Want dat zijn kleine clubs? Maar ik geef je gewoon gelijk. Inderdaad toernooi van niks. Zo, nu kan de rest weer verder gaan met genieten van een Europese finale.

25 mei 2022 om 18:07

Kwa naam is Rangers wat bekender, maar als je dan West Ham, Barcelona, Dortmund, Napoli en Leipzig etc. Nog in het toernooi hebt zitten dan zijn het toch de kleinere clubjes.

25 mei 2022 om 18:09

Maar wat wil je nu precies zeggen? Geef eens een voorbeeld van zo'n finale van fc bal op het dak en kokosnoot United?

25 mei 2022 om 18:10

Tja en dan Frankfurt en Rangers noemen, twee clubs met een enorm fanatieke fanbase...

25 mei 2022 om 18:12

Ja, leuk man. Maar ik mis even de redenatie om hier te komen bashen. Als je niks hebt met de CFL ga dan lekker wat anders doen. Feyenoord en Roma komen nooit meer in de CL finale. Dan is het toch geweldig dat ze deze wel halen. Ga dan lekker Nerflixen ofzo.

25 mei 2022 om 18:19

@verdenkzaam

Eerder vandaag bij een PSV topic klaagde er ook iemand over al dat getrol. Het is helaas overal, of het nou om Feyenoord, PSV of Ajax gaat. Best wel zonde, maar goed, we weten inmiddels dat er op het internet gewoon een hoop lui zitten die alleen maar irritatie en gedoe op willen roepen. Het is niet anders.

25 mei 2022 om 18:23

@bamiworst

Maar de halve finale bestond niet uit die ploegen, dat waren gewoon Leicester, Roma, Marseille en Feyenoord. Vier clubs die allemaal grote stadions vullen.

Je moet terug naar de kwartfinale om echt iets kleinere clubs te vinden. De kans dat die clubs de finale halen is gewoon echt niet groot.

25 mei 2022 om 18:25

Dat mensen dit als trollen zien is best lachwekkend. Het niveau van de Champions en Europa league is toch vele malen hoger. Dat een Roma en Feyenoord normaal gesproken geen kans maken in de eerste twee competities maakt de Conference league niet opeens een relevant toernooi..

25 mei 2022 om 18:25

BamiWorst zegt sowieso eigenlijk niets. Komt met loze, ietwat dommige, oneliners. Krijgt likes. Gaat verder met dommige oneliners en iedereen hapt. Ik vind de Conference League leuker dan de CL. Een finale met Bayern, Liverpool en Inter had ik nog gekeken (twee van deze drie clubs). De rest vind ik allemaal vreselijke clubs (van na de winterstop). Smijten met geld. Vervelende supporters. Twijfelachtige eigenaren. Het was gewoon niet leuk en de CL is al even niet leuk meer. De Conference League wel. Die is "puur". Supporters die dit succes niet gewend zijn en geheel terecht nu een prachtig podium krijgen. Echt een meerwaarde dot toernooi!

25 mei 2022 om 18:26

Vernon dat klopt, maar zoals ik al aangaf zijn de stadions al vooraf toegewezen voor de finale. Daar doe je niks aan. Het enige wat je zou kunnen veranderen is om de winnaar van de competitie de volgende finale te laten organiseren. Dan heb je wel kans dat het in grotere stadions wordt gespeeld. UEFA kennende gaan ze dat niet doen.

25 mei 2022 om 18:27

AS Roma liep in 2018 nog op een haartje na de CL finale mis, na een nagelbijtende 6-7 tegen Liverpool, dat is toch echt wel een CL-niveau club.

25 mei 2022 om 18:30

En wat is er mis met Frankfurt en Rangers? Dat zijn echte voetbal clubs en die hadden dat stadion 3 keer uitverkocht gekregen. En dit minuscule stadion hadden ook Roma en Feyenoord ruimschoots alleen kunnen vullen. Dit toernooi en de Europa League is 1000 keer leuker dan de Champions League waar schuldenberg 1, staatsbedrijf 1, FFP bedrog 1 en dat soort clubs de dienst uitmaken. Dit is voetbal zoals het bedoeld is.

25 mei 2022 om 18:31

@Hangover,

Er is wel en significant verschil tussen CL-niveau club en de beker winnen. Ajax miste ook op een haar na de CL finale. Die hebben toch ook een enorm kleine kans om hem jaarlijks te winnen. Roma is een Italiaanse subtopper. Laat staan waar ze in de CL staan.

25 mei 2022 om 18:31

Roma had daar toch wel door moeten gaan als ik me het goed kan herrineren. Korenaar Niks mis met Frankfurt, maar ik was dan ook voor ze om de Europa league te winnen samen met Leipzig.

25 mei 2022 om 19:00

Ik vind t zo mooi dat iedereen die een andere mening heeft meteen als troll wordt neergezet door een paar wanhopige figuren.

Figuren die aan het begin vh seizoen geen drol gaven om de conf league, maar nu ineens eisen dat de koning uitspreekt dat het een enorme prestatie is ( geheel toevallig natuurlijk)

Ik vraag me of deze fifuren ook deze vraag om aandacht hadden gehad als bodo glimt - rapid wien de finale was geweest.

Aanstellers.

25 mei 2022 om 19:02

Dit ersienmodel is er al decennia alleen nu in een ander jasje en anderen naam en opzet. In het verleden waren er altijd 3 Europacup toernooien

25 mei 2022 om 19:05

Maar wat doe je in gosnaam in dit topic als je de Conference League niets vindt bamiworst? Zonde van je tijd man, kun je beter de topics van Nederlandse finalisten in de CL en de EL checken.

25 mei 2022 om 19:10

Je heet BamiWorst. Hoe kun je verwachten dat mensen je geen troll vinden?

25 mei 2022 om 19:13

De Champions league finale is zaterdag pas. Waarom Nederlandse finalisten?Bamiworst is gewoon een naam. Niks meer en niks minder. Dan kun je dat ook over personen zeggen die een bepaalde spelers naam zoals Messi hebben wanneer het gaat over andere spelers.

25 mei 2022 om 19:14

@fc moulijn

Inderdaad Europa cup 1 voor kampioenen, Europa cup 2 voor bekerwinnaar en Europa cup 3 voor de nummers 2 tot 4 of zo iets
Maar toen was wel de opzet heel anders natuurlijk.

25 mei 2022 om 19:15

Ikweetalles, hij wil graag uitstralen dat hij de kritische liefhebber is, voor wie enkel het hoogste niveau goed genoeg is. Op die manier zet hij zich toch nog enigszins op gelijke hoogte met de top, waar dat in het echte leven misschien niet lukt. Leuk toch, dat hij het dan zo op zijn toetsenbord voor elkaar krijgt

25 mei 2022 om 19:19

Dat is wat jij hieruit haalt. Ik verander mijn mening over de Conference league niet, omdat een Nederlandse club het tot de finale geschopt heeft.

25 mei 2022 om 23:50

Jezus Christus wat een figuur ben jij zeg

25 mei 2022 om 23:56

@bamiworst - Niet? Je bent in zo'n beetje elke Feyenoord-topic flink aan het stoken. Een beetje kinderachtig en totaal niet nodig. Overigens is dit gewoon mismanagement van de Uefa. Ze hadden moeten weten dat ook in het derde toernooi relatief grote clubs in de finale zouden staan.

25 mei 2022 om 17:44

Snap je reactie.. maar dit is natuurlijk niet gisteren bekend gemaakt

Rare reactie. Het aantal te verwachten toeschouwers verschilt enorm van club tot club. Slap verhaal van Ceferin.

25 mei 2022 om 17:49

Je geeft het zelf al aan. Doen ze een groter stadion en twee kleinere clubs halen de finale zit je met een half gevuld stadion dus. Snap in deze de keuze van de uefa wel.

25 mei 2022 om 19:28

Dat zal niet snel gebeuren, want 60% van de kaarten gaat toch naar de UEFA zelf.

25 mei 2022 om 23:58

Nou ja, ze hadden na kunnen gaan dat de finalisten een behoorlijke achterban zouden hebben. Ook de Conference League gaat echt niet gewonnen worden door ploegen die structureel voor maximaal 10.000 man staan te voetballen.

27 mei 2022 om 10:17

@woezel, ik snap het probleem wel, daar gaat mijn punt ook niet over. Het gaat om de reactie. Alsof 'de animo voor de Conference League' een soort vaststaand iets is voor alle clubs. Hij maakt zich er gewoon te makkelijk vanaf.

25 mei 2022 om 17:51

Inderdaad, dit toernooi is mooi voor de kleine clubs/stadions om ook Europese finales te organiseren, alleen een paar personen zullen een smak geld hebben gekregen. Heeft niets met een inschatting te maken, alleen geld. Is niet erg, alleen wordt er vaak omheen gepraat.

25 mei 2022 om 18:11

Ik snap de keuze wel voor een kleiner stadion hoor. Alleen dit was voor elke club uit deze competitie zelfs te klein geweest. 4000 kaarten per club voor supporters is gewoon echt te weinig. Ik was eerder gegaan voor een stadion rond de 30.000, kan je 8000-10.000 kaarten per club doen en de rest vrije verkoop en gereserveerde kaarten voor de bobo's van de uefa en sponsoren.

25 mei 2022 om 18:37

Ze hadden de kaarten gewoon 50/50 moeten verdelen.

25 mei 2022 om 18:55

Dat is altijd een beetje populair geneuzel. Tuurlijk in een ideale samenleving is het 50/50, maar je hebt sponsoren, organisatie. Daar ben je al aardig wat kaarten aan kwijt en dan hou je ook nog een deel van de kaarten over voor de neutrale toeschouwer, idealiter mensen uit de plek waar de finale gespeeld wordt. 50/50 is gewoon niet haalbaar.

26 mei 2022 om 00:00

Bovendien is de schade van eventuele rellen dan niet te overzien. Hoe meer supporters je binnenlaat, des te meer gekken er tussen zitten. De rellen liepen dit jaar al bij vlagen uit de hand.

Ik vind het wel charme hebben eigenlijk. Je kunt wel weer een Spaans of Engels middenmotor stadion nemen, maar de lokale bevolking is schijnbaar erg trots op dat ze dit mogen organiseren. Fans van de finale clubs zullen er wel anders over denken, maar wat mij betreft doen ze de finale van deze Conference League altijd in een alternatiever stadion.

25 mei 2022 om 17:44

Ben wel voorstander van een alternatief stadion en zeker een alternatief land maar wel een groter stadion. Vooraf aan de Conference League was al bekend dat er vrij grote ploegen aan meededen. Maar goed, het mag de pret niet drukken, volgend jaar beter!

25 mei 2022 om 18:15

Ik vind een alternatief land zeker een goede optie, behalve toen in Bakoe. Een bizar groot stadion in een stad die super slecht te bereiken is voor zo'n beetje heel Europa. Het vliegveld kon maar heel weinig vluchten aan en daarom kregen de clubs maar 6000 kaarten allebei. In een stadion van 70,000.... Ik denk dat bereikbaarheid van de stad en van het stadion voor fans vanuit Europese landen een heel belangrijk criterium moet zijn.

25 mei 2022 om 19:33

De paar "grote clubs" die erin zaten zoals spurs namen het niet serieus, omdat ze de competitie belangrijker vinden. Die nemen het pas serieus vanaf de HF/F. Daardoor is de kans dat ze de finale halen natuurlijk ook kleiner. Desondanks denk ik dat bijna elke team bij het bereiken van de finale het stadion makkelijk vol krijgen. Een finale blijft toch een finale.

25 mei 2022 om 17:46

Ja mee eens, beetje afwisseling en leuk sfeertje toch

25 mei 2022 om 17:48

Wat valt er voor jou onder alternatief stadion dan? Er zijn genoeg stadions buiten Spanje en Engeland die makkelijk 50 000 mensen kunnen herbergen.

25 mei 2022 om 17:49

Stadion van HSV heeft volgens mij al iets van 57 of 67.000 plaatsen, en dan praten we over een 2e Bundesliga club.

25 mei 2022 om 17:55

Ja maar een kleiner land in de spotlights zetten waar mensen gek zijn op voetbal is toch prachtig?

25 mei 2022 om 18:03

'alternatief' is bedoeld als stadions in die normaal gesproken nooit in aanmerking zouden komen voor een finale van een Champions - of Europa League. Ik ga bij wijze van spreken het woord Tirana nooit meer vergeten en altijd linken aan deze finale. Het hoeven niet allemaal stadions voor 3000 man te zijn, maar deze finales een beetje kleinschaliger houden werkt volgens mij prima.

25 mei 2022 om 18:03De stadions van AEK, Rode Ster, Galatasaray, Fener, Besiktas, Puskas Arena, Ernst Happel stadion, Hampden Park, Celtic Park, Ibrox, Aviva stadium(ierland) en flink wat stadions in Polen door het EK om maar even wat te noemen.

25 mei 2022 om 17:49

Albanië is nog tot daar aan toe. Arsenal - Chelsea 2 of 3 jaar geleden was in baku in Azerbeidzjan waar amper mensen naartoe konden omdat het vliegveld van Baku niet de capaciteit om alle vliegtuigen met supporters te laten landen. Alternatief is leuk, maar het moet ook praktisch zijn. Tirana is dan weer logistiek beter, maar heeft een te klein stadion.

26 mei 2022 om 00:01

Op zich wel mee eens, al is een capaciteit van 20.000 wel erg weinig. Vanaf zo'n 30.000 is het acceptabel voor de Conference League naar mijn mening.

Makkelijk meekunnen ook nog. Mooi promotiepraatje voor zn cup-kindje

Tuurlijk kunnen wij mee in de CL. 6 groepswedstrijden van 90 minuten is geen enkel probleem.

Laten we eerst maar eens kijken hoe we komend seizoen eraf brengen in de groepsfase EL. Ploegen qua kaliber laatste 16 ECL.

25 mei 2022 om 18:00

En ja laten we wel even dat uit de lucht helpen inderdaad. Zeker Feyenoord kan echt niet zomaar mee in de CL haha. Hopelijk over een jaar of twee, als Slot blijft. En dan moet alles goed gaan en mijn club kennende... wie weet. Ik heb wel vertrouwen in het management, ook in de hogere regionen. Ik ben al ontzettend blij met de (Europese) prestatie tot hier. Ik heb zelfs minder spanning voor deze pot dan de vorige. Maar Champions League? Nee man. Stapje voor stapje. Volgend jaar eerst maar EL. Daar kan een ongeveer gelijkwaardige poule uitrollen maar de kans op een poule waar je afgaat is echt niet zo klein. Laat staan de CL.

25 mei 2022 om 19:37

Tenzij je net als willem 2 met 4 aanvallers gaat spelen. En voor de jongeren onder ons, ja willem 2 speelde echt CL.

Blijft een hele rare redenatie. Deze man had toch ook wel kunnen bedenken dat de kans dat de relatief grootste clubs van het toernooi de grootste kans hebben om de finale te halen. Daarbij hoeft zo'n club niet eens zo heel groot te zijn om op z'n minst 20-25k supporters mee te nemen. Volgensmij is de Kuip in de bekerfinale van Nederland ook altijd uitverkocht, ook bij Vitesse AZ een paar seizoenen geleden.

25 mei 2022 om 17:51

Toch denk ik niet dat Vitesse en AZ 20.000 man meekrijgen naar zo'n wedstrijd aan de andere kant van Europa. Voor Feyenoord maakt het niet waar, die hebben een grotere en trouwere achterban uiteraard

25 mei 2022 om 18:11

Tja, dat is speculeren. Misschien juist wel, veel fans vinden dit soort Europese tripjes veel leuker dan de gewone wedstrijdjes in Nederland.

26 mei 2022 om 00:03

Vooral als de finale rond hemelvaart valt. Men is de volgende dag vrij en je kunt er een leuke vakantie van maken. Dit is inderdaad te laks vanuit de Uefa.

De conference leaque moest zichzelf bewijzen en dat doet redelijk (na de groepsfase grotendeels). Precies de reden waarom er nog niet veel betaald wordt vergeleken met de EL en CL en waarom er nog wat foutjes inzitten met bijvoorbeeld stadionkeuzes. De eerste jaren ga je bij elk product testen, aanbieden tegen een lagere prijs en de foutjes eruit werken tot je een goed product hebt en de prijzen omhoog kunnen. Tegelijkertijd ook het doel niet uit het oog verliezen, kleinere teams en competities ook kansen geven. Het is immers geen bijsters hoog niveau anders hadden deze teams en competities wel 1 of 2 niveaus hoger gespeeld.

25 mei 2022 om 17:51

Dit dus. Hulde!

De finales worden al jaren gespeeld door clubs die , zeker dat betreffende seizoen, mee kunnen op CL niveau omdat ze nu eenmaal de finale hebben gehaald.
Die kleinere landen met hun kleine stadions een finale toewijzen us ook gewoon te zot voor woorden, dat zijn weer onbegrijpelijke keuzes, net als de toewijzing voor eindrondes.

25 mei 2022 om 17:51

Dat betreffende seizoen. Gericht om Feyenoord ook beseffen dat dit seizoen veel meezit en de selectie een uitschieter is als je het vergelijkt met de laatste 20 jaar.

25 mei 2022 om 17:54

Geld is best een begrijpelijke keuze hoor.

26 mei 2022 om 00:06

Ik zie liever dat kleinere landen dezelfde kansen krijgen zodat er ook CL-geld naar die landen vloeit dan zo'n leeg gebaar zoals deze Conference League finale in zo'n stadion daar. Nu doet de UEFA alsof ze die landen erbij betrekken, terwijl het diezelfde UEFA is die ervoor zorgt dat die landen alsmaar kleiner en kleiner worden in het voetballandschap.

Jarenlang namen bijvoorbeeld Engelse clubs de Europa League ook niet serieus. Tot man United in 2108 de EL won. Daarnaast levert EL winst een CL groepsfase ticket in pot1 op (ik weet niet of dit altijd al zo was of dat dit later ingevoerd is).
Conference league is nu een succes gebleken en gewoon een hele mooie Europese prijs. Finale zal echt wel opgeschakeld worden naar een stadion met meer capaciteit. Succes vanavond Feyenoord!

25 mei 2022 om 17:59

Jarenlang namen Engelse clubs de CL ook niet serieus zeker. Tot Liverpool m laatst won. Wat een lulverhaal.

25 mei 2022 om 18:53

Engelse clubs (zeker degene die instroomden na een derde plaats in een CL poule namen de Europa League zeker lang niet serieus, of is het toevallig dat de EL zovaak door 1 specifieke spaanse club is gewonnen? CL is een heel ander verhaal. Reageer eens inhoudelijk ipv met een onzinreactie.

25 mei 2022 om 18:32

Liverpool stond in 2016 in de EL finale, dat was toen echt wel een serieuze wedstrijd hoor.

25 mei 2022 om 18:59

Het is niet netjes om je eigen club als positieve uitzondering te nemen en daarom deed ik dat maar niet. Dat was inderdaad een uitzondering en Chelsea en Man United die ik al noemde zijn uitzondering, maar vanaf 2010 acht spaanse winnaars en drie Engelse winnaars zegt al genoeg (en vanaf 2000 11 om 4). En dat terwijl de Engelse (sub)top sterker is dan de Spaanse.

Eigenlijk wat de beste man zegt is dat we het toernooi eigenlijk vooraf als derderangs toernooi hebben beschouwd en zijn verrast door interesse

Wat ontzettend naïef van de UEFA. In iedere finale zal er grote belangstelling zijn van fans van beide finalisten. Zelfs als je volgend seizoen een 4e toernooi erbij gooit, kan ik garanderen dat ieder 50K stadion vol zit tijdens de finale. Geef het je op een briefje.

Dit kan gebeuren. Toernooi blijkt sterker dan heel veel mensen dachten. Alleen maar mooi toch? Natuurlijk balen dat er maar 22.000 man kan zijn terwijl je met deze clubs makkelijk 70.000 uitverkocht krijgt

25 mei 2022 om 19:46

Waaruit blijkt dat? Het gemiddelde niveau van alle wedstrijden was tot op heden schrikbarend laag. Eigenlijk is dit de eerste tegenstander van een beetje formaat. Waar ik Feyenoord gewoon beter acht. Dat het voor de kleinere clubs een geweldig toernooinis, daar ben ik het 100% mee eens.

25 mei 2022 om 21:56

Naja het is bedoeld voor topclubs uit kleinere landen etc. Maar als je ook voor komend seizoen alle nummers 7 etc uit de topcompetitie”s ziet zijn dat toch leuke clubs. Olympique Marseille is toch ook een mooie club? Slavia Praag etc. Het is natuurlijk geen CL of Europa League maar ik vind het persoonlijk wel een leuk toernooi

De uefa het geluk dat er twee grote clubs in finale staan daarom is het een succes

Jeetje wat een vrouwenpraat hier zeg.
Gewoon trots op Feyenoord.

Makkelijk mee kunnen in de Champions League?

Aardige woorden voor deze clubs maar niet echt serieus te nemen. Beide clubs doen in eigen land niet mee om het kampioenschap, en de clubs uit beide landen die wél om het kampioenschap speelden konden al totaal niet meekomen in de Champions League.

Maar goed, volgens deze man waren er ook maar twee mensen omgekomen bij de bouw van de WK stadions en slaapt Dolly Parton op haar buik.

25 mei 2022 om 19:47

18 uit 6. I rest my case (ben het trouwens wel me je eens)

ook teams die in de finale van een conference league staan brengen een grote achterban mee, stadion van 50K is zo uitverkocht. hier is niet over nagedacht.

Beter kleine stadions aanhouden, minder rellen. Je ziet het er was niks gebeurd in Albanie. Dus kleinere stadions is perfect.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
T. TroostKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren