Zlatan doet opvallende onthulling: ‘Ik speelde zes maanden zonder kruisband’

Donderdag, 26 mei 2022 om 12:45Shane Jebbink • Laatste update: 14:15

Zlatan Ibrahimovic heeft in een post op Instagram gereageerd op zijn knieoperatie. Woensdag maakte AC Milan bekend dat de veertigjarige spits door de ingreep minimaal zeven tot acht maanden aan de kant staat. De spits was eerder dit seizoen al uitgeschakeld wegens problemen aan zijn knie, maar leek de afgelopen weken met enkele speelminuten in de slotfase van de competitie zijn comeback te hebben gemaakt.

"De afgelopen zes maanden speelde ik zonder voorste kruisband in mijn linkerknie", schrijft Ibrahimovic. "Zes maanden lang had ik een gezwollen knie en kon maar tien keer met het team trainen. Ik nam elke dag pijnstillers en zes maanden lang heb ik nauwelijks geslapen vanwege de pijn. Ik heb nooit eerder zo geleden op en naast het veld. Ik maakte van het onmogelijke het mogelijke. In mijn hoofd had ik maar één doel, mijn teamgenoten en coach kampioen van Italië maken, omdat ik hen een belofte had gedaan. Vandaag heb ik een nieuwe kruisband en een nieuwe prijs", doelt hij op de knieoperatie en het winnen van de Scudetto.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Zlatan Ibrahimovic (@iamzlatanibrahimovic)

De operatie die woensdag plaatsvond moet ervoor zorgen dat de instabiliteit van de knie van Ibrahimovic wordt opgelost. Dit is getracht door een reconstructie van de voorste kruisband uit te voeren. AC Milan maakt bekend dat Ibrahimovic woensdag geopereerd is aan zijn linkerknie door specialist Bertrand Sonnery-Cottet in het ziekenhuis van Lyon. Door de operatie komt de veertigjarige spits dat kalenderjaar zo goed als zeker niet meer in actie. Ibrahimovic beschikt bij Milan over een aflopend contract, waardoor het nog maar de vraag is of hij komend jaar zijn loopbaan op zijn 41ste nog zal voortzetten.

Eerder deze week liet Ibrahimovic nog stof opwaaien in Milaan door op de kampioensviering van AC Milan de draak te steken met Hakan Calhanoglu, die i Rossoneri voor het seizoen inruilde voor eeuwige rivaal Internazionale. Dit seizoen was het echter ironisch genoeg AC Milan dat Inter aftroefde in de strijd om de Italiaanse landstitel, wat Ibrahimovic ertoe aanspoorde om zout in de wonden van de middenvelder te strooien. “Stuur een bericht naar Hakan! Ik hoor het niet! Stuur een bericht naar Hakan”, riep de Zweed door de microfoon.


Poll

Gaat Zlatan Ibrahimovic zelfs met dit nieuws zijn carrière nog voortzetten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door almogaver)

Mooi zo. Deze man die leeuwen voor z'n plezier doodschiet mag lekker stoppen.

25 mei 2022 om 16:40

Leuk dat je hem niet herrinerd als 1 van de beste spitsen ooit maar wel als leeuw schieter

25 mei 2022 om 16:47

Klopt zo zal ik hem inderdaad herinneren ondanks dat het nauwelijks media aandacht krijgt in tegenstelling tot zaken die veel minder heftig zijn.

25 mei 2022 om 17:03

Jup, hierdoor bij mij ook al z'n krediet verloren. Goede voetballer, waardeloos persoon.

26 mei 2022 om 14:25

Nooit krediet bij mij gehad, is alleen maar nog lager gezakt. Grap van een persoon.

26 mei 2022 om 15:13

Ook al die grootspraak terwijl hij dit jaar amper wat heeft bijgedragen aan de titel en dan doen alsof hij hem zelf persoonlijk won... lachwekkend.

26 mei 2022 om 17:26

1 van de beste spitsen ooit? Niet eens top 20.

26 mei 2022 om 17:34

@BR-7, de groep van beste spitsen ooit is wel iets langer dan 20 mag ik aannemen. Eerder 200. Voetbal bestaat al zo lang en er zijn zo ontzettend veel absurd goede spitsen geweest, dat je het nooit tot een lijst van 20 meer kan beperken. En Ibrahimovic behoort in mijn ogen zeker tot de beste spitsen ooit gezien hoe lang hij al zo goed presteert op zo'n hoog niveau. Ik vind dat persoonlijk knapper dan bijvoorbeeld de Braziliaanse Ronaldo die het een stuk korter volhield.

26 mei 2022 om 18:43

@feygala dan had hij beter moeten voetballen en minder gekke dingen moeten doen

25 mei 2022 om 16:47

Ga zelf t plezier van een leeuw doodschieten ook nooit begrijpen, maar hij betaalt wel grof geld aan z'n nationaal park om dit te mogen doen, en met dat geld worden veel meer dieren geholpen. Lijkt een beetje contradicting maar het helpt wel echt. Dus ondanks dat hij een leeuw heeft doodgeschoten heeft hij het wildlife daar meer geholpen dan iedereen hier op VZ bijelkaar.

25 mei 2022 om 16:49

Complete nonsens. Verdiep je even in canned hunting. Ibra zou echt gecanceld moeten worden en niet Johan Derksen of Will Smith.

25 mei 2022 om 16:54

Canned hunting is verboden, in Zuid Afrika mag je geen leeuwen houden puur voor neer te schieten. Zlatan is zover ik weet niet aangeklaagd, beboet etc. Daarbij stelt Engelse media dat het in het wild was, en hij een permit had (waar je dus grof geld voor betaald).

25 mei 2022 om 17:02

Ja dus? Het ongefundeerd veroordelen van individuen net zo, maar dat weet je waarschijnlijk niet. Kunnen we iedere speler dan ook veroordelen als die niet in een A++ huis woont en geen elektrisch auto rijdt.

25 mei 2022 om 17:02

Je heb inderdaad gelijk Rossoneri. Toch blijft het misselijkmakend.

25 mei 2022 om 17:04

Thunder je beseft toch zelf ook wel dat deze comment nergens op slaat? Lees het nog even na voordat je op verzenden klikt.

25 mei 2022 om 17:11

Zoals eerder aangaf, kan zelf ook niet begrijpen waarom je dit zou willen doen, maar de bottom line is wel dat het die parken helpt.

25 mei 2022 om 17:14

Dan zitten we op 1 lijn. Los van het rationele is het echt walgelijk.

25 mei 2022 om 17:21

Bah wat een vooroordeel Douvikas. Wist niet dat een leeuw een leeuw heeft vermoord. Wel zielig eigenlijk.

25 mei 2022 om 17:37

Tja hij betaald grof geld aan een partij die hem leeuwen laat doodschieten. Je moet er maar op vertrouwen dat ze er iets positiefs meedoen.

26 mei 2022 om 13:06

Je bedoelt dat ie dat geld ook gewoon had kunnen geven zonder een leeuw dood te schieten?

26 mei 2022 om 13:10

@rossoneri
Volgens mij helpt het de park niet. Als he goed is wordt maar 2% van de opbrengsten herinvesteert in het behoudt. Dus het is echt een fractie van geld wat voor de natuur wordt gebruikt. Er zijn alternatieven die beter kunnen werken om de dieren te helpen

26 mei 2022 om 14:29

"ik geef een miljard in de strijd tegen armoede, veel meer dan de gemiddelde VZ-bezoeker, maar dan mag ik wel wanneer ik wil een eigen Squid Game organiseren met hongerige kinderen om te zien wie er overleeft voor mijn plezier, maar ik geef geld, dus dan help ik meer dan de rest en dat maakt het oké."

Overdreven analogie, maar punt is dat het feit dat het geld die parken helpt het niet minder moreel verwerpelijk maakt van Ibrahimovic. Geld hoort je geen vrijbrief te geven om te doen wat je wilt. Dat doet het wel. Maar dat betekent automatisch ook dat Ibrahimovic een walgelijk persoon is.

25 mei 2022 om 16:58

Hoe verkeerd het ook is, qua dieren werkt het nou eenmaal zo, want hoevaak hoor je nou nog over Zouma en z’n zware mishandelingen van z’n kat? Speelt nog steeds alles en geen (goede) straf gekregen. De mens staat nou eenmaal bovenaan de voedselketen zonder daar verder een waardeoordeel aan wil verbinden. Pas als een mens een ander mens pijn doet/vermoord of wat dan ook, dan ondervind men gevolgen

25 mei 2022 om 17:24

Sorry hoor maar als je het slaan van een kat het zelfde vind als het doden van leeuw is er iets mis met jou.

25 mei 2022 om 18:18

@bigboy Het feit dat jij zware mishandeling (check het filmpje maar) bagataliseert tot “slaan van een kat” zegt anders net zoveel, of meer, over jou. Eerst in de spiegel kijken vriend.Ik zeg nergens dat alle dierenleed het zelfde is, zeg alleen maar dat er meer zaken gaan over dieren die helaas geen gepaste straf krijgen “omdat het maar dieren zijn” in iedergeval, die mindset is er wel nog. En benoem de zaak Zouma puur omdat die me nu te binnen schiet.

26 mei 2022 om 13:31

Overigens heeft Zouma net schuld bekent en hij hoort zijn straf volgende week, @maurootje. Ook zijn broer - die het filmpje maakte - wordt vervolgd. Zouma werd niet zwaar gestraft door West Ham, hij werd gewoon opgesteld. Ze hebben 2 weken salaris ingehouden en hij krijgt terecht een storm van verontwaardiging over zich via social media. Ook hebben sponsoren Adidas en Vitality de club West Ham de wacht aangezegd, voor wat het waard is...
Die broer is trouwens wel geschorst door zijn club.

26 mei 2022 om 14:31

Toevallig gisteren nog omdat Zouma schuld had bekend in die zaak, maar over het algemeen duren strafzaken sowieso lang. Mendy heeft nog steeds die zaak waar ze moeten bepalen of hij een serieverkrachter is van minderjarige meisjes of niet, Greenwood heeft ook een verkrachtingszaak dat gaande is, Bissouma heeft ook een verkrachtingszaak dat gaande is.

Er zit wat nuance erin. Niet dat ik het per se met maurootje oneens ben.

25 mei 2022 om 18:01

Waarvoor schiet jij die leeuwen dan dood? Voor hun pels zeker? Dat vind ik net zo kwalijk.

25 mei 2022 om 18:08

Huh?

25 mei 2022 om 20:23

Maar Douvikas, als hij stopt heeft hij toch juist alleen maar veel meer tijd om leeuwen dood te schieten?

26 mei 2022 om 13:29

Inderdaad wegwezen met deze zielige figuur. Hij is al ok uit te kotsen met die zogenaamde “zelfvertrouwen”, maar dat hij dan ook nog eens leeuwen doodschiet is gewoon beneden alle peil.

26 mei 2022 om 14:23

Hoe kan je als Zlatan zijnde jezelf een Lion noemen om vervolgens zo'n prachtig beest dood te schieten?!

26 mei 2022 om 14:43

Ben het helemaal met je eens. Wegwezen met die verschrikkelijke vent. Vond het altijd al een kwal van een kerel l, maar met dat leeuwen verhaal was de laatste druppel. Wat een in en in triest ventje.

Mag hopen dat die zijn carriere nu wel beeindigd. Op je hoogtepunt moet je stoppen. Misschien niet geheel objectief als Milan fan zijnde, maar toch wel een van de leukste verhalen van de afgelopen 20 jaar. Een destijds 38 jarige speler die terugkeert naar zn oude liefde die een gevallen topclub is en hoogstpersoonlijk de weg naar boven inzet.

Voor de scudetto ook een aandeel gehad, maar in mijn lijst valt die zelfs buiten de top 5.

Dit moet toch wel einde carrière zijn. Waarom zou je op je 40ste nog 7 of 8 maanden willen gaan revalideren. Hij heeft een prachtige carrière gehad en hoeft niks meer te bewijzen.

26 mei 2022 om 13:26

Ik zie zlatan zomaar terugkeren ergens op een niveautje lager. Die man is verliefd op het spelletje.

Ik hoop eigenlijk dat hij het kan terug dringen naar 6 maanden. Maar gezien z’n leeftijd lukt dat waarschijnlijk niet.Wellicht wel mazzel dat het WK in de winter valt, is die optijd klaar voor deel 2 van het seizoen. Maar ik hoop dat hij door gaat; of hij nou 100 wedstrijden speelt of maar 3, hij brengt zoveel. Op en buiten het veld.Tot een week geleden had ik er mee eens geweest dat hij zou moeten stoppen, maar zo’n karakter gaan we missen, als fans in iedergeval. En je kan niet Calhanoglu uitdagen en dan stoppen. Nu moet hij minstens 1 derby nog mee maken EN scoren/belangrijk zijn.

Nu gewoon lekker stoppen Zlatan. Op je 40ste kampioen spelen, mooier kan het niet worden. Kan natuurlijk ook nog enkele jaren in Zweden voetballen, maar afsluiten bij een grote club is nog des te mooier.

25 mei 2022 om 17:22

Nee zou hem graag bij Chelsea willen zien. Kan eigenlijk ons wel helpen eerlijk gezegd kwa mentaliteit en goals die Lakaka niet maakt.

25 mei 2022 om 17:28

Ah zoals een echte Chelsea fan hoort te doen, schrijf je bewust de naam van Lukaku verkeerd. Knap!

Om vervolgens als alternatief te komen aanzetten met een 40-jarige spits die er (minstens) 7 maanden uitligt.

25 mei 2022 om 19:21

Was gewoon een meme man. Heb veel respect naar Lukaku, je hoef me niet te cancelen THenry_228

Erg jammer maar niet onvermijdelijk. Hij heeft al meerdere blessures gehad waardoor we niet hem konden inzetten de afgelopen seizoenen. Als hij dan toch stopt, hoop ik dat ze hem binnen de club behouden, in wat voor functie dan ook. Het liefst dat hij dan dicht bij de selectie staat natuurlijk. Die man betekent zoveel voor deze selectie, ook al speelt hij niet alles.

Toen hij zijn kruisband scheurde bij United, was ik net op tijd op mijn kamer in het ziekenhuis van mijn operatie aan de kruisbanden. Nu zit ik weer in het ziekenhuis voor een opname vandaag en hij moet weer onder het mes, echt een deja vu gevoel. 6 jaar verder, hoeveel kan zijn lichaam nog aan. Wat een fenomeen.

27 mei 2022 om 11:16

Ik heb op mijn 16e ook mijn kruisbanden afgescheurd, 9 maand gerevalideerd, 3 wedstrijden gespeeld en weer afgescheurd helemaal. Toen moest ik stoppen, en mis t spelletje al 12 jaar. Verschrikkelijke blessures.

Nee de kruising tussen van Basten en Dwayne "the rock" Johnson moet nog even doorgaan zegt mijn emotie.
Maar mijn ratio denkt dat het einde oefening is voor Zlatan.

Toch treurig als je zo ontzettend bezig bent je eigen hype levend te houden. Zeker op die leeftijd.

26 mei 2022 om 13:38

Aan de ene kant wel, maar aan de andere kant is dat ook wel een beetje wat je nodig hebt om tot zulke prestaties te kunnen komen en aan de top te blijven.

Ronaldo, Zlatan en nog wel een paar maken zichzelf gek in hun kop en zeggen ontzettend vaak tegen zichzelf dat ze de beste zijn en op dan ga je er jezelf ook naar gedragen en push je dat laatste beetje nog uit jezelf. Ergens weten ze zelf ook wel denk ik dat het een beetje ridicuul is, maar daar zullen ze tijdens hun actieve carrière nog niet al teveel op willen reflecteren denk ik, juist om aan die top te blijven.

27 mei 2022 om 11:35

Jezelf "gek maken in je kop" is één ding. Constant de buitenwereld vertellen hoe goed je bent, is treurig. Althans, dat is het in mijn ogen. En hoe ouder je wordt, des te treuriger dergelijk gedrag wordt.

De oh zo geweldige Zlatan heeft AC Milan hoogstpersoonlijk kampioen gemaakt. Hoe zou de voetbalwereld toch zijn zonder hem. Mischien moeten we hem uitroepen tot supermens. Hij zal vast jaren zonder eten en drinken kunnen en alle problemen de wereld uit helpen. 🤮

Ik heb nog nooit iemand gezien die zo vol van zichzelf is als Zlatan. Die denkt serieus dat niemand zonder hem kan. Grootheidswaanzin. Je hebt je kruisband gescheurd, zal vast wel intern belangrijk zijn bij AC Milan maar loop niet zo van de gebouwen te schreeuwen hoe geweldig je bent joh. Er zijn meerdere schakels bij Milan die minstens zo belangrijk zijn.

26 mei 2022 om 14:31

Het mooiste aan Zlatan is dat hij door zijn uitspraken, bij figuren als jij, expres het bloed onder de nagels probeert te krijgen. Alles wat hij zegt is gewoon zelfverzekerd en met een glimlach, maar de zwakkelingen onder ons kunnen dit niet bevatten. Je hoeft 'm niet te mogen, maar deze reactie is gewoon heel typerend

26 mei 2022 om 14:34

Ik vind het eerder zwak om met hem weg te lopen alsof hij je meest prominente vaderfiguur is in je leven, en reacties zoals die van jou zijn daar dan weer typerend van, maar ja, dat ben ik.

26 mei 2022 om 16:12

Nou ja, we gaan toch niet doen alsof de uitspraken die hij vaak doet van gezond en volwassen gedrag getuigen? Hij komt ermee weg omdat hij topsporter is en dan lachen mensen erom of ze lachen het weg. Natuurlijk is hij ook een geweldige topsporter en atleet. Als persoon op veel vlakken ook een goed mens, maar er zitten ook wel wat steekjes los in z'n bovenkamer.

De man is dan ook inmiddels 40 jaar. Het is al ongelooflijk knap dat je dan nog bij een AC Milan speelt. Het lijkt me wel dat dit het einde van z'n carriere is. Zo'n blessure en zo'n herstelperiode op die leeftijd; ik kan me voorstellen dat dat funest is voor een vervolg. Je moet ook niet willen dat je daardoor alles in de benen kapotmaakt omdat je niet weet wanneer je moet stoppen. Maar goed, de man is natuurlijk ontzettend atletisch, dus zeker weten kun je het nooit.

Je kunt prima topsport bedrijven zonder kruisband. Tien jaar geleden al onderzocht door Erasmus. Blijkt dat er veel topsporters zonder kruisband sporten zonder problemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1690 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AC Milan8638
3.Napoli7943
4.Juventus7020
5.Lazio6419
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
G. MurelliUnknown
S. PioliUnknown
L. NavaKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

2244 fans
Aanvaller, 40 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AC Milan 23 8 2 0
2020/2021 AC Milan 19 15 2 1
2019/2020 AC Milan 18 10 1 0
2019 Los Angeles Galaxy 31 31 8 0
2018 Los Angeles Galaxy 27 22 5 1

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Erik ten Hag heeft er nogmaals bij het bestuur van Manchester United op aangedrongen om Antony aan te trekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren