Feyenoord-fan Hugo de Jonge reageert vol verbazing op minachtende tweet RTL

Woensdag, 25 mei 2022 om 15:25 • Laatste update: 15:58

Feyenoord neemt het woensdagavond om 21.00 uur in de finale van de Conference League op tegen AS Roma. In het Albanese Tirana hopen de Rotterdammers hun uitstekende Europese campagne dit jaar te bekronen. RTL Nieuws schrijft in een tweet dat er voor Feyenoord ‘een prijsje lonkt’, hetgeen voor verbazing zorgde bij Hugo de Jonge, Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening én Feyenoord-fan.

“Wát? ‘Prijsje’?”, zo luidde de verbaasde reactie van De Jonge onder de tweet van RTL Nieuws. De minister heeft nooit onder stoelen of banken gestoken supporter van Feyenoord te zijn en kon de toon van de tweet van het nieuwsprogramma maar moeilijk geloven. Na honderden reacties besloot RTL Nieuws met uitleg te komen. “Veel mensen vallen over het woord 'prijsje' in bovenstaande tweet. Daarmee verwijzen we slechts naar de relatief lage opbrengsten van het toernooi. Natuurlijk willen we niets afdoen aan de sportieve en emotionele waarde van deze PRIJS.”

Door het bereiken van de Conference League-finale mag Feyenoord al bijna dertien miljoen euro aan prijzengeld bijschrijven. Bij winst op AS Roma wordt daar nog eens twee miljoen extra bij opgeteld. Het Europese seizoen begon voor Feyenoord al in juli met voorrondewedstrijden tegen FC Drita (Kosovo), FC Luzern (Zwitserland) en IF Elfsborg (Zweden), wat goed was voor een bedrag van 2,94 miljoen euro. Vervolgens won de ploeg van trainer Arne Slot vier van de zes groepswedstrijden, waarmee een bedrag van twee miljoen euro werd opgestreken. De twee gelijke spelen in de poulefase brachten ruim drie ton in het laatje. Het bereiken van de volgende ronde leverde Feyenoord een slordige miljoen euro op (650.000 als groepshoofd en 300.000 voor het bereiken van de volgende ronde).

Inmiddels is Feyenoord vier rondes verder en is het totaalbedrag opgeschroefd met 6,6 miljoen euro naar 12,82 miljoen euro. Het bereiken van de laatste zestien leverde 600.000 euro op, voor het bereiken van de kwartfinale werd een miljoen uitgekeerd en de halve finale was goed voor twee miljoen euro. Voor het bereiken van de finale kunnen de Rotterdammers drie miljoen euro van de UEFA tegemoet zien. Het winnen van het derde Europese clubtoernooi levert nog eens twee miljoen euro extra op. Als Feyenoord in Tirana weet af te rekenen met het AS Roma van José Mourinho zou het totaal daarmee op 14,82 miljoen euro kunnen uitkomen. De circa 13 miljoen euro staat in schril contrast met de verdiensten van Ajax dit seizoen in de Champions League. De Amsterdammers wonnen al hun groepswedstrijden en sneuvelden in de achtste finales, wat goed was voor een totaalbedrag van ruim zeventig miljoen euro, inclusief zes miljoen aan recettes.Gerelateerd

Meer sportnieuws

118 reacties (laatste reactie door chilii)

Feyenoord zelf vond dit ook een prijsje inbeen competitie die ze zelf liever niet hadden gezien voor dit seizoen begon.

25 mei 2022 om 15:38

Wat een onzin, je mag mij deze reacties eens laten lezen. Misschien wisten mensen nog niet goed wat ze van deze League moesten verwachten omdat hij nieuw was, maar geen enkele Feyenoorder hield zich voor dat ze in t begin van het seizoen ook maar iets te zoeken hadden gehad in de Europa League.

25 mei 2022 om 15:42Dit is natuurlijk ook de nations League maar dan voor clubteams. Topploegen speelden met het B elftal en pas in de laatste fase van het toernooi speelden die met wat A spelers erbij. Zegt genoeg dat winst maar 9 mio oplevert voor het hele toernooi, trek daar je kosten van af (voor Feyenoord ook nog de voorronde wedstrijden) en je houdt net genoeg over om Dessers te kopen. Natuurlijk zijn we wel voor Feyenoord want dit is ons lot. We gaan nooit de CL meer winnen en ook Europacup 2 is voor NL hoog gegrepen, al blijven we natuurlijk hopen op succes. Welkome puntjes dat wel. Allez Feyenoord

25 mei 2022 om 15:45

Nou het feyenoord bestuur wilde dick advocaat zelf in ieder geval geen bonus geven, omdat ze de ConfL niet als "Europees voetbal" beschouwde . Maar goed wel gewoon een Europese finale. Als je mee doet aan zo'n toernooi en ver komt wil je hem gewoon winnen. Gewoon een leuk toernooi waar de kleinere clubs uit de kleine landen ook eens ver kunnen komen. De EL wordt meestal ook gewonnen door een Engelse grootmacht die 5/6de is geworden of een Spaanse club.

25 mei 2022 om 15:53

“ Namens Nederland belichaamt Feyenoord die gedachtegang dit seizoen. De Rotterdammers speelden al jaren geen rol van betekenis meer in de Europese competities, maar reikten deze voetbaljaargang al tot de halve finales van Europa's nieuwste bekertoernooi. Ironisch genoeg was het juist Feyenoord, bij monde van de destijdse algemeen directeur Jan de Jong, dat zich als enige Nederlandse club expliciet tegen de komst van de Conference League uitsprak, toen Van der Sar het idee enkele jaren terug in een vergadering tussen de verschillende clubs pitchte.” - bron: voetbal international

25 mei 2022 om 16:00

Nee Zytto, dat is niet waar. In Dick Advocaat's contract stond nadrukkelijk de Champion's League of Europa League. Niet "Europees voetbal". Dit is ten tijden van die hele discussie naar buiten gekomen, maar ondergesneeuwd.

25 mei 2022 om 16:47

@XAJAcfa jij denkt dat Feyenoord 4 miljoen overhoudt aan de hele competitie? Of dit is provoceren of je snapt het niet? Wat denk je dat Feyenoord voor kaartverkoop binnen heeft gehaald? Sponsoring?

25 mei 2022 om 17:19

Staat notabene in het artikel dat Feyenoord al 13 miljoen heeft verdiend. En dat is nog zonder de kaartverkoop, als ze de finale winnen krijgen ze van de UEFA nog eens 1½ miljoen overgemaakt, dus dan wordt het totaal 14½ miljoen, dus waar hij die bedragen vandaan haalt is mij een raadsel

Het is ook gewoon een prijsje, het is geen schaal, geen champions league en geen europa league. Prijsje dus.

25 mei 2022 om 15:36

Los van wat je van het toernooi vindt is het natuurlijk vrij vreemd als een groot nieuwsmedium dit op deze manier gaat brengen. Er is geen enkele aanleiding waardoor het relevant is om het toernooi op de dag van de finale zo te omschrijven. En als ik naar de tegenstanders van Feyenoord kijk dan is het echt geen prijsje. De nummer 5 van Duitsland, nummer 2 van Frankrijk en nummer 2 van Tsjechie onder andere. Gewoon prima tegenstanders.

25 mei 2022 om 15:39

De schaal kan je dan ook bij prijsje zetten. Het is geen topcompetitie hier.

25 mei 2022 om 15:40

Wat een onzin zeg, het niveau van halve finalisten is nagenoeg gelijkwaardig aan die van de EL. Natuurlijk is het een mindere prijs dan de EL, maar het is wel degelijk een prijs.

25 mei 2022 om 15:57

Het zijn allen teams die uitgeschakeld zijn in de EL of niet eens mochten deelnemen aan de EL.

25 mei 2022 om 16:39

Is allemaal leuk en aardig maar die teams ontlopen elkaar niet veel. Dat weet jij net zo goed maar het is lastig om toe te geven blijkbaar?

25 mei 2022 om 17:00

Nou dat kun je dus betwijfelen op basis van dat al die teams niet goed genoeg zijn voor de EL knockouts.

25 mei 2022 om 17:47

Oa Borussia Dortmund, FC Barcelona, Napoli, Lazio Roma, Atalanta, Sevilla en Olympique Lyon waren al uitgeschakeld voor de halve finales. Als je kijkt wie voor de halve finales in de ConfL uitgeschakeld waren kom je uit bij clubs als Partizan, Bodo/Glimdt, az, Slavia Praag en vitesse. Wel degelijk een verschil qua niveau. Marseille en Leicester kwamen hun EL poule niet eens door.

26 mei 2022 om 01:31

Maar de winnaar is een middenmoter in Duitsland die 5 plekken onder Union is geëindigd. Lyon is ook een straat lengte achter Marseille geëindigd en dat lijstje clubs dat je opnoemt, welgeteld 1 staat boven Roma in de UEFA ranking. Over de breedte is de uefa league sterker maar er zaten ook zeker leuke clubs bij in de ECL

25 mei 2022 om 15:46

Een conference league winnen vind ik veel meer waard dan kampioen worden van Nederland. Heel Europa kijkt vanavond naar die finale. Denk je dat Heel Europa heeft gekeken naar Ajax-Heerenveen?

25 mei 2022 om 15:58

Huh? Heel Europa kijkt? Ik denk dat mensen niet eens weten dat dit op het programma staat, laat staan dat het ze zou interesseren als ze het wel wisten. De Eredivisie winnen levert natuurlijk een boel meer op, alleen al in de vorm van CL deelname. Desondanks is het natuurlijk te hopen dat Feyenoord hem pakt vanavond. Qua geschiedenis is natuurlijk wel veel noemenswaardiger om de eerste conference league te winnen dan de zoveelste eredivisie titel.

25 mei 2022 om 16:14

Ik heb dit seizoen ook nog geen 1 keer conference gekeken inderdaad eerlijk gezegd. Komt mij vnv ook weer niet uit. Maar als je hier staat wil je hem winnen ook plus het is uiteindelijk een prima prestatie. De beste van de c teams soort van. Als je liverpool city bayern etc als a teams hebt en ajax dortmund sevilla villareal arsenal als b teams. Zijn dit een beetje de c teams dus gewoon de beste van het europese 3e niveau. dat is toch best netjes, betekend dus eigenlijk dat je kwalitatief gezien richting de b teams gaat als beste van de c teams.

25 mei 2022 om 16:29

Prijs of Prijsje.. je kan als eerste winnen en historie schrijven! Aanpakken dus die Romeinen

hij heeft een punt - de johan cruyff schaal is toch ook niet opeens een prijsje

25 mei 2022 om 15:38

Dat is het toch juist wel? Overigens vind ik een Europees toernooi , ook al is het qua hierarchie de 3e in aanzien, toch wel wat groter dan dat.

25 mei 2022 om 17:00

De Johan Cruyff vind ik eerlijk gezegd wel een prijsje, niet te vergelijken met bijvoorbeeld de beker of de landstitel. De conference league vind ik echt niet te vergelijken met de Johan Cruyff schaal. Dit is gewoon een Europees toernooi en belangrijk voor het Nederlandse voetbal, ook al is het minder dan de Europa League.

25 mei 2022 om 17:29

De JC schaal is geen prijs maar een gezocht gedrocht. De landskampioen speelt tegen de bekerwinnaar. En wat als een team de dubbel pakt, dan ben je automatisch de winnaar van de JC schaal. Maar nee er moet toch een start van het seizoen wedstrijd zijn, dus dan mag de nummer twee van de competitie tegen de landskampioen en bekerwinnaar, wat dus aangeeft dat het een marketinggedrocht is.
Conference league is gewoon een Europese prijs. Ik ben opgegroeid met drie Europese prijzen (ec1 voor landskampioen, ec2 voor bekerwinnaars en UEFA cup die loodzwaar was met twee finales) en klasse dat Feyenoord de finale gehaald heeft.
Wat mij verbaast is dat een minister die als prioriteit het oplossen van de enorme woningnood heeft zich hier druk om maakt. Kwestie van prioriteit blijkbaar....

25 mei 2022 om 17:50

Daarvoor moet je dus wel de landstitel of de beker winnen of 2de worden (zoals psv bij de 2 dubbels van Ajax de afgelopen jaren). Die win je ook niet zomaar natuurlijk en 2de worden werk je ook een heel seizoen naar toe.

Ja zo gaat dat, hij heett gewoon gelijk.
Alles buiten Amsterdam is min en slechter in optiek van alle media daar binnen de grachten, walgelijk!!

Het is een grote hoofdprijs en Feyenoord gaat hem pakken! Dan is Feyenoord Europees gezien ook boven Ajax, zou een heerlijke sportieve revanche zijn.

IK Steun Feyenoord!

25 mei 2022 om 15:43

Wat heeft dat met Amsterdam of Ajax te maken. Weer een voorbeeld over hoe jij je laat kennen Prem. Weer een bewijs dat je aversie tegen Ajax groter is dan de liefde voor je eigen club (az). Sneu figuur.

25 mei 2022 om 15:49

Het zit jou anders ook behoorlijk dwars Rochus. Adem in adem uit jongen.

25 mei 2022 om 15:51

Nee hoor, zit me niets dwars. Het valt alleen op dat Prem heel hard zijn best doet om te zeggen dat hij niets tegen Ajax heeft, maar vervolgens niet kan nalaten om een sneer uit te delen. Staat hij wel bekend om.

25 mei 2022 om 15:52

Lijkt me niet echt een opgefokte/boze reactie van Rochus toch? Vind hem persoonlijk ook zeer terecht.

25 mei 2022 om 15:52

Prem is toch altijd op het randje hier op de site. Dat weten we onderhand toch allemaal wel?

25 mei 2022 om 15:53

Heeft helemaal niks met Ajax of Amsterdam te maken. Maar dat willen sommigen er wel graag van maken om ze weer te bashen. Met Prem op kop. On: zou niet heel trots zijn als Feyenoorder als De Jonge zo'n fan van je club was, maar dat terzijde 😉

25 mei 2022 om 16:34

Ik ben van weinig mensen trots dat we een passie voor dezelfde club, maar ik zie ook geen enkele reden om er problemen mee te hebben?

25 mei 2022 om 16:43

@rochus,

Prem heeft absoluut geen aversie tegen Ajax.

Prem stoort zich aan de vele internet supporters die zeggen dat ze voor Ajax zijn, met hun geprovoceer en de media die voor 90% gericht is op ajax en Amsterdam.
En maar pochen met de prijzenkast van Ajax, terwijl ruim 70% van die internet supporters nog nooit in de Arena, de Meer of Olympisch stadion zijn geweest.

25 mei 2022 om 17:02

Knap dat jij dat uit de reactie van Prem haalt, 4fRedondo. Daar heeft hij het toch totaal niet over haha? Dat verzin je gewoon zelf.. xD

25 mei 2022 om 17:11

Niet alleen uit deze reactie, maar mede op basis van zijn reacties in andere artikelen ;-)

25 mei 2022 om 20:45

4f

Geen aversie, maar wel Ajax erbij halen terwijl Ajax hier niets mee te maken heeft.

Kostelijk!

26 mei 2022 om 07:32

Daar zorgen je medesupporters toch juist iedere keer voor? In elk topic moet er op de een of andere manier een link gelegd worden met het feit dat er slechts één op kop gaat en de rest inferieur is.. Dat heeft men blijkbaar nodig of zo.. Vind ik dan weer kostelijk..

25 mei 2022 om 15:49

Prem 'zegt waar het op staat' hoor. Kostelijk als je voor een ploeg op relatieve steenworp afstand van Amsterdam bent en als je je realiseert dat de media in Hilversum gezeteld is.

25 mei 2022 om 16:23

Grappig, Alkmaar noem je op een steenworp afstand, terwijl Hilversum dat toch een stuk dichterbij Amsterdam ligt, schijnbaar niet op een steenworp ligt

25 mei 2022 om 17:01

Alkmaar-Zaanstreek he. Als je Zaandam neemt dan grenst dat min of meer aan Amsterdam. Daar 'begint' zogenaamd AZ-gebied, maar iedereen is daar alsnog voor Ajax.

25 mei 2022 om 17:24

Prem_93

Kijk je uit, straks word je nog een Feyenoord supporter.
Doe je een Zermatje (van Liverpool naar Man C fan).

25 mei 2022 om 19:50

Wat ben je nou weer slap aan het lullen Prem? Ik sta echt elke keer met verbazing te lezen wat je nu weer neerzet.

Jij hebt een hekel aan Ajax, we weten het nu wel, je hoeft het niet nog duidelijker te maken. Feyenoord zal Europees nooit boven Ajax staan, dat snap je zelf toch ook wel? Dit is geen hoofdprijs, het de Conference League maar. Daar mogen de kleine clubs inderdaad van dromen, Prem.

Je begeleider is naar je op zoek, ga maar snel naar binnen.

een prijs is een prijs.
conference is geen champions league maar je wint toch liever een conference league dan dat je in kwart finale strandt van de CL of europa league?

gewoon mooie prijs, en hoop dat feyenoord um pakt!

25 mei 2022 om 15:46

Een feestje vieren is leuk hoor maar kwartfinale Champions League en de Champions League in het algemeen brengt gewoon veel meer geld in het laatje. Bovendien is dat de competitie waar je echt je spelers tentoon stelt en de waarde opdrijft. Ook echt Europees aanzien is hier te vinden. De Conference League is dit gewoon niet. Is niks mis mee verder.

25 mei 2022 om 17:25

paulo

Eens voor de club meer geld.

Maar spelers winnen denk ik liever een tastbare prijs. Over paar jaar vergeten mensen dat je kwart finale gespeeld hebt.
Maar prijs winnen, sta je in de boeken.

25 mei 2022 om 15:58

Je brengt het als een feit maar het is gewoon een mening. Ik haal persoonlijk liever kwartfinale CL dan dat ik de ECL win.

25 mei 2022 om 16:10

Wij waren dit seizoen liever kampioen geworden dan 2e + Beker + JC Schaal. Een prijs is een prijs snap ik niet zo goed..

25 mei 2022 om 16:31

Zou ik ook zeggen als ik niet in een finale stond

25 mei 2022 om 16:38

En waarom dan? Een kwartfinale is snel vergeten.

25 mei 2022 om 16:41

Hij is nu heel hard aan het nadenken Stefan

Haha de Jong ziet er op die foto uit als een doorgesnoven supporter. Die ogen als schoteltjes. Voor de rest heeft hij een punt, voor Nederlandse begrippen is het gewoon een prijs. Misschien voor clubs in de BPL is het een prijsje. Uiteindelijk is het voor elke voetballer een finale en die wil je altijd winnen.

25 mei 2022 om 15:43

@Rochus, ik zie ook best wel gebeuren dat de Conference League de komende jaren aan belang gaat winnen en een steeds volwaardiger toernooi wordt. Uiteindelijk is het gewoon een Europees toernooi en als je mee doet wil je winnen ook!

25 mei 2022 om 15:52

Dat was de intertoto cup ook. Daarvoor had je ook de Europa cup 3 toch? Er zal een reden zijn dat die niet meer bestaan. Waarschijnlijk is de reden niet dat het als volwaardig werd gezien.

25 mei 2022 om 15:55

De EC3 is toch de voorloper van de EL? De EC2 (bekerwinnaars) is eigenlijk vervallen.

25 mei 2022 om 15:56

Europacup 3 was gewoon de Uefa cup

25 mei 2022 om 17:27

Rochus

Ook voor Leicester zou het een grote prijs zijn..Zo vaak maken dat soort clubs geen kans op prijs.
Daarnaast zouden zij dan in de EL uitkomen (win je die dan haal je CL).
Zij zijn dacht ik buiten de Europese plekken gevallen

Op geen enkel ander tv, radio of sociale medium is de nieuwsvoering over Feyenoord deze week zo negatief als op VZ. Wat willen jullie nou met dit artikel? Nota bene op de finale dag.

25 mei 2022 om 16:10

Wij mogen niet trollen en mensen opjutten, maar zelf doen ze altijd hard hun best

Nou alle ingredienten om je te laten provoceren zitten wel in dit bericht. Feyenoord, Hugo de Jonge, conference league. Zal een goeie mod op moeten zitten om het niet in een Ajax-Feyenoord-politiek discussie te laten escalleren.

Vaag trouwens dat je in een journalistieke krant dingen gaat kleineren. Dat geeft namelijk een waardeoordeel, en dat is juist wat een journalist niet moet/ mag doen. En daarnaast maakt het toch geen fluit uit wat iemand als Hugo de Jonge daarvan vindt? Die heeft (los van het feit dat het een fan is) helemaal niks met Feyenoord of de krant te maken.

25 mei 2022 om 15:50

inderdaad, heel vaag. Bovendien is 15 miljoen volgens mij alsnog heel veel geld. Kampioen worden van de eerste divisie is ook niet zomaar een prijsje. Gewoon lekker trots zijn op wat een Nederlands team presteert! paar jaar terug werd er nog geroepen dat een Nederlands team nooit meer een rol van betekenis zou spelen in een Europees toernooi en kijk is waar we nu staan. EL finale, op een haar na CL geen finale en nu de ECL finale.

25 mei 2022 om 15:59

Journalistiek is de kampioen van de derde divisie ook 'gewoon' kampioen geworden van de derde divisie met een schaal. Dat is niet ineens een kampioentje met een schaaltje. Dat mag je als journalist best een flutprijs voor een flutsport vinden, je schrijft dat niet. Zo schrijft een journalist ook niet dat zware crimineel (taghi bv) een lul is. Dat is niet meer objectief. Beetje populistisch taalgebruik ala VI. Dat is RTL nieuws niet (ten minste volgens mij willen ze niet uitstralen dat ze satire zijn). Voor elk platform zo zijn taalgebruik. Kranten zijn niet voor lolligheid. Dat is de donald duck

25 mei 2022 om 15:52

Het is ook nog eens de coronaminister, dus ik zit met de popcorn klaar voor Ajax-Feyenoord discussies, Amsterdam vs de rest van NL-discussies, coronadiscussies, discussies over de toegevoegde waarde van de conference league... Het kan niet meer stuk hoor.

25 mei 2022 om 15:55

Die had ik opgenomen, maar denk: dat zinnetje verwijder ik wel even ;d. Begint hier al aardig vormen te krijgen iig.

25 mei 2022 om 15:55

Was he. Tegenwoordig minister van Huisvesting, gelukkig valt daar ook genoeg over te roepen.

25 mei 2022 om 15:58

@ajaxrosenberg

Ik bedoelde vooral de minister ten tijde van de coronacrisis. Het valt momenteel allerminst nog een crisis te noemen.

25 mei 2022 om 16:00

Bongiorno... Laat je nou niet provoceren :D. Laat je nou niet verleiden tot een coronadiscussie. Je naam (italiaans) is al provocatie genoeg

25 mei 2022 om 16:02

Haha snap ik. Sinds Hugo weg is, is de crisis ook meteen weg..

25 mei 2022 om 16:03

Ja het is verkeerd Italiaans, heel tragisch was dat. 'Buongiorno' moet het zijn. Niks meer aan te doen helaas. Een beetje een 'Go Ahead Eagles' iets, die kunnen hun naam ook nooit meer wijzigen.

Waar ik mij eigenlijk volop aan irriteer is dat er weer naar Ajax word gerefereerd met dat de contrast zo hoog is. Iedereen weet toch dat de Champions League een vetpot is en je daar tientallenmiljoenen kan verdienen? Waarom moet dat elke keer onder een artikel gezet worden. Het gaat om Feyenoord dat vandaag in de CoL finale staat tegen AS Roma, mooie prestatie en tegenstander toch?

Een Europees toernooi winnen of het nu de CL, EL of ECL is dat is een heel stuk mooier dan een landstitel. Vraag een Real Madrid supporter maar welke prijs dat ze willen winnen als ze echt moeten kiezen . De titel die ze al hebben, of de finale zaterdag.

25 mei 2022 om 15:45

Beetje slecht voorbeeld, real won jarenlang de liga niet door een te sterk Barcelona. Lekker makkelijk zo dan deze redenatie. Is niet dat real er gewoon met de pet naar gooide ofso, Europese prijs is een prijs. Ongeacht de waarde van het toernooi, vergeleken met de andere 2 is het waarschijnlijk de confetti cup ja maar toch gaat feyenoord hem misschien winnen en is dat gewoon een prima prestatie op zich.

25 mei 2022 om 15:49

Als Ajax supporter weet ik het oprecht niet. Finale CL zeker weten, finale EL denk het ook wel. Finale ECL v.s. landskampioenschap geen idee. Als Ajax daar ooit in staat kan ik het je zeggen. Kan me wel voorstellen dat als Feyenoord supporter je meer in de ECL bubbel zit en die beleving mis ik nu. Het kampioenschap levert CL op en daarmee 40 mio. Daarvan kun je veel leuke dingen doen en dat heeft ook aantrekkingskracht op bepaalde spelers. Een overwinning in de ECL hebben dat niet. Ik kan me niet voorstellen dat er spelers zijn die opeens denken dat ze naar Feyenoord willen omdat ze de ECL hebben gewonnen. Het is natuurlijk ook de eerste editie, dus het ontbreekt aan historie en grote namen die de prijs cachet geven. Vooralsnog neig ik ernaar om te zeggen dat ik als Ajax supporter heel blij ben met het kampioenschap.

25 mei 2022 om 15:53

ach, riep men niet iets soortgelijks over de EL finale van Ajax destijds? Tegenstanders waren een stuk minder dan wat er in de CL speelt en blabla. Uiteindelijk heeft het Ajax flink grotere transfersommen opgeleverd en het team broodnodige ervaring opgedaan in vechtwedstrijden, ookal bracht het een stuk minder op qua toernooiinkomsten ten opzichte van de CL.

25 mei 2022 om 15:57

Dat zal beslist, ik ben daar ook eerlijk in. Ik mis de beleving, de spanning en ik kan de waarde van de ECL nog niet op waarde schatten.

25 mei 2022 om 16:27

Voor volgend seizoen dan? Gegarandeerde CL plaats door als 2e te eindigen en de ECL winnen of het kampioenschap? Ben geen Feyenoord supporter, maar ik zou blind voor optie 1 kiezen.

25 mei 2022 om 17:10

Toen Ajax in de finale van de ECL stond en Feyenoord na 18 jaar de titel pakte werd door de Amsterdammers geroepen dat het winnen van een Europese prijs een landstitel doet verbleken. Bosz werd zelfs uitgeroepen tot coach van het jaar, terwijl de finale kansloos werd verloren.

En nu stelt een Europese prijs niks voor? Mourinho omschreef de ECL perfect. In de groepsfase stelt het toernooi nog niet zoveel voor, maar daarna doen de tegenstanders niet onder voor de El.

Tuurlijk is de CL het toernooi der toernooien, mede door de vele veeele miljoenen.
Maar los van het geld is het winnen van welk Europees toernooi dan ook iets prachtigs en unieks. Het is alweer minimaal 20 jaar geleden.

In totaal zijn er tot en met vanavond maar 18 finales geweest met daarin een Nederlandse club, van 1955 tot heden.

25 mei 2022 om 19:55

Je slaat de plank mis. De EL winnen is ook mooier dan kampioen worden. De Con. League winnen is dat niet. De EL geeft tenminste nog een beetje aanzien, trots.

25 mei 2022 om 15:51

Heel dom voorbeeld. De Champions League is100x groter dan de Conference League. Zie Ajax leiver het landskampioenschap pakken dan de conference league.

25 mei 2022 om 16:16

Goh wat verrassend dat je dat vindt. Dat hadden we nog niet door hier.. Nou doe mij maar mooi een Europese prijs. Altijd!

25 mei 2022 om 15:54

Tjah Real Madrid staat in de finale van de CL, dus hoe kun je dat vergelijken met als ze finale EL of ECL zouden staan? Persoonlijk wil ik Ajax gewoon elk jaar op CL niveau zien spelen omdat ik vind dat we dat aan onze stand verplicht zijn. Zolang er maar 1 vaste CL plek is heb ik toch wel voorkeur voor de landstitel. Tenzij het om een CL finale gaat natuurlijk

25 mei 2022 om 19:53

Jezus, appels met peren vergelijken. Ik zou ook voor de Europese troostprijs gaan als je kansloos bent om kampioen te worden.

Gezien de uitstraling van Hugo zijn gelaat geloof ik wel dat hij een Feyenoord supporter is ja

25 mei 2022 om 15:46

dit is een vrij kansloze opmerking

25 mei 2022 om 16:01

Nou hier zitten ze ook allemaal zo te zenuwpezen hoor. Strakke gezichtjes

25 mei 2022 om 16:04

Een grapje met een knipoog is kansloos? Wat zuur zeg.

Ah gut kunnen de mensjes die zo jaloers als de pest zijn op Feyenoord weer even los hier. Aardig van voetbalzone

25 mei 2022 om 15:47

Jelle beetje plagen moet kunnen toch?

25 mei 2022 om 15:50

Plagen is prima maar veel vandaag heeft niks met plagen te maken

25 mei 2022 om 16:03

Voor elk platform zo zijn taalgebruik. VI is een programma waar je satire en kleinering verwacht. RTL nieuws is een programma waar je objectieve nieuwslezing verwacht. Dat is geen plek voor lolligheid en plagerijtjes.

25 mei 2022 om 16:01

Nou nou, dat valt allemaal reuze mee toch? Als Feyenoord straks die finale verliest wordt het nog een stuk erger hoor.

25 mei 2022 om 16:05

Hoezo verliest

25 mei 2022 om 16:08

Als ze verliezen vanavond, bedoel ik. 3-1, 4-1 voor AS Roma. Dan krijg je pas hoongelach te horen.

25 mei 2022 om 16:45

En zelfs dan blijf ik trots op wat we WEL behaald hebben ...

25 mei 2022 om 16:47

Held U

De uitleg die RTL erbij geeft is zo mogelijk nog schrijnender. Feyenoord heeft 13 miljoen verdiend. Ten opzichte van de Champions League is dat inderdaad niet heel veel. Ten opzichte van de Europa League daarentegen zit het al veel dichter in de buurt. En het allerbelangrijkste: voor Feyenoord zelf is het verschrikkelijk veel geld en doet het er niet eens toe hoeveel geld er in andere competities te verdienen viel. Dan kunnen we de landstitel in Nederland ook een poedelprijs noemen omdat het kampioenschap in Engeland veel meer oplevert. De uitleg van RTL riekt naar een slecht, goedkoop excuus voor een bewoording die veel te zuur was.

Het niveau is inderdaad een bak lager dan de CL, maar het is gewoon een Europees clubtoernooi met veel deelnemers waarbij in de slotfase ook best wat sterke tegenstanders mee hebben gedaan. Dus gewoon een prijs, geen reden om denigrerend te gaan doen.

Overigens heb ik wel liever dat Hugo liever zijn puinhopen gaat opruimen (of zorgt dat dit departement geen puinhoop wordt) en zich verder gewoon buiten de media houdt over andere zaken.

Het is inderdaad een minachtende tweet. Ik weet ook niet zo goed hoeveel waarde je aan deze prijs moet hechten, maar ik vind het geen 'prijsje'. De Johan Cruyff-schaal is een 'prijsje', dit niet. Er hebben toch leuke clubs in het toernooi gezeten.

Is toch gewoon een volwaardige Europese finale. En mooi dat Feijenoord daarin meespeelt! Dus vanavond niet voor Ajax, maar voor de Rotterdammers! En ook voor het Nederlandse voetbal. Mensen die kritiek hebben op de Conference League moeten wel beseffen dat dit toernooi ons heel wat punten opgeleverd voor de Europese ranglist, waarvan het aantal nationale deelnemers voor de diverse Europese toernooien wordt afgeleid. Na volgend seizoen dus nu al 2 directe groepsfase CL plaatsen en een ticket voor de voorronde! En zo druppelt dat positief naar beneden. Al met al flinke winst voor onze clubs die Europees willen spelen.

Ik zie veel butthurt mensen reageren over prijsje enzo, feit blijft wel dat Feyenoord, wederom in een - erkend - Europese finale staat.

Net zoals de laatste keer waar ook Feyenoord toen in de finale stond en hem nog pakte ook !

Niet zo jaloers jongens, volgend jaar kunnen jullie weer dingen om een prijs.

25 mei 2022 om 18:15

Laat Feyenoord nou eerst maar serieus meedingen om de landstitel voordat je hoog van de toren blaast om je overwinningen op elfsborg en partizan belgrado.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
T. TroostKeeper
G. BaarsVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

17 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2021- Feyenoord
2019-2020 AZ
2017-2019 AZ
2016-2017 SC Cambuur
2009-2013 PEC Zwolle
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord wees overnamebod afgelopen winter van de hand

Feyenoord heeft afgelopen winter een overnamebod van vijftig miljoen euro van de hand gewezen. Dat weet De Telegraaf te melden. De krant schrijft dat het bod voor de Rotterdammers verre van...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 6 juli
Manchester United is de onderhandelingen met Paulo Dybala gestart over zijn mogelijke transfervrije komst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren